|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
...robilam te jajka w folii -bardzo fajnie wyszly, robilam 2 w dosc duzym garnku (tzn malym, ale jak na 2 jajka to duzo luzu mialy), byly idealnie na miekko po 5min, fajnie bo Jeremi sobie sam mogl bezproblemowo lyzeczka jesc - normalnie tez jajko na miekko probuje jesc sam a ja zawalu dostaje czy nie zjadl skorupki, obrane nie bardzo chce sie ladnie trzymac w kubeczku, a to wyszlo troche szersze na dole i ladnie na talezyku lezalo bez uciekania spod lyzeczki ![]() za to zastanawialam sie czy je mozna tak robic?? bo ta folia to nie wiem czy mozna ja gotowac???? wie ktoras? niestety pomyslalam o tym jak juz je praktycznie zjedlismy - Jeremi zjadl az pół jajka (jak na niego to w sumie sporo, bo wczesniej dojadl kawalek nalesnika z obiadu nie mogac sie doczekac na jajo - taki z niego niejadek, ze nie moze sie doczekac czesto, bywa bardzo czesto glodny, tylko rzadko kiedy cos na te okolicznosc zje Ja z ta folia to mam tyle wspolnego ze robilam papier ozdobny z niej i serwetek zeby sobie wyprobowac i ona sie bardzo szybko pod wplywem temperatury zelazka topi... i bardzo ladnie sie lepi potem np do kartonu... i to mi troche daje do myslenia...
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-07-06 o 20:54 |
|
|
|
|
#4832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz właśnie widziałam na dole reklamę filmu "skóra w której żyję" - widziałyście go?? Polecam, tylko trochę targa psychę żaden horror, psychologiczny bardziej
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a filmu nie ogladalam... moze namowie TZta on lubi takie
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje za miłe słowa odnośnie naszego placu zabaw i Zosi
![]() Minka bierz turkus
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Minka pomaluj w calosci na turkus 2 warstwy, i z rossmanna czarny pekajacy teraz za 7zl chyba jest. Super to wyglada. Ten pekajacy musisz malowac jak turkus calkiem wyschnie.
Ja dzisiaj 20km na rowerku,8,5kmbiegu, plus oczywiscie spacerniak przez pare godzin na plazy za mlodym. Spokojnie zjadlam cala tabliczke czekolady z migdalami i pije piwo : D. Mlody mi dzisiaj nura pod wode zrobil akurat jak szlam po chusteczki do nosa. Jak sie odwrocilam to stal w tym samym miejscu tylko z mokra glowa sasiadka z koca mi opowiafala jak sie potknal, i ze ona w szoku ze taki maly dal rade wynurkowac . Nie widzialam jego doslownie 3 sek.
|
|
#4836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PoP, szykujesz dla mnie pokój już? Gdybym mieszkała bliżej to na 100% bym wpadła. Gabryska by oszalała na Waszym placu zawab-blisko, nie oblepiony przez chmarę dzieci no i trampolina-za to kochała by Cię miłością wieczną!---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() mój największy wyczyn to wczorajsze skoszenie całego trawnika-zawzięłam się, skutkiem czego dzisiaj mogłyśmy sobie z Gabrysią zrobić pierwszy, prawdziwy piknik na trawie! Z kocykiem, owocami, przekąskami, piciem- ona uwielbia te klimaty i teraz przez tydzień będzie opowiadać o pikniku
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Sara śliczna córcia
Wercia Minka jeden i drugi pasuję,ale ja bym postawiła na turkus.
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
młoda, u nas (w centrum) też grad w nocy był i burza-w ogóle full zestaw. Przerąbane z tym autem waszym...
