Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 22:00   #421
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
iustyna to czekaj, szybko, adoptuj mnie !
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki
zdam relację...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:01   #422
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Pieleszka śliczna i Ty i Hania.
Juluś też nie chce butów nosić. Wszystko ściąga.
Brumek zakłada lecznicę dla owadów
Mnie osa dziabnęła dwa razy (kiedyś jednocześnie mrówka na dekolcie i osa na dłoni- na basenie, ale się darłam!)
Ja tam sie boje wszystkiego jak zapałeczka.
Kiedyś popłakałam się na widok pająka, nie chciałam wejść do pokoju, poleciałam po odkurzacz i go wciągnęłam.
Jak wariatka.
Wszystko odganiam jak gdzieś widzę pająka to całe osiedle mnie słyszy, od razu ściągam laczka i zabijam skurczybyka!
Potem jeszcze wzdrygam się z pół godziny na myśl o nim.
Agadus widzę Pani Majster z Ciebie

Więcej przepraszam nie pamiętam...

Aha i moje dziecko pisałam, że ma 10 zębów a g..uzik prawda ma 9!
Co to za matka co zębów policzyć nie umie

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2012-07-10 o 22:02 Powód: ot taki sobie błędzik
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:01   #423
iustyna1
Wtajemniczenie

Alibany moja się tak nie wygłupia
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-10, 22:04   #424
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Boże, żebyście wiedziały jak ja się boję!
Panika, dreszcze,szok- jak tylko coś brzęczącego zbliża się do mnie.
Wychodzi na to, że ja cykor straszny jestem i mniejszych potworów też się boję, nie tylko krów
To samo pomyślałam

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a tu my rodzinnie
Bardzo sympatyczna z Was rodzina Ty chudzina (też chyba schudłaś ostatnio, co? ), Hania śliczniutka a mąż wygląda na dobrego, spokojnego faceta

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
1. A wiecie co? Pip.a ze mnie a nie matka . Narzekać na córkę, to ja potrafię, ale w drugą stronę, to już nie łaska. No to poprawiam się i opiszę Wam ciekawostkę przyrodniczą (nic o chwaleniu nie pisałam! ):
* Zuza wczoraj jadła tylko o 24.00, nie obudziła się o 3-4.00 ,
* była to jej 3 w życiu przespana noc ,
* wstała o 7.40 - szoooooooook!

2. Brumek a miałam pisać, że nie chcę zajmować miejsca Telika w Twym sercu .
1. Anioł nie dziecko Przyzwyczajaj się
2. Czyli że nie chcesz się ze mną kolegować?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
brumek do godziny ok 14.30 będę sama wszystko robiła a jak mąż przyjdzie z pracy zje obiad to mi pomoże, na razie urlopu nie może wziąć, to samo sąsiad jak przyjdzie z pracy to nam pomoże, mój tata nie da rady bo ma problem z kręgosłupem,
oj wiem zajadę się ale, później będę miała super,
u mnie w kuchnii teraz jest tapeta, bo jescze teściowa kładła, i muszę wszystko pościągać, szafki pościągam, poodsuwam,, szpachelką doczyścić ściany,sufit to juz chłopaki będą robić, ale szpachlowac ściany pewnie ja będę,dam rade silna jestem, choć może nie wyglądam , lubię remonty robić, ale wiem,że będę padała na twarz, ale robię to żeby mieć ładnie bo teraz jest pożal się Boże
Matko, nawet słuchać o tym nie mogę Ja też zawsze takie prace męskie lubiłam i nie uciekałam od nich, ale teraz z maluchem przy boku sobie tego nie wyobrażam. Wiem, że będą u dziadków, ale mimo wszystko i tak będziesz mieć z nimi robotę: ubrać, pomyśleć o jedzeniu itp, itd...

Cytat:
Zaraz będę robić pierwsze w życiu muffinki, oczywiście nie dla siebie- dla moich kochanych dzieci .
Uwielbiam muffinki I zawsze wychodzą, więc luzik

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
brumku

Cytat:
zmalowana ja kiedys też robiłam takie chipsy i nawet dobre wyszły
a mam pytranie, ma któraś jakąś paletkę korektorów??
Jak mam trzy: Kryolan, Sephorę i Shiseido.
Kryolan mogę polecić, choć nie jest to mój KWC (choć na samym KWC ma świetne opinie): https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...kamuflazy.html

Sephorę lubię, choć przydają mi się tylko dwa korektorki, a dwa są w ogóle nie ruszane (zielony i różowy): https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1 Ona początkowo daje ładny efekt, ale po kilku godzinach jakoś się tak nieładnie zaczyna odznaczać na skórze. Kryolan tego nie robi.

Shiseido: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zy.html&next=1 Długo na nie chorowałam, w końcu się rzuciłam i uważam, że są najgorsze z tej trójki. Zupełnie nie warte tych pieniędzy. Shiseido to świetna firma, lubię ich kosmetyki, a to jakaś pomyłka
Stary 2012-07-10, 22:05   #425
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Pieleszka śliczna i Ty i Hania.
Juluś też nie chce butów nosić. Wszystko ściąga.
Brumek zakłada lecznicę dla owadów
Mnie osa dziabnęła dwa razy (kiedyś jednocześnie mrówka na dekolcie i osa na dłoni- na basenie, ale się darłam!)
Ja tam sie boje wszystkiego jak zapałeczka.
Kiedyś popłakałam się na widok pająka, nie chciałam wejść do pokoju, poleciałam po odkurzacz i go wciągnęłam.
Jak wariatka.
Wszystko odganiam jak gdzieś widzę pająka to całe osiedle mnie słyszy, od razu ściągam laczka i zabijam skurczybyka!
Potem jeszcze wzdrygam się z pół godziny na myśl o nim.
Agadus widzę Pani Majster z Ciebie

Więcej przepraszam nie pamiętam...

Aha i moje dziecko pisałam, że ma 10 zębów a g..uzik prawda ma 9!
Co to za matka co zębów policzyć nie umie
Ha, ale Ty chociaż zabijesz pająka, a ja się nie zbliże do niego choćby na 3 metry! Ja tylko się trzęse, zachodze się z płączu i krzycze, tragedia..... Także zazdroszcze, bo ja raz nawet po mojego H. dzwoniłam, żeby z pracy przyjeżdżał, bo pająk siedział w łązience No i biedny przyjechał.....
Stary 2012-07-10, 22:08   #426
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

a tu my rodzinnie
Jaka Ty szczuplutka zazdroszczę oczywiście.
Rodzinka super, zwłaszcza ślicznotka Hania.
Cudne otoczenia.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a ja sobie nie wyobrażałam nie założyc butów młody nosi od zawsze chyba i nic mu nie przeszkadza, pewnie się przyzwyczaił
co do miarek to tak jak dziewczyny piszą w sklepach mają i można sprawdzić ale wiem,że w niektórych sklepach mają też miarki tęgości stópki bo długość to nie wszystko.
:
Właśnie Radek ma chyba wysokie podbicie.

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja pająków boje się przeokropnie. Krzycze, płacze i uciekam, no jak nienormalna. Ble.
A co do os czy pszczół to też się boje, bo to gryzie. Ostatnio siadła mi jakaś paskuda na ręce to oblałam mamie całą twarz jogurtem, bo akurat karmiłam małego

Jak jeździłam na do pracy sezonowej to między drzewkami jabłek były mega wielkie pajęczyny. Krzyżaki.
W życiu nie widziałam takich wielkich pająków, jak sobie przypomnę to mam dreszcze.
Jak była pajęczyna to nie zaczęłam jabłek obrywać dopóki nie znalazłam pająka i go z drzewa nie zwaliłam.
Masakra!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Lili są takie miarki jak dziewczyny piszą. I najlepiej iść z Radziem i mierzyć masę butów aż w których zacznie swobodnie chodzić i się poruszać.Ja tak zrobiłam,fakt namęczyłam się zakładaniem i ściaganiem butów,ale znaleźliśmy odpowiednie. Jeżeli będziesz miała problem z rozmiarem poproś Panią aby Ci pomogła, ona sprawdzi czy but jest odpowiedni i czy go nie cisną. Z tym zapinaniem i odpinaniem sandałków myślę, że może mieć wysokie podpicie jeżeli mu się odpinają. Jeżeli chcesz kupić jakieś w internecie to weź stópkę Radzia na kartkę i odrysuj stopkę i zmierz ile ma cm, potem tym się posiłkuj przy zakupie. W deichmanie np przy elefantach na kartonikach mają tabele z rozmiarami i cm stopy i na podstawie tego też możesz zobaczyć jaki ma rozmiar...
Tak mi się właśnie wydaje.
Na razie chcę kupić buty na miejscu. Jak nabiorę wprawy to może skorzystam z internetu.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:08   #427
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
mój też nie
on zęby odsłania równo zaciśnięte i jak do tego zmarszczy nosek to wygląda jak laleczka chucky

owadów się brzydzę wszelakich , nawet muchy

moje dziecko dziś w przychodni zaczepiało wszystkich pacjentów, panie z rejestracji, panie z laboratorium i lekarki do wszystkich sie szczerzył i śmiał w głos nie ma na niego mocnych
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:08   #428
agadus
Wtajemniczenie

no właśnie tak myślałam o tym kryolanie, ale pomyślałam,że zapytam Was, napewno doradzicie, zaraz zobaczę te inne

a co do remontu to dziewczynki będą jadły u dziadków, ja tylko śniadanie i może kolację bo będę odbierała i to tylko Nati, a u babci pewnie i kolację dędą jadły

myślałam jeszcze o tej palecie
http://everydaymakeup.pl/eclipse-pal...orow-p-39.html

też dobre maja kosmetyki, i tez profesjonalne jak kryolan

Edytowane przez agadus
Czas edycji: 2012-07-10 o 22:11
agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:10   #429
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tu jest fajny kalkulator cen moskitier http://www.rolety-zaluzje-krakow.pl/...alc&Itemid=249 i wychodza tanio, w cenie w sumie takiego jednego do kontaktu ustrojstwa

aaa, a za lampe zaplacilam w biedronie (widzialam ze chyba tez lidl i netto maja w ofercie) 29 zl. pewnie i u ciebie jakies teraz promocje powinny byc. no ale to zabija dopiero jak komar tam wleci, wiec ugryzc moze.

ty w uk, tak? a moze pogryły cie bedbugs'y?
my w niemczech kupiłam dzisiaj takie drzwi na taras bo mocno przecenione były.. mam nadzieje ze uda sie je zamontowac. jeszcze cos z oknami musze zroibc, jak na zlosc mamy obok domu myjnie, non stop wilgoc i pelno tego dziadostwa.. musze jeszcze poszukac jakiegos urzadzenia..
Cytat:
To teraz was pomęczę.
Trochę Julka
jakie on ma włoski!
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
a no i mialam zacząc wątek ząbkowo (wiecie wogóle co ze mnie za matka)
wcale nie przyuważyłam dopiero przypadkiem wyczułam że Jaś ma uwaga 3 czwórki!
te biale potwory zaskoczyły nas zupelnie bo przeciez z nich takie przecież niby potwory a wyszły u nas zupełnie bezobjawowo niezauważalnie!
dobrze matka, ze w ogóle zauwazyłas :P
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Heeej znikająca dziewczyno
U nas wsio ok, Amelka rośnie jak na drożdzach Własnie turla się po podłodze

Słodziak

Dziekuję
Heeej ja tak zawsze mam.. pojawiam się i znikam
Cytat:
Tak?
Myślałam, że macie tam rodzinę- siostrę.
Mam tu siostrę tylko decyzje o wyjezdzie podjelismy praktycznie z dnia na dzien.. przyjechalismy tutaj i dopiero zaczelismy szukac pracy dla tz... ciezko bylo bo bez jezyka, tz ni w ząb po niemiecku nie mówił.. wiadomo było łatwiej bo mielismy dach nad głową, pomogli nam itd
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ciemiączko prawie zarośnięte, wymiary głowy i klaty :P OK, tylko kurka Sarcia krzyżuje nóżki, mam jej odwodzić. Kontrola za 2miechy.
Nawet nie wiedziałam, że takie krzyżowanie to coś złego, myślałam że tak robi bo jej wygodnie...
Lilka tez czasami krzyzuje
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Reguluję sobie tak na oko, bo też nie umiem tak ładnie, wg jakiś tam norm Ale z tą henną zawsze wyglądają lepiej. bo ja mam ciemne brwi, dość szerokie, ale miejscami (przy końcach) za rzadkie i to nieładnie wygląda. A to je przyciemnia, wyrównuje i jest cool Bałam sie tej henny upiornie, ale się przełamałam i okazało się że to banalnie proste. To taka w żelu: http://recenzjekosmetyczne.blogspot....ocil-nr-3.html Jest jej dużo na allegro.
Tylko koniecznie trzeba do niej wodę utl. mieć.
nie wiem czy tutaj cos takiego znajdę.. zreszta nie wiem czy bym się odwazyła
Wrzuć do klubiku jakieś zdjęcie oczysków:P
Marinka też!

A propo brwi... dzisiaj mialam w ręce paski do depilacji brwi (takie jak w zalaczniku), ale nie odwazylam sie wziac... stosowała ktoras cos podobnego?
Cytat:

oj to teraz pojechałaś :P ja przy wzroscie 170 taka wagę uważałam za świetną wręcz idealną, przy mniejszej poniżej 60kg wyglądałam wręcz chudo. Proszę więc mi tutaj nie smutać , masz idealną wagę i ciesz się nią
Ja bym chciała tak 55kg z tym, że na wadze mi tak strasznie też nie zależy, tylko ten mój brzuch...
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Agulaabar piszę i piszę i napisać nie mogę. Nie zmiernie się cieszę że wróciłaś od czasu do czasu oglądałam sobie Wasze brzuszkowe zdjęcia dobrze że jesteś

KOMARY - Ja kupiłam komarnika z wkładami,ale badziwie śmierdzi nawet te dla dzieci :/ planuję kupic moskitiere na okna.

Ja po rozmowie.
Mają dzwonić w przyszłym tyg.
A wiesz, że wczoraj je oglądałam? chce w koncu zrobić lili album ze zdjęciami.. bo tak to wszystko gdzies na płytach itd, a jak już wywołam to wiem, że będą.. no i oczywiście fotki z usg i brzucha też maja się tam znaleźć
Cytat:

a tu my rodzinnie
Hej pieleszko
Ślicznie wyglądacie, a wiesz że jestescie z mężem do siebie bardzo podobni? przynajmniej na tym zdjęciu

Dobry wieczór, kupiłam Lili dzisiaj nowy kask rowerowy mam nadzieje, że w koncu będziemy miec chwile czasu na rowery
Moje dziecko poszło w końcu spać.. ja nie wiem czy to jakas faza, czy idą nowe zeby ale nie mam do niej sily..
Siedzimy z tz na balkonie, cały czas do mnie nawija i tylko pyta "przeszkadzam Ci?" a ja "yhym" i klepie dalej w klawiature
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bild-balea-augenbrauen-enthaarungsstreifen-data.jpg (28,0 KB, 13 załadowań)

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:10   #430
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz będę robić pierwsze w życiu muffinki, oczywiście nie dla siebie- dla moich kochanych dzieci .
Tak sama-sama robisz czy z kartonika?

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A moja robi tak jak na załączonym zdjęciu
Jakie ma śliczne bielutkie ząbki
Stary 2012-07-10, 22:13   #431
alibany
Rozeznanie

Cytat:
mój też nie
on zęby odsłania równo zaciśnięte i jak do tego zmarszczy nosek to wygląda jak laleczka chucky
No i teraz pytanie, czy to kwestia takiej jej natury, że w formie wygłupów tak robi ( bo próbując zerknąć jak ma w "stanie spoczynku", ciężko stwierdzic, ale chyba normalnie, że dolne z tyłu) Czy może jakaś wada się tworzy??
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:17   #432
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie tak myślałam o tym kryolanie, ale pomyślałam,że zapytam Was, napewno doradzicie, zaraz zobaczę te inne
Z tych moich te są najlepsze
A z tych Everyday'ów nigdy nic nie miałam, więc nie mam pojęcia. Tu niedaleko ode mnie mają takie stoisko firmowe i zawsze jak przechodzę to zerkam, bo fajnie wygląda, właśnie tak profesjonalnie, bardziej jak studio wizażysty niż sklep

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
my w niemczech kupiłam dzisiaj nie wiem czy tutaj cos takiego znajdę.. zreszta nie wiem czy bym się odwazyła
Wrzuć do klubiku jakieś zdjęcie oczysków:P
Marinka też!

A propo brwi... dzisiaj mialam w ręce paski do depilacji brwi (takie jak w zalaczniku), ale nie odwazylam sie wziac... stosowała ktoras cos podobnego?
Pasków nie znam
A zdjęcia brwi też nie mam Może jakieś bardziej ogólne i tam je sobie obejrzysz

Cytat:
A moja robi tak jak na załączonym zdjęciu
Hihihi, jak słodko to robi
Ale i ja się [przyłączę do dziewczyn, których dzieci inaczej się cieszą
Stary 2012-07-10, 22:18   #433
agadus
Wtajemniczenie

alibany, według mnie to normalne, bawi się zabkami, zobaczyła,że fajnie tak sobie nakładać jedne za drugie, poczekaj jeszcze, albo dla Twojego spokoju idź do stomatologa,
moja od czasu do czasu zazgrzyta sobie ząbkami

Stary 2012-07-10, 22:19   #434
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
No i teraz pytanie, czy to kwestia takiej jej natury, że w formie wygłupów tak robi ( bo próbując zerknąć jak ma w "stanie spoczynku", ciężko stwierdzic, ale chyba normalnie, że dolne z tyłu) Czy może jakaś wada się tworzy??
może Carmelka pomoże w tym temacie ??
Stary 2012-07-10, 22:20   #435
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam, że wygłupy... Coś jak zgrzytanie zębami
Ale możesz się przejść do dentysty dla świętego spokoju. Przy okazji wypytasz się dokładnie, jak najlepiej pielęgnować zębiska u maluchów i na co zwracać uwagę i nam sprzedasz potem informacje

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-07-10 o 22:21
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:24   #436
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
, od razu ściągam laczka i zabijam skurczybyka!
Też czasem zabiję
No bo w końcu on albo ja

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mam tu siostrę tylko decyzje o wyjezdzie podjelismy praktycznie z dnia na dzien.. przyjechalismy tutaj i dopiero zaczelismy szukac pracy dla tz... ciezko bylo bo bez jezyka, tz ni w ząb po niemiecku nie mówił.. wiadomo było łatwiej bo mielismy dach nad głową, pomogli nam itd
A no własnie

Pasków nie widziałam, nie stosowałam ale wyglądają ciekawie.
Tylko to jeden rozmiar jest?
Bo chyba różnie może wyjść, zależy jakie kto ma brwi, układ ich

Wybieram się na depilację i hennę. Tylko jeszcze nie wiem kiedy.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Agadus o co chodzi z tą paletą?
Do czego to ma służyć? Do wykańczania makijażu?
Nie wiem.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Czytam: "Igrzyska śmierci"

Jacieee gdzieś Ty zaginęła?

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-07-10 o 22:26
Stary 2012-07-10, 22:29   #437
agadus
Wtajemniczenie

lili takimi paletkami możesz bardzo dużo zrobić, możesz konturowac twarz, rozświetlić, korygować, zakrywac niedoskonałości, można sobie zrobić tak buzię , bez efektów maski, tylko odpowiednimi profesjonalnymi paletkami, mo chyba że się ma 20 lat to używa się w sumie tylko rozświetlaczy

i ona nie jest do wykańczania tylko od tego się w sumie zaczyna makijaż

Stary 2012-07-10, 22:33   #438
CrazyMachine
Zadomowienie

Hej, tak na szybciutko. Dziękuje za pochwaly tortu. Powiem wam, jednak, ze ta masa cukrowa mi nie smakuje, za slodka jest. Chyba zrobie polewe czekoladowa. Pewnie nie bedzie tak reprezentacyjna, ale nie bedzie tak zamulać.

Justyna - zdjecia wstawie, najdalej po urodzinach, które wyprawiamy w sobotę - przynajmniej będą aktualne

A z tym zlotem, to coś na poważnie? Gdbyśmy głosowały to ja był wolała Kraków, albo gdzieś u Ślązaczek.

Co do owadów, to mnie nigdy osa nie zaatakowała i strasznie się boję, że mogę być uczulona na jad.....

Lecę, bo miałam się dzis wcześniej położyć....
O kurczę zapomniałam o gotującej się fasolce... ((((((((((
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:36   #439
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
może Carmelka pomoże w tym temacie ??
nie mam pojęcia.

Kupiłam sobie na urlopik Dzieciozmagania-format i ilość stron chyba trochę przesadzili, mogli 2 tomu zrobić czy coś, tego w ręku nie da się utrzymać

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:37   #440
iustyna1
Wtajemniczenie

lili sama-sama już są w piekarniku....
Alibany myślę, że to wygłupy i przejdzie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-10, 22:43   #441
meszsares
Zadomowienie

..a ja tylko przysmuce na koniec dnia..
moja przyjaciolka poronila wlasnie w 11tc... fasolka przestala sie rozwijac, serduszko przestalo bic buuuu
poprosze o kciuki, zeby szybko zaszla w druga ciaze, bo z moich obserwacji wynika, ze ta druga przychodzi relatywnie szybko - ale jak bedzie- nie wiadomo (dziewczyna ma juz 37lat, wiec czasu tez niezbyt wiele).

cudowne zdjecia wklejacie, musze w koncu tu kiedys tez pokazac moja mala zlosnice i jej madralinska siostre
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:47   #442
iustyna1
Wtajemniczenie

meszsares ja się codziennie modlę, żeby maluszek mojej przyjaciółki się zdrowo rozwijał a ciąża była nudna i książkowa. To jej pierwsza, długo wyczekana ciąża.

za kolejną ciążę - nudną i książkową
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-10, 22:48   #443
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
lili takimi paletkami możesz bardzo dużo zrobić, możesz konturowac twarz, rozświetlić, korygować, zakrywac niedoskonałości, można sobie zrobić tak buzię , bez efektów maski, tylko odpowiednimi profesjonalnymi paletkami, mo chyba że się ma 20 lat to używa się w sumie tylko rozświetlaczy

i ona nie jest do wykańczania tylko od tego się w sumie zaczyna makijaż
Dla mnie to totalna nowość, nigdy czegoś takiego nie używałam, nawet bym nie umiała
Poza tym ja mam2 0 lat

Cytat:
lili sama-sama już są w piekarniku....

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
moja przyjaciolka poronila wlasnie w 11tc... fasolka przestala sie rozwijac, serduszko przestalo bic buuuu
poprosze o kciuki, zeby szybko zaszla w druga ciaze, bo z moich obserwacji wynika, ze ta druga przychodzi relatywnie szybko - ale jak bedzie- nie wiadomo (dziewczyna ma juz 37lat, wiec czasu tez niezbyt wiele).

cudowne zdjecia wklejacie, musze w koncu tu kiedys tez pokazac moja mala zlosnice i jej madralinska siostre
Współczuję przyjaciółce
oby szybko zaszła w ciąże i było wszystko w porządku.
Ma dzieci czy to miało być pierwsze?
Stary 2012-07-10, 22:49   #444
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Nietypową masz porę na gotowanie fasolki
Ja za tortami z masą cukrową też nie przepadam. W smaku. Ale one są po to, żeby pięknie wyglądać. Przy takim wyglądzie smak schodzi na dalszy plan

Cytat:
Co za tragedia
Wyć się chce...
Stary 2012-07-10, 22:56   #445
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Hej, tak na szybciutko. Dziękuje za pochwaly tortu. Powiem wam, jednak, ze ta masa cukrowa mi nie smakuje, za slodka jest. Chyba zrobie polewe czekoladowa. Pewnie nie bedzie tak reprezentacyjna, ale nie bedzie tak zamulać.

Justyna - zdjecia wstawie, najdalej po urodzinach, które wyprawiamy w sobotę - przynajmniej będą aktualne

A z tym zlotem, to coś na poważnie? Gdbyśmy głosowały to ja był wolała Kraków, albo gdzieś u Ślązaczek.

Co do owadów, to mnie nigdy osa nie zaatakowała i strasznie się boję, że mogę być uczulona na jad.....

Lecę, bo miałam się dzis wcześniej położyć....

oj tak ,kraków i okolice
Wa-wa dla mnie niedostępna finansowo

Cytat:

to była jedna z moich obsesji na początku ciąży
współczuję z całego serca ale trzymam , nastepnym razem musi się udać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Stary 2012-07-10, 23:00   #446
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Rozlozylo i mnie kompletnie. Gile jak stad do Polski
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:02   #447
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Rozlozylo i mnie kompletnie. Gile jak stad do Polski
Szybkiej poprawy życzę.

Cytat:
oj tak ,kraków i okolice
Wa-wa dla mnie niedostępna finansowo
!
Kraków i okolice!
Stary 2012-07-10, 23:06   #448
iustyna1
Wtajemniczenie

Uwaga ogłaszam, że pierwszy raz w życiu wyszedł mi słodki wypiek! Dla niezdecydowanych przepis, z którego korzystałam http://wypiekibeaty.wordpress.com/20...tsze-muffinki/
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-10, 23:09   #449
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Lili
Iustyna
Podziwiam, ze ci sie chciało o ta porę

Nienawidzę mieć kataru najgorsze co Moze byc dla mnie. Gorsze od pajakow i os

Eve gdzie Jestes ?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:18   #450
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Nie było mnie cały dzień, bo od rana poprawiałam pracę, żeby na 14 była gotowa. Później pojechaliśmy z Dominikiem na budowę zobaczyć i tak zleciało.

Dzisiaj rano moja mam jechała do pracy i uderzył w nią samochód. Trochę ją poobracało, ale całe szczęście nic poważnego się nie stało. Auto do remontu...

Brumku, Domek też miał taki okres że wybudzał mi się do godziny 1 w nocy, a później dalej spał... Całe szczęście minęło, więc pewnie i u Was to przejściowe

Cytat:
J

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać.
Może jednak się da skoro sprzedawca tak powiedział? Może coś źle robicie?
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A to nie można fotelika wymienić?
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
W czym dokładnie problem?
Może wrzuć zdjęcie roweru to spojrzymy z Tż-tem
Niestety, akurat ten rower nie ma tej rurki do której powinno się przymocować fotelik Rower coś podobnego jak na zdjęciu.
Już Tż kombinował z moim tatą, ale nic z tego

Brumku, wszystkie foteliki są tak mocowane Zresztą fotelika nam już nie przyjmą, bo już był przykręcany, metka oderwana...
Kupimy nowy rower, fakt że tamten i tak był stary i nie pierwszej młodości, ale był

Julek ma taką delikatną twarzyczkę

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Natka zdjęcie Domka jak zwykle boskie. No i już mówiłam - UWIELBIAM SZELKI I MAŁYCH DZIECIACZKÓW
A ty tez jak zwykle piekna
Dziękujemy

Alibany, mój Dominik tez inaczej się śmieje. Ale wydaje mi się, że ona się wygłupia.

Meszsares, strasznie mi przykro Trzymam za koleżankę!

Zmalowana, dużo zdrówka dla Was

Dla Ciebie Stronczku również

Agadus, jejku wykończysz się tym remontem!

WŁAŚNIE GDZIE JEST JACIEEEE?!?!?!?!?!

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Pieleszko, piękne zdjęcia, piękni Wy
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości