Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-06, 12:33   #3571
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ja za tydzień przekładam Kaję do spacerowki, ale ja mam
tak rozkładaną,że sie dużo od gondoli nie różni
w murze nie idzie calkiem na plasko rozlozyc, ale prawie

http://wozki-foteliki.pl/uploady/mura_plecy.jpg
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 12:35   #3572
gosica502
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

Bylam dzis u siebie w pracy poraz pierwszy od dlugiego czasu, zlozylam wniosek o dodatkowy urlop macierzynski. No wiec do 22 sierpnia mam urlop macierzynski, mam jeszcze 151 godzin urlopu wypoczynkowego z tamtego roku no i z tego ponad 190 godzin. Nowy urlop 10 dni ciągiem planuje wziac po urlopie z tamtego roku, reszte zaplanuje na grudzien zeby byc na swieta z dzieciaczkami...
Tak wiec do pracy bede wracac chyba dopiero pod koniec wrzesnia Takze jeszcze 3 miechy spokojnie moge pobyc z dzieciaczkami

Szymon spal pierwszy raz do 6 rano, mysle ze dzieki temu ze do mleczka na noc dodalam kleiczek

Juz czytam co u Was
Fajnie Aga z tym urlopem. A jaki kleik dawałaś Szymkowy? Kukurydziany?

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
zdjecie ze spacerku
Piękne
Cytat:
ja za tydzień przekładam Kaję do spacerowki, ale ja mam
tak rozkładaną,że sie dużo od gondoli nie różni
Ja już przełożyłam Gabrysie ale moja spacerówka to praktycznie na prosto się rozkłada, ścielę jej kocykiem i tak sobie leży
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 12:43   #3573
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Jeśli tak Ci wygodniej to ja bym przelożyła na Twoim miejscu, tym bardziej,że się wychylać lubi, a w gondoli pasów nie ma
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 12:45   #3574
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli tak Ci wygodniej to ja bym przelożyła na Twoim miejscu, tym bardziej,że się wychylać lubi, a w gondoli pasów nie ma
porpsze meza zeby mi wniosl z piwnicy nakladke spacerowa i wozek do gory i sprawdze jak mala w tym lezy bo z drugiej strony moge ja w foteliku wozic ale mysle ze spacerowka na plasko prawie jest lepsza dla kregoslupa

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Konia, Gosica a wy jakie macie spacerowki?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 12:59   #3575
gosica502
Wtajemniczenie

Proszę bardzo emigra foty specjalnie dla Ciebie , to jest taki wózek

http://www.swiatwozkow.pl/baby-smile...zt-p-5346.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiz1.jpg (80,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz2.jpg (87,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz3.jpg (85,9 KB, 35 załadowań)
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:11   #3576
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Ja z małą teraz w wózku na spacer w ogóle nie wychodzę, bo mam niewentylowaną gondolę i tam jest taki ukrop i brak powietrza, że szok. ogólnie ona lubi w niej leżeć jeszcze mi nie marudzi, ale cała buda jest tak grubo obita, że tam zero tlenu jest wózek dostałam od koleżanki, a ona miała zimowe dziecko, więc mało z gondoli korzystała. Ale też ma opcję spacerówki tylko nie wiem czy rozkłada się na płasko (zakopałam ją głeboko przy przeprowadzce...), znalazłam jakieś foty tego typu wózka w necie. Możecie ocenić tę spacerówkę czy bym mogła jak coś małą w niej wozić czy jeszcze za wcześnie?
Oto on: http://pokazywarka.pl/m5ifad-2/

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:19   #3577
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Proszę bardzo emigra foty specjalnie dla Ciebie , to jest taki wózek

http://www.swiatwozkow.pl/baby-smile...zt-p-5346.html
ja mam tradycyjny wóz
http://www.tosia.pl/external/xinha/p...dge_probor.jpg

tylko,że bordowy
i to się na płasko rozkłada, tam włożę kocyk czy cuś pod ciałko i jest ok

ale mam też parasolkę ,
http://www.tosia.pl/upload/product-683-l-1.jpg

niby kupiona dla Niny, ale jak Kaja skończy 6 miesięcy to na zakupy do marketów będzie tym jeździć, a Nina na dostawce, bo inaczej się nie zabierzemy ,

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-06, 13:38   #3578
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ja z małą teraz w wózku na spacer w ogóle nie wychodzę, bo mam niewentylowaną gondolę i tam jest taki ukrop i brak powietrza, że szok. ogólnie ona lubi w niej leżeć jeszcze mi nie marudzi, ale cała buda jest tak grubo obita, że tam zero tlenu jest wózek dostałam od koleżanki, a ona miała zimowe dziecko, więc mało z gondoli korzystała. Ale też ma opcję spacerówki tylko nie wiem czy rozkłada się na płasko (zakopałam ją głeboko przy przeprowadzce...), znalazłam jakieś foty tego typu wózka w necie. Możecie ocenić tę spacerówkę czy bym mogła jak coś małą w niej wozić czy jeszcze za wcześnie?
Oto on: http://pokazywarka.pl/m5ifad-2/
na zdjeciach wyglada jak jest rozlozona spacerowka tak fotelik samochodowy maxi cosi wiec na moje oko ok ale wsadz tam mala i zobaczysz tak ja mysle

jakas ciemna chmura naszla u mnie moze lunie w niej
Stary 2012-07-06, 13:43   #3579
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do odchudzania

Ogladalismy z mezem ostatnio program ''Iss richtig'' - czyli jedz odpowiednio/rozsadnie. I w tym programie kucharz gotuje jakies potrawy a chemik spozywczy ze tak go nazwe tlumaczy co i jak. I ostatnio byl temat niejako odchudzania bo mowili o tym jak trawione sa weglowodany, bialko i tluszcze no i organizm spalanie zaczyna od weglowodanow, potem pali bialko a na koniec bierze sie za tluszcz. I weglowodany sa potrzebne organizmowi zeby zaczal ten proces odpowiednio inaczej odrazu bierze sie za bialko ale z miesni czyli na nasza niekorzysc. Mowili ze najlepiej weglowodany zjadac do poludnia a na kolacje laczyc bialko i tluszcz nawet bo wtedy efekty odchudzania sa lepsze i zdrowsze. Wiec nie bojmy sie chlebka, no chyba ze bialego

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ja juz dawno Julki nie klade przy brzegach tez w tym tygodniu opanowala szybko sztuke przekrecanai sie z brzucha na plecy

ciezko mi uwierzyc ze jutro Jula skonczy 4 miesiace i w kompie zaloze folder na nastepne zdjecia pt Piaty miesiac .... ale ten czas leci. A kolezanka co zaszla w ciaze jak ja urodzilam (urodzilam 7.3 i od tego dnia jej sie ciaza liczy hihi) zaraz bedzie w polowie ciazy ... wow. Nie wiem czym wam pisalam ale beda mieli coreczke tez - moje modly nie poskutkowaly ale tak cos czulam, bo tak jak my na poczatku mojej ciazy bylismy swiecie przekonani ze bedziemy miec synka tak i oni do brzucha juz wolali po chlopiecym imieniu i ja im mowilam ze beda mieli niespodzianke jak my
No dokladnie, ja tez z tego co wiem to nalzey organizmowi na diecie dostarczac wszystkiego wlasnie i ja tak robie

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:49   #3580
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Aguska znalazlam krzeselko podobne do twojego,tak mysle:

http://www.ebay.co.uk/itm/3307477192...84.m1438.l2648

I chyba sie zdecyduje na nie.Musze jeszcze Radkowi je pokazac.
Mysle ze to jest takie samo krzselko
Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Aguska- na początku dawałam samo mm ta łyżeczką Z tego co pamiętam, są te łyżeczki z mniejszą dziurką i wiekszą (ale mogę się mylić), Adaś bardzo lubił sinlac, więc bardzo często mu go dawałam właśnie taki gęściejszy.
a to 62 to niby nie najgorsza waga, ale ja mierzę całe 160cmi tu zaczynają się schody..
Dziewczyny, czy któraś z was ma długą sukienkę, lekką i przewiewną? Cos tego typu (ale nie koniecznie):
http://moda.allegro.pl/maxi-dluga-se...467756121.html
Ta akurat mi się nie podoba, ale chce żebyście wiedizały o jaki typ mi chodzi...
Chciałabym kupić coś takiego i nie wiem gdzie sa fajne (najlepiej na all)
oj to napocilas sie chyba podajac mm lyzeczka
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Mam problem.Napisala do mnie kuzynka (z ktora raczej nigdy nie utrzymywalam kontaktu),ze mysli o wyjezdzie za granice.Tzn zaczela do mnie pisac od pewnego czasu i roznych rzeczach i teraz wiem dlaczego.
Nie napisala wprost,ze mamy jej pomoc,tylko ze moze cos wiemyo jakiejs sprawdzonej agencji czy cos mozemy podpowiedziec gdzie ma szukac.Ale nie wiem jak ona to chce zrobic razem z dzieckiem (napisala,ze rozstala sie z ojcem dziecka i jest jej ciezko finansowo).Mysle,ze ona by chciala,zebysmy zaproponowali jej konkretna pomoc,ze ma do nas przyjechac,ale ja nie wiem czy to dobry pomysl...
Kurcze,nie wiem co mam jej odpisac.
Doradze Ci jak konia, zebys szczerze z nia pogadala i powiedziala jakie sa realia, bo moze jest tak jak piszesz, ze ona mysli ze spisz na pieniadzach i ze wszystko jest takie proste.
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Viki wczoraj wypila 160 na noc!
Ale ja Jej zageszczam nutritenem, zeby Jej sie nie ulewalo i mysle ze bez tego wypilaby wiecej
Aguska - brudne dziecko to szczesliwe dziecko
To widze ze Wiki tez lubi sobie dobrze zjesc
Wiem ze brudne dziecko to szczesliwe dziecko, ale jak on mi w sandalach włazi do kałuzy to nie jest to dla mnie zabawne zeby potem czyscic te sandaly, co innego w gumiakach I tak po jednym spacerze mam juz wystarczajaca ilosc ubran do zapierania, czyszczenia itd...
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
My też na skraju wytrzymałości . I pomyśleć, że jestem w PL również po to, żeby odpocząć od upałów. A to mi Hiszpania przyleciała ze mną .
Byłyśmy już na chwilowym spacerku i Andrusiek teraz ma drzemkę

Trzeba siedzieć dziś w domu z pozamykanymi oknami, bo nie da się żyć w takim upale ..
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:49   #3581
cziqua
Zadomowienie

dziewczyny podglądam wątek mamus marcowo kwietniowych 2013 i Dragusia88 zafasokowała u nas jej się nie udało niestety ale teraz trzymam mocno kciuki
a tak ogólnie skwar masakryczny od poniedziąłku zaczynamy remont łazienki a ja na ten czas się ewakuuję z Filipem do mamy kilka bloków dalej bo pełno pyłu i brudu będzie . no i w poniedziałek Filip kończy 12 tygodni rośnie mi chłop dawno jedzeniowego tematu nie było u mnie na tapecie na obiad chyba grzybowa ( od 2,5 tygodnia karmię mm tylko niestety)

i tez niedługo planuję prenieśc małego do spacerówki mamy tako lareta a spacerówka rozkłada sie na płasko całkiem bo w gondoli jak fifi wyprostuje nogi ma 10 cm miejsca wolnego nad główką

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:55   #3582
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Hej

Bylam dzis u siebie w pracy poraz pierwszy od dlugiego czasu, zlozylam wniosek o dodatkowy urlop macierzynski. No wiec do 22 sierpnia mam urlop macierzynski, mam jeszcze 151 godzin urlopu wypoczynkowego z tamtego roku no i z tego ponad 190 godzin. Nowy urlop 10 dni ciągiem planuje wziac po urlopie z tamtego roku, reszte zaplanuje na grudzien zeby byc na swieta z dzieciaczkami...
Tak wiec do pracy bede wracac chyba dopiero pod koniec wrzesnia Takze jeszcze 3 miechy spokojnie moge pobyc z dzieciaczkami

Szymon spal pierwszy raz do 6 rano, mysle ze dzieki temu ze do mleczka na noc dodalam kleiczek

Juz czytam co u Was
Fajnie,ze Szymonek tak ci ladnie pospal.
No i super,ze tego urlopu ci sie uzbieralo.

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Konia, ja mam crocsy - kupilam na mega wyprzedazy za 9 dol
Odnosnie jakosci to sa nie do zdarcia, mam je chyba 3 lata, oczywiscie podeszwa sie wyciera ale nic nie peka, paski trzymaja a nosze je non-stop, czyli jako kapcie, na zakupy szybkie czasem, nawet do porodu je wzielam I mam wlasnie fioletowe...
Nie wiedzialam o czym piszecie i sprawdzilam,tylko nie wiem czemu na ebayu sa takie tanie.O tym mowicie:

http://www.ebay.co.uk/itm/Crocs-Clas...item43b02cf34b

??

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o taki wozek kupilismy za jedyne £80

http://www.affordablebabycare.co.uk/...red/index.html

Jak Eryk pieknie glowke podnosi,
.
Fajny i najwazniejsze,ze wam wygodniej
Eryk dziekuje

Cytat:

Mateuszek doszedl do perfekcji w przewracaniu sie z brzuszka na plecki, wysoko w koncu trzyma główke i dzis rano tak sie zabawial z TZ ,ze smial sie na glos i gugal dobra godzinke
Eryk dzis sie dwa razy przewrocil z brzuszka na plecy,ale nie wiem czy to swiadomie,czy przypadkiem

Cytat:

mnie maz namawia zebym nie wracala juz nigdy do pracy moge zrobic licencje na taxi i dorabiac u jego mamy ale ja bym chyba wolala gdzies isc normalnie do pracy.. z tym ze teraz mam wychowawcze 2 lata a pozniej planujemy drugie dziecko wiec nie wiem czy zdaze na rok do pracy isc. Sie zobaczy.

A ja dzisiaj nakrzyczalam na Julke karmilam ja w lezaczku na polsiedzaco kaszka. I ona co chwile glowe przypierala do klatki ze jak chcialam jej lyzeczka kaszki dac do ust to ladowala w nosie, na oczach czy na czole puscily mi nerwy, wyrzucilam kaszke i dalam butle z mlekiem
Ja niby mam plan dluzej siedziec w domu,ale nie wiem ile wytrzymam,bo za bardzo domatorka nie jestem.A jeszcze jak tu taka pogoda non stop i ani wyjsc z przyjemnoscia z domu nie mozna

Nie zlosc sie na Julke,ona nie chciala...

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

i tez niedługo planuję prenieśc małego do spacerówki mamy tako lareta a spacerówka rozkłada sie na płasko całkiem bo w gondoli jak fifi wyprostuje nogi ma 10 cm miejsca wolnego nad główką
A ja myslalam,ze tylko Eruk ma tak malo miejsca i zastanawialam sie jak dlugo jeszcze tam sie zmiesci
Stary 2012-07-06, 14:08   #3583
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

E to fajnie wyglada ta spacerowka, wygodniej niz fotelik maxi cosi wedlug mnie, w w fotelku dziecko bardziej siedzi.

