|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() Cytat:
Zamawiałam, nawet dobrze się sprawuje Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#3992 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Cytat:
ach można pomarzyć że się jest wolnym i swawolnym, a potem bęc - znowu powrót na ziemieCytat:
Cytat:
co do mieszkania - hmm... chyba bym się zaparła i przestała sprzątać, wiem jak to jest z rozkazującymi rodzicami, dlatego u mnie zawsze są wojny jak przyjeżdzają do nas do domu - bo mam czelność powiedzieć że to mój dom i będę w nim robiła to co będę chciała. Mój szacunek dla Ciebie za to że dajesz radę z dwójką dzieci i jeszcze ze swoimi rodzicami - biję pokłony! pierwsza moja rada - uważać na rodaków za granicą, bo chcą być cwańsi niż są naprawdę druga moja rada - od razu nostryfikować dyplom, Anglicy jak i Irlandczycy uwielbiają papierki im więcej tym lepiej, tylko żeby była ich nostryfikacja - uwielbiają swoje szkoły i swoje urzędy ![]() a na trzecim miejscu - powodzenia, a jak już będziesz w Angli to rzut beretem i wpadaj na kawę do Irlandii ![]() Cytat:
my gdyby nie te cholerne kolki też byśmy mieli syna tylko w jego łóżeczku, ale cóż zdarzyło się i teraz walczymy o powrót do normalności, wczoraj wstawałam chyba z 10 razy - ale nie poddam się! chce mieć swoje łóżko dla siebie
|
|||||
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Agata to jest taka płaska poduszka do łóżeczka, mam wrażenie że wygodniej mu się na niej śpi.
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Miss gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-10 o 23:46 |
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie MIsmalezja - gratulacje, czyli kciuki się przydały
i opisuj jak to wyglądało bo nas ciekawość zje
|
|
|
|
#3995 | ||||
|
Zadomowienie
|
alez tu cisza
wątek umiera czy co ?co do koszul, moja wygladała tak jakby brała czynny udział w zarzynaniu prosiaka ![]() od razu poszła do kosza. ale ja rodziłam w dwóch koszulach, w I fazie miałam ładną, a w II przebrałam się w tą "brzydką" ![]() ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ja karmie mieszanie, ale u nas Borys nie dostaje butli częsciej niż co 3 godziny, o ile wypija pełną dawkę, bo jak np trzaśnie sobie 30ml, to nie trzymam sie tych godzin. A probowałaś dawać hebratkę ? albo wodę ? jak mi Borys wydoi piersi, zeżre butle, a po 1,5 godzinie czy 2h, wciaz szuka cyca, to mu daje herbatkę wlasnie . Moze Piotrusiowi po prostu chce sie pic ? Cytat:
sama nie wiem, mam jakieś dziwne wrażenie, że ten lekarz , ktory robil usg to nie był zbyt kumaty, albo może hmm.. byl zbyt malo dokładny, zobaczymy co powie urolog. Cytat:
my chyba zostaniemy przy tradycyjnych metodach lateksowych ja wolę, bo nic ze mnie potem nie wypływa, a mąż też nie ma nic na przeciw, tabletek juz nie chce brać, mam dość wahania nastrojów po ciązy i w połogu, bo ja po tabletkach strasznie szalejąca byłam .
|
||||
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, odparzyla nam sie d.upa na amen ....
poradzcie cos.... od tygodnia byl problem, najpierw tylko rowek sie odparzyl wiec jechalam linomagiem na zmiane z sudocremem, przedwczoraj zauwazylam potowki na posladkach blisko pupci wiec wpadlam wczoraj na genialny pomysł zeby potraktowac pupe zasypka... nie wiem jak sobie z tym poradzic....
|
|
|
|
#3997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() smaruj sudocremem dalej poranny uśmiech Malwinki ![]() P1150545.jpg |
||
|
|
|
#3998 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
plamiłam wcześniej jeden dzień i przedwczoraj też jeden dzień.No i bardzo mi się podoba że jest problem z płodnością po nim bo mi wystarczy już dzieci![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to chyba powinnam być lekarzem,moja pediatra potrzebna mi do wypisania recept,ja przychodze do niej i mowie ze Filip ma zapalenie krtani,angine itp każdy kaszel jest inny i łatwo rozpoznać,kaszel krtaniowy czy zapalenie płuc objawia się innym kaszlem,angine to zajrzałam w gardło i było wszystko jasne...heh szkoda ze nie moge wypisać sobie recepty.to samo z Szymonem sama wyleczyłam Dzień Dobry |
||||
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My po porannym karmieniu, jadł o 22, o 3 w nocy a potem 7.30 rano więc nocka udana ![]() Tacca ja karmię co 2 godziny bo tak Olek chce Niunia Malwinka słodka
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kiedys mówiłam że sie wyśpie za 4lata,Szymon budzi się w nocy co 3 góra 3,5h i od 5,30 dzisiaj marudził z zamknietymi oczami
w efekcie ja nie spałam a Filipek miał gorączke w nocy ale juz nie tak wysoką...
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Dasti dzięki
![]() Malwinka pospała dzisiaj do 6:40 ![]() z pobudką koł 2:30 na karmienie ![]() normalnie szok. choć o 5 kwiczała, dostała smoka i spała dalej. A. prawie do pracy sie spóźnił czekając aż sie młoda obudzi |
|
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Nasza noc też udana, bo karmiłam po 21, po 1 i po 5 Po ostatnim karmieniu P wstał przewinąć Hanię i ją ululał, a ja poszłam sobie smacznie spać.Jedyne co, to widzę, że Hanię męczyły dzisiaj w nocy gazy Od wczoraj daję Jej Sab Simplex. Postanowiłam dawać 3 razy dziennie po 6 kropelek. A ile Wy dajecie? (Sab Simplex lub Bobotik, bo to chyba to samo).Hania ma teraz 6 tydzień i najwyższy czas podjąć decyzję odnośnie szczepienia. O ile wcześniej byłam na 100% zdecydowana na szczepienie 6w1, tak teraz kompletnie nie wiem co robić Płakać mi się chce! Poczytałam trochę o szczepionkach skojarzonych i wiadomo, mają swoich zwolenników i przeciwników, ale jak czytam o skutkach ubocznych, to mi włosy stają dęba. Chyba bym zwariowała, gdyby moja Hania miała ponosić jakieś konsekwencje po tym, jak podamy jej szczepionkę skojarzoną Tylko ja jestem taka panikara???? Jak o tym piszę, to mam już kluchę w gardle. Ja chyba osiwieję ![]() Miss, GRATULUJĘ!!! niunia, Malinka ma piękny uśmiech ![]() Dasti, długo czekałaś na ten termometr? andzya, co powinnam zrobić, żeby dołączyć do Was na fb? Bo to co napisała _millena, czyli że będziesz miała dostęp do mojego konta tylko Ty, to prawda? _millena, a jak Ty w końcu obskoczyłaś tych lekarzy? Taxi, czy swoim wozem? Kiedy wracacie do domu? Jaką tą szczepionkę polecała ta Wasza Pani dr? Od jutra przychodzi ochłodzenie i nie wiem sama, czy się cieszyć Ja uwielbiam lato i upały. Może ostatnio było przegięcie, ale teraz ma być o 10 stopni mniej No nic, na pogodę nie mamy wpływu więc biorę to co jest nie mam wyjścia.
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-07-11 o 08:24 |
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam do Alfy i już zaczyna się martwić bo to 12 dni po terminie, a tylko jej wody badają. Czeka na obchód i może dzisiaj jakieś konkretne decyzje zostaną podjęte
|
|
|
#4004 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Gabbi około tygodnia, a Ty długo już czekasz??
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Gabbi odnośnie szczepień to lekarka mówiła mi że te skojarzone mają tysiące antygenów a te na NFZ miliony i są bardziej obciążające i niekorzystne dla organizmu.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-11 o 08:52 |
|
|
|
#4006 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedna naczeka sie na tego Wiktorka.
|
|
|
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
Nasza noc tez w sumie udana, choc byl problem z zasnieciem. Maly strasznie chcial ssac a byl juz tak najedzony ze zwracal. Co go podnioslam do odbicia to byl spaw! Zarzygal mi chyba 3 bluzki i stanik a sobie 3 bodziaki. Na szczescie spal do 5, teraz druga pobudka na jedzenie i pewnie pospi do 11. Na odpazona pupe ja polecam linomag i wietrzenie, skora musi dostac tlenu
|
#4008 |
|
BAN stały
|
Nasza dzisiejsza noc nawet niezła o 19.30 była kapiel o 20 mleczko zasnął 0 20.45 ,pobudka o 2.30 i kolejna o 7.00 więc czuje się wypoczeta a teraz chwila na kawke i mały spi już 30minut
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
korzystając z okazji że mała śpi pomalowałam pazury
hihihi
|
|
|
|
#4010 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Kurde Mikołaj zjada maks 90ml i to tylko na noc a w dzień to zjada ok. 40-60ml na raz. Dzisiaj zapiszę wszystkie dawki jedzenia i zobaczę ile mi wyjdzie.
Cytat:
A z tym spanie w łóżeczku to tak jak mówisz. Trzeba konsekwentnie odkładać dziecko. Ja czasami jak zatęsknię za Mikim i robię sobie popołudniową drzemkę to biorę go do siebie do łóżka i robimy razem kimę, ale to jest wtedy Dzień Dziecka jak ja to mówie albo jak kto woli dzień przytulaska. A tak to jestem wstrętną i wyrodną matką jak to uslyszłam od teściowej , bo dziecka na rękach nie noszę i nie śpi z nami w łóżeczku. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
1. każdy lek ma efekty uboczne i moga być one wieksze lub mniejsze 2. Dzieci są od zawsze szczepione szczepionkami skojarzonymi. W tych refundowanych jest szczepionka MRR i on jest szczepionką skojarzoną 3. Jak czytam, że dziecko po szczepieniu ma podejrzenie autyzmu lub adhd a nie daj bóg wszystko razem to mi się coś robi. Jestem po logopedii i znane są mi te zaburzenia, więc powiem tak, jeżeli ktoś jest w stanie u 6tygodniowego maluch stwierdzić, że po szczepoionce ma autyzm to mu gratuluję. Kilka lat temu wybuchła afera w stanach, że lakarz podał badani wg. których pokazał, że dzieci, które byly szczepione na odrę zapadały na autyzm. Badania te okazały się niewiarygodne i facet płacił mega wielkie odszkodowania rodzicom dzieci, ktorzy nie zaszczepili swoich pociech i te bardzo poważńie zachorowały, ale obawa pozostała w ludziach. Poza tym dziecko autystyczne raczej widać od razu, że inaczej się rozwija (nie nawiązuje kontaktu, jest zamknięte w sobie, nie interesują go ludzie, twarze, raczej sklania się ku przedmiotom). A dodatkowo jak to określała moja wykładowczyni, ponuje moda na autyzm. Dziecko może mięć inne zaburzenia (np. dysfazje różnego rodzaju), ale rodzice wolą, żeby diagnoza brzmiała autyzm albo asperger, bo a nóż widelec niedostatki związane z tymi zaburzeniami będzie nadrabiał jakimiś mega zdolnościami, co nie zawsze się sprawdza. Adhd jest troszkę trudniej stwierdzić na początku. Łatwiej wychwycić je w okresie takim ok.3-4 lat. Mogą pojawić się jakieś chwilowe zaburzenia naurologiczne, fakt ja sama miała po którymś szczepieniu problem z ruszaniem nogą, ale bylo to bardziej spowodowane zlym wkłuciem pielęgniarki niż działaniem szczepionki. 4. Mikołaj był szczepiony infarixem hexa, synflorixem i rotarixem. Skutki uboczne?? Gorączka i tyle, ale dostał czopek i po problemie. 5. Pomyślałam sobie tak - lepiej zaszczepieć i dmuchać na zimne niż w razie choroby później żalować. 6. Rozważ stan swojego portfela. Ponieważ można szczepić nieskojarzoną i kolejne szczepienie zacząć od skojarzonych, ale raczej lekarze nie zalecają zaczynać szczepić skojarzonymi i przechodzić na nieskojarzone. Koszt szczepień podstawowych na 2 lata ze szczepieniami dodatkowymi (pneumo, meningo, rotawiry) to koszt ok. 4000 tysięcy. 7. Rozmawiałam z pediatrą mikrobiologiem i ona jest zwolenniczką szczepień skojarzonych i dodatkowych ponieważ to zmusza też organizm i uczy go do wytwarzania przeciwciał. 8. Sprawa czysto techniczna dziecko jest kute na jednej wizycie 2 razy zamiast np. 4. Sprawę zostawiam Tobie. Cytat:
![]() .A w ogóle to mam niecny plan przejść na same mm, bo Miki już nie potrafi tak ssać cycucha i mam pogryzione brodawki.
MIKOŁAJ Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-07-11 o 09:23 |
|||||||
|
|
|
#4011 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a potem od dzwigania (stalaz z bagaznika, nosidlo na stelaz i odwrotnie) "trzaslo" mi w krzyżu , ale już coraz bardziej ogarniam kuwetę wczoraj też trochę pojezdzilam z młodym tu i tam. obdwie lekarki polecały mi szczepionkę 5w1 i taką będę szczepić, jedna mowila o infanrix a druga mi wczoraj powiedziala ze u nich w przychodni jest pentaxim , ale zawsze moze mi wypisać receptę na infanrix. W pon mamy wizytę , szczepić mogę dopiero pod koniec przyszłego tygodnia (musi minać 6 tygodni od szczepienia szpitalnego), więc się dowiem dokładnie co i jak. będziemy szczepić też na rota. Nie Ty jedna masz mentlik w głowie, ja jednak ufam zaprzyjaznionym lekarzom niż opiniom "znawców" w internecie. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-07-11 o 10:21 |
|||
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Tak moje dziecko leży sobie w coconababy
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4015 |
|
BAN stały
|
Moje dziecko ostatnio marudziło tak jakby go coś bolało ,pojękiwał,postękiwał,dar ł się w niebogłosy myślałam że to kolka ale nie jadł mleko wypluwał,płakał to tesciowa wpadła z moim mężem na myśl że może być "osunięty" bo jego kolegi syn też tak miał więc była u nas dziś pani wyszkolona w tym nie wiem jak to się fachowo nazywa kręgarz czy coś w tym stylu rozstawiła stół rozebrała małego natarła oliwką i zaczęła badać mu kręgi i szooooooooooook (nie miałam poj.ęcia że może coś takiego istnieć!!!!) okazało się że miał osunięty bark !! prawdopodobnie od porodu i pani mu go nastwiła ,zjadł od razu caluśką butlę i teraz słodko spi jakby dziecka nie było
usztywniła mu jeszcze pieluszką tę miejsce i nie kazała go dziś myć ,ponoć to może wracać i trzeba obserwować czy dziecko jest marudne oby u nas nie powróciło cieszę się że sprawdziłam bo na początku byłam sceptycznie nastawiona ale takie malutkie dzieciątko to łatwo aby mu coś tam strzeliło czy coś bo nadal bym zyła w nieświadomości a marudzenie syna brałabym za kolki czy też głód albo pierdy
|
|
|
|
#4016 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, ja potrzebuję kupić dużą pościel... Najprędzej na all, bo z domu wyjść nie mogę... ![]() Cytat:
Dzieńdoberek! Cytat:
Cytat:
Ja wykorzystałam na to czas wczoraj wieczorem... ![]() Cytat:
Co do szczepień to ja się będę decydowała na skojarzone. Świetnie powody przedstawiłaś.
|
|||||
|
|
|
#4017 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
![]() Moje dziecko śpi od 9. Wcześniej 50 min. wisiała na cycu. Zdążyłam ogarnąć mieszkanie, teraz pobuszuję po necie.
|
|
#4018 |
|
Rozeznanie
|
Ja Mikiego nakarmiłam o 10. Później miał troszkę aktywności, gadaliśmy sobie o tym co będziemy robić w weekend
. Teraz wystawiłam go na balkon i śpi.
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maja konczy dzis 4 tygodnie Dzis położyłam ją na macie i była taka zapatrzona, co prawda 10 min. zainteresowania było, ale i tak mamy sukces
|
|
|
|
|
#4020 | |
|
Rozeznanie
|
Andzya a co dokładnie chciałabyś wiedzieć? ja wprawdzie jestem w irl i ta wyspa bardzo różni sie od Angli no ale może mogę coś podpowiedzieć...
Cytat:
napisz jeszcze proszę skąd wiedzieli w szpitalu o tej torbielce? to było po jakimś konkretnym badaniu? i czy ma to związek z kształtem głóki czy są to zupełnie 2 osobne sprawy? będę wdzięczna |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Jest to jedyna,racjonalna rzecz jaką możemy zrobić, nie daję rady już mieszkając z rodzicami,o wszystko są komentarze, rady i krytyka. Ostatnio koleżanka zaprosiła mnie na drinka, umyłam Antosia,położyłam i zostawiłam mężowi. Powiedziałam,że postaram się wrócić do 24,a jeśli nie,to mąż miał Małego nakarmić. A to moja mama z gębą,że się urywam,że dziecko jest przecież,że ciągle gdzieś latam,a tu siłownia a tu coś tam. NO ja pierdylę

wątek umiera czy co ?

, ale już coraz bardziej ogarniam kuwetę