Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 21:16   #1681
Poa alpina
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
jeszcze i ja Cię nie chwaliłam, gratuluję! sama powiedz, że kanapki są pycha, sto razy lepsze od tych strasznych wafli
całokształt jadłospisu też fajny, w sumie 3 posiłki z prawdziwego zdarzenia ale też mi się tak zdarza jeść, ważne że są białka, tłuszcze, zdrowe węgle i zazdroszczę znalezionych poziomek, ja już wieki nawet na oczy nie widzialam tych owoców

dziś wrzucę U, ale nudne trochę:
na dobry początek dnia - 50 min biegu
I. Bułka dyniowa z masłem na pół: - schabem wędzonym, sałatą i ogórkami małosolnymi/- dwoma grubymi plastrami twarogu i powidłami śliwkowymi, jajko na miękko z solą
II. Serek wiejski 200g z dwiema brzoskwiniami, płatkami kukurydzianymi, sporą garścią nerkowców i cynamonem
III. pierś z kurczaka z brązowym ryżem w kremowym sosie, ogórki małosolne
wpadła morela
pół godzinki gimnastyki
IV. reszta potrawki z obiadu, duża miska truskawek i dwie marchewki
do picia woda, skrzyp i zielona herba
Dziękuję! Prawda, że chlebek lepszy Dopiero teraz zdaję sobie sprawę z tego, że jednak odczuwałam to, że wafle ryżowe mają wysoki IG...
Ja też bardzo tęskniłam za poziomkami! Jak zobaczyłam je z konia, to nic nie mogło mnie powstrzymać, musiałam zejść i zjeść A koń szamał trawkę
Twój jadłospis dziś również ładny, jest wszystko czego trzeba, no i te sezonowe owoce, ahh Mogłabym pochłaniać tonami!

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 22:52   #1682
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
I. Bułka dyniowa z masłem na pół: - schabem wędzonym, sałatą i ogórkami małosolnymi/- dwoma grubymi plastrami twarogu i powidłami śliwkowymi, jajko na miękko z solą
II. Serek wiejski 200g z dwiema brzoskwiniami, płatkami kukurydzianymi, sporą garścią nerkowców i cynamonem
wpadła morela
pół godzinki gimnastyki
Gdzie tam nudne, mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
cudnie, to są zdecydowanie moje smaki nie wiem jak mogłam nie zauważyć wcześniej Twojego bloga, ale już dodałam do obserwowanych

to i ja wrzucę swoje
U
nieregularne posiłki, prawie cały dzień poza domem, gorąc straszny, jeszcze się zbiera na burzę - kocham wakacje

I bagietka z masłem, polędwicą z indyka, żółtym serem, ogórkiem, camembertem z żurawiną, keczupem
jabłko
1h spaceru w pełnym słońcu, 2h na rowerze
nektarynka, micha wiśni, duuuża micha agrestu!
II jajko sadzone w papryce (o takie coś), szparagi w sosie sezamowo-maślanym, mizeria
III tu nie wiem, może wpadną wiśnie (całą lodówkę ich mam ), arbuz, albo jakieś krakersy czy cuś, jeśli pójdę na grilla (mam nadzieję że nie będzie burzy, a jeśli będzie, to zostanę w domu oglądając transmisję live z Opener'a )

do picia kawa zbożowa, herbaty: biała z granatem, z owoców leśnych, brzoskwinia-mango i wooooda, dużo woody.
Dzięki
Twój też fajny, śniadanie wypas tylko później mogło wpaść coś bardziej konkretnego niż same owoce, ale i tak czasem bywa

Cytat:
Napisane przez anpapi Pokaż wiadomość
uwielbiam Twoje jadłospisy, wszystko pyszne i chętnie bym zjadła każdy jeden posiłek
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
No własnie była w lidlu i nie znalazłam! Były wiejskie, homo, twarożki, greckie itd a ricotty nie

Dzięki!
Będą muffiny z dżemem porzeczkowym bo kupiłam w lidlu
U ciebie trochę mało ale pysznie! Wisnie
Może chwilowo nie było. Muffiny chyba jutro upiekę, z jagodami

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U

Śniadanie: owsianka z kaszą manną, otrębami owsianymi i kakao naturalnym, na chudym mleku, z wiśniami, orzechami włoskimi i zbożowymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi

Obiad: kawałek pstrąga na parze; 60g brązowego ryżu; fasolka szparagowa

Przekąska: trochę leśnych poziomek i malin podczas jazdy konnej w terenie

Podwieczorek: 2 brzoskwinie

Kolacja: tartinki z pszenno-żytniego chleba cebulowo-oliwkowego z: serami pleśniowymi, polędwicą sopocką, żółtym serem, sałatą, pomidorem

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, kawa zbożowa z przyprawą do szarlotki, herbaty: zielona, ziołowa i owocowa
Bardzo mi się podoba, i fajny chleb w kolacji, skąd masz?
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 00:17   #1683
Phynn
Zakorzenienie

1; ziarnista bułeczka z masłem, gotowanym kurczakiem, musztardą, ketchupem/// masłem, twarożkiem oliwkowym, pomidorem
duża kawa parzona z mlekiem, pasek gorzkiej czekolady
2; drożdżówka z jagodami, szklanka maślanki, czereśnie
1h tenis
3; zupa z mnóstwem warzyw, kalafior, fasolka, ziemniaczki m.in
4; maca razowa z twarożkiem, dwoma got. jajkami, ogórkiem/ twarożkiem, dżemem
sporo tejże macy na sucho

w ciagu dnia sporo wody, tej smakowej również

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 08:34   #1684
siostraelwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
1; ziarnista bułeczka z masłem, gotowanym kurczakiem, musztardą, ketchupem/// masłem, twarożkiem oliwkowym, pomidorem
1h tenis

można wiedzieć na czym jesteś?
zupy warzywnej nie znoszę
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:49   #1685
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
1h tenis

ładnie choć na kolację bym zjadła normalny chlebek. NArobiłaś mi strasznej ochoty na identyczne drugie śniadanie

mam nadzieję, że nie chudniesz. :}

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:51   #1686
anpapi
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze i ja Cię nie chwaliłam, gratuluję! sama powiedz, że kanapki są pycha, sto razy lepsze od tych strasznych wafli
całokształt jadłospisu też fajny, w sumie 3 posiłki z prawdziwego zdarzenia ale też mi się tak zdarza jeść, ważne że są białka, tłuszcze, zdrowe węgle i zazdroszczę znalezionych poziomek, ja już wieki nawet na oczy nie widzialam tych owoców

dzięki za wgląd i nie mów, że nie lubisz zup!

prawdę powiedziawszy to czasem czytając Twoje jadłospisy zastanawiałam się, czy nie chudniesz głównie w oczy rzuca się ucinanie węgli złożonych od II posiłku - dziś w obiedzie ( dziwnym zresztą ) wpadły jakieś otręby, no ale często brakuje tego ryżu/kaszy/ziemniaków. Nie utyjesz od tego, spokojnie jak się przełamiesz to też i przyjdzie pora na kanapki na kolację może nareszcie? bo zawsze masz ten omlet z 1 jajka z warzywami, redukcyjnie dosyć jak lubisz to może np biszkoptowy z 2 jaj z łyżką mąki?
nie wahaj się też dołożyć jeszcze więcej tłuszczy, także tych "niezdrowych" - one są potrzebne organizmowi tak samo jak i NNKT. masło na kanapki, tłustsze mięso, tłustszy nabiał, ser żółty?
owsianki gotuj po prostu np na szklance mleka, a nie 7/8 dorzucaj do tych swoich różnorodnych miksów np trzy kostki czeko a nie jedną, więcej płatków, serka.. naprawdę jest gdzie dorzucać, i to bez tycia

wpadła morela
pół godzinki gimnastyki
bardzo fajny, luźny jadłospis, obiad musiał byc pyszny
i bardzo dziękuję za odpowiedź węgle rzeczywiście potem ucinam, do kolacji w sumie nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam chleb czy coś mącznego.. taki nawyk został mi z czasów odchudzania, ale nie chcę teraz przegiąc w drugą stronę zacznę się powoli przełamywac i stopniowo dorzucac więcej rzeczy, naprawdę bardzo dziękuję za poradę, bo potrzebowałam oceny kogoś 'z boku'

wczorajszy:
woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta
35minut biegu + ABS
Ś: garstka płatków z rodzynkami i mlekiem, kakaowy omlet biszkoptowy z wiórkami kokosowymi i bananem w środku podany z twarożkiem bananowym (wieśniak + twaróg + rozgnieciony banan) i wiórkami kokosowymi, czekoladowo-miętowym ryżem mlecznym, bananem z Philadelphią o smaku Milki, truskawkami, dżemem porzeczkowym i kostką czekolady Ritter Sport Edel-Nuss Mix (zdjęcie na blogu )
IIŚ: tost francuski z żytniego razowca z domowymi powidłami śliwkowymi, serkiem wiejskim, brzoskwinią, morelą, lodem waniliowym, kawałkiem czekolady
IIIŚ: kromka chrupkiego żytniego chlebka z 2 plastrami szynki, pół brzoskwini
O: mięso mielone z cukinią, kukurydzą i kaszą jęczmienną z soczewicą i suszonymi pomidorami, warzywa na patelnie
K: sałatka - sałata masłowa, 4 plastry polędwicy, kukurydza, cukinia, feta

do picia dużo wody, czerwona herbata, 1,5l zielonej, sok z pokrzywy
Stary 2012-07-05, 10:30   #1687
mpati86
Zadomowienie

R:

Ś: Kanapka: 2 kawałki chleba razowego z dynią z szynką z kurczaka, serem gouda light i całym ogórkiem kiszonym; kawa z mlekiem
II Ś: kanapka jw. z dżemem truskawkowym; 1 jogurt naturalny backoma gęsty; kawa z mlekiem
O: zupa marchwiowa z piersią z kurczaka
K: twarożek lekki z warzywami i szynką z indyka i oliwkami czarnymi

i jak?
kurcza mam tak ochotę na jagodziankę, że szok- phyn i iza wiosenna narobiłyście mi smaka;(
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:21   #1688
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
można wiedzieć na czym jesteś?
zupy warzywnej nie znoszę
U, z założenia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ładnie choć na kolację bym zjadła normalny chlebek. NArobiłaś mi strasznej ochoty na identyczne drugie śniadanie

mam nadzieję, że nie chudniesz. :}
nie chudnę, przytyłam:/
jagodzianka + maślanka, rzeczywiście mistrzowskie połączenie

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:22   #1689
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R:

Ś: Kanapka: 2 kawałki chleba razowego z dynią z szynką z kurczaka, serem gouda light i całym ogórkiem kiszonym; kawa z mlekiem
II Ś: kanapka jw. z dżemem truskawkowym; 1 jogurt naturalny backoma gęsty; kawa z mlekiem
O: zupa marchwiowa z piersią z kurczaka
K: twarożek lekki z warzywami i szynką z indyka i oliwkami czarnymi

i jak?
kurcza mam tak ochotę na jagodziankę, że szok- phyn i iza wiosenna narobiłyście mi smaka;(
Ogólnie jadłospis nie jest zły, ale smuci mnie monotonia Twojego żywienia- co patrzę na Twoje menu, to 2 pierwsze posiłki to kanapki...

Moje dzisiejsze R
I owsianka (4 łyż) na chudym mleku, z przyprawą piernikową, żurawiną ze słoiczka i jabłkiem
II twarożek (twaróg, jogurt naturalny, serek wiejski- po 2 łyż każdego) jagodami (1/2 szkl), garstką orzechów mieszanych i 1 łyż płatków orkiszowych
III potrawka z: pomidorów, fasoli czerwonej, kukurydzy i soi na ostro (taka meksykańska jakby ) z kaszą gryczaną (1/2 paczki) i surówką (pekinka, pomidor, ogórek)
IV duża marchewka surowa, reszta serka wiejskiego z rana
V jajecznica (1 jajo+białko) z szczypiorkiem, mizeria (na jogo nat)

Ocenicie?
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:46   #1690
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Ogólnie jadłospis nie jest zły, ale smuci mnie monotonia Twojego żywienia- co patrzę na Twoje menu, to 2 pierwsze posiłki to kanapki...

Moje dzisiejsze R
I owsianka (4 łyż) na chudym mleku, z przyprawą piernikową, żurawiną ze słoiczka i jabłkiem
II twarożek (twaróg, jogurt naturalny, serek wiejski- po 2 łyż każdego) jagodami (1/2 szkl), garstką orzechów mieszanych i 1 łyż płatków orkiszowych
III potrawka z: pomidorów, fasoli czerwonej, kukurydzy i soi na ostro (taka meksykańska jakby ) z kaszą gryczaną (1/2 paczki) i surówką (pekinka, pomidor, ogórek)

Ocenicie?
kanapki, bo w pracy najłatwiejsze rozwiązanie, poza tym nie chce do pracy nosić jakiś dziwnych słoików z owsiankami, czy sałatki parzące się w pojemnikach. ale staram się w miarę możliwości urozmaicić. zazwyczaj chociaż 2 x w tyg- 3 x jem też musli lub owsiankę czy zupę mleczną. w weekend jajka lub parówki dodatkowo
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:53   #1691
daria715
Raczkowanie

Wczorajsze utrzymanie; Proszę o zerknięcie

Śniadanie; owsianka na szklance mleka( pół szklanki płatków owsianych,małe tarte jabłko, cynamon, miseczka pokrojonych truskawek i szklanka jagód) + 3 biszkopty.

2 Śniadanie; serek Menu B o smaku suszonej śliwki ze świeżymi borówkami + kawa rozpuszczalna z odrobiną mleka i łyżeczką syropu klonowego + 3 biszkopty do maczania w kawie <3

Przekąska; pasek Ritter Sport kokosowej.

Obiad; miseczka fasolki szparagowej + gotowana pierś z kurczaka.

Podwieczorek; serek wiejski(200gram, nie lekki) z wkrojonym świeżym szczypiorkiem + kromka chleba z pestkami dyni + resztka fasolki z obiadu( w sumie zjadłam 0,5 kg).

Kolacja; 3 kromki chleba żytniego na zakwasie z sałatą, 2 dużymi, wiejskimi jajkami na twardo i szczypiorkiem.

Ćwiczenia; 40 minut rowerka stacjonarnego+ 15 minut twistera+ rozciąganie.

Czy nie przesadzam w drugą stronę i nie jem za dużo jak na utrzymanie?

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015

Edytowane przez daria715
Czas edycji: 2012-07-05 o 11:55
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:55   #1692
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

wczorajsze u;
1. kromka razowca z szynka,serem zoltym,jajkiem i warzywami
2. kawa mrozona na chudym mleku z coffe heaven
3. krem ze szparagow z grzankami i parmezanem
4. krewetki, grillowane warzywa,sosy
2 piwa,redbull i butelka wody cytrynowej
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 12:10   #1693
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

Moje dzisiejsze R

Ocenicie?
Smuci Cię monotonia jej życia?? Domyślam się, że nie o to CI chodziło....
to że mpati86, co dzień je kanapki na śniadanie i drugie śniadanie, nie znaczy, że jej życie jest monotonne !! a wręcz to nie ma najmniejszego wpływu na jej życie. Może ona lubi pieczywo, ja też lubię. Poza tym mpati86 ładne jadło mam nadzieję ,że tyle już nie ćwiczysz, bo jak będziesz tak jadła, spokojnie schudniesz bez katowania siebie i wiem, że @ wróciła i nie myśl negatywnie, że za miesiąc jej nie będzie, jest (była) w tym to i w następnym będzie

no i dance makabre , chude mleko spokojnie możesz zamienić na 2%, bo te chude to sama chemia, dwójka mała ale przesmaczna, reszta ładnie

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
bardzo fajny, luźny jadłospis, obiad musiał byc pyszny
i bardzo dziękuję za odpowiedź węgle rzeczywiście potem ucinam, do kolacji w sumie nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam chleb czy coś mącznego.. taki nawyk został mi z czasów odchudzania, ale nie chcę teraz przegiąc w drugą stronę zacznę się powoli przełamywac i stopniowo dorzucac więcej rzeczy, naprawdę bardzo dziękuję za poradę, bo potrzebowałam oceny kogoś 'z boku'

wczorajszy:
woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta
35minut biegu + ABS
Ś: garstka płatków z rodzynkami i mlekiem, kakaowy omlet biszkoptowy z wiórkami kokosowymi i bananem w środku podany z twarożkiem bananowym (wieśniak + twaróg + rozgnieciony banan) i wiórkami kokosowymi, czekoladowo-miętowym ryżem mlecznym, bananem z Philadelphią o smaku Milki, truskawkami, dżemem porzeczkowym i kostką czekolady Ritter Sport Edel-Nuss Mix (zdjęcie na blogu )
IIŚ: tost francuski z żytniego razowca z domowymi powidłami śliwkowymi, serkiem wiejskim, brzoskwinią, morelą, lodem waniliowym, kawałkiem czekolady
IIIŚ: kromka chrupkiego żytniego chlebka z 2 plastrami szynki, pół brzoskwini
O: mięso mielone z cukinią, kukurydzą i kaszą jęczmienną z soczewicą i suszonymi pomidorami, warzywa na patelnie
K: sałatka - sałata masłowa, 4 plastry polędwicy, kukurydza, cukinia, feta

do picia dużo wody, czerwona herbata, 1,5l zielonej, sok z pokrzywy

Ja się zgodzę z Nowhere, zawsze jak czytam Twoje jadło to mi się wydawało , że to eR, co dzień ćwiczenia, teraz zaczęłaś jeszcze biegać, typowe eRkowe kolacje i w ogóle mało tego jedzenia. Dodawaj , bo brak @ to jedno z najważniejszych kryteriów zdrowia u kobiety (ha lekarz tak powiedział, mojej kuzynce i w sumie się zgodzę). Dziś chyba już więcej, ale kolacja strasznie malutka, nie byłaś głodna??

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 12:29   #1694
Poa alpina
Zadomowienie

teczowa dlolinka 21, mam nadzieję, że w miarę usatysfakcjonowała Cię moja odpowiedź co do jedzenia na praktykach Szału nie było
Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba, i fajny chleb w kolacji, skąd masz?
Dziękuję Pisałam kilka stron wcześniej, to chlebek z Carrefoura.

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
wczorajsze u;
1. kromka razowca z szynka,serem zoltym,jajkiem i warzywami
2. kawa mrozona na chudym mleku z coffe heaven
3. krem ze szparagow z grzankami i parmezanem
4. krewetki, grillowane warzywa,sosy
2 piwa,redbull i butelka wody cytrynowej
Jedzenie fajne, ale za mało.

Cytat:
Napisane przez daria715 Pokaż wiadomość

Śniadanie; owsianka na szklance mleka( pół szklanki płatków owsianych,małe tarte jabłko, cynamon, miseczka pokrojonych truskawek i szklanka jagód) + 3 biszkopty.

2 Śniadanie; serek Menu B o smaku suszonej śliwki ze świeżymi borówkami + kawa rozpuszczalna z odrobiną mleka i łyżeczką syropu klonowego + 3 biszkopty do maczania w kawie <3

Podwieczorek; serek wiejski(200gram, nie lekki) z wkrojonym świeżym szczypiorkiem + kromka chleba z pestkami dyni + resztka fasolki z obiadu( w sumie zjadłam 0,5 kg).

Kolacja; 3 kromki chleba żytniego na zakwasie z sałatą, 2 dużymi, wiejskimi jajkami na twardo i szczypiorkiem.

Absolutnie nie przesadzasz, nie miej w ogóle takich myśli! Przepyszne i wartościowe jedzenie! Brak mi tylko węgli do obiadu. Fasolki też potrafię zjeść pół kilo, no i dobrze, korzystajmy, póki jest świeża! Sezonowymi owocami też faszeruj się śmiało. Ładne menu, nie masz co się martwić

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
kanapki, bo w pracy najłatwiejsze rozwiązanie, poza tym nie chce do pracy nosić jakiś dziwnych słoików z owsiankami, czy sałatki parzące się w pojemnikach. ale staram się w miarę możliwości urozmaicić. zazwyczaj chociaż 2 x w tyg- 3 x jem też musli lub owsiankę czy zupę mleczną. w weekend jajka lub parówki dodatkowo
Jeszcze niedawno bym polemizowała co do tych kanapek, ale teraz rzeczywiście zgadzam się - to najlepsze rozwiązanie na pożywny posiłek, także do spożycia w biegu. Nie zawsze jest czas i możliwość nawet usiąść, żeby otworzyć pojemnik z sałatką i szamać łyżeczką. A gryza kanapki zawsze można wziąć i nawet znów zawinąć w folię i zostawić resztę na później, jeśli dalsze obowiązki pilnie wzywają

Cytat:
Moje dzisiejsze R

Ocenicie?
Smaczna i urozmaicona R. Jest białko, orzechy, dobre węgle, warzywa i owoce

A mój jadłospis dziś będzie superhipermega smaczny, ale wstawię później dopiero W ogóle to w przyszłym tygodniu powinnam dostać pierwszy okres bez tabletek... Mam stracha... Trzymajcie kciuki!!!!!!

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-07-05 o 12:30
Stary 2012-07-05, 14:00   #1695
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daria715 Pokaż wiadomość

więc tak, jest bardzo smacznie, trochę dużo nabiału i obiad jakiś taki malutki, ale reszta super, na prawdę no i widzę , że znalazłaś alternatywę dla kawy 3 w 1 i jak smakuje lepiej prawda??
A i odpowiadam na pytanie: nie jesz za dużo!!!

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
teczowa dlolinka 21, mam nadzieję, że w miarę usatysfakcjonowała Cię moja odpowiedź co do jedzenia na praktykach Szału nie było
Oj Kochana u mnie też szału nie będzie mam nadzieję, że będzie dostęp do wrzątku i konserwy rybne to nie wiem chyba nie dam rady, będę mieszkać w jednym pokoju z innymi ludźmi i nie wszyscy lubią zapach ryb i to w taki upał
Jakoś przeżyję, boję się tylko jedzenia ciągłych fast-foodów tym bardziej że ostatnio sporo ich jadałam i szczerze mam dość, wiesz o co mi chodzi wszyscy będą szli do MC czy chińczyka lub na hamburgera a ja mam sama w pokoju sobie makaron gotować raz na jakiś czas zjem, spoko luz, ale na dłuższą metę po prostu źle się czuję na takim jedzeniu.

A co do @ to się nie stresuj, bo stres tylko szkodzi, będzie dobrze

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2012-07-05, 14:41   #1696
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Oj Kochana u mnie też szału nie będzie mam nadzieję, że będzie dostęp do wrzątku i konserwy rybne to nie wiem chyba nie dam rady, będę mieszkać w jednym pokoju z innymi ludźmi i nie wszyscy lubią zapach ryb i to w taki upał
Jakoś przeżyję, boję się tylko jedzenia ciągłych fast-foodów tym bardziej że ostatnio sporo ich jadałam i szczerze mam dość, wiesz o co mi chodzi wszyscy będą szli do MC czy chińczyka lub na hamburgera a ja mam sama w pokoju sobie makaron gotować raz na jakiś czas zjem, spoko luz, ale na dłuższą metę po prostu źle się czuję na takim jedzeniu.

A co do @ to się nie stresuj, bo stres tylko szkodzi, będzie dobrze
Ja miałam ten komfort, że mieszkałam w pokoju sama, więc mogłam sobie smrodzić do woli. A do najbliższej jadłodajni i tak miałam parę km z buta. W nowych miejscach zawsze najgorszy jest pierwszy dzień, nim człowiek ogarnie kiedy ma czas, żeby zjeść, no i gdzie można kupić coś opłacalnego i fajnego. Znajdziesz jakieś optymalne rozwiązanie, skąd wiesz, że będziesz mieć Mc'a pod nosem, a nie np. bar mleczny?

Z tym @ to nawet dokładnie nie wyliczałam sobie, w który dzień powinnam dostać, żeby za bardzo się nie spinać - wiem tylko orientacyjnie. Będę się czuła boginią kobiecości jeśli się uda

Stary 2012-07-05, 15:07   #1697
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Smuci Cię monotonia jej życia?? Domyślam się, że nie o to CI chodziło....
to że mpati86, co dzień je kanapki na śniadanie i drugie śniadanie, nie znaczy, że jej życie jest monotonne !! a wręcz to nie ma najmniejszego wpływu na jej życie. Może ona lubi pieczywo, ja też lubię. Poza tym mpati86 ładne jadło mam nadzieję ,że tyle już nie ćwiczysz, bo jak będziesz tak jadła, spokojnie schudniesz bez katowania siebie i wiem, że @ wróciła i nie myśl negatywnie, że za miesiąc jej nie będzie, jest (była) w tym to i w następnym będzie
Nie życia tylko żywienia Czyli to, że jej dieta jest (jak na mój gust) mało urozmaicona, ale może to ja po prostu lubię jadać bardzo różnorodnie. Czytajmy uważnie, błagam!
No i fakt, w taką pogodę ciężko brać do pracy cokolwiek innego niż kanapki- sałatki się parzą, jogurty i serki kwaśnieją... Zostają owoce, ja korzystam póki są świeże i sezonowe
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-07-05 o 15:12
Stary 2012-07-05, 15:22   #1698
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Nie życia tylko żywienia Czyli to, że jej dieta jest (jak na mój gust) mało urozmaicona, ale może to ja po prostu lubię jadać bardzo różnorodnie. Czytajmy uważnie, błagam!
No i fakt, w taką pogodę ciężko brać do pracy cokolwiek innego niż kanapki- sałatki się parzą, jogurty i serki kwaśnieją... Zostają owoce, ja korzystam póki są świeże i sezonowe
/ot/ kocham mistrza i małgorzatę! właśnie dziś wypożyczyłam, zeby sobie odświeżyć

moje u (dzień od 8-24 )

1. 3 x kromka żytniego z ;
- masłem, serem żółtym i pomidorem,
- serkiem wiejskim, wędliną drobiową i pomidorem
- j.w. tylko z musztardą

kawa z mlekiem

2. szklanka konktajlu truskawkowego pół na pół na daniu waniliowym i jogurcie naturalnym, kinder bueno white

/tu rower do miasta & back czyli 25 minut w jedną stronę/

3. leczo, pierś z kurczaka ze szpinakiem, fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą

4. parę marchewek , czereśni duużo

redd's żurawinowy x 2

5. pół makreli wędzonej i kromka chleba żytniego z masłem, pomidorem i solą

Stary 2012-07-05, 15:32   #1699
anpapi
Zadomowienie

Cytat:
Ja się zgodzę z Nowhere, zawsze jak czytam Twoje jadło to mi się wydawało , że to eR, co dzień ćwiczenia, teraz zaczęłaś jeszcze biegać, typowe eRkowe kolacje i w ogóle mało tego jedzenia. Dodawaj , bo brak @ to jedno z najważniejszych kryteriów zdrowia u kobiety (ha lekarz tak powiedział, mojej kuzynce i w sumie się zgodzę). Dziś chyba już więcej, ale kolacja strasznie malutka, nie byłaś głodna??
wieczorami zwykle nie jestem za bardzo głodna i jem coś bardziej przez rozsądek niż głód przyzwyczaiłam się do jedzenia większych posiłków do obiadu, a od obiadu w zasadzie mogłabym już nie jeśc, ale to byłaby przesada odkąd biegam, mam większy apetyt niż do tej pory, więc będę powoli dodawała, bo zdrowie jest najważniejsze, dziękuję Ci bardzo za opinię

Cytat:
/ot/ kocham mistrza i małgorzatę! właśnie dziś wypożyczyłam, zeby sobie odświeżyć

moje u (dzień od 8-24 )

1. 3 x kromka żytniego z ;
- masłem, serem żółtym i pomidorem,
- serkiem wiejskim, wędliną drobiową i pomidorem
- j.w. tylko z musztardą

kawa z mlekiem

2. szklanka konktajlu truskawkowego pół na pół na daniu waniliowym i jogurcie naturalnym, kinder bueno white

/tu rower do miasta & back czyli 25 minut w jedną stronę/

3. leczo, pierś z kurczaka ze szpinakiem, fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą

4. parę marchewek , czereśni duużo

redd's żurawinowy x 2

5. pół makreli wędzonej i kromka chleba żytniego z masłem, pomidorem i solą
świetny jadłospis najbardziej mi się chyba 2 podoba
Stary 2012-07-05, 15:32   #1700
biedroneczka94
Raczkowanie

moje dzisiejsze u, mam nadzieje ze ktoś oceni
1. grahamka na pol, kazda posmarowana margaryna, serek wiejski Delicate 200g
2. Frugo czerwone
3. zupa pomidorowa z makaronem (nieduzo), 4 male kawaleczki mieska z tej zupy (serio male)
4. serek Tutti 0% o samku jablko-cynamon
5. 2 kromki zwyklego chleba z margaryna serkiem topionym (1 trojkacik), pomidorem i cebula
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 15:43   #1701
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
wieczorami zwykle nie jestem za bardzo głodna i jem coś bardziej przez rozsądek niż głód przyzwyczaiłam się do jedzenia większych posiłków do obiadu, a od obiadu w zasadzie mogłabym już nie jeśc, ale to byłaby przesada odkąd biegam, mam większy apetyt niż do tej pory, więc będę powoli dodawała, bo zdrowie jest najważniejsze, dziękuję Ci bardzo za opinię

świetny jadłospis najbardziej mi się chyba 2 podoba
dzięki wielkie, polecam kradzież pomysłu na drugie śniadanko

widzę, że Ty też biegaczka )))) uwielbiam i potwierdzam jego wpływ na apetyt, ale i nastrój, jędrne, piękne ciało oraz szybki metabolizm.

szkoda tylko, że obecnie do 20 panuje temperatura + 100 stopni i mogę po 21 wychodzić, bo baardzo rano mi się biega źle i nie lubię.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze u, mam nadzieje ze ktoś oceni
1. grahamka na pol, kazda posmarowana margaryna, serek wiejski Delicate 200g
2. Frugo czerwone
3. zupa pomidorowa z makaronem (nieduzo), 4 male kawaleczki mieska z tej zupy (serio male)
4. serek Tutti 0% o samku jablko-cynamon
5. 2 kromki zwyklego chleba z margaryna serkiem topionym (1 trojkacik), pomidorem i cebula
1. chyba masło lepsze by było. Gdzie warzywka?

2. a to nie jest posiłek może sobie koktajl z owoców sezonowych zrób, żeby więcej wartości odżywczych sobie dostarczyć? idealnie na upały.

3. czemu się tłumaczysz z ilości? to słabo, że niedużo, bo na U jesteś jeśli nie potrafisz się przekonać do węglowodanów złożonych do tegoż mięska, to może chociaż surówkę jakąś przyrządź ?

4. słabo!!! skoro już MUSISZ zjeść ten bezwartościowy serek, to wzbogać chociaż jego wartość orzechami (nnkt)

5. no w porządku, choć zero tu białka, tylko przetworzony niezbyt wartościowy nabiał. po coooo? zjedz jajecznicę do tego z dwóch jajek i będzie git.

_

do poprawy dużo, chorujesz / chorowałaś na ED? anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się? bo mi tym pachnie Twój sposób pisania i usprawiedliwianie się. i 0 %. I margaryna.

Stary 2012-07-05, 16:26   #1702
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
widzę, że Ty też biegaczka )))) uwielbiam i potwierdzam jego wpływ na apetyt, ale i nastrój, jędrne, piękne ciało oraz szybki metabolizm.

szkoda tylko, że obecnie do 20 panuje temperatura + 100 stopni i mogę po 21 wychodzić, bo baardzo rano mi się biega źle i nie lubię.
I ja, i ja! Potwierdzam, bieganie rano to koszmar- ja przez pierwsze 2h po wstaniu ledwo powłóczę nogami, a co dopiero jakieś truchty...
Aktualnie biegam mało, bo temperatura zabija, a po 21 na moim osiedlu to już niebezpiecznie Zastępuję bieganie rowerem i jazdą konną.
Stary 2012-07-05, 16:34   #1703
biedroneczka94
Raczkowanie

dziekuje Iza za ocene
mialam epizod z anoreksja (no dluzsza historia, moze na pw), ale z kompulsywnym objadaniem tez mam problem
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 16:51   #1704
Madziq634
Rozeznanie

Hejka Dziewczyny
Ocenicie moje jadłospisy??Dodam tylko że chce schudnąc kilka kg...tzn 0k 8
W moim menu niema kasz ani ryżu bo kiedyś musiałam sie tym napychac i teraz żygam na ich widok...A co do serka to niebardzo umiem go zjeść tak na sucho tzn bez chleba próbowałam go mieszac z warzymi i nic niedało...wyrzuciłam cały

Oto jadłospisy:
dzień I:
śn:Frankfuterka wedzona + 1kromka żytniego razowego
śnII:1 kromka ż.r z bieluchem
Obiad:Zimniaki gotowane ok 2,5-3 szt z koperkiem+jajko sadzone + warzywka
Podwieczorek:2 garsci malin
Kolacja:jajecznica z 1 jajka+ 1 lub 2 białek z pomidorem

dzienII:
śn:Parówka light +1 kromka ż.r z pomidorem
śn.IISzklanka mleka 0,5% z 3 łyżkami musli z rodzynkami lub granola
Obiad:2 naleśniki z mąki żytniej lub pełnoziarnistej z serem chudym
Podwieczorek:Fistaszki ok 20szt
Kolacja:brezer(bułka z ziarnami,filet z piersi z grilla,pomidor,sałata i sos czosnkowy z jogurtu)

dzieńIII
śn.Parówka lub kiełbaska + 1 kromka ż.r
śnII:1kromka ż.r z sałatą szynką i pomidorem
Obiad:ziemniaczki z piekarnika w folli+piers z grilla+ gzik(twarożek z jogurtem czosnkiem szczypiorkiem i koperkiem)
Podw.ciastko owsiane te z sante + fistaszki lub maliny
Kolacja jajecznica z pieczarkami lub pomidorkiem

Co o tym sądzicie??Moge jeść takie rzeczy??Oczywiscie najczesciej te jadłospisy są wymieszane ale mniej wiecej takie rzeczy jem...
...

Fin:62

79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-6564,5--63-62

"Jem aby żyć, a nie żyję aby jeść"

-14,5
Madziq634 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 17:15   #1705
Sunday Rose
Zakorzenienie

Hej wrzucam wakacyjne U

I dwie kromki razowca z masłem, szynką, pomidorem + biała kiełbaska na ciepło, ketchup, musztarda

dwie gałki lodów, kinder duplo

II kilka domowych pierogów z mięsem i kapustą
III koktajl bananowy na kefirze z kostkami lodu i nerkowcami
IV miseczka płatków miodowych z ziiiiimnym mlekiem

Stary 2012-07-05, 17:36   #1706
anpapi
Zadomowienie

Cytat:
dzięki wielkie, polecam kradzież pomysłu na drugie śniadanko

szkoda tylko, że obecnie do 20 panuje temperatura + 100 stopni i mogę po 21 wychodzić, bo baardzo rano mi się biega źle i nie lubię.[COLOR="Silver"]
a ja znowu wolę biegac z rana, wstaję koło 6.30-7, wypijam wodę z cytryną, jem grejpfruta, rozciągam się chwilę i ruszam a potem mam energię na cały dzień chyba gdybym biegała wieczorem to nie mogłabym potem usnąc
Stary 2012-07-05, 19:30   #1707
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
jej ale pysznie a moge prosić przepis na pastę z bobu i brokuła?
http://wiemycozjemy.pl/%C5%9Bniadani...2a-i-bobu.html
proszę bardzo

U (zwazylam, sie i po dość obfitym tygidniu waga pokazała jedynie 0.2 kg więcej, więc stwierdzam ze w taki upał jedzenie na siłe jest bardzo męczące i pozostaje na razie przy U )

I jog nat z pokrojonym zamrozonym bananem, świeżymi malinami i musli organicznym z orzeszkami sojowymi i suszoną porzeczką

II salatka - kuleczki z puree bobowego, fasolka szparagowa, papryka zólta i czerwona, mozzarella, ziola

sok malina-marchew-jablko z miętowym lodem

III swieze parpaddelle w sosie ze szprotów wędzonych, pomidorków koktajlowych z oliwkami, ziolami, świeżą bazylią i parmezanem

IV grill - kiełbaska z ketchupem i musztarda w pełnoziarnistej bułce, mix sałat z ogórkiem i dressingiem
redds x 2

do picia hektolitry wody
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 20:21   #1708
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Mój dzisiejszy

woda z cytryną i suszoną śliwką
- ok. 400ml kakao naturalnego z cynamonem na mleku 3,2%, 2 kromki żytniego razowca z sałatą lodową, pasztetem z papryką (grubo), ketchupem, ogórkiem małosolnym, ciastko jakieś podjedzone
- jabłko, bułka tzw "kapuśniaczek" z mąki gryczanej (z lnem,makiem)- dodatkowo do środka plaster kiełbasy szynkowej i sos chilli-lemon
- pół dużej jagodzianki z kruszonką
- talerz spory botwinki na tłustej śmietanie z ziemniakami i masą buraczków, dodatkowo osobno buraczki z majonezem,pycha!
- pół drożdżówki z serem i makiem, miska owoców: agrest, porzeczki czerwone i czarne, wiśnie
- pół sporej wędzonej makreli, parę łyżek babcinego twarogu, sałatka: pomidor, sałata lodowa, marchewka, koper, ocet, musztarda

Dużo mineralnej, zielona herbata mrożona, mięta, kawa czarna i 3w1. Heh, widzę kilka razy słowo "pół"... Po połówce drożdżówek bo 1) duże są 2) mama pracuje w piekarni i codziennie znosi coś pysznego a tak to jest jak się chce spróbować wszystkiego Kolacyjka bez węgli bo mój brzuch tak woli ;p

Do wglądu

Edytowane przez SweetCherry87
Czas edycji: 2012-07-05 o 20:23
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 21:22   #1709
Poa alpina
Zadomowienie

U

Śniadanie: tartinki z pszenno-żytniego chleba cebulowo-oliwkowego z: jajem na twardo, polędwicą sopocką, żółtym serem, serami pleśniowymi, masłem, pomidorem, sałatą, sosem włoskim

II śniadanie: lody waniliowo-truskawkowo-czekoladowe 300ml z miseczką jeżyn

Obiad: zupa z wiśni na chudym mleku, z makaronem pełnoziarnistym z pszenicy durum (+ 2 dokładki )

Kolacja: miseczka twarogu chudego z rzodkiewkami, pomidorem i olejem lnianym; kromka jasnego chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatą, czarnymi oliwkami i ziołami prowansalskimi

Do picia: woda źródlana, yerba mate, zielona herbata, 2x czarna kawa, kawa zbożowa z przyprawą do szarlotki, herbata owocowa

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-07-05 o 21:24
Stary 2012-07-05, 21:25   #1710
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie Cię przeproszę, ale ja na serio tak przeczytałam i aż mi oczy na wierzch wyszły, że można było coś takiego wymyśleć...
ups... no sorry, czytanie się kłania a raczej zbyt szybkie czytanie

13.03.2016 II kreseczki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości