|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Prawda, że chlebek lepszy Dopiero teraz zdaję sobie sprawę z tego, że jednak odczuwałam to, że wafle ryżowe mają wysoki IG... Ja też bardzo tęskniłam za poziomkami! Jak zobaczyłam je z konia, to nic nie mogło mnie powstrzymać, musiałam zejść i zjeść A koń szamał trawkę![]() Twój jadłospis dziś również ładny, jest wszystko czego trzeba, no i te sezonowe owoce, ahh
|
|
#1682 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twój też fajny, śniadanie wypas tylko później mogło wpaść coś bardziej konkretnego niż same owoce, ale i tak czasem bywa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
1; ziarnista bułeczka z masłem, gotowanym kurczakiem, musztardą, ketchupem/// masłem, twarożkiem oliwkowym, pomidorem
duża kawa parzona z mlekiem, pasek gorzkiej czekolady 2; drożdżówka z jagodami, szklanka maślanki, czereśnie 1h tenis 3; zupa z mnóstwem warzyw, kalafior, fasolka, ziemniaczki m.in 4; maca razowa z twarożkiem, dwoma got. jajkami, ogórkiem/ twarożkiem, dżemem sporo tejże macy na sucho w ciagu dnia sporo wody, tej smakowej również
|
|
#1684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zupy warzywnej nie znoszę
|
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć na kolację bym zjadła normalny chlebek. NArobiłaś mi strasznej ochoty na identyczne drugie śniadanie mam nadzieję, że nie chudniesz. :}
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i bardzo dziękuję za odpowiedź węgle rzeczywiście potem ucinam, do kolacji w sumie nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam chleb czy coś mącznego.. taki nawyk został mi z czasów odchudzania, ale nie chcę teraz przegiąc w drugą stronę zacznę się powoli przełamywac i stopniowo dorzucac więcej rzeczy, naprawdę bardzo dziękuję za poradę, bo potrzebowałam oceny kogoś 'z boku'![]() wczorajszy: woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta 35minut biegu + ABS Ś: garstka płatków z rodzynkami i mlekiem, kakaowy omlet biszkoptowy z wiórkami kokosowymi i bananem w środku podany z twarożkiem bananowym (wieśniak + twaróg + rozgnieciony banan) i wiórkami kokosowymi, czekoladowo-miętowym ryżem mlecznym, bananem z Philadelphią o smaku Milki, truskawkami, dżemem porzeczkowym i kostką czekolady Ritter Sport Edel-Nuss Mix (zdjęcie na blogu )IIŚ: tost francuski z żytniego razowca z domowymi powidłami śliwkowymi, serkiem wiejskim, brzoskwinią, morelą, lodem waniliowym, kawałkiem czekolady IIIŚ: kromka chrupkiego żytniego chlebka z 2 plastrami szynki, pół brzoskwini O: mięso mielone z cukinią, kukurydzą i kaszą jęczmienną z soczewicą i suszonymi pomidorami, warzywa na patelnie K: sałatka - sałata masłowa, 4 plastry polędwicy, kukurydza, cukinia, feta do picia dużo wody, czerwona herbata, 1,5l zielonej, sok z pokrzywy
|
|
#1687 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś: Kanapka: 2 kawałki chleba razowego z dynią z szynką z kurczaka, serem gouda light i całym ogórkiem kiszonym; kawa z mlekiem II Ś: kanapka jw. z dżemem truskawkowym; 1 jogurt naturalny backoma gęsty; kawa z mlekiem O: zupa marchwiowa z piersią z kurczaka K: twarożek lekki z warzywami i szynką z indyka i oliwkami czarnymi i jak? kurcza mam tak ochotę na jagodziankę, że szok- phyn i iza wiosenna narobiłyście mi smaka;(
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
U, z założenia
Cytat:
jagodzianka + maślanka, rzeczywiście mistrzowskie połączenie
|
|
|
#1689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje dzisiejsze R I owsianka (4 łyż) na chudym mleku, z przyprawą piernikową, żurawiną ze słoiczka i jabłkiem II twarożek (twaróg, jogurt naturalny, serek wiejski- po 2 łyż każdego) jagodami (1/2 szkl), garstką orzechów mieszanych i 1 łyż płatków orkiszowych III potrawka z: pomidorów, fasoli czerwonej, kukurydzy i soi na ostro (taka meksykańska jakby ) z kaszą gryczaną (1/2 paczki) i surówką (pekinka, pomidor, ogórek)IV duża marchewka surowa, reszta serka wiejskiego z rana V jajecznica (1 jajo+białko) z szczypiorkiem, mizeria (na jogo nat) Ocenicie?
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze utrzymanie; Proszę o zerknięcie
![]() Śniadanie; owsianka na szklance mleka( pół szklanki płatków owsianych,małe tarte jabłko, cynamon, miseczka pokrojonych truskawek i szklanka jagód) + 3 biszkopty. 2 Śniadanie; serek Menu B o smaku suszonej śliwki ze świeżymi borówkami + kawa rozpuszczalna z odrobiną mleka i łyżeczką syropu klonowego + 3 biszkopty do maczania w kawie <3 Przekąska; pasek Ritter Sport kokosowej. Obiad; miseczka fasolki szparagowej + gotowana pierś z kurczaka. Podwieczorek; serek wiejski(200gram, nie lekki) z wkrojonym świeżym szczypiorkiem + kromka chleba z pestkami dyni + resztka fasolki z obiadu( w sumie zjadłam 0,5 kg). Kolacja; 3 kromki chleba żytniego na zakwasie z sałatą, 2 dużymi, wiejskimi jajkami na twardo i szczypiorkiem. Ćwiczenia; 40 minut rowerka stacjonarnego+ 15 minut twistera+ rozciąganie. Czy nie przesadzam w drugą stronę i nie jem za dużo jak na utrzymanie? Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2012-07-05 o 11:55 |
|
|
|
#1692 | |
|
Wtajemniczenie
|
wczorajsze u;
1. kromka razowca z szynka,serem zoltym,jajkiem i warzywami 2. kawa mrozona na chudym mleku z coffe heaven 3. krem ze szparagow z grzankami i parmezanem 4. krewetki, grillowane warzywa,sosy 2 piwa,redbull i butelka wody cytrynowej
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Domyślam się, że nie o to CI chodziło....to że mpati86, co dzień je kanapki na śniadanie i drugie śniadanie, nie znaczy, że jej życie jest monotonne !! a wręcz to nie ma najmniejszego wpływu na jej życie. Może ona lubi pieczywo, ja też lubię . Poza tym mpati86 ładne jadło i wiem, że @ wróciła i nie myśl negatywnie, że za miesiąc jej nie będzie, jest (była) w tym to i w następnym będzieno i dance makabre , chude mleko spokojnie możesz zamienić na 2%, bo te chude to sama chemia, dwójka mała ale przesmaczna ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Ja się zgodzę z Nowhere, zawsze jak czytam Twoje jadło to mi się wydawało , że to eR, co dzień ćwiczenia, teraz zaczęłaś jeszcze biegać, typowe eRkowe kolacje i w ogóle mało tego jedzenia. Dodawaj , bo brak @ to jedno z najważniejszych kryteriów zdrowia u kobiety (ha lekarz tak powiedział, mojej kuzynce i w sumie się zgodzę). Dziś chyba już więcej, ale kolacja strasznie malutka, nie byłaś głodna??
|
|
#1694 | ||||
|
Zadomowienie
|
teczowa dlolinka 21, mam nadzieję, że w miarę usatysfakcjonowała Cię moja odpowiedź co do jedzenia na praktykach
Szału nie było![]() Dziękuję Pisałam kilka stron wcześniej, to chlebek z Carrefoura.Cytat:
Cytat:
, no i dobrze, korzystajmy, póki jest świeża! Sezonowymi owocami też faszeruj się śmiało . Ładne menu, nie masz co się martwić![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mój jadłospis dziś będzie superhipermega smaczny, ale wstawię później dopiero W ogóle to w przyszłym tygodniu powinnam dostać pierwszy okres bez tabletek... Mam stracha... Trzymajcie kciuki!!!!!!
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-07-05 o 12:30 |
||||
|
|
|
#1695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc tak, jest bardzo smacznie, trochę dużo nabiału i obiad jakiś taki malutki, ale reszta super, na prawdę i jak smakuje lepiej prawda?? A i odpowiadam na pytanie: nie jesz za dużo!!! ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
mam nadzieję, że będzie dostęp do wrzątku i konserwy rybne to nie wiem chyba nie dam rady, będę mieszkać w jednym pokoju z innymi ludźmi i nie wszyscy lubią zapach ryb i to w taki upał![]() Jakoś przeżyję, boję się tylko jedzenia ciągłych fast-foodów tym bardziej że ostatnio sporo ich jadałam i szczerze mam dość, wiesz o co mi chodzi wszyscy będą szli do MC czy chińczyka lub na hamburgera a ja mam sama w pokoju sobie makaron gotować raz na jakiś czas zjem, spoko luz, ale na dłuższą metę po prostu źle się czuję na takim jedzeniu.A co do @ to się nie stresuj, bo stres tylko szkodzi, będzie dobrze
|
|
#1696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A do najbliższej jadłodajni i tak miałam parę km z buta. W nowych miejscach zawsze najgorszy jest pierwszy dzień, nim człowiek ogarnie kiedy ma czas, żeby zjeść, no i gdzie można kupić coś opłacalnego i fajnego. Znajdziesz jakieś optymalne rozwiązanie, skąd wiesz, że będziesz mieć Mc'a pod nosem, a nie np. bar mleczny?![]() Z tym @ to nawet dokładnie nie wyliczałam sobie, w który dzień powinnam dostać, żeby za bardzo się nie spinać - wiem tylko orientacyjnie. Będę się czuła boginią kobiecości jeśli się uda
|
|
#1697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czyli to, że jej dieta jest (jak na mój gust) mało urozmaicona, ale może to ja po prostu lubię jadać bardzo różnorodnie. Czytajmy uważnie, błagam!No i fakt, w taką pogodę ciężko brać do pracy cokolwiek innego niż kanapki- sałatki się parzą, jogurty i serki kwaśnieją... Zostają owoce, ja korzystam póki są świeże i sezonowe
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-05 o 15:12 |
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje u (dzień od 8-24 )1. 3 x kromka żytniego z ; - masłem, serem żółtym i pomidorem, - serkiem wiejskim, wędliną drobiową i pomidorem - j.w. tylko z musztardą kawa z mlekiem 2. szklanka konktajlu truskawkowego pół na pół na daniu waniliowym i jogurcie naturalnym, kinder bueno white ![]() /tu rower do miasta & back czyli 25 minut w jedną stronę/ 3. leczo, pierś z kurczaka ze szpinakiem, fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą 4. parę marchewek , czereśni duużoredd's żurawinowy x 2 ![]() 5. pół makreli wędzonej i kromka chleba żytniego z masłem, pomidorem i solą
|
|
|
#1699 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyzwyczaiłam się do jedzenia większych posiłków do obiadu, a od obiadu w zasadzie mogłabym już nie jeśc, ale to byłaby przesada odkąd biegam, mam większy apetyt niż do tej pory, więc będę powoli dodawała, bo zdrowie jest najważniejsze, dziękuję Ci bardzo za opinię ![]() Cytat:
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze u, mam nadzieje ze ktoś oceni
1. grahamka na pol, kazda posmarowana margaryna, serek wiejski Delicate 200g 2. Frugo czerwone 3. zupa pomidorowa z makaronem (nieduzo), 4 male kawaleczki mieska z tej zupy (serio male) 4. serek Tutti 0% o samku jablko-cynamon 5. 2 kromki zwyklego chleba z margaryna serkiem topionym (1 trojkacik), pomidorem i cebula |
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że Ty też biegaczka )))) uwielbiam i potwierdzam jego wpływ na apetyt, ale i nastrój, jędrne, piękne ciało oraz szybki metabolizm. szkoda tylko, że obecnie do 20 panuje temperatura + 100 stopni i mogę po 21 wychodzić, bo baardzo rano mi się biega źle i nie lubię. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
2. a to nie jest posiłek może sobie koktajl z owoców sezonowych zrób, żeby więcej wartości odżywczych sobie dostarczyć? idealnie na upały.3. czemu się tłumaczysz z ilości? to słabo, że niedużo, bo na U jesteś jeśli nie potrafisz się przekonać do węglowodanów złożonych do tegoż mięska, to może chociaż surówkę jakąś przyrządź ? 4. słabo!!! skoro już MUSISZ zjeść ten bezwartościowy serek, to wzbogać chociaż jego wartość orzechami (nnkt) 5. no w porządku, choć zero tu białka, tylko przetworzony niezbyt wartościowy nabiał. po coooo? zjedz jajecznicę do tego z dwóch jajek i będzie git. _ do poprawy dużo, chorujesz / chorowałaś na ED? anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się? bo mi tym pachnie Twój sposób pisania i usprawiedliwianie się. i 0 %. I margaryna.
|
|
|
#1702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aktualnie biegam mało, bo temperatura zabija, a po 21 na moim osiedlu to już niebezpiecznie Zastępuję bieganie rowerem i jazdą konną.
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Iza za ocene
![]() mialam epizod z anoreksja (no dluzsza historia, moze na pw), ale z kompulsywnym objadaniem tez mam problem |
|
|
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
Hejka Dziewczyny
Ocenicie moje jadłospisy??Dodam tylko że chce schudnąc kilka kg...tzn 0k 8 ![]() W moim menu niema kasz ani ryżu bo kiedyś musiałam sie tym napychac i teraz żygam na ich widok... ![]() A co do serka to niebardzo umiem go zjeść tak na sucho tzn bez chleba próbowałam go mieszac z warzymi i nic niedało...wyrzuciłam cały![]() Oto jadłospisy: dzień I: śn:Frankfuterka wedzona + 1kromka żytniego razowego śnII:1 kromka ż.r z bieluchem Obiad:Zimniaki gotowane ok 2,5-3 szt z koperkiem+jajko sadzone + warzywka Podwieczorek:2 garsci malin Kolacja:jajecznica z 1 jajka+ 1 lub 2 białek z pomidorem dzienII: śn:Parówka light +1 kromka ż.r z pomidorem śn.IISzklanka mleka 0,5% z 3 łyżkami musli z rodzynkami lub granola Obiad:2 naleśniki z mąki żytniej lub pełnoziarnistej z serem chudym Podwieczorek:Fistaszki ok 20szt Kolacja:brezer(bułka z ziarnami,filet z piersi z grilla,pomidor,sałata i sos czosnkowy z jogurtu) dzieńIII śn.Parówka lub kiełbaska + 1 kromka ż.r śnII:1kromka ż.r z sałatą szynką i pomidorem Obiad:ziemniaczki z piekarnika w folli+piers z grilla+ gzik(twarożek z jogurtem czosnkiem szczypiorkiem i koperkiem) Podw.ciastko owsiane te z sante + fistaszki lub maliny Kolacja jajecznica z pieczarkami lub pomidorkiem Co o tym sądzicie??Moge jeść takie rzeczy??Oczywiscie najczesciej te jadłospisy są wymieszane ale mniej wiecej takie rzeczy jem...
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wrzucam wakacyjne U ![]() I dwie kromki razowca z masłem, szynką, pomidorem + biała kiełbaska na ciepło, ketchup, musztarda dwie gałki lodów, kinder duplo II kilka domowych pierogów z mięsem i kapustą III koktajl bananowy na kefirze z kostkami lodu i nerkowcami IV miseczka płatków miodowych z ziiiiimnym mlekiem
|
|
#1706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a potem mam energię na cały dzień chyba gdybym biegała wieczorem to nie mogłabym potem usnąc
|
|
#1707 |
|
Rozeznanie
|
http://wiemycozjemy.pl/%C5%9Bniadani...2a-i-bobu.html
proszę bardzo ![]() U (zwazylam, sie i po dość obfitym tygidniu waga pokazała jedynie 0.2 kg więcej, więc stwierdzam ze w taki upał jedzenie na siłe jest bardzo męczące i pozostaje na razie przy U )I jog nat z pokrojonym zamrozonym bananem, świeżymi malinami i musli organicznym z orzeszkami sojowymi i suszoną porzeczką II salatka - kuleczki z puree bobowego, fasolka szparagowa, papryka zólta i czerwona, mozzarella, ziola sok malina-marchew-jablko z miętowym lodem III swieze parpaddelle w sosie ze szprotów wędzonych, pomidorków koktajlowych z oliwkami, ziolami, świeżą bazylią i parmezanem IV grill - kiełbaska z ketchupem i musztarda w pełnoziarnistej bułce, mix sałat z ogórkiem i dressingiem redds x 2 ![]() do picia hektolitry wody |
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy
![]() woda z cytryną i suszoną śliwką - ok. 400ml kakao naturalnego z cynamonem na mleku 3,2%, 2 kromki żytniego razowca z sałatą lodową, pasztetem z papryką (grubo), ketchupem, ogórkiem małosolnym, ciastko jakieś podjedzone - jabłko, bułka tzw "kapuśniaczek" z mąki gryczanej (z lnem,makiem)- dodatkowo do środka plaster kiełbasy szynkowej i sos chilli-lemon - pół dużej jagodzianki z kruszonką - talerz spory botwinki na tłustej śmietanie z ziemniakami i masą buraczków, dodatkowo osobno buraczki z majonezem,pycha! - pół drożdżówki z serem i makiem, miska owoców: agrest, porzeczki czerwone i czarne, wiśnie - pół sporej wędzonej makreli, parę łyżek babcinego twarogu, sałatka: pomidor, sałata lodowa, marchewka, koper, ocet, musztarda Dużo mineralnej, zielona herbata mrożona, mięta, kawa czarna i 3w1. Heh, widzę kilka razy słowo "pół"... Po połówce drożdżówek bo 1) duże są 2) mama pracuje w piekarni i codziennie znosi coś pysznego a tak to jest jak się chce spróbować wszystkiego Kolacyjka bez węgli bo mój brzuch tak woli ;pDo wglądu Edytowane przez SweetCherry87 Czas edycji: 2012-07-05 o 20:23 |
|
|
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
U
Śniadanie: tartinki z pszenno-żytniego chleba cebulowo-oliwkowego z: jajem na twardo, polędwicą sopocką, żółtym serem, serami pleśniowymi, masłem, pomidorem, sałatą, sosem włoskim II śniadanie: lody waniliowo-truskawkowo-czekoladowe 300ml z miseczką jeżyn Obiad: zupa z wiśni na chudym mleku, z makaronem pełnoziarnistym z pszenicy durum (+ 2 dokładki )Kolacja: miseczka twarogu chudego z rzodkiewkami, pomidorem i olejem lnianym; kromka jasnego chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatą, czarnymi oliwkami i ziołami prowansalskimi Do picia: woda źródlana, yerba mate, zielona herbata, 2x czarna kawa, kawa zbożowa z przyprawą do szarlotki, herbata owocowa
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-07-05 o 21:24 |
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i aż mi oczy na wierzch wyszły, że można było coś takiego wymyśleć...ups... no sorry, czytanie się kłania a raczej zbyt szybkie czytanie
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

i zazdroszczę znalezionych poziomek, ja już wieki nawet na oczy nie widzialam tych owoców 

Prawda, że chlebek lepszy
), arbuz, albo jakieś krakersy czy cuś, jeśli pójdę na grilla (mam nadzieję że nie będzie burzy, a jeśli będzie, to zostanę w domu oglądając transmisję live z Opener'a
tylko później mogło wpaść coś bardziej konkretnego niż same owoce, ale i tak czasem bywa 

mam nadzieję, że będzie dostęp do wrzątku i konserwy rybne to nie wiem chyba nie dam rady, będę mieszkać w jednym pokoju z innymi ludźmi i nie wszyscy lubią zapach ryb i to w taki upał
raz na jakiś czas zjem, spoko luz, ale na dłuższą metę po prostu źle się czuję na takim jedzeniu.
próbowałam go mieszac z warzymi i nic niedało...wyrzuciłam cały
a raczej zbyt szybkie czytanie