|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soleilka napisała ze małemu zoltaczka nie postepuje, ze wystawią go an sloneczko a wieczorem moze ejszcze naswietlą. Mały je i spi, ona miala robione badania krwi i moczu. Mały pogryzł jej sutki a ta masc z ziaji bardzo brudzi pizame .
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
nie postepuje czyli jest dobrze
![]() nie nasila sie
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
kochana Ando ... lacze sie w bolu
Siedzi aniołek wśród gwiazd miliona I patrzy na Ciebie Matko zamyślona Patrzy jak płaczesz po kątach skrycie Jak starasz się na nowo ułożyć swe życie Jak walczysz z trudami dnia codziennego I jak tęsknisz do Dziecka ? do Malenstwa swego ...placze razem z Toba |
|
|
|
#1059 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- trzymam kciuki za olcie
|
|||||
|
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
Zbieram się do mamy.
Trzymam kciuki za wizyty i za szybkie opuszczenie szpitali przez mamy i ich maleństwa ![]() I oczywiście dla rozpoczynających kolejne tygodnie.Do zobaczenia i przeczytania |
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
Mocne kciuki za Alexandrę i Olcię
![]() Wracajcie z dobrymi wieściami ![]() Dobrze, że Fabianek zdrowieje. |
|
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
Ando bardzo mi przykro
tak dzielnie walczyłaś i ty i dzidzia. urodziła się całkiem silna..tak ładnie wyglądała tym bardziej mi przykro.Trzymajcie się całą rodziną! |
|
|
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby, co takiego oburzającego napisałam?!
To, że martwię się o bezpieczeństwo mojego dziecka jest oburzające? Nie napisałam, że hurra mam piękny fajowy wózeczek - wtedy zrozumiałabym oburzenie, ale tak... Zastanówcie się czasem dziewczyny, bo za szybko się nakręcacie. |
|
|
|
#1064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Selay ale teraz dowaliłaś ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Dziewczynom chodzi o to, że nie w czasie zadałaś pytanie o wózek. Bo wszystkie zbiła z pantałyku wiadomość od Ando.... |
|
|
|
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
Ando bardzo mi przykro, trzymaj się kochana, tak dzielnie walczyłaś o tą dzidzie...niewiem co powiedzieć
jestem w szoku.Wczoraj na sr mieliśmy wykład z położną, no i jak się rozgadała to trwało to 3 godziny!!!, upał straszny, jak wróciłam to czułam się jakbym przynajmniej maraton przebiegła. Spać nie mogłam bo strasznie ciepło i tylko się męczyłam i znów upał od rana. A ja ledwie zasnę to po 10 min budzę się cała mokra Mam nadzieję, że jak już pójdę rodzić to będzie chłodniej bo na tej porodówce nie wyobrażam sobie tego upału |
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
hej prawie cala noc nie spalam...
nie moge sie otrzasnac po wczorajszej wiadomosci.... |
|
|
|
#1067 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Juz zaraz będziesz miała Rozalkę przy sobie i Twój świat nabierze kolorów. A mama będziesz za☠☠☠istą! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcę aby mi dziecko z wózka wyleciało, jeśli jest coś nie tak. A z ewentualnymi zwrotami, czy reklamacjami jest różnie. A wiem, że Mrówka ma ten wózek, akurat pojawiła się, więc uznałam, że mogę zapytać. |
|
|
|
|
#1070 |
|
Rozeznanie
|
źle mnie chyba zrozumiałaś... Chcę się przepisać, nie dlatego, że moje dziecko tam będzie zapisane, tylko dlatego, że w mojej przychodni nie mogę sobie wybrać nawet położnej, która jak się wczoraj dowiedziałam, mi przysługuje. W tej przychodni jest to niemożliwe, bo oni nie mają takich położnych. Natomiast jakbym przepisała się do tej drugiej, to tam dostałabym położną, do której mogłabym zadzwonić w kazdej chwili, np jakbym zaczęła krwawić/dostała skurczy itp. Ona potem przychodziłaby do mnie do szpitala, no a dodatkowo gdybym zapisała tam dziecko, to ta sama przyszłaby do mnie po porodzie obejrzeć dziecko. I pamiętam jak się kiedyś kilka lat temu przepisywałam, to musiałam jedynie wypełnić deklarację, że wypisuje się z tamtej i wypełnić deklarację również w tej nowej. Ja nic nie przenosiłam.
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy jest sens bysmy byli razem...... za duzo by pisac za duzo sie dzieje a nie umiemy ze soba tego wyjasnic...na obecną chwile jesli zaczeła bym rodzic nie miala bym w Nim nawet wsparcia nie bylo by go....
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
kochanie jakbys zaczela rodzic to jestem pewna ze on mimo swego cwaniactwa w chwili obecnej lecial by z kupa w gaciach do Ciebie najszybciej jak sie da!
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
wątpie...
|
#1074 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Za to do tej samej przychodni co dziecko bym przemyślała - może to być korzystne. Tylko z drugiej strony w swojej placówce znasz już lekarzy i oni znają Ciebie, nie możesz tam zapisać dziecka? Super, że już się lepiej czujesz .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj moja kumpela ze studiów urodziła córeczkę, waży 4 kg i mierzy 57 cm. Rodziła w szpitalu, który sobie wybrałam - położne i lekarzy bardzo sobie chwali, sale pojedyncze i duże z łazienką, elektrycznie sterowane łóżka i klima. Rodziła 17 godzin... Nie dawała rady i poprosiła o znieczulenie zewnątrz-oponowe (każde znieczulenie w tym szpitalu jest darmowe). Miała już mieć cesarkę, ale wyciągnęli małą kleszczami... Strasznie to brzmi ale najważniejsze, że Julka jest już na świecie Słuchajcie kochane, która z Was kupowała te staniki bezszwowe? Chciałabym żebyście poleciły jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę , bo właśnie chcę zamówić.
|
||||
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() noc minęła mi w miarę spokojnie, nie licząc, ze co chwila biegałam to toalety ![]() jestem ciekawa czy coś tu się pozmieniało od wczoraj
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeglądałam plan porodu i za każdym razem wybuchałam płaczem. Ale wiesz co, mam to w nosie. Niech mu szwagier opowiada jakie to cudowne i niech żałuje! Jeszcze mi tego brakuje by się nim przejmować
|
|
#1077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Dziecko mogę równie dobrze zapisać tam gdzie jest ta położna. Ani w jednej placówce, ani w drugiej lekarzy nie znam. W mojej przychodni znam tylko moją lekarkę, do innych lekarzy nie chodziłam tam, bo poprostu nie bylo takiej potrzeby. A i za dobrego zdania o tej przychodni nie mam, pielęgniarki nie są zbyt miłe, a zapisywałam się tam tylko ze względu na moją lekarkę, która i tak już odeszła, a do obecnej zapisałam się nie wiedząc nawet jak wygląda, na ślepo po nazwisku wybrałam. |
|
|
|
|
#1078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() .
|
|
|
|
|
#1079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1080 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

. No i okazało się,że szyjka wróciła do wcześniejszej pozycji - skierowala się ponownie w lewą stronę i rozwarcie z dwóch palców zmniejszyło się na 1 -co jak sama powiedziała,gdyby mnie nie zbadała ostatnio to nikomu by nie uwierzyła w to
. No i powiedziała , że pogada z lekarzem żeby w poniedziałek wziął mnie na oddział ,bo to nie są żarty. Ehh. . .
Ale to pewnie przez jelita nieszczęsne, bo nadal mam biegunkę
Wszystko zależy od wyników. Także możliwe, że 11 lipca zostanę mamą

No ale mam nadzieje ze teraz juz wszytko sie uda i napisac i wyslac 
A jak pojechałm do szpitala to zrobili mi jeszcze raz ktg na którym wyszły dodatkowo skurczei stwierdzili że mnei zatrzymają na obserwacje. Mamuska przywiozła mi torbe (która zreszta rano spakowałam bo stwierdzilam ze juz na dniach moze byc przydatna

Ale póki co nic się nie dzieje...
.