Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 10:35   #3991
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI

Landi kurcze ale sie narobiło!
Nie martw sie, wszystko będzie dobrze, to pewnie nic groźnego, ale lepiej to sprawdzić!

Dziewczyny pewnie macie racje, że z maluchem moim wszystko dobrze.
Niby są jakieś wytyczne przy zwykłym usg, można zobaczyć po wyglądzie malucha. Po nosie, oczach i uszach, paluszkach, główce itd. Wiec jak mi zrobi 4D to będę widziała, czy z moim maluchem wszystko dobrze
Stary 2012-07-09, 10:35   #3992
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki nadrobie was dopiero w domu bo w pracy kociol, dzisiaj mamy wyplaty dla pracownikow, i najechalo sie pelno menagerow. Ja mam polowkowe usg o 14 strasznie sie boje, ide sama bo maz nie moze sie zwolnic.
no to kciuki za polowkowe!!!!

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:37   #3993
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
NIe ma nic sensownego?
niestety nie ma, a jak się pojawia już coś fajnego to cena kolosalna!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:37   #3994
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny pewnie macie racje, że z maluchem moim wszystko dobrze.
Niby są jakieś wytyczne przy zwykłym usg, można zobaczyć po wyglądzie malucha. Po nosie, oczach i uszach, paluszkach, główce itd. Wiec jak mi zrobi 4D to będę widziała, czy z moim maluchem wszystko dobrze
No pewnie, że tak
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:38   #3995
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki, Witam się z Wami w ten piękny słoneczny i upalny dzień

Idę zrobić kawkę i wracam do was Mam aż 3 strony do nadrobienia
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:39   #3996
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki nadrobie was dopiero w domu bo w pracy kociol, dzisiaj mamy wyplaty dla pracownikow, i najechalo sie pelno menagerow. Ja mam polowkowe usg o 14 strasznie sie boje, ide sama bo maz nie moze sie zwolnic.

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-07-09, 10:40   #3997
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
niestety nie ma, a jak się pojawia już coś fajnego to cena kolosalna!
Emylka, możemy sobie ręce podać. My też dalej szukamy...i póki co lipa raczej. A jaki Wy mniej więcej metraż chcecie? Bo my m5, albo domek, a u nas same małe
Stary 2012-07-09, 10:40   #3998
landi0909
Zakorzenienie

Mysti nic się nie martw, ja też przezierności nie miałam ale lekarka sama powiedziała że według niej wszystko ma idealne proporcje i dzidzia jest zdrowa teraz najważniejsze u mnie żeby ciążę donosić, żeby to nie było nic poważnego. Ale w nocy od razu miałam przed oczami moją teściową, i od razu troszkę poczułam się jak ona po stracie córki. Nie no, myślę że to nic poważnego, a przynajmniej mam taką nadzieję.

I jest jeden plus - może dziś na USG potwierdzi się ten siusiorek a jak nie dziś, to za tydzień na połówkowym na pewno będzie większe prawdopodobieństwo poznania płci niż na zwykłym jednym USG akurat wiem że ten doktorek zrobi wszystko żeby mnie ściągnąć do siebie z powrotem, więc pewnie się zgodzi na wszystko o co go poproszę...

a co do zakazu seksu, to kurcze, czego się nie robi dla dzidzi liczę się z tym że będzie zakaz, pewnie zresztą będę się bała teraz.. Ale noc poślubna zaliczona więc wytrzymamy te kilka miesięcy
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:44   #3999
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
a co do zakazu seksu, to kurcze, czego się nie robi dla dzidzi liczę się z tym że będzie zakaz, pewnie zresztą będę się bała teraz.. Ale noc poślubna zaliczona więc wytrzymamy te kilka miesięcy
Ja liczę, że w czwartek nam odwoła szlaban U nas już od końca marca nic, jeśli dobrze pamiętam...
Stary 2012-07-09, 10:44   #4000
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Będę zaciskać mocno i czekać na dobre wieści!
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
no to kciuki za polowkowe!!!!
Cytat:
Dziekuje dziewczynki za wasze wsparcie, jak wroce do domku napewno dam znac
Stary 2012-07-09, 10:48   #4001
DeKajka
Zakorzenienie

Emylka - trzymam mocno

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:49   #4002
landi0909
Zakorzenienie

magdaef ale wiesz, u Was od początku była ciąża wysokiego ryzyka, ale 3mam kciuki żebyście dostali troszkę swobody u nas to pierwsza ciąża, w sumie też od początku komplikacje z ciśnieniem, do tego na wypisie ze szpitala "poronienie zagrażające" więc pewnie po dzisiejszej nocnej akcji będzie wpis w karcie ciąży o wysokim ryzyku. Ja już powiedziałam, mogę leżeć do końca, mogę brać tabletki, mogę nie baraszkować z M, najważniejsze żeby dziecko urodzić zdrowe chociaż przyznam Wam się szczerze że ostatnio mnie takie dziwne myśli nachodziły, że dziecko to nie sprawa dla mnie, że sobie nie poradzimy itp...

A najlepsze jest to że moja mama intuicyjnie wyczuła że mam krwawienie. Śniło jej się dziś w nocy, że krwawiłam, że M jej to powiedział ale że wszystko było ok. Oby ten sen się do końca sprawdził. Moja mama od razu czuje jak coś jest nie tak. Już jej powiedziałam dziś że nie powiem jej jak zacznę rodzić, bo po co - wyśni jej się to
Stary 2012-07-09, 10:54   #4003
Ma_majka
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki
Nie było mnie wczoraj bo byliśmy na zakupach, a chłopaki na Epoce Lodowcowej. W końcu kupiłam jakieś ciuchy w które się mieszczę Nie za dużo ale zawsze coś

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Aaaa ledwo przyjechałam do rodzicow to cykłam sweet focie kto nie widział na fb zobaczy tu ;]
Tylko tego no .. nieuczesana jestem ;]
Śliczna jesteś

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
pokażę Wam moje bucisze ślubne obcas 8cm. atłas ecru
Śliczne butki Dasz radę na takim obcasie? Ja kiedyś tylko na obcasach latałam ale teraz nie daję rady Tylko balerinki lub klapki płaskie

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
piękne

ja wizytę mam dopiero na 13 muszę do tego czasu leżeć, zaraz idę do mamy i tam będę leżeć, lepiej żeby ktoś przy mnie był. M nie dał rady się zwolnić, bo mają za dużo roboty

ja dalej plamię, ale na szczęście nie tak mocno jak wcześniej. Dziś na USG zobaczymy czy to tylko otarcie, czy coś poważniejszego. Ale i tak zdążyłam poplamić całą pościel no ale najważniejsze żeby z dzidzią było ok. Na szczęście czuję od rana ruchy, powiem nawet że BARDZO czuję bo brzuch to mi skacze cały jak mój szkrab się rusza. No i miałam z rana dwa skurcze macicy, takie że właśnie brzuch się naprężał i w tym momencie moja dzidzia mnie kopała. Mam tylko nadzieję że te skurcze to te niegroźne, nie zwiastujące przedwczesnego porodu. Najważniejsze żebym się teraz nie stresowała, dlatego myślę sobie o niebieskich migdałach wspominam stare czasy, ślub, robię wszystko żeby nie myśleć o tym wszystkim. Do 13 jakoś wytrwam, najwyżej zadzwonię po taksówkę i pojadę sama na izbę. Jak czegoś się dowiem to Wam napiszę kocham Was mocno, trzymajcie za nas dziś kciuki

Będzie dobrze, nie denerwuj się

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Przepraszam, że tak zniknęłam z forum, ale w środę zadzwoniła siostra i namówiła nas na weekend u rodziców. Niestety nie mam tam netu, więc nawet nie miałam jak wam napisać

Mam nadzieje, że u was wszystko OK, napiszcie co u Marti, bo martwię się o nią, a musiałabym nadrobić 40 stron - nie wykonalne

Landi współczuję przeżyć Trzymam za was kciuki, oby to było otarcie

U nas OK. Zaczynamy dziś 24 t.c. Mała kopie, brzuszek rośnie więc jest OK. Posiedziałam z siostrą i jej córeczką, w sobotę byłam nad jeziorkiem (ale wieczorem, w dzień się nie dało) i grillu - wróciliśmy o 4 rano (ja oczywiście kierowca) i wczoraj cały dzień odsypiałam. Do domu wróciliśmy o 23, więc nawet nie odpalałam komputera.

Przywiozłam ciuszki dla Nelki - jak wrócę z pracy to zrobię parę zdjęć. Mam tego całe mnóstwo, chyba z 20 reklamówek Dziś będzie wielkie układanie Bo prać będę przed samym porodem.

W piątek wizyta i wyjazd nad morze

Aerien ja też teśniłam i cały czas zastanawiałam się co u was

za 24 tydzień
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:55   #4004
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
magdaef ale wiesz, u Was od początku była ciąża wysokiego ryzyka, ale 3mam kciuki żebyście dostali troszkę swobody u nas to pierwsza ciąża, w sumie też od początku komplikacje z ciśnieniem, do tego na wypisie ze szpitala "poronienie zagrażające" więc pewnie po dzisiejszej nocnej akcji będzie wpis w karcie ciąży o wysokim ryzyku. Ja już powiedziałam, mogę leżeć do końca, mogę brać tabletki, mogę nie baraszkować z M, najważniejsze żeby dziecko urodzić zdrowe chociaż przyznam Wam się szczerze że ostatnio mnie takie dziwne myśli nachodziły, że dziecko to nie sprawa dla mnie, że sobie nie poradzimy itp...

A najlepsze jest to że moja mama intuicyjnie wyczuła że mam krwawienie. Śniło jej się dziś w nocy, że krwawiłam, że M jej to powiedział ale że wszystko było ok. Oby ten sen się do końca sprawdził. Moja mama od razu czuje jak coś jest nie tak. Już jej powiedziałam dziś że nie powiem jej jak zacznę rodzić, bo po co - wyśni jej się to
No u nas była z automatu wysokiego ryzyka, ale tak prawdę mówiąc, to nic niepokojącego się nie działo - żadnych krwawień, bóli itp. Więc może Ale jeśli nie, to przecież wytrzymamy, czego się nie robi dla naszych Kruszynek kochanych
Stary 2012-07-09, 10:58   #4005
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Witam kochane

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni.

U nas od wczoraj 21 tc
Gratuluję 21 tygodnia

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Wiesz..może zdarzają się jednak takie przypadki..No, ale ja myślę, że już za parę dni poczujesz maluszki

Pamiętam jak byłam na pierwszej ciązowej wizycie u ginka to siedziała kobietka w ciąży z bliźniakami i tak się śmiała, że jej dzieci urządzaja sobie bijatyki i non stop się nawalają w jej brzuszku

.....................

Kochane mam pytanko: Gdzie będziecie przebieraly i kąpały maluszki ? Łazienka, sypialnia ???
Kąpiel w łazience, ubieranie w sypialni. Przewijaka raczej nie kupię, miałam dla synka i korzystałam może przez tydzień, tylko przeszkadzał później. Wydaje mi się że to kolejny zbędny wydatek Przewijać i przebierać będę na naszym łóżku.
Stary 2012-07-09, 10:58   #4006
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
No u nas była z automatu wysokiego ryzyka, ale tak prawdę mówiąc, to nic niepokojącego się nie działo - żadnych krwawień, bóli itp. Więc może Ale jeśli nie, to przecież wytrzymamy, czego się nie robi dla naszych Kruszynek kochanych
zagadaj lekarzowi, a może akurat stwierdzi, że możecie, tak choćby z umiarem i delikatnie wiadomo, nie jakiej pejcze itp
Stary 2012-07-09, 10:58   #4007
emylka86
Zakorzenienie

a widzisz to u nas odwrotnie, nas na chwile obecną nie stać na takie duże mieszkanie chcemy M2 a jak się trafi za fajną cenę to M3, większego kredytu nie dostaniemy, bo ja mam umowę na czas określony i tylko pół etatu... ale mamy dość wynajmowania...

tyle, że u nas te mniejsze mieszkania pokazują się rzadko, a jak się pokarzą to albo cena taka jak za M4, albo rudera taka, że szkoda gadać.
Większych mieszkań i domków to jest mnóstwo!

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-07-09, 11:00   #4008
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz to u nas odwrotnie, nas na chwile obecną nie stać na takie duże mieszkanie chcemy M2 a jak się trafi za fajną cenę to M3, większego kredytu nie dostaniemy, bo ja mam umowę na czas określony i tylko pół etatu... ale mamy dość wynajmowania...

tyle, że u nas te mniejsze mieszkania pokazują się rzadko, a jak się pokarzą to albo cena taka jak za M4, albo rudera taka, że szkoda gadać.
u nas tak jak Magda mówi, jak są to kawalerki i to takie ceny że szkoda gadać. Za zwykłą kawalerkę 20m2 życzą sobie 1000zł miesięcznie za najem, a sprzedaż nieraz 150-200 tysiecy za kawalerkę albo 2 pokoje
Stary 2012-07-09, 11:01   #4009
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:

Mamy problem z wyborem koloru ścian do naszego pokoju i pokoju dzidziusia
Za duży wybór
Ja lubię kolory stonowane - beże, jakieś delikatne pastelowe. W obecnym mieszkaniu mamy tęcze - sypialnia zielona, małej ostry róż salon fiolet, przedpokój pomarańcz jak się wyjrzy zza ściany w kiuchni to widać wszytskie kolory na raz - no oczopląsu można dostać.

Cytat:
Aaaa ledwo przyjechałam do rodzicow to cykłam sweet focie kto nie widział na fb zobaczy tu ;]
Tylko tego no .. nieuczesana jestem ;]
wow - wyglądasz jakbyś miała doczepiony brzuszek, taka szczupła

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja to mam jakieś schizy...
Nie robiłam przezierności karkowej w 11-14 tygodniu... i teraz żałuje, bo ciągle sie boje, że moje dziecię będzie chore albo coś
Wiem, że trzeba byc dobrej myśli, czuje w głębi duszy, że będzie zdrowe, ale ta świadomość, że może sie myle?
Teraz jest znów możliwe badanie, zastanawiam sie czy na nie pójśc.
Fakt, że drogie jest to badanie i to byłby spory wydatek dla nas, ale może warto?
Ile z Was miało robione badania genetyczne?
I czy byłyście na tych drugich genetycznych "połówkowych"?
Może zrob połówkowe, będziesz spokojniejsza i pamiętaj, że to i tak pokazuje prawdopodobieństwo, a nie dokładnie określa choroby.

Cytat:
hej kochane, ja tylko na chwilę niestety nie przynoszę dobrych wieści.

koło północy zachciało nam się pobaraszkować, skończyło się krwawieniem. teraz już chyba nie krwawię, ale dzwoniłam w nocy do mojego lekarza, powiedział że on jest na wakacjach ale mam do pierwszego lepszego lekarza iść który ma w gabinecie USG i zaraz po badaniu mam się znowu z nim kontaktować, no chyba że krwawienie jest bardzo obfite to mam jechać do szpitala. Poczekaliśmy trochę i krwawienie się zmiejszyło do plamienia praktycznie, więc postanowiliśmy że poczekamy do rana. A że ten poprzedni lekarz- zbok, ma USG i przyjmuje rano to musze isc do niego.
M pojechal do pracy zalatwic sobie na dzis wolne, zeby w razie czego byc przy mnie. Boje sie strasznie dziewczyny ;( jak będę coś wiedziała to dam znać
O matko! czekamy na relację z wizyty i trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

U nas OK. Zaczynamy dziś 24 t.c. Mała kopie, brzuszek rośnie więc jest OK. Posiedziałam z siostrą i jej córeczką, w sobotę byłam nad jeziorkiem (ale wieczorem, w dzień się nie dało) i grillu - wróciliśmy o 4 rano (ja oczywiście kierowca) i wczoraj cały dzień odsypiałam. Do domu wróciliśmy o 23, więc nawet nie odpalałam komputera.

Przywiozłam ciuszki dla Nelki - jak wrócę z pracy to zrobię parę zdjęć. Mam tego całe mnóstwo, chyba z 20 reklamówek Dziś będzie wielkie układanie Bo prać będę przed samym porodem.

W piątek wizyta i wyjazd nad morze

Aerien ja też teśniłam i cały czas zastanawiałam się co u was
Ja czekam na następny wtorek, i mam nadzieje że się dowiem kto tam jest wykopie wtedy od rodzicow ciuchy po Marci i bedzie segregacja. Najlepsze, że mam wózek po Marcie różowo brazowy i pol roku tem,u chcvialam go sprzedac a teraz czekam i czekam

Cytat:

Aaaaaaa i chciałam Wam się pochwalic, że wczoraj mój mąż dwa razy poczuł kopniaczki maluszka Kopie z każdym dniem mocniej, ale na szczęście jest to przyjemne i przynosi wielką radochę
.
Moj mąż jeszcze nie poczuł. Z Marta też dopiero przy końcówce, tak się cwaniara przed nim chowała. Za to Marta czesto lubi sie do mnie przytulać jak małpka, tak brzuchem do brzucha, wtedy malenstwo tak szaleje jakby już chcilo toczyć walkę z siostrą o mamę
Cytat:

Kochane mam pytanko: Gdzie będziecie przebieraly i kąpały maluszki ? Łazienka, sypialnia ???
Martę kąpałam i przebierałam w sypialni do czasu aż nam wanienka nie pękła w czasie przenoszenia z łazienki Póżniej kąpaliśmy w łazience i w reczniczku do sypialni.

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:01   #4010
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tak jak Magda mówi, jak są to kawalerki i to takie ceny że szkoda gadać. Za zwykłą kawalerkę 20m2 życzą sobie 1000zł miesięcznie za najem, a sprzedaż nieraz 150-200 tysiecy za kawalerkę albo 2 pokoje
na kawalerki to już w ogóle nie patrze... co to to nie ; p

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-07-09, 11:02   #4011
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
Witam, wszystkie mamusie. Czy moge do was dołączyć ???
Nasz maluszek przyjdzie na swit dokładnie w wigilie 24. 12 .

Pozwiedzicie mi dziewczyny w którym momencie zaczelo byc uwas widać brzuszek i jak byłoz wagą od kiedy zaczełyście przybierać na wadze i jak. My kończymy 15 tydzień. Mieszcze się we wszystkie rzeczy z poprzeniego lata .
Witaj
Ja dość szybko przestałam się mieścić w spodnie ale jestem niska (156) i drobna (45 kg i 64 w pasie). To znaczy byłam drobna
Ale brzuszek to widać tak dopiero od 1-2 tygodni
A waga w pierwszym trymestrze podskoczyła o ok 2 kg, a przez ten miesiąc chyba ze 4 Już się nawet nie ważę
Stary 2012-07-09, 11:05   #4012
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
na kawalerki to już w ogóle nie patrze... co to to nie ; p
my rok temu patrzyliśmy jak chcieliśmy razem zamieszkać ale udało nam się wynająć od sąsiadki mojej, w sumie wychodzi 1200zł miesięcznie opłat ale mamy 2 duże pokoje, no i blisko do moich rodziców (2 piętra) chcemy teraz poszukać czegoś podobnego ale tańszego, może akurat coś się znajdzie. Ale jeszcze zobaczymy, bo może przeniesiemy się do Niemiec
Stary 2012-07-09, 11:05   #4013
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę
Stary 2012-07-09, 11:06   #4014
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:

No widzisz, ale nie trafiłyśmy z potrzebami w rynek U nas najwięcej kawalerek i M4 jest, a takie, to sami mamy do sprzedania...M5, to prawdziwa rzadkość. To znaczy są, ale w starych kamienicach, a jak już kupuję, to rudery nie chcę. Marzy nam się na blokowisku, albo domek w ostateczności...a ceny rzeczywiście są porażające.

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-07-09 o 11:08
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:12   #4015
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Jeszcze raz ... trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Chyba pójdę się położyć bo coś kiepsko dzisiaj ze mną.Oczy mi normalnie same lecą.

anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:12   #4016
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane, ja tylko na chwilę niestety nie przynoszę dobrych wieści.

koło północy zachciało nam się pobaraszkować, skończyło się krwawieniem. teraz już chyba nie krwawię, ale dzwoniłam w nocy do mojego lekarza, powiedział że on jest na wakacjach ale mam do pierwszego lepszego lekarza iść który ma w gabinecie USG i zaraz po badaniu mam się znowu z nim kontaktować, no chyba że krwawienie jest bardzo obfite to mam jechać do szpitala. Poczekaliśmy trochę i krwawienie się zmiejszyło do plamienia praktycznie, więc postanowiliśmy że poczekamy do rana. A że ten poprzedni lekarz- zbok, ma USG i przyjmuje rano to musze isc do niego.
M pojechal do pracy zalatwic sobie na dzis wolne, zeby w razie czego byc przy mnie. Boje sie strasznie dziewczyny ;( jak będę coś wiedziała to dam znać
Trzymaj się Kochana Wszystko będzie dobrze zobaczysz

Cytat:

Raczej w łazience, gdyż jest zaraz koło sypialni poza tym w łazience są kafelki a w pokoju parkiet a niestety jak parkiet się za mocno zamoczy to jest lipa straszna.

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
Witam, wszystkie mamusie. Czy moge do was dołączyć ???
Nasz maluszek przyjdzie na swit dokładnie w wigilie 24. 12 .

Pozwiedzicie mi dziewczyny w którym momencie zaczelo byc uwas widać brzuszek i jak byłoz wagą od kiedy zaczełyście przybierać na wadze i jak. My kończymy 15 tydzień. Mieszcze się we wszystkie rzeczy z poprzeniego lata .
Witaj
Ale fajnie w końcu któś z takim terminem jak ja , z tym że ja w sobotę zaczęłam 17tc.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-07-09, 11:14   #4017
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
my rok temu patrzyliśmy jak chcieliśmy razem zamieszkać ale udało nam się wynająć od sąsiadki mojej, w sumie wychodzi 1200zł miesięcznie opłat ale mamy 2 duże pokoje, no i blisko do moich rodziców (2 piętra) chcemy teraz poszukać czegoś podobnego ale tańszego, może akurat coś się znajdzie. Ale jeszcze zobaczymy, bo może przeniesiemy się do Niemiec

ja teraz wynajmuję od znajomego rodziny M2 opłata za wynajem to 400zł, plus czynsz i opłaty licznikowe... więc tanio, ale jednak to nie nasze. dlatego chcemy jeszcze przed przyjściem dzidzi na świat kupić mieszkanie... a też mieszkam od rodziców uliczkę dalej więc mam do nich minutkę : )

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
No widzisz, ale nie trafiłyśmy z potrzebami w rynek U nas najwięcej kawalerek i M4 jest, a takie, to sami mamy do sprzedania...M5, to prawdziwa rzadkość. To znaczy są, ale w starych kamienicach, a jak już kupuję, to rudery nie chcę. Marzy nam się na blokowisku, albo domek w ostateczności...a ceny rzeczywiście są porażające.
a no nie trafiłyśmy... u nas M5 tez raczej rzadkością są, ale teraz pobudowali kamieniczki i takie domki szeregowe, one są metrażowo dosyć spore, tyle że stan deweloperski, więc nas na razie nie stać na to. jakby się trafiło fajne M2 to byśmy brali, z czasem jak się pojawi drugie dziecko i zrobi nam się ciasno rozglądniemy się za czymś większym...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-07-09, 11:15   #4018
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Aaaa oczywiście gratuluję kolejnych tygodni i trzymam za wizyty
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-07-09, 11:18   #4019
karolla12
Rozeznanie

Witam Kochane

Podczytywałam was przez weekend,ale nie miałam czasu pisać.
W sobotę byłam z koleżanką na działce jej rodziców mają duży basen (taki prawdziwy,wkopany) było super popływałam,opaliłam sieę,z mniej przyjemnych-pogryzły mnie stracsznie bąki

Wczoraj byliśmy na obiedzie u mojej mamy,nazrywałam sobie mnóstwo różnych owoców,z których teraz robię sok.A wieczorkiem byliśmy na grillu u sąsiedów. Bardzo miły weekend.

A i szaleję z zakupami dla małej.Mąż ostatnio jak wpadł do 5-10-15 to kupił takie urocze ubranka (sukienusie,spodenki,bluz eczki) on też nie może się oprzeć.A ja licytuje też ciuszki na all.Ale udało mi się cuda kupić

Landi ja może jestem panikara ,ale w takiej sytuacji pojechałabym odrazu na najbliższą IP,albo SOR.

Mystiquee na pewno wszystko jest dobrze i dzidzia zdrowa,ale jak masz się denerwować,to zrób to usg połówkowe,wiem,że drogie,ale Twoje zdrowie i samopoczucie droższe,po co masz się denerwować.Ja w piątek miałam to badanie i też wcześniej się niesamowicie denerwowałam,a teraz jestem taka szczęśliwa,naprawdę,uważa m,że
warto

aniamotylek : kciuki::k ciuki:
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:23   #4020
justa86
Zadomowienie

Hej Mamusie witam się po weekendowo miałam wizytę rodziców więc zabiegany weekend ale miły teraz lecę do lumków i będę Was spokojnie nadrabiać
Witam nowe mamusie faaajnie że mimo już długiego czasu nadal Nas coraz więcej

Przypomniałam sobie tylko i na szybciutko zerknełam na plener madzius90! śliczności a to ujęcie z rozłożoną sukienką boskie!

Edytowane przez justa86
Czas edycji: 2012-07-09 o 11:27
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości