|
|
#1441 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
gorzej jest tylko z nazwiskiem moim bo ja bym chciała swoje, TŻ żebym miała jego, więc siłą rzeczy będę miała dwa kończące się na -ska w żadnej rubryce się pewnie nie zmieszczę |
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
neave - nie, nie... akt urodzenia wybieracie w swoich USC i to musi byc taki specjalny do slubu koniecznie z oplata 22zl, nastepnie razem idziecie do twojego USC lub twojego tz-a tam do ktorego nalezycie przez zameldowanie, ale idziecie razem, wezcie tez dowody osob. dostajecie to zaswiadczenie ale poniewaz slub jest w innej parafii to do tamtego usc nie musicie isc tylko pani da wam kwitek do zaplaty cos kolo 88 zl na rzecz usc do ktorego nalezy parafia w ktorej bedzie slub... czyli ty zameldowana jestes w A, twoj tz w B a slub jest ... mam w parafii C (czyli USC rowniez C) idziecie do a lub b zeby dostac zaswiadczenie a na konto c placicie tylko kase nawet na poczcie. akt urodzenia wybiera sie tam gdzie bylo sie zapisanym po urodzeniu wiec u mnie to byl jeszcze inny usc
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- z usc bierzemy akty urodzenia a nie chrztu |
|
|
|
#1443 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jeżeli chodzi o kolory to Ci nie doradzę bo się nie znam, ale generalnie jestem negatywnie nastawiona do zieleni (bo mam teraz pokój taki i chce go jak najszybciej przemalować bo już na niego patrzeć nie mogę )Cytat:
a duża różnica w kolorach jest? tzn bardzo widoczna? bo w sumie on bedzie miał krawat 'u góry" a ty buty 'na dole' więc może aż to się tak bardzo nie będzie odznaczało. A nie ma możliwości wymienienia krawatu na ciemniejszy w sklepie? Gdybyś wrzuciła zdj butów i krawata razem to łatwiej byłoby coś więcej na ten temat powiedziećWoalka super, nie wiedziałam takiej jeszcze w połączeniu z kwiatami na pewno będzie to wyglądać bajecznie![]() Ale tu dziś cisza, chyba każda siedzi i sie chłodzi gdzieś w cieniu
|
|
#1444 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() z USC bierzemy akt urodzenia, a on jest w tym urzędzie do którego podlega miejsce naszego urodzenia; (tak jak pisze Małgos), to musi być ten wydawany za opłatą 22zł. Dopiero wówczas idzie się do jednego z USC, gdzie któreś z nrzeczonych jest zameldoane i za opłatą 84 zł dostaje się zaswiadczenie o braku przeszkód do zawarci związku małżeńskiego Padło pytanie o to kiedy spisuje się protokół. Z tego co wiem to czas jest zwiazany z ważnością kwitka z USC. Ten jest wazny od wydania 3 miesiące i wtym czasie trzeba go wykorzystać tzn ślubować, dlatego protokół spisuje się maksymalnie 3 miesiąde przed ślubem Justii mogłabyś wrzucić do ogólnodostępnego ątku zdjęcie z fryzurką. Na zdjęciu które widzę wygląda super, zreszta jak zobaczyłam 4.5h u fryzjera to mnie zatkało. Co oni Ci tam robili? Edytowane przez sarah29 Czas edycji: 2012-07-07 o 15:23 |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
sarah - dokladnie to mialam na mysli jedynie roznica jest taka ze oplate oni beda uiszczac na rzecz usc pod ktory podlega parafia w ktorej bedzie slub... my dostalusmy zaswiadczenie od razu a oplate zrobilismy pozniej tylko wtedy musialam doniesc dowod wplaty w moim usc bo tam wszystko zalatwialismy
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- male sprostowanie - zaswiadczenie z usc wazne jest tylko 3 miesiace ale protokol nie wiec to zalezy od ksiedza czy chce spisywac 2,3 czy 4 miesiace wczesniej... na pewno nie wiecej niz 6 miesiecy bo tyle max sa wazne akty chrztu czsami nawet wymagaja zeby nie byly starsze niz 3 miesiace ale to zalezy od parafii... ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- wloszka - ja roznica kolorow bym sie nie przejmowala, buty beda pod sukienka poza tym jak ktoras z dziewczyn pisala nie beda na wysokosci krawata wiec roznica nie bedzie zauwazalna jak dla mnie |
|
|
|
#1446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Monika860902, mayeczka87, haczyk7, wesola84 - Wszystkiego Najpiękniejszego na Nowej Drodze Życia !!!
Cytat:
Jesli już mamy tylko leżec i leniuchować, to wyjazd zagranice nie ma dla mnie wiekszego sensu, bo ja wolalabym coś tam jednak zobaczyc. Nad polskim morzem robimy tak, ze on się kapie i leniuchuje - dla mnie zas rozklada parasol, parawan i ja sobie siedze i czytam zalegle książki Nie umiem odpoczywać, tylko kapiąc się i leżąc. Nie opalam się też, więc plażowanie dla opalania nie jest dla mnie. Lubię zwiedzać, czytać, coś nowego poznawać. Gdzies tam w Hiszpanii, gdzie jeszcze nie byłam, chyba bym tego nie wytrzymała, bo chcialabym cos jednak zobaczyc. A nad polskim morzem zupelnie mi to nie przeszkadza Jedyne czego się obawiam to własnie pogody i dlatego myslimy jeszcze o tej Hiszpanii. Tylko wtedy Małżonek bedzie musiał isc na kompromis i bedzie poł na pół - trochę leżenia a trochę zwiedzania ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2012-07-07 o 16:16 |
||
|
|
|
#1447 |
|
Rozeznanie
|
Na początek kochane monika860902, mayeczka87, haczyk7, wesola84
jestem pewna, że dziś jest dla Was najpiękniejszy dzień życia i niech rozpocznie on całe pasmo pięknych dni Na pewno wyglądacie pięknie, a Wasi Narzeczeni oniemieli z zachwytu, kiedy Was zobaczyli Bawcie się dobrze i uśmiechajcie szeroko! Dużo miłości!!!Małgoś szykuje się cudowna podróż! chciałabym umieć zaplanować taką wyprawę - jesteś niesamowita ja bym się zmieściła do Twojej walizki, ale już Mój Mąż by nie wszedł, więc zostanie nam narazie coś mniej spektakularnego do zwiedzania zasuwacie jak szalone z tymi postami kochane! podczytuję Was, ale zwykle czasu brak na odpisanie, bo ciągle mnóstwo pracy wloszka8 trzymam kciuki za obronę! na pewno będzie dobrze nie przejmowałabym się różnicą pomiędzy odcieniem krawata i butów co na to Twój TŻ? może ta różnica nie jest aż tak duża? brawa za decyzję o woalce! bardzo mi się to podoba ![]() dostępem do klubu zajmuje się niki19 szczesliwa25 czyli jednak nie piwonie? te jasne róże, które wrzuciłaś są piękne i bardzo delikatne. w takim nieskomplikowanym bukiecie widać cały ich urok w swoich zdjęciowych zbiorach też miałam kilka bukiecików w tym stylu w tym ostatnim podobają mi się kwiaty, ale już ten mikrofon czy jak to się tam nazywa, to...fajnie, że tort już wybrany! jest świetny! no i super, że smaczny, bo przy angielskich to podobno nie jest reguła...
|
#1448 |
|
Rozeznanie
|
Kasioonya - ja tak bardzo, bardzo chciałam te piwonie, jednak wszędzie gdzie nie zapukałam mówiono mi, że owszem - sprowadzić mogą nawet w październiku, ale nie obiecują w jakiej formie one będą i ile czasu wystoją
Tak więc po prostu mnie przestraszyli, a że chcę mieć 'mocno' ukwieconą salę to wizja zwiędniętych piwonii na pianinie, na komodzie, u nas na stole śniła mi się po nocach.. właśnie trwa u nas wesele kolejna szczęśliwa para na naszym koncie ))Wiecie, ja już się tyle PM'ek naooglądałam, że chyba to jest powód tego, że nie lubię takich zbyt wymyślnych sukni i innych rzeczy )
|
|
|
|
#1449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak sobie teraz pomyślałam, że kiedy ja przeprawiałam się przez kwiaciarnie i wszyscy odradzali mi gerbery, to mówili między innymi o ich małej trwałości... dopięłam jednak swego i bukiet był z gerber, a one grzeczniutko cieszyły moje oko jeszcze przez 10 dni po ślubie czy dobrze rozumiem, że prowadzisz salę weselną? super "mieć na swoim koncie" szczęśliwe pary nie kojarzę jaką suknię wybrałaś - przypomnisz? PS: dziewczyny jestem żoną już równiutki miesiąc
|
|
#1450 |
|
Rozeznanie
|
kasioonya - dokładnie tak, obawiałam się o trwałość
![]() Ale tak jak sobię przypomnę to moim pierwszym pomysłem były róże więc wracam do korzeni ![]() Co zaś do zawodu - z wykształcenia jestem prawnikiem, który postanowił zrezygnować z wyuczonego zawodu bo poczuł, że musi pomóc rodzicom w prowadzeniu restauracji ![]() I chyba jestem szczęśliwa ;-))) |
|
|
|
#1451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
świetnie jest mieć pracę, która przynosi radość! po zorganizowaniu naszego wesela zaczęłam myśleć o robieniu tego zawodowo, bo byłoby cudnie, gdyby ktoś zechciał mi płacić za załatwianie tych wszystkich superprzyjemnych spraw
|
|
#1452 |
|
Rozeznanie
|
Kasiunia,
wiesz, to może i tak z boku wygląda, ale dla restauratorów wesela wcale nie są aż tak przyjemnymi uroczystościami ) dla nas to równie duży stres co dla młodych, a praca przeogromna żeby to wszystko dopiąć i żeby grało..i ludzie, niektórzy sami nie wiedzą czego chcą, inni mają za to zupełnie błędne wyobrażenie o tym jak ta uroczystość powinna wyglądać - i zupełnie nie dają sobie wytłumaczyć, że pewne potrawy po prostu na weselach się nie sprawdzają, a potem słyszymy coś takiego; 'aaa.. no wszystko fajnie, tylko tego kremu z pomidorów z mascarpone jakoś nie chcieli jeść' - no nie chcieli! mówiliśmy! )niemniej uważam, że sama organizacja, tj. dopinanie sal, kwiatów, orkiestr, fotografów i innych może być nieźle ekscytująca. Sama chciałam zlecić przygotowanie naszego ślubu jakiejś firmie, niemniej w naszym rejonie nie znalazłam nikogo godnego zaufania
|
|
|
|
#1453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale każda praca ma swoje blaski i cienie widziałam ile spraw było na głowie właścicielki "naszej" sali - wszystko musi działać jak w szwajcarskim zegarku, więc to na pewno niemały stres... ale grunt to świetna organizacja! u nich było tak: 7 i 8 czerwca - nasze wesele i poprawiny, później sob. i ndz. - kolejne, następnie w śr. i czw., no i jeszcze kolejny weekend cichutko tu dzisiaj... ja właśnie przed chwilą dowiedziałam się, że już jutro będę zasypiać wtulona w Męża i już nigdy więcej go nie wypuszczę! teraz ważne pytanie wakacyjno-urlopowe: dziewczyny czy któraś z Was może polecić jakieś fajne noclegi w okolicach Trójmiasta? te "okolice" mogą sięgać nawet do Władysławowa, chociaż chodzi nam raczej o niewielką nadmorską miejscowość, w której będzie można odpocząć na średnio zatłoczonej plaży i z której będzie w miarę niedaleko do 3miasta... kto pomoże? przepraszam za pogrubienie, ale zależy mi na Waszych opiniach
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Szczesliwa - wspólczuje ci tych nieznośnych klientów, bo czasem 10-ciu super ale jak ci się trafi jakiś jeden okropny to cały dzień psuje.. i tak jak mówisz nie przetłumaczysz.... ale dobrze, że praca sprawia ci przyjemność... a jaką sukienkę ma obecna panna młoda??
Kasioonya - super, że mężulek wraca ja sobie nie wyobrażam gdyby mój miał wyjechać.... my właściwie się nie rozstajemy... masz śliczny avatar ![]() co do tamtych stron morza to niestety nie pomogę, bo ja jak jeździłam to w okolice Darłowa, pogorzelicy, dziwnówka itd... a co do mojej pozdróży to przecież zawsze moge miec jakis nadbagaż ahh dziewczynki nie moge się doczekać
|
|
|
|
#1455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A - tam gdzie się urodziłam, B- tam gdzie TŻ się urodził i jest zameldowany, C- tam gdzie ja jestem zameldowana, D - gdzie bierzemy ślub także trochę mnie zdziwiłaś tym że to musi być jakiś specjalny...bo jak mi się kojarzy jak dostaliśmy na młodego 3 sztuki to babeczka coś wspominała że te kolejne to po to żeby na ślub już miał...gorzej za to będzie z zaświadczeniem... ale to też muszę się dowiedzieć gdzie mamy iść. najbezpieczniej będzie wstąpić do Urzędu z młodym, grzecznie podpytać miłe panie i wszystko będzie jasne ![]() Malgos - ta wasza podróż brzmi cudownie! my właśnie rozważamy co zrobić z wakacjami/podróżą w tym roku... gdzieś z młodym by się przydało pojechać, tylko nie wiemy czy zdecydować się wtedy kiedy oficjalnie w firmie mam urlop (2 i 3 tydzień sierpnia) czy odczekać do zakończenia imprez i wybrać się gdzieś pod koniec października albo w listopadzie czy nawet na sylwestra. ale kurcze to już mało wakacyjne i nie wiemy co zrobić... najlepiej byłoby znaleźć jakiegoś last minute za 1tyś od osoby i mieć z głowy, ale coś ciężko widzę w tym roku z takimi ofertami...a może znacie jakieś fajne miejsce w Polsce gdzie warto wybrać się z 1,5 rocznym brzdącem? |
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - jedyne czego wymagają to opłaty 22zł na tym akcie urodzenia, poza tym to on chyba jakiś specjalny nie jest (byc może jest też adnotacja o tym że nie jesteś w związku małżeńskim teraz to dokładnie nie pamiętam, zresztą ja nie mam porównania z tym normalnym bo nie pamiętam kiedy ostatnio mi był potrzebny)... a może już ma opłacony to by nie musiał wybierać raz jeszcze...
U mnie było jeszcze więcej, bo urodziłam się w A, zameldowana w B, tż urodzony w C, zameldowany w D a ślub w E brzmi skomplikowanie ale takie nie jest... bo bierzecie akty urodzenia i idziecie do USC twojego lub Tż-ta i tyle, resztę pani was pokieruje, mi nawet wypełniła kwitek (tzn podała numer konta tego USC do którego należała parafia gdzie mielismy slub)... i tyle ![]() A może na Mazury?? Nigdy tam nie byłam ale słyszałam że super |
|
|
|
#1457 |
|
Zadomowienie
|
akt musi być nowy za 22zł
![]() a mazur to ja nie cierpię strasznie mi się kojarzą ;/
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Agacia - niby musi być nowy ten akt ale słyszałam tutaj na forum że zdarzały się przypadki, że akceptowali takie nieopłacone... zawsze można sprawdzić w USC, mi np. skończył się dowód i baba sie uparła i musiałam na dwa dni jechac do domu o nowy dowód złożyć, a jednej wizażance załtwili wszystko z nieważnym dowodem....
neave - albo wiesz gdzie, może do Jesionki byłam tam dwa razy, fakt że dawnoooo temu ale było bardzo fajnie, to jest nad jeziorem Rudzeńskim, niedaleko Nowej Soli, z tym, że ty teraz nie mieszkasz we Wrocku to troche będzie daleko co nie? A jakbycie chcieli jakieś zagraniczne, to nie zapomnij małemu złożyc o paszport, chyba, że juz ma, często za takie małe dzieci liczą niewiele ... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-07-08 o 11:03 |
|
|
|
#1459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() teraz niestety daleko, bo w Warszawie mieszkamy no i niestety ale wakacje zagraniczne mają pewniejszą ładną pogodę niż u nas, więc od lat się skłaniam ku wyjazdom. Paszport jest konieczny, niestety minus taki że takie małe dziecko dostaje wyłącznie tymczasowy na 1 rok... więc zeszłoroczny raczej nieważny bo w większości miejsc wymagają minimum 6miesiecy ważny dokument... bardziej mnie przeraża że w tym roku nie ma jakiś super promocji lastowych i możemy się nie zmieścić w kwocie 2tyś za wyjazd...dlatego zastanawiamy się nad przełożeniem tego na po imprezie całej
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my właśnie też zawsze bywaliśmy na zachodnim wybrzeżu i dlatego teraz chcemy w drugą stronę. nigdy nie byłam w Trójmieście, a w razie bardzo prawdopodobnego braku pogody plażowej, zawsze można pozwiedzać to i owo nie kuś tak tym nadbagażem, bo jeszcze będziesz miała naszą parkę na głowie hihi no dobra - to teraz bardzo niedyskretne pytanie (od razu proszę o wybaczenie mojej bezczelności ) - ile kosztuje taka podróż marzeń jak Wasza? nie dziwię się, że nie możesz się doczekać ja nie mogę się doczekać zdjęć, które ze sobą przywieziecie - wiesz, że nie będziesz mogła nam odmówić ich pokazania o Mazurach też słyszałam dużo dobrego i TŻta tam ciągnie, ale to może w przyszłym roku... z Dolnego Śląska mamy duuuży kawał do przejechania po naszych kochanych polskich drogach... co do tych aktów, o których piszecie, to ja zupełnie nie wiem o co cho, bo u nas sytuacja była totalnie nieskomplikowana ciekawe jak tam nasze wczorajsze PMki pewnie szaleją dziś na poprawinach! aaach - ale będziemy miały zdjęć i relacji w najbliższym czasie aha! o 14 przyjeżdżają do mnie foto-video - przywożą album i film! bardzo się cieszę, ale jednocześnie proszę o kciuki, bo czeka mnie niezbyt przyjemna rozmowa nt. pieniędzy... opowiem Wam jak już będzie po wszystkim. miłej niedzieli
|
|
#1461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i daj znać jak poszłoa ja mam nową zagwostkę... TŻ widział się wczoraj ze swoją babcią, która stwierdziła, cytuję: "chyba żartujesz że chcesz w tamtym garniturze do ślubu iść! musisz mieć na taką okazję jakiś wyjątkowy". no i poszli na wycieczkę po sklepach w poszukiwaniu nowego. nie żebym miała coś przeciwko, bo nie mam, a mi się nie udało go przekonać do kupna nowego. jest tylko jeden malutki minusik... całą kolorystykę dodatków szykowaliśmy do sukni ecru i garnituru stalowego... teraz garnitur jest baaardzo ciemnobrązowy wpadający w czerń (zależnie od światła)... nawet kwiatki w końcu wybrałam... bukiet z agapantusa (na jednym ze zdjęć z różą kremową) |
|
|
|
|
#1462 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.booking.com/hotel/pl/rade...FUrP3wodQy6M8w Edytowane przez sarah29 Czas edycji: 2012-07-08 o 13:20 |
|
|
|
|
#1463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie dostałam telefon, że przyjadą trochę później... ja myślę, że ciemnobrązowy garnitur będzie się fajnie komponować z suknią ecru bukieciki świetne - bardziej podoba mi się ten bez róż (lubię prostotę) kwiatki związałabym wstążką w kolorach brąz + błękit i myślę, że byłoby nice ![]() http://galeria.☠☠☠☠☠☠☠☠/zdjecie,b,5913_39126, http://www.organizacja-slubow.com/fi...PlaceCards.jpg http://i1.squidoocdn.com/resize/squi...es-collage.jpg
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-07-08 o 13:47 |
|
|
|
|
#1464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najgorzej będzie teraz z zaproszeniami, bo mam już papier podstawowy kupiony - załączam zdjęcie |
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kasioonya - nas bedzie to kosztowac okolo 3 tys euro. najdrozsze sa bilety i zaszalelismy z jedym noclegiem... ale gdybysmy nie lecieli w sezonie, moze wiecej przesiadek, podobno nocleg najlepiej na miejscu szukac i moze siedziec w jedym miejscu to na pewno bylo by przynajmniej tysiac mniej... ale poniewaz to bedzie nasza poslubna to chcemy duzo zwiedzac i troszke sie porozpieszczac, nie zalowac na nic |
|
|
|
|
#1466 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwoń do jakiegoś USC w Wawie wszystko Ci powiedzą. O kurcze już miesiąc minął?!? Au nas dziś równiutko 2 miesiące do ślubu Niewiele osób jest tak zadowolonych ze swojej pracy wiec zazdroszczę ale i podziwiam za cierpliwość do co niektórych PM ![]() Cytat:
Nie polecę Ci konkretnego miejsca ale mnie zawsze ciągnęło do Sopotu. Cytat:
Cytat:
Ciekawe kiedy najświeższe Mrożonki wrócą do nas Cytat:
A my byliśmy wczoraj na grillu ze znajomymi i wręczyliśmy przedostatnie zaproszenie a dziś pomimo "zmęczenia" Tż grzecznie rano stał i pojechaliśmy ze świadkami po buty i koszulę smokingową dla niego ![]() Cieszę się strasznie że Tz już ubrany no dobra tylko skarpetek mu brakuje jeszcze
|
|||||
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłłam z weekendu-było fantastycznie
![]() nadrobię Was potem bo jestem tak wykończona słońcem, że padam ![]() idę się zanurzyć w chłodnej wodzie
|
|
#1468 |
|
Raczkowanie
|
wloszka 8 - gdzie można kupić taką woalkę?
załatwiliśmy USC ale protokołu nie spisaliśmy bo się spóźniliśmy do kancelarii tzn przyjechaliśmy 5 min przed zamknięciem ale już nas nie przyjeli bo do 30 jest czynna :\trudno za tydzien pojedziemy..
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
kobiety w sierpniu mamy trzy wesela
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2012-07-08 o 21:40 |
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- o masz no to faktycznie dużo ![]() ja dziś jadę złożyć wniosek o dowód
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.

gorzej jest tylko z nazwiskiem moim 
)
w połączeniu z kwiatami na pewno będzie to wyglądać bajecznie
Jesli już mamy tylko leżec i leniuchować, to wyjazd zagranice nie ma dla mnie wiekszego sensu, bo ja wolalabym coś tam jednak zobaczyc. Nad polskim morzem robimy tak, ze on się kapie i leniuchuje - dla mnie zas rozklada parasol, parawan i ja sobie siedze i czytam zalegle książki
Na pewno wyglądacie pięknie, a Wasi Narzeczeni oniemieli z zachwytu, kiedy Was zobaczyli

i daj znać jak poszło
16.06.2012