|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Madzik Dominik to śliczny chłopczyk
Na jeździku to już tak sam "jeździ"? Iustyna też dziś dostałam przesyłkę z Perfecty. Dziękuję Wam za głosy Reeboków jeszcze nie ma... Żaneta cieszę się,że Emi nie ma tych bakterii i już lepiej u Was. Kuzynka nie karmi UU. Pisała mi, że nie ma pokarmu. W sumie to się nie dziwię, że nie ma jak butle dawała. Patik ja bym już takiej zupy Radkowi nie podała. |
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
|
|
#4743 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() Fiu fiu, ale mój syn ma wzięcie ![]() Cytat:
Dominiki to fajne chłopaki Cytat:
Cytat:
Oczywiście!!!! Pisz więcej No właśnie!!!!!!
|
||||
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, Ty się już znasz, więc doradź
![]() Kupić to: http://www.dmuchane.pl/p888,kolo-fot...tex-56587.html czy to: http://strzalwdziesiatke.com.pl/pl/p...LA-MALUCHA/102
|
#4745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja>????? brzydzę się kłamstwaBukowina Tatrzańska dokładnie ![]() no pewnie już nie będzie mnie dziś a jutro o 6 wyjazd pa Kunice będę tęsknić! i trzymać kciuki proszę co by Żbik matki na tych "wczasach " nie zajeździł
|
|
#4746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Świetnie, będziesz miała więcej czasu dla nas
Cytat:
za pracę!I przeogromnie się cieszę, że to nie te paskudztwa dopadły Emilie Cytat:
Za którymś razem załapał i dzisiaj ciągnie jak wściekły Ma swój bidon z rurką, z którego uwielbia pić. Ostatnio moja mama na basen kupiła mu jakiś soczek z tymbarku i o dziwo mu smakował, sam sobie go trzymał i pił No proszę, Sarce obojętne w czym, byle miało kółka Cytat:
Niestety w decathlonie był tylko kwadratowy ![]() Np. Dominik podpływa sobie do brzegu i czasami ten kwadratowy kształt przeszkadza w złapaniu jakiejś zabawki, w okrągłym powinno być zdecydowanie łatwiej |
|||
|
|
|
#4747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kalimba najbardziej znana i zna nam tak, tylko szkoda ze wszedzie się trzeba tłuc poza centrum, o ale to ostatnie miejsce dziecinada nawet by pasowało
|
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
I ja mam gorszy czas - Igorowi wyszło na ramieniu znowu takie coś czarne, identyczne jak wtedy na pupie...Byłam oczywiście u derma - nie wie co to kazał smarować mascią. Potem do okulisty, bo białka Igora są czerwone. Ostre alergiczne zapalenie spojówek i krople 5 razy po 2. A wkropić je do oczka igora graniczy z cudem. Także mam dość ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby szybko przeszło! Dziwne te wyskakujące czarne punkciki Ciekawe skąd to się bierze![]() Trzymaj się Marinko |
|
|
|
|
#4750 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!!!
Rok temu o tej porze zorientowałam się, że mam skurcze co 15min....mąż własnie kosi trawę, zupełnie jak rok temu, bo gdy mu powiedziałam o skurczach to zapierniczał z tą kosiarka jak szalony z wielkim wzruszeniem wspominam to wszystko, nie mogę uwierzyć, że rok temu to maleństwo pchało się dopiero na świat, a dziś biega mi po trawce no ale najważniejszy dzień jutro...będę pewnie cały dzień ryczeć, ze wzruszenia oczywiście
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Zosieńko
Alibany a już leciałam na pierwszą stronę patrzeć czy to dziś Ala ma roczek Marina biedni jesteście. Trzyma się Was cholerstwo, ciągle coś ![]() My już po kąpieli. Zjadłam dzisiaj pizzę i lody. Grycan- dzisiaj biała czekolada. Pyszne są, ale już to wczoraj pisałam
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Patik jak mocz?
Marina to ponoć też jakiś wirus, córka od kuzynki załapała to samo co Igor do tego czerwone gardło My po wizycie u doktorka. Dostaliśmy jeszcze smecte i mamy się powoli kurować. Dama ma apetyt co mnie cieszy i poje też dużo ![]() Co do pracy to chce wrócić,ale mam małe dylematy związane z damą.Czy kontynuować żłobek,czy niania ,czy coś innego.Pójdę na rozmowę i dowiem się co i jak... Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-07-04 o 19:55 |
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ja przepłaciłam za basen na all, na tej stronce jest 15 zeta taniej.. Dziewczyny ja tu nie wytrzymam, chyba do lodówki wejdę. Jest 30 stopni w domu Po południu pojechałam do koleżanki, u niej deko chłodniej. Sara spałą tylko raz z 40 minut, zjadła 150 mm, malutki jogurt z roska i pół deserku. Malutko. Potówki ma okropne na szyi pod włosami. Marudzi że szok. Ale co się dziwić...też jej źle i goorąco.Na dworze nawet o 18 było okropnie, ukrop. Teraz grzmi, mogłoby popadać. Marina przytulam. Też zła passa Cię nie opuszcza. Wyniki moczu są ok, dopiero o 18 były wyniki, stresu co niemiara! ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Nie wiecie może gdzie jest promocja na pampersy?
|
|
#4754 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hi
Isia gdzie zniknelas ![]() Cytat:
Szymek jak zwykle czaruje swoim Wzrokiem Dominik - Ogłaszam ze w ramach urlopu musisz spędzić wiecej czasu z nami Cytat:
Cytat:
Pisalyscie o przekaskach W związku z tym ze coraz mniej UU Jasiek zjada ( chyba powoli będę chciała odstawić o od piersi) to przekąsek dużo: Owocki ( banany, truskawy) Jogurt naturalny z tymi to owocami Chrupki kukurydziane, wafelka ryzowe, wafelki od lodów, biszkopty Brumeczku właśnie miałam pisała ze u nas update w postaci słodkiego talent tez już nastąpił. A powiedz mi jak z mleczkiem - nadal często sie karmicie. I jak wyglada jedzenioy plan Brumiątka.
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-04 o 20:53 Powód: Wrrrrrr |
|||
|
|
|
#4755 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś mi właśnie zrobili kompa na moje stanowisko pracy, biurko trochę liche, ale komp działa, dostałam własne hasło do niego, i osobiste namiary na wejście hasło, login - do firmowego programu serwisowego - jednym słowem pełnoprawna stażystka ze mnie ![]() a poza tym dowiedziałam się dziś że dziewczyna z mojego działu zajmująca się sprawami handlowymi i obsługa kontrahentów jest w ciąży i docelowo ja mam przejąc jej zakres obowiazków generalnie towarzystwo miłe - kierowniczka działu trochę dretwa ale reszta super - moja koordynatorka stażu super babeczka - jej koleżanka z pokoju tez fajna - Pan prezes całkiem ok i nie widac żeby konfliktowy był to tak w skrócie. Cytat:
firma nazywa się AG Serwis - stronke mają ubogą nieco, ale generalnie firma mała nie jest - zatrudnia ok. 120 pracowników łącznie ze szwalnią, krojownią, działem serwisowym odzieży, pralnią i magazynami, kierowcami itd . w samej administracji jest ok. 11 osób. firma zajmuje się produkcją, serwisem, praniem , konserwacją i wynajmowaniem specjalistycznej odzieży roboczej, fartuchów, dla zakładów przemysłowych, laboratoriów, obsługuje m.in. Hasco Lek, BRW, i wiele innych. dziękuję Cytat:
Julką w tym tyg się zajmuje tż w następnym moja mama - w między czasie mój brat.super Sarcia Cytat:
no i wiadomo już skąd to się bierze? bo to chyba nie przypadek że w odstepnie tygodnia drugi raz wyszło...Cytat:
ale fakt - lody mają genialne
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-07-04 o 21:39 |
|||||
|
|
|
#4756 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ta metoda tez póki co nie działa
![]() Cytat:
![]() 2. Dziękuję po raz drugi Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie urok to .. przemarsz wojsk.A to czarne COŚ to dla mnie wielka tajemnica Kazał smarować, ale zasugerował chociaż co za za diabelstwo?Cytat:
![]() Uff
|
|
#4757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż chce takie nosidło na plecy, żeby on mógł tak Filipa nosić więc muszę się porządnie rozejrzeć. Tule chyba można na plecach zarzucić ![]() Cytat:
![]() Teraz leży sobie w WC i tż czyta ją jak ma posiedzenie Rady Nadzorczej ![]() Cytat:
![]() Pisałyście o przekąskach... to u nas codziennie są owoce i jogurt (na drugie śniadanie i podwieczorek). A czasem jeszcze jako typowe przegryzki paluszki, biszkopty i flipsy.
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
no i mi nie zacytowało....
genialne foty ze spotkania w Telikowie ![]() super że Wam się udało spotkać wreszcie. dzieciaczki cudne i widać że miały frajdę w Bajkolandii ![]() Patik - Julka też czasem ma prawie sucha pieluszke jak się mało budzi w nocy - jak się budzi często i kokosi przez sen to więcej, w pon tż myślał że jej rano pieluche przed praca zmieniłam bo jak się obudziła to była niemal sucha. Julka tez mało je przez te upały, mleko chętnie, serki homo chętnie, jogutr też, picie chętnie ale kaszka tylko z rana jak jest chłodniej a obiadek dosłownie kilka łyżek i już zatyka buzię rączkami i kręci głową że nie chce. i też maruda strraszna bo jej gorąco. wiecie co? mam wyrzuty sumienia bo mi w pracy dobrze bez dziecka jest i czuje się jak wyrodna matka bo za Julą jakoś nie tęsknie strasznie w pracy, a po powrocie z pracy wiadomo - tylko mama i mama, nikomu się wziąc na ręce ode mnie nie pozwoli, i ja się muszę z nią bawić i karmić w pracy mogę odetchnąć od domu, wyszłąm do ludzi - normalnie inny świat niż siedzenie cały czas w domu z dzieckiem. ech no i jakoś mi tak dziwnie że nawet mi nie szkoda wychodzić rano do pracy - bo mi się tam bardzo podoba..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-07-04 o 21:08 |
|
|
|
#4759 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko fajnie sie czyta ze podoba Ci sie w pracy, nie czuj sie winna. Szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko - powiem Ci szczerze ze ja tez odpoczywam w pracy. Tj na chwile przenosze sie do innego swiata. A potem Biegne steskniona do synka
|
#4760 | ||||
|
Rozeznanie
|
Jestem Teliczku!!!
Witam! Wszystko nadrobiłam i znowu jestem w siodle Cytat:
Cytat:
Natka A cóż to za cudowny książe!!!!Domek jest niesamowity!!!Podkówka idealna do stylizacji Cytat:
![]() Cytat:
ja też PO i DECO bez papierkaI już doczytałam, że na szczeście tylko smecta Ewie kupke zatwardzaja jagody(obojetnie czy słoiczek czy swieze)-robi wtedy królicze bobki Kupiłam już 4 litry i pomroziłam awaryjnie![]() Zmalowana Tż 5cio letnia chrześnica szaleje na punkcie małpek Carmelasoprano ale bryka ![]() Toska Też w pierwszej chwili pomyślałam,że spróbuje nauczyć pic Ewe przez słomke naciskajac kartonik ale teraz to już nie wiem Ewka najbardziej lubi pić prosto z litrowej butelki albo ze szkła ![]() Nie zacytowało mi Szymka w basenie-czad!!!Jak urósł!!! Dziekuje w imieniu córki wszystkim ciociom Prezpraszam,że nie ma zdjec ze mna ale mam tylko 2 zdjecia-mimo,iż fotograf bardzo sie starał(Telik
|
||||
|
|
|
#4761 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() na szczęście nie, w kilku miejscach odpryski lakieru, ale wgnieceń itp nie maCytat:
Mam nadzieję że wreszcie się spotkamy!Cytat:
Rysiki, mnie też to wygląda na trzydniówkę. A swoją drogą, dziwnie ta lekarka, bez żadnych badan bakterię stwierdziła ![]() Piękne zdjęcia i Natki, i ze spotkania w Telikowie! Cytat:
Cytat:
![]() Shira, udanego wypoczynku!!! Cytat:
super!! a polecam stronę www.promobaby.pl Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela super Sarcia na fotkach
Patik no nareszcie ulga że wyniki dobre Beatka super,że atmosfera w porządku to duuuużo daje MArinka no co to znów za gów...o się przywlokło poniżej kolejna reklama smart trike nawet w wózku sie tak nie wyluzuje
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-07-04 o 21:42 |
|
|
|
#4763 |
|
Rozeznanie
|
Beata Ja mam takie same odczucia odnośnie pracy
brakowało mi już czegoś poza domemJak wchodze do domu to jest szybki rzut na mame ![]() Potrzebowałabym nianie jeszcze na godz zeby sie wykapac,przebrac i ugotowac obiad Patik MarinaMarinko biedaczki Wy...już nawet nie wiem co Ci pisac... ![]() zapomniałąm napisac, że mnie nie było gdyż byłyśmy na bilansie koniec 10tego miesiaca: waga 9700 wzrost 75,5 głowka 45 cyc 47 troszeczke mnie zaniepokoiły pielegniarki szersza klatka piersiowa,okazało sie ze pomyliły miesiace. Były niby przekonane,że Ewa ma skonczony 9 miesiac...i ponoc wszystko sie zgadza. Oczywiście już googlowałam i naczytałam sie jakiś bzdur...eh No i mamy odparznie...walcze juz od niedzieli...moj brat przegapił 2 kupy, przez teupały o odparzenie nie trudno ![]() smarujemy, wietrzymy, dzisiaj dostałysmy clorimazolum...mam nadzieje,ze cos pomoże bo serce mnie boli jak widze te czerwone ranki
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beata i właśnie o to chodziło! nie masz się czym stresować, chyba lepiej że idziesz do pracy zadowolona, wracasz zadowolona, niż gdybyś miałaa nienawidzieć swojej pracy..Fajnie to wszystko brzmi, bardzo się cieszę że Ci się podoba i sa perspektywy na dłużej.
|
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
Zosiu za 11 miesiecznice
Bylismy u tesciow caly dzien, dopiero wrocilismy. Fajnie bylo. A teraz spanie, bo jakos zle sie czuje. |
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa Zanka czytałam gdzieś że na chorobę lokomocyjną skuteczne jest naklejenie plasterka na brzuch , w sensie chyba zaklejenie pępka... jak działa? nie wiem
![]() i są też takie plasterki do naklejenia na nadgarstki, ale nie wiem czy nasze maluchy moga je stosować.. http://www.domzdrowia.pl/42279,trans...ej-1-para.html
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-07-04 o 21:57 |
|
|
|
#4767 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na różne sposoby się głowię i nie mam pojęcia jakie słówko miało być zamiast "talent"? ![]() No a jeśli chodzi o mleczko, to u nas bez zmian. Tyle samo co miesiąc, dwa miesiące i 5 miesięcy wcześniej Z tym że teraz coraz więcej nowych rzeczy, "normalnych". Rano po przebudzeniu mleko W południe mleko Obiadek (albo to co sama ugotuję albo słoiczek albo - ale rzadziej - coś w rodzaju kanapeczki, czyli chleb z masłem i pomidorkiem na przykład) Ok. 15 mleko Ok. 18 mleko (ale malutko) Tu różnie, bo czasem przed tą 18, czasem po, a czasem przed i po jest deserkowate coś. Owoce świeże, a czasami słoiczkowe. Dziś było i przed (2 małe kromki pieczywa czosnkowego własnej roboty of course ) i po (pół brzoskwini, ok. 10 borówek amerykańskich).Przed spaniem mleko. Jogurtów, twarożków itp jeszcze nie daję. A kaszek nie daję wcale Cytat:
![]() 2. O, fajnie że tak mówisz, bo Twoje zdanie jakoś mnie przekonauje (ale się podlizałam, a co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A odparzeniu na pewno też te upały sprzyjają
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już sobie zalajkowałam do fb i będę na bieżąco
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
brumek tu koleżanka chce na sesje jechać:
https://www.facebook.com/fotomyk cena podobno 700 za 100 fotek w 3 stylizacjach.
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2012-07-04 o 22:06 |
|
|
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
brumek a wiesz,że u nas jedzonko podobne?Tylko mleczko nie inne
![]() Ewka tez nie je kaszek, z przekasek tylko paluszki, ciatsek,ciast nic(pierwszy raz Telikowa muffinke), nie lubi twarożkow,jogurtów-z reszta po którejs próbie wyszła wysypka wiec sie wstrzymałam. U Nas kanapki zserem zółtym,jajkiem,pomodorkie m,ogorkiem,rzodkiewka,szc zypiorkiem.Obiadek,owoce i tyle... a foka mało czarujaca |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

)

brzydzę się kłamstwa
a jak jadła merci to jej nic nie było...
za pracę!

Po południu pojechałam do koleżanki, u niej deko chłodniej. Sara spałą tylko raz z 40 minut, zjadła 150 mm, malutki jogurt z roska i pół deserku. Malutko. Potówki ma okropne na szyi pod włosami. Marudzi że szok. Ale co się dziwić...też jej źle i goorąco.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
no i wiadomo już skąd to się bierze? bo to chyba nie przypadek że w odstepnie tygodnia drugi raz wyszło...

na szczęście nie, w kilku miejscach odpryski lakieru, ale wgnieceń itp nie ma
zębole