|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() Oj tak, skacze jak małpka w zoo ![]() Cytat:
Cytat:
Brak podnóżka i pałąka. Cytat:
Czyli mogliby sobie rączki podać ![]() Byliśmy 3 h na spacerze, nie wiem, czy nie za długo dla Szymka.. ja mam aż cały dekolt czerwony..
|
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy mi sie wizaz zacial czy nic nie piszecie ?
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4865 | |||
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie tez nei wiem skad pomysl ze zle, jesli dzieci jedze to ok. Moja je i nie wyobrazam sobei snadanie bez nich moja MM je raz w ciagu dnia lub wogole i MM na zasniecie i to tyle, a tak kaszka sniadanie, deserek, obiadek, jogurt, serek homogenizowany, pajde chleba itp nto w ciagu dnia
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam sie moja Marys dazis znowu zaliczyla kapiel w basenie a ponadto wypad rowerowy z rana z tata
|
|
#4866 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam już prawie rok czasu i chodzi na okrągło z zasadzie - tyle co wyłączam go do mycia - i tyle czasu bez zarzutu - prawie na minimalnej temperaturze, nie ma siły żeby zabrakło wody za noc, - teraz są fajne podgrzewacze z termoregulatorem. ja mam BabyOno o taki: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=330 Julka uwielbia kaszki Cytat:
sama też kiedyś będziesz musiała podjąć decyzję o powrocie do pracy... przyzwyczaiłabyś się - i na pewno byś odpoczęła psychicznie od problemów z od 7-15 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a to Polska właśnie ...Cytat:
Cytat:
proste i pyszne moja też maruda ale i tak lepsza niż wczoraj - po powrocie z pracy dała mi słodkiego buziaka - a sama nigdy nikomu nie chce buzi dawać, nawet mnie - bo się odsuwa albo daje tylko policzek do cmoknięcia a dziś sama z siebie dała mi buzi ![]() przemilcze że w domu mam w tej chwili 30,5*C..... Julka śpi od 19.15 bo padła szybko - miała dziś tylko jedną drzemkę od 10-12,30 - spała 2,5 godziny - szok - prawie nigdy tyle nie sypia - max 1h-1,5 h - ale chyba przez te upały -- no i grugie spanie wypadło z grafiku- wczoraj tak samo jedna drzemka była. może promotorkę sumienie ruszyło? owocnej pracy - też zaliczyłam kilka bezsennych nocy kiedy walczyłam z moją praca mgr.. ale dziś po tych upałach chyba bym nie dała rady.,.. powodzenia Patik. Cytat:
zresztą ja ostatnio sporo rzeczy które udało mi się kiedyś gdzieś wygrać to sprzedałam bo mi kasa była potrzebna a jakoś u nas się nie przewalało bo ciągle jakieś niezaplanowane wydatki były... wiecie co sobie kupię za pierwszą wypłate? ciuchy w sumie ze stażu marnie będzie - bo jakieś 950zł na rękę około - ale musze zainwestować w pare szmatek bo nie mam w co się ubrac.. serio.. tak to jest jak się rok czasu kwitnie domu - tylko z małymi przerwami na wyjazdy raz na tydzień na studia... a ż epraca biurowa to nie pasuje mi chodzić do pracy w byle czym...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-07-05 o 21:18 |
||||||||
|
|
|
#4867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
i dolaczam do zyczen dla Alicji
|
#4869 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
ze mnie Aluniu kochana sto latek słonko
|
|
#4871 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziekujemy za Wszystkie życzenia!!! U nas mega wyczerpujący dzień także idę się kąpać i spać bo na nic więcej nie mam sił!! ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Dziękujemy
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
a prosze bardzo - w zalaczniku
![]() Cytat:
Tż pojechał na ostatni zjazd przed wakacjami do szkoły językowej - dzisiaj mają wyżerkę na zakończenie, każdy mial przynieśc jakiś specjał ze swojego kraju, na szczęście nie musiałam nic przyrządzać bo tż na ochotnika zgłosił się że przywiezie napoje ![]() I dobrze zrobisz! Ja też nie mam już kompletnie co na d.. włozyć.. 2 pary spodni mi się przedarły.. masakra jakaś... a z kasa dalej krucho wiec nie mam co marzyć o nowych ciuchach
|
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4874 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Aluniu 100lat!!!!!!!!! ![]() Sophie,Radziu ![]() kl aski:Cytat:
agulaaabar Ewie kaszki zwyczajnie nie smakuja zawier aja nawet jakies zwiazki rakotwórcze czy inne cuda![]() Trzymam kciuki za bilans Cytat:
iustyna Jacy miłośnicy!!! ![]() bella Czyli dobrze podejrzewałaś, ze to potówki ![]() Powinnaś założyc klub maluszka-mnie zaskakuje jak ogarniasz swoje dwójke a gdzie inne szacunmarzena_s Kitka boska A my byłyśmy z dziadkami nad woda-Ewa w siódmym niebie ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- agulaLilka przepiękna!!!!!!!!!Niesam owity słodziak! Beata ja mam to samo z ciuchami...tylko tak sieroztyłam,że odechciewa mi sie cokolwiek kupowac dieta trwa wiec moze juz niedługo
|
||
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
W Auxhan basenowa wypszzzzz
Kupiłam taki basenik na wyjazd do Świnoujścia: http://allegro.pl/basen-kojec-daszek...445857793.html za 20zł Mamy ogródek, więc przy grillu będzie się Sarenka chlapać
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki moje dygresja z wieczora( muszę się komuś wygadać )- żyję z tżtem jak ze zaprzyjaźnionym (tyle o ile) współlokatorem. Śpiąc z nim ( w sensie jednego łóżka ) czuję się jakbym spała ze starszym bratem. Zero jakiegokolwiek kontaktu fizycznego nicnicnic. On i ja. Mnie wręcz odrzuca myśl o całusie, jego też.
Chyba nie ma szans taki związek jednak przetrwać...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a serki jakie się nawiną - w zasadzie wszystkie - smakowe, naturalne, - wszystkie lubi - generalnie uwielbia smak jogurtowy, mleczny i najchętniej wsunęłaby cały duży jogurt ale nie daje jej tyle bo miała skaze i boję się żeby nie wróciło.. ale je systematycznie po trochę i nic jej nie jest. Julka lubi waniliowe, owocowe mniej, typu Danio, bardzo lubi te biedronkowe malutkie Gizmo chyba się nazywają. Cytat:
aż tak kochana źle? ale pomyśl może po prostu Wasza sytuacja nie sprzyja Wam, i przez to oddalacie się od siebie? przecież pamiętam jak pisałaś że tż wychodzi o 6 rano, wraca o 22 - mijacie się... żyjecie obok siebie każde swoim życiem więc i w kwestiach fizycznych tez się oddalacie.. myślę skarbie że taki związek ma jak najbardziej prawo przetrwać. Musicie przetrzymać ten gorszy okres, myslę że i charaktre twojego tz-ta nie sprzyja uzewnętrznianiu uczuć - pisałaś że on wybitny introwertyk jest.. więc tym bardziej.. może przydałby się Wam jakiś wypad choćby w weekend nad wodę gdzieś? żeby się wyluzować bez Igora? macie szansę? choćby rozumiem że Ci ciężko jest.., też by mi było gdyby tż tylko nocował prawie w domu... a u Was tak niestety jest.. praca - noc -praca... bądź wyrozumiała i spróbuj tżta jakoś rozpracować, podpytaj może go coś gryzie, może zmęczony pracą... przytulam kochana
|
|
|
#4878 | ||
|
Rozeznanie
|
Hejo
jak teraz nie napiszę to już nie napiszę w ogóle ... normalnie permanentny brak czasu ostatnio (i tż nie dopuszczający mnie do kompa )Cytat:
Potem tą rureczkę dawałam do kubka i piła jak leci. Teraz już zwykła słomka + kubek z wodą i jest ok. Jak Tymek lubi wodę to od razu możesz z wodą kombinować, bo moja nie bardzo chciała pić, teraz owszem, tylko to pije.Cytat:
dziubku oj pod górkę to wy macie Alusia sto lat kochana co do kaszek - moja jada takowe 2x dziennie - na śniadanie jakaś ryżowa nestle a na noc zdrowy brzuszek z lipą i jakoś nie mam z tego powodu większych wyrzutów... tak w ogóle to K. je wszystko - z owoców smakują jej i pożera je w każdej ilości - czerwone/czarne porzeczki, agrest i wiśnie ![]() no i jak zwykle więcej nie spamiętałam ![]() A co u nas? niezły upał - ale szczerze bardzo mi ta pogoda odpowiada, bardzo wakacyjnie się czuję. popijam właśnie tego nowego lecha shandy (piwo+lemoniada) pyyychhhha dzisiaj zaliczyliśmy długi spacer w parku i pojechaliśmy nad jeziorko się schłodzic - nawet mała pływała! szok, byłam pewna że się rozpłacze i będzie się bała pluskać w chłodnej wodzie, a tu zdziwienie, bo szalała zadowolona jak niewiem. wieczorem marudziła strasznie - jak co dzień, no ale już śpi. na szczęście dała mi porobić kompoty z czereśni do słoików, pierwszy raz takie robię, ciekawe co z tego wyjdzie. teraz muszę posprzątać kuchnię po tych moich eksperymentach. |
||
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdecydowanie bardziej mi smakuje niż Reed's - ma mniej tej goryczki i mniej alkocholu - tylko 2,6% - bo w sumie to takie piwo pół na pół z lemoniadą - tak pisze na butelce a ja zauwazyłąm że puszki lecha shandy są 400ml a kosztują więcej niż 0,5l w butelce nawet doliczając kaucję zdziercy...---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- lecę pościel zanieść bo się wietrzyła wieczorem na tarasie i się potem muszę wypluskać wpadne za ok pół godziny
|
|
|
#4880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kontakt fizyczny owszem jest ważny ale nie stanowi istoty związku - wiem jak u nas jest, nie wdając się w szczegóły. jedno jest pewne - macie wspaniałego synka, który jeszcze jest mały i absorbuje sporo czasu, zwłaszcza osttanio , no nie sprzyja to za bardzo fiku-miku. czas pokaże, ale jestem przekonana, że w momencie jak wypoczniecie spędzicie ze sobą więcej czasu (wakacje, urlop, itp) to na nowo między wami zaiskrzy
|
|
|
|
|
#4881 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Agula sliczna Lilka!~
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piszę tą pracę
Siedzę i się lepię z potu i brudu. Zaraz to rzucę chyba, wymiękam po dzisiejszym dniu, Beti to masz idealne godz pracy, super. Dla mnie w sam raz. Jeszcze pół dnia w domu, i jak blisko do pracy to wogóle. A ja znowu mam ciuchów trochę a nie mam kiedy i gdzie ich włożyć, na co dzień chodzę w byle czym, co nie szkoda pobrudzić. Wiadomo jak jest na wsi ![]() Oj mi też ten lech przypadł do gustu bardzo. ![]() Marina ja w tej chwili mam podobny okres z tż. Tzn on w nocy sadzi do mnie, a u mnie libido leży i kwiczy jak to kiedyś Babonik pisała. i tak od dawna. Czasami mnie masażem przekona
|
#4883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja właśnie wymyśliłam, że kupię sobie spirte'a i piwo zwykłe i se pół na pół zmieszam taniej i tak samo smacznie (to się okaże )
|
|
|
|
|
#4884 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ALe imprezę jednak odwołujesz, tak?
Marzenko, trudno mówić o przepisie, bo zrobiłam tak jak dla dorosłych, tyle że bez cukru Czyli truskawki, żelfix (wiem, że świństwo, ale inaczej by się tak ładnie nie trzymało kupy - tyko wzięłam połowę mniej), zagotować to razem, aż się rozpadną owocki i siup do słoików. Żeby było trochę mniej kwaśne dosłodziłam stewią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Karoline, a czemu piszesz, że będzie Cię mniej? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja myślę, że z tego powodu nie warto załamywać rąk. Bo moż eto tylk chwilowa sytuacja spowodowana nową sytuacją. Ty jesteś wykończona opieką na Igorem, on pewnie też na nowo musi się w tym wszystkim odnaleźć, libido po ciąży też często spada... Może za jakiś czas się odmieni
|
|
#4885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no a miałam nie wchodzić w szczegóły, ale w sumie przecież to nie tabu
|
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie tak dziś zrobiliśmy - kupiliśmy soczek, szybko go sami wydudniliśmy , a do środka nalaliśmy wodę. Też nacisnęłam kilka razy i w końcu sam zaczął ciągnąć To przez te upały...Teraz u Tymka w pokoju jest 30 stopni
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
wow jaka sliczna
ja daje zwykle z Miechowa - moim zdaniem najlepsze (przypominaja mi sie czasy mojego dziecinstwa) Cytat:
Ja juz Marys wykapalam i TZ ja uspil. Wzielam prysznic dlugi i relaksuje sie przed kompem Piwko mam w lodowce, ale chyba nie mam ochoty na nie. Jutro ostatni dzien pracy przed weekendem, a w weekend jest plan jechac nad wode chwale sie!!! pojechalam dzis zalozylam konto oszczednosciowe, na ktore od tej wyplaty mam zamiar przelewac Marysi na poczatek po 50 zl i wplacac kase ktora ewentualnie dostanie - jaka jestem dumna z siebie
|
|
#4888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to my odgapiamy i jutro próbujemyW tamtym tyg zapomnieliśmy wziac wozek na zakupy wiec włożyłam Ewika do wozka sklepowego ale nie w to siedzisko(przewracała sie naboki)tylko na dno wozka-przebierała zakupy i wogole była prezszczesliwa Tż jeszczebardziej,ze cora taka juz dorosłaEllika to nasze dziewczyny robiły dzisiaj to samo a Lech boski!!!!!!!!!!Ja pije piwo raz na rok-skusiłam sie przez te upały,wzięłam zamiast karmi-nektar Bogów!!!!!!!!! Marina Tż pracuje od rana do nocy, Ty zmeczona Igorem, nie wiadomo co z mieszkaniem-bardzo dobrze Cie rozumiem, My mielismy tak całkiem niedawno...Zobaczysz znajdziesz prace, odpoczniesz od Igora, wynajmiecie cos innego i odżyjecie.Dziewczyny dobrze radza-jeden dziennad woda zdziała cuda |
|
|
|
|
#4889 |
|
Wtajemniczenie
|
Buzinki dla rocznej ślicznej Alinki
|
#4890 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochany Brumku, milisz mnie z Youyou? Nie schlebiaj mi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

zębole
Zdjęcie na szybko zrobione, bo padały akurat baterie w aparacie...

nie masz się czym stresować, chyba lepiej że idziesz do pracy zadowolona, wracasz zadowolona, niż gdybyś miałaa nienawidzieć swojej pracy..

ze mnie

Zakończone: 2
kl aski:
dieta trwa wiec moze juz niedługo