|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Ja w Chrzanowie mieszkam ![]() Cytat:
![]() Jest kilka antalyi właśnie choć ja jestem wierna tej w Chrzanowie :P
|
||
|
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
.... a moj mąż jest z Trzebini wiec Wasze klimaty są mi bardzo dobrze znane agata - ale Twoj synio to przystojniak
|
|
#3723 |
|
Rozeznanie
|
masakra jaki skwar, dzieciak mój w domu siedzi, nie chodzimy na spacery, dodatkowo jakiś mało śpiący w ciągu dnia
aaa miałam napisać co powiedział gin o tym krwawieniu, a więc powiedział, że to mógł być pierwszy okres 5 tydzień połogu, karmienie piersią zapewnił mnie, że tak się zdarza, sprawdził też macice na usg, posadził mnie na fotelu obadał, nie bolało, ale byłam posrana przed tą wizytą jak nie wiem. Kazał ćwiczyć mięśnie kegla, bo dól pochwy mam jak to powiedział lekko opuszczony, masakra- a faktycznie czuje jakby mi miała wypaść, natomiast zachwycał się jak to mnie ładnie zszyli.aha odnośnie becikowe samorządowego, spieszcie się ze złożeniem wniosku, babka powiedziała, że już niedługo wejdzie w życie to o dochodach |
|
|
|
#3724 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=zaaaabcia;35134750]
My mamy taka i polecam! http://babyhappyshop.blogspot.com/20...odies-and.html [QUOTE=justys1358;35141011]Ja mam tiny love musical klik & discover. [QUOTE=aga_bre;35126722]fp rainforest Dziewczyny bardzo Wam dziekuję za informacje tych mat jest tyle że głowa boli a chcę coś kupić przez internet wiec nie będę mogła zobaczyć na żywo przed kupnem. dzieki |
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Efijy;35151956][QUOTE=zaaaabcia;35134750]
My mamy taka i polecam! http://babyhappyshop.blogspot.com/20...odies-and.html [QUOTE=justys1358;35141011]Ja mam tiny love musical klik & discover. Cytat:
|
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie już chyba okres na dobre zaczął
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3728 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
To uczulenie Paulince znika jeszcze jest ale już jest o niebo lepiej a kompletu maści używam dopiero od wczoraj od 18 Skwar okrutny, nici ze spaceru, ale wyszłyśmy na dwór , stanęłam z wózkiem w cieniu, o dziwo nie było jakoś przeraźliwie duszno, lekki powiew wiatru, mała zasnęła, wnieśliśmy ją do środka i przy otwartych drzwiach spała 4godz Ja też chętnie sprzedam ![]() Lekarka kazała przemywać wodą z mydełkiem, no to kupiłam Oilan w kostce, ale one jakieś takie dziwne jest. Pisze że natłuszczające, a one nie natłuszcza w ogóle. Skóra po nim jest taka tępa. A mogę przemywać samą wodą bez mydła?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||
|
|
|
#3729 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=SELKA*;35152049][QUOTE=Efijy;35151956][QUOTE=zaaaabcia;35134750]
My mamy taka i polecam! http://babyhappyshop.blogspot.com/20...odies-and.html Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem... może tak mówię bo nie mamy takiego problemu. Ale ja z natury nie szukam problemów tam gdzie ich nie ma. Ja bym jeszcze poobserwowała, poczekała, i jeśli przez jakiś czas jeszcze się nie ruszy ta waga, to dopiero się martwiła. Trzymam kciuki żeby było dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co o tej wagi, to w późniejszym okresie dzieci przybierają wolniej. Im dziecko starsze tym mniej przybiera. Przecież tym sposobem to na łożu śmierci ważylibyśmy kilka ton. ![]() A dziękuję, dziękuję, to po mamusi ![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
Z wrażenia aż usnął. ![]() Cytat:
bez tego nie miałabym szansy rano umyć się i zjeść śniadania.
|
|
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
Zadam może głupie pytanie: Czy użądlenie osy, pszczoły czy innego ustrojstwa tego typu wpływa jakoś na mleko ?? bo mnie coś dziś ciachnęło w stopę
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3733 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
apropos - mój Adam miał ostanio katar i kolki, nie życzę nikomu! dziecko które nie ma jak oddychać a wieczorem jeszcze płacze z bólu brzucha. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam chory kręgosłup, tzn generalnie cierpie na dyskopatię m.in. lędźwi. juz dawno nie mialam z tym schorzeniem problemu, ale Borys ostatnio dawał w kość, poza tym jezdzac po tych lekarzach nadźwigałam się trochę, niby nosidełko woziłam na stelazu, ale jednak wyjmowanie , wkladanie, podnoszenie, sciaganie, do tego wkladanie stelaza do samochodu, wyjmowanie... i tak po kilka razy. raz musielismy pokonac schody...notabene przed ośrodkiem, co za kuzwa nonsens, zeby nie bylo dostepu dla niepełnosprytnych. byly szyny , ale mialy taki kąt nachylenia ze jakbym nimi wjechala to chyba by mi dziecko wypadło z tego nosidła do tego na spoczniku stała pani z obwarzankami i po prostu blokowała podjazd tymi szynami. najgorsze ze to przechodzi tylko wtedy jak wyleżę, no a jak tu leżeć przy miesiecznym dziecku.... jutro przyjezdza mąż to go zaprzęgnę do opieki a ja bede leżeć bo inaczej tego nie widzę. w niedziele znow wracamy do krakowa na 2 dni... jezu.. nie chce mi sie.. normalnie mi się dźwiga. edit: a moje dziecko dzisiaj ewidentnie potrzebowało bliskości mamy, jesli spał to tylko jak go wziełam i przytuliłam do cyca, jak go przystawialam to pił króciutko potem zasypiał. nie chciał mi zejść z rąk, jak na złość. pod koniec dnia po prostu połozylam sie z nim na kanapie wyjełam cyca i dałam sie przytulić i tak spaliśmy do 0.30 , mama też usneła, ojciec przykimał na fotelu haha. kąpałyśmy Borysa dopiero o 1wszej.....wlasnie usnal, mam nadzieje, ze pospi chociaz do 4tej. Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-07-07 o 02:03 |
|
|
|
|
#3735 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Że musisz podawać przepis jak się robi lody w sensie mężowiFilip wstał z gorączką ![]() Nie chcę zapeszać ale chyba schodzi nam wysypka ![]() I juz mam dosyć zaglądania mi do wózka bo sie pytają co on ma na twarzy,mówię skazę więc zle dziecko karmię cycem... Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-07 o 08:27 |
||
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Malwina wczoraj dostała flachę mleka. nakarmiłam młodą cycem, usnęła, ogarnęłam kuchnię, mała się przebudziła i siedziała z tatą. ja poszłam do mamy po drożdżówki. wypiłam kawę, w sumie godz mnie nie było. Przychodzę/ A . mówi że tak się darła, nic nie pomagało, smoczek be, woda be, przytulenie, uciszanie be. to zrobił jej mleko. wydoiła 100ml. a za chwilę znowu ryk, bo głodna.... za to po 20 zasnęła, obudziła się o 3
|
|
|
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nasze wczorajsze przygody wygląda na to, że sie dobrze skończyły. W szpitalu laryngolog go wyjął - w całości. I mówił że wszystko powinno być ok, bo szybko wyjęty i w całości i jeszcze się płyciutko wgryzł. A złapaliśmy go w naszym ogródku... Położyłam Młodego najpierw do wózka - w cieniu drzewa i po chwili go wyjęłam na kocyk i wtedy g wyczaiłam, taką małą czarną kropeczkę z nóżkami.Jeszcze się nie zdążył napić.Będziemy obserwować, ale myślę, że powinno być ok. Antoś był dzielny i cierpliwy, a naczekaliśmy się w tym szpitalu ze dwie godziny, my się pociliśmy i wkurzaliśmy a on sobie gruchał
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej Mai krosteczki zchodzą z twarzy, gdzie nie gdzie je ma, ale na główce mam ich pełno
Dzis idziemy na impreze rodzinna i tak mysle jak Maja to zniesie ![]() U nas kolejny dzien upału, oszalec mozna. |
|
|
|
#3739 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie na szczęście tragedii nie ma, na Wybrzeżu cały czas było ok. 20 stopni, więc bardzo przyjemnie, dopiero od wczoraj przyszły upały i do wtorku mają zniknąć, ale to i tak pikuś w porównaniu z tym, co dzieje w centrum i na południu... gorąco współczuję... Cytat:
Cytat:
tak źle i tak niedobrze![]() Widzę, że na razie jest czterech miłośników spania na brzuszku na naszym wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3740 |
|
Rozeznanie
|
boshe przez te upały się wykończę, moje dziecko zachowuje się jak nie moje, ktoś mi je ukradł,podmienił. W nocy budzi się co godzinę/dwie o 23 dałam mu więcej mojego ściągniętego pokarmu obudził się przed pierwszą
i tak się co chwila budził aż do 6ogólnie mam kryzys, wszystko mnie wku... , tłumię emocję żeby nie było afery |
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nie zawsze chce leżeć na brzuchu. Przed chwila zasnela na nim.
od 6 nie spala. Sprzątać trzeba a mi sie nie chce. goraco sie robi Byla wczoraj tesciowa z wnuczka. Po zabawki do piaskownicy. Taa do dziecka nie, ale po takie pierdoły to tak. I zdziwiona byla, ze mala ma trądzik. eh... ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Blue a moze dobrze by Ci zrobiło wyrzucenie z siebie tego wszystkiego |
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Wczoraj byliśmy na pępkowym, które zrobiła Mama P dla swoich koleżanek ![]() Fajnie było. Hania grzeczna, jak praktycznie zawsze. Jedzenie przepyszne Trochę posiedziałyśmy i do domku. Noc spokojna |
|
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3744 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Mam nowe wieści od izotropii: "Witam. Nadal w dwupaku, wczoraj zaczęłam plamić, ale skurcze na ktg są minimalne a tętno mam od 100 do ponad 200, zalecono mi dietę wysokobiałkową i strasznie mało mówią ci lekarze więc nie wiem co jest/będzie i się martwię. Jak się nie rozsypiemy to w poniedziałek mój lekarz pomyśli co dalej. Pozdrawiam"
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Byliśmy dzisiaj z Olą na pierwszym prawdziwym spacerze Niestety męczymy się z potówkami...smarowanie moim mlekiem nie daje rady, bo skóry na szyjce ma moje dziecię za dużo ja już sama nie wiem co z tym robić...? właśnie śpi bez bodziaka w samej pieluszce, na razie nie mam odwagi na pełne wietrzenie - dzisiaj nad ranem przy zmianie pełnej pieluchy narobiła mi na rękę a jak już ją ogarnęłam to mi na nią nasikała |
|
|
|
#3747 |
|
Rozeznanie
|
my już po zakupach z Mikiem. Normalnie jestem w szoku. Kupiliśmy 3 mmi 2razy pieluchy i zakupy takie do domu żarcie, chemi i wydaliśmy 500zł.
a właśnie w auchanie są huggiesy w promocji 39zł. Wlaśnie mi się ciasto studzi a M robi obiad, dzisiaj piersiaki z kurczaka. Izo trzymam kciuki. Alfa jak tam??
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
ojj cieplo....
nie wiem czy to super pomysl, ale jade z malym nad wode musze gdzies jechac bo ochu...j...am ;/ mam dosc siedzenia w domu ;[[ wczoraj zostawilsimy malego na 10! min z dziadkiem, bo chcialam sie z tz przejechac motorem to tak darl jape, ze jak wracalam zagluszona motorem to i tak go slyszalam!;/ przyzwyczaja sie najbardziej do mnie.... a ja jak na jesien nie pojade bez niego nigdzie chocby na weekend to oszaleje ![]() rodzice za tydzien jada w gory slowackie, chca mnie zabrac, ale maz nie chce zostac z malym, kurde myslalam ze przedyskutiujemy to, ale powiedzial, ze chyba oszalalam i ze nie ma mowy bu ....jest marudny, niedobry, spi w dzien, w nocy mnie denerwuje chyba mam jakis kryzys...jeszcze babcia zza sciany tak mnie wkurrrrr.... ze szkoda gadac....wtraca nam sie we wsyztko. Dzis jej powiedzialam, ze to moje dziecko i ze je wychowam jak bede chciala, ze ona juz miala swoj czas. To powiedziala, ze jestem przemadrzala, ze madrzejsza odwszystkich i tp.... takjze standard bo tez macie takie problemy hehehe ]jade gdzies w cien posiedziec, rozloze moskitiere zeby go zaden komar nie ugryzl bo jest lato, a nigdzie nie bylam ani razu i naprawde to mnie przerasta. mAM nadzieje, ze w rpzyszlym roku juz bede mogla go wszedzie brac;/ milego dnia!
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-07-07 o 13:47 |
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Gatta antalya jest też w Bieruniu, ale chyba ma wspólnego tylko nazwę.
pycha kebaby tam mająBegie pytałaś czemu tam, bo sa wg nas najlepsze kebaby. dobre w tychach są w Alanii (obok sasa) tak jak prosiłaś wrzucam smoczki. Malwina ma dwa - dwa różne kształty. Dużo lepiej ssie tego różowego. oba są z Canpola smok.jpg smok2.jpg idziemy dzisiaj na grilla do siostry męża. On sobie wskoczy do basenu, a ja przez te cholerne krwawienie będę siedzieć na d.pie :P
|
|
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Nie mam zupełnie czasu, przygotowuję się do egzaminu praktycznego, trzymajcie kciuki we wtorek... Przejrzałam pobieżnie wątek, smutne jest, że co rusz można natknąć się na nieprzyjmeny post,ale widzę że staracie się żeby atmosfera jednak sprzyjała właściwie widzę że nie jestem potrzebna, bo Kotek doskonale odpowiada na wszystkie pytania, po raz kolejny zastanawiam się czy nie jest jednak przyczajoną położną nie mam nawet co cytować bo zgadzam się z tym,co mówi.stokroteczko, no na prawdę zagadkowa sprawa,nie wiem jak ci pomóc na odległość, musiałabym obejrzeć sam akt karmienia, piersi.. może wybierzesz się do doradcy laktacyjnego,albo zamówisz wizytę do domu? spadam do książek, modlę się o deszcz bo w takiej temperarturze ja nie potrafię się uczyć... miłego weekendu wszystkim! ![]() Ah, i dziękuję za wszystkie gratulacje!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

w Myslowicach, Jaworznie, Trzebini i Chrzanowie... a ze w Oswiecimiu to nawet nie wiedzialam... przyznam, ze swego czasu bylismy stalymi bywalcami kebabow... w sumie to bym zjadla 

5 tydzień połogu, karmienie piersią

do tego na spoczniku stała pani z obwarzankami
i po prostu blokowała podjazd tymi szynami. 
]