sara, zośka superancka, a już jako mechanik to już w ogóle wymiata ![]() plac zabaw też rewelka asia, a weronika jak zwykle-taka porcelanowa laleczka śliczna
|
|
#4839 | |||
|
Zakorzenienie
|
chcę kupić po 10 sadzonek polki ilaszki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój też próbuje swoim rowerem ze schodów zjeżdżac co prawda to tylko 2 schodki do domu ale o wybite zęby nie trudno.Darusia kocham Twoje zdjęcia Nataszka współczuję może to faktycznie jakiś udar cieplny ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Sara świetny placyk ,huśtawka ze zjeżdżalnią styl rustykalny bardzo mi sie podoba , a Zosia wszędzie roześmiana mój codziennie taki brudny albo jeszcze gorzej ![]() Asiulek Wercia jak panienka z okienka na tym pierwszym zdjęciu ![]() PoP już widzę tą chmurę gradową która nad Tobą wisiała ![]() Potrafię sie wczuć w Twoją sytuację Kiedyś pojechałam do pracy do niemiec i bite 2 miechy dzień w dzień myłam się w zimnej wodzie miałam szczęście jak się jezioranka trafiła ![]() to był październik i listopad Młoda współczuję wydatku My dzisiaj w garazu miejsce zrobiliśmy i schowaliśmy auto bo stało na zewnątrz ,znów zapowiadają nawałnicę ![]() Upał u nas nieziemski i parówa warunki jak w równikowej puszczy |
|||
|
|
|
#4840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my dziś też bez ciepłej bo padł nasz w łazience , ale na szczęście teściowa miała ciepłą wodę . piecyk padł a na jesieni go wywalamy całkowicie . Cytat:
Cytat:
Ja idę spać bo rano do gdańska jedziemy na wesele . także pojawię się w poniedziałek , lub wtorek . Młoda kurde współczuję . Mój TZ jak była w katowicach to się napatrzył na auta po gradzie bo akurat lawetami 6 przyjechało .
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka, nie wiem czy ci klocka nie trzasnie
, kurcze serio juz nie pamietam, wydaje mi sie to taaak dawno . Moj dzis do mnie mowi SI SI i pokazuje, , kurka kalurza . Ty nie wiem jak z ta folia, to moze robic te jajaca w tych workach do piekarnika na kuraka , one sa specjalne. Mowisz ze dobre? to ja jutro robie Dzis mam dosc kuchni .Madzia dobrze , ze sie tej wody nie opil i nie zakrztusil a ty dzis niezle szalejesz . Libra robilam te jagodzianki dzis . Pogrzebalam w necie, znalazlam , zapomnialam dodac do niego cukru . Ciasto robilam po 15 i dopiero wrocilam , zapomnialam o nim - moze tak dlugo stac ? , ale wyroslo . Dobra biore sie za te jagody, co mnie podkusilo no co , ze je blenderem zmiksowalam Kij otworzylam dzem i napakowalam dzemu. Czekam te 45 min i wsadzam. Jutro robie od nowa Mloda lipa z autem co za kwas.Ide fotki zaliczyc |
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
czytam i czytam i za choinkę nie wiem o co chodzi- "dzień psujących pLecy" - o co kaman? ani to gramatycznie nijak nie leży ani do kontekstu nie pasuje.... chyba mi upał mózg roztopił
Ania, udanej zabawy
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy za mile komentarze
![]() sara- Ja uwielbiam Twoją Zosię może oczy... a jako mechanik rewelacja darusia- Piękn zdjęcia robisz. jaki masz aparat bo planujemy zakup. Kiedys pisalaś jak się mlodej radziłaś ale nie pamietam... "wiela" kosztuje? Ja dopiero powalilam młodą. Miała dziś dzień dziecka bo w dzień obudzilam ją na siłę po 17. Wiec dałam jej dzis poszalec do wieczora późnego. Wyszłysmy na placyk o 19 i nas burza (a raczej jej zapowiedź) przygnała do domu. Pogrzmialo ze trzy razy, spadlo troche mega wielkich kropli i... i tyle więc poszalaław domu na nowym materacu (kupilismy bo wyrko z jej pokoju wyniesione a moja mama przyjeżdża w poniedziałek). Skoki, akrobacje... cud, że cała a nie w kawałkach jest ![]() dziś jej mowilam, że nie wolno mówić "to moje, to moje" skoro to nie jej (tak robiła u Borysa). No i dziś mowi: W- mamusiu, pójdziemy do tej fajnej cioci? ja- dzisiaj nie ale na pewno kiedyś pojedziemy W- będę mówiła "to NIE moje" ... (umie użyć odpowiedniego argumentu )---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
z mozgiem w porządku
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
no wiesz, ja bym jednak za to głowy (nota bene) nie dała
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek
![]() diabliki ma w oczach twoja Wercia jak zawsze ja też mam kontakt z dziewczyną, która leżała ze mną w jednej sali, ale jeszcze nie udało nam się spotkać, Zosia ona wiecznie uśmiechnięta i z wszystkiego się cieszy ![]() jeszcze raz dziękuje za miłe słowa ![]() jest tak strasznie gorąco, siedze i leje się ze mnie. Byłam sobie dzisiaj na zakupach z moją szwagierką, od razu mi się humor poprawił ![]() Moja siostra się teraz jakoś niedługo będzie wyprowadzała, doszedł nam jeszcze jeden pokój w którym zrobie sobie salon, a tu gdzie teraz mamy pokój to będzie sypialnia. Właśnie szukam jakieś kanapy, nie wiem czy skóre brać czy jakiś materiał
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale zmieniła zdanie jak się bawiła z nim 2 godziny w salonie (była na weekend chyba tylko wtedy więc na pewno bawiła się z pełnym zaangażowaniem w zabawę) a ja sobie w sypialni siedzialam, Wchodzę do pokoju i trochę nie bardzo zadowolona mówię do niej, że no fajnie że się bawili, ale kupę to by mogła jednak zawołać mnie do przebrania Do tego on robi w różnych godzinach (zazwyczaj rano, ale to rano jest pomiedzy 8-12), nigdy mi nie zrobil na dworze i zawsze "sam" - tak nawet próbowałam wychodzić z łazienki, żeby mógł być sam jak mi się wydawało że może mu się chcieć, ale też nie pomaga...a jajka warto wypróbować, tyle że z folią do pieczenia to chyba drogo by wyszło, bo ta folia mi się zużyła mocno - ale ta w woreczkach jest inna to może byłoby lepiej... Jeszcze myślałam o aluminiowej, ale nie wiem czy by się nie podarła... Do spożywczej nie mam opakowania, więc nawet nie przeczytam co na nim jest napisane... w sumie to moznaby sprawdzic czy sie kurczy we wrzatku... zmierzyc wrzucic do wrzatku i znow zmierzyc, jak sie nie kurczy to chociaz tyle
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-07-07 o 00:22 |
||
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Znowu będzie słoneczny upalny dzień. W tekie upały to tylko w domu siedzieć. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Młoda - to moze faktycznie nie ma sensu nic z tym robic. Teraz najbezpieczniej to w garażu trzymać samochow. W kobierzycach wieki nie byłam a mam tam rodzine. Kiedys ( dziecieciem będąc) wakacje tam spedzalam często. Moja cioca uczyła w szkole podstawowej fizyki. Moi trzej kuzuni wraz z rodzinami tam gdzieś mieszkają. Niestety nie utrzymujemy kontaktów.
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie leje deszcz,ale jest tak ciepło,że po pieczywo poszłam w krótkich spodenkach,koszulce na cieniutkich ramiączkach w kaloszach i pod parasolem
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
mloda wspolczuje! jak nie urok to....;/ Dzieki za mile slowka Asiulek aparat mamy normalny ,nic super ciekawego canon 1100D
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
mloda dzieki
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
matko jaki tu ruch
daria ładne te twoje foteczki Maciej dziś od rana na służbie u mojej mamy, a my działamy z remontem , mamy jeszcze mnóstwo do zrobienia, dobrze że od poniedziałku przychodzi facet równać kuchnię bo w życiu byśmy nie dali rady sami szkoda że nie stać nas na fachowców było by o wiele prościej.
|
#4854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tam nic nie pisało o miksowaniu Cytat:
Ja mam ze skaju i taką mogę polecić ,bo i umyć łatwo w razie W. Ale burza u nas była znowu ,na szczęście po południu a nie w nocy ,tak dolało że bez gumowców nie można wyjść bo wszędzie woda stoi. Woda ledwo co leci z kranu ,pewnie jakaś awaria na hydroforni albo prądu nie mają.No masakra z tą pogodą.
|
||
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
u nas burza teraz poszla dalej,troche pogrzmialo niebo biale ale poszlo,oby bylo jutro cieplo .
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie wy się podziewacie
ja wiem że jest pogoda i weekend ,ale żeby od wczoraj do 14 nikt nic nie napisał , oj nie ładnie heheh Maciej śpi a my szykujemy się na basen Dziś miałam kupić nowe żabko do starych karniszy (tych przy sufitowych) i nigdzie ich nie ma następny nieplanowany wydatek ....
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Ja jestem siedzę w domu i mam ochotę wystrzelic swoje dzieci gdzieś na księżyc. Koszmarną noc miałam. O 24 nakarmilam malutką i poszłam spać. Po 3 obudziła mnie Oliwka, najpierw chciała iść spać do innego pokoju, potem zeszłyśmy na dół, następnie o 4 obudziła się Natasza. ( Oliwka dalej nie spała wiec wlaczylam jej bajki i nakarmilam Natasze. Potem musiałam się wydoic. I tak mi zleciało do 6. Na siłe starałam się uśpić Oliwke. W koncu udało się po 7 ale wtedy obudziła się głodna Natasza. Wiec znowu karmienie i dojenie. Po 9 zasnelam na 30 minut bo o 10 wstala Oliwka. Jeszcze tylko dodam ze Oliwka po śniadaniu zwymiotowala.
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Sara ja mam z materiału i chce na skórę wymienić, ale jeszcze poczekam bo mały jeszcze jest nieobliczalny. Moja z materiału składa sie z poduszek i mogę ściągać materiał i prac, a chłopaki co chwile coś opuszcza wybrudza .
Cytat:
. No nie pisało nic o miksowaniu, ale ja zawsze coś namieszam heheU nas tak deszcz padał ( dziś w końcu słońce) , ze drogi były pozalewane. Mój tz pojechał wczoraj z chłopakami o 11 , mieli wrócić po 13-14 . Około godziny 13 tz do mnie dzwoni, przypadkowo mu sie zadzwoniło. Słyszę ze z kimś gada i mówi ze ma chłopaków w aucie ble ble , krzycze żeby mnie usłyszał, wystraszylam sie ze mieli wypadek. Tak padało ze było pełno kalurz , które na pól drogi były i myślałam ze wjechał w nią i stracił panowanie nad autem. Dzwonię szybko a ten mówi ze jechał droga wjechał w wodę, przeplywala całkowicie przez drogę i mu auto siadlo. Myślałam ze to stało sie jak z miasta wracali a on nawet tak nie dojechał i siedział ponad 3 h w aucie z dziećmi i czekał na pomoc. Koleś go wyciągnął drugim autem, potem laweta dojechala. Mały sie zsikal, zero szmat na przebranie. Ale zdrowy dziś także git , bałam sie ze sie przeziebi, dobrze ze pamięta był w aucie to go rozebral i pompka na dupę ubrał. Ja dziś za to wyspana, chłopaki wstali o 7 zeszlam zrobiłam śniadanie, polecialam na górę spać, przebudzali mnie bo wariowali na dole potem na górze. Wstalam o 10 ubralam małego ,tz zabrał chłopaków , udało mi sie i nie pojechałam bo mi tz trul, żebym jechała, ale nie dospana byłam. Wyjechali po 10 ja nura do wyra , nastawilam budzik na 12.30 i Wstalam . Teraz czuje ze sie wyspalam.---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Przemalowywal ktoś kiedyś meble ? Chce stol przemalowac na srebrny http://www.google.co.uk/search?q=sil...w=1024&bih=672 tutaj mi sie pare podoba. |
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moje maleństwo. zdjęcia z telefonu wiec takie sobie.
I nasz basenik.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-07-11 o 11:15 |
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Mała cudna, już taki bobasek - mleczko jej służy
Faktycznie coś tu cicho u nas nadal upały nieziemskie....deszczu nie ma ani kropli, duszno, parno wg prognozy od jutra 28 stopni a w czwartek 21Jutro mam wizytę u mojej gin, aż się boję....wyszedł mi za wysoki cukier, po 75g glukozy i po 2 godzinach....do tego jestem opuchnięta jak wieprz...policzki mam jak dupsko prosiaka...ręce napuchnięte, palce jak parówki cielęce, stopy to masakra - japonki mi n ie wchodzą na nogi chyba boso jutro pojadę do tego po goleniu jestem pocięta jak nie wiem, wszędzie strupki zaschnięte...do tego u ręki mam palca pociętego maszynką, którą złapałam przed kubusiem akurat za nożyk - krew się lała strumieniem, a ja omdlewałam (przedwczoraj), nie chce mi się to zagoić, mięso na wierzchu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

ja grzeję i myję się w misce a tz pod tą lodowatą. Jeszcze dziś fryzjerkę miałam w domu i farbę spłukiwałam wodą z miski
...

sasiadka z koca mi opowiafala jak sie potknal, i ze ona w szoku ze taki maly dal rade wynurkowac . Nie widzialam jego doslownie 3 sek.

co prawda to tylko 2 schodki do domu ale o wybite zęby nie trudno.

.
a ty dzis niezle szalejesz