|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Potwierdzam że Dada ten sam rozmiar są mniejsze od pampersów. |
|||
|
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Czy jeśli odciągacie swoje mleko i potem podajecie je dziecku to podgrzewacie do jakiejś temperatury?
chcę ściągnąć dzisiaj trochę, bo muszę jechać po wyniki badań i trochę mi zejdzie i nie wiem czy jak będzie stało w temperaturze pokojowej to mąż może mutakie dać czy musi podgrzać? |
|
|
|
#3543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny czy Wasze dziecii też dzisiaj takie marudne?? Maskara. Mikołaj nawet jeść nie chę. Co 2 godziny zje jakieś 40ml i koniec wypluwa smoczek. A cycków mu nawet nie daję, bo miętosi zamiast jesć.
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w sierpniu planujemy wyjazd na mazury z Antośkiem
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
acha czyli ten kocyk tylko pod pupe tak?
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle od października zaczynam podyplomówkę z żywienia
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- no tak,daję go w tym miejscu w którym dziecko ma tyłek,żeby mu go podnieść do góry i z pozycji siedzącej zrobić pozycję bardziej leżącą
|
#3548 |
|
Rozeznanie
|
Hej!!!
![]() Czy mi się wydaje, czy Ty miałaś zacząć doktorat? Jak Ci idzie? Dalej trzymam kciuki za nierozpakowane, wszystkie mamusie i dzieciaczki. Dużo zdrówka!!!
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi to sie ejszcze wydaje, ze moj za mlody na takie eskapady za rok pojedzie z nami...z tym, ze my planujemy jechac w ost tydz wrzesnia, wiec moze byc zimno w sumie to wole go zostawic, ledwo plecak mi sie chce nosic po szlakach, co dopiero dziecko ![]() mamusia moja zostanie chetnie heheheh :P... weekend plus dzien urlopu niech sobie wezmie i sie nawierza wnukiem
|
|
#3550 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem dziś jakaś niespokojna, poddenerwowana i pewnie ma to związek z tym, że jutro do szpitala ... troszkę się boję - no dobra sram po gaciach ze strachu
![]() odezwę się jak wrócę bo nie mam nr tel do nikogo.. właśnie myślę co dopakować do torby i czy kazać mężowi brać jutro urlop... no i standardowo o której godzinie jutro rano jechać bo ja to zapomniałam lekarza zapytać ja ciągle nie czuję że to już... |
|
|
|
#3551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
aha, dzięki za odpowiedź
![]() Cytat:
a maluszki nie mogą sobie pomóc. Mój więcej śpi i je częściej ale krótko - w zasadzie chyba bardziej pije niż je.super ![]() my w sierpniu przynajmniej na chwilę do Zwierzyńca, zahaczyć o festiwal filmowy i pokorzystać z Roztocza. I myśleliśmy żeby we wrześniu pojechać gdzieś dalej... Niemowlęta nie płacą za bilety lotnicze ![]() Czy są jakieś przeciwwskazania dla czteromiesięcznych dzieci do samolotów? Cytat:
|
||
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
dobra jestesmy juz po.
generalnie faktycznie strach ma wielkie oczy ale wiecie... jak to jest z tym pierwszym razem Borys zaraz po zapaleniu auta sie uciszał wiec też był bardzo grzeczny . w poradni rehabilitacyjnej powiedziano nam, ze w zasadzie wszystko w porządku, to prężenie wynika na pewno z tego, ze mial za ciasno w brzuchu, jego waga urodzeniowa byla książkowa, a ja za malo przytylam bo 11 kg, i ponoć w takich sytuacjach dziecko się wykrzywia w literkę C do tyłu z braku miejsca, ale ma to ustąpić. Poza tym wszystko w porządku, bardzo fajna i rzeczowa pani dr, starsza osoba, ale ponoć w krakowie dość sławna persona jesli chodzi o rehabilitacje. Dowiedzialam sie tez ze jesli chodzi o chustowanie to do 4-5 miesiaca nie powinno sie chustowac inaczej niz "na kolebke" (nie znam sie na nazwach chustowan, pisze wlasne nazewnictwo). pani dr mowila, ze przez 6 lat jezdzila szkolic meksykanskich lekarzy m.in. w tym temacie bo tam co drugie dziecko umiera na zapalenie pluc wywolane przegrzaniem w chuscie, i w zasadzie kazde jest pokrzywione. troche mnie to zmartwilo, bo wlasnie kupilam chuste .... :/ no ale trudno, bedziemy nosic jak w kolebce w razie co i moze niezbyt czesto. o fotelikach tez nie wyrazala sie zbyt pochlebnie, mowila zeby trzymac dziecko w nim tylko tyle ile potrzeba, nie wsadzac w domu, nie uzywac jako bujaczka, nie chodzic na zakupy w nim, generalnie jak najmniej dziecko ma tam przebywac. (bo ja podjechalam do niej autem, ale potem wsadzilam fotelik na stelaz i ona myslala ze ja tak na spacery chodze). mowila ze w tym wieku dziecko jesli sie przewroci z brzucha na plecy to przez przypadek ze dopiero starsze dzieci prawidlowo sie przewracaja. Nie jest to powod do zmartwien w kazdym razie. Kazala bardzo uwazac na glowke, bardzo mnie uczulała w tym temacie. zwrocila mi uwage na to ze za ciasno spinam pampki mnie sie wydawalo ze dobrze, ba.. nawet mamie kiedys zwrocilam uwage ze za luzno go spina.... o chusteczkach tez nie wyrazila sie zbyt pochlebnie ( w zasadzie mam wrazenie ze kazdą nowo wchodzacą rzecz na rynek uwaza za zbędna ), mowila zeby uzywac ich kiedy wychodzimy gdzies, a w domu myc pupe woda i wacikiem....no i zalecala bardzo wietrzenie dupsztala i rożkowanie ale bez wkladki, czyli owijanie. - moj nie chce siedziec w kokonie niestety. bardzo mnie zdziwila z tymi chustami... mmowila ze do 4 miesiaca dziecko nie powinno "siedzieć" z prostym kregosłupem, dlatego teraz najlepiej nosic go tez w takiej kolebce z rąk, zeby nozki bylu zawsze ugiete w kierunku brzuszka, ze czuje sie wtedy bezpieczne i automatycznie glowa jest przyciagana do klatki piersiowej wtedy. mowila zeby unikac pozycji gdzie dziecko musialoby przelykac sline czy pokarm z odchylona glowka do tylu lub na boki , zademonstrowala na mnie, proszac zebym przelknela sline i ruszala mi glowa na prawo i lewo druga pani dr potwierdzila jednak stulejke ( pani chirurg dzieciecy) malo tego kazala odciagac napletek (!!!) i pojawic sie po miesiacu do kontroli z siusiakiem... juz sama nie wiem.... szlag mnie trafia, co lekarz to inna opinia, ja rozumiem, ze baba ma zawsze swoje zdanie na kazdy temat i co osoba to inna opinia, ale lekarze mogliby dojsc do jakiegos konsensusu wspolnego....![]() bioderka sa ok, ale kazala za 2 tyg isc na usg. jesli chodzi o fotelik - my mamy maxi cosi i tez mi sie nie podoba jak Borys jest wcisniety w to cos. jak byl mniejszy wygladalo to lepiej, a teraz niby plecki ma lezace ale ta glowa tak strasznie do klatki przycisnieta i robi mu sie pyszczek baseta,.... sprobuje patentu z tym kocykiem jeszcze. |
|
|
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysyłam Ci swój nr tel na priv Jeśli będziesz chciała to napisz
|
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia
|
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się,ja z Antosiem ciągle chodzę na jakieś wizyty do lekarzy i ciągle słyszę zupełnie różne opinie. Kocyk wsadzam pod nakładkę,bo trochę z Antosiem jeździmy,a dzięki niemu na normalną prawie leżącą pozycję. Kurczę chyba nie mam zdjecia,ale poszukam jak to wygląda.
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
ja z zamówień publ.
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tymi chustami tylko dziwnie, ja słyszałam, że "na kołysckę" nie powinno się nosić noworodków ze względu na bioderka. Zresztą próbowaliśmy, i jakoś tak wyglądał, jakby mu nie bardzo było wygodnie... Zalecana właśnie pozycja w kieszonce - dziecko jest niby wypionizowane, ale kręgosłup jest prawidłowo ułożony i (jeśli chusta jest dobrze zawiązana) dobrze podtrzymywany http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=67184 - tu jest bardzo ciekawy artykuł na ten temat. Co do przemywania pupy - my też przemywamy wodą i wacikami, pomijając juz tą chemię i koszty, jakoś skuteczniej mi się tak wyciera pupę |
|
|
|
|
#3558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ponoć tam w szpitalu ordynator bada dość "brutalnie" więc mam nadzieję że jutro urodzę
|
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem wściekła, że będę się kisić w tym szpitalu nie wiadomo jak długo...
|
|
#3560 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pojechalam w zasadzie o ktorej mi pasowalo, zebralismy sie i pojechalismy Cytat:
![]() Cytat:
co prawda to prawda - co lekarz to inna opinia Cytat:
|
||||
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
o,a gdzie? Uwr?
Cytat:
|
|
#3562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też nie chcę się tam kisić szczególnie w takie upały
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde niech się on urodzi dziś albo jutro...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-07-05 o 12:21 |
|
|
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz w chuście nie nosimy, bo jest za gorąco |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
zrobię zdjęcie jak go tam ulokuję. Dzisiaj wieczorkiem będziemy prawdopodobnie jechać z nim do męża babci na działkę to uwiecznię konstrukcję
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
dasz rade siłami natury ja tak samo mówiłam ze nie dam rady ,że mam niski próg bólu a gorzej wspominam bóle okresowe niż poród
|
#3567 |
|
Raczkowanie
|
hej
Dziewczyny mam pytanie czy możecie polecić jakieś publikacje nt. prawidłowego rozwoju niemowlęcia pod względem neurologicznym? Będę mega wdzięczna za wskazówki gdzie szukać takich informacji. |
|
|
|
#3568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izotropia, Alfa trzymam kciuki za Waszze szybkie rozpakowanie |
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

zaświeciłam światło a ten zatrzymał się na środku i stoi... brrr...bleeee , P zabił go moim klapkiem i zgarnął go chusteczką i tak miętosi tę chusteczkę i mówi: " No nawet gruby"
P mówi, że dlatego tak dużo pająków bo jest sucho, my na dodatek na parterze mieszkamy...

tylko nie wiem czy ma sens to badanie bo karo urodziła się w 38tc i z wagą 2960g

i niezależnie od niej daję jeszcze pod nią złożony kocyk,podnosi pupę do góry i Antoś leży a nie siedzi.
a maluszki nie mogą sobie pomóc. Mój więcej śpi i je częściej ale krótko - w zasadzie chyba bardziej pije niż je.