|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodz po schodach.
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
to ja już nie wiem jak mogę małą nosić ,jedni mówią ze można do góry trzymać i nóżki jej tak rozkraczyć albo na boku ją tak samo trzymać chodzi o te bioderka,tylko czy kręgosłup się nie pokrzywi
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa,Izotropia z pewnym wzruszeniem myślę o tym co Was czeka,mój Antoś ma już 2,5 miesiąca i nawet nie obejrzycie się jak ten czas szybko zleci...
A poród to doświadczenie jedyne w swoim rodzaju,co prawda cieszę się,że na chwilę obecną mam to już za sobą,ale oglądałam zdjęcia z porodówki swoje dzisiaj(mąż mi cichaczem robił ) i jakoś tak fajnie to wspominam Sam poród oczywiście,nie to co potem....
|
#3574 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. mokra tetra. Cytat:
Po szczepieniu mierzyłam Maćkowi temperaturę zwykłym termometrem elektronicznym. Podczas karmienia wcisnęłam mu pod pachę i tak tkwił tam aż zmierzył. ![]() A wożenie dziecka w samochodzie, tylko z tyłu, najbezpieczniej. I najlepiej żeby nikt obok dziecka nie siedział, bo w razie czego to dodatkowe niebezpieczeństwo. NIgdy nie wiadomo jak zachowa się ciało podczas np. uderzenia bocznego, może polecieć na dziecko. Cytat:
Ja przyzwyczajona jestem, że moje dziecko śpi w łóżeczku, a tu klops, zbuntował się! Na szczęście to tylko jeden taki dzień, bo inaczej bym wykorkowała. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
:brzyd al:Ja do ostatniego dnia nei czułam, że to już. A tu się okazało, że to JUŻ!
|
|
|
#3575 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Byłyśmy rano na spacerze. Matko, jak jest gorąco ![]() Hania marudna jest od wczoraj, a w nocy miała wzdęcia. Wycisza się na spacerze właśnie, ale jak tu chodzić po dworze, jak w cieniu jest chyba z 35 stopni ![]() Tak piszecie o tych lekarzach, a ja oprócz pediatry, nigdzie jeszcze z moją Hanią nie byłam. Nawet zapomniałam zapytać panią dr o skierowanie na badanie bioderek Cytat:
Jak wychodziliśmy ze szpitala, to nam się erce krajało. Taka kruszynka wpadła w ten fotelik i Jej prawie widać nie było. Nawet pasów się Jej zapiąć nie dało, bo jeden pas był szerokości Jej całej. Teraz Hania jest już większa i jakoś lepiej wygląda w tym foteliku. Chyba jest Jej trochę bardziej wygodnie, ale i tak staramy się ograniczać Jej przebywanie w tym wynalazku ![]() Cytat:
Cytat:
Poród, to w gruncie rzeczy, bardzo fajne przeżycie. Łezka mi się w oku kręci, jak sobie przypomnę te momenty Cytat:
W końcu za każdą kolejną pacjentkę dostają kaskę
|
||||
|
|
|
#3576 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja jestem troszkę zdołowana moją wagą.
![]() Od 10 dni ani drgnie. Wiem że minęły dopiero 3 tygodnie po porodzie, ale boję się że to mi tak zostanie. Mam na dziś jedno postanowienie. Chowam wagę! Zaczęłam się już obsesyjnie ważyć. Po kilka razy dziennie. Od dziś ważenie raz w tygodniu. Jakie stosujecie balsamy/kremy ujędrniające po porodzie? Ja póki co stosuję masło ujędrniające ZIAJA, ładny zapach. Troszkę mało wydajne jak dla mnie. Czy podczas karmienia piersią trzeba stosować jakieś specjalne specyfiki czy te zwykłe mogą być?
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
o tym właśnie sobie pomyślałam... spróbuje mocniej je zapiac
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia na zdjęciu w avatarze Twoje włosy wydają się dużo jaśniejsze niż masz teraz
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
używam z daxa do biustu, drugi na rozstępy i nivea ujędrniający, niby z kofeiną minimalnie coś przenika ale wolę na razie nie stosować
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Pola Baruś miał niecałe 4 miesiące, rozmiar z tego co pamietam 68. Jak wrócę do domu w weekend, to mogę Ci podesłać kilka fotek. Garniturek jest sztruksowy, kolor biel/delikatne ecru- spodenki, marynarka, kamizelka cienka, koszula z długim rękawem, muszka i czapeczka "cwaniaczka". Może będziemy miały pretekst, by się spotkać po 3 latach
Ja Hanię noszę w chuście "na kieszonkę", tak mi polecał ortopeda z poradni preluksacyjnej. A główkę chusta trzyma bez problemu, bo marszczę w tym miejscu więcej tkaniny, ale i tak dla pewności podtrzymuję. |
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3584 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mam pytanie dla dziewczyn jeżdżących na rowerze?? Ile po porodzie wsiadłyście na rower?? |
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
pytałam w sumie jakie,a nie jak,ale skoro strzykawką to zapewne Ferrum,tak?
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
bo te zdjęcie jest z przed 2 lat, w zeszłym roku przed ślubem potraktowałam włosy szamponem kolorowym i długo się trzymało, i teraz znowu odnowiłam kolor
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ładnie Ci w ciemnych jest
|
|
#3589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chodze w ciążowych, bo biodra niepozwalają ubrać nic z przed ciąży, do tego brzuch mi został i mam tylko 2 bluzki w których nie wyglądam jak ciężarna, więc ruszam odchamić się na zakupach. |
|
|
|
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
dzis juz lepiej, tzn. kupa sama wyszla. ![]() begie nasze dziolszki to takie chudzinki widac ![]() zdzazylam poprasowac, umyc podloge i pomalowac mebel , aha... i upiec ciasteczka owsiane i padam na pysk. kurcze taki gorac ze nie wyjdziemy znowu na spacer ja chce juz zimna!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
jak mam dosc to tez wychodze, praktycznie w kazdy weekend jade sama gdzies sie odchamic. A najbardziej to bym zapalila papierosa, ale dopoki karmie cyckiem to wykluczone... zreszta, jak zobaczylam ceny fajek to malo co nie zemdlalam... ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- ja dzis mam zamiar farbowac wlosy ale czekam az mąż przyjdzie no i mala pojdzie spacmialam nie farbowac, ale wymieklam
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co,ja też dostałam dla Antosia ferrum,ale on mi po nim wymiotował okrutnie.A miałam podawać 2xdziennie 1ml. Potem jak się zainteresowałam tematem to okazało się,że ferrum lek jest od 1roku życia,poniżej nie powinno się go stosować bo nie ma nawet dawkowań. Poza tym miał różne skutki uboczne,między innymi bełty,które u Małego się pojawiły.Dlatego zmieniłam ferrum na inne żelazo dla noworodków od 1 dnia życia. I jest git. Dodatkowo podaję mu witaminę B1 i kwas foliowy.
|
#3594 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Mam do Was pytanie jakich mat edukacyjnych używacie? Może któraś jakąś poleci |
|
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawa dla Hani za kupkę ![]() a ja chciałam odkurzyć i umyć podłogi a moje dziecko dzisiaj cały czas praktycznie śpi i nie chcę jej budzić, z nią to nigdy nie wiadomo, albo cały dzień marudzi albo śpi ja też mam ochotę pomalować włosy ale pamiętam jak długo się męczyłam, żeby odzyskać naturalny kolor po czarnej farbie |
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-07-05 o 15:54 |
|
|
|
|
#3597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noszenie w kolebce z rąk jak najbardziej bo nóżki są podciągnięte, albo dziecko może nimi luźno machać, ale w chuście są ściśnięte, tak jak być nie powinny. W "kieszonce" plecki nie są wyprostowane, są w pozycji jak najbardziej fizjologicznej. Co do przegrzewania, nikt rozsądny przy takich temperaturach nie nosi dziecka w chuście, bo i dziecku, i noszącemu jest gorąco. Zdrowy rozsądek przede wszystkim. Można powiedzieć też, że dziecko w chuście może się udusić... ale kto rozsądny do tego dopuści? Czy to będzie wina chusty?![]() Ja jestem zdania, że z konkretną sprawą trzeba do konkretnego lekarza iść. Z problemami skórnymi do dermatologa a nie internisty, z oczami do okulisty... Pediatra IMHO to od kataru jest, a nie od spraw ortopedycznych. Cytat:
Bo elastyczna główki prwidłowo nie podtrzyma. Cytat:
Poniżej zdjęcia... głowa jest podtrzymywana przez chustę. Na karczku jest dużo mteriału.
|
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś oszaleję
![]() Hania płakała przez 4h Nie wiem co się dzieje. To chyba przez te upały. Zrobiła sobie przerwę na 30min cyca i dalej płakała. Teraz leży już grzecznie w kołysce.W takich sytuacjach brakuje mi cierpliwości i płaczę Zdarzyło mi się też z bezsilności głośno krzyknąć "Hania!". Jednak jestem złą matką... ![]() Podziwiam te z Was, które mają taki ryk każdego dnia. W sumie, to Hania ma chyba skok, bo jesteśmy właśnie w 5 tygodniu. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-07-05 o 16:16 |
|
|
|
#3599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja akurat robie takim naturalnym blondem, ale wiemk, ze z b. ciemnego koloru jest ciezko zejsc
|
|
#3600 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Spokojnie Miko też miał dzisiaj taki dzień. Jak nie spał 9czyt. drzemał po 20-30min) to darl papę i albo jadła albo nie jadł sam nie wiedział co chce. W końcu udało mi się go ululać (usnął mi na rękach) o 15.20 i do tej pory biedaczek śpi. A co do krzyknięcia to nie jesteś zlą matką. Myślę, że każdy traciu cierpliwość. Ja dzisiaj jak Miko płakał to wyszłam do łazienki zamknęłam drzwi i na spokojnie uczesalam się i dopoiero jak ochłonęłam podeszłam do niegi i go uspokoiłam, bo tak to balam się, że zacznę kryczeć z bezsilności. No ja dzięki ciąży, bo w niej wlasów nie farbowałam zaczynam dochodzić do swojego koloru. Na razie mam coś na kształt tych farbowań z rozjaśnianymi końcówkami, tylko ja mam końcówki czarne a u góry ciemny blond ze szłonecznymi refleksami od słońca mi się rozjaśńiły.
MIKOŁAJ Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-07-05 o 16:55 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

bo nie mam nr tel do nikogo.. 
a maluszki nie mogą sobie pomóc. Mój więcej śpi i je częściej ale krótko - w zasadzie chyba bardziej pije niż je.

po tym co kotek napisał to chyba ja wyjde na prowadzenie w rankingu złych matek