Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 18:55   #4081
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
co Ty mówisz, naprawdę aż tak źle? o matko... to ja nie chcę...
spokojnie u mnie tragedii nie było
Stary 2012-07-11, 19:00   #4082
nedzia
Raczkowanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
no mi wody odeszly juz 1go, 2giego zaczeli dawac kroplowke )
Aha Zosia to kruszynka, Leon tez jest na mm
dobrej nocki, ide spac
No mnie tez wody odeszly pierwszego i jak zajechalam do szpitala to byl juz drugi maj. Mialam podroz z przygodami do tego szpitala wiec chyba ze stresu urodzilam szybciutko. Zosia faktycznie jest kruszynka. Nikt sie tego nie spodziewal nawet lekarze mowili ze bedzie duza tym bardziej ze moj starszy synek urodzil sie o wadze 4kg i 66cm.
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:27   #4083
clauudik
Rozeznanie

moje dziecko śpi i mam dylemat czy go budzić, padł w samochodzie jak wracaliśmy do domu (po wcześniejszych krzykach) a w ciągu dnia przespał mi zaledwie 2 i pół godziny. Teraz mija nasza godzina kąpieli i boję się, że zaburzymy mu rytm jeśli prześpi i obudzi się ok 22. Albo co gorsze pomyśli, że już noc i będzie spał do 2:00 lub 3:00... Aha no i śpi w foteliku, a ja nie mogę patrzeć jak on taki powykrzywiany...
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:34   #4084
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
moje dziecko śpi i mam dylemat czy go budzić, padł w samochodzie jak wracaliśmy do domu (po wcześniejszych krzykach) a w ciągu dnia przespał mi zaledwie 2 i pół godziny. Teraz mija nasza godzina kąpieli i boję się, że zaburzymy mu rytm jeśli prześpi i obudzi się ok 22. Albo co gorsze pomyśli, że już noc i będzie spał do 2:00 lub 3:00... Aha no i śpi w foteliku, a ja nie mogę patrzeć jak on taki powykrzywiany...
Ja bym tylko wyjęła z fotelika i położyła do łóżeczka. Jak się obudzi to wykąpiesz, jak nie - to nie wykąpiesz. Jak w ciągu dnia spał Ci tylko 2,5 godziny to i tak rytm ma zaburzony, a do tego jest wykończony. Takie jest moje zdanie

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-07-11 o 20:36
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:42   #4085
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ja bym tylko wyjęła z fotelika i położyła do łóżeczka. Jak się obudzi to wykąpiesz, jak nie - to nie wykąpiesz. Jak w ciągu dnia spał Ci tylko 2,5 godziny to i tak rytm ma zaburzony, a do tego jest wykończony. Takie jest moje zdanie
Moja to też się awanturuje a potem jak zabrać ją w foteliku pojeździć to od razu zasypia a tak to grzecznie w łóżeczku nie chce

Ninie dzisiaj odpadł pępek jakoś tak szybko... 2 tygodnie dzisiaj ma

Edytowane przez sailormaary
Czas edycji: 2012-07-11 o 20:43
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:43   #4086
aga_bre
Rozeznanie

Jezu dziewczyny Mikołaj w ciągu dnia zjada ok. 500ml pokarmu. Strasznie mało no nie?? A dodam,że waży 4kg i ma już 7tygodni. Kurde zaczynam się bardzo martwić. Chyba w przyszłym tygodniu pójdziemy do lekarza.
Stary 2012-07-11, 20:52   #4087
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny Mikołaj w ciągu dnia zjada ok. 500ml pokarmu. Strasznie mało no nie?? A dodam,że waży 4kg i ma już 7tygodni. Kurde zaczynam się bardzo martwić. Chyba w przyszłym tygodniu pójdziemy do lekarza.
A ile przybiera? sprawdź na siatce centylowej - masz w książeczce zdrowia ze szpitala z tyłu - czy jest w tym samym centylu, na którym był po wyjściu ze szpitala - może po prostu tak ma? na pewno warto się przejść do lekarza, jak Cię to niepokoi, ale powiem Ci, że na puszce mm jest napisane, że niemowlę 3,5-4kg je mniej więcej 5,6 razy po ok. 130ml, a 4-5 kg - 5 razy po 170ml. Czyli Mikołaj wcale tak bardzo mało nie je, jeśli odpowiednio przybiera, nie masz się czym martwić, może jest drobniejszej budowy. To jest orientacyjnie - mój je np. ok. 10 razy dziennie!!! i razem wychodzi mi ok. 1000ml mleka. Ja z kolei martwię się, że za dużo żre jak widzisz, obojętnie jak - nie dogodzisz

Czas edycji: 2012-07-11 o 20:53
Stary 2012-07-11, 20:53   #4088
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
W ciągu dnia czy doby?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:53   #4089
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
dzisiaj to jestem tak wytyrana, ze gdyby ktos mnie zapytal jakie jest moje najwieksze marzenie to bym odpowiedziala ze blagam o jedną dobę bez dziecka
Cytat:
wiem ze wiele z nas ma gorsze lub lepsze dni... mnie te gorsze przerażają, złoszcze się wówczas nie wiem czemu i nie wiem na kogo, mam dosc wszystkeigo i łapię mega deprechę.

powiedzcie ile trwają skoki ? dzień, dwa ? tydzień ??
Millena tak samo sie czuje... denerwuje mnie moje dziecko i bardoz mi przykro, dzis mam naprawde trudny dzien dlatego tu sie nie udzielam, ale strasznie mnie irytuje, ze moje dziecko jak nie spi to ciagle musi byc zabawiane.
Bardzo glupio dzis zrobilam, ale powiedzialam tz, ze ja tego dziecka nie chcialam i zbey sobie z nim siedzial a ja chce zyc tak jak zylam
powiedzial mi cos bardzo niemilego, poryczalam sie i n atym sie skonczylo,
wykapalam sie i mi troche przeszlo.
wiem, ze nigdy nie powinnam tak mowic, ale jakos mi ciezko

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
No mnie tez wody odeszly pierwszego i jak zajechalam do szpitala to byl juz drugi maj. Mialam podroz z przygodami do tego szpitala wiec chyba ze stresu urodzilam szybciutko. Zosia faktycznie jest kruszynka. Nikt sie tego nie spodziewal nawet lekarze mowili ze bedzie duza tym bardziej ze moj starszy synek urodzil sie o wadze 4kg i 66cm.
aha no to przynajmniej fajnie, ze szybko urodzilas
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
izotopia gratulacje!!!!!!!

teraz czekamy na wieści od Alfy i do odchowalni

wczoraj próbowaliśmy z mężem tych rzeczy i powiem wam, że tragedia, nie wiem czy mnie czasem za mocno tam w środku nie zeszyli, tylko część tego czegoś może wejść reszta nie da rady bo boli jestem załamana, dodam, że użyłam żelu, aż się popłakałam a na samą myśl ryczeć znów mi się chce

jak wasze dzieci jedzą w te upały?mój co 2 godziny około 10 minut tylko pierś ssie, trochę krótko
he he he mialam identycznie blokada w srodku i ani dalej nie szlo.
probowalam pare razy i to samo....
dzis probowalam pierwszy raz bez zelu i nie bolalo a minelo juz tyle tygodni. potrzeba czasu.... nie spiesz sie
dzis bylo calkiem fajnie, ale ostatnie proby takie niebardzo....

ok dzis mam ciezki dzien, ide wybudzic malego na kapiel.... eh pewnie rozedrze japke
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:55   #4090
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Kotku, ja sobie niestety z tym nie radzę. Moje dziecko (nie zapeszając) nie jest jakos mega nieznośne. Nie jest aniołkiem, stosunkowo mało śpi, dużo je i jest marudny jak go coś boli , czyli w naszym przypadku brzuszek. Przed ciązą nie byłam też jakoś mega aktywną kobietą. jestem raczej domatorką, ale cholerna ze mnie indywidualistka niestety i nie znosze podporządkowania. A teraz musze cale swoje zycie podporządkować pod Borysa i chyba na samą myśl o tym mnie siepie.
Szlag mnie jasny trafia w nastepujacej sytuacji - usypiam gościa, albo zasypia sam, ja z radości skacze przez 30 sekund potem ide nadrabiać zaległości, czyli sprzątam, ogarniam ( nie robie porządków , pop prostu zbieram brudne majty i pieluchy z podłogi ) ide sie umyć, wrzucę pranie, powieszę pranie, wiesz , po prostu robię to co musze zrobić, na wizazu zazwyczaj pisze wtedy kiedy go karmie, bo mi szkoda czasu jak śpi ale mniejsza z tym... kontynuując, odrobię się w 15-30 minut z tym co mam zrobić, postanawiam sobie odpocząć, czyli np napić się herbaty, położyć się, albo zjeść. I..... właśnie wtedy kiedy zamykam drugie oko albo podnoszę łyżkę zupy celując w usta - słyszę ryk !!! i przysięgam, ze ostatnim uczuciem jakie wówczas we mnie emanuje jest miłość do dziecka
przez długie lata robiłam to co chciałam i kiedy chciałam. wkurza mnie , ze teraz tego nie moge robić. może i są mamy, które uważają , że dziecko ich nie ogranicza, mnie ogranicza i nie umiem sobie z tym poradzić i jestem na tyle wyrodną matką, że ani jeden usmiech mojego syna nie wynagrodził mi tego co przeżywam od kilku miesięcy , bo czas ciązy też wliczam w czas stracony, ze względu na przykucie do łóżka, chociaż i tak wtedy miałam wiecej czasu niż teraz, i jakoś mogłam się ogarnąć.
Mam bardzo podobne odczucia;/ są takie momenty, że nie mam czasu iść zmienić podpaski do łazienki;/ nie wiem czy inne dzieci też mają takie napady... chociaż dzisiaj jest spokojnie, odkąd mam wózek i fotelik... jakoś ona lubi być wożona wykorzystuję to i na spacerach ładnie śpi i nawet jak się obudzi to jest spokojna i nie ma krzyków
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:55   #4091
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że nie ma co porównywać rozmiarów bo każde dziecko jest inne ale nasza wczoraj kończyła 2 tyg i właśnie przekroczyła 4kg... ale różnica
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:56   #4092
anulka4771
Wtajemniczenie

A mój zasnął bez kolacji,nie chce to nie,wciskałam mu ale on nie to spi na głodnego

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-11, 20:58   #4093
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Millena tak samo sie czuje... denerwuje mnie moje dziecko i bardoz mi przykro, dzis mam naprawde trudny dzien dlatego tu sie nie udzielam, ale strasznie mnie irytuje, ze moje dziecko jak nie spi to ciagle musi byc zabawiane.
Bardzo glupio dzis zrobilam, ale powiedzialam tz, ze ja tego dziecka nie chcialam i zbey sobie z nim siedzial a ja chce zyc tak jak zylam
ojej... życzę szybkiej poprawy humorku!

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
wiem, że nie ma co porównywać rozmiarów bo każde dziecko jest inne ale nasza wczoraj kończyła 2 tyg i właśnie przekroczyła 4kg... ale różnica
A mój przy urodzeniu miał ponad 4 kg!

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
A mój zasnął bez kolacji,nie chce to nie,wciskałam mu ale on nie to spi na głodnego
mój też nic nie jadł na kolację, ale jeszcze urzęduje
Stary 2012-07-11, 21:00   #4094
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

mój też nic nie jadł na kolację, ale jeszcze urzęduje
Poprawka już się wyspał całe 10minut

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-11, 21:01   #4095
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
wow... szaleństwo!
Stary 2012-07-11, 21:05   #4096
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
wow... szaleństwo!
Śpi w dzień po góra 40minut i 2-3h czuwa,jak M był to chciał pokazać jaki on grzeczniutki i spał ponad 3h raz w dzień.Dzisiaj przysnął przed 18 wykapałam go śpiacego po 19 ale obudził sie jak ubierałam i płakał.Najlepsze jest to jak chciałam się zdrzemnąć parę razy w dzień kiedy przysypiałam to Szymon wstawał i tyle z mojego spania,teraz się już nie kładę.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-07-11 o 21:06
Stary 2012-07-11, 21:09   #4097
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
A mój przy urodzeniu miał ponad 4 kg!
faktycznie
Cytat:
no to łaskawca dał Mamie tyyyle czasu że ho ho
Nasza dzisiaj od 14 do 20 "na nogach" dżizas...ona chyba nie ma kolek tylko ze zmeczenia tak wyje...zasypia i za sekundę się budzi bo ta faza REM jej się kończy...

tak samo ze smoczkiem - cycka już nie może - nosem jej się ulewa a dalej lapki do buzi pcha, więc ja jej smoczek, ona zaciągnie, usypia, wypluje na kilometr i znowu ryk
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:14   #4098
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
W ciągu dnia czy doby?
W ciągu doby.
Stary 2012-07-11, 21:22   #4099
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
W ciągu doby.
Ja myślę ze warto sie przejść do lekarza,na pewno to nic takiego,może taka jego natura ale będziesz spokojniejsza.Moja koleżanka ma córe dzisiaj ma 3 lata prawie a waży ja wiem może z 11kg taka leciuśka i niejadek,mleko ma podtykane od małego bo nigdy głodna nie była.

Wciągnął całe 40ml i śpi,Filipek zasnął pierwszy a więc i na mnie czas,do jutra.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-11, 21:24   #4100
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
W ciągu doby.

A ile tyg ma Twoj maluszek?

U nas Domino jutro konczy miesiac i co 3h ( w ciagu dnia ) je 12oml a w nocy tyle samo co 5h.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:24   #4101
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Dokladnie tak zrobilam, obudzil sie po kilku minutach i teraz juz lezy przy cycu. Ale wierci sie i od popoludnia nie bylo kupy, wiec podejrzewam, ze czeka nas powtorka z rozrywki... Ja wiem, ze powinnam cieszyc sie ze maly jest grzeczny za dnia, ze przesypia cale noce, ale jak go tak meczy przed zasnieciem i krzyczy i marudzi to czasem juz wymiekam i musze wyjsc wziac kilka glebokich wdechow zeby nie zaczac krzyczec razem z nim.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:27   #4102
_agata
Zakorzenienie

izotropia, moje gratulacje!!!

Niech się Alfa jeszcze ogarnie i uciekamy stąd

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
proszę
Rewelacja!

Cytat:
wiem ze wiele z nas ma gorsze lub lepsze dni... mnie te gorsze przerażają, złoszcze się wówczas nie wiem czemu i nie wiem na kogo, mam dosc wszystkeigo i łapię mega deprechę.

powiedzcie ile trwają skoki ? dzień, dwa ? tydzień ??
No, dzień, dwa... czasem tydzień niema reguły

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
jak wasze dzieci jedzą w te upały?mój co 2 godziny około 10 minut tylko pierś ssie, trochę krótko
Pić mu się chce, normalne, że je częściej i mniej
Maciek je często i dużo

Cytat:
W ciągu doby.
Nie jest źle Widocznie tyle potrzebuje.
Z tego co widzę to prawie 1300 przybrał od urodzenia, czyli wszystko w normie
Maciek w tym czasie przybrał 1500, ale urodził się już większy.

Nie martw się na zapas

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:29   #4103
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Kapalismy malego, wyslizgnal sie mezowi i zanurkowal.....
napil sie troche wody, zaczal bardzo plakac, ale przytulil go odrazu i teraz smacznie spi.
Kurde juz sie tak wierci, odpycha nogami, ze strach....
pierwsze nurkowanie za nim :P
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:29   #4104
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Moja to też się awanturuje a potem jak zabrać ją w foteliku pojeździć to od razu zasypia a tak to grzecznie w łóżeczku nie chce

Łatwiej będzie pielęgnować niż z kikutem. Nam odpadł po tygodniu.
Cytat:
Ale wydaje mi się, że ładnie przybiera... Ale do lekarza zawsze można pójść.
Cytat:
Mi też dziś już nerwy puściły... Dobrze, że mąż był, to się chwilę nim zajął. Potem mi przeszło. Ale mąż nie rozumie, że po całej nocy i całym dniu mam już dosyć. A i myślałam, że przez muzyczkę z karuzelki to już świra dostanę.
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Moje mam nadzieję, że jak skończy miesiąc to 3kg przekroczy...
Stary 2012-07-11, 21:29   #4105
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tak zrobilam, obudzil sie po kilku minutach i teraz juz lezy przy cycu. Ale wierci sie i od popoludnia nie bylo kupy, wiec podejrzewam, ze czeka nas powtorka z rozrywki... Ja wiem, ze powinnam cieszyc sie ze maly jest grzeczny za dnia, ze przesypia cale noce, ale jak go tak meczy przed zasnieciem i krzyczy i marudzi to czasem juz wymiekam i musze wyjsc wziac kilka glebokich wdechow zeby nie zaczac krzyczec razem z nim.
U nas przed nocą też czasami maruda jest. Ale to taka na maksa, że chłop musi Maćka lulać bo ja wymiękam. Takie już widać nasze aniołki

