|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
. Jak idę na szybkie zakupy, to na stelaż montuję fotelik i jadę. Lekko, szybko i nie zajmuje dużo miejsca. Mimo to, miałam problem z przejazdem w drogerii .
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-07-10 o 00:05 |
|
|
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3518607 1]Dziwią mnie kobiety koło czterdziestki nie golące nóg, a zakładające spódniczki.[/QUOTE]
Dlaczego akurat tylko w tym wieku Cię dziwią?
|
|
|
|
#2313 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
O tyle dziwi mnie pewien popularny ostatnimi czasy trend. Mam na myśli strój na egzamin. Widzę coraz więcej dziewczyn idących na obronę w białym podkoszulku i żółtej/zielonej/różowej spódnicy. W sobotę widziałam dziewczynę w skórzanej czerwonej spódnicy i różowej bluzce. A dzisiaj dziewczynę w turkusowej powiewnej sukience. Że nie wspomnę o podkoszulku Iron Maiden jako stroju na egzamin. Świecące sukienki, rodem z dyskoteki, też się zdarzają. Uważam, że strój powinien odzwierciedlać szacunek do wykładowcy. Tym bardziej że oni również ubierają się bardziej oficjalnie.
|
|
|
|
|
#2314 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
"Witam, Pytanie Pozdrawiam" Moim zdaniem "witam" jest mało oficjalne. Pozdrawiam to już w ogóle nie ma nic wspólnego z oficjalnością. A brak podpisu to moim zdaniem brak kultury. |
|
|
|
|
#2316 | |||||||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Zacytuj gdzie.
Bo ja pierwszy raz spotkałam się z tym 5 lipca br. A Ty ![]() ---------- Dopisano o 04:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ---------- Cytat:
2. Co znaczy: na złość go nie zmieniać? Zacytuj, od kiedy tak nagminnie- wg. niektórych z Was- jest mi zwracana uwaga i udowodnij, że 'złośliwie' nie zmieniam. 3. Kochana, jeśli ktoś zwróciłby mi uwagę, że moje posty ciężko czytać, zmieniłabym kolor, bo raczej piszę tu, aby właśnie dyskutować, a nie pozostać niewidoczną. Jak napisała Andriejewna - wtedy pisałabym na biało bądź żółto Odpisz na wszystkie punkty ![]() ---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:48 ---------- Cytat:
Z jednej strony to jest niedobre, bo może się robić słabo. Tym bardziej, że jeździ autobusami. Z drugiej jednak, może faktycznie już w tym wieku jest chłodniej. ---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:02 ---------- Poprzedni post napisano o 04:58 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ---------- Cytat:
![]() Ty chociaż używasz kropek i przecinków. Niektórzy właśnie zlewają wszystko w jedno i jest masakra. Tutaj jak tutaj, ale na innych forach nie czytam takich postów. Czasem wywiązują się różne dyskusje, bo przekręca się zdania
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Posłuchaj doświadczonej : NIE RÓB TEGO !!! {że sobie krzyknę}
Ja walę mięchem na prawo i lewo . Takie życie . I mimo to mam do siebie szacunek . A tak po prawdzie - co to ma ze sobą wspólnego ? Cytat:
![]() Dobre . Cytat:
Błagam, nie zaczynaj, bo po raz enty krew się poleje . |
||
|
|
|
#2318 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za odpowiedź
|
|
#2319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja na egzaminy pisemne chodziłam w szarej bluzie z kapturem (pod spodem jakaś biała koszulka) - wolałam nie ryzykować w stroju galowym, bo to była moja szczęśliwa bluza
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul- ja przy obu synach jeździłam wózkiem-traktorem i nie zamieniłabym go na żaden inny
Przy drugim dziecku nawet planowałam kupno czegoś bardziej nowoczesnego, ale żaden wózek nie miał takiego zawieszenia i nie pokonywał tak płynnie nierówności To zupełnie jak z samochodami- jeden wybierze terenówkę, a drugi smukłe kabrio Teraz młodszy jeździ lekką spacerówką, przejazd przez chodniki to z lekka makabra.
Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2012-07-10 o 09:36 |
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Niestety nie prowadzę statystyk Ale pamiętam Twój wątek, w którym zwrócono Ci na to uwagę, potem inny wątek, w którym się wypowiedziałaś i jeszcze jeden. Jak dla mnie kilka Wizażanek to już wielokrotne zwracanie Ci uwagi.1. Nie, nie klepię byle czego, ale jeśli chcę znaleźć własne posty, to patrzę na avatar w wątku albo po prostu wchodzę na własny profil. Wydaje mi się to łatwiejsze i szybsze, i nie muszę pisać na kolorowo. 2. To "na złość nie zmieniać" odnosiło się do postu drugiej Wizażanki, która napisała: "Dla mnie to jest zwyczajne chamstwo i na jej miejscu bym kolor na biały zmieniła, a niech pieniaczom żyłka pęknie ", co odebrałam jako to, że na złość by go nie zmieniła. Akurat nie chodziło mi wtedy o Ciebie, ale faktycznie nie ujęłam tego w poście.3. Cieszę się, że w końcu zmieniłaś kolor, bo tamten był straszny
|
|
|
|
|
#2322 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu dziwi mnie, że właściwie wszystkie małe dzieci są wożone w pancernych wózkach, a starsze dzieci w letnich spacerówkach. Nie wiedziałam czy to kwestia li i jedynie wygody prowadzącego wózek, czy chodzi też o jakieś specjalne potrzeby młodego dziecka
|
|
#2323 |
|
Zakorzeniona
|
Ja na egzaminy chodziłam ubrana elegancko, bo u mnie 90% egzaminów to były ustne i od wykładowcy głównie zależało, czy zdam, czy nie. Jednego mogło nie obchodzić, czy mam na sobie bluzę, a innego tak, a siedząc jako anonimowy student w wielkiej sali wykładowej nie pozna się gustu profesora. Dlatego ja dla spokoju sumienia chodziłam w czarnej sukience i marynarce lub jakoś podobnie. Bywało oczywiście, że nie zdałam, ale potem nie miałam głupich myśli pt. "Może jakbym się inaczej ubrała...". Wiadomo, że na egzaminie liczy się wiedza, ale nie łudźmy się - od pytań mnóstwo zależy i mogą być sformułowane tak, że student nie będzie miał pojęcia, o co chodzi (studiuję filologię obcą i wykładowcy potrafili dowalać określeniami, których nie mieliśmy skąd znać) lub będą po prostu bardzo trudne lub łatwiejsze. Jedna moja profesorka uwaliła dziewczynę, która na ustny przyszła w kwiecistej sukience, a koleżanka obok niej ubrana elegancko dostawała pytania łatwiejsze i zdała. Przypadek? Może, a może jednak ten strój jest ważny.
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze zależy od pory roku, tu u nas na wizażowej Mamie z klasą niektóre letnie maluszki wożone są od początku w spacerówce rozłożonej na płasko. Głęboki, duży wózek jest lepszy zimą, bo dobrze chroni przed wiatrem i zimnem i bez problemu pokonuje np. zaspy, czego o lekkim wózku nie można powiedzieć ![]() Wracając jeszcze do egzaminów- pewnie na każdej uczelni znajdzie się wykladowca, o którym krążą pogłoski, że lubi, gdy na egzamin dziewczyny mają duże dekolty lub krótkie spódniczki. Spotkałyście się z tym u siebie? U mnie było takich 3 panów i zastanawiałam się, na ile w tym prawdy, bo nigdy nie świeciłam dekoltem, a jakoś zdawałam bardzo dobrze, za to tabuny koleżanek świeciły biustem i prawie pupą. Zastanawiało mnie zawsze jak daleko można się posunąć, żeby zdać egzamin, bo to przecież robienie z siebie obiektu seksualnego przed wykładowcą |
|
|
|
|
#2325 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2326 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko loko, do Polski wrócimy, jak poziom życia będzie taki sam jak tutaj, albo lepszy... czyli pewnie w ogóle. Prędzej zmienimy kraj na jakiś inny.
Wiem, że sklep to nie promenada, ale jak nie mam póki co chusty do noszenia dziecka, to jak mam z miesięcznym bobasem iść na zakupy? Inaczej się nie da, a w ciągu dnia jestem sama i nie mam z kim jej zostawić. Nie mam przytyku do nikogo, ale przykre jest takie narzekanie bez wgłębienia się, czy dana osoba nie ma z kim zostawić dziecka a zakupy jednak trzeba robić. A o modzie egzaminacyjnej można książki pisać. Z doświadczenia wiem tyle, że to czy ma być elegancko, czy byle jak zależy od uczelni, kierunku i wykładowcy. Są tacy, co mają to gdzieś i tacy, którzy wymagają wręcz ubrania się niczym na wesele u kuzynki Zosi. |
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pomimo tego, że jakoś szczególnie dobrze to mi znowu nie poszło.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-07-10 o 10:48 |
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na magisterce zdarzali się tacy, co wręcz mówili, żeby ubierać się normalnie, bo ich stresuje to, że będą wyglądać nieelegancko. Poza tym ci sami wykładowcy mówili, że lepiej się skupić na własnej wiedzy, niż na zajmowaniu umysłu eleganckim wyglądem albo irytacją, że się siedzi pod krawatem a za oknem 30 stopni upału.
|
|
|
|
#2331 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja zrobiłam się na bóstwo na swoim pierwszym ustnym egzaminie. Spódnica ołówkowa, biała bluzeczka, drogie pończochy, cud miód (gwoli ścisłości, nie świeciłam niczym). Siadłam przy biurku profesora tak niefortunnie, że obcasem zahaczyłam o pończochę i zrobiła mi się ogromna dziura. Pana egzaminatora nie ruszył mój strój, więc na drugi termin przyszłam w spodniach i zdałam ![]() Od tamtej pory na ustne nie zakładam ani obcasów ani spódnicy
|
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sukienkę miałam ubraną jeden jedyny raz - na obronie inż mniej więcej taką, jak w załączniku.kolejny raz ubiorę na egzamin mgr i obronę
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Ja słyszałam o przypadku, gdzie strasznie dużo osób oblało przedmiot, przyszli na poprawę ubrani niespecjalnie, tylko jeden chłopak przyszedł w garniturze. Babka wpisała mu pozytywną ocenę do indeksu, a resztę zaprosiła na kolejny termin. Nie wiem jak to możliwe, ale autentyczna historia. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Kiedyś kolega przyszedł w bluzie, wykładowca zapytał: 'przyszedł pan na egzamin czy zawody sporotowe?' i wyrzucił go z auli.
|
|
#2334 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą nie rozumiem narodowości w stylu Hiszpanie, którzy w obcych językach ani be ani me. Przecież też chyba je w szkole mają. Ni i chyba czasami wyjeżdżają poza Hiszpanię nie? Nie mówię, żeby każdy był filologiem od razu, ale tak żeby chociaż pokój sobie potrafić wynająć czy obiad zamówić. Cytat:
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35191623]Dziwi mnie takie podejście do kobiet, jakby im było mniej wolno. A wulgarni faceci cię nie rażą?[/QUOTE] Cham to cham, co za różnica czy ma penisa czy pochwę? ![]() Bo takie zwykle nie golą, 40+. Ogólnie takie golenia się to całkiem nowy wynalazek, w czasach naszych babć to raczej królowała natura i busz pod pachami. Niektórym po prostu to zostało, nie przystosowały się do nowej estetyki.
|
|||
|
|
|
#2335 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie chamstwo i prostactwo pod płaszczykiem wolności słowa.
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W piątek mam obronę, więc jestem ciekawa jak niektóre panienki przyjdą ubrane (w grupie mam jedną, która uwielbia głębokie dekolty)
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Przyczajenie
|
Dziwi mnie zachowanie niektórych mam, co to nie widzą skandalicznego zachowania swoich dzieci. Sytuacja sprzed kilku dni, w autobusie pięcioletni brzdąc kopał stojącą obok niego starszą panią, wylał jej sok na buty, na zwrócenie uwagi, żeby tego nie robił mama oburzona stwierdziła, że to tylko dziecko, a w ogóle to ona wychowuje je bezstresowo
![]() Nóż się w kieszeni otwiera na takie cuda. |
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Od razu przypomniały mi się praktyki w biurze w uzdrowisku. Nie dość, że człowiek męczył się na obcasie, to jeszcze się okropnie nudził. Robiłam ksera, dzwoniłam do firm w sprawie przetargów i robiłam archiwizację faktur. Nuuuuda . Czas się dłużył niemiłosiernie. Mi bardziej chodziło o to, że są ludzie, którzy uważają, że jak ktoś pracuje na magazynie, to jest gorszy od tego, co za biurkiem w garniaku. Moja babcia taka jest. Bo to mało prestiżowe .A chamidła polskie... no cóż, nie zdziwię się, jak szukając pracy w NL, napotkam na opory. Póki co robię za kurkę domową i matkę full time. edit. Wnerwia mnie bezstresowe wychowywanie dzieci. Dziecko musi znać granice i hierarchię społeczną. Musi wiedzieć, że należy szanować starszych itd. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-07-10 o 12:36 |
|
|
|
|
#2340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

Czy małe dzieci naprawdę trzeba wozić w takich ogromnych, niemalże pancernych wózkach?
Zawsze jak widzę rodziców pchających taki porządnej wielkości wózek, to się zastanawiam czy dwa razy lżejszy i dwa razy mniejszy nie byłby lepszy... I jedyny argument na „nie” jaki mi do głowy przychodzi, to fakt, że wózek mógłby być chybotliwy na wietrze itd..
. Jak idę na szybkie zakupy, to na stelaż montuję fotelik i jadę. Lekko, szybko i nie zajmuje dużo miejsca. Mimo to, miałam problem z przejazdem w drogerii
.

W piątek mam obronę, więc jestem ciekawa jak niektóre panienki przyjdą ubrane (w grupie mam jedną, która uwielbia głębokie dekolty)