Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 00:07   #3991
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Mondre, nie wpadłam na to
Ale najlepsze jest to, że wszędzie jest przekręcany identycznie, i nie rozumiem tego fenomenu [COLOR="Silver"]
słyszałaś o fenomenie czytania opierając się na pierwszych i ostatnich literach wyrazów środka nikt nie czyta
Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w Rossmannie od czwartku w promocji spraye Gliss Kura, odżywki Nivea, Joanna z Apteczki Babuni.
Ogólnie jest kilka fajnych produktów do ciałka w promocji
a u mnie w portfelu pustki - wszystko co miałam wydałam na kuchenkę ale do czwartku może coś skombinuję

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 00:11   #3992
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
słyszałaś o fenomenie czytania opierając się na pierwszych i ostatnich literach wyrazów środka nikt nie czyta

a u mnie w portfelu pustki - wszystko co miałam wydałam na kuchenkę ale do czwartku może coś skombinuję
Słyszałam Ale to nie tłumaczy jednakowego przekręcania mojego nicku na jedną modłę

"Kombinuj dziewczyno nim twe wdzięki przeminą..."
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 00:11   #3993
_tysia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
A który balsam dokładnie? Daj znać jak poszło, bo szukam jakiejś alternatywy do mycia włosków Ponoć balsamy mrs potters są lżejsze od isany babassu, a ona przy myciu obciążała moje cienkie kłaczki.
Też użyłam raz isany i też baaardzo obciążyła mi włosy. Miałam się poddać i zrezygnować z mycia odżywką, ale spróbuję jeszcze umyć włosy tym potter'sem (z aloesem i jedwabiem). Za dwa dni napiszę jakie są efekty
_tysia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 00:24   #3994
Dinulka
Zakorzenienie

a ja odkąd psikam sokiem z aloesu mam wrażenie, że moje włosy są bardziej mięsiste jakby, możliwe to?
W ogóle pisałam jakiś czas temu o lekkiej poprawie, włosy wydawały mi się grubsze, bardziej puszyste, mięsiste i w ogole [nie wiem jak to opisać]. Oczyściłam je evą pokrzywową i nałożyłam AiK. Spodziewałam się cienkiego siana, a nie było źle chyba trochę "schudły" [albo to już autosugestia] ale chyba jest jednak serio troszke lepiej a najlepsze, że od pewnego czasu wyluzowałam, dalej dbam, półproduktuje itp, ale rzadziej olejuję i może odrobinkę mniej/krócej odżywiam...
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 00:24   #3995
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Słyszałam Ale to nie tłumaczy jednakowego przekręcania mojego nicku na jedną modłę

"Kombinuj dziewczyno nim twe wdzięki przeminą..."
już przeminęły więc nie ma co kombinować

- 25 kg
Stary 2012-07-11, 01:05   #3996
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
już przeminęły więc nie ma co kombinować
Soraya, ale... pierdu, pierdu
Stary 2012-07-11, 06:16   #3997
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Nie miałam dużo czasu, żeby się przyjrzeć, ale na pewno widziałam keratynę, kwasy mlekowy chyba, różne hydrolaty i pani powiedziała, że większość i tak mają w lodówce. Oni są tam dopiero 2 tygodnie więc jeszcze nie wszystko ogarnięte
Jak jest dokładnie lokalizacja tego sklepu ?
Pokonam niechęć do Sopotu i pojadę .

Cytat:
Woda destylowana i demineralizowana to nie to samo.
A ja cały czas byłam przekonana, że to jest to samo . Jeszcze nie tak dawno kupowało się w sklepach motoryzacyjnych wodę destylowaną do akumulatorów, w 5-cio litrowych kanistrach . Potem - takie samo przeznaczenie, takie samo miejsce zakupu, tylko że nazwa - woda demineralizowana . Jak to się człowiek całe życie uczy .
Kupuję, bo używam nie tylko do kosmetyków, a przede wszystkim do żelazka, bo u mnie w domu z kranów kamień leci .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 08:24   #3998
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Jak jest dokładnie lokalizacja tego sklepu ?
Pokonam niechęć do Sopotu i pojadę .
pierwsze piętro, dom handlowy Monte, ul. Bohaterów Monte Cassino 25
koło McDonaldsa

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez _tysia_ Pokaż wiadomość
Też użyłam raz isany i też baaardzo obciążyła mi włosy. Miałam się poddać i zrezygnować z mycia odżywką, ale spróbuję jeszcze umyć włosy tym potter'sem (z aloesem i jedwabiem). Za dwa dni napiszę jakie są efekty
w takim razie czekam może znajdzie się coś w końcu dla nas odpowiedniego
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:09   #3999
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny w Rossmannie od czwartku w promocji spraye Gliss Kura, odżywki Nivea, Joanna z Apteczki Babuni.
Ogólnie jest kilka fajnych produktów do ciałka w promocji
Kurcze a ja kupiłam ostatnio jedno i drugie bez promocji, ale speay chciałam z UV na słońce, a po nivee wybrałam się do natury (15km na rowerze w dwie strony) i co oczywiście półka pusta! A chciałam mieć przed rozmową o pracę!

Pewnie kupię na zapas!! Czekam też na promocje AiK bo otworzyłam już ostatnią butelkę!
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:10   #4000
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Ma, tak mi się wydaje, bo imbryka napisała : chamomilla recruita, a powinno być : chamomilla recutita .
Traktuję to jako literówkę .
rzeczywiście, przepraszam za literówkę, na szybko przepisywałam z opakowania

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
mi ryżyk na kłaczki nie podpasował i w końcu zjadłam go razem z sałatkami
dlatego bardzo lubię pielęgnację 100 % natural, na zewnątrz i do wewnatrz chociaz ja zawsze walcze z tym żeby np. banany zdarzyć nałożyć na włosy czy buzie zanim je zjem mmm

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Póki co kupiłam sobie eliksir GP do łamliwych i tylko się zastanawiam - czy on mnie nie przesuszy? Kto go używał?
o tym eliksirze było wspominane co nieco już w tym wątku, chociażby gdzieś w ostatnich kilku stronach

Cytat:
dzisiaj przyszły moje kosmetyki z Bingo mama zamówiła sobie chyba ze sto rzeczy, fajnie wyglądały rozłożone na całym stole nałożyłam w wannie maskę z keratyną i spiruliną, zobaczymy jakie będą efekty. kupiłam też olejek makadamia na twarz i jestem zaskoczona jaką wspaniałą ma konsystencję - jeszcze lżejszy niż kokos - prawie jakbym używała kremu
gdzie zamawiałaś ? ja poluję, ale w moim mieście to raczej jakiś deficyt w bingacze a narobiłyście mi ochoty na te maski

Cytat:
Ja rozpuściłam w mikrofali masło shea dodałam keratyne, dpantenol, elastynę, hydromanil, mleczko pszczele, aloes, glicerynę, mocznik, kofeinę, kwas hialuronowy, resztkę waxa i dopełniłam pottersem teraz trzymam to pod reklamówką i ręcznikiem
jaka uczta dla włosów, daj znac jak efekt po

wyczytałam gdzieś ostatnio o płukaniu włosów wodą w której gotowany był ryż (jakiś niby azjatycki sposób), o nigdy więcej haha! włosy jakieś sztywne chociaż przetarłam twarz wacikiem nasączony taka ryżowa wodą i jako tonik dla mieszanej cery całkiem w porządku
dzisiaj w planie płukanka z liści orzecha włoskiego, mam trzy tego typu drzewa na ogrodzie, włosy mam ciemne, więc sprawdzimy
któraś z Was robiła sobie taką płukankę do włosów?

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:31   #4001
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
wyczytałam gdzieś ostatnio o płukaniu włosów wodą w której gotowany był ryż (jakiś niby azjatycki sposób), o nigdy więcej haha! włosy jakieś sztywne chociaż przetarłam twarz wacikiem nasączony taka ryżowa wodą i jako tonik dla mieszanej cery całkiem w porządku
dzisiaj w planie płukanka z liści orzecha włoskiego, mam trzy tego typu drzewa na ogrodzie, włosy mam ciemne, więc sprawdzimy
jak ją przygotowujesz? chcesz przyciemnić włosy? Bo ja właśnie też się nad nią zastanawiałam

Dzisiaj mija miesiąc picia drożdży ale mierzenie będzie jutro, jak zawsze na mokrych włosach
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:36   #4002
syla929
Rozeznanie

Czy ten Marion jest dobry do zabezpieczania włosów od słońca, itd?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oncowkami.html Bo jest u mnie w promocji, a nie chcę wydawać od razu 15zł na polecane Gliss Kury bo nie wiem jak tyle silikonów się u mnie sprawdzi.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:39   #4003
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki to jest alkohol, bo nie wszystkie są złe
O widzisz... Alcohol Denat [/QUOTE]

Cytat:
Widać, że masz potencjał na fale
Zajrzyj tutaj https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126
Dowiesz się co zrobić, aby wydobyć skręt

No i jeżeli nie masz rozdwojonych końcówek, to spróbuj je nawilżać i nie obcinaj na razie
Zajrzę na pewno, chyba pora zaakceptować falki, chociaż ja od zawsze marzyłam o prostych jak drut...

Dzisiaj mi sie jeszcze bardziej falują, wyglądają nawet ok, ale czuję, że nie są do końca świeże, rzadko takie na drugi dzień noszę rozpuszczone, zresztą po prostowaniu się nie nadają do tego a dzisiaj proszę, wczoraj nosiłam koczek, dzisiaj rano i jest nieźle

Ja również trójmieszczanka, do tego pracuję w Sopocie więc na pewno do TEGO sklepu na Monciaku zajrzę muszę poczytać o półproduktach, może coś doradzicie
A czy w Gdyni w którymś Tesco jest Bingo?

Dzisiaj mam w planach olejowanie oliwą z oliwek

Poza tym sniła mi się włosowa sekta wznosząca modły do olejów i odżywek
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:45   #4004
syla929
Rozeznanie

A jeżeli chodzi o moje miasto to żadnej włosomaniaczki nie widziałam, albo się ukrywają tu na forum Dolny Śląsk.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:14   #4005
Laura_Palmer
Raczkowanie

Puk, puk...można dołączyć
Czytam Was regularnie, ale jestem taki dzikus trochę i chowałam sie w krzakach.

Ostatnio wydaje mi się, że widziałam "na żywca" włosomaniaczkę we Wrocławiu. Miała tak piękne i zadbane włoski, ze aż mężowi "kazałam" podziwiać
Stary 2012-07-11, 11:12   #4006
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

gdzie zamawiałaś ? ja poluję, ale w moim mieście to raczej jakiś deficyt w bingacze a narobiłyście mi ochoty na te maski

zamówiłam w ich sklepie internetowym. ceny masek są droższe niż w tesco, bo 12 zł zamiast 7 czy 8. niestety w żadnym tesco nie widziałam jeszcze tych masek.

a co do dobrodziejstw orzechowych - czekam na te zielone łupinki, ponoć można nimi przyciemnić włoski gdzieś na blogu Anwen o tym chyba czytałam.
Stary 2012-07-11, 11:31   #4007
Papiszynka
Zakorzenienie

A czy w tym sklepie na Monciaku dostanę Vatikę kokosową?
Stary 2012-07-11, 11:43   #4008
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
A czy w tym sklepie na Monciaku dostanę Vatikę kokosową?
tak, ale tylko duże opakowanie za 30zł. był też parachute
Stary 2012-07-11, 11:49   #4009
riendo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
mnie nie wysypało
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kinga_Jana Pokaż wiadomość
Mnie akurat niestety wysypało, w konsekwencji odstawiłam
Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Mnie też wysypało, ale nie jakoś strasznie, tylko że ja nigdy nie miałam większych problemów z cerą
Cytat:
kończę pierwsze opakowanie i nic się nie dzieje
no to nie wiem, może wypróbuję...? będzie detoks dla mordki, przemęczę się jakoś

Marzy mi się taki sklepik włosowy jak u Was w Sopocie na... podlasiu!
riendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 11:56   #4010
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ale tylko duże opakowanie za 30zł. był też parachute
Za mały z przesyłką musiałabym zapłacić 24zł gorzej jak nie podpasuje... idę czytać o parachute w takim razie wkręciłam się, chcę też zamówić olej ze słodkich migdałów na dozie, ciekawe ile wytrzymam...
Stary 2012-07-11, 12:21   #4011
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Za mały z przesyłką musiałabym zapłacić 24zł gorzej jak nie podpasuje... idę czytać o parachute w takim razie wkręciłam się, chcę też zamówić olej ze słodkich migdałów na dozie, ciekawe ile wytrzymam...
dlatego też sama nie kupiłam tej vatiki. czysty kokosowy średnio mi służył, dlatego chciałam na próbę wziąć małą buteleczkę coś czuję, że następny będzie właśnie migdałowy do włosów
dziś odebrałam swoje zamówienie z dozu - nie dostałam żadnego powiadomienia i moja paczuszka leżała kilka dni samotnie w aptece
strasznie mnie kuszą zakupy na zsk, ale takie bardziej twarzowe. czekam na paczkę z mazideł i muszę się powstrzymać. w tym miesiącu wydałam już bardzo dużo na naturalne kosmetyki...czemu nie jestem milionerką?!

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

a jeżeli duża butla Vatiki Ci nie podpasuje, zawsze możesz wysłać jakiejś włosomaniaczce w zamian za coś innego
Stary 2012-07-11, 12:45   #4012
Papiszynka
Zakorzenienie

Jasne, że mogę Migdałowy chciałabym do twarzy również nie jest taki drogi, niedługo będę robić zamówienie na dozie więc pewnie i go dorzucę przy okazji... Chociaż przed chwilą gdzieś wyczytałam, że oleje rozpulchniają skórę i na dłuższą metę wysuszają, więc do pielęgnacji twarzy nie są polecane
Parachute ma średnie opinie na KWC, więc chyba nie zaryzykuję. Ciekawa jestem jak po oliwkowym będzie
Stary 2012-07-11, 12:49   #4013
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że mogę Migdałowy chciałabym do twarzy również nie jest taki drogi, niedługo będę robić zamówienie na dozie więc pewnie i go dorzucę przy okazji... Chociaż przed chwilą gdzieś wyczytałam, że oleje rozpulchniają skórę i na dłuższą metę wysuszają, więc do pielęgnacji twarzy nie są polecane
Parachute ma średnie opinie na KWC, więc chyba nie zaryzykuję. Ciekawa jestem jak po oliwkowym będzie
a gdzie przeczytałaś o tym rozpulchnianiu? w sumie dziwne, bo ja spotkałam się tylko z pozytywnymi opiniami (ew. że oleje mogą zapychać- ale to wystarczy sprawdzić i ewentualnie odstawić). w ogóle to jest ciekawe, że co chwilę pojawiają się nowe wyniki badań, które kategorycznie zaprzeczają wcześniejszym wynikom badań ciekawe ile w tym zysku mają koncerny farmaceutyczne czy kosmetyczne.
Stary 2012-07-11, 12:59   #4014
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś to wyczytała ?

Prawda, że pielęgnacja nie może sprowadzać się do samych olejów, ale z tym rozpulchnianiem i wysuszaniem to ktoś poleciał.

Jedynie, gdy stosujesz same oleje skóra może być wysuszona - ale nie przez samo działanie olejków, tylko przez to, że nawilżaczy skórze brak i olej nie ma czego(w domyśle nawilżenia) zatrzymywać w skórze.

Ale jak do tego będziesz stosować krem, albo zrobisz sobie serum z olejkiem, albo coś jeszcze innego, to nie ma szans zrobić sobie olejami krzywdy(oprócz zapchania i ew. uczulenia).
Stary 2012-07-11, 13:03   #4015
lacrimachristi
Zakorzenienie

dziewczyny czy ktoras z Was uzywala z ZSK kompozycje witaminowa all in one?? bo nie wiem czy zamawiac
Stary 2012-07-11, 13:04   #4016
say-hello
Zakorzenienie

Wiecie może, czy oleje Profarmu są nierafinowane? Nie mogę znaleźć takiej informacji...
Stary 2012-07-11, 13:05   #4017
Papiszynka
Zakorzenienie

W komentarzach jakiegoś bloga, podobno dermatolog tak twierdził także nic się nie martwcie no dlatego też, póki znalazłam w końcu dobry krem to nie będę go odstawiać i tylko dorzuce oleje od czasu do czasu
Stary 2012-07-11, 13:13   #4018
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ktoras z Was uzywala z ZSK kompozycje witaminowa all in one?? bo nie wiem czy zamawiac
Używałam Ale jej dodatek do czegokolwiek ani mnie ziębił, ani grzał.
Stary 2012-07-11, 13:20   #4019
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
jaka uczta dla włosów, daj znac jak efekt po
Efekt pozytywny
włoski miękkie, lśniące i milutkie w dotyku
Cytat:
Napisane przez Laura_Palmer Pokaż wiadomość
Puk, puk...można dołączyć
Czytam Was regularnie, ale jestem taki dzikus trochę i chowałam sie w krzakach.

Ostatnio wydaje mi się, że widziałam "na żywca" włosomaniaczkę we Wrocławiu. Miała tak piękne i zadbane włoski, ze aż mężowi "kazałam" podziwiać

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
ja ją mam i mieszam z innymi półproduktami więc nie wiem jak działa solo
ale chyba warto zamówić, nie jest droga.

- 25 kg
Stary 2012-07-11, 13:33   #4020
riendo
Rozeznanie

Dzisiaj olejowałam Hippem na Isanę z babassu (moje pierwsze użycie jej), potem mycie i Alterra granat i aloes, i co? Przyklap. To chyba przez Isanę Jak olejowałam na inne odżywki, efekt był zdecydowanie lepszy.
riendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości