|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Dziubek świetny Szymek
Widać jak jest mu dobrze ![]() Beti też uważam, że nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia. Cieszę się, że jesteś zadowolona |
|
|
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Czy ja już pisałam, że Ewka urwała spacje w tżtowym laptopie...samanie moge rozczytać tego co pisze
|
|
|
|
#4773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc widzę ze u was króluje mleczko U nas mleko raz lub dwa razy w trakcie dnia za to przed snem, w nocy i rano mój syn nadrabia Strasznie mi piersi zmalały ![]() A Isia głupoty pisze- foka bardzo czarujaca z pięknym uśmiechem Denis rulez :d
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Nie odniose sie do postow bo cyztam was 3 h i nie moge, bo cos mnie odrywa ciagle. Tyle co wylapalam odpisze rysiki dziekuje ze pytasz co do przekasek - moja je chyba wszystko, Danio, serek homogenizowany, podplomyki, paluszki, chleb, bulke, wafelki z lodow, kabanosy, cienka kielbase. jak na razie nic jej nie jest - widac ze moje dziecko tak jak telik mam w pracy. Odetchne od malej, ale po pracy lece steskniona do niej. W pracy nie mysle za duzo i nie tesknie bo nie ma czasu - ale przydaje sie takie oderwanie od rzeczywistosci. wiec nie uwazaj sie za wyrodna matke Beatai nie wiem co mialam pisac.....
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
My też kaszek w ogóle nie jemy, jak Lila była mniejsza to parę razy jadła te gotowce, teraz już nie, jedynie raz na jakiś czas dostanie na śniadanie zwykłą kasze manną.
Najczęściej jednak na śniadanie nieśmiertelna owsianka w różnych wersjach
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie sniadanie to kaszka mleczno-ryzowa, pochlania je wrecz, ale musze sprobowac z owsianka i tu pytanie do youyou - gotowce czy sama jakos robisz
bo ja lewus do takich rzeczy
|
#4777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się już troszkę nie chce biustu na widok publiczny wystawiać. Chociaż jakby mały chciał to bym mu pewnie nie żałowała ![]() W ogóle nie sądziłam, że tak długo uda mi się karmić, a póki co nie bardzo widzę możliwość odstawienia, bo młody tylko przy piersi usypia i w dzień i wieczorem ![]() Znacie może jakiś sprawdzony sposób nauczenia dziecka, żeby zasypiało samo?
|
|
#4778 |
|
Zadomowienie
|
Przy moim dziecku normalnie nie da sie pisać
ciągle przynosi różne rzeczy i układa na klawiaturze , przeważnie zabawki butelki z piciem a nawet klapka mamusi tylko wieczorem jak śpi to moge spokojnie pogadać z Wami Beatka gratuluje nowej pracy ![]() Shira udanego wypoczynku , Krzysiu dbaj o mamusie ![]() Marina oj biedni Wy Madziulka ja zmieniłam mleko Krystiankowi jak miał skończone 11mc Spotkania w Telikowie zazdraszczam ![]() Oglądam fotki i jestem w szoku jak dzieci sie zmieniają
|
|
|
|
#4779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymek lubi mleko, ja sie trzymam tego, że przez pierwszy rok życia to ono powinno być podstawą, więc obojgu nam z tym dobrze na razie Pewnie stopniowo będą się te proporcje zmieniać...Teliczku - miałam Cię pytać, a propos pytania Youyou: czy Wy tez tak kochanie swoją Tulę? Ty i Jaś? Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony on lubi próbować nowe rzeczy, zawsze chcętnie otwiera buzie, ma apatyt, słodko mlaska, aż miło się na to patrzy Bo najgorsze, jakby był niejadkiem. A on mlekowy, ale otwarty na nowości ![]() Cytat:
Zaraz pooglądam, dzięki Carmelko, że pamiętałaś
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robie tak z ok 210ml wody, Do garnka odlewam ok 150ml, w reszcie wody w kubku rozrabiam MM. Płatki wsypuję do garnka, jak nieco zmiękną i zgęstnieją (chwilka bo to w końcu błyskawiczne ) to zalewam rozrobionym MM.Dosypuję jeszcze garść płatków kukurydzianych do smaku. Najczęściej wcieram jabłko + dosypuję cynamon. Czasem (jak dziś) wgniatam banana, jadła też parę razy z malinami. Najważniejsze żeby nie wsypac płatków za dużo i żeby nie wyszło za gęste (takie kitowate), bo wtedy jakoś mniej chętnie mi Lila je. Ale generalnie wcina owsiankę aż miło
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-07-04 o 23:03 |
|
|
|
|
#4781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A odparzenie niech szybko sie goi! Pokaż Krystka!
|
|||
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Dominik też nie jada kaszek. W ciągu dnia je owoce, chrupki kukurydziane, wafle zbożowo-ryżowe, wafelki z lodów, kanapki, obiad, mleczko...
Youyou sprzedałaś już cybexa callisto?
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Natka tak poszedł od razu, zaraz po wystawieniu
szybki odbiór osobisty i po wózku ![]() Teraz trochę żałuję bo przydałby sie na Chorwację (jeśli pojedziemy...) ale kupie nosidło, a co!
|
#4785 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ktora to poleciala do Hiszpanii ostatnio? Kolina ? Slyszalyscie o aferze ze Sky Club? Mam nadzieje ze ich to nie spotkalo ...
Brunetko jak Alicja dzis? |
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcę posprzedawać wózki i kupić jeden- padło na caliisto ![]() A tak w ogóle to zazdroszczę planów wakacyjnych! Tak bardzo chciałabym pojechać w tym roku gdzieś w ciepłe kraje...
|
|
|
|
|
#4787 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez czasami owsianka jest na stole
![]() Gotuje na wodziea potem dodaje trochę jogurtu nat. I owoce Brumeczku biust mi zmalał w ostatnich tygodniach, od kiedy Jaś zaczął mniej jeść mleka w dzień - za to w nocy je kilka razy. Dlatego zastanawiam sie coraz poważniej nad odstawieniem W ostatnim czasie jestem straszne niewyspana. Wiem ze to take egoistyczne gadanie i trochę smutno mi na myśl ze to już koniec. Ale już chyba jestem zmęczona Muszę sie zorganizować żeby rozłożyć pożegnanie z UU w czasie. Własne zamówiłam pdgrzewacz do butelek
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelka - a wiesz, że miałam tę babeczkę w ulubionych?
Jako jedną z 3 w Wawie, które brałam pod uwagę. W końcu napisałam do innej, nie tej, bo na jej zdjęciach dzieci troszkę za bardzo przebrane jak dla mnie. Ale w sumie teraz myślę, że przecież jak będę chciała, żeby mi tak dziecka nie stroiła, to tego nie zrobi
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
a po co Ci ten diabeł
???Co się stało? |
|
|
|
#4790 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha my sie z tulą bardzo lubimy, choć przy takiej duszno-parnej pogodzie nie tykam nosidla. Natomiast na codzień wizę w aucie i mam możliwość szybciutko z auta wyskoczyć z Jasiem do piekarni itd. Pozatym weekendowo na rzechadzki po lesie tez super. Dziś dostaliśmy zaproszenie na wesele w górach ( przed weselem młodzi zapraszają aby wejść z nimi na jakiś mały szczyt) więc tez pewnie bardzo sie przyda
Oszaleje z tym ipadem- ja chce komputer
|
#4791 |
|
Wtajemniczenie
|
Biuro podrozy oglosilo bankructwo. Prawie 5000 osob utknelo za granica na wycieczkach m.in w Hiszpanii. I tak mi przyszlo na mysl ze ktos od Nas pojechal wlasnie na wycieczke...
|
|
|
|
#4792 |
|
Wtajemniczenie
|
Żeby w nocy nie wlec sie do kuchni ( na parter)po ciepła wodę do mleka
Ps poprasowałam wszystko !!!
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-04 o 23:24 |
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhh bo ty piętrowa
Ja się i tak bałam zawsze, że woda z podgrzewacza wyparuje i sie spali maszyna Oprócz tego woda była albo za zimna, albo za gorąca, nie ma jak 30sekund w mikrofali-ideał |
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś wyjątkowo też był wózek, bo byśmy się chyba roztopili tacy przytuleni ![]() A z zakupami mamy identycznie Tylko że ja je biorę nie do piekarni, ale normalnie na duże zakupy w hipermarketach itp. To taka wygoda - tylko wysiąść z auta, nosidło na klatę, Tymka do środka i popylamy po sklepach A gdzie w te góry Was zaprosili?
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć przerażało mnie bo chciał wciąż lizać precz wózka ![]() Tu niedaleko do srebrnej góry - to para starych harcerzy ![]() Zreszta towarzyszyli nam na Majorce i na wszystkie góry chcieli wejść ![]() Chyba czas spać Dobranoc kobitki
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-04 o 23:41 |
|
|
|
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorową porą.
Beata, co Ty za głupoty piszesz? Po dupsku chcesz dostać? Tylko się cieszyć, że praca Ci sprawia tyle radości i możesz się oderwać od domowych zajęć. Marina, ale się u Was porobiło. A ten ślad na pupie zmniejszył się? Może to znowu taki krwiaczek?Natka, koleżanka ma talent, ale przy takim modelu nie ma się co dziwić,że zdjęcia wyszły super! To na którym Domek siedzi tyłem i zdjęcie stópki strasznie rozczulające. Też Wam ten brak regulacji podnóżka w Nunie przeszkadza? Ja tak właśnie myślę, żeby opchnąć Nunę póki w miarę nowa i na gwarancji, a kupić używanego Maclarena techno xlr. Carmela, ekhem... ten przystojniak ma już narzeczoną! Dzięki jeszcze raz za rady. Jednym słowem Sarenka lubi wszystkie 4 kółka. ![]() Dziubku, no od razu widać,że to bryka prezesa! ![]() Madzia, wow ale Dominikowi się buzia zmienia, tak "dorośle" już wygląda. Isia, haha znam ten ból, bo sama muszę co chwila nanosić poprawki w to co napisałam bo wszystko się zlewa przez niedziałającą dobrze spację. Robota oczywiście Hani. ![]() Więcej nie pamiętam.. Dzisiaj wróciła do Nas Nuna- szybciutko ją naprawili. Hania jak tylko zobaczyła pierwsze zwierzątko ( a była nim wiewiórka ) to prawie nam z wózka wyskoczyła. Jak tż ją wyciągnął to już nie dało jej się tam z powrotem wsadzić, bo wszystkiego była ciekawa. Minusem wielkiego zoo, w porównaniu z takim mini zoo było to, że nie można było żadnego zwierza pogłaskać, jedynie oglądać z daleka, ale i tak Hania przez prawie cały pobyt miała wielkie oczy ze zdumienia i rozdziawioną buzię. Zoo jest ogromne, a my roztapialiśmy się przez ten gorąc i duchotę więc zdążyliśmy obejść tylko połowę.Poniżej kilka zdjęć z opisem. ![]() 1. Wyluzowane kapibary. ![]() 2. Hania obserwatorka. 3. Wyżej opisywane zdumienie mojego dziecka. 4. Madagaskar- czyli wyspa lemurów. (musicie uwierzyć na słowo, że tam są 5. Gdzie by tu teraz pójść... 6. Kto znajdzie tygrysa za szybą? 7. 4 słonie, zielone (?) słonie... czyli słynna poznańska słoniarnia. ![]() 8. Zdumienie z twarzy jak widać nie znikało. ![]() 9. Żyrafy były baaaardzo daleko. 10. Dumny paw przechadzał się alejkami. ![]() Koniec Jutro jadę z Hanią do rodziców nad jezioro trochę się pobyczyć, bo mama ma urlop. Nie będzie mnie pewnie jakiś tydzień, więc się żegnam na jakiś czas, bo z Internetem tam ciężka sprawa... Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-07-04 o 23:51 |
|
|
|
#4798 |
|
Wtajemniczenie
|
łłooo jezu Marzena, co to na pierwszym zdjeciu? co to sa kapibary ????? w zyciu nie slyszalam
Edit: jak Ty to robisz ze Twoje zdjecia tak wygladaja, sa takie "soczyste" w kolory ide bo mąż na mnie juz krzyczy... dobranoc Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-07-04 o 23:58 |
|
|
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
Stronczku, ale się wkopałam, to jednak nie kapibary.
![]() A co do zdjęć, to magia! Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-07-05 o 00:12 |
|
|
|
#4800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale ja bym bez cmokania go nie wytrzymała
![]() Cytat:
![]() Zdumiona Hania to przepiękny widok ![]() Twoje zdjęcia jak zwykle wyglądają jak sztuczne, takie są ładne, kolorowe, żywe ![]() Cytat:
Cytat:
Zawsze mi się to kojarzyło z DUŻYMI dziećmi, a nie moim Pszczołem ![]() A co on od Ciebie chce że tak krzyczy?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Widać jak jest mu dobrze 

12.06.2010
bo ja lewus do takich rzeczy

tylko wieczorem jak śpi to moge spokojnie pogadać z Wami 
Zaraz pooglądam, dzięki Carmelko, że pamiętałaś
na szczęście nie, w kilku miejscach odpryski lakieru, ale wgnieceń itp nie ma

zębole

A ten ślad na pupie zmniejszył się? Może to znowu taki krwiaczek?