|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Doberek
![]() Popadało i w końcu chłodniej. TŻ siedzi z małą w cieniu to mam chwilkę. Może w końcu więcej pośpi Nocka nie taka zła, bo budziła się co 3 godz a nie co 1,5 jak ostatnio. Może Espumisan pomógł i bąki tak nie meczyły Dietę chyba zacznę rozszerzać dopiero w 6 miesiącu, ale popytam pediatry za tydzień na szczepieniu |
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
skoro mowa o krzesełkach do karmienia to od kiedy zamierzacie ich używać???
|
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry!
Zeby tradycji stało sie zadosc pisze z telefonu jak zwykle Dziekuje za wszystkie komplementy dla Robcia. Smialismy sie z T.ze w tym czepku wyglada jak francuski kataryniarza i tylko papugi na ramieniu brak ![]() Flower my chodzimy na kurs,ktory sie składa z 5 spotkan i koszt 155zł jest za dziecko+opiekun. Drugi rodzic moze sobie kupic normalnie bilet i byc obok,ale nie w basenie,gdzie jest kurs. W sumie to zrozumiałe,bo przy 10 kursantow byłby niezły tłok. Nie o to przeciez chodzi. My jezdzimy razem i raz ja bede wchodziła,a raz T. Cytrynka, no tak w takie ciepło to sie nie dziwie,ze Mu sie nie chce jesc. Robson normalnie je tylko na spiocha /nie do konca wybudzony...bo tak to maniane odstawia. Herbatke podaje,ale ten dziabag nie potrafi pic z butli...Gryzie smoka i bawi sie Nim...podobnie zreszta robi z normalnym smokiem,ktorego jakis czss temu odrzucił.. Dzis kolejny dzien pogody rodem z Miami...a My jutro w koncu idziemy sie zameldowac na swoim. Zacznie sie wymienianie wszystkich dokumentow itp Cytrynka pytałas o krzesełko do karmienia...mi sie wydaje,ze dopiero jak dziecko samo siedzi Rob dzis ma dzien swira,zmeczony ale nie zasnie. Płacz przechodzi w ryk i wszystko na nie...nie ogarniam Go
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Aguśka dzięki ,że o tym krześle piszesz, bo ja mam , ale nie używałam, ale nie wiedziałam o połowie funkcji , jakoś tak wolałam karmić w leżaczku albo na kolankach, a to stało w kącie, po roku się skapnęłam ,że to się składa ![]() nie ma jak być ogarniętym w fotelikach do karmienia, ciemnota ze mnie ![]() teraz zamierzam używać, bo wtedy jednak bez funkcji odchylania i obniżania to dla mnie było do niczego, no to wystało swoje i teraz będzie mieć swoje 5 minut ![]() Cytrynka będę używać od początku, czyli gdzieś tak za tydzień , bo mam zamiar podać Małej coś w weekend za tydzień Gosia no moje cycki się mądre zrobiły jak Mała miała 8 miesięcy, wtedy już dużo jadła innych rzeczy, więc w sumie to jednak to etapami szło z tym ograniczaniem produkcji |
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka wspolczuje
tez mi sie wydaje jak zaczna siadac dzieciaczki to krzeselko a keidy to nastopi?u nas jest placz o 23 straczny drugi dzien czyzby kolka?? |
|
|
|
#3456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
noc ciezka, poszlysmy do sypialni o 18, bo spacer to byl jeden krzyk i placz, jak weszlysmy do sypialni to Hania zadowolona juz byla, czasami jak chce spac wieczorem to sie tak wydziera przerazliwie a jak wejdziemy do sypialni to sie ucisza, mimo ze nawet na dole bylo spokojnie, chyba sie cieszy ze przez kilka godzin bedzie memlac cycka. miala troche temperature wieczorem (po szczepieniu) i nad ranem, wiec dalam jej paracetamol. pobylysmy w lozku do 9 rano, ale to spanie moje przynajmniej to bylo gorzej niz byle jakie. jak Hanka dojdzie do siebie do siebie po szczepieniu to bede powoli ja odstawiac od cyca, tak jak Aguska bede robic ze na poczatku jedno karmienie zastepowac mm, pozniej dwa, tylko ze najgorzej mam bo Hanka wieczorem i w nocy musi memlac cyca, ale bede musiala sie przemeczyc i sluchac ryku bo dluzej juz tak nie pociagne psychicznie. juz nie lubie karmic i niedlugo bede miala cycki jak kobiety w buszu. teraz ma drzemke, ukolysalam w nosidelku, bo zawzielam sie i cycka nie dam, bo tak jej sie ulewa, nic dziwnego jak je 3/4 nocy. wymiekam z ta glupia sluzba zdrowia tutaj, glupki przyslali mi upomnienie ze Hania nie byla szczepiona w ogole i z tymi a tymi szczepieniami zalegam a wlasnie Emigra odnosnie skoku - u nas tez ksiazkowo - od tygodnia trwa, wczoraj Hania skonczyla 16 tydz, jesli ma trwac do 20 - to ja sie wykoncze, skok 12 myslalam ze byl ciezki, ale to byl pikus, bo przynajmniej wtedy karmilam tylko raz w nocy, a teraz Hanka prawie nie spi w nocy, tzn spi ale przez sen chce jesc caly czas. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-07-05 o 11:56 |
||
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
to sie pdchyla i jest pozycja jak w lezaczku, niektore dzieci siada po 6 miesiacu to chyba tak długo nie czeka sie
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Doberek!
Ja dzisiaj mam lepszy humor na szczescie ![]() Nowaken i Aguska, Adas tez w domu i tez jak jestem najbardziej zajeta to dopomina sie i potrzebuje uwagi ![]() Tyle ze czesto jezdzi z TZ do firmy bo lubi i w ten sposob ja mam troche spokoju a On rozrywke Co do krzeselka to ja z Adasiem uzywalam od 4 m-ca bo tak zaczelam wprowadzac pokarmy i wlasnie mialam takie co moglam odchylic do tylu Adas siedzial sam jak mial 9 m-cy wiec raczej tak dlugo bym nie czekala zeby go do krzeselka sadzac Aguska-najadlas sie strachu z Szymonkiem, wierze ze Ci nerwy puscily
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-07-05 o 12:22 |
|
|
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() U Nas nocka kiepska od 24.00 Oskar budził się co 2 godz ;/ a od 7 siedzimy na dworze... dopiero 10min temu przyszliśmy do domu abym obiad mogła zrobić. Na 17 idziemy na bioderka.. Dziewczyny wiecie że Oskar jest Małym przytulaskiem co lubi na rękach być.... co lepiej kupić nosidełko czy chustę?? |
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Andrea śpi od godziny
wstaje, je, bawi się i zasypia czyli standardowo co 2. dzień ma lepszy co 2. gorszy. Moja mała pchełeczka.MoniaHan przekichane masz z tym karmieniem w nocy . Hance koniecznie przydałby się smoczek...Aguśka...nie dziwię Ci się, że nerwy Ci puściły...najadłaś się strachu |
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To przydalam sie na cos ![]() Ja tez mam zamiar karmic od razu w krzeselku w pozycji rozłozonej ze tak powiem
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii obojetne co, to zalezy czy lubisz sie bawic w motanie
(chusty)Co do nosidełka to szybciej sie je zaklada, ale jesli chodzi o takie maluszki to wazne zeby bylo z jakims atestem. Bo te za 30 zl do mnie nie przemawiaja. tikki, desia bardzo sie wystraszylam, Szymonek jest taki maly i delikatny a tu Filip mu przyłożyl taka wielka w porownaniu do jego glowki nogą, a Filip jest bardzo zlosliwy i mnie nie slucha, mimo iz staram sie mu duzo tlumaczyc, no i prosilam zeby uwazal a ten jak sie rozchula to mało do niego dociera.. ja chyba szybko osiwieje przy tych moich bobasach
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, bo Filip jest facetem (a wiadomo, że mężczyźni jak skupiają się na 1 czynności to nie słuchają póki nie skupią się w 100% na osobie, która do niego mówi) to jeszcze jest dzieckiem
. W takim razie musisz mieć duuuuużo cierpliwości, ale Ty ją masz!---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cziqua |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja staram sie cieszyc kazda chwila jak mala nie marudzi po prostu. Dzisiaj jednak wracamy do salonu spac, albo meza tam wygonie jak sie uda, bo on sie nie wysypia do pracy. Dzisiaj o 15 jedziemy ogladac nastepny dom maz dzwonil tez do banku i kredyt dostaniemy spokojnie ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cziqua a ja nie widze musze chyba kompa zrestartowac bo mi szwankuje - chyba z miesiac go nie wylczalam Jeszcze odnosnie diety to dzisiaj wykupilam sobie na tej vitalii na miesiac diete + fitness dla mam - od poniedzialku zaczynam, ciekawe. Kiedys juz bylam na ich diecie i nawet mi szlo, ale na innej bylam, maja ciekawe przepisy - ciekawe czy znajde czas i checi zeby gotowac meza pytalam czy bedzie jadl ze mna dietetyczne obiadki i sie zgodzil biieeeednyyy Aguska Ty to sie mazs z tymi dzieciaczkami, ale z innej strony Filipek jest jeszcze maly i rzeczywiscie pewnie zwyczajnie brak mu wyobrazni, mam jednak nadzieje ze wiecej nie wywinie nic podobnego Znalazlam na niemieckim ebay'u chyba takie krzeselko jak polecalas tylko rozowe (bo takie by mnie interesowalo ) jest to to samo? http://www.ebay.de/itm/Baby-Kinder-H...ht_3972wt_1141 to jest z jakiegos materialu oxford - nie znam tego.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3469 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zamierzam jak zaczne karmic,czyli kolo 4 miesiaca,no jak na poczatku bede dawac po lyzeczce to nie,ale jak juz bedzie wiecej wcinac.W tej pozycji pollezacej wlasnie.
|
|
#3470 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja polecam chustę... choć ostatnio musiałam odpuścić, bo przy tych upałach, to się nie da nosić... |
||
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
co sądzicie o tym ?? http://allegro.pl/nosidelko-butterfl...441111450.html
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Andrea dalej śpi
. Nikt jej nie przeszkadza, bo jestem sama w domu...tzn z tatą, ale on śpi po nocce więc też jest cicho . Chwilę byłam na balkonie z myślą, że opalę nogi, ale musiałam uciekać, bo za duży gorąc |
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka a w tej butelce z łyżeczką nie zostawało dużo pokarmu?
|
|
|
|
#3474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie będę Wam psuła nastrojów tylko powiem że nadzieja jaką miałam że u mojej siostry to pomyłka niestety okazała się złudna. Ciąża w ogóle się nie rozwijała a na dodatek była to ciąża bliźniacza
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
ale oni czasami nie znają umiaru Ty dajesz palec a oni chcą rękę. Antek ostatnio chciał pomóc przy kąpieli Ani to wziął nabrał wodę w ręce i nalał jej na oczy. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Ja mam coś takiego http://allegro.pl/klups-agnieszka-i-...440444705.html tylko że z Voxu ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Dobra jak na razie znikam bo muszę zrobić obiad bo potem chcę jechać do siostry do szpitala . Miłego popołudnia |
||||
|
|
|
#3475 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
My rozszerzamy dietę kiedy Zosia skończyła 4m czyli około 4,5m. Zaczynałyśmy od jabłka, potem marchewka, marchewka z ziemniaczkiem, kleik z jabłkiem i to by było na tyle, do dzisiaj tyle przejadłyśmy Kupy ida jak szalone wiec ni będę zwalniała tępa nowości. Ps. W Triumphie jest wyprzedaż )) cała drogę biłam się z myslali, cz nie przepłacę a tu proszę jest w promocji i kupiłam go za niecałe 100pln ))) Superrrrrtak na magnesie to Zosia w przymierzalni zrobiła kupę Już się nie mogę doczekać jak TŻ wróci i mu się pokaże Wczoraj przyjechała do mnie mama w ramach niespodzianki urodzinowej. Jedliśmy sobie obiad jak nagle ktoś dzwoni do drzwi ... patrze a tu wchodzi moja mama myślałam, że padnę, bo przyjechała z innego miast specjalnie dla mnie Super dzień, dziękuję wam za życzonka i za komplementy, ze młodziutka jestem ![]() bardzo mi się miło wtedy robilo jak to czytałam ![]() Mam taki dobry dzień, że mogłabym dzisiaj wszystko Rozsyłam Wam moją dobrą energie |
||
|
|
|
#3476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szymon ma dzis dzien marudy...
Cytat:
Cytat:
Co do krzeselka, wydaje mi sie ze to jest to samo. A material oxford to tez nie mam pojecia jaki to jest Moze to to samo...?Cytat:
Ale są przeciez te piekne chwile, kiedy Filip przytula braciszka, całuje, potem beda razem sie bawic, dzialac, wspierac sie itd itd... Wiem ze te 3 lata bedzie najb. meczace, jak juz Szymon bedzie mial 3 latka a Filip wtedy 6 lat to juz troszke sobie dychne...i pozniej juz bedzie fajnie ![]() Wiadomo ze beda inne problemy, ale dzieciaczki beda bardziej samodzielne, komunikatywne, bo niemowlaczek duzo plakusia, ząbkuje, zle znosi choroby itd.. jestesmy niewyspane itd.sama wiesz... Jesli chodzi o Ciebie, to zalezy jak czujesz sie na silach, wiem ze czas leci i chcesz dla Eryczka towarzysza, ale ja np nie zdecydowalabym sie na roznice wieku 2 latka, nie mam chyba tyle cierpliwosci Teraz mi ciezko, kiedy Filip i tak juz jest coraz bardziej samodzielny ale jeszcze duzo mu do tego zebym miala luz od zajmowania sie nim a taki dwulatek to sama wiesz jaki jest zajmujacy. Ale tak naprawde jest tak jak mowisz, pozniej juz sie nie zdecydujesz na trzeci dzieciatko, a w sumie Wiki jest juz wieksza, wiec troszke cos pomoze, a Tobie bedzie tylko ciezej z poczatku a potem juz bedzie z gorki Jak tak patrze na moje kolezanki ktore maja jedno dziecko i tak przychodza do piaskownicy z takim 3-4latkiem i siadaja sobie i maja luz, odpoczynek, bo dzieci same sie soba zajmą, moga sie zrelaksowac, to czasem im zazdroszcze i mysle sobie jak maja fajnie, wszystko na spokojnie a ja ciagle z ta dwojka maluszkow zatyrana, upocona, ciagle w biegu, zaniedbana. One pazurki wymalowane, wlos uczesany, maja na pewno czas pocwiczyc, poopalac sie, zadbac o cialo, bo widac jak wygladaja a ja jak ta matka polka, oko musze miec na dwojke jeden jeczy drugi tez, Filip biega mi bo sie bawi, ale musze go pilnowac a w tym samym czasie jeczy Szymon ktorego trzeba ululac nakarmic ponosic, meczace to jest jak nie wiem, ale z drugiej str jak na to patrze, to mowie: jest to duze poswiecenie, bo dwojka maluchow jest bardzo absorbujaca ale mimo to jestem szczesliwa. Na dbanie o siebie, strojenie sie na odpoczynek i relaks przyjdzie jeszcze czas Nie pamietam juz, ale chyba nie. Ta butelka jest fajna na takie wieksze porcje zupek np jak dziecko je po 150-180 ml zupy. Bo mniejsze ilosci jak np na poczatku to za duzo zabawy taka buteleczka. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- nowaken przykro mi Wspolczuje Twojej siostrze...Co do Filipa, wlasnie on tez jest chetny do pomocy ale do takiej gdzie moglby duzo nabroić przy okazji a szczegolnie jesli dotyczy ona Szymona wlasnie...ech Moj Filip tez nigdzie beze mnie sie teraz nie rusza i kiedy np moglabym dac go tesciowi i odpoczac to on nie chce. A nie chce na sile go pchac bo moze poczuc sie odtracony
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-07-05 o 15:53 |
|||
|
|
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam, ja też należę do tych co lakatcja wiecznie pędzi. Syna karmiłam miesiąc więc słabe było moje doświadczenie w tej kwesti, ale tak sobie myślę, że mi to kryzys laktacyjny niegorozi. Zwłaszcza teraz gdy są upały i pije bardzo dużo wody, to co i rusz przecieka mi wkładka zwłaszcza w prawej piersi, bo z lewej to naprawdę żadko kapie. Dzisiaj nad ranem karmię z lewej piersi i tak czuję kap, kap, kap a to prawa przecieka a wkładkę zmieniałam godzinę wcześniej.Teraz się do tego już przyzwyczaiłam, ale na początku gdy trwał połóg, blizna po cc się goiła i to lejące się mleko, doprowadzały mnie do depresji i już myślałam o przejściu na mm, ale te myśli, że mój syn nie chciał tego pić i Basia też może nie chcieć, stawiały mnie po właściwej stronie Hej ![]() No dzisiaj kolejny dzień upałów i masakra mam tego dosyć już niestety... Aguśkaa Wiem co czujesz mam to samo. Na dodatek porwał mi się basen i nie mam narazie jak do miasta wyruszyć za drugim, to mały się pluska w dużej misce hihi tylko on to nie potrafi się po normalnemu pluskać, tylko zaraz idzie po wiaderko i piasek, robi sobie zaprawę murarską i lepi wszędzie dziury, pełno piachu w misce, on cały w błocie i ciągnik też tym mazidłem wysmaruje, na końcu polewa i wszystko brudne razem z nim ręcę opadają jak Boga kocham... Ale nic nie zrobię ile razy go odciągam to ten nadal swoje...---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- P.S wysłałam zdjęcia na maila, na ostatnim rodzeństwo razem, jak myślicie podobni ?
|
|
|
#3478 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wspolczuje.Nie wyobrazam sobie tego co musi przezywac...
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Nowaken współczuję
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza?
maz wyszedl z mlodym na spacer a mi jakos dziwnie samej w domu
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-07-05 o 17:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

, jakoś tak wolałam karmić w leżaczku albo na kolankach, a to stało w kącie, po roku się skapnęłam ,że to się składa 

musze chyba kompa zrestartowac bo mi szwankuje - chyba z miesiac go nie wylczalam

. Dlatego jak jadę na spacer to zawsze w wózku mam nosidełko, żeby ją do niego włozyć i nosić.