Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-07, 20:19   #931
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Kasia chyba tatusiem zalatuje i minki robi cudowne

dzięki dziewczynycałusy i komplementy przekazane

Ando-nie wiem co pisać bo żadne słowa nie uśmierzą Twojego bólu,
tule Cię mocno,proszę - nie obwiniaj się, zostań z nami, pisz ile chcesz, wysłuchamy i postaramy się wspierać

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 20:24   #932
maksikola
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
W skrocie - po dlugiej walce o utrzymanie ciazy, 2 miesiacach w szpitalu bez wod, i porodzie w 31tc przyszlo mi sie rozstac (zmarla 3.07) z moja tygodniową córeczką Marysią... Biedna - tak dlugo jej serce walczylo o zycie ...i nie dalo rady kiedy zyc jej przyszlo...
W poniedzialek pogrzeb
nie wiem co napisać, nie dam rady
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MAGA! my tez mamy takiego znajomego ksiedza co nam ślubu udzielał - ale fajnie było bo nas znał i kazanie było takie tylo do nas!
z Rzeszowa ksiądz? Znam wielu...

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

dzięki dziewczynycałusy i komplementy przekazane
Kasia już śpi? o której ją kąpiecie?
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 20:34   #933
zebrawpaski
Zakorzenienie

maksi- piękna łazienka i duża, ja chciałam bidet ale nie zmieszczę
Kasia zasnęła mi na kolanach - karmię ją na rogalu - tak mi wygodnie i jej chyba też, ona śpi prawie cały dzień a w połowie nocy się budzi i do rana nie chce spać...
staram się powoli ją przestawiać
a kąpiel dopiero po 21 bo tak Tz-et wraca a przy kąpieli jest bardzo pomocny

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

mam jakieś cięższe i większe piersi... chyba przybywa mi pokarmu
nie mam laktatora i woreczków do mrożenia pokarmu...
czy odciągałyście trochę swojego mleka przy nawałach?
marnotrawstwo wylać do kranu...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-07-07, 20:47   #934
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Hej
witajcie
tak sie zdarzylo ze z mam lipcowo-sierpniowych przejsc mi przyszlo do aniolkowych...
Ale widze tu znajome nicki. Czesc Prince!
Ando, ja też nie umiem znaleźć słów... Tak strasznie mi przykro. Zostań tutaj z nami, nikt lepiej Cię nie zrozumie niż inne Aniołkowe Mamy... Czytałam jak walczyłaś o swoją Córeczkę i nie mądrym będzie obwinianie siebie o to jak się to wszystko potoczyło. Trzymaj się, przytulam mocno

eseska, jak się czujecie?

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 21:29   #935
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
witajcie
tak sie zdarzylo ze z mam lipcowo-sierpniowych przejsc mi przyszlo do aniolkowych...

W skrocie - po dlugiej walce o utrzymanie ciazy, 2 miesiacach w szpitalu bez wod, i porodzie w 31tc przyszlo mi sie rozstac (zmarla 3.07) z moja tygodniową córeczką Marysią... Biedna - tak dlugo jej serce walczylo o zycie ...i nie dalo rady kiedy zyc jej przyszlo...

W poniedzialek pogrzeb

a ja coraz bardziej sie obwiniam, bo wiem ze nie zrobilam wszystkiego zeby ją uratowac, ze zbyt sie poczulam pewna tego ze choc urodzi sie wczesniakiem to wszystko bedzie dobrze, a jednak... Wogule do glowy mi nie przyszlo ze moze umrzec... Przezyla 6 dni, stan byl ciezki ale stabilny, powoli sie poprawial... starczylo kilku godzin zeby sie posypała... Po telefonie ze szpitala ze jest zle przyjechalismy po to zeby dostac na rece stygnace cialko... Gdy byla w inkubatorze balam sie jej dotykac zeby krzywdy nie zrobic. Nawet na jej smierc sie spoznilam. A teraz szykuje pogrzeb...
Witaj
nie bede pisała nic na pocieszenie bo takich słów nawet niema.....
i mowe mi odjeło.... [*]

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 21:34   #936
Lucy1111
Zakorzenienie

Ando, tak strasznie strasznie mi przykro. kropka. brak mi słów. nie wyobrażalny dramat. przytulam mocno. zostań z nami

Esesko, żyjemy, żyjemy Gdybym miała ogródek z basenem jak u Natalii, to taki skwar mogłabym mieć do jesieni ale nie w kamienicy bez balkonu ostatnio jakoś wolę Was czytać niż pisać...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 21:55   #937
bacharybnik
Zadomowienie

Witam
My dzisiaj obniżyliśmy Tobiaszowi o jeden poziom łóżeczko bo zaczyna chwytać szczebelki i się podnosić, strach miałam, że może wypaść.

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Darka pozdrawia:
Ślicznotka ucałuj ją od e-ciotki

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
pozdrawiamy z basenu
Nic tylko pozazdrościć basenu

Cytat:
moja Córeńka nazywana przez Babcię Minką- Katarzynką
Śliczna

Cytat:
Hej
witajcie
Witaj, pisz kiedy tylko masz ochotę

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
BACHA! co u Was? jak kredyt? Pewnie spędzasz na maksa czas z Tz!!!!!!?!
Tak jak napisałaś, na maksa staram się spędzać czas razem z dziećmi i Tżtem bo jeszcze trochę i znowu nam Tż pojedzie.
Jeszcze nie wiemy czy dostaniemy kredyt, bank zażyczył sobie przetłumaczenia wszystkich papierów na polski. Wczoraj zawieźliśmy tłumaczowi przysięgłemu papiery do przetłumaczenia i będziemy mieli je dopiero we wtorek, więc jeszcze czekamy. Najgorsze jest czekanie!!

Cytat:
Kasia zasnęła mi na kolanach - karmię ją na rogalu - tak mi wygodnie i jej chyba też

mam jakieś cięższe i większe piersi... chyba przybywa mi pokarmu
nie mam laktatora i woreczków do mrożenia pokarmu...
czy odciągałyście trochę swojego mleka przy nawałach?
marnotrawstwo wylać do kranu...
Ja Tobiasza od początku karmię na rogalu, tak nam jest wygodniej.

Ja nigdy nie miałam nawału ale jak czuję, że Tobiasz wszystkiego nie wypije albo teraz jak dostaje już inne jedzonko i (.)(.) mam pełne to odciągam laktatorem i mrożę. Pół zamrażalki mam już mleczka.

Zeberko wiem co czułaś w czasie porodu jak Kasia traciła tętno, sama na własnej skórze to poczułam. Najgorsze było to jak w czasie porodu na KTG zgubiło się na chwilę tętno dziecka. Szybko podano mi maskę z gazem do oddychania i zdecydowali, że jednak będzie cc żeby dziecko ratować.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 22:32   #938
bacharybnik
Zadomowienie

Dzisiaj Tobiasz pozdrawia z basenu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BASEN (338x450).jpg (23,2 KB, 39 załadowań)

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 07:01   #939
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Dzisiaj Tobiasz pozdrawia z basenu
sama radość!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 07:36   #940
kajaja
Zadomowienie

hejka ale szalejecie

Zeberko gratulacje Kasia

Ando
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:11   #941
prince_polo
Zakorzenienie

heeeeeeej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-08, 10:13   #942
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
heeeeeeej

Dzień dobry
co tam Prince?

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:47   #943
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
co tam Prince?
swedzi mnie od kilku dni twarz;cry: a dzis mam kolo brwi (nad i pod) czerwone i z krostami i na policzkach i tez swedzi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-08, 11:05   #944
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzien dobry nie rodze wciaz niestety. Ktg mam robione 3 razy dziennie a dzis mialam amnioskopie czy jakos tak wody ogladali ponoc czyste. Proba oksy jutro maly w brzchu szaleje.niezmiennie a ja.cwicze cierpliwosc do malego uparciucha. Pani dr orzekla szyjka uksztaltowana skrocona ale nie wiem co to znaczy
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 11:48   #945
zebrawpaski
Zakorzenienie

HEJ!

Komu kawkę, ekspres mi się psuje/ostatnio wszystko mi się psuje-laptop-telefon-brrr/ale Tz-et jest dzisiaj w domu więc ekspres naprawił.

Basiu- Tobiasz słodki.
Chyba kupię laktator i woreczki do mrożenia pokarmu. Będą jak znalazł gdy wrócę do pracy.

Mamusie czy ja mogę Kasie wynosić na zewnątrz bez czapki jeśli siedzimy w cieniu? Byłyśmy dwa razy po pół godziny ok 18.00 w cieniu za domem ale czapkę jej zakładałam mimo, że słońce na nią nie świeciło, bardziej żeby uszy chronić, chociaż wiatru nie ma...
Zakładam jej tylko body+pampoch i nakrywam pieluszką, ewentualnie skarpetki

Alfa- czekanie najgorsze, jak będą chcieli przyśpoieszać poród to ja bym się nie upierała, u mnie też niby wszystko było ok, chcieli do domu posłać a potem się okazało, że wody zepsute już były

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

kajaja- co u Ciebie?

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

raju - dziewczyny- ale bym sobie potańczyła...
i marzy mi się szpilki ubrać
jechaliśmy do szpitala na zdjęcie szwów i oczywiście szybko wsunęłam "babciowe" sandały - myślałam że mi pasek się urwał bo dziwnie luźne były....w aucie przesuwałam zapięcia bo nogi klęsną
i powiem Wam w sekrecie, że codziennie mam 1kg mniej ale wiem, że ta sielanka nie będzie trwać wiecznie i waga stanie...jeszcze kilka kilogramów do wagi sprzed ciąży a potem....20 przedciążowych do zgubienia

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-07-08, 12:03   #946
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko już niedługo wrócisz do formy zobaczysz Jak Kasia podrośnie to będziecie śmigać z wózkiem, a kg będą same spadały

Ando Tule mocno

Witajcie Jutro mam wizytę u ginekologa, a we wtorek u diabetologa. Mam nadzieję, że diabetolog będzie miał dla mnie dobre wiadomości

Dziś rano miałam pamarańczowy mocz, spróbuje pić więcej, bo rano i w nocy mniej piłam, może to dlatego
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 12:37   #947
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Zeberka cudny post a Kasienka przeslodka jak aniolek
Fio pij wiecej wody minerlanej lub przeghotowanej wody z cytryna w taki upal to min 3litry. Tez sie zastanawiam nad uzywanym wozkiem. i tak jak Esia mowila kumpela mi doradzala ze jak maluch w zimie sie urodzi to dlugo w gondoli nie pojezdzi lepiej wlasnie w spacerowke zainwestowac...
Esia zaczynasz juz cos dla malucha kupowac??? kiedy masz polowkowe??

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 12:41   #948
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

O rany, ale zrobiłam dobrą kawkę mrożoną
I być może za 2 tygodnie przyjedzie moja siostra, strasznie się cieszę

Pogoda ładna, ale my jesteśmy uziemieni, już nawet nie chcę w ogóle wychodzić z domu, żeby dotrwać jakoś z paskudem na ręku do jutra, a potem niech się dzieje wola nieba z tą raną.

Dziewczyny z zimowymi dzieciaczkami, ja nie mam wprawdzie doświadczenia, ale sądzę, że na zimę jest dobrze kupić wózek z dużą gondolą, bo jednak dziecko+ubranie+kocyk i inne okrycie zajmie dużo miejsca.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 13:00   #949
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ando bardzo mi przykro, że Cię to spotkało. Pisz jeśli, tylko będziesz miała siły i chęci. Przytulam Cię bardzo mocno

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 13:19   #950
fiolusiek
Zakorzenienie

Kunegudna, ale ja piję dużo, czasem nawet ponad 3 litry
A co do wózka to TŻ mnie przekonał, żeby nie kupować używanego.
I zdecydowałam się na ten model: Roan Marita. Ma dużo opinii dobrych. A ja potrzebuję wózka na wieś więc koła musi mieć solidne
Nie wyobrażam sobie usypiać małego na rękach czy nosić go na spacery jak będzie mały to mniejszy problem, a później
Stary 2012-07-08, 13:20   #951
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Hej
witajcie

W poniedzialek pogrzeb

a ja coraz bardziej sie obwiniam, bo wiem ze nie zrobilam wszystkiego zeby ją uratowac, ze zbyt sie poczulam pewna tego ze choc urodzi sie wczesniakiem to wszystko bedzie dobrze, a jednak... Wogule do glowy mi nie przyszlo ze moze umrzec... Przezyla 6 dni, stan byl ciezki ale stabilny, powoli sie poprawial... starczylo kilku godzin zeby sie posypała... Po telefonie ze szpitala ze jest zle przyjechalismy po to zeby dostac na rece stygnace cialko... Gdy byla w inkubatorze balam sie jej dotykac zeby krzywdy nie zrobic. Nawet na jej smierc sie spoznilam. A teraz szykuje pogrzeb...
Bardzo mi przykro nie wiem co napisać bo w takiej chwili żadne słowa nie są dobre...

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Witajcie Jutro mam wizytę u ginekologa, a we wtorek u diabetologa. Mam nadzieję, że diabetolog będzie miał dla mnie dobre wiadomości
Bardzo mocno zaciskam za wizyty

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35171290]O rany, ale zrobiłam dobrą kawkę mrożoną [/QUOTE]

PERSE podziel się ja też chcę taką dobrą mrożoną

MAGA co u ciebie jak się czujecie?

ZEBERKA
nim się obejrzysz a kilogramy same zaczną znikać Kasie z pewnością o to zadba

BACHA
Tobiaszek jest cudowny i jak mu dobrze w tym basenie

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 13:27   #952
Konto usunięte

Dzielę kawą

Cytat:
Kunegudna, ale ja piję dużo, czasem nawet ponad 3 litry
A co do wózka to TŻ mnie przekonał, żeby nie kupować używanego.
I zdecydowałam się na ten model: Roan Marita. Ma dużo opinii dobrych. A ja potrzebuję wózka na wieś więc koła musi mieć solidne
Nie wyobrażam sobie usypiać małego na rękach czy nosić go na spacery jak będzie mały to mniejszy problem, a później
To wózek, który ja chciałam i będę chciała Jest ciężki, nie wchodzi do każdego samochodu i koła nie są skrętne (wg niektórych to wady), ale jest bardzo solidny, amortyzację ma jak z bajki i ma dużą gondolę. Spacerówka też jest bardzo solidna.
Macałam go w sklepie, jest naprawdę super. I ma dużą gamę kolorystyczną.

Oczywiście parę dni, tygodni po # widywałam ten wózek wszędzie .
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 13:32   #953
fiolusiek
Zakorzenienie

Perse ja nie lubię wózków, ze skrętnymi kołami A ten jakoś przypadł mi do gustu Obejrzymy pewnie jeszcze Tako, ale jak dla mnie Roan wygrywa
Stary 2012-07-08, 13:33   #954
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
MAGA co u ciebie jak się czujecie?
Dziękuję, na razie lepiej zdarzają się gorsze dni, ale wysypiam się przynajmniej na tym l4

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35171984]Dzielę kawą [/QUOTE]

Daj przepis na tą pyszną mrożoną kawkę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35171984]
Oczywiście parę dni, tygodni po # widywałam ten wózek wszędzie [/QUOTE]

Ja codziennie z okna kuchennego widzę, jak sąsiadka wystawia małego na balkonie w takim wózku, jaki ja chciałam.

Fiol a kupujecie już coś teraz dla małego?

Stary 2012-07-08, 13:39   #955
fiolusiek
Zakorzenienie

Maga Jeszcze nic nie kupujemy, na razie tylko oglądamy.
Może się przełamię jutro po wizycie i kupie coś w sh, sama nie wiem jeszcze A wy kupujecie coś już
Zostało mi 97 dni do terminu porodu z OM
Stary 2012-07-08, 13:40   #956
Konto usunięte

Mój super skomplikowany przepis na mrożoną kawę:
1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej+1,5 łyżeczki cukru (proporcje jak kto lubi zresztą) zalewamy mlekiem i mieszamy aż się rozpuści

Cytat:
Perse ja nie lubię wózków, ze skrętnymi kołami A ten jakoś przypadł mi do gustu Obejrzymy pewnie jeszcze Tako, ale jak dla mnie Roan wygrywa
Powiem Ci tak - szczerze mówiąc to wózek wybrała mi mama (chciała mi go kupić z siostrą, która byłaby chrzestną Dawida), która nawoziła się mnie i moją siostrę i jakieś tam doświadczenie ma, więc przyjmuję jej argumenty. Jednak mi samej wózek również się spodobał, jest bardzo klasyczny, koła ma super na nasze polskie drogi i chodniki, a na wieś to już całkiem.
Jeszcze podobny jest Jedo Bartatina na pasach, też go widziałam, ale jak potem czytałam w necie, że śrubki z niego odpadają, to dałam sobie spokój.
Roan to polska firma, ma siedzibę w Częstochowie Dla mnie tak naprawdę jedyną jego wadą jest waga, bo ja jakimś super himenem nie jestem, ale trudno, wolę, żeby dzidzia miała wygodnie.
I ja też nie jestem fanką skrętnych kółek.
Stary 2012-07-08, 13:43   #957
anusia1808
Rozeznanie

Dziewczynki czy któraś z Was robiła kiedyś krewetki?
Mam ochotę na krewetki ale nie wiem jak się je robi, może któraś podpowie sprawdzony przepis?:pr osi:

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Zostało mi 97 dni do terminu porodu z OM
Super Zobaczysz jak to szybko zleci nim się obejrzysz a będziesz pokazywała e-ciotką synka

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 13:43   #958
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
A wy kupujecie coś już
Ja nawet nie oglądam, a co dopiero o kupowaniu mowa. Na razie jesteśmy na etapie, że dopiero jak się Bąbel urodzi, może później nam się coś odmieni... chociaż będzie ciężko, TŻ się zaprał, że po porodzie, a ja jakoś też nie mam chęci na jakieś zakupy

Stary 2012-07-08, 13:44   #959
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ochotę na krewetki ale nie wiem jak się je robi, może któraś podpowie sprawdzony przepis?:pr osi:

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Znalazłam coś takiego
http://www.youtube.com/results?searc....0.zrxlEUaYjxU
Stary 2012-07-08, 14:04   #960
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a masz duże czy małe?
z sałatą? czy solo?
ja ubóstwiam pieczone, ale muszą być duże, bo się kurczą. w/g przepisu z biedronkowych tigerów yamiiii

Sałatka Cobb (że niby ją jada Jennifer Aniston )

Miks sałat, grillowane krewetki, ogórek, awokado, 2 jaja na twardo, szczypiorek + sos: szklanka jogurtu z 100 g sera pleśniowego, 2 łyżeczki musztardy dijon, sok z cytryny, sól, pieprz, mięta

Z mojego pliku wizażowych przepisów KREWETKI KASIORKA (takie z biedro) po rozmrożeniu i odsączeniu wody posyp pieprzem, solą i czosnkiem . Na następny dzien ułóż na papierze do pieczenia i w piecu nagrzanym do 180 st potrzymaj z 10, 15 minut. Pyyyszne są nawet same. Albo z sosem z jogurtu i świeżego czosnku

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-07-08 o 14:09
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości