|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
środka nikt nie czytaCytat:
ale do czwartku może coś skombinuję
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie tłumaczy jednakowego przekręcania mojego nicku na jedną modłę![]() "Kombinuj dziewczyno nim twe wdzięki przeminą..."
|
|
#3993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
a ja odkąd psikam sokiem z aloesu mam wrażenie, że moje włosy są bardziej mięsiste jakby, możliwe to?
W ogóle pisałam jakiś czas temu o lekkiej poprawie, włosy wydawały mi się grubsze, bardziej puszyste, mięsiste i w ogole [nie wiem jak to opisać]. Oczyściłam je evą pokrzywową i nałożyłam AiK. Spodziewałam się cienkiego siana, a nie było źle chyba trochę "schudły" [albo to już autosugestia] ale chyba jest jednak serio troszke lepiej a najlepsze, że od pewnego czasu wyluzowałam, dalej dbam, półproduktuje itp, ale rzadziej olejuję i może odrobinkę mniej/krócej odżywiam...
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Soraya, ale... pierdu, pierdu
![]()
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokonam niechęć do Sopotu i pojadę . A ja cały czas byłam przekonana, że to jest to samo . Jeszcze nie tak dawno kupowało się w sklepach motoryzacyjnych wodę destylowaną do akumulatorów, w 5-cio litrowych kanistrach . Potem - takie samo przeznaczenie, takie samo miejsce zakupu, tylko że nazwa - woda demineralizowana . Jak to się człowiek całe życie uczy . Kupuję, bo używam nie tylko do kosmetyków, a przede wszystkim do żelazka, bo u mnie w domu z kranów kamień leci . |
|
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koło McDonaldsa ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
może znajdzie się coś w końcu dla nas odpowiedniego
|
|
#3999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie kupię na zapas!! Czekam też na promocje AiK bo otworzyłam już ostatnią butelkę!
|
|
#4000 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chociaz ja zawsze walcze z tym żeby np. banany zdarzyć nałożyć na włosy czy buzie zanim je zjem mmm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a narobiłyście mi ochoty na te maski ![]() Cytat:
wyczytałam gdzieś ostatnio o płukaniu włosów wodą w której gotowany był ryż (jakiś niby azjatycki sposób), o nigdy więcej haha! włosy jakieś sztywne chociaż przetarłam twarz wacikiem nasączony taka ryżowa wodą i jako tonik dla mieszanej cery całkiem w porządku ![]() dzisiaj w planie płukanka z liści orzecha włoskiego, mam trzy tego typu drzewa na ogrodzie, włosy mam ciemne, więc sprawdzimy ![]() któraś z Was robiła sobie taką płukankę do włosów?
|
|
#4001 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chcesz przyciemnić włosy? Bo ja właśnie też się nad nią zastanawiałam ![]() Dzisiaj mija miesiąc picia drożdży
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
Czy ten Marion jest dobry do zabezpieczania włosów od słońca, itd?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oncowkami.html Bo jest u mnie w promocji, a nie chcę wydawać od razu 15zł na polecane Gliss Kury bo nie wiem jak tyle silikonów się u mnie sprawdzi.
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz... Alcohol Denat
[/QUOTE]Cytat:
Dzisiaj mi sie jeszcze bardziej falują, wyglądają nawet ok, ale czuję, że nie są do końca świeże, rzadko takie na drugi dzień noszę rozpuszczone, zresztą po prostowaniu się nie nadają do tego a dzisiaj proszę, wczoraj nosiłam koczek, dzisiaj rano i jest nieźle ![]() Ja również trójmieszczanka, do tego pracuję w Sopocie więc na pewno do TEGO sklepu na Monciaku zajrzę muszę poczytać o półproduktach, może coś doradzicie ![]() A czy w Gdyni w którymś Tesco jest Bingo? Dzisiaj mam w planach olejowanie oliwą z oliwek ![]() Poza tym sniła mi się włosowa sekta wznosząca modły do olejów i odżywek |
|
|
|
|
#4004 |
|
Rozeznanie
|
A jeżeli chodzi o moje miasto to żadnej włosomaniaczki nie widziałam, albo się ukrywają tu na forum
Dolny Śląsk.
|
|
#4005 |
|
Raczkowanie
|
Puk, puk...można dołączyć
![]() Czytam Was regularnie, ale jestem taki dzikus trochę i chowałam sie w krzakach. Ostatnio wydaje mi się, że widziałam "na żywca" włosomaniaczkę we Wrocławiu. Miała tak piękne i zadbane włoski, ze aż mężowi "kazałam" podziwiać
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamówiłam w ich sklepie internetowym. ceny masek są droższe niż w tesco, bo 12 zł zamiast 7 czy 8. niestety w żadnym tesco nie widziałam jeszcze tych masek. a co do dobrodziejstw orzechowych - czekam na te zielone łupinki, ponoć można nimi przyciemnić włoski gdzieś na blogu Anwen o tym chyba czytałam.
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
A czy w tym sklepie na Monciaku dostanę Vatikę kokosową?
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale tylko duże opakowanie za 30zł. był też parachute
|
#4009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Marzy mi się taki sklepik włosowy jak u Was w Sopocie na... podlasiu!
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś czuję, że następny będzie właśnie migdałowy do włosów dziś odebrałam swoje zamówienie z dozu - nie dostałam żadnego powiadomienia i moja paczuszka leżała kilka dni samotnie w aptece strasznie mnie kuszą zakupy na zsk, ale takie bardziej twarzowe. czekam na paczkę z mazideł i muszę się powstrzymać. w tym miesiącu wydałam już bardzo dużo na naturalne kosmetyki...czemu nie jestem milionerką?! ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- a jeżeli duża butla Vatiki Ci nie podpasuje, zawsze możesz wysłać jakiejś włosomaniaczce w zamian za coś innego
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że mogę
Migdałowy chciałabym do twarzy również nie jest taki drogi, niedługo będę robić zamówienie na dozie więc pewnie i go dorzucę przy okazji... Chociaż przed chwilą gdzieś wyczytałam, że oleje rozpulchniają skórę i na dłuższą metę wysuszają, więc do pielęgnacji twarzy nie są polecane ![]() Parachute ma średnie opinie na KWC, więc chyba nie zaryzykuję. Ciekawa jestem jak po oliwkowym będzie
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile w tym zysku mają koncerny farmaceutyczne czy kosmetyczne.
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawda, że pielęgnacja nie może sprowadzać się do samych olejów, ale z tym rozpulchnianiem i wysuszaniem to ktoś poleciał. Jedynie, gdy stosujesz same oleje skóra może być wysuszona - ale nie przez samo działanie olejków, tylko przez to, że nawilżaczy skórze brak i olej nie ma czego(w domyśle nawilżenia) zatrzymywać w skórze. Ale jak do tego będziesz stosować krem, albo zrobisz sobie serum z olejkiem, albo coś jeszcze innego, to nie ma szans zrobić sobie olejami krzywdy(oprócz zapchania i ew. uczulenia).
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ktoras z Was uzywala z ZSK kompozycje witaminowa all in one??
bo nie wiem czy zamawiac
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może, czy oleje Profarmu są nierafinowane? Nie mogę znaleźć takiej informacji...
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
W komentarzach jakiegoś bloga, podobno dermatolog tak twierdził
także nic się nie martwcie
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jej dodatek do czegokolwiek ani mnie ziębił, ani grzał.
|
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Efekt pozytywny
włoski miękkie, lśniące i milutkie w dotyku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale chyba warto zamówić, nie jest droga.
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj olejowałam Hippem na Isanę z babassu (moje pierwsze użycie jej), potem mycie i Alterra granat i aloes, i co? Przyklap. To chyba przez Isanę
Jak olejowałam na inne odżywki, efekt był zdecydowanie lepszy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

środka nikt nie czyta
ale do czwartku może coś skombinuję

Ponoć balsamy mrs potters są lżejsze od isany babassu, a ona przy myciu obciążała moje cienkie kłaczki.

a narobiłyście mi ochoty na te maski 

Dolny Śląsk.