|
|
#1711 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
||
|
|
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze U/R upalne więc mało
![]() I: 2 tosty z pasztetem z całego kurczaka (z almy, swietny skład, polecam), kalarepa, 2 nektarynki II: serek homo sernikowy z muesli z orzechami III: miska zupy jarzynowej (kalafior, ziemniaki, marchewka, kawalki z kurczaka) IV: omlet biszkoptowo-serkowy-kakaowy, z serkiem homo, nektarynką i wiórkami kokosowymi V: 2 sznycle z łopatki, ziemniaczki, ogórek wpadło czarne frugo i cola + fotorelacja
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje menu: 1. serek wiejski z przyprawami na full ostro, bułka żytnia na zagrychę z masłem i pomidorem. i solą 2. jogurt naturalny z truskawkami i musli bez cukru, kawa czarna znana jako siekiera 3. makaron pełnoziarnisty świderki ;P z sosem bolognese z dodatkiem pomidorów sztuk dwie, ser żółty 4. nektarynki i czereśnie znów bieganko 8,5 km 5. dwie kromki żytniego z pastą twarogowo-makrelową i ogórkiem kiszonym teraz jem marchewki
|
|
|
#1714 |
|
Raczkowanie
|
Dziś (P)
na czczo: siemię lniane (kleik) 1. bułka grahamka z masłem orzechowym (2 pełne łyżeczki), jogurt naturalny wymieszany z łyżeczką miodu 2. drożdżowy rogalik pełnoziarnisty z truskawkami (mojej roboty :P) 3. talerz zupy krem warzywnej (gotowana na udźcu) znowu udziec, ale tym razem gotowany, ziemniaki z koperkiem i kalafior gotowany 4. koktajl z jogurtu naturalnego, banana, truskawek, ciemnego kakao, garść orzechów laskowych 5. grahamka 100 g z masłem, 4 plastrami polędwicy miodowej, sałatą, pomidorem z solą, herbata zielona z cytryną i miodem i zjem sobie żelkę owocową ps: straszne dzisiaj wzdęcia mnie męczą, chyba po kalafiorze :/ Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-07-05 o 21:54 |
|
|
|
#1715 |
|
Raczkowanie
|
Tęczowa Dlolinka 21; zdecydowanie lepiej smakuje
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję jak z wagą? wzrasta?jeśli chodzi o wzdęcia, to raczej postawiłabym na masło orzechowe. Choć kalafior też mógł zrobić robotę.
|
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U/ upalne... 45 stopni..
Ś: miseczka płatków owsianych z danonkiem czekoladowym kawa z mlekiem kawa z mlekiem mała O: kilka pierogów z ricottą i szpinakiem, sałatka z pomidora, ogórka i sałaty... P: miseczka lodów z orzechami macadamia, śliwki zielone, muffinka pełnoziarnista z owocami suszonymi i gorzką czekoladą czereśnie ( a po nich ogromny ból brzucha) teraz zjem chyba serek biały.. |
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
ode mnie tez
![]() ![]() i raczej stawiam kalafior<umieram po nim >
|
|
#1720 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś: 2 duże kawałki chleba trójkątnego razowego z ziarnami ( złożone ) z krakowską drobiową i ogórkiem świeżym; kawa z mlekiem II: 1 kawałek chleba jw. z serem gouda light i ogórkiem świeżym; 1 banan; kawa z mlekiem O: zupa marchwiowa z piersią z kurczaka K: 1 kawałek chleba jw. - tost- z wędliną z indyka i pomidorem; 1 twarożek lekki z oliwkami czarnymi
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
. Wczorajsze P
![]() I. Jogurt naturalny z płatkami Vitella i truskawkami II. Grahamka z margaryną, domową roladą ze szpinakiem, sałatą, pomidorem i rzeżuchą ![]() III. Dwa jajka sadzone na oliwie z oliwek, sporo ziemniaczków, sos tzatzyki do tego IV. w odstępie czasowym: bułeczka maślana, lód rożek Straciatella V. Grahamka z margaryną (bardzo grubo), sałatą, wędliną, pomidorem; jedna połówka posypana rzeżuchą, a druga szczypiorkiem po: bułeczka maślana I jak to wygląda? |
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym szpitalem mówiłas na poważnie ?
|
|
#1723 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, jadła któraś z Was może ekologiczne masło orzechowe z Rossmanna?
Kończy mi się już moje masło firmy Sante i zastanawiam się jakie teraz kupić :P I w ogóle tak myślałam o robieniu sobie deserów z musli też, tylko właśnie nie wiem jakie kupić :P czy granola, czy jakieś płatki Sante, czy jakiś zdrowy błonnik taki do wrzucenia do jogurtu..... bo w sumie najlepsze są owsiane, ale jakoś mi nie pasują tak same np. do podwieczorka :P tylko ze śniadaniem mi się kojarzą:P macie jakieś swoje ulubione i dobre:P musli? oczywiście bez masy ulepszaczy;P Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-07-06 o 11:52 |
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W przyszłym tygodniu jest tydzień amerykański w lidlu i masełko orzechowe będzie
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Śniadanie; owsianka na szklance mleka( pół szklanki płatków owsianych górskich, duży rozgnieciony banan, szklanka jagód, wiśnie z syropu) + 2 sucharki z sezamem. 2Śniadanie; serek homo waniliowy mały + kawa rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką syropu klonowego. Obiad; 3 naleśniki z patelni teflonowej z opakowaniem serka wiejskiego(150gram, nie lekki). Podwieczorek; zimny mus z 250gram truskawek i szklanki jagód + orzechy włoskie(garść). Kolacja; 2 kromki chleba żytniego na zakwasie z sałatą, tuńczykiem w sosie własnym i szczypiorkiem. 40 minut siłowni. 2 Kolacja; kromka chleba żytniego na zakwasie z sałatą, tuńczykiem w sosie własnym( w sumie zjadłam całą puszkę) i szczypiorkiem. Jak to wygląda? Specjalnie podałam orientacyjne ilości jedzenia, żeby łatwiej było ocenić
|
|
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smakowały Ci te naleśniki takie suche, tylko z odrobiną serka? Dorzuć jeszcze jakiś dżem/masło orzechowe i owoce.Tak samo drugie śniadanie, serek i kawa to nie posiłek.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-06 o 13:38 |
|
|
|
|
#1729 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsze U
![]() I grahamka na pól - gruby plaster pieczonego kurczaka, czerwona tapenada, szczypior, papryczka ostra / ricotta, zioła, 'sałatka' z ogórka i ziół + duża kawa magnum almond II chinszczyzna - ryz dziki¶boiled smazony z cebula, czosnkiem, groszkiem w strączkach z sosem sojowym, przyprawami, grzybami mun, dymką i sezamem z pieczonym filetem z tuńczyka, posypane sezamem i dymką III popijana woda kokosowa 500ml , mus z mrożonych bananów i świeżych malin z garścią pistacjiIV salatka z bobu, ogórka, ricotty i kaparów z ziołami, kilka mac razowych do picia: woda i herbaty |
|
|
|
#1730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obiad niesmaczny? no coś Ty! Uwielbiam naleśniki z samym serkiem wiejskim <3 to moje ulubione połączenie, które jem od dawna Drugie śniadanie, to raczej przekąska, bo po sytym śniadaniu, które zresztą jest późno nie odczuwam do obiadu głodu, a po prostu chcę coś przekąsić do kawki
Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2012-07-06 o 13:55 |
|
|
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. też OK, choć jakieś owocki by mogły wpaść ![]() 3. dziwnie trochę bez warzyw? szpinak by się idealnie nadał!4. ok 5. ok całkiem ładnie choć widziałam Twoje zdjęcie na blogu i chudzinka jesteś. ;* dobrze, że chcesz się leczyć. Cytat:
|
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=iza_wiosenna;351432 36]1. pięknie!
2. też OK, choć jakieś owocki by mogły wpaść ![]() 3. dziwnie trochę bez warzyw? szpinak by się idealnie nadał!4. ok 5. ok całkiem ładnie choć widziałam Twoje zdjęcie na blogu i chudzinka jesteś. ;* dobrze, że chcesz się leczyć. Dzięki Iza;* Ciekawa jestem czemu każdy się dziwi, że uwielbiam serek wiejski solo! <3 Nienawidzę z pomidorem, ogórkiem czy solą... ewentualnie przełknę jeszcze ze szczypiorkiem,ale naleśniki były robione na słodko, a nie na wytrawnie, więc do cukru nie bardzo pasował szpinak, chociaż nie powiem, szpinakowe uwielbiam |
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1734 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to moje U ![]() I: maca razowa z ricottą i domowym dżemem truskawkowym; serek wiejski z jagodami i łyżeczką miodu; pełnoziarnista muffinka z malinami i białą czekoladą - misz masz ![]() godzinka na rowerze, zaraz po małe opakowanie (130g) sorbetu mango II: dwie mace pomidorowo-bazyliowe z bieluchem, sopocką drobiową, pomidorem, cebulą i kiełkami. III: porcja (60g) makaronu durum z gotowaną piersią z kurczaka i fasolką szparagową w domowym sosie pomidorowym. IV: muffinka ze śniadania, jabłko. V: mam ochotę na rybę i grillowaną cukinię i może jakiś młody ziemnior do tego ![]() Do picia masa wody i mrożonej zielonej herbaty z cytryną i puszka coli zero z lodówki ![]() I jak?
|
||
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
U:
Na czczo: 300ml wody z lodem, sokiem z połowy cytryny, pieprzem cayenne Śniadanie: bułka ze słonecznikiem posmarowana bieluchem lekkim naturalnym, z plasterkiem polędwicy(zapomniałam, że jest piątek;o ), rzodkiewką, ogórkiem; posmarowana twarożkiem rzodkiewkowym z grubaśnym plastrem sera gouda, 2 rzodkiewkami, ogórkiem zielonym Drugie śniadanie: szklanka truskawek, troszkę podjedzonych nerkowców, może garść, ale były jakieś miękkie, kawa z imbirem i odrobiną mleka 1,5% Obiad: 2 młode ziemniaczki posypane przyprawą włoską i z 300g mieszanki warzyw do garnka: kalafior, brokuł, marchew, papryka, kukurydza, cebulka Podwieczorek: nie wiem, pewnie lód na ochłodę, ale coś jeszcze chyba wpadnie Kolacja- na imprezie: sałatka wiosenna z piersią grilowaną...kurde piątek -.- więc może naleśnik z serem i pieczarkami... Oprócz tego: jakieś popijane 2l wody niegazowanej i ok. pół litra coca coli light Ruch: godzina odbijania piłką w basenie, godzina badmington, spacer ok 1 h wieczorek |
|
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze R:
Ś: 3 małe grzanki z chlebka z soczewicą z: łososiem, sałatą, suszonymi pomidorami + jajko po wiedeńsku 2Ś: otrębianka z cynamonem i suszonymi jabłkami 3: makaron z mąki pełnoziarnistej (ten bio z rossmanna) + pesto bazyliowe 4: kluchy serowe z sosem jagodowym (kluchy z jajka, otrąb i twarogu chudego/sos z jagód i naturalnego) 5: wiejski z dodatkami woooda, herbatka z płatków nagietka, pokrzywy i skrzypu, kawka z mlekiem |
|
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze mega luźne U
Śniadanie: owsianka z kaszą manną, otrębami owsianymi i kakao naturalnym, na chudym mleku, z wiśniami, orzechami włoskimi i zbożowymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi II śniadanie (na mieście): croissant z marcepanem i płatkami migdałów Obiad (by Teściowa ): filet z mintaja w panierce smażony na oleju rzepakowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchwiPodwieczorek: 2 duże kawałki domowego ciasta z agrestem )Do picia: woda źródlana, herbata zielona i owocowa, 3x kawa A zaraz idę na miasto z TŻ, to zobaczymy co wpadnie. Może już nic, a może mnóstwo rzeczy Mam chęć spróbować tej Warki Radler, chociaż nie piję alko od 2 lat 2% chyba się nie upiję?
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() U: start pół banana 20min biegu, 10min ćwiczeń I owsianka na jogurcie gruszkowym z drugą połową banana, słonecznikiem II serek wiejski z malinami, muesli bakaliowym; garść orzechów ziemnych spacer: rożek waniliowy, Frugo czarne, później jabłko III fasolka po bretońsku z kiełbaską i boczkiem IV salaterka lodów bakaliowych, filiżanka galaretki truskawkowej z owocami przy filmie jabłko, brzoskwinia V kromka żytniego z masłem, mozzarellą i pomidorem z bazylią; gotowany kalafior zmieszany z 2 jajkami na patelni.
|
#1739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() takie moje U 1. Racuszki drożdżowe z naturalnym serkiem homogenizowanym i czereśniami. Kawa mrożona (bez żadnych cukrów i innych psujek) pasek gorzkiej czekolady ![]() 2. Fussili (durum) z grillowaną cukinią i czosnkiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami i grana padano. 3. Wędzony trewal, kromka chleba wielozbożowego z serkiem kanapkowym z przyprawami i pomidorem (właśnie jem )4. Wypiję sobie koktajl kawowy z mrożonym bananem przy oglądaniu filmów i może wpadną czereśnie / jabłka / nektarynki, jeśli będę miała ochotę. godnym zauważenia jest fakt, że wstałam o 14
Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-07-06 o 20:34 |
||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś : na nogach od 4 do teraz
![]() woda z cytryną i suszoną śliwką - miska porzeczek czarnych,czerwonych i agrestu, serek wiejski 200g wymieszany z sosem chilli-lemon na chlebku razowym z masłem, sałatka: sałata, ogórek małosolny, koper,szczypiorek, przyprawy - ciastko kruche jakieś, chałwa 50 g, jabłko - surówka z marchewki, cynamonu itd, kromka żytniego grubo z masłem - tortilla z krewetkami królewskimi, warzywami, sosem, serem, sałatka: mix sałat, marchew, pomidorki, sos czosnkowy, ciastko z kawałkami czekolady - na oko 200g grillowanej piersi kurczaka z musztardą, surówka z młodej kapusty z marchewką, jabłkiem, cebulką, pomidor cały - mała miseczka bobu Kawa czarna parzona, mała rozpuszczalna, herbata zielona, czarna, woda mineralna. Generalnie padam na twarz, zmierzam spać... Jutro znów pobudka o 4 Do ocenki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

i aż mi oczy na wierzch wyszły, że można było coś takiego wymyśleć...
a raczej zbyt szybkie czytanie

>

Smakowały Ci te naleśniki takie suche, tylko z odrobiną serka? Dorzuć jeszcze jakiś dżem/masło orzechowe i owoce.
i może jakiś młody ziemnior do tego

)