Gosia, ja crocsy mam takie, tlyko dorosly rozmiar, sa nie do zdarcia:

http://www.ebay.co.uk/itm/Crocs-/140...item20c7afd80b

A odnosnie przekrecania z brzucha na plecy to moja Ania tez to robi, nie za czesto ale jej sie zdarza (od prawie miesiaca, ale na poczatku to chyba bylo czysto przypadkowe, duza glowa jej ciazyla jak sie gibala na boki ). Eryczek lepiej zbudowany niz ten moj przecinek wiec i bardziej stabilny No ale jak zaczal to teraz bedzie coraz czesciej sie przekrecal Ja czekam az Ania na boki sie bedzie przewracac, a potem z boku na brzuch

Wrocilam ze spaceru, cala przemoczona. Pod koniec to juz wolalam zeby na mnie lalo niz sie w kurtce gotowac, bo dosc cieplo nawet. Wszystko mialam mokre, Ania smacznei spala bo mam folie na gondole. Na poprawe humoru kupilam jej rampersy na wakacje, i kocyk-przytulanke.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:10   #3584
tikki85
Zakorzenienie

Ja mam nadzieję, że Andrea jeszcze miesiąc pojeździ w gondolce, bo spacerówka przyjedzie dopiero w sierpniu.

Andrea spała od 12.00-14.30 . Teraz leży w łóżeczku i bawi się miśkami .
Stary 2012-07-06, 14:11   #3585
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

u nas tez gondola robi sie za mala wiec niedlugo spacerowka bedzie grana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-06, 14:16   #3586
tynka88
Zadomowienie

Mój synuś tez zajmuje cała gondolke i widac ze czuje sie ograniczony, nie wiem jak wyglada moja spacerówka ,bo wozek kupilismy od znajomych i nawet jeszcze nie skladalismy spacerówki, jezeli bylaby opcja cos jak w lezaczku to na pewno bysmy zamienilismy gondolke na spacerówke, musze TZ dogonic zeby zobaczyl co i jak.

Mateuszek śpi, wiatraczek go chlodzi, a ja mam chwile lenistwa

mam pytanie, czy jedzenie dla maluszka (miesko,warzywa ,owoce) da rade zmiksowac zwyklym mikserem? czy lepiej kupic jakis blender? Mam w domu urzadzenie do koktajli, myslalam ze moze to wykorzystam.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-07-06 o 14:19
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:19   #3587
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój synuś tez zajmuje cała gondolke i widac ze czuje sie ograniczony, nie wiem jak wyglada moja spacerówka ,bo wozek kupilismy od znajomych i nawet jeszcze nie skladalismy spacerówki, jezeli bylaby opcja cos jak w lezaczku to na pewno bysmy zamienilismy gondolke na spacerówke, musze TZ dogonic zeby zobaczyl co i jak.

ja w necie szukalam czy nasza spacerowka sie rozklada do pozycji lezacej ale nie znalazlam mam jeszcze znajomych co maja taki sam wozek
Stary 2012-07-06, 14:30   #3588
koniakonia
Zakorzenienie

http://allegro.pl/buty-klapki-crocs-...437549507.html

a u nas tyle kosztują ? dziwne to dziwne
Stary 2012-07-06, 14:37   #3589
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoras z Was tez ma maxi cosi mure 4? Wozicie juz maluchy w spacerowce czy nadal w gondoli? Pytam bo mura ma tylko ten palak + pasy, 3 stopnie regulacji oparcia ale nie wiem czy nie za wczesnie ... Julka ostatnio mi z gondoli glowe wystawiala a jak ja wyjelam (karmilam w lesie ) do odbicia to miala oczy jak 5 zl na krajobrazy i ciagle banana na buzce no i spacerowka lzejsza od gondoli .. sama nie wiem.
Ja woze w spacerowce, bo Szymon sie denerwowal ze nic z gondoli nie widzi on tez lubi ogladac swiat
Ale moja spacerowka rozklada sie calkiem na plasko i w takiej pozycji go woze.
Co do pracy, z jednej str sie ciesze ze zmienie klimat z domowego dzieciatego na ten dorosly Z Filipem tez tak wracalam do pracy jak mial ok pol roczku. Ale z drugiej str wiem ze znow ominie mnie wiele waznych spraw teraz gdybym miala mozliwosc to bym chciala do 3 latek Szymonka byc z nim w domku.
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Fajnie Aga z tym urlopem. A jaki kleik dawałaś Szymkowy? Kukurydziany?
Ryżowy z Nestle. Ten: http://www.babyclub.pl/product-pol-5...stle-190g.html

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
mam pytanie, czy jedzenie dla maluszka (miesko,warzywa ,owoce) da rade zmiksowac zwyklym mikserem? czy lepiej kupic jakis blender? Mam w domu urzadzenie do koktajli, myslalam ze moze to wykorzystam.
Nie probowalam mikserem wydaje mi sie ze ciezko by bylo na papke. Bardziej mikser by Ci to zmiażdzyl ale mialabys chyba grudki.
Sa fajne małe blenderki.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
E to fajnie wyglada ta spacerowka, wygodniej niz fotelik maxi cosi wedlug mnie, w w fotelku dziecko bardziej siedzi.

Gosia, ja crocsy mam takie, tlyko dorosly rozmiar, sa nie do zdarcia:

http://www.ebay.co.uk/itm/Crocs-/140...item20c7afd80b

A odnosnie przekrecania z brzucha na plecy to moja Ania tez to robi, nie za czesto ale jej sie zdarza (od prawie miesiaca, ale na poczatku to chyba bylo czysto przypadkowe, duza glowa jej ciazyla jak sie gibala na boki ). Eryczek lepiej zbudowany niz ten moj przecinek wiec i bardziej stabilny No ale jak zaczal to teraz bedzie coraz czesciej sie przekrecal Ja czekam az Ania na boki sie bedzie przewracac, a potem z boku na brzuch

Wrocilam ze spaceru, cala przemoczona. Pod koniec to juz wolalam zeby na mnie lalo niz sie w kurtce gotowac, bo dosc cieplo nawet. Wszystko mialam mokre, Ania smacznei spala bo mam folie na gondole. Na poprawe humoru kupilam jej rampersy na wakacje, i kocyk-przytulanke.
To ze mnie sie leje ale z powodu gorąca
Brawa dla Ani
SZYMONEK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-06, 14:43   #3590
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
tak , dokładnie, i można sobie dlatego krzywdę zrobić na ducanach itp. bialkowych dietach, bo nadmiar produktów z przemiany białka może uszkadzać nerki ...
z 1 g węglowodanów jest 4 kcal , z białka też, z 1 g tłuszczu 9 kcal

to o czym piszesz to też jest ważne przy ćwiczeniach odchudzających, żeby uruchomić spalania tłuszczu powinno się stosować mniej intensywne ćwiczenia a za to długie
tak, ja wlasnie dlatego tak uwielbiam bieznie - chodzenie, bo mozna wyrobic dlugo, reagulowac tempo, a wlasnie tez wiem ze nalezy cwiczyc ponad 30 min, wiec jak juz chodze to zawsze godzine
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Konia ja mamz reala za 10zl takie buty a crocsow nie mialam nigdy bo szkoda mi kasy ale z tych co mam to jestem zadowolona i mysle ze dla malego dziecka chyba bez sensu takie drogie buty kupowac
Ja wlasnie kupilabym drozsze bo te male stopki sa niezmiernie wazne
Ja mam zwykle klapki z ikei, a Adas crocsy.

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
kosiarkom
A ja uwielbiam jak gdzies trawe kosza, zawsze ide jak najblizej moge i wacham

Cytat:
Hej

Juz czytam co u Was
Fajnie ze jeszcze 3 miesiace, chociaz szkoda ze nie dluzej!
No ale tak to u nas jest niestety!
Cytat:
Aguska zazdroszcze przespanej nocki i wspolczuje ze tak szybko musisz wrocic do pracy, ale wida ze jestes typem kobiety co potrzebuje kontaktu z ludzmi

mnie maz namawia zebym nie wracala juz nigdy do pracy moge zrobic licencje na taxi i dorabiac u jego mamy ale ja bym chyba wolala gdzies isc normalnie do pracy.. z tym ze teraz mam wychowawcze 2 lata a pozniej planujemy drugie dziecko wiec nie wiem czy zdaze na rok do pracy isc. Sie zobaczy.

A ja dzisiaj nakrzyczalam na Julke karmilam ja w lezaczku na polsiedzaco kaszka. I ona co chwile glowe przypierala do klatki ze jak chcialam jej lyzeczka kaszki dac do ust to ladowala w nosie, na oczach czy na czole puscily mi nerwy, wyrzucilam kaszke i dalam butle z mlekiem
Ja moglabym byc kura domowa
Ale lubie swoja kase miec
Nie pierwszy i nie ostatni raz nakrzyczalas, nie martw sie, Julka juz tego nie pamieta!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-06, 14:47   #3591
MoniaHan
Wtajemniczenie

kurcze a Hania sie jeszcze nie przwraca z brzuszka na plecki ani odwrotnie, probuje ale cos jej nie wyychodzi, ale za to robi cos w rodzaju mostka podnosi sie na nogach i pupka w gorze i z racji tego ze zabawek w karuzelce nad lozkiem raczkami nie mozna dosiegnaci i na swojej ''silowni'' rowniez, to zaczela w nie kopac nozkami i wtedy sie ruszaja
spi moje dziecko druga drzemke (odpukac - nie poznaje jej dziasiaj, znow ciesze sie macierzynstwem....no ale nie chwale dnia przed zachodem slonca,wypila 90ml mm - zajelo jej to prawie godzine, bo ze smoczka w butelce zrobila sobie gryzaczek co by dziaselkom ulzyc, dopila jeszcze moim mlekiem, ale jakos cycka za bardzo nie chciala, zasnela znow nosidelku (byloby lepiej gdyby zaspypiala na plasko,ale narazie skoro oduczam ja zasypiania przy cycku to tak musi byc, na spacer chyba dzis nie mamy szansy.
Hanki skok to dla mnie najlepsza dieta odchudzajaca, dzis stanelam na wage a tam 56kg, czyli wlasciwie jeszcze 1-2 kg i troche cwiczen na brzuch i bedzie ok, ale narazie o tym nie mysle bo nie mam sily.
Hanka w gondoli rzadko kiedy jezdzi - przewaznie zakladam fotelik, jezdzi w gondoli jak jest cieplo, ale jak wieje (a przewaznie tak, to zakladam fotelik bo jest bardziej zabudowany), ale w gondoli ma jeszcze duzo miejsca.

Gosiu jestem zadowolona z nowego wozka, to bedzie wozek na wypady do miasta bo dobrze i latwo mi go zapakowac do bagaznika, bo ten nasz duzy jest super, ale ciezki strasznie - wiec on bedzie na wertepy po wsi.

a co do kuzynki jeszcze, to tego bardzo nie lubie a mialam wlasnie taka sytuacje niedawno z dawna przyjaciolka, ktora potrafila sie nie odzywac po rok czasu i nieodpisywac na maile po kilka miesiecy, ale sie odezwala wlasnie bo chciala wyjechac za granice, tez mialam wrazenie ze chciala aby jej pomoc, ale ze ja interesownych ludzi nie trawie, wiec jej nie pomoglam, tzn jesli pytala jak to i to tutaj wyglada to mowilam oczywiscie, co potrzebuje itd w takich kwestiach wyjasanialam jej duzo. prace ktos inny jej zalatwil i juz jest w uk, ale nie kontaktowala sie ze mna przez ponad miesiac...czekam tylko na kontakt o pomoc

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:51   #3592
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

jak masz końcówkę blenderową przy mikserze to różnicy nie będzie, tyle tylko ,że blendery są lżejsze, poręczniejsze ...ja nie gotowałam zupek zbyt wielu , więc nie doradzę, wiem że czasem przez sitko przeciskałam i była papka
Stary 2012-07-06, 14:52   #3593
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Monia nie martw sie, przyjdzie i u Hani czas na przewracanie sie, kazde dziecko w swoim tempie zdobywa nowe umiejetnosci Moj Szymon na razie jak Twoja Hania robi mostek i przy tym jak robi mostek to odbija sie na boki tak zabawnie to wyglada I dzwiga glowe z pozycji lezacej do siadania Kiedys sie przewrocil z brzuszka na plecki ale chyba niechcacy Teraz mu cialko nie pozwala
SZYMONEK

REKLAMA
Stary 2012-07-06, 14:56   #3594
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Mysle ze to jest takie samo krzselko

oj to napocilas sie chyba podajac mm lyzeczka

Doradze Ci jak konia, zebys szczerze z nia pogadala i powiedziala jakie sa realia, bo moze jest tak jak piszesz, ze ona mysli ze spisz na pieniadzach i ze wszystko jest takie proste.

To widze ze Wiki tez lubi sobie dobrze zjesc
Wiem ze brudne dziecko to szczesliwe dziecko, ale jak on mi w sandalach włazi do kałuzy to nie jest to dla mnie zabawne zeby potem czyscic te sandaly, co innego w gumiakach I tak po jednym spacerze mam juz wystarczajaca ilosc ubran do zapierania, czyszczenia itd...

Oj lubi, ale teraz w upaly slabo w ciagu dnia je - po 50 , 80 ml i wieczorem i w nocy sobie nadrabia
Co do sandalow i kaluzy to wierze , ze Ci cisnienie skacze
Cytat:

Jakie macie te gondolki dlugie?
Bo ja mam chyba 80 cm, a Viki ma jakies 63 jak narazie

Co do tych falszywych crocsow jeszcze to Adas mial takie w hiszpanii za 3 euro do latania wlasnei przy basanie itp i byly takie jakies dzwinie wyprofilowane ze on ciagle sie w nich potykal, a przy basenie to nieciekawa sprawa jak sie przewroci.
No i kupiilismy prawdziwe crocsy i roznica ogromna!
Ja juz teraz nie kombinuje. Tak jak zreszta z innymi butami, kupuje dobre - ecco, zawsze maja jekis przeceny
Jesli ktos nie ma pieniedzy na to , to co innego, ale nie mysle raczej w ten sposob ze szkoda kasy dla dziecka

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-06, 15:16   #3595
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Wiecie jaka ze mnie gapa...
Kupilam jeszcze bedac w ciazy 2 smoczki uspakajacze dla Szymona i nie pamietam czy one byly od 0-3 mcy czy od 0-6 mcy

Ale znalazlam na all takie same jakie mam i pisze ze sa one od 0-3 mcy wiec musze mu chyba kupic nowe bo ciagle ssie te do 3 mcy hihih

A jakie macie smoczki dla maluszkow? Ja mam z aventu, Szymon ogolnie nie przepada za sztucznym cyckiem (smoczkiem) ale do usniecia mu daje przytrzymam troszke i załapie i potem wypluwa i wybiera kciuk no ale do usniecia cos tam lubi zassac

Co myslicie o tym? http://allegro.pl/mambaby-perfect-na...406974575.html
Tylko ze ten jest od 6 mca...

Myslalam jeszcze zeby z tt kupic? Macie z tt?
Chcialabym taki najb podobny do piersi
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-07-06 o 15:21
Stary 2012-07-06, 15:22   #3596
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki...

Czy tylko mi nie podobają się Crocsy?

Monia wózeczek bardzo fajny

Konia ja uwielbiam nocne burze z piorunami
Ale domofonu w nocy tez bym się wystraszyła..
Ach ta niesforna kupajda..pieluszki się nie pilnowała
Aalegna do mnie tez różni dzwonią z tych ankiet co w szpitalu wypełniałam...ale ja mówiłam tak jak Emigra radzi "Nie dziękuję" i od razu się wyłączam bo inaczej to będzie milion pytań dlaczego nie..

Cytrynka Wiktore zdolniaszek

Karolca fajne fotki...nie będę oryginalna i powiem że zazdroszczę wyjazdu nad morze....

Gosia ale miałyście rano przygody...ale plus taki że Viki ma dzień wolnego

Desia mnie też dziś głowa boli...a boli mnie bardzo rzadko..obstawiam pogodę..

Aguśka super że jeszcze 3 miesiące wolnego masz..

Ja jutro świadkuję u bliskiej koleżanki na ślubie i niestety Morfik zostanie z moją mamą w domku beze mnie od 14 do 24....kupiłam Bebilon rtf i dziś była próba generalna (2 godzinki mnie nie było, mleczko mu smakowało i teraz smacznie śpi) i chyba da radę beze mnie, tylko że mi chyba cycki eksplodują przez ...wczoraj jak spał wykąpałam się a po chwili koszulka do zmiany bo cała z przodu mokra od mleczka...

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Aguśka ja mam smoczki z lovi i mały je uwielbia....te smoczki MAM sa śliczne...aczkolwiek wczoraj przeczytałam w Mamo to ja nowym że dla zgryzu lepsze są takie smoczki o standardowym kształcie (takie ścięte) bo wymagają od dziecka wysuwania żuchwy, które niemowlęta mają ponoć na początku cofniętą (mój ma)..no i to ćwiczenie żuchwy ma zapobiec tyłozgryzowi czy coś takiego...

Ja chyba teraz ten spróbuję http://allegro.pl/nuk-smoczek-2-sili...404566927.html, chyba że MAM ma takie o standardowym kształcie smoczki,,musze poszukać...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 15:24   #3597
koniakonia
Zakorzenienie

hej
zjadłam tyle wiśni,że chyba zaraz sok wiśniowy ze mnie poplynie zamiast potu

za butami się rozejrzymy na żywo i coś kupimy ...i tak musimy na duże zakupy jechać przedwakacyjne

tż zabrał młodszą i poszli spać

moja gondola jeszcze starczyłaby na długo, dzieci wyprostowanych nózek raczej nie mają , więc spoko, ale spacerowkę miałabym w wozkarni przykrytą kocem ( tż by mi ją rano zanosił wpiąć) i już bym nie musiała się targać z gondolą

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Wiecie jaka ze mnie gapa...
Kupilam jeszcze bedac w ciazy 2 smoczki uspakajacze dla Szymona i nie pamietam czy one byly od 0-3 mcy czy od 0-6 mcy

Ale znalazlam na all takie same jakie mam i pisze ze sa one od 0-3 mcy wiec musze mu chyba kupic nowe bo ciagle ssie te do 3 mcy hihih

A jakie macie smoczki dla maluszkow? Ja mam z aventu, Szymon ogolnie nie przepada za sztucznym cyckiem (smoczkiem) ale do usniecia mu daje przytrzymam troszke i załapie i potem wypluwa i wybiera kciuk no ale do usniecia cos tam lubi zassac

Co myslicie o tym? http://allegro.pl/mambaby-perfect-na...406974575.html
Tylko ze ten jest od 6 mca...

Myslalam jeszcze zeby z tt kupic? Macie z tt?
Chcialabym taki najb podobny do piersi
Ja mam z nuka , taki z kauczuku czyli żółtej gumy i taki Jej pasuje, choć woli palucha ....ale coraz mniej i jednego i drugiego używamy

ten smoczek co pokazujesz może fajny, ale ja sobie myślę tak,lepiej wiedzieć,że dla zgryzu smoczki są średnie i w miarę szybko oduczać niż kupować takie co nie szkodzą, bo potem można przesuwać ten czas oduczania ( no bo przecież na zeby nie szkodzą ) i tą metodą dziecko kończy 2 lata i z mosiem lata

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-07-06 o 15:27

REKLAMA
Stary 2012-07-06, 15:30   #3598
Flowerbombka
Zadomowienie

Dziewczynki ja wciąż nie kupiłam leżaczka żadnego bo nie mogę się zdecydować...już byłam przekonana że chcę ten FP do 18 kg ale ten mnie kusi strasznie...myślicie że fajne toto jest?
http://scandinavianbaby.pl/product-p...wy-bezowy.html
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 15:34   #3599
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...

Czy tylko mi nie podobają się Crocsy?

Monia wózeczek bardzo fajny

Konia ja uwielbiam nocne burze z piorunami
Ale domofonu w nocy tez bym się wystraszyła..
Ach ta niesforna kupajda..pieluszki się nie pilnowała
Aalegna do mnie tez różni dzwonią z tych ankiet co w szpitalu wypełniałam...ale ja mówiłam tak jak Emigra radzi "Nie dziękuję" i od razu się wyłączam bo inaczej to będzie milion pytań dlaczego nie..

Cytrynka Wiktore zdolniaszek

Karolca fajne fotki...nie będę oryginalna i powiem że zazdroszczę wyjazdu nad morze....

Gosia ale miałyście rano przygody...ale plus taki że Viki ma dzień wolnego

Desia mnie też dziś głowa boli...a boli mnie bardzo rzadko..obstawiam pogodę..

Aguśka super że jeszcze 3 miesiące wolnego masz..

Ja jutro świadkuję u bliskiej koleżanki na ślubie i niestety Morfik zostanie z moją mamą w domku beze mnie od 14 do 24....kupiłam Bebilon rtf i dziś była próba generalna (2 godzinki mnie nie było, mleczko mu smakowało i teraz smacznie śpi) i chyba da radę beze mnie, tylko że mi chyba cycki eksplodują przez ...wczoraj jak spał wykąpałam się a po chwili koszulka do zmiany bo cała z przodu mokra od mleczka...

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Aguśka ja mam smoczki z lovi i mały je uwielbia....te smoczki MAM sa śliczne...aczkolwiek wczoraj przeczytałam w Mamo to ja nowym że dla zgryzu lepsze są takie smoczki o standardowym kształcie (takie ścięte) bo wymagają od dziecka wysuwania żuchwy, które niemowlęta mają ponoć na początku cofniętą (mój ma)..no i to ćwiczenie żuchwy ma zapobiec tyłozgryzowi czy coś takiego...

Ja chyba teraz ten spróbuję http://allegro.pl/nuk-smoczek-2-sili...404566927.html, chyba że MAM ma takie o standardowym kształcie smoczki,,musze poszukać...
A dzieciece crocsy tez Ci sie nie podobaja
Sa sliczne!
A co do doroslych crocsow to ja nie lubie jak ktos wszedziew nich chodzi, jak dla mnie to one sa na wyjazdy wakacyjne, na ogrod itp
No chyba ze dzieciece , to co innego, wiadomo dziecko moze caly dzien biegac

Jolka dawno sie nie odzywala

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-06, 15:40   #3600
koniakonia
Zakorzenienie

Flower może gdzieś będziesz mogła sobie ulżyć i ściągnąć mleko,bo nie będziesz się dobrze bawiła z dwoma bombami tykającymi pod szyją ...ja raz byłam na weselu jak Nina miała 5 miesięcy to chodziłam z tż "na pokój" i ściągałam , tż mi pomagał się rozpiąć ( kiecka ) i zapiąć ( kiecka ...tak dodaję dla Tych z włochatymi myślami )

Ja burzę lubię jak jestem w domu, ale jak sobie tak leżę to potem mi się żal robi tych , co gdzieś w jakiś domkach lichych mieszkają i się boją itd.

Co do urody butów to sobie czasem kupuje piękne kowadełka dla stópek, Ninie też bym mogła lajsnąć jakieś sandacze z kwiateczkami itd. ale ona jest taki dzikusek mały , biegający , skaczący , więc kupuję Jej sportowe i wygodne, a siłą rzeczy czasem mniej urodziwe .....ale prawda jest ,że te crocsy to takie nadmuchane wydanie "plastików " Pamietacie te buciki?

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja wciąż nie kupiłam leżaczka żadnego bo nie mogę się zdecydować...już byłam przekonana że chcę ten FP do 18 kg ale ten mnie kusi strasznie...myślicie że fajne toto jest?
http://scandinavianbaby.pl/product-p...wy-bezowy.html
myslę ,że dla maluszka do 6 miesięcy , no do roku maks to ok, ale nie do 24 miesięcy, jakoś sobie tego nie wyobrażam, no i drogie to bardzo...ja mam fp i jest używany na okrągło od dwóch lat ponad

ale jak masz chęc to kup, potem nam opowiesz czy fajny, bo tak z obrazka to cięzko wysnuć

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A dzieciece crocsy tez Ci sie nie podobaja
Sa sliczne!
A co do doroslych crocsow to ja nie lubie jak ktos wszedziew nich chodzi, jak dla mnie to one sa na wyjazdy wakacyjne, na ogrod itp
No chyba ze dzieciece , to co innego, wiadomo dziecko moze caly dzien biegac

Jolka dawno sie nie odzywala
i Iw, Kulkaaga też ( może ten nasz biznes nad morzem otworzyła i już kręci kasiorę )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości