|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
debrah też jeszcze nic nie mam
czekam na usg genetyczne........ dygam jak nie wiem
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm... dość dziwne w którym będziesz wtedy tygodniu? ja będę leciała jak będę w 13 tygodniu i lekarz absolutnie nic mi nie mówił odnośnie jakiś leków. Ewentualne zmiany ciśnienia mogą wpłynąć jak zarodek się dopiero zagnieżdża, ale to też jest tylko umowne. Z racji tego, że często latam i moje znajome stąd i nigdy żadna mi nie mówiła że dostała jakiekolwiek leki z racji podróży samolotem. |
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35112337] [/COLOR]Co do prania = prałam i ciuchlandowe i nowe, nie wiecie kto tego dotykał za to potem prałam już małej w lveli i po 3 mcach nas uczuliła, bo mnie też![/QUOTE]mnie najbardziej jelp podpasował
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ale jesteście gaduły dziewczyny Dziś w pracy moja koleżanka z którą prowadzę grupę przedszkolną powiedziała mi że jest w ciąży i okazuje się że między nami jest tydzień różnicy jak to usłyszałam to byłam w dużym szoku bo to jej czwarta ciąża i jest już po 40 więc bardzo mnie zaskoczyła a męża jeszcze bardziej bo mu dopiero powiedziała wczoraj o tym wszystkim
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
o jej! laski ale naskrobałyście!
MELDUJE SIĘ I JA ...a tu już 14 stron... wybaczcie nie dam rady was nadrobić myślałam, że mdłosci się u mnie już skonczyły bo wczoraj nie miałam i dzisiaj aż do wieczora... zwymiotowałam truskawki które tak mi smakowały
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co myślicie o praniu dziecięcych ciuszków od początku w zwykłym proszku
tak jak reszta domowników?moja znajoma, co ma 3 dzieci tylko przy pierwszym prała w dziecięcym, przy dwójce kolejnych od początku ze wszystkimi i dzieciakom ani razu nic nie było z resztą nie tylko ona, inne dziewczyny też mi to mówiły, że nic się nie dzieję. Oczywiście nie w 100% przypadków ale jednak zwykły proszek się sprawdza. |
|
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
Onaella - będę wtedy w 14 tyg. Ona mi to tłumaczyła że to z tego względu, że jestem słabą osobą i ciężko znoszę ciąże: omdlenia, mdłości, zawroty głowy. Teram mam ogólnie zakaz wychodzenia z domu i nakaz leżenia . Z tym że to jest ze względu na mój stan nie na dziecka...
Czytałam w necie że te leki są często podawane kobietom w ciąży i nie są szkodliwe dla dziecka, tylko że ja strasznie nie lubię sie faszerować tą chemią Gochaa- tez myślałam żeby to skonsultować z innym lekarzem ale ostatnio jak zasłabłam to poszłam do innego bo mojej nie było juz w przychodni to opierdziel dostałam że sobie zmieniam lekrazy jak rękawiczki i że teraz nie wiaodmo kto mi ciąże prowadzi.... tak to jest na nfz ;/ |
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny ale ja mam bęben wielki ![]() dziś Pani w warzywniaku mnie zaczepiła mówiąc: jaki ma pani piękny brzuszek hihihi |
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i w takim razie wydaje mi się, że lekarz wie co mówi. Ewentualnie możesz skontaktować się z innym jak ma Cię to uspokoić. a pierwszy raz będziesz leciała? |
|
|
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nie pierwszy, ale ostatnio latałam jakiś rok temu i trochę słabo znoszę startowanie i lądowanie i ten mój słaby organizm.. ;/
ale dzięki trochę jestem spokojniejsza , że to jednak nie jest tak bezpodstawnie. |
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35112311]Piękne! te czapusie rewelacyjne, ja tak patrzę na tą z rysunkami i bardzo podobną dla córy miałam też z SH, tylko była pokolorowana na różowo/czerwono/czarno ale ten sam styl i pewnie firma taka sama [/QUOTE]Czapeczki od razu wpadły mi w oko ![]() Co do prania, to chyba poczekam, aż się więcej uzbiera - przecież nie będę prała 4 mini ubranek
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko, ze ja to widze w ten sposob, ze niby ok, ale jade na 2,5 tyg za granice gdzie nawet po angielsku dobrze nie mowia, a jak masz takie cos przy sobie to mozesz zarzyc jakby wystapil silny bol brzucha albo delikatne plamienie, wczesniej chyba nie ma sensu... w ogole to tez stwierdzam, ze Was nie ogarniam w pracy siedze dugo przed kompem i troche mi zle od tego, wiec jak bedzie tyle do przeczytania to na bank nie dam rady - dzis przeczytalam 1 str. i ide spac - z powrotem pozdrowki dla wszystkich
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Pat&year =2013&month=2&day=4&babyc ount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że nadrobiłam zaleglosci w czytaniu- wczoraj z powodu uszkodzonego przez burze nadajnika cały dzień byłam bez netu
a dzisiaj wlasnie szykuję sie do wyjazdu- do 16 u mamusi bo mężulek pojechał sobie do pracy na 8,00 więc hulaj dusza ![]() ![]() aha- jak sie ważyłam wczoraj to ubył mi 1 kg w porównaniu z wagą sprzed 2 tyg- chyba wypocilam przez te gorąca
|
|
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie o przygarnięciu małego kotka na tym etapie ciąży? Taka mała bidula kręciła się przed moim domem i go zaadoptowaliśmy. Weterynarz powiedział, że przez pierwsze 3 m-ce stanowiłby największe zagrożenie dla maleństwa.
Nie sprzątam kuwety, często myję ręce i ogólnie 200% higieny, także chyba nic się nie stanie, prawda? Nie chcę oddawać go do schroniska. Tam są takie warunki, że żadnego zwierzaka bym tam nie oddała Miałam badania na toxo, a przed nimi miałam sporo do czynienia z kotkami, które wychodzą z domu na całą noc. I to w pierwszych tygodniach! I nic się nie stało, ale teraz mam szkraba 24h. Co myślicie?
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
hello
nie wiem co się ze mną dzieje ale ostatnio dostaje tak szybko zadyszki,że szok ![]() wejdę po schodach i muszę usiąść ech.... trzeba się chyba więcej ruszać dziewczyny nie wiecie czy mleczko brązujące jest bezpieczne? bo capi strasznie, miałam takie blade nogi, posmarowałam wczoraj raz i jest bardzo ładny efekty, myślicie,że śmiało można używać? kurde nie wiem co zjeść na śniadanie, już nie mogę patrzeć na kanapki od jajek mnie odrzuca, nabiał też bleeee
|
|
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś idę na prenatalne. Lekarz mi mówił że od razu zrobi test PAPPA, ale ja chyba mu powiem, że chcę tylko USG. Zawsze to 120zł w kieszeni, a statystyka mnie mało obchodzi Cytat:
![]() A te przesądy ciążowe, nie wiem czy śmiać się czy płakać, takie głupoty. Cytat:
![]() Marsi ty zadyszki dostajesz, a ja wczoraj z mężem wybrałam się po 18 na spacer, i w połowie drogi cała drżałam, mięśnie mi drżały, delirka normalnie jak z niedocukrzenia! Musiałam wypić jogurt, bo bałam się że do domu nie wrócę. Pierwszy raz takie coś miałam. Zadyszkę mam jak do rodziców na 4 piętro w tym upale wchodzę Masakra
|
|||
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dużo chodzę, np. w pracy po 2-3 godziny, a też mam problem z wyjściem na 3 piętro.
Marsi: ciąża ciążą, ale pogoda też swoje robi.
|
#411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#412 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#413 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszłam się przywitać
Jak tam pogoda u Was dzisiaj? U mnie znowu upały więc pewnie wieczorem znowu będzie burza. Wczoraj o 18 była ulewa z gradem o średnicy pięciozłotówek. Wyły chyba wszystkie alarmy samochodowe na osiedlu a ulicami płynęły rzeki.
|
#414 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio przeczytałam "Filary ziemi", owszem nawet ciekawa, ale "Świat bez końca" już mi nie idzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny kupiliśmy łóżko dla naszego maleństwa już
tak jak na zdjęciu taka pościel, chcieliśmy jak najbardziej uniwersalne kolory dla dziewczynki i chłopaka by przydało się dla drugiego dziecka jeszcze ![]() łóżeczko ma ciemny kolor jak na zdjęciu i dodatkowo ma na dole szufladę na której mi zależało, przyda się daliśmy za nie 460zł z przesyłką
|
|
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądałam ostatnio właśnie tę pościel na allegro
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
oj to faktycznie szybko
![]() ja już mam na oku ale podejrzewam,że dopiero przed samym porodem zdecyduje się na takie zakupy na razie tylko ubranka od czasu do czasu wypatruje
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
ta aukcja się skończyła już mam zdjęcie na laptopie
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- z mężem postanowiliśmy teraz kupić, ponieważ nie chcemy zostawiać wszystkich zakupów na ostatnią chwile z powodu kasy by na ostatnie miesiące ciąży nie okazało się, że musimy kupić multum rzeczy, łóżko, wózek, ogólnie cała wyprawka. Chcieliśmy to rozłożyć w czasie
|
|
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
Podaj nazwę użytkownika chociaż to sobie popatrzę co ma ciekawego bo ja też pościel chciałabym neutralną, jak najbardziej jednolitą, beż jakiś np a ceny tych które mi się podobają niestety spore.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

czekam na usg genetyczne........
dygam jak nie wiem

, ale by mieć większą pewność zrobiłam jeszcze test PAPPA. Poszło 500 zł... masakra
ślub 28.04.2012
tak jak reszta domowników?

a dzisiaj wlasnie szykuję sie do wyjazdu- do 16 u mamusi 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)