|
|
#1921 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rossmann - część XIV
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;35222080]Dla mnie także ten krem siarkowa moc się nie nadawał. Podobnie zreszta zele z isany, ktore mnie wysuszaja. Przeszkadza mi zreszta ich chemiczny zapach. Ale moze za to kupie olejek isany pod prysznic. Ogolnie ta nowa gazetka mnie nie zaciekawila, ale to dobrze, bo wiecej kasy pojdzie na zakupy cieni u konkurencji pierre rene pod szyldem my secret.
[/QUOTE]Cytat:
|
|
#1922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy w R. znajdę zawieszki na mole spożywcze/ubraniowe?
|
|
#1924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Butylowany hydroksytoluen, BHT, E321 (C15H24O) – 2,6-di-tert-butylo-p-krezol, to organiczny związek chemiczny znajdujący zastosowanie w przemyśle chemicznym. Jest to antyoksydant zapobiegający psuciu się wielu produktów żywnościowych oraz leczniczych; jego toksyczny wpływ na nerki może być większy niż BHA. Może wywoływać wysypkę, pokrzywkę, rzadko duszność. W wysokim stężeniu wywołuje nowotwory u zwierząt laboratoryjnych. Jednak z innych badań wynika, że może hamować działanie innych rakotwórczych związków. W wielu krajach jest niedozwolony w produktach dla dzieci. Tak.
Edytowane przez lenn8 Czas edycji: 2012-07-11 o 09:39 |
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam wrażliwą skórę, na większość żeli i nawilżaczy typu olejki, balsamy reaguje zaczerwienieniem i wysypką na ramionach i górnych partiach nóg Sprawdzę składy wszystkich olejków Isany pod kątem tego BHT, dzięki dziewczyny
|
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do BHT, czy innych takich różnych, to uwierzcie mi, że kosmetyki mają bardzo restrykcyjne normy co do zawartości różnego tego typu substancji w swoim składzie i w zastosowanych stężeniach raczej nam nie zaszkodzą. Choć sama nie lubię SLS w składzie to sądzę, że nie ma co siać paniki na ten temat.
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Dostanę któryś z tych produktów John Frieda w Rossie?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...air-serum.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ing-spray.html |
|
|
|
#1928 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Rossmanie, był jeszcze krem z podkładem Olay z CND, a wzięłam - 15zł to można spróbować...
Widziałam jeszcze na CND https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...mieszanej.html 10.99zł (ogólnie z tej różowej serii było trochę produktów) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36554 6.99zł było jeszcze coś z koloryzujących Under 20 Miałam już wziąć ten żel bo duży i cena db, ale pomyślałam że na KWC sprawdzę... to chyba dobrze że nie wzięłam. |
|
|
|
#1930 |
|
Rozeznanie
|
Do warszawskich Rossów dotarły wreszcie produkty z Green Pharmacy. Długo już czaiłam się na ich eliksiry do włosów i dzisiaj wreszcie przypadkiem znalazłam je na Pruszkowskiej. Kupiłam ten wzmacniający.
|
#1931 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś tak na dowiedzenia obecnej gazetki kupiłam żel do ciała z alterry i na wypróbowanie szampon brzoskwinia i pszenica, olejku pomarańczowego brak, ale
![]() ![]() ![]() przyszła dostawa różanej wyprzedaży wszystko było dziewczyna akurat wykładała pełna gama kolorów lakierów (galeria NOVA Rzeszów) kupiłam jeszcze dwa kolorki i jeden błyszczyk i na tym to na razie zakończę kupowanie na jakiś czas jak się uda
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie! Białystok! U nas gdzieś lakiery z różanej serii Wibo gdzieś się uchowały?
Może w Galerii Podlaskiej są? Na TBSach nie ma. |
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny któraś z Was widziała w CND olejek alterry?
który to ma być?
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Listonosz przyniósł mi dziś trzy olejki z tej firmy. Właśnie naolejowałam sobie skalp i włosy olejkiem łopianowym z papryką. Co mnie zdziwiło... Olejek jest bezwonny, dosyć rzadki, opakowanie jest bardzo wygodne (działa na zasadzie takiej zwykłej butelki z olejem). Stosuję metodę spodeczkowa, więc jest to dla mnie bardzo wygodne rozwiązanie.
![]() Muszę pochwaic te toniki z L'OREAL, które są obecnie w promocji. Dokładnie zmywają makijaż i matyja cere, jestem z nich zadowolona. ![]() 13-ego przeceniony będzie olejek Alterry, czy wiadomo ile będzie kosztował? |
|
|
|
#1937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przy okazji: fajną promocję wypatrzyłam w Simply. Jeżeli macie gdzieś w pobliżu ten market, to warto zajrzeć. Wszystkie odżywki (200ml) i szampony (250ml) Nivea po 4,99.
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
Nicola pisała, że to od 13 mają być a dziś jest dopiero 11
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
ok przepraszam nie doczytalam
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny polećcie mi jakiś dobry puder w kompakcie dostępny w R.? chce aby był jasny i nie ważył sie na twarzy i nie schodził z niej w widoczny sposób
mam teraz z Manhattana Clearface ale już nie jestem z niego zadowolona.myślałam o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ct-powder.html tylko że nie wiem jaki odcień kupić bo one chyba sporo mają.
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o serie wibo różaną to widzę ze tam gdzie ona schodzi to dokładają. Najpierw kupiłam róż nr 1 i dwa błyszczyki 3 i 8 w rosie na Roździeńskiego. Byłam tam ponownie w zeszłym tygodniu i półki pełne, obkupiłam się że hej, dobrałam róż nr 3 bo 2 nie było ;( lakiery 6,7,10 oraz pomadkę nr 2 bo z 1 pozostał tester
Niestety tusze zmacane aż całe były brudne. Na Piotra Skargi były niedobitki różanej, troche rzeczy w tym linery czarny i granat były na 3 Stawach, natomiast widziałam że w jednym lakierze brakowało połowy i tak sobie stał..
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio jeszcze widziałam w Alfie, jutro mam zamiar tam być to zobaczę, czy coś jest. A w Podlaskiej, to jest ta większa szafa wibo?
|
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
chciałam ostatni upolowac coś z różanej serii Wibo w swoim Rossie ale nic nie było, a od ekspedientek sie dowiedziałam że poszła do zwrotu...
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ansparent.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...tt-powder.html Z rossmannowych pudrów dziewczyny często polecały Synergena, w przyszłości mam zamiar go przetestowac. ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2012-07-11 o 23:14 |
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1950 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tym skrzypowym mam też zepsutą zakrętkę, ciągle przekręca się w koło i nie da się szczelnie dokręcić niestety Cytat:
ładnie matuje i jest transparentny więc nie trzeba się bać o odcień
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

[/QUOTE]

który to ma być?