|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
Landi kurcze ale sie narobiło!
Nie martw sie, wszystko będzie dobrze, to pewnie nic groźnego, ale lepiej to sprawdzić! Dziewczyny pewnie macie racje, że z maluchem moim wszystko dobrze. Niby są jakieś wytyczne przy zwykłym usg, można zobaczyć po wyglądzie malucha. Po nosie, oczach i uszach, paluszkach, główce itd. Wiec jak mi zrobi 4D to będę widziała, czy z moim maluchem wszystko dobrze
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie ma, a jak się pojawia już coś fajnego to cena kolosalna!
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki, Witam się z Wami w ten piękny słoneczny i upalny dzień
Idę zrobić kawkę i wracam do was Mam aż 3 strony do nadrobienia
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Mysti nic się nie martw, ja też przezierności nie miałam
ale lekarka sama powiedziała że według niej wszystko ma idealne proporcje i dzidzia jest zdrowa teraz najważniejsze u mnie żeby ciążę donosić, żeby to nie było nic poważnego. Ale w nocy od razu miałam przed oczami moją teściową, i od razu troszkę poczułam się jak ona po stracie córki. Nie no, myślę że to nic poważnego, a przynajmniej mam taką nadzieję.I jest jeden plus - może dziś na USG potwierdzi się ten siusiorek a jak nie dziś, to za tydzień na połówkowym na pewno będzie większe prawdopodobieństwo poznania płci niż na zwykłym jednym USG akurat wiem że ten doktorek zrobi wszystko żeby mnie ściągnąć do siebie z powrotem, więc pewnie się zgodzi na wszystko o co go poproszę... a co do zakazu seksu, to kurcze, czego się nie robi dla dzidzi liczę się z tym że będzie zakaz, pewnie zresztą będę się bała teraz.. Ale noc poślubna zaliczona więc wytrzymamy te kilka miesięcy
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas już od końca marca nic, jeśli dobrze pamiętam...
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje dziewczynki za wasze wsparcie, jak wroce do domku napewno dam znac
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Emylka - trzymam mocno
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
magdaef ale wiesz, u Was od początku była ciąża wysokiego ryzyka, ale 3mam kciuki żebyście dostali troszkę swobody
u nas to pierwsza ciąża, w sumie też od początku komplikacje z ciśnieniem, do tego na wypisie ze szpitala "poronienie zagrażające" więc pewnie po dzisiejszej nocnej akcji będzie wpis w karcie ciąży o wysokim ryzyku. Ja już powiedziałam, mogę leżeć do końca, mogę brać tabletki, mogę nie baraszkować z M, najważniejsze żeby dziecko urodzić zdrowe chociaż przyznam Wam się szczerze że ostatnio mnie takie dziwne myśli nachodziły, że dziecko to nie sprawa dla mnie, że sobie nie poradzimy itp... A najlepsze jest to że moja mama intuicyjnie wyczuła że mam krwawienie. Śniło jej się dziś w nocy, że krwawiłam, że M jej to powiedział ale że wszystko było ok. Oby ten sen się do końca sprawdził. Moja mama od razu czuje jak coś jest nie tak. Już jej powiedziałam dziś że nie powiem jej jak zacznę rodzić, bo po co - wyśni jej się to
|
|
|
|
#4003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
Nie było mnie wczoraj bo byliśmy na zakupach, a chłopaki na Epoce Lodowcowej. W końcu kupiłam jakieś ciuchy w które się mieszczę Nie za dużo ale zawsze coś ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Śliczne butki ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Będzie dobrze, nie denerwuj się ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
za 24 tydzień |
|||
|
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeśli nie, to przecież wytrzymamy, czego się nie robi dla naszych Kruszynek kochanych
|
|
#4005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, nie jakiej pejcze itp
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
a widzisz to u nas odwrotnie, nas na chwile obecną nie stać na takie duże mieszkanie chcemy M2 a jak się trafi za fajną cenę to M3, większego kredytu nie dostaniemy, bo ja mam umowę na czas określony i tylko pół etatu... ale mamy dość wynajmowania...
tyle, że u nas te mniejsze mieszkania pokazują się rzadko, a jak się pokarzą to albo cena taka jak za M4, albo rudera taka, że szkoda gadać. Większych mieszkań i domków to jest mnóstwo! |
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4009 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak się wyjrzy zza ściany w kiuchni to widać wszytskie kolory na raz - no oczopląsu można dostać.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wykopie wtedy od rodzicow ciuchy po Marci i bedzie segregacja. Najlepsze, że mam wózek po Marcie różowo brazowy i pol roku tem,u chcvialam go sprzedac a teraz czekam i czekam![]() Cytat:
. Za to Marta czesto lubi sie do mnie przytulać jak małpka, tak brzuchem do brzucha, wtedy malenstwo tak szaleje jakby już chcilo toczyć walkę z siostrą o mamę![]() Cytat:
Póżniej kąpaliśmy w łazience i w reczniczku do sypialni.
|
|||||||
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
na kawalerki to już w ogóle nie patrze... co to to nie ; p
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dość szybko przestałam się mieścić w spodnie ale jestem niska (156) i drobna (45 kg i 64 w pasie). To znaczy byłam drobna Ale brzuszek to widać tak dopiero od 1-2 tygodni A waga w pierwszym trymestrze podskoczyła o ok 2 kg, a przez ten miesiąc chyba ze 4 Już się nawet nie ważę |
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
my rok temu patrzyliśmy jak chcieliśmy razem zamieszkać
ale udało nam się wynająć od sąsiadki mojej, w sumie wychodzi 1200zł miesięcznie opłat ale mamy 2 duże pokoje, no i blisko do moich rodziców (2 piętra) chcemy teraz poszukać czegoś podobnego ale tańszego, może akurat coś się znajdzie. Ale jeszcze zobaczymy, bo może przeniesiemy się do Niemiec
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas najwięcej kawalerek i M4 jest, a takie, to sami mamy do sprzedania...M5, to prawdziwa rzadkość. To znaczy są, ale w starych kamienicach, a jak już kupuję, to rudery nie chcę. Marzy nam się na blokowisku, albo domek w ostateczności...a ceny rzeczywiście są porażające.
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-07-09 o 11:08 |
|
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz ... trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Chyba pójdę się położyć bo coś kiepsko dzisiaj ze mną.Oczy mi normalnie same lecą. |
|
|
|
#4016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale fajnie w końcu któś z takim terminem jak ja
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz wynajmuję od znajomego rodziny M2 opłata za wynajem to 400zł, plus czynsz i opłaty licznikowe... więc tanio, ale jednak to nie nasze. dlatego chcemy jeszcze przed przyjściem dzidzi na świat kupić mieszkanie... a też mieszkam od rodziców uliczkę dalej więc mam do nich minutkę : ) Cytat:
|
||
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa oczywiście gratuluję kolejnych tygodni i trzymam
![]() za wizyty
|
#4019 |
|
Rozeznanie
|
Witam Kochane
Podczytywałam was przez weekend,ale nie miałam czasu pisać. W sobotę byłam z koleżanką na działce jej rodziców mają duży basen (taki prawdziwy,wkopany) było super popływałam,opaliłam sieę,z mniej przyjemnych-pogryzły mnie stracsznie bąki ![]() Wczoraj byliśmy na obiedzie u mojej mamy,nazrywałam sobie mnóstwo różnych owoców,z których teraz robię sok.A wieczorkiem byliśmy na grillu u sąsiedów. Bardzo miły weekend. A i szaleję z zakupami dla małej.Mąż ostatnio jak wpadł do 5-10-15 to kupił takie urocze ubranka (sukienusie,spodenki,bluz eczki) on też nie może się oprzeć.A ja licytuje też ciuszki na all.Ale udało mi się cuda kupić Landi ja może jestem panikara ,ale w takiej sytuacji pojechałabym odrazu na najbliższą IP,albo SOR. Mystiquee na pewno wszystko jest dobrze i dzidzia zdrowa,ale jak masz się denerwować,to zrób to usg połówkowe,wiem,że drogie,ale Twoje zdrowie i samopoczucie droższe,po co masz się denerwować.Ja w piątek miałam to badanie i też wcześniej się niesamowicie denerwowałam,a teraz jestem taka szczęśliwa,naprawdę,uważa m,że warto aniamotylek ![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:
|
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
witam się po weekendowo miałam wizytę rodziców więc zabiegany weekend ale miły teraz lecę do lumków i będę Was spokojnie nadrabiać ![]() Witam nowe mamusie faaajnie że mimo już długiego czasu nadal Nas coraz więcej ![]() Przypomniałam sobie tylko i na szybciutko zerknełam na plener madzius90! śliczności a to ujęcie z rozłożoną sukienką boskie!
Edytowane przez justa86 Czas edycji: 2012-07-09 o 11:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

4.9.10 Nasze malenstwo
Nie za dużo ale zawsze coś 

za 24 tydzień
Ale jeśli nie, to przecież wytrzymamy, czego się nie robi dla naszych Kruszynek kochanych