Ślubujące w 2012 - część II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-05, 18:55   #1351
Wika28
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
hmmm... możesz mi na priv podesłać tylko jak to jakiś czas temu kupowałaś to pewnie już się nie dostanie w kiosku. no problemo, spróbuję to co jest na jej stronie w tą pogodę i tak po każdym ćwiczeniu jestem mokra

do mnie dotarł dzisiaj zamówiony papier na zaproszenia!!! dodaję załącznik jest cudny! i grubość taka jak trzeba! teraz tylko muszę dobrać fajny papier na teksty do wklejenia. właśnie, macie jakieś godne polecenia kleje do papieru? tak aby nie robiły smug? dawno się już w takie zabawy nie bawiłam i nie wiem co teraz jest dobrego w sklepach
ja kleiłam swoje zaproszenia takim klejem:

http://allegro.pl/klej-w-sztyfcie-be...445227792.html

nie zostawia żadnych śladów, smug itp a miałam naprawdę dużo do klejenia, bo część zaproszeń miała ozdóbkę w postaci wstążeczki z obrączek. Trzeba więc było mocno to wszystko wysmarować - wyszło naprawdę estetycznie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
wyborowa - piekny wynik twojej diety, no jak to mowia wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem, wiem ze teraz jest wielka moda na diete dunkana, niestety wiele osob nie zdaje sobie sprawy z tego jak bardzo obciaza to nerki, mojej mamy kolezanka schudla na niej duuuzo ale nerki praktycznie do wymiany. wystarczy tez poczytac na jakis dobrych forach gdziem wypowiadaja sie ludzie ktorzy cwicza i stosuja diety (czyt odpowiednio sie odzywiaja) od lat, jesc trzeba w miare wsztstko ale w odpowiednich proporcjach.

Katie - produkty normalne, oni proponuja np dzem jakiejs konkretnej firmy ale ja uzywalam to co mialam o zblizonych zawartosciach i nie bylo to zadnym problemem

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

musze sie pochwalic - dzis kupilam bilety na nasza podroz poslubna! byle do listopada!
Moja kolezanka po diecie dukana ma dodatkowo trudno gojące się rany na całym ciele też próbowałam tej diety, ale TŻ się awanturował i dałam sobie spokój - za co dzisiaj jestem mu wdzięczna
Malgos, gdzie się wybieracie w podróż poślubna?

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2012-07-05 o 20:14
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 19:22   #1352
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie Was nadrobić, ostatnie dwa dni to dla nas masa roboty, jeszcze wina nie mamy!!! Zaraz jedziemy ;] teraz szykuję zawieszki na wódkę do wydruku, będą spersonalizowane, np. wierszyk do wujka konkretnego Pudełeczka prawie złożone, winietki gotowe. Na manicure idą jutro o 14 (zapisywałam się wczoraj ;/ nie wiedziałam, że będzie tak ciężko ;/ ;/). Stresuje się bardzo
Suknie dziś mierzyłam po raz ostatni, jest piękna Kolczyki doszły i są idealne dla mnie
Postaram się jeszcze zajrzeć..Dziewczyny, wymódlcie dla mnie ładną pogodę, to, co jest teraz, to masakra!!!
Trzymamy kciuki za słoneczko ciepełko i wiaterek
Widzisz jak wszystko sie dobrze układa? Będzie pięknie zobaczysz. Pokaż jutro pazurki i nie denerwuj się
Cytat:
Napisane przez Czary Mary Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo za podesłanie stronki Rzeczywiście śliczne maja tam buciki. Chociaż powiem Wam szczerą prawdę, że nigdy nie kupowałam butów przez internet i trochę się obawiam ,że nie trafię z rozmiarem. Może długość stopy można zmierzyć, ale najgorsze jest to że mam bardzo wąską stopę i prawie wszystkie buty są dl amnie za tęgie A Wy kupowałyście buty przez internet??
Mam taki sam problem z wąska stopą... wszystkie buty mi spadają Teraz chciałabym dorobić do jednych pasek i nikt w Warszawie nie chce mi tego zrobić może Wy znacie szewca/kaletnika/cholewkarza czy innego magika który mógłby to zrobić?
Cytat:
do mnie dotarł dzisiaj zamówiony papier na zaproszenia!!! dodaję załącznik jest cudny! i grubość taka jak trzeba! teraz tylko muszę dobrać fajny papier na teksty do wklejenia. właśnie, macie jakieś godne polecenia kleje do papieru? tak aby nie robiły smug? dawno się już w takie zabawy nie bawiłam i nie wiem co teraz jest dobrego w sklepach
A nie lepiej zamiast kleju dwustronną taśmą?
Cytat:

musze sie pochwalic - dzis kupilam bilety na nasza podroz poslubna! byle do listopada!
Super klask i: a gdzie?
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Kochane- wrzuciłam z 10 fotek z sali do klubiku nie umiem z tym pcassem więc ogólnie wrzuciłam.
Chętnie bym Wam pokazała całe 350 ale album jest za mały na wizażu
WidziałamTwoje stoły w fioletowym wątku lecę obejrzeć resztę
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 20:11   #1353
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
wyborowa - piekny wynik twojej diety, no jak to mowia wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem, wiem ze teraz jest wielka moda na diete dunkana, niestety wiele osob nie zdaje sobie sprawy z tego jak bardzo obciaza to nerki, mojej mamy kolezanka schudla na niej duuuzo ale nerki praktycznie do wymiany. wystarczy tez poczytac na jakis dobrych forach gdziem wypowiadaja sie ludzie ktorzy cwicza i stosuja diety (czyt odpowiednio sie odzywiaja) od lat, jesc trzeba w miare wsztstko ale w odpowiednich proporcjach.

Katie - produkty normalne, oni proponuja np dzem jakiejs konkretnej firmy ale ja uzywalam to co mialam o zblizonych zawartosciach i nie bylo to zadnym problemem

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

dokładnie wszystko jest dla ludzi ale z umiarem , też nie polecam dukana bo jest poprostu nie zdrowy i nie dostarcza organizmowi wszystkich potrzebnych wartości odżywczych , może i efekty odchudzania są ale niszczy nerki .

super że bileciki już są
my niestety w tym roku sobie darujemy
Stary 2012-07-05, 20:16   #1354
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
ostatnie

Sukienka piękna!! Będziesz cudowną PM-ką!!!!

Nie jestem w stanie Was nadrobić, ostatnie dwa dni to dla nas masa roboty, jeszcze wina nie mamy!!! Zaraz jedziemy ;] teraz szykuję zawieszki na wódkę do wydruku, będą spersonalizowane, np. wierszyk do wujka konkretnego Pudełeczka prawie złożone, winietki gotowe. Na manicure idą jutro o 14 (zapisywałam się wczoraj ;/ nie wiedziałam, że będzie tak ciężko ;/ ;/). Stresuje się bardzo

Suknie dziś mierzyłam po raz ostatni, jest piękna Kolczyki doszły i są idealne dla mnie

Postaram się jeszcze zajrzeć..Dziewczyny, wymódlcie dla mnie ładną pogodę, to, co jest teraz, to masakra!!!
Ale super że Ty już tak blisko!!! Trzymamy kciuki oczywiście : kciuki::k ciuki::kc iuki::kci uki:

Cytat:

Gdzie jedziecie?

A my na szczęście znowu do przodu. Ustaliłam wystrój kościoła (jakieś 300zł na 3 pary ), bylismy u księdza i już mamy taką karteczkę na nauki no i w niedziele zaczynamy . Kolejne zaproszenie rozdane. Zostały dokładnie 4

A co do diet to ja próbowałam Dukana i schudłam jakies 5kg (ja w sumie nie miałam za bardzo z czego chudnąć i chciałam właśnie 5kg) ale później znowu przytyłam. W grudniu zaczełam chodzić na aerobic i staram się mniej jeść (co niezbyt mi wychodzi bo uwielbiam wszystko co tuczące :P ). W każdym razie planowałam od grudnia do ślubu schudniąć 5kg (chciałam ważyć 60) no i póki co poszły 3kg więc jeszcze dwa. Chyba dam rade przez 2m-ce Nie chciałam drastycznie chudnąć.. mnie tylko mój brzuch przeszkadza

PS. Polecam pilates - właśnie wróciłam. Daje czadu
Stary 2012-07-05, 20:17   #1355
wesola84
Rozeznanie

Dziewczyny ślubuję za 2 dni! Masakra! Nie wierzę... hehe
Stresa nie mam, ale jestem niepokojącą podekscytowana
Jutro jeszcze paznokcie, zawieźć winietki na salę, mięsko na stół wiejski... i jeszcze parę spraw, ale nie pamiętam. Ogólnie jestem padnięta na maxa! Chciałabym już odpocząć
Proszę trzymajcie kciuki kochane za pogodę i za to, żebym się nie zabiła z mojej sukni
Jak już będzie po sobocie to wrzucę fotki z panieńskiego - a był niesamowity! No i oczywiście ze ślubu

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 20:24   #1356
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Jutro jeszcze paznokcie, zawieźć winietki na salę, mięsko na stół wiejski... i jeszcze parę spraw, ale nie pamiętam. Ogólnie jestem padnięta na maxa! Chciałabym już odpocząć
Proszę trzymajcie kciuki kochane za pogodę i za to, żebym się nie zabiła z mojej sukni
Jak już będzie po sobocie to wrzucę fotki z panieńskiego - a był niesamowity! No i oczywiście ze ślubu
kochana będzie dobrze , już po odpoczniesz i będziesz szczęśliwą żonką
Stary 2012-07-05, 20:31   #1357
sarah29
Przyczajenie

Cytat:
Sarah - suknia pięknie na tobie się prezentuje! a te buty są srebrne czy taki efekt kameleona?
Butki są wysadzane kryształkami więc w głównej mierze wyglądają jak srebrne, kryształki działają jednak trochę jak pryzmat więc czasem światło ulega rozszczepieniu i wtedy rzeczywiście wygląda to jak efekt kameleona.
Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Buty ile ma cm obcas? ja bym chyba kroka w nich nie zrobiła, niestety nie nauczona jestem chodzić na takich obasach... a szkoda bo tak mi sie podobają?
Butki mają 16 cm obcas ale jest w nich ukryta pltforma 5mm więc w rzeczywistości chdzi sie jak w 11cm. Ja obcasy uielbiam i to taki troche mój znak rozpoznawczy. Trochę praktyki i na pewno dałabyś radę.

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
U nas wszystko do przodu. Byliśmy na sali i porozmawialiśmy z dekoratorką i właścicielką. Do tego byliśmy w hol=telu koło sali zobaczyć warunki dla znajomych. Mamy też załatwiony USC (na 17.07 odbiór zaświadczenia) no i zaczynamy nauki!
Nie dostaliście zaświadczenia USC w trakcie pierwszej wizyty? Ja jak dzwoniłam do urzędu powiedzieli mi, że dostanę bez czekania. Mam nadzieję, że nie wywiną jakiegoś numeru. Protokuł będziemy spisywać 16 lipca o 19, a do USC planujemy jechać tego samego dnia rano.
Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
to czekamy na zdjęcia ja otrzymałam dziś moją biżuterię jest cudna
Śliczna biżuteria. Widzę, że są kolczyki i bransoletka. Ja chyba też zdecyduję się dwuczęściowy komplecik i odpuszczę sobie szyję.
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Tak ja też to zauważylam, nawet pisałam juz wiadomość ale mnie wylogowało, wrr
Dlaczego wybraliście właśnie ten dzień...?
wszyscy decydują się przeważnie na miesiące letnie... My zdecydowaliśmy się na ten miesiac bo kady wcześniejszy miesiąc był juz zajety przez kogoś z naszych znajomych bądz kogoś z rodziny.
Także tym bardziej się ciesze, że będzie z nami więcej wizażowych PM-ek
U nas ta data nic szczególnego nie znaczy. Planowaliśmy szczerze mówiąć wrzesień. Lato odpadało - obawialiśmy się upałów. NIestety za późno pojechaliśmy ezerwować salę. Wrzesień był już zajęty a 6 października była kurat wolny
A dla Was to jakaś magiczna data?
Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dziękuje za rady dziewczyny póki co będę jadła mniej węglowodanów i cwiczenia 3 razy w tyg po godzinie, ale takie typowe na tkankę tłuszczową. Co do biegania to niestety to nie dla mnie, bolą mnie od razu kolana.
JA proponuję liczyć kalorie, mi to zawsze pomaga. Dzienny limi 1000-1200 kcal i ładnie się chudnie a jeść można praktycznie wszystko. Dla mnie to najlepsze rozwiązanie bo jem na co mam ochotę nawet na pączka można sobie pozolić jak się wlicz w bilans. NIe ma więc takiego zagrożenia, że po diecie człowiek sobie pozoli na to czego nie mógła aco za nim chodziło i śniło mu się po nocach. Jeżeli dorzucisz ćwiczenia to juz na 100%.
Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Na ta firmę też spojrzę, ale jeśli bardzo drogie to będę musiała odpuścić, chcemy z TŻ zmienić samochód, a żeby nie robić tego po ślubie i uniknąć zbędnych komentarzy, teraz cięcia kosztów na maxa
A buty ale chyba bym nie wytrzymała całą noc. A mogę spytać ile kosztowały?
Tez wybrałabym samogód zamiast stanika Poleciłam bo sama przymierzałam i super trzymał mi biust, który jest całkiem spory - 65F. Zawsze myslałam, że staniki bez ramiączek są nie dla mnie a tu założyłam i wszystko na miejscu zostało, jakby grawitację ktoś wyączył.
O cenę jasne, że możesz pytać. Buty kupione został w Stanach za 700$. Zdecydowałam się na nie bo wiem, że jeszcze je wykorzystam, nie to co białe.
One są w środku bardzo mięciutkie, pod wkadką jest coś włożone, że stopa prawie jak w wacie się czuje. Może na wszelki wypadek zainwestuje jeszce coś wygoniejszego tylko, że szczerze mówiąć pieniędzy mi szkoda na kolejną parę butów. Ja jestem zawzięta i na zień dziśiejszy obstawiam, że wytrzymam. Trzymam się zasady, że butow na wysokim obcasie nie nosi się aby się dorze czuć tylko dobrze wyglądać
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
1400 zł to przesada, ja bym sie targowała Myśmy dali 300 zł i 100 dla organisty i to wszystko
1400 to juz chyba trochę przeginka. Ludzie cały miesiąc pracują na taką kwotę a tu za godzinę "pracy". Ja rozumiem, że ktos może powiedziec, że to najważniejsza część całego dnia i na tle reszty wydatków to ułamek kwoty ale ...
Ja się zastanaiam co nasz nam powie. Zdenewował mnie już podczas pierwszej wizyty, kiedy byliśmy rezerować datę. NIkt jeszcze o pieniądzach nie mówił a on juz coś w stylu że ludzie mówią, że tak dużo bierze a przeciez wszystko drożeje. Udałam, że nie słysze i nie skomentowałm. Brzmiało to jednak tooche jak nastacie się, że tanio nie będzie
Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim, wszyscy księża z którymi miałam do tej pory doczynienia materialistami nie byli. Cóż kiedyś musi być ten pierszy raz.
Cytat:
Pochwal się gdzie się wybieracie?
Cytat:
Napisane przez wybOrOwa_12 Pokaż wiadomość
Czyli to prawie już! Super. Trzymam kciuki za odrobinę niższe temperatury i czekam na relację
sarah29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 21:08   #1358
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Kochane- wrzuciłam z 10 fotek z sali do klubiku nie umiem z tym pcassem więc ogólnie wrzuciłam.
Chętnie bym Wam pokazała całe 350 ale album jest za mały na wizażu

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

oo super oczywiście będziemy się fotek domagać
Już pędzę zobaczyć

Byłam dziś na zakupach, ale jak zwykle nic nie kupiłam chciałam biustonosz, ale żaden nie jest odpowiedni, przeważnie żaden nie ma odpowiedniego push-upa mam już dość powoli tego szukania... kupię na all, najwyżej będzie zły ale nóg sobie nie uchodzę

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 22:13   #1359
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
ja kleiłam swoje zaproszenia takim klejem:

http://allegro.pl/klej-w-sztyfcie-be...445227792.html

nie zostawia żadnych śladów, smug itp a miałam naprawdę dużo do klejenia, bo część zaproszeń miała ozdóbkę w postaci wstążeczki z obrączek. Trzeba więc było mocno to wszystko wysmarować - wyszło naprawdę estetycznie
dzięki! skorzystam na pewno bo widzę że bardzo tani jest

Pradip - nigdy nie stosowałam dwustronnej taśmy więc trudno mi powiedzieć co lepsze. na pewno nie chcę żeby coś odstawało, a taśmę pewnie najlepiej stosować na brzegach..tfu na rogach. przez ten upał w pociągu gorzej myślę.

Malgos - gdzie się wybieracie?

sarah - no to rzeczywiście trochę kosztowały, ale po zdjęciach stwierdzam że warto ja poszukuję butów w kolorze nude i jeszcze żeby w miarę wygodne były... chociaż wczoraj przyjaciółka mi zasugerowała sandałki...
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 22:18   #1360
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Musze się pochwalić, dziś przyszły zaproszenia są bardzo ładne. ładniejsze niż się spodziewałam. Teraz właśnie robie karetczki do zaproszeń.
Jutro wydrukuje i zobaczę jak się będą prezentowały z zaproszeniami.
Takie wierszyki będziemy mieli:
Pragnąc przełamać tradycje stare,
by nie mieć na przykład żelazek parę,
i zaoszczędzić przemiłym Gościom łamania głów nad prezentów mnogością.
Podpowiadamy:
mile widziany i bardzo wygodny
będzie bilecik ze znakiem wodnym

a na drugiej stronie:

Chcemy także Państwa prosić,
by nam kwiatów nie przynosić,
stąd wiadomość ku publice:
chcemy z winem mieć piwnicę!
Nie koniecznie w winnic sławnych,
za to pełną win wytrawnych,
półwytrawnych i półsłodkich,
i w kolorach różnorodnych.
Wina włoskie, czy też z Chile,
uprzyjemnią wspólne chwile.

A w sobotę i niedziele mamy spotkanie z Panią od tańców - powtórkę kursu weselnego - 3 godzinki. Będziemy również na zakupach planuje kupić sukienkę bo jak wiecie mamy od lipca 3 wesela no i buciki ślubne!
Oby zakupy się udały.

Dla sobotnich PM wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia, samego uśmiechu, zadowolenia z tego szczególnego dnia jak i każdego następnego...
Oraz dużo słoneczka, ale nie aż takiego gorącego ufff.

Zmykam będę pewnie dopiero w niedziele.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 22:25   #1361
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

jak super że już Twój dzień w sobotę . Pogodę macie zamówioną więc spoko Dawaj foty z panieńskiego

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

obejrzałam nasze wesele- popłakałam się kilka razy ze śmiechu, ze wzruszenia... oj jak bym chciała jeszcze raz
Stary 2012-07-05, 23:03   #1362
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki! skorzystam na pewno bo widzę że bardzo tani jest

Pradip - nigdy nie stosowałam dwustronnej taśmy więc trudno mi powiedzieć co lepsze. na pewno nie chcę żeby coś odstawało, a taśmę pewnie najlepiej stosować na brzegach..tfu na rogach. przez ten upał w pociągu gorzej myślę.
jeśli do wklejania środków do zaproszeń, to też polecam cieniutką taśmę dwustronną

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:

obejrzałam nasze wesele- popłakałam się kilka razy ze śmiechu, ze wzruszenia... oj jak bym chciała jeszcze raz
ja tez tylko już bez tego stresu przedślubnego
Stary 2012-07-05, 23:44   #1363
Malgos_12
Zakorzenienie

Ależ pięknie lecicie wszystkie z tymi załatwieniami...

U nas w USC wszystko załatwiliśmy za jednym razem i od razu dostaliśmy zaświadczenie, musiałam tylko donieść dowód zapłaty.

Magnusia - przepiękne te zdjęcia, widać, że wszyscy tacy radośni i jaki piękny tort

Sarah - wbrew pozorom dieta 1000-1200 kal to dość rygorystyczna, oczywiście jeśli ktoś chce szybciej chudnąć, ale również obciąża organizm, najlepiej odjąć od naszej normalnego zapotrzebowania (a mamy różne- bo każdy inny tryb życia prowadzi) jakieś 300-400 kal i wtedy spokojnie się chudnie... trochę wiem na ten temat bo mam cukrzyka w rodzinie i to w sumie nie jednego i często dostaje świeże wiadomości jak wracają z pogadanek z dietetykiem.

Wika - te trudno gojące się rany, to niestety są przez zniszczenie nerek. Znajomej mojej cioci noga nie chciała się zrosnąć przez dwa lata... jej nerki były niewydolne (nie przez dietę, ale chcę pokazać problem) i dopiero po przeszczepie zaczęło się wszystko normalnie goić....

A co do naszej podróży to jest to nasza wymarzona Tajlandia jupiiiiii i mamy jeszcze przystanek w Dubaju poza tym mamy 30kg bagażu na osobę więc na pewno nie wrócę z pustymi rękami, tym bardziej że ciuszki są tam baaaaaaardzo tanie.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 23:57   #1364
justiii87
Zakorzenienie

Hej kobiety
Wróciłam do Was jako szczęśliwa ŻONA !
Nigdy nie pomyślałam że obrączka może tak dużo zmienić i człowiek staje się jeszcze bardziej szczęśliwy.
Wesele trwało dwa dni. Był to najszczęśliwszy dzień w Naszym Życiu. Wszystko udało się tak jak chcieliśmy.
Rano dodam zdjęcia a teraz spadam do męża
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 07:46   #1365
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej kobiety
Nigdy nie pomyślałam że obrączka może tak dużo zmienić i człowiek staje się jeszcze bardziej szczęśliwy.
Wesele trwało dwa dni. Był to najszczęśliwszy dzień w Naszym Życiu. Wszystko udało się tak jak chcieliśmy.
Super!
Aż się nie mogę doczekać własnego ślubu, a to jeszcze 57 dni

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 08:03   #1366
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
ostatnie

Sukienka piękna!! Będziesz cudowną PM-ką!!!!

To JUŻ kurczę ale zleciało... Trzymamy kciuki mocno żeby było słonko i ok 20 stopni zeby sie nie przegrzac

Cytat:
Hej kobiety
Zazdroszczę szczęśliwej, zakochanej żonce Żonka- jak to pieknie brzmi (moj TŻ juz tak do mnie mówi więc sie juz powoli przyzwyczajam

Czekamy na relację i zdjęęęcia:s lina:
Cytat:
Super!
Aż się nie mogę doczekać własnego ślubu, a to jeszcze 57 dni
Ja też i też mam chyba w ten sam dzień jak stoisz z przygotowaniami?

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-07-06, 08:14   #1367
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

A my na szczęście znowu do przodu. Ustaliłam wystrój kościoła (jakieś 300zł na 3 pary ), bylismy u księdza i już mamy taką karteczkę na nauki no i w niedziele zaczynamy . Kolejne zaproszenie rozdane. Zostały dokładnie 4
super 300 zł od pary to jeszcze nie dużo- a ile ślubów będzie?.
No to nauki ruszają

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah29 Pokaż wiadomość

Ja się zastanaiam co nasz nam powie. Zdenewował mnie już podczas pierwszej wizyty, kiedy byliśmy rezerować datę. NIkt jeszcze o pieniądzach nie mówił a on juz coś w stylu że ludzie mówią, że tak dużo bierze a przeciez wszystko drożeje. Udałam, że nie słysze i nie skomentowałm. Brzmiało to jednak tooche jak nastacie się, że tanio nie będzie
Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim, wszyscy księża z którymi miałam do tej pory doczynienia materialistami nie byli. Cóż kiedyś musi być ten pierszy raz.

bez komentarza chamstwo i tyle

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:

Byłam dziś na zakupach, ale jak zwykle nic nie kupiłam chciałam biustonosz, ale żaden nie jest odpowiedni, przeważnie żaden nie ma odpowiedniego push-upa mam już dość powoli tego szukania... kupię na all, najwyżej będzie zły ale nóg sobie nie uchodzę
niech Ci wszyją gąbeczki w stanik i będzie OK. Mój nie miał kieszonek i gąbeczek (bardotka) ale kobitki w sklepie zrobiły mi kieszonki na wkładki wyszło super

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:

A co do naszej podróży to jest to nasza wymarzona Tajlandia jupiiiiii i mamy jeszcze przystanek w Dubaju poza tym mamy 30kg bagażu na osobę więc na pewno nie wrócę z pustymi rękami, tym bardziej że ciuszki są tam baaaaaaardzo tanie.
aaaaaaaaaaaaaaa super

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Hej kobiety
witamy kolejną Mrożonkę
czekamy niecierpliwie na relację i fotki
Stary 2012-07-06, 08:27   #1368
aisak42
Raczkowanie

dziękuje wszystkim za miłe słowa dotyczące mojej biżuterii

Cytat:
trzymamy kciuki oczywiście i jucz składam Ci najlepsze życzenia na nowej drodze życia aby wszystko się udało

Cytat:
Napisane przez sarah29 Pokaż wiadomość

Nie dostaliście zaświadczenia USC w trakcie pierwszej wizyty? Ja jak dzwoniłam do urzędu powiedzieli mi, że dostanę bez czekania. Mam nadzieję, że nie wywiną jakiegoś numeru. Protokuł będziemy spisywać 16 lipca o 19, a do USC planujemy jechać tego samego dnia rano.

Śliczna biżuteria. Widzę, że są kolczyki i bransoletka. Ja chyba też zdecyduję się dwuczęściowy komplecik i odpuszczę sobie szyję.
nam też powiedziano że od ręki są wydawane te dokumenty dziwna sprawa..
ja się zdecydowałam na taki komplet ponieważ mam dużą ozdobę na sukni i nie chciałam przesadzić

Cytat:
Hej kobiety
Witamy! czekamy na zdjęcia
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 08:41   #1369
Viollet87
Zakorzenienie

Dziewczyny, mało ostatnio piszę ale śledzę Wasze postępy i cieszę się razem z Wami Gratuluję świeżo upieczonym małżonkom i trzymam kciuki za te, które ślubują już jutro!

Małgoś, przed Wami wspaniały urlop zazdroszczę!

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 08:44   #1370
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ja odkąd ja odkryłam nie używam w ogóle kleju który zawsze mi się mazał i zostawał ślady. Nawet teraz zaczęłam szyć zawieszki na butelki ale przerzuciłam się na taśmę i jestem bardziej zadowolona
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Musze się pochwalić, dziś przyszły zaproszenia są bardzo ładne. ładniejsze niż się spodziewałam. Teraz właśnie robie karetczki do zaproszeń.
Jutro wydrukuje i zobaczę jak się będą prezentowały z zaproszeniami.
A czemu nie robiłaś wierszyków od razu z zaproszeniami? Pokazuj szybciutko bo ciekawa jestem
Cytat:
Trzymamy za słowo ze zdjęciami no i żeby stres uciekł pogoda była piękna a wszystko wspaniałe
Cytat:

Jakto jest patrzeć na siebie w takiej chwili?
Cytat:
Ale Ci zazdroszczę.... napisz coś więcej o cenie i organizacji jeśli możesz
Cytat:
Hej kobiety
Jak to ślicznie brzmi... czekamy na zdjęcia i opowieść
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 08:51   #1371
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobiety
Gratulacje

Cytat:

Ale Wam zazdroszczę a już jak piszesz o ciuszkach to chyba też zacznę Męża męczyć o Tajlandię
Stary 2012-07-06, 08:52   #1372
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
T

ten sam dzień co i jak jak u was z przygotowaniami?

ja wczoraj byłam po akt chrztu ksiądz bardzo miły, ale nie mam wpisu o bierzmowaniu i muszę jechac do kolejnej parafii po zaświadczenie, chodź wczoraj Tż wysłałam to mu nie wydali bo nie miał upoważnienia
dziś jedziemy do USC a jutro spisać protokół. a jak byłam wczoraj po akt chrztu para spisywałam protokół to ksiądz zadał im trzy pytania resztę sam uzupełnił. naprawdę był bardzo fajny
Stary 2012-07-06, 08:57   #1373
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Jakto jest patrzeć na siebie w takiej chwili?
powiem Ci że super, trochę dziwnie na początku ale fajnie widzieć siebie jako PM-kę . Powiem Ci, że jak oglądałam to doszłam do wniosku, że my cały czas byliśmy uśmiani na maxa, cały czas się cieszyliśmy a goście razem z nami. Jak zobaczyłam jak wywijam na parkiecie np "Kanikuły" to jestem pełna szacunku dla krawcowej co mi kieckę szyła, że mi nic nie wypadło

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:

ja wczoraj byłam po akt chrztu ksiądz bardzo miły, ale nie mam wpisu o bierzmowaniu i muszę jechac do kolejnej parafii po zaświadczenie, chodź wczoraj Tż wysłałam to mu nie wydali bo nie miał upoważnienia
dziś jedziemy do USC a jutro spisać protokół. a jak byłam wczoraj po akt chrztu para spisywałam protokół to ksiądz zadał im trzy pytania resztę sam uzupełnił. naprawdę był bardzo fajny
mieliśmy to samo- kurcze bałagan mają jeszcze gorszy noż w urzędach państwowych
Stary 2012-07-06, 08:59   #1374
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w ten sam

Hm.. Z zaproszeń to tylko jeszcze babcie Tżta zostały i jedna siostra i będzie wsio
We wtorek Tż pójdzie do księdza umówić się na spisanie protokołu przed ślubnego- wszystkie dokumenty już mamy gotowe.
W poniedziałek mam ostatnie spotkanie w poradni.
Jak spiszemy protokól to zostaną zapowiedzi w mojej parafii.

Jakoś w ciągu miesiąca planujemy kupić garnitur dla Tżta. I sprawą obrączek trzeba się zając- chcemy zwykłe, które wygrawerujemy, u mnie takie są dostępne na miejscu więc to nie problem

Została moja nieszczęsna suknia ślubna i fryzjera jakiegoś musze znaleźć. Ciągle powtarzam sobie że to jeszcze sporo czasu, sporo.. a tu kurcze prawie 1,5msc i będzie po!!

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 09:33   #1375
Neave
Raczkowanie

Cytat:

kurcze to aż dziwne że nie masz wpisu o bierzmowaniu. jak mi to ksiądz wytłumaczył parafia gdzie byłaś chrzczona jest twoją podstawową parafią i wszystkie informacje o kolejnych sakramentach mają obowiązek tam odsyłać (jeśli miały miejsce w innej parafii). więc w tej "podstawowej" parafii powinni mieć informacje nie tylko o chrzcie, ale i bierzmowaniu i komunii św.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ja odkąd ja odkryłam nie używam w ogóle kleju który zawsze mi się mazał i zostawał ślady. Nawet teraz zaczęłam szyć zawieszki na butelki ale przerzuciłam się na taśmę i jestem bardziej zadowolona
dobrze wiedzieć w takim razie chyba jednak kupię taśmę nie wiem tylko ile mi jej wyjdzie przy ok.60 zaproszeniach i 40 winietkach, więc wezmę chyba ze 2-3 rolki
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 09:41   #1376
agacia_cz
Zadomowienie

dziewczyny podziwiam was że jeszcze zaproszeń nie rozdaliście, my skończyliśmy w maju tak się sprężyliśmy że w trzy weekendy się udało

mam pytanie jak liczycie szampana butelka na ile osób?
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 09:47   #1377
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Tak, w ten sam

Hm.. Z zaproszeń to tylko jeszcze babcie Tżta zostały i jedna siostra i będzie wsio
We wtorek Tż pójdzie do księdza umówić się na spisanie protokołu przed ślubnego- wszystkie dokumenty już mamy gotowe.
W poniedziałek mam ostatnie spotkanie w poradni.
Jak spiszemy protokól to zostaną zapowiedzi w mojej parafii.

Jakoś w ciągu miesiąca planujemy kupić garnitur dla Tżta. I sprawą obrączek trzeba się zając- chcemy zwykłe, które wygrawerujemy, u mnie takie są dostępne na miejscu więc to nie problem

Została moja nieszczęsna suknia ślubna i fryzjera jakiegoś musze znaleźć. Ciągle powtarzam sobie że to jeszcze sporo czasu, sporo.. a tu kurcze prawie 1,5msc i będzie po!!
My na szczęście mamy wszystkie sprawy papierkowe mamy juz za sobą- USC i protokół i zapowiedzi (już były czytane) teraz zostało nam dokończyć zapraszanie ludzisków Suknia zamówiona- 1sza [przymiarka 23 lipca], buty są, podwiązka jest, biżu jest (brak biustonosza i rajstop/pończoch). Garniak jest, koszula zamówiona, krawat jest (brak skarpetek i butów)
Do zespołu, kamerzysty i dekoratorki odezwać się trzeba ok miesiąca przed... Pasowałby wzór takich rzeczy przedślubnych do załatwienia- łatwiej byłoby zweryfikowac co sie ma a czego nie

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-07-06, 09:47   #1378
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze to aż dziwne że nie masz wpisu o bierzmowaniu. jak mi to ksiądz wytłumaczył parafia gdzie byłaś chrzczona jest twoją podstawową parafią i wszystkie informacje o kolejnych sakramentach mają obowiązek tam odsyłać (jeśli miały miejsce w innej parafii). więc w tej "podstawowej" parafii powinni mieć informacje nie tylko o chrzcie, ale i bierzmowaniu i komunii św.[COLOR="Silver"]

[
teoretycznie- w praktyce parafie nie przekazują sobie dokumentów i samemu trzeba biegać i wszystko załatwiać niestety
Stary 2012-07-06, 09:49   #1379
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
kurcze to aż dziwne że nie masz wpisu o bierzmowaniu. jak mi to ksiądz wytłumaczył parafia gdzie byłaś chrzczona jest twoją podstawową parafią i wszystkie informacje o kolejnych sakramentach mają obowiązek tam odsyłać (jeśli miały miejsce w innej parafii). więc w tej "podstawowej" parafii powinni mieć informacje nie tylko o chrzcie, ale i bierzmowaniu i komunii św.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

dobrze wiedzieć w takim razie chyba jednak kupię taśmę nie wiem tylko ile mi jej wyjdzie przy ok.60 zaproszeniach i 40 winietkach, więc wezmę chyba ze 2-3 rolki
Tak powinni to przesłać ale tego nie zrobili
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziewczyny podziwiam was że jeszcze zaproszeń nie rozdaliście, my skończyliśmy w maju tak się sprężyliśmy że w trzy weekendy się udało

nam też zajęło rozdanie zaproszeń 3 weekendy. nam na sali powiedziała Pani ze liczy się 1 butelkę na 7 osób ale nie wiem jak jest w rzeczywistości
Stary 2012-07-06, 09:53   #1380
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość

Zazdroszczę my szampana mamy w cenie cateringu na szczęście

Szczęśliwa żonka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości