|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
zdam relację...
|
|
#422 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Pieleszka śliczna i Ty i Hania.
Juluś też nie chce butów nosić. Wszystko ściąga. Brumek zakłada lecznicę dla owadów ![]() Mnie osa dziabnęła dwa razy (kiedyś jednocześnie mrówka na dekolcie i osa na dłoni- na basenie, ale się darłam!) Ja tam sie boje wszystkiego jak zapałeczka. Kiedyś popłakałam się na widok pająka, nie chciałam wejść do pokoju, poleciałam po odkurzacz i go wciągnęłam. Jak wariatka. Wszystko odganiam jak gdzieś widzę pająka to całe osiedle mnie słyszy, od razu ściągam laczka i zabijam skurczybyka! Potem jeszcze wzdrygam się z pół godziny na myśl o nim. Agadus ![]() Więcej przepraszam nie pamiętam... Aha i moje dziecko pisałam, że ma 10 zębów a g..uzik prawda ma 9! Co to za matka co zębów policzyć nie umie
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-07-10 o 22:02 Powód: ot taki sobie błędzik |
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
Alibany moja się tak nie wygłupia
|
|
#424 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo pomyślałam ![]() Bardzo sympatyczna z Was rodzina Ty chudzina (też chyba schudłaś ostatnio, co? ), Hania śliczniutka a mąż wygląda na dobrego, spokojnego faceta ![]() Cytat:
Przyzwyczajaj się ![]() 2. Czyli że nie chcesz się ze mną kolegować? ![]() Cytat:
Ja też zawsze takie prace męskie lubiłam i nie uciekałam od nich, ale teraz z maluchem przy boku sobie tego nie wyobrażam. Wiem, że będą u dziadków, ale mimo wszystko i tak będziesz mieć z nimi robotę: ubrać, pomyśleć o jedzeniu itp, itd...Cytat:
I zawsze wychodzą, więc luzik ![]() ![]() Cytat:
Kryolan mogę polecić, choć nie jest to mój KWC (choć na samym KWC ma świetne opinie): https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...kamuflazy.htmlSephorę lubię, choć przydają mi się tylko dwa korektorki, a dwa są w ogóle nie ruszane (zielony i różowy): https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1 Ona początkowo daje ładny efekt, ale po kilku godzinach jakoś się tak nieładnie zaczyna odznaczać na skórze. Kryolan tego nie robi. Shiseido: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zy.html&next=1 Długo na nie chorowałam, w końcu się rzuciłam i uważam, że są najgorsze z tej trójki. Zupełnie nie warte tych pieniędzy. Shiseido to świetna firma, lubię ich kosmetyki, a to jakaś pomyłka
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tylko się trzęse, zachodze się z płączu i krzycze, tragedia..... Także zazdroszcze, bo ja raz nawet po mojego H. dzwoniłam, żeby z pracy przyjeżdżał, bo pająk siedział w łązience No i biedny przyjechał.....
|
|
#426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jaka Ty szczuplutka
zazdroszczę oczywiście.Rodzinka super, zwłaszcza ślicznotka Hania. Cudne otoczenia. Cytat:
Cytat:
Jak jeździłam na do pracy sezonowej to między drzewkami jabłek były mega wielkie pajęczyny. Krzyżaki. W życiu nie widziałam takich wielkich pająków, jak sobie przypomnę to mam dreszcze. Jak była pajęczyna to nie zaczęłam jabłek obrywać dopóki nie znalazłam pająka i go z drzewa nie zwaliłam. Masakra! Cytat:
Na razie chcę kupić buty na miejscu. Jak nabiorę wprawy to może skorzystam z internetu. |
|||
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
mój też nie
on zęby odsłania równo zaciśnięte i jak do tego zmarszczy nosek to wygląda jak laleczka chucky owadów się brzydzę wszelakich , nawet muchy moje dziecko dziś w przychodni zaczepiało wszystkich pacjentów, panie z rejestracji, panie z laboratorium i lekarki do wszystkich sie szczerzył i śmiał w głos nie ma na niego mocnych |
|
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie tak myślałam o tym kryolanie, ale pomyślałam,że zapytam Was, napewno doradzicie, zaraz zobaczę te inne
a co do remontu to dziewczynki będą jadły u dziadków, ja tylko śniadanie i może kolację bo będę odbierała i to tylko Nati, a u babci pewnie i kolację dędą jadły myślałam jeszcze o tej palecie http://everydaymakeup.pl/eclipse-pal...orow-p-39.html też dobre maja kosmetyki, i tez profesjonalne jak kryolan Edytowane przez agadus Czas edycji: 2012-07-10 o 22:11 |
|
|
|
#429 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam dzisiaj takie drzwi na taras bo mocno przecenione były.. mam nadzieje ze uda sie je zamontowac. jeszcze cos z oknami musze zroibc, jak na zlosc mamy obok domu myjnie, non stop wilgoc i pelno tego dziadostwa.. musze jeszcze poszukac jakiegos urzadzenia..Cytat:
Cytat:
ja tak zawsze mam.. pojawiam się i znikam![]() Mam tu siostrę tylko decyzje o wyjezdzie podjelismy praktycznie z dnia na dzien.. przyjechalismy tutaj i dopiero zaczelismy szukac pracy dla tz... ciezko bylo bo bez jezyka, tz ni w ząb po niemiecku nie mówił.. wiadomo było łatwiej bo mielismy dach nad głową, pomogli nam itd Cytat:
![]() Cytat:
Wrzuć do klubiku jakieś zdjęcie oczysków:P Marinka też! A propo brwi... dzisiaj mialam w ręce paski do depilacji brwi (takie jak w zalaczniku), ale nie odwazylam sie wziac... stosowała ktoras cos podobnego? Cytat:
z tym, że na wadze mi tak strasznie też nie zależy, tylko ten mój brzuch... ![]() Cytat:
![]() Hej pieleszko Ślicznie wyglądacie, a wiesz że jestescie z mężem do siebie bardzo podobni? przynajmniej na tym zdjęciu ![]() Dobry wieczór, kupiłam Lili dzisiaj nowy kask rowerowy ![]() Moje dziecko poszło w końcu spać.. ja nie wiem czy to jakas faza, czy idą nowe zeby ale nie mam do niej sily.. Siedzimy z tz na balkonie, cały czas do mnie nawija i tylko pyta "przeszkadzam Ci?" a ja "yhym" i klepie dalej w klawiature
|
|||||||
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
No i teraz pytanie, czy to kwestia takiej jej natury, że w formie wygłupów tak robi ( bo próbując zerknąć jak ma w "stanie spoczynku", ciężko stwierdzic, ale chyba normalnie, że dolne z tyłu) Czy może jakaś wada się tworzy??
|
|
|
|
#432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tych Everyday'ów nigdy nic nie miałam, więc nie mam pojęcia. Tu niedaleko ode mnie mają takie stoisko firmowe i zawsze jak przechodzę to zerkam, bo fajnie wygląda, właśnie tak profesjonalnie, bardziej jak studio wizażysty niż sklep ![]() Cytat:
A zdjęcia brwi też nie mam Może jakieś bardziej ogólne i tam je sobie obejrzysz ![]() Hihihi, jak słodko to robi ![]() Ale i ja się [przyłączę do dziewczyn, których dzieci inaczej się cieszą
|
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
alibany, według mnie to normalne, bawi się zabkami, zobaczyła,że fajnie tak sobie nakładać jedne za drugie, poczekaj jeszcze, albo dla Twojego spokoju idź do stomatologa,
moja od czasu do czasu zazgrzyta sobie ząbkami
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
może Carmelka pomoże w tym temacie ??
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale możesz się przejść do dentysty dla świętego spokoju. Przy okazji wypytasz się dokładnie, jak najlepiej pielęgnować zębiska u maluchów i na co zwracać uwagę i nam sprzedasz potem informacje
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-07-10 o 22:21 |
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Też czasem zabiję
![]() No bo w końcu on albo ja ![]() Cytat:
![]() Pasków nie widziałam, nie stosowałam ale wyglądają ciekawie. Tylko to jeden rozmiar jest? Bo chyba różnie może wyjść, zależy jakie kto ma brwi, układ ich ![]() Wybieram się na depilację i hennę. Tylko jeszcze nie wiem kiedy. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Agadus o co chodzi z tą paletą? Do czego to ma służyć? Do wykańczania makijażu? Nie wiem. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Czytam: "Igrzyska śmierci" Jacieee gdzieś Ty zaginęła? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-07-10 o 22:26 |
|
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
lili takimi paletkami możesz bardzo dużo zrobić, możesz konturowac twarz, rozświetlić, korygować, zakrywac niedoskonałości, można sobie zrobić tak buzię , bez efektów maski, tylko odpowiednimi profesjonalnymi paletkami, mo chyba że się ma 20 lat to używa się w sumie tylko rozświetlaczy
i ona nie jest do wykańczania tylko od tego się w sumie zaczyna makijaż |
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Hej, tak na szybciutko. Dziękuje za pochwaly tortu. Powiem wam, jednak, ze ta masa cukrowa mi nie smakuje, za slodka jest. Chyba zrobie polewe czekoladowa. Pewnie nie bedzie tak reprezentacyjna, ale nie bedzie tak zamulać.
Justyna - zdjecia wstawie, najdalej po urodzinach, które wyprawiamy w sobotę - przynajmniej będą aktualne ![]() A z tym zlotem, to coś na poważnie? Gdbyśmy głosowały to ja był wolała Kraków, albo gdzieś u Ślązaczek. Co do owadów, to mnie nigdy osa nie zaatakowała i strasznie się boję, że mogę być uczulona na jad..... Lecę, bo miałam się dzis wcześniej położyć.... O kurczę zapomniałam o gotującej się fasolce... ((((((((((
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia.
Kupiłam sobie na urlopik Dzieciozmagania-format i ilość stron
|
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
lili sama-sama
już są w piekarniku.... ![]() Alibany myślę, że to wygłupy i przejdzie.
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
..a ja tylko przysmuce na koniec dnia..
![]() moja przyjaciolka poronila wlasnie w 11tc... fasolka przestala sie rozwijac, serduszko przestalo bic buuuu ![]() poprosze o kciuki, zeby szybko zaszla w druga ciaze, bo z moich obserwacji wynika, ze ta druga przychodzi relatywnie szybko - ale jak bedzie- nie wiadomo (dziewczyna ma juz 37lat, wiec czasu tez niezbyt wiele). ![]() cudowne zdjecia wklejacie, musze w koncu tu kiedys tez pokazac moja mala zlosnice i jej madralinska siostre
|
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
meszsares
ja się codziennie modlę, żeby maluszek mojej przyjaciółki się zdrowo rozwijał a ciąża była nudna i książkowa. To jej pierwsza, długo wyczekana ciąża. za kolejną ciążę - nudną i książkową
|
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja mam2 0 lat ![]() Cytat:
Współczuję przyjaciółce ![]() oby szybko zaszła w ciąże i było wszystko w porządku.Ma dzieci czy to miało być pierwsze? |
||
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Nietypową masz porę na gotowanie fasolki
![]() Ja za tortami z masą cukrową też nie przepadam. W smaku. Ale one są po to, żeby pięknie wyglądać. Przy takim wyglądzie smak schodzi na dalszy plan ![]() Cytat:
Wyć się chce...
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak ,kraków i okolice ![]() Wa-wa dla mnie niedostępna finansowo ![]() Cytat:
![]() współczuję z całego serca ale trzymam , nastepnym razem musi się udać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
|
||
|
|
|
#446 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozlozylo i mnie kompletnie. Gile jak stad do Polski
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga ogłaszam, że pierwszy raz w życiu wyszedł mi słodki wypiek!
http://wypiekibeaty.wordpress.com/20...tsze-muffinki/
|
|
#449 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili
Iustyna Podziwiam, ze ci sie chciało o ta porę ![]() Nienawidzę mieć kataru najgorsze co Moze byc dla mnie. Gorsze od pajakow i os Eve gdzie Jestes ? |
|
|
|
#450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Nie było mnie cały dzień, bo od rana poprawiałam pracę, żeby na 14 była gotowa. Później pojechaliśmy z Dominikiem na budowę zobaczyć i tak zleciało. Dzisiaj rano moja mam jechała do pracy i uderzył w nią samochód. Trochę ją poobracało, ale całe szczęście nic poważnego się nie stało. Auto do remontu... Brumku, Domek też miał taki okres że wybudzał mi się do godziny 1 w nocy, a później dalej spał... Całe szczęście minęło, więc pewnie i u Was to przejściowe ![]() Cytat:
Cytat:
Rower coś podobnego jak na zdjęciu.Już Tż kombinował z moim tatą, ale nic z tego ![]() Brumku, wszystkie foteliki są tak mocowane Zresztą fotelika nam już nie przyjmą, bo już był przykręcany, metka oderwana...Kupimy nowy rower, fakt że tamten i tak był stary i nie pierwszej młodości, ale był ![]() Julek ma taką delikatną twarzyczkę ![]() Cytat:
Alibany, mój Dominik tez inaczej się śmieje. Ale wydaje mi się, że ona się wygłupia. Meszsares, strasznie mi przykro za koleżankę!Zmalowana, dużo zdrówka dla Was Dla Ciebie Stronczku również Agadus, jejku wykończysz się tym remontem! WŁAŚNIE GDZIE JEST JACIEEEE?!?!?!?!?! ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Pieleszko, piękne zdjęcia, piękni Wy |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

To samo pomyślałam
), Hania śliczniutka a mąż wygląda na dobrego, spokojnego faceta
,
Ja też zawsze takie prace męskie lubiłam i nie uciekałam od nich, ale teraz z maluchem przy boku sobie tego nie wyobrażam. Wiem, że będą u dziadków, ale mimo wszystko i tak będziesz mieć z nimi robotę: ubrać, pomyśleć o jedzeniu itp, itd...
I zawsze wychodzą, więc luzik
Także zazdroszcze, bo ja raz nawet po mojego H. dzwoniłam, żeby z pracy przyjeżdżał, bo pająk siedział w łązience 

(wiecie wogóle co ze mnie za matka

z tym, że na wadze mi tak strasznie też nie zależy, tylko ten mój brzuch...
od czasu do czasu oglądałam sobie Wasze brzuszkowe zdjęcia 

((((((((((
zębole