Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 22:14   #3421
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
dobrze zrozumiałam czyli z piersi je tylko wieczorem i rano a w ciągu dnia pije tylko herbatki??

Cytrynka ślicznie Wiktorek podnosi główkę Mamy ten sam leżaczek
jak jest ponad 30 stopni to je tylko wieczorem i rano tak jest i nie bede go zmuszac bo na wadze przybiera
z lezaczka jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Cytrynka wlasnie ja tez mialam pytac. Czyli w dzien nie je Ci wogole mleczka??

.
tak dokladnie tak

o matko jak goraco w sobote jedziemy na dzialce i mam nadzieje bedzie lepiej
Stary 2012-07-04, 22:17   #3422
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie myslalam,zeby od czwartego powoli zaczac i zobaczy jak bedzie reagowac.

no mi właśnie pediatra powiedziała że jak skończy 4 miesiące to mogę podać jakiś soczek czy kaszkę, a ja byłam w takim szoku że nie dopytałam dokładnie co dać i czy po cycu czy zamiast cyca ale będe was regularnie podczytywać to pewnie od kogoś cosik "zmałpuję"

Wogóle to dzień dobry bo mało mnie tu ostatnio, ale całymi dniami poza domem, jak nie na spacerku to u mojej mamy bo ma urlop a wieczorem już mi się nie chce włączać kompa
Stary 2012-07-04, 22:21   #3423
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
a co się stało?

Bo czasami moje dzieci plus to najstarsze doprowadzają mnie do takiego stanu. Ubranie sandałów jest takim problemem że nie wiem już jak mówić do Antka żeby zrozumiał

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 22:22   #3424
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Nie miałam ponad 3 godziny prądu taka burza u nas przeszła w dodatku Laura zasnęła po 19.00 i nie obudziła się do tej pory, jest nie kąpana i ma już pełen pampers, a ja nie wiem czy ją budzić - sama obudzi się pewnie po 24.00. Doradźcie, budzić czy nie? już bym nie kąpała tylko zmieniła pampka, ochlapała tyłek wodą, nałożyła czyste body, bo te po całym dniu spocone... Ale z drugiej strony boję się jak rozbudzona zareaguje. Co byście zrobiły?
Ja bym nie budzila
Bo zmeczony Eryk,ktoremu spac sie nie daje to zly Eryk.Wiec u mnie sen rzecz swieta.Juz tak kiedys mialam,ze przespal kapiel,jak sie obudzil pozniej to tylko go obmylam wacikami i zmienilam pajacyk.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-07-04 o 22:25
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 22:22   #3425
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

u mnie byla kolezanka i mowila wlasnie o odstawianiu dziecka od piersi ze ona robila stopniowo ze najpierw kaszka na noc plus troche cycka za miesiac obiadek plus troche piersi na poczatku, pozniej piers zastepuje sie posilkiem i za miesiac znow deserek sie wprowadza i 3 karmienia piersia odchodza, piersi mniej produkuja i stopniowo zanika pokarm i tak do 10 miesiaca ona tak robila, mysle ze to nie glupie

nowaken

czy wasze dzieci tez gugaja majac zamknieta buzie? wtedy takie bububu jest mlody robi tak od wczoraj

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-07-04 o 22:25
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 22:25   #3426
aalegna
Wtajemniczenie

aaa no i się jeszcze pochwalę że Seba polubił jazdę we wózku nawet jak się obudzi na spacerze to spokojnie sobie leży mam nadzieję że wyrośnie też z wrzeszczenia przy ubieraniu
Stary 2012-07-04, 22:26   #3427
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Powoli mi wychodzi bokami że Antka do przedszkola nie zapisałam poszłam sobie do kumpeli obaliłyśmy jedno piwko a pół zapaliłam sobie papierosa bo gdybym tu jeszcze chwilę była to nie wiem jakby się to skończyło.

Zmykam spać bo jutro znowu mnie czeka przeprawa z Antkiem.

Dobranoc mamuśki

Stary 2012-07-04, 22:29   #3428
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
aaa no i się jeszcze pochwalę że Seba polubił jazdę we wózku nawet jak się obudzi na spacerze to spokojnie sobie leży mam nadzieję że wyrośnie też z wrzeszczenia przy ubieraniu
u nas tez ostatnio spokojnie w wozku az jestem zdziwiona ale i tak cala drze jak nie spi maly w wozku bo w te upaly to koszmar isc z nim na rekach plus wozek
Stary 2012-07-04, 22:39   #3429
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
u nas tez ostatnio spokojnie w wozku az jestem zdziwiona ale i tak cala drze jak nie spi maly w wozku bo w te upaly to koszmar isc z nim na rekach plus wozek
no ja jeszcze też mam ciut stresa czy czasem czegoś nie wykombinuje i nie zacznie wrzeszczeć, ale zabieram zawsze kilka zabawek i póki co spokojnie dojeżdżamy do domu i nawet na ławce pod blokiem trochę posiedzę i go zabawiam więc jest extra obym tylko nie zapeszyła
Stary 2012-07-04, 22:40   #3430
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytrynka czyli je Ci 2 posilki dziennie? Jesli tak to troche mało. Dziecko w 5 mcu powinno zjadac 5 posilkow mlecznych.

Co do zmniejszania sie laktacji, to ja przez to, ze wprowadzilam 2 posilki mm zamiast piersi, to juz o tyle mniej mleczka sie niestety produkuje...

No ale o to mi chodzilo, zeby laktacja stopniowo zanikala i zeby Mały nauczyl sie pic mleczko tak, ze jak wroce do pracy we wrzesniu, to zeby zjadal juz tylko mleko z butli noi zupki, deserki i kaszki.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 22:48   #3431
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Cytrynka czyli je Ci 2 posilki dziennie? Jesli tak to troche mało. Dziecko w 5 mcu powinno zjadac 5 posilkow mlecznych.

Co do zmniejszania sie laktacji, to ja przez to, ze wprowadzilam 2 posilki mm zamiast piersi, to juz o tyle mniej mleczka sie niestety produkuje...

No ale o to mi chodzilo, zeby laktacja stopniowo zanikala i zeby Mały nauczyl sie pic mleczko tak, ze jak wroce do pracy we wrzesniu, to zeby zjadal juz tylko mleko z butli noi zupki, deserki i kaszki.
Cycki to jest cudna machina, moje się w tydzień nauczyly, gdy wróciłam do pracy,że od 6 do 16 nic z nimi robić nie musiałam , uszykowane były na karmienie, nie nabrzmiałe, takie akuratne były na powrót do domu...

Ja tam jakoś tak przeliczam ,że 100 ml-120 na kilogram dziecko musi dostać i tak pewnie sobie je, bo je 5 raz i pewnie po 150 , kalorycznie to chyba dobrze wypada.

Aalegna tak już zostanie, Seba wyrósł pewnie z wrzeszczenia na dworze , gratuluję i miłych spacerów życzę
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 22:51   #3432
karo_z
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!

Strasznie mnie tu dawno nie było! wiem, wiem należy się
nie wiem jak ja to wszystko nadrobię! obiecuję że się postaram!
ale ostatnio każdą wolną chwilę spędzam na szukaniu sposobu na dodatkowy zarobek bo macierzyński się kończy a na zasiłku dla bezrobotnych to długo nie pociągniemy...

W każdym razie u nas wszystko w porządku
Poadziliśmy sobie z wysypką i suchą skórą u Piotrusia - krochmal czyni rzeczywiście cuda
Także powoli wracam do wprowadzania wszystkich pokarmów po 3 tyg diety bezmlecznej i bez potencjalnych alergenów.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
ale przypomnialam sobie polozna ktora przyszla do nas na drugi dzien po moim i Hani powrocie do domu, starsza pani, bardzo pozytywna, emerytka juz - ale ze lubi swoja prace wiec kilka dni pracuje jeszcze i tyle rzeczy mi wtedy przez godzine pokazala ze bylam w szoku i Tz mowi do mnie wczoraj a nie pamietasz jak mowila ze pomaga czasami ludziom z dziecmi w roznych problemach? - nie pamietam bo bylam w amoku poporodowym jeszcze
wiec musze zdobyc kontakt do niej i zapytac czy do nas moze tez wpasc i cos doradzic na to zasypianie z cycem..mam nadzieje ze nie bierze 15k dolarow

to ja będę czekać z niecierpliwością na relację z jej porad w tej kwestii, bo ja czasem też jeszcze muszę podać pierś do zaśnięcia
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl

Edytowane przez karo_z
Czas edycji: 2012-07-04 o 22:56
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 23:34   #3433
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wiktoria dziś kończy 4 miesiące

Chyba już było ale mamusie karmiące tylko piersią dopajacie w taki upał dzieciaczki? I czym?

Gratuluje 4 miesiecy

Ja nie dopajam bo podawanie wody lub herbatki lyzeczka na spacerze lib na plazy jak teraz byloby nie lada wyczynem.
Karmilam Ewelinke na plazy (w namiocie plazowym), w sklepie na zapleczu, w restauracji, dzis mialam karmienie na dmichanych zabawkach ale skonczylo sie w przyczepie kempingowej chlopaka pilnujacego interesu. Dzisiaj mala przechodzila sama siebie, byl moment ze do piersi chciala co pol godziny. I nie bylo dzis cieplo!
Zmiana klimatu pobudzilajej apetyt. W nocy budzi sie co dwie godziny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 23:50   #3434
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość

No to super wiadomosc
Zaraz przyjemniej na spacerkach jak dziecko jest spokojne

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Powoli mi wychodzi bokami że Antka do przedszkola nie zapisałam poszłam sobie do kumpeli obaliłyśmy jedno piwko a pół zapaliłam sobie papierosa bo gdybym tu jeszcze chwilę była to nie wiem jakby się to skończyło.

Zmykam spać bo jutro znowu mnie czeka przeprawa z Antkiem.

Dobranoc mamuśki
Ale czemu?Cos nie tak z tym przedszkolem?Czy Antek niechetnie chodzi?Czemu bokami wychodzi?

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Cycki to jest cudna machina, moje się w tydzień nauczyly, gdy wróciłam do pracy,że od 6 do 16 nic z nimi robić nie musiałam , uszykowane były na karmienie, nie nabrzmiałe, takie akuratne były na powrót do domu...
Moje niestety nie chca sie nauczyc
Ciagle mam wycieki miedzy karmieniami,czasem tak leci,ze nawet jak mam podwojne wkladki to przelatuje na bluzke.Przez to mam stresa jak musze gdzies na dluzej wyjsc.Zawsze musze ze soba zabrac stanik i bluzke na przebranie.I chyba przez to bede karmic krocej niz zamierzalam,chyba tylko do 6 miesiecy...

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Strasznie mnie tu dawno nie było! wiem, wiem należy się
nie wiem jak ja to wszystko nadrobię! obiecuję że się postaram!
ale ostatnio każdą wolną chwilę spędzam na szukaniu sposobu na dodatkowy zarobek bo macierzyński się kończy a na zasiłku dla bezrobotnych to długo nie pociągniemy...
Hej!Fajnie,ze sie odezwalas!
I co znalazlas za dodatkowy zarobek,pochwal sie!
No i powodzenia ci zycze!
Stary 2012-07-05, 07:15   #3435
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

u nas nocka rewelacja pobudka tylko raz o 4.20 dzielna Ania

Cytat:

Ale czemu?Cos nie tak z tym przedszkolem?Czy Antek niechetnie chodzi?Czemu bokami wychodzi?
On teraz w ogóle nie chodzi bo go nie zapisałam żeby miał trochę wakacji a on mi daje popalić tym bardziej że jest przeziębiony i nawet nie mogę i nie chcę z nim iść np do jego koleżanki. I jak ja muszę zająć się Anią to on wtedy ma 1500 problemów i zrobił się taki oryczany. Płacze nawet o to że ma ubrać sandały albo zrobić siku przed wyjściem z domu i to mi wychodzi bokami

Stary 2012-07-05, 08:54   #3436
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Co wy spicie jeszcze?
Ja juz po sniadanku i przy porannej kawie.Eryk opity mleczkiem jak baczek,zadowolony lezy na macie i sie smieje,kochany moj

Cytat:
On teraz w ogóle nie chodzi bo go nie zapisałam żeby miał trochę wakacji a on mi daje popalić tym bardziej że jest przeziębiony i nawet nie mogę i nie chcę z nim iść np do jego koleżanki. I jak ja muszę zająć się Anią to on wtedy ma 1500 problemów i zrobił się taki oryczany. Płacze nawet o to że ma ubrać sandały albo zrobić siku przed wyjściem z domu i to mi wychodzi bokami

To miejmy nadzieje,ze chwilowe takie zachowanie.
Moja Wiki caly czas dzielna byla,nie plakala jako mniejsza dziewczynka,a teraz tez bardziej placzliwa sie zrobila,przezywa jak np pokrzywa ja oparzy.Kiedys nawet nie zwrocilaby uwagi na to.A teraz narzeka.Nie wiem czy to pojawienie sie brata ma na to wplyw
Stary 2012-07-05, 09:05   #3437
emigra
Zakorzenienie

Hej mamuski, nasza nocka bez zmian - masakra. Niunia zjadla tylko o 1, bo o 4 jak sie obudzila i nie chciala jesc to dopiero o 5 wpadlam na pomysl ze moze zwyczajnie chce jej sie pic - zrobilam szybko herbatki i wycmokala, przewinelam, pobawila sie i usnela o 6.30 i teraz sie dopiero przebudza powoli.

Ja oczywiscie nie ogarniam, chodze wytrzepana jak nie wiem. Teraz kawe sobie zrobilam i mooooze mnie obudzi ....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:07   #3438
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska maly wieczorem je chyba z 3 razy w nocy 2 razy sie budzi i rano do 12 zje tez kilka razy
gosia ze mnie sie lało tak 2 miesiące ze 4 razy dziennie wkładki zmieniałam

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-07-05 o 09:15
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:41   #3439
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Aguska maly wieczorem je chyba z 3 razy w nocy 2 razy sie budzi i rano do 12 zje tez kilka razy
Ja wymieniam 8 razy dziennie przynajmniej,bo miedzy kazdym karmieniem musze(a jest ich 7,bo je co 3 godz,w nocy ma jedna przerwe dluzsza 5 godz z reguly) i dodatkowo w nocy,bo gdy spi dluzej to sie zalewam.Wkurza mnie to strasznie.Do tego piersi jak juz te 3 godz mina sa tak pelne,ze masakra,a w nocy to jest bol z przepelnienia.Gdyby nie to,ze tak ladnie przybiera i widac,ze przy cycusiu jest szczesliwy,to bym chyba nie karmila.Chociaz ja lubie karmic,tylko to zalewanie sie pokarmem...Ide np przez centrum i czuje,ze leci mi z cyckow,czasem wkladki zatrzymaja (wkladam podwojnie na wyjscie) a czasem tak leci,ze nie dadza rady i widze,ze na bluzce wychodza mi wielkie plamy od pokarmu.No porazka,musze szukac toalety,przebierac sie,ale zdarzylo sie ze musialam kawal drogi przejsc tak...
Stary 2012-07-05, 09:52   #3440
tikki85
Zakorzenienie

Cześć Dziewczęta!
Andrea położyła się wczoraj spać dopiero przed 22, ale wstała na jedzonko dopiero o 3 i później o 7.00 . Teraz ma drzemkę

Nowaken...może Antek jest zazdrosny??

Gosia, moje cycki nie ciekną, ale jak Andrea raz je co godzinę a na następny dzień co 3h i np. przesypia 7h to są takie twarde jak skała i bolą przeraźliwie.

Karolca no widziałam, że tam nad morzem jest dużo zimniej niż na południu Polski. Tu można się rozpłynąć albo padnąć trupem od razu po wyjściu z domu.

Aalegna mam nadzieję, że moja Andrea też polubi jazdę w wózku. Andrea w wózku jest grzeczna jak śpi a jak się obudzi to jak bomba z zapalnikiem czasowym. Mam kilkanaście minut na dojście do domu w ciszy a później jest już niezadowolenie, bo za długo leży . Dlatego jak jadę na spacer to zawsze w wózku mam nosidełko, żeby ją do niego włozyć i nosić.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Emigra to z Julisi jest niedobry niejadek.

A ja tak się zastanawiam...wczoraj Andrea akurat skończyła 11 tygodni to może przechodzi ten kryzys 11-12, że nie chciała spać i ciągle chciała być noszona??
Stary 2012-07-05, 10:06   #3441
Zia_
Zadomowienie

Bry!

Cytrynka, ale Wiktor ladnie glowe trzyma
Emigra, slodka ta twoja Julisia, na zdjeciach wyglada na Anioleczka co spi cala nocke I fajna ta przystawka
Evvcia
, go twarzy Laurze w czapce taty

Cytat:
Smiesznie sie twoj synek uregulowal, robi sobie 'nocke' od jedzenia w srodku dnia...

Cytat:
Ja wymieniam 8 razy dziennie przynajmniej,bo miedzy kazdym karmieniem musze(a jest ich 7,bo je co 3 godz,w nocy ma jedna przerwe dluzsza 5 godz z reguly) i dodatkowo w nocy,bo gdy spi dluzej to sie zalewam.Wkurza mnie to strasznie.Do tego piersi jak juz te 3 godz mina sa tak pelne,ze masakra,a w nocy to jest bol z przepelnienia.Gdyby nie to,ze tak ladnie przybiera i widac,ze przy cycusiu jest szczesliwy,to bym chyba nie karmila.Chociaz ja lubie karmic,tylko to zalewanie sie pokarmem...Ide np przez centrum i czuje,ze leci mi z cyckow,czasem wkladki zatrzymaja (wkladam podwojnie na wyjscie) a czasem tak leci,ze nie dadza rady i widze,ze na bluzce wychodza mi wielkie plamy od pokarmu.No porazka,musze szukac toalety,przebierac sie,ale zdarzylo sie ze musialam kawal drogi przejsc tak...
Eh Gosia beidna jestes z tym zalewaniem! Ciekawe czemu jedne kobiety maja bardziej szczelny biust niz inne? Pamietam ze mowilas ze przy Wiki tez cie tak zalewalo.Ja tylko na noc wkladki mam bo mam przerwe 9h.

Tikii, fajny patent z zabieraniem nosidla na spacer
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 10:21   #3442
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Eh Gosia beidna jestes z tym zalewaniem! Ciekawe czemu jedne kobiety maja bardziej szczelny biust niz inne? Pamietam ze mowilas ze przy Wiki tez cie tak zalewalo.Ja tylko na noc wkladki mam bo mam przerwe 9h.

No wlasnie,chyba musze uszczelki wymienic
Stary 2012-07-05, 10:21   #3443
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Bry!

Cytrynka, ale Wiktor ladnie glowe trzyma

Smiesznie sie twoj synek uregulowal, robi sobie 'nocke' od jedzenia w srodku dnia...

dziekuje

no jakos tak sie przestawia jak sa upaly jak jest ok 30stopni bo inaczej to je w ciagu dnia co 2-3h, dobrze ze wieczorem sie najada
Stary 2012-07-05, 10:36   #3444
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry
U nas nocka w miarę w porządku. Choć Hania przebudziła się o 1 (chyba chciała pić, bo ssała bardzo krótko), potem o 5 i o 7. O 8 wyszliśmy na spacer, ale strasznie marudziła więc wróciliśmy. W między czasie zjadła, a teraz zasnęła. Mąż włożył Ją do łóżeczka i przyszedł po smoczek... jak wrócił, to już spała
Mam wrażenie, że zaczyna się u nas skok, bo Hania chciałaby, żeby ciągle ktoś przy Niej siedział, w przeciwym razie marudzi i płacze - choć może to przez te upały... ale w sumie zaczęłyśmy 11 tydzień więc mogłoby się zgadzać...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 10:37   #3445
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

my znowu siedzimy w domku, bo takie upały i duchota ,ze ze spaceru nici, moze wieczorem uda nam sie wyjsc.

Nocka taka sobie, MAteusz zjadł mało wieczorem i obudzil sie o 2 , pozniej usnal jeszcze na 3 godziny i od 6 godzine gadał do karuzelki, az Z TZ doszlismy do wniosku ,ze on nawet do nas sie tak nie cieszy jak do tych zwierzaczków

dziewczyny ,które macie przejsciowe problemy ze spaniem mlauszków, jedzeniem, doskonale was rozumiem, ja tak mialam przez dwa miesiące, do tej pory sie dziwie jak to wytrzymalam.Najwazniejsze ,ze to kiedys minie, ja to przez te 2 miesiace postarzalam sie pewnie o kilka zmarszczek

Evcia ja nigdy nie budze Mateusza, bo pozniej nie moge go uspokoic, czasem zdarza nam sie ze zasnie bez kapieli, wtedy kapiemy rano .

U nas tez ostatnio spacery mimo ze nie spane to spokojniejsze, tylko daszek musi byc opuszczony, co by sobie dziecko na drzewa patrzylo
Tez jak wychodzimy gdziekolwiek to zabieram ze soba grająca żabe i pieska
CHyba musze kupic Mateuszkowi nowe smoczki na probe, bo ten który ma wypluwa (avent) mielismy jeszcze NUK i tez nie pasuje, sprobuje moze tych z rossmanna.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 10:45   #3446
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny co myslicie o tych krzeselkach:

http://www.ebay.co.uk/itm/1905448398...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/3209200166...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/1608333412...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/3804173604...84.m1438.l2648

Jak byscie mialy wybrac to ktore z nich?

Chociaz w sumie nie wiem czy nie kierowac sie glownie tez tym,ze maja kolka,bo duzo krzeselek nie ma niestety.
Stary 2012-07-05, 10:46   #3447
emigra
Zakorzenienie

A wiecie ze skok 19 tygodnia moze zaczac sie juz w polowie 15 tygodnia i trwac do 20? W mojej madrej ksiazce tak wlasnie sa zaznaczone okresy burzowe ... i co najgorsze u nas wszystko idzie ksiazkowo poki co .... strasznie mnie boli glowa... Julia obudzila sie o 10, ale zjadla niewiele, nie wciskam na sile. zastanawiam sie kiedy wyjsc na spacer, bo upalnie sie zrobilo i u nas... chyba miedzy 13-14 pojde.

Zia_ ona tylko tak wyglada
a z dostawki jestem mega zadowolona, nie wyobrazam sobie wstawac niekiedy co kilka minut do lozeczka, a tak to tylko reke wyciagam, namacam smoczka, po omacku wsadze Julci i mam spokoj
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 10:56   #3448
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Ja tam jakoś tak przeliczam ,że 100 ml-120 na kilogram dziecko musi dostać i tak pewnie sobie je, bo je 5 raz i pewnie po 150 , kalorycznie to chyba dobrze wypada.

Aalegna tak już zostanie, Seba wyrósł pewnie z wrzeszczenia na dworze , gratuluję i miłych spacerów życzę
Tak juz to jest fajnie zaprogramowane
Cytat:
Oj skad ja to znam.
Moj Filip jak np mu nie wlacze bajki zeby dal mi spokoj gdy przebieram czy karmie Szymona, to wtedy gada do mnie jak najęty, chce zeby mu podac zabawke, chce zeby mu wytrzec nosa, chce mu sie pić, chce zeby go przytulic, chce zeby sie z nim pobawic, wtedy chce mu sie kupe, siku, wszystko albo zwyczajnie dokucza i wyglupia sie a wie ze jego wyglupy najbardziej mi dzialaja na nerwy...
Ostatnio chcialam wolny czas poswiecic i jednemu i drugiemu, bo i Szymonka mi żal, bo potrzebuje kontaktu no i Filipka tez bo jednak wiekszosc czasu spedzam przy Szymonku, wiec dalam ich dwoch na lozko, Szymona posadzilam na kolanach a Filip sie wyglupial, smial, popiskiwal, pozwolilam mu wtedy. No i Szymon sie smial tez razem z nim, jak Filip pisknal to Szymon tez Bylo to zabawne ale do pewnego momentu. Bo Filip tak sie rozchulał, ze nie zdazylam powstrzymac go i uderzyl mocno nogą w glowke Szymonka. Pierwszy raz mu dalam klapsa bo nie zapanowalam nad sobą, bo prosilam go zeby juz skonczyl sie wyglupiac bo Szymonek jest obok i musi uwazac na niego (a powtarzam mu to po 100 razy dziennie) no ale to dziecko, jednak trafil do kąta i mial zakaz zblizania sie do nas. A to dlatego, ze tak mnie ta sytuacja zestresowala, bo Szymon po uderzeniu nie mial sily nawet plakac a widzialam ze minke taka zrobil do placzu, byl wystraszony a poza tym to bylo mocne uderzenie przez moment myslalam ze nie oddycha. Nosilam go na rekach i modlilam sie zeby nic mu sie nie stalo, bo wygladal na zamulonego od uderzenia
To sa sytuacje ktore wysysaja ze mnie energie, od tego chcialabym odpoczac. Czasem mam tak dosc ze zaluje ze taka roznica jest miedzy dzieciakami. A upały teraz dodatkowo męcza i jednego i drugiego i Filip tez juz popoludniu marudzi bo jest umeczony dniem a Szymon tez i mnie leje sie z plecow i po prostu mnie tez wtedy wychodzi to wszystko tak jak Tobie bokami
SZYMONEK

Stary 2012-07-05, 11:01   #3449
gosica502
Wtajemniczenie

Oj Gosia w krzesełku do karmienia kółka to faktycznie bardzo ważna sprawa, mi kupiła krzesełko rodzina męża w prezencie z okazji narodzin Gabrysi o takie mniej więcej tylko inny kolor tapicerki
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...437778901.html
I jest super choć trochę drogawe, sama bym szukała tańszego raczej
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:03   #3450
Aguśkaa83
Zakorzenienie

gosiu pisalam ostatnio o krzeselkach do karmienia, ze jak kupowalam Filipowi to najb. mi zalezalo na tym, zeby byla regulacja wysokosci, zdejmowany calkiem stoliczek, zeby moc np do naszego stolu dostawic, podwojna plastikowa tacka, z ktorych jedną upaćkaną po jedzeniu cała zdjemuje i pod kranem myję (bardzo poreczne). Wazne bylo dla mnie w tym foteliku tez to, ze obicie to nie cerata w ktorej jak dziecko siedzi to sie klei do tego, a material ktory moge zdjac i wyprac. Poza tym ma 3 stopnie regulacji oparcia, koszyczek z tylu na zabawki, czy sliniaki, wklad dla mniejszego dzieciaka, 5punktowe szelki do zapinania, to tez jest wazne, bo taki maluszek 6,7 mczny powinien byc dobrze zabezpieczony zeby nie wypasc. No i koleczka tez ma. Jest to przydatne ale nie konieczne, jednak jak malec jest w krzeselku to łatwiej go w nim przesunac. Ja mam taki:http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...447688613.html to czerwone z materialu impregnowanego (corrida) i jestem z niego bardzo bardzo zadwolona.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-07-05 o 11:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości