Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XIII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 21:21   #4411
caate
Zakorzenienie

GG do caate
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XIII

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
dziekujemy)

ja tez nie moge sie doczekac, bo jedziemy do Grecji za niecale 3 tyg z tego co pamietam to chyba bylas tez w Grecji? masz jakies rady co zabrac, czego sie spodziewac itp? bo nie bylam jeszcze na wakacjach za granica i nie wiem czego sie spodziewac

ale to chyba ceny prywatne? idz z nfz
tak prywatnie, nawet tam gdzie nfz funkcjonuje to na to nie ma dofinansowania lub sa takie kolejki, ze nie bedzie pasowalo z praca.

tak bylam, najlepsze wakacje to moje byly ale bedziecie w Grecji czy na jakies wyspie typu Kreta, Rodos?
na pewno nie warto kupowac wycieczek fakultatywnych u rezydenta, my kupowalismy na miejscach w biurach (pelno tam polakow) i bylo o 50% taniej. w efekcie co dwa dni bylismy na jakies wycieczce. moim zdaniem powinno sie zdwiedzic Ateny - Akropol, Meteory, wycieczka statkiem do Skiathos. Olimp, Athos - ciekawe widoki, ale w sumie nic wielkiego. Mi sie jeszcze podobalo zrodlo Afrodyty, ale nie pamietam jak to dokladnie sie nazywalo. Nie polecam Salonikow, takich typowych greckich biesiad - szkoda kasy moim zdaniem. Co do jedzenia, maja pyszne pieczywo, my ze soba bralismy prowiant taki puszkowy, wiec nadal sie w sam raz. Jezeli lubicie wino, to bedziecie zadowoleni. Ja tam bardzo bylo 1,5l za 3euro i to jakie dobre
uwielbialam ich frappe, podobal mi sie caly ten schemat, placisz 3euro za frappe i masz lezak na plazy od razu przy morzu. Kawa przepyszna, chyba na to najwiecej kasy stracilam

my parasol, materac kupowalismy na miejscu, bo nie mielismy miejsca na takie bagaze i wszystko bylo w granicach 10-20zl.

ja zaluje, ze nie wypozyczylismy auta/skutera, mozna samemu sporo tam pozwiedzac. Ogolnie tyle moge powiedziec jezeli chodzi o Riwiere Olimpijska. Ja bylam w Olimpic Beach i najczesciej chodzilismy do Paralii promenada albo do klubu albo na jakies targi, bo tam duzo, ciekawych podrobek bylo
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2012-07-10 o 21:22
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:09   #4412
Lenka_1987
Zadomowienie

Dzień dobry
Wracam do Was po krótkiej przerwie, a raczej postaram się wrócić, bo troszkę z czasem ciężko

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
Dziewczyny spotkalyscie sie gdzies z bialym eyelinerem w jakiejs przystepnej cenie ? mam teraz faze na pomalowane tuszem rzesy, lekko rozwietlony łuk brwiowy i wlasnie kreske zrobiona białą kredką. Tyle, że ta ktora posiadam [miss sporty] do najlepszych nie nalezy
Ja miałam eyeliner z my secret czarne i kolorowe, czy taki typowo biały mają to nie wiem, miałam biały z drobinkami. Według mnie eyelinery niedrogie, bardzo trwałe (jak zdarzyło mi się nie zmyć makijażu na noc to cień do powiek, czy tusz się wycierały a kreska zostawała na swoim miejscu), po za tym niektóre eyelinery mam już ponad rok i cały czas są dobre i nadają się do użytku
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:24   #4413
caate
Zakorzenienie

GG do caate

hej

zaczynam powoli myslec co zabrac ze soba nad morze.
pielegnacje twarzy, wlosow, ciala sobie ustalilam.
brakuje mi tylko jakiegos lekkiego, a nawilzajacego balsamu do ciala, ktory nie bedzie sie kleil, mozecie cos polecic?

niby posiadam mus z garniera 7dni z brzoskwinia, jest lekki, szybko sie wchlania, ale czuje go po paru h, to nieprzyjemne klejenie sie w upaly, a tego nie znosze.
Stary 2012-07-11, 10:26   #4414
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
hej

brakuje mi tylko jakiegos lekkiego, a nawilzajacego balsamu do ciala, ktory nie bedzie sie kleil, mozecie cos polecic?

niby posiadam mus z garniera 7dni z brzoskwinia, jest lekki, szybko sie wchlania, ale czuje go po paru h, to nieprzyjemne klejenie sie w upaly, a tego nie znosze.
Ja na upały uwielbiam Nivea- i zapach i konsystencja jak dla mnie super

Cześć dziewczyny,

Ciągle siedzę i pracuję i podczytuję jak kolejne wybierają się na urlop. U nas w tym roku chyba znowu nigdzie nie pojedziemy albo jedynie na kilka dni we wrześniu. Niestety, ale remont i zakup samochodu wyczerpały nas finansowo. Ważne jednak, że inwestujemy w nasz związek z tż

Siedzę od jakiejś godziny z sesą, bo dawno jej nie miałam na włosach.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:29   #4415
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Ja na upały uwielbiam Nivea- i zapach i konsystencja jak dla mnie super

Cześć dziewczyny,

Ciągle siedzę i pracuję i podczytuję jak kolejne wybierają się na urlop. U nas w tym roku chyba znowu nigdzie nie pojedziemy albo jedynie na kilka dni we wrześniu. Niestety, ale remont i zakup samochodu wyczerpały nas finansowo. Ważne jednak, że inwestujemy w nasz związek z tż

Siedzę od jakiejś godziny z sesą, bo dawno jej nie miałam na włosach.
Pewnie, że tak Ja wolałabym to niż jakieś wakacje

Cytat:
hej

Ja lubię Dove ten zielony Go Fresh, na lato super
Stary 2012-07-11, 10:33   #4416
samaraNW
Zakorzenienie

witam

ja już byłam na zakupach, niedługo się na działkę wybieram, a wieczorem na rower

Cytat:
hej

dla mnie KWC jest ten krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html trochę duże opakowanie jak na wakacje, ale dla mnie jest do ciała, do rąk, stóp, po opalaniu, także wielofunkcyjny nawilża, szybko się wchłania, ślicznie pachnie i bardzo się opłaca cenowo
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:36   #4417
Lenka_1987
Zadomowienie

Ja chyba też w tym roku nigdzie nie pojadę. No może takie weekendowe wypady dość spontaniczne do kogoś ze znajomych na działkę lub nad jakieś jezioro pod namioty. W sumie to już zaliczyłam weekend u kolegi na wsi i wypad z TŻetem do moich rodziców na weekend.
Chociaż mi to najlepiej odpoczywa się we własnych czterech ścianach, jak mam czas tylko dla siebie, mogę poczytać książkę, porysować, obejrzeć coś, zająć się sobą...
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-11, 10:38   #4418
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Pewnie, że tak Ja wolałabym to niż jakieś wakacje
Ciesze się, że ktoś mnie rozumie. Moi rówieśnicy kompletnie nie rozumieją jak można nie pojechać na wakacje Ja teraz nie pojadę, a oni za kilka lat kiedy będą się dorabiać ja będę pławić się na Karaibach Hihi, tak sobie to tłumaczę
Stary 2012-07-11, 10:43   #4419
samaraNW
Zakorzenienie

mi się najlepiej odpoczywa poza Wrocławiem, bo tam nie myślę o codzienności, obowiązkach i ogólnie o życiu, tylko korzystam z chwili ja już za 10 dni będę nad morzem i kurde, założę się, że wtedy się pogoda na maksa zepsuje
Stary 2012-07-11, 11:02   #4420
caate
Zakorzenienie

GG do caate

dodaja, samara, oczko, dziekuje

Cytat:
Ciesze się, że ktoś mnie rozumie. Moi rówieśnicy kompletnie nie rozumieją jak można nie pojechać na wakacje Ja teraz nie pojadę, a oni za kilka lat kiedy będą się dorabiać ja będę pławić się na Karaibach Hihi, tak sobie to tłumaczę
w tamtym roku tez nie bylam nigdzie na wakacjach, bo wlasnie naprawa auta wyczerpala mnie finansowo. i jakos nie ubolewalam, w tym roku mimo ze planuje zakup auta i wlasnie w week przeszla mi swietna okazja kolo nosa, rozlozylam tak fundusze, ze musialo mi starczyc na wakacje, bo nie chcialam po prostu drugi raz nie jechac przez auto i teoretycznie starczy, jak osemki sie uspokoja to polece do Egiptu, jak nie - to trudno, ale sa rzeczy wazniejsze. dlatego dla mnie bez sensu jest gadanie ludzi, ze na wakacje trzeba pojechac. ja gdybym miala wybierac wakacje, a np. remont mieszkania jak u Ciebie, zapewne zrezygnowalabym z wakacji, bo to jest przyszlosciowe, a wakacje jeszcze sobie odbijecie

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
mi się najlepiej odpoczywa poza Wrocławiem, bo tam nie myślę o codzienności, obowiązkach i ogólnie o życiu, tylko korzystam z chwili ja już za 10 dni będę nad morzem i kurde, założę się, że wtedy się pogoda na maksa zepsuje
Ty sie nie smiej, na helu podobno jest beznadziejna pogoda i tak jest od tygodnia leje i zimno jest pocieszam sie, ze sezon tam sie zaczyna w polowie lipca

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2012-07-11 o 11:00
Stary 2012-07-11, 11:06   #4421
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwni znajomi
My jak już pewnie wyskoczymy na jakiś weekend gdzieś, tak jak w maju był Wrocław i Karpacz i nawet Czechy, przez 2 dni zobaczyliśmy sporo

Ostatnio byliśmy nad jeziorem (od nas jakieś 30km), miasteczko typowo wakacyjne, ludzi multum , nie było gdzie włożyć palca i czułam się jak nad morzem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-11, 11:07   #4422
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Ty sie nie smiej, na helu podobno jest beznadziejna pogoda i tak jest od tygodnia leje i zimno jest pocieszam sie, ze sezon tam sie zaczyna w polowie lipca
a na ile się wybierasz? ja też będę na półwyspie, także oby Nam się jednak trafiła ładna pogoda
Stary 2012-07-11, 11:10   #4423
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
a na ile się wybierasz? ja też będę na półwyspie, także oby Nam się jednak trafiła ładna pogoda
tydzien na Hel, a drugi tydzien Łeba, chyba ze pogoda bedzie beznadziejna, to wroce wczesniej
Stary 2012-07-11, 11:14   #4424
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Dziwni znajomi
My jak już pewnie wyskoczymy na jakiś weekend gdzieś, tak jak w maju był Wrocław i Karpacz i nawet Czechy, przez 2 dni zobaczyliśmy sporo

Ostatnio byliśmy nad jeziorem (od nas jakieś 30km), miasteczko typowo wakacyjne, ludzi multum , nie było gdzie włożyć palca i czułam się jak nad morzem
To, że dziwni to fakt, ale wiesz są tylko znajomymi

No my też na takie weekendowe wyjazdy jesteśmy jak najbardziej chętni. Najczęściej jeździmy do Wisły czy Ustronia, poleżeć, popluskać się, połazić po górach, także nie jest najgorzej

Jednak, pomimo wszystko, brakuje mi takich prawdziwych wakacji, dwutygodniowych, gdzie odpoczywam i fizycznie i psychicznie. Może w przyszłym roku po mojej obronie uda nam się gdzieś wyjechać

Dziewczyny trzymam kciuki za fajną pogodę nam morzem !
Stary 2012-07-11, 11:45   #4425
samaraNW
Zakorzenienie

zastanawiam się nad podkładem mineralnym Meow. na all są próbki, ale jest tyle odcieni, że ciężko będzie z wyborem

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

ale ulewa mam nadzieję, że szybko się skończy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-11, 12:02   #4426
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
zastanawiam się nad podkładem mineralnym Meow. na all są próbki, ale jest tyle odcieni, że ciężko będzie z wyborem

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

ale ulewa mam nadzieję, że szybko się skończy...
u mnie jeszcze nie pada, ale chmura to czarna wisi

Cytat:
To, że dziwni to fakt, ale wiesz są tylko znajomymi

No my też na takie weekendowe wyjazdy jesteśmy jak najbardziej chętni. Najczęściej jeździmy do Wisły czy Ustronia, poleżeć, popluskać się, połazić po górach, także nie jest najgorzej

Jednak, pomimo wszystko, brakuje mi takich prawdziwych wakacji, dwutygodniowych, gdzie odpoczywam i fizycznie i psychicznie. Może w przyszłym roku po mojej obronie uda nam się gdzieś wyjechać

Dziewczyny trzymam kciuki za fajną pogodę nam morzem !
przyda sie

wiesz co z tymi wakacjami to w tym roku tak ceny szaleja, ze chyba nie ma czego zalowac...
Stary 2012-07-11, 12:38   #4427
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
hej

.
mnie sprawdza się mleczko do ciała yves rocher oliwkowe.
Mam jeszcze fajne masło do ciała, ale niestety niedostępne w pl.

ghana: byłam na Czarnobyl- reaktor strachu.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
dlatego dla mnie bez sensu jest gadanie ludzi, ze na wakacje trzeba pojechac. ja gdybym miala wybierac wakacje, a np. remont mieszkania jak u Ciebie, zapewne zrezygnowalabym z wakacji, bo to jest przyszlosciowe, a wakacje jeszcze sobie odbijecie

Zależy kto czego potrzebuje, jednym wyjazd i zmiana otoczenia jest bardziej potrzebny niż remont.

A ludzie tak gadają, bo pewnie uważają, że się coś człowiekowi poza pracą i obowiązkami należy.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 12:42   #4428
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
mnie sprawdza się mleczko do ciała yves rocher oliwkowe.
Mam jeszcze fajne masło do ciała, ale niestety niedostępne w pl.

ghana: byłam na Czarnobyl- reaktor strachu.

i jak ?

--------
wróciłam wlasnie z miasta. kupiłam ten eyeliner w zelu biały z inglota chyba tak na pocieszenie, bo pzoneij zaszłam do 'medyka' po wyniki - no i sa złe. mnie to chyba juz to nie zdziwi, ze zawsze co odbieram wyniki sa bez zmian zle pozniej ejszcze zaniosłam keicke do skreocenia - ebdzie dopiero na piatek.
-------
ja też nigdzie nie jade. i to z tego samego pwoodu co w zeszłym roku. nie chce jechac gdzies nad morze itp wiedziac ze bede siedziala jak trudia na plazy i nawet nie wejde do wody/basenu. zreszta ja odpoczywam raczej zwiedzajac, a moj tż woli jakieś egipty, turcje itp, a mnie na sama mysl o tym trzesie miałam jechać na letnią szkołę do Londynu, ale mam dość nauki na razie xD takżźe pozostaje mi wakacyjne zamulanie w domu xD
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 12:44   #4429
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

Zależy kto czego potrzebuje, jednym wyjazd i zmiana otoczenia jest bardziej potrzebny niż remont.

A ludzie tak gadają, bo pewnie uważają, że się coś człowiekowi poza pracą i obowiązkami należy.
Pewnie też od tego zależy, ale ja wolę mieszkać w czystym i wyremontowanym mieszkaniu, a na wakacje jeszcze pojadę. Mam nadzieje, że kiedyś nie będę musiała się zastanawiać czy wyjechać czy kupić samochód czy też przeprowadzić remont.
Stary 2012-07-11, 13:01   #4430
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
i jak ?
Całkiem, całkiem.

Jakiś mega straszny nie był, ale ja to porównuje z moimi sennymi koszmarami, które są gorsze
Ogólnie sceny, gdzie widać jak dzikie zwierzęta napadają auto, czy jak widzą znajomego trochę w częściach są średnio przerażające.
Bardziej 100 razy się boję, jak nie widać takich scen, a widać zeschizowanych bohaterów filmu. Albo jak ktoś sam nie wie czy to jego wyobraźnia czy coś słyszy/widzi na serio i już nie ufa swojemu umysłowi, bo sam nie wiem czy umierać ze strachu czy nie.

Trochę końcówka mniej dopracowana, może im brakło funduszy albo pomysłów.

Ważne, że chociaż nie ma happy endu w takich filmach

---
A jeśli o wyjazdy chodzi- mnie zwiedzanie nie kręci, szczególnie że dużo atrakcji jest przereklamowanych, jak jakieś figurki z zegara w Pradze, nic to ciekawego, trwa chyba minutę albo dwie, a każdy przewodnik prowadzi tam grupę.

Ale żeby leżeć plackiem na plaży to też nie Tak sobie lubię pochodzić, miasto zobaczyć, iść na zakupy (bo jak wolne to w końcu mam czas i chęci)

A w Egipcie są podobno zamknięte kurorty, bo niebezpieczne okolice itd. Chyba bym padła na takim wyjeździe.

<3 <3 <3
Stary 2012-07-11, 13:38   #4431
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
tak prywatnie, nawet tam gdzie nfz funkcjonuje to na to nie ma dofinansowania lub sa takie kolejki, ze nie bedzie pasowalo z praca.

tak bylam, najlepsze wakacje to moje byly ale bedziecie w Grecji czy na jakies wyspie typu Kreta, Rodos?
na pewno nie warto kupowac wycieczek fakultatywnych u rezydenta, my kupowalismy na miejscach w biurach (pelno tam polakow) i bylo o 50% taniej. w efekcie co dwa dni bylismy na jakies wycieczce. moim zdaniem powinno sie zdwiedzic Ateny - Akropol, Meteory, wycieczka statkiem do Skiathos. Olimp, Athos - ciekawe widoki, ale w sumie nic wielkiego. Mi sie jeszcze podobalo zrodlo Afrodyty, ale nie pamietam jak to dokladnie sie nazywalo. Nie polecam Salonikow, takich typowych greckich biesiad - szkoda kasy moim zdaniem. Co do jedzenia, maja pyszne pieczywo, my ze soba bralismy prowiant taki puszkowy, wiec nadal sie w sam raz. Jezeli lubicie wino, to bedziecie zadowoleni. Ja tam bardzo bylo 1,5l za 3euro i to jakie dobre
uwielbialam ich frappe, podobal mi sie caly ten schemat, placisz 3euro za frappe i masz lezak na plazy od razu przy morzu. Kawa przepyszna, chyba na to najwiecej kasy stracilam

my parasol, materac kupowalismy na miejscu, bo nie mielismy miejsca na takie bagaze i wszystko bylo w granicach 10-20zl.

ja zaluje, ze nie wypozyczylismy auta/skutera, mozna samemu sporo tam pozwiedzac. Ogolnie tyle moge powiedziec jezeli chodzi o Riwiere Olimpijska. Ja bylam w Olimpic Beach i najczesciej chodzilismy do Paralii promenada albo do klubu albo na jakies targi, bo tam duzo, ciekawych podrobek bylo
wyobraz sobie ze tez jedziemy do Olimpic Beach
my mamy sniadania i obiadokolacje wiec zbyt wiele jedzenia nie zamierzamy zabierac.
bardzo mi pomoglas tymi radami, a napisz jeszcze jak jezdziliscie do Paralii? bo ponoc tam jest z hotelu naszego jest jakies 4km, ile mniej wiecej kosztuje taxi?

jesli chodzi o wycieczki to chcemy wlasnie wykupic te fakultatywne, wlascicielem biura podrozy jest grek i to on ma nas oprowadzac po wycieczkach, myslisz ze lepiej kupic gdzie indziej?
chcemy jechac do:
meteorow za 25E/os
na wyspe Thassos za 35E
na Olimp za 18E (tu tez bedzie Litochoro gdzie jest zrodlo Afrodyty wlasnie)
moze na Delfy za 40E

co myslisz o tych cenach?
wybacz ze Cie mecze, ale skoro bylas tam gdzie jade to mozesz mi udzielic naprawde wielu cennych wskazowek jestes teraz moja skarbnica wiedzy
i slyszalam o tych lezakach do drinkow, super rzecz bedzie

bylam dzis z tesciowa na targu ogromnym, kupilam piekna sukienke elegancka i poszewki na jaski z mikrofibry, mieciusie i przyjemne

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2012-07-11 o 13:41
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 14:08   #4432
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:

dla mnie KWC jest ten krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html trochę duże opakowanie jak na wakacje, ale dla mnie jest do ciała, do rąk, stóp, po opalaniu, także wielofunkcyjny nawilża, szybko się wchłania, ślicznie pachnie i bardzo się opłaca cenowo

Fajne to W piątek będę w Rossmannie i pomyślę nad tym Choć wydaje mi się, że to bardzie na zimę niż na lato. Mam ten mus co caate, odpowiada mi, ale trochę drogi jest

Cytat:
u mnie jeszcze nie pada, ale chmura to czarna wisi
u mnie zdaje się, że też popada

Wynagrodziłam moim włosom krótki, na szczęście, okres bez olejowania i dzisiaj nałożyłam na parę godzin mieszankę olej z ryżu+ olej kokosowy

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 14:11   #4433
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
wyobraz sobie ze tez jedziemy do Olimpic Beach
my mamy sniadania i obiadokolacje wiec zbyt wiele jedzenia nie zamierzamy zabierac.
bardzo mi pomoglas tymi radami, a napisz jeszcze jak jezdziliscie do Paralii? bo ponoc tam jest z hotelu naszego jest jakies 4km, ile mniej wiecej kosztuje taxi?

jesli chodzi o wycieczki to chcemy wlasnie wykupic te fakultatywne, wlascicielem biura podrozy jest grek i to on ma nas oprowadzac po wycieczkach, myslisz ze lepiej kupic gdzie indziej?
chcemy jechac do:
meteorow za 25E/os
na wyspe Thassos za 35E
na Olimp za 18E (tu tez bedzie Litochoro gdzie jest zrodlo Afrodyty wlasnie)
moze na Delfy za 40E

co myslisz o tych cenach?
wybacz ze Cie mecze, ale skoro bylas tam gdzie jade to mozesz mi udzielic naprawde wielu cennych wskazowek jestes teraz moja skarbnica wiedzy
i slyszalam o tych lezakach do drinkow, super rzecz bedzie

bylam dzis z tesciowa na targu ogromnym, kupilam piekna sukienke elegancka i poszewki na jaski z mikrofibry, mieciusie i przyjemne
no to ekstra, OB jest wg mnie duzo lepszym miejscem na wypoczynek niz PAralia. Plaza piaszczysta, morze czyste. w Paralii plaza bardziej kamienista, duzo wezsza. My chodzilismy pieszo promenada, nigdy nie bralismy taxi czy autobusu (chyba sa co 40min z tego co pamietam), bo spacer w taka pogode wzdluz morza to bylo cos pieszo w zaleznosci od sil 25-35min.

miejsca wycieczek ok, ale zamiast Delf wzielabym Ateny, przepiekne widoki z cenami to teraz nie wiem jak bedzie, ale pamietam, ze nasz rezydent (polak swoja droga), proponowal nam Ateny za 45e, a my na miejscu kupilismy chyba za 30e. Meteory byly chyba za 20e na miejscu. Pamietaj tylko, ze tam sie chodzi po swiatyniach/klasztorach zalezy co jaka wycieczka obejmuje i wymagane jest okrycie nog i ramion. Ja wzielam bolerko na ramiona i pojechalam w krotkich spodenkach bo na miejscu daja spodnice cos tego typu jak w zalaczniku.

Ja bym zrobila tak, skoro mozecie kupic u rezydenta, to na miejscu zdecydujecie, jak tam dojedziecie, przejdzcie sie po uliczkach i bedzie sprawa jasna

ogolnie trzeba brac pod uwage fakt, ze do Aten jedzie sie dlugo - 10h? z tego co pamietam. wyjezdzalismy o polnocy, pol dnia zwiedzalismy i o 23 bylismy znowu w hotelu. takze warto zrobic tak, ze wycieczka - dzien odpoczynku - wycieczka, a nie codziennie wycieczki bo nie wyrobicie ze snem

Co do jedzenia...to i tak proponuje sprobowac ich regionalnych potraw bardzo lubilam ta restauracje co zaznaczylam na zdj, ale wiadomo teraz nie wiem jak tam jest. nazwy nie pamietam juz, ale wiem, ze miala piekne kolumny i styl typowo grecki.

my mielismy to szczescie, ze z balkonu mielismy widok na morze, mieszkalismy blisko plazy, takze wszystko bylo pod reka.

odnosnie slonca, no ja na twarz jak zawsze spf50, pozniej 30, a na cialo 20 pozniej 15. mimo, ze bylismy we wrzesniu, ja i tak z ladna opalenizna wrocilam, a nie opalam sie wczesniej, bo bylam w Londynie i ogolnie blada do Grecji zawitalam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12797.jpg (100,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12793.jpg (74,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12604.jpg (80,0 KB, 43 załadowań)
Stary 2012-07-11, 14:23   #4434
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
Fajne to W piątek będę w Rossmannie i pomyślę nad tym Choć wydaje mi się, że to bardzie na zimę niż na lato. Mam ten mus co caate, odpowiada mi, ale trochę drogi jest

u mnie zdaje się, że też popada

Wynagrodziłam moim włosom krótki, na szczęście, okres bez olejowania i dzisiaj nałożyłam na parę godzin mieszankę olej z ryżu+ olej kokosowy
jak to garnier...
ja w promocji za 400ml dalam jakos 15zl.
chyba kupie wersje sloiczkowa na wyjazd, albo takie mleczko z loreala z ceramidami, patrzac na kwc. u mnie wszystkie masla na lato odpadaja
mam jedno z joanny o zapachu kawy, jest super ale na zime, ten zapach mmm
Stary 2012-07-11, 14:26   #4435
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
no to ekstra, OB jest wg mnie duzo lepszym miejscem na wypoczynek niz PAralia. Plaza piaszczysta, morze czyste. w Paralii plaza bardziej kamienista, duzo wezsza. My chodzilismy pieszo promenada, nigdy nie bralismy taxi czy autobusu (chyba sa co 40min z tego co pamietam), bo spacer w taka pogode wzdluz morza to bylo cos pieszo w zaleznosci od sil 25-35min.

miejsca wycieczek ok, ale zamiast Delf wzielabym Ateny, przepiekne widoki z cenami to teraz nie wiem jak bedzie, ale pamietam, ze nasz rezydent (polak swoja droga), proponowal nam Ateny za 45e, a my na miejscu kupilismy chyba za 30e. Meteory byly chyba za 20e na miejscu. Pamietaj tylko, ze tam sie chodzi po swiatyniach/klasztorach zalezy co jaka wycieczka obejmuje i wymagane jest okrycie nog i ramion. Ja wzielam bolerko na ramiona i pojechalam w krotkich spodenkach bo na miejscu daja spodnice cos tego typu jak w zalaczniku.

Ja bym zrobila tak, skoro mozecie kupic u rezydenta, to na miejscu zdecydujecie, jak tam dojedziecie, przejdzcie sie po uliczkach i bedzie sprawa jasna

ogolnie trzeba brac pod uwage fakt, ze do Aten jedzie sie dlugo - 10h? z tego co pamietam. wyjezdzalismy o polnocy, pol dnia zwiedzalismy i o 23 bylismy znowu w hotelu. takze warto zrobic tak, ze wycieczka - dzien odpoczynku - wycieczka, a nie codziennie wycieczki bo nie wyrobicie ze snem

Co do jedzenia...to i tak proponuje sprobowac ich regionalnych potraw bardzo lubilam ta restauracje co zaznaczylam na zdj, ale wiadomo teraz nie wiem jak tam jest. nazwy nie pamietam juz, ale wiem, ze miala piekne kolumny i styl typowo grecki.

my mielismy to szczescie, ze z balkonu mielismy widok na morze, mieszkalismy blisko plazy, takze wszystko bylo pod reka.

odnosnie slonca, no ja na twarz jak zawsze spf50, pozniej 30, a na cialo 20 pozniej 15. mimo, ze bylismy we wrzesniu, ja i tak z ladna opalenizna wrocilam, a nie opalam sie wczesniej, bo bylam w Londynie i ogolnie blada do Grecji zawitalam
tylko z tego co wiem to zdecydowac sie co do wycieczek musimy w busie i musimy od razu zaplacic, bo jedziemy busem niestety, moze to faktycznie dlatego ze na miejscu jest taniej? a te wycieczki to gdzie kupowaliscie w OB czy w Paralii?
wlasnie dzis po targu szukalam kiecki do kostek bo wlasnie czytalam ze nie mozna w krotszych tam wchodzic ale nie wiedzialam ze dostane taka na miejscu
Stary 2012-07-11, 14:29   #4436
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
tylko z tego co wiem to zdecydowac sie co do wycieczek musimy w busie i musimy od razu zaplacic, bo jedziemy busem niestety, moze to faktycznie dlatego ze na miejscu jest taniej? a te wycieczki to gdzie kupowaliscie w OB czy w Paralii?
wlasnie dzis po targu szukalam kiecki do kostek bo wlasnie czytalam ze nie mozna w krotszych tam wchodzic ale nie wiedzialam ze dostane taka na miejscu
mysle, ze to jest chwyt. ja jechalam z ok service i to samo mowili, ze to okazja itp. wczesniej czytalam wlasnie na forum, jak ludzie sie wypowiadali i praktycnie jako jedyni nie kupilismy tych wycieczek i najlepiej na tym wyszlismy

kupowalismy w OB, kolo takiego kosciola (tak na uboczu, nie w centrum) bylo biuro i tam bylo najtaniej. w Paralii bylo drozej. oo w Paralii byla biedronka

dostaniesz taka szmatke, co prawda ja bylam zla, bo mi mowili ze wystarcza krotkie spodenki i nie na reke bylo mi zakladanie po kims nawet takiego czegos, no ale wyjscia nie bylo. lepiej zabrac cos do kostek w torbe, zeby sie nie gotowac w tym caly dzien i po problemie pamietam, ze w drodze powrotnej z Meteorow zahacza sie o jakis kosciol, nie polecam, placisz za to, zeby znowu ubrac taka szmatke, zobaczyc zakonnikow i wejsc na wzgorze. a wspinac jest sie gdzie

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2012-07-11 o 14:34
Stary 2012-07-11, 15:14   #4437
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Jezu to jest chyba najgroszy dzien lipca jak do tej pory. nie dośc, ze wyniki kujowe, tż mnie wystawił ze sptokaniem to ejszcze mama mi nie pzowolila jechac do rpzjaciolki do radomia, ktora przyjezdza do Polski na 2 tygodnie urlopu. ja się pytam JAK ŻYĆ z tej goryczy chyba niedlugo zbiore sie do robienia skalpela
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 15:25   #4438
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
mysle, ze to jest chwyt. ja jechalam z ok service i to samo mowili, ze to okazja itp. wczesniej czytalam wlasnie na forum, jak ludzie sie wypowiadali i praktycnie jako jedyni nie kupilismy tych wycieczek i najlepiej na tym wyszlismy

kupowalismy w OB, kolo takiego kosciola (tak na uboczu, nie w centrum) bylo biuro i tam bylo najtaniej. w Paralii bylo drozej. oo w Paralii byla biedronka

dostaniesz taka szmatke, co prawda ja bylam zla, bo mi mowili ze wystarcza krotkie spodenki i nie na reke bylo mi zakladanie po kims nawet takiego czegos, no ale wyjscia nie bylo. lepiej zabrac cos do kostek w torbe, zeby sie nie gotowac w tym caly dzien i po problemie pamietam, ze w drodze powrotnej z Meteorow zahacza sie o jakis kosciol, nie polecam, placisz za to, zeby znowu ubrac taka szmatke, zobaczyc zakonnikow i wejsc na wzgorze. a wspinac jest sie gdzie
tzn my akurat lubimy gory i wspinaczki, nawet zastanawiamy sie czy brac buty trekkingowe...
a jeszcze zapomnialam pytac, jak wykupisz te wycieczki na miejscu to zapewniaja dojazd, a przewodnika tez? jesli tak to w jakim jezyku bedzie gadal? bo TZ nie zna angielskiego

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2012-07-11 o 15:29
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 15:36   #4439
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
jak to garnier...
ja w promocji za 400ml dalam jakos 15zl.
chyba kupie wersje sloiczkowa na wyjazd, albo takie mleczko z loreala z ceramidami, patrzac na kwc. u mnie wszystkie masla na lato odpadaja

mnie się udało dorwać Garniera 400 ml za ok. 10 zł podczas tej szalonej rossmannowej gazetki, w której codziennie były inne promocje a 250 ml wygrałam w konkursie

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 15:52   #4440
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
patrzac na kwc. u mnie wszystkie masla na lato odpadaja
Ale masła są bardzo różne, niektóre tłuste bardzo, a niektóre ok- chociaż dla mnie, bo np masłami na bazie np masła kakaowego mogę się smarować - a dla niektórych będzie za tłuste, zależy też jakie ma olejki czy schnące czy nieschnące.
Najgorzej jak dla mnie się człowiek lepi od gliceryny, parafiny i innych takich.

Ale się musiałam szybko z plaży zwijać, taka nagła zmiana pogody

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
tylko z tego co wiem to zdecydowac sie co do wycieczek musimy w busie i musimy od razu zaplacic,
a ile w ogóle godzin taki przejazd trwa?

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Jezu to jest chyba najgroszy dzien lipca jak do tej pory. nie dośc, ze wyniki kujowe, tż mnie wystawił ze sptokaniem to ejszcze mama mi nie pzowolila jechac do rpzjaciolki do radomia, ktora przyjezdza do Polski na 2 tygodnie urlopu. ja się pytam JAK ŻYĆ z tej goryczy chyba niedlugo zbiore sie do robienia skalpela
a czemu nie pozwoliła?

<3 <3 <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości