|
|
#1651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
i dziękuję ![]() Wczorajsze P: I 2 duże kawałki tarty na cieście ziemniaczano-serowym z cukinią, fetą, szczypiorkiem i ziołami podany z oliwkami i kaparami + duża kawa II magnum infinity, sałatka ryżowa z tunczykiem, papryką, groszkiem, brokułem i sezamem z ostrym sosem musztardowym z oliwą III kopytka z bobu i mąki pełnoziarnistej podane z ricottą i ziołami - pełny talerz przecierowy sok marchewka-malina-jabłko z kostkami lodu 2 gałki lodów jogurtowych, garść orzechów pecan IV grzanki z chleba pełnoziarnistego z kozim serem i łososiem/pleśniowym kozim i łososiem, miseczka pasty z bobu i brokuła posypana prażonymi orzeszkami pinii do picia: woda i czarna herbata z miętą ervisha w szwajcarii
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-04 o 10:31 |
|
|
|
|
#1652 |
|
Rozeznanie
|
zaczynam z wami
Zaznacze tylko, że nie jestem na diecie i nie chce się odchudzać bo jestem dość szczupła....chcę poprostu ustabilizować swoją dietę, prowadzić zdrowy styl życia, czuć się lekko i przyjemnie, a przede wszystkim sprawdzić by mój brzuch był bardziej płaski, bo jest nieproporcjonaly do figury:P Nie jestem w stanie zrezygnować ze słodyczy, bo przyzwyczaiłam swój organizm do codziennej porcji czekolady, ciastek itp. - ponad normę zdecydowanie, no ale staram się ograniczać. 1. sniadanie : omlet ze szczypiorkiem i koperkiem, pomidor 2. bułka żytnia z suszoną śliwką+ jabłko 3. obiadokolacja : ryż z kurczakiem i warzywami, troche czereśni, koktajl truskawkowy + 5 cukierków czekoladowych <mały shame na koniec dnia:P> |
|
|
|
#1653 | ||
|
Rozeznanie
|
Ervisha - mam ten błonnik - klik. Ale tak szczerze to wcale tak kokosa nie czuć.
Cytat:
Niby tylko 3 posiłki, ale rozumiem, że są wakacje ^^, poza tym obiad dwudaniowy i jest zdrowa, pyszna przekąska, więc nie ma się czego przyczepić! Cytat:
|
|
#1654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jej ale pysznie a moge prosić przepis na pastę z bobu i brokuła?
|
|
|
|
|
#1655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze R/U, gotuję
![]() I: 2 nektarynki, pół dużego jogurtu mailonowego z muesli orzechowym II: zupa jarzynowa (na kurczaku, z kawałkami mięska z wywaru, kalafiorem, żółtą fasolką, ziemniakami i młodą marchewką) z łyżką smietany III: sznycel z łopatki (dużo cebulki i czosnku w srodku IV: 2xpapryka faszerowana (żółta papryka z nadzieniem z ryżu, mielonego mięska, startej uduszonej marchewki, natki pietruszki) z sosem pomidorowym Jeszcze mnie kusi, zeby ipiec jakies ciacho ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
"Suchy" omlet, "sucha bułka ...
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najgorzej na wyjazdach ze znajomymi, jak sobie z tym radzicie?
Edytowane przez zakochanaWczekoladzie Czas edycji: 2012-07-04 o 12:50 |
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podbijam, bo zależy mi na odpowiedzi
|
|
#1658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1660 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem dlaczego to ma być żart.
Shake proteinowy zastępuję mi 2 posiłki dziennie (jeśli nie mam czasu na nic innego, jest to dobre alternatywne źródło białka). Obiad był przyzwoity węglowodany (ryż, warzywa) + białko (pierś z kurczaka), a arbuz wiem, że nie może być liczony jako posiłek ale jednak, nie miałam czasu na nic innego, więc musiało wystarczyć. Dziś już sprawa wygląda całkiem inaczej. ś: owsianka na mleku, garść orzechów i rodzynek IIś: kanapka z chleba razowego z pomidorem, sałatą i chudą szynką o: zupa warzywna, ryż + ryba grilowana, surówka p: arbuz ;] k: twaróg + jogurt naturalny + szczypiorek i rzodkiewka.
|
#1661 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za ocenę, cieszę się, że wreszcie widać postęp ;D
|
|
|
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
U
1. jogurt naturalny 250g, musli crunchy bananowe (rodzynek i czeko nie jadlam) 1,5 h zbierania porzeczek 2. 2 kromki chlebka młodości z margaryna, poledwica sopocka, pomidorem i cebula 3. miseczka czereśni 4. pol woreczka kaszy peczak, pulpet z miesa mielonego drobiowego z sosem koperkowym, szpinak z czosnkiem 5. moze brzoskwinia lub nektarynka 6. to samo co 2. co sądzicie? oceńcie choć raz
|
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z ziarnami z mozzarellą; brzoskwinia; kawa z mlekiem II Ś: kanapka: 2 kawałki chleba razowego z dynią z szynką drobiową, serem gouda light i ogórkiem świeżym; czereśnie; kawa z mlekiem O: makaron pełnoziarnistym, gulasz z wołowiny duszony na oliwce z cebulką z pieczarkami; ogórek kiszony K: twarożek cały z warzywami- dużo różnych i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że ktoś tak jada codziennie...
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsze R
Ś: pancakes żytnie z połową serka Emilki + syrop klonowy 2: sałatka Ceasara w KFC (akurat byłam przejazdem, więc musiałam coś zjeść) 3: kotleciki z tuńczyka + sałatka z pomidora, sałaty i bazylii 4: serek wiejski z prażonymi migdałami, słonecznikiem i suszonymi śliwkami + sałatka z buraka, jabłka i ogórka kiszonego (z dodatkiem jog nat) Dzisiaj wyjątkowo tylko 4 posiłki do picia: wooooda, kawy inki, kubek pepsi diet, herbatka ze skrzypu, herbatka z płatków nagietka i dłuugi spacer |
|
|
|
#1666 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego woli ograniczyć do 0 niż wystawaiać swoją wolę na ciężką próbę. Tak to zrozumiałam.Cytat:
)ale zawsze jak widzę twoje jedzenie to się usmiecham bo są takie słodko-pyszne. Przepadam za pankejkami z syropem klonowym i migdałami
|
|||
|
|
|
#1667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
naprawdę, świetny jadłospis, a ciacho niech Cie skusi i piecz ![]() No to moje Uuuuu: I: Jaglanka z lodowki gotowana na sojowym waniliowym mleku z serkiem wiejskim, bananem, jagodami i mrozonymi malinami. II: opieczona grahamka z ricotta i jagodami/bieluchem, sopocka drobiowa, pomidorem i cebula. III: gotowana piers z kurczaka, fasolka szparagowa, grillowana cukinia IV: serek homo naturalny z mieszanka studencka, pestkami dyni i jagodami. V: beda dwie mace razowe z bieluchem, wedzonym lososiem, jajkiem na twardo i pomidorem. Spacer, na którym wpadł big milk trio i wieczorem planuję jakąś małą przejażdżkę rowerową. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć, to zdjęcia całego menu są na moim blogu
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Raczkowanie
|
U
Ś: owsianka na mleku z garścią malin i jagód, serkiem mascarpone i lnem mielonym, kawa z mlekiem IIŚn: *w plenerze* złożona kanapka z chleba graham z serkiem mascarpone, szynką drobiową i pomidorem, dwie morele Obiad: makaron durum z dodatkiem cukinii, pomidora, cebuli i sosu z serka mascarpone P: dwa mini-serniczki, garstka jagód i malin, kawa z mlekiem K: chyba serek wiejski zmieszany z jogurtem, płatkami, otrębami i lnem, coś mnie korci na słodką kolację Do picia: woda, zielona i czerwona herbata, pokrzywa Edytowane przez shaday Czas edycji: 2012-07-04 o 16:26 |
|
|
|
#1669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Własnie kusi mnie chlebek bananowy bo jak ostatnio pierwszy raz zrobiłam to się zakochałam![]() Pogrubione mniiiaaamm. Ostatnio jadłam macę czosnkową z almette czosnkowym, niebo w gębie! Dobra ta jaglanka? Bo ja nigdy nei jadłam kaszy na słodko a mnie kusi jaglanka lub pęczak. Można ugotować więcej i trzymać w lodówce? Gotujesz w wodzie a potem chwilkę w mleku? Czy jak? Uswiadomilas mi, że nigdy nei jadłam ricoty, do czego jest podobna w smaku? Lecę oglądać zdjęcia na twoim blogu ![]() Edit: A jeszcze się pochwalę, że na moim stole tez niedługo zagosci cukinia, gdyż na moich 10 krzakach tegoż warzywa pojawiły się małe cukińki
Edytowane przez hauuu Czas edycji: 2012-07-04 o 16:32 |
|
|
|
|
#1670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to tak chlebek bananowy z całego serca polecam, to jedno z moich ulubionych ciast, leć po banany ![]() Macę ostatnio odkryłam i jest przepyszna, bardzo mi smakuje. A jaglankę spróbuj koniecznie, ja też dopiero niedawno zrobiłam pierwszy raz, jest bardzo smaczna Gotuję najpierw w mleku, później dodaję wody aż zrobi się taka średnio gęsta, czekam aż wystygnie i chowam do lodówki, przez noc wciąga cały płyn, rano dodaję mleka albo wody i chwilę podgrzewam. Myślę że spokojnie poleży w lodówce na zaś ![]() A ricotta hm.. takie wg mnie pomieszanie serka homo z twarogiem, gęsta i aksamitna, spróbuj koniecznie
|
|
|
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Zakochałam się w Twoim blogu |
|
|
|
|
#1672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ricotta jest smaczna i w dobrej cenie w Lidlu, ale polecam hotcakes zamiast puddingu są lepsze, a serniczki to niebo w gębie. Zakładaj swojego
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet na R można spożyć 10% posiłków nieerkowych, żeby zjeść sobie coś zakazanego od czasu do czasu i oddalić wizję nagłego napadu na wszystko co słodkie/niezdrowe i się nie rusza... Myślę, że tutaj ta zasada też mogłaby znaleźć zastosowanie - odżywiam się zdrowo i od czasu do czasu (np. w trakcie wyjścia ze znajomymi) zjem kawałek pizzy i wypiję małe/duże piwko.
|
|
|
|
|
#1674 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten chlebek bananowy Ashtray a może marchewkowe? albo z rabarbarem? albo jakieś muffiny? ![]() Cytat:
![]() *** to i ja wrzucę swoje U ![]() nieregularne posiłki, prawie cały dzień poza domem, gorąc straszny, jeszcze się zbiera na burzę - kocham wakacje I bagietka z masłem, polędwicą z indyka, żółtym serem, ogórkiem, camembertem z żurawiną, keczupem jabłko 1h spaceru w pełnym słońcu, 2h na rowerze nektarynka, micha wiśni, duuuża micha agrestu! II jajko sadzone w papryce (o takie coś), szparagi w sosie sezamowo-maślanym, mizeria III tu nie wiem, może wpadną wiśnie (całą lodówkę ich mam ), arbuz, albo jakieś krakersy czy cuś, jeśli pójdę na grilla (mam nadzieję że nie będzie burzy, a jeśli będzie, to zostanę w domu oglądając transmisję live z Opener'a )do picia kawa zbożowa, herbaty: biała z granatem, z owoców leśnych, brzoskwinia-mango i wooooda, dużo woody.
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-07-04 o 17:14 |
||
|
|
|
#1675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1676 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
Będą muffiny z dżemem porzeczkowym bo kupiłam w lidlu ![]() U ciebie trochę mało ale pysznie! Wisnie |
|||
|
|
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
Dziś (P?)
1. grahamka z masłem: pół z 3 plastrami polędwicy miodowej, rzodkiewką i sałatą, pół z plastrem sera żółtego, pomidorem z solą, herbata zielona z cytryną i miodem 2. koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek, 2 łyżeczki masła orzechowego 3. talerz zupy krem warzywnej gotowanej na udźcu, udziec pieczony, ziemniaki z koperkiem, dużo kalafiora 4. lody bananowe (banan zmiksowany z jogurtem naturalnym i łyżeczką ciemnego kakao -> do zamrażalki garść orzechów laskowych 5. (będzie) grahamka z masłem lub 2 duże kromki żytnio-pszennego z masłem, kilka plastrów polędwicy miodowej, ogórkiem, rzodkiewką, pomidorem + serek wiejski 200 g i herbata zielona z cytryną i miodem jak fajnie mieć tyle czasu wolnego, codziennie jakieś inne desery, a teraz właśnie rośnie mi ciasto drożdżowe, będę robiła rogaliki pełnoziarniste lepiej ciut? Jakoś nie mogę się przełamać do innego mięsa ;/ ps: Wam też tak słabo przy takich zmianach pogody? mam ciśnienie niecałe 80/48 lub 80/54 max ;/ Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-07-04 o 18:46 |
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Ogólnie to wszystko działa na złość mojemu odżywianiu, bo w KFC musiałam poczekać chwilkę na sałatkę to za to dostałam darmowe fryty, skusiłam się bardzo to skubnęłam kilka, ale resztę oddałam kuzynce |
|
|
|
|
#1679 |
|
Zadomowienie
|
zakochanaWczekoladzie, jeśli chcesz jeść zdrowo, przede wszystkim zwróć uwagę na to, żeby ODŻYWIAĆ organizm: a więc jeść regularnie pełnowartościowe i urozmaicone posiłki. I nie odmawiaj sobie wszystkiego - z doświadczenia wiem, że nic dobrego z tego nie wynika. Idź czasem na tą pizzę ze znajomymi czy też zjedz drożdżówkę na drugie śniadanie. I bądź dalej zakochana w czekoladzie, bo ja też jestem
![]() CurlyKarolina, dla mnie to po prostu bardzo mało jedzenia. Moje dzisiejsze U Śniadanie: owsianka z kaszą manną, otrębami owsianymi i kakao naturalnym, na chudym mleku, z wiśniami, orzechami włoskimi i zbożowymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi Obiad: kawałek pstrąga na parze; 60g brązowego ryżu; fasolka szparagowa Przekąska: trochę leśnych poziomek i malin podczas jazdy konnej w terenie Podwieczorek: 2 brzoskwinie Kolacja: tartinki z pszenno-żytniego chleba cebulowo-oliwkowego z: serami pleśniowymi, polędwicą sopocką, żółtym serem, sałatą, pomidorem Do picia: woda źródlana, czarna kawa, kawa zbożowa z przyprawą do szarlotki, herbaty: zielona, ziołowa i owocowa
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-07-04 o 20:15 |
|
|
|
#1680 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() całokształt jadłospisu też fajny, w sumie 3 posiłki z prawdziwego zdarzenia ale też mi się tak zdarza jeść, ważne że są białka, tłuszcze, zdrowe węgle i zazdroszczę znalezionych poziomek, ja już wieki nawet na oczy nie widzialam tych owoców ![]() Cytat:
Cytat:
głównie w oczy rzuca się ucinanie węgli złożonych od II posiłku - dziś w obiedzie ( dziwnym zresztą jak się przełamiesz to też i przyjdzie pora na kanapki na kolację może nareszcie? bo zawsze masz ten omlet z 1 jajka z warzywami, redukcyjnie dosyć nie wahaj się też dołożyć jeszcze więcej tłuszczy, także tych "niezdrowych" - one są potrzebne organizmowi tak samo jak i NNKT. masło na kanapki, tłustsze mięso, tłustszy nabiał, ser żółty? owsianki gotuj po prostu np na szklance mleka, a nie 7/8 dorzucaj do tych swoich różnorodnych miksów np trzy kostki czeko a nie jedną, więcej płatków, serka.. naprawdę jest gdzie dorzucać, i to bez tycia ![]() dziś wrzucę U, ale nudne trochę: na dobry początek dnia - 50 min biegu I. Bułka dyniowa z masłem na pół: - schabem wędzonym, sałatą i ogórkami małosolnymi/- dwoma grubymi plastrami twarogu i powidłami śliwkowymi, jajko na miękko z solą II. Serek wiejski 200g z dwiema brzoskwiniami, płatkami kukurydzianymi, sporą garścią nerkowców i cynamonem III. pierś z kurczaka z brązowym ryżem w kremowym sosie, ogórki małosolne wpadła morela pół godzinki gimnastyki IV. reszta potrawki z obiadu, duża miska truskawek i dwie marchewki do picia woda, skrzyp i zielona herba
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

jak tylko zniknie zupa pomidorowa mojej mamy, ja wjeżdżam z kremem pomidorowym!
jak na imprezowy to wręcz wzorowy
i dziękuję 
Ten kurczak m.in. z bobem to taka improwizacja mojej mamy.
A kanapki były rzeczywiście pyszne, tak samo jak i śniadaniowy twarożek czy zblenderowany banan.
Niby tylko 3 posiłki, ale rozumiem, że są wakacje ^^, poza tym obiad dwudaniowy i jest zdrowa, pyszna przekąska, więc nie ma się czego przyczepić! 

"Suchy" omlet, "sucha bułka ...

), arbuz, albo jakieś krakersy czy cuś, jeśli pójdę na grilla (mam nadzieję że nie będzie burzy, a jeśli będzie, to zostanę w domu oglądając transmisję live z Opener'a