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:32   #4106
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym wykąpała osobiście. Moimi ciężkimi staraniami przyzwyczaiłam Antosia do rytmu dnia, 19:30 około kąpiel,butelka i spanie Dzięki temu nie mam z jego zasypianiem większego problemu.
A z fotelika to już bym na bank wyjęła pisałam,że Anteks ma kocyk pod nakładką niemowlęcą,dzięki temu jego pozycja nie jest taka wygięta tylko praktycznie leżąca.Zresztą wklejałam Wam foto na fejsbuku
Stary 2012-07-11, 21:34   #4107
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Millena - nie biczuj się, bo to nie Twoja wina w końcu, że się złościsz każda z nas inaczej znosiła ciążę, każda z nas inaczej znosi dziecko wiesz, możesz popytać tę koleżankę z bloku - może np. jej dziecię na spacerze tylko śpi (podobno są takie dzieci)- to możecie się np. umówić, że maluch zostanie pod Twoją opieką w czasie spaceru. Na pewno znajdzie się jakieś wyjście! poza tym nie jesteś w końcu samotną matką - wyślij tatę na spacer na 3 godziny, a sama odpocznij
jak już wróce do krakowa to na pewno coś wykombinuje, a z tą samotną matką - teoretycznie nie jestem, ale praktycznie tak to trochę wygląda

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Millenka tak sobie joggingowałam i myślałam o tym co tu napisałaś
Po części Cię rozumiem,też zawsze byłam osobą bardzo niezależną,robiłam to co chciałam,chodziłam tam gdzie chciałam i wracałam kiedy mi się podobało.Też mam czasami doła,bo nie mogę tego czy tamtego,chodzę zdołowana i zdenerwowana. Ale myślę,że to też jest kwestia organizacji. Żeby pójść na siłownię czy spotkać się z koleżanką muszę dopasować się do godzin pracy męża,ale da się to zrobić
Głowa do góry !
wiem! też to odbieram w ten sposób, ale wiesz... ciezko mi sie teraz jakoś zorganizować , wcześniej mialam dużo czasu dla siebie, był czas na pracę, na drzemki na imprezy, na wyjścia, na pierdzenie w stołek słowem - na wszystko to o czym wypada już zapomnieć przynajmniej na jakiś czas
ja musze sie postarać zeby jakos unormować dobę mojemu dziecku, wówczas dopiero bede mogla mowic o organizacji wlasnego czasu, bo będzie jakiś punkt zaczepienia, będzie mi znacznie łatwiej. Myśle, że jak przestane karmić piersią też bedzie duzo łatwiej i też bedzie mozna mowic o organizowaniu czasu, teraz to nie jest takie proste, tymabrdziej ze bobas skonczył dopiero 5 tygodni
Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość

u nas odpadł w 9 dobie wiec jeszcze szybciej i dobrze bo ja obrzydliwa jestem i ciezko mi sie tam grzebalo

Cytat:
ehh ja tez tak raz powiedziałam, przed wyjazdem do rodziców, dlatego wlasnie tu jestem , bo samą mnie to przeraziło, a co dopiero tż'ta. pokłocilismy sie wtedy tak strasznie w nocy, poryczelismy obydwoje, wlasciwie to we troje i tamtego dnia, a w zasadzie tamtej nocy, moje dziecko raz jedyny nie chcialo sie dostawic do piersi za chiny ludowe, i ja to tak strasznie przeżyłam bylo mi tak głupio masakrycznie, pomyslalam sobie, ze po prostu syn sie na mnie obrazil za to co powiedzialam, spalilam sie wewnętrznie ze wstydu a jak teraz to wspominam to mi słabo.

kurcze a tak wszyscy mowili jak bylam w ciazy : "ojej, ale bedzie super, zobaczysz, takie dzidziusie spią i jedzą , spią i jedzą i tak w kolko, bedziesz karmić piersią i będziesz szybko chudła, wiesz jaka będziesz laska ?? szybko wrocisz do dawnej figury i jeszcze zrzucisz z 5 kg dodatkowo. bedziesz miala dla siebie tyle czasu, bedziesz czytać ksiązki, chocic na spacery......etc"
czemu nic co wtedy słyszałam się nie spełniło ? moje dziecko nie spi, na spacery nie chodzę, bo sie drze w niebogłosy i ucinamy tylko krotkie przechadzki, albo wsytawiamy sie do ogrodu czy na taras, nie chudne, a tyje.... z ledwościa udało mi sie przeczytać jedną książke i to musze przyznać bardzo szbko ja czytałam, bo to był Jezyk Niemowląt
jak dobrze , ze jest miejsce gdzie moge sobie ponarzekać, bo nawet jeśli ktoraś z was uważa mnie za powaloną to ani mnie to ziębi ani grzeje a jak dzisiaj powiedziałam mojej mamie , ze ja chyba do zwierząt mam wiecej uczuć niż do wlasnego dziecka, to popatrzyła na mnie smutnym wzrokiem i powiedziała, ze jest jej przykro ze tak mowie, i ze nie spodziewala sie tego po mnie. no cóz.. mnie też jest przykro....

moje piskle coś ostatnio mi robi akcje z jedzeniem z piersi. np po 10 minutach zaczyna rzewnie płakać, tak jakby go coś bolało, takim troche wyjącym skomlącym płaczem, ciągnąc mi przy tym brodawkę i odciągając główkę do tyłu, ale jej nie wypuszcza, dosysa sie potem , i znów za parę sekund jazda . Mama mowila , ze to uszy, ale daje mu butlę mm i nie jęczy, czyli nie uszy. Doktorka mowila ze trzeba odbić bo pewnie sie zapowietrza, odbijam , przystawiam - to samo.
Sciskam piers - leci ze aż pryska, czyli nie jęczy dlatego , ze nie może uciągnąć pokarmu...
sama nie wiem, serce mi się kraje jak on tak wyje, bo to taki płacz jakby go coś bolało..... tylko co ??? macie jakieś pomysły ?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:35   #4108
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Kapalismy malego, wyslizgnal sie mezowi i zanurkowal.....
napil sie troche wody, zaczal bardzo plakac, ale przytulil go odrazu i teraz smacznie spi.
Kurde juz sie tak wierci, odpycha nogami, ze strach....
pierwsze nurkowanie za nim :P
chyba bym zawału dostała.
Stary 2012-07-11, 21:41   #4109
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
A ile tyg ma Twoj maluszek?

U nas Domino jutro konczy miesiac i co 3h ( w ciagu dnia ) je 12oml a w nocy tyle samo co 5h.
Ale fajnie... mój zapija non stop co 2 godziny przez całą dobę, a czasem jeszcze częściej... ciągnie tak 100ml, ale czasem rozkłada sobie na raty i pije 60 ml albo 70, a za godzinkę 40 albo 30ml... trzech godzin to jeszcze nigdy nie przespałam tylko w szpitalu w pierwszej dobie zrobił sobie 5 godzin przerwy, a tak to nic tylko je i je już wariuję z tymi butelkami, dziennie mam kilkanaście karmień

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
jak już wróce do krakowa to na pewno coś wykombinuje, a z tą samotną matką - teoretycznie nie jestem, ale praktycznie tak to trochę wygląda
Nieważne czy jesteś teoretycznie czy nie i czy jesteście/będziecie razem czy nie - w każdym razie dziecko ma ojca, który jak sama piszesz jest nim zainteresowany, więc na pewno chętnie pójdzie z maluchem na spacer trzymam kciuki, żeby wszystko się jak najlepiej ułożyło!

Czas edycji: 2012-07-11 o 21:37
Stary 2012-07-11, 21:42   #4110
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Ale fajnie... mój zapija non stop co 2 godziny przez całą dobę, a czasem jeszcze częściej... ciągnie tak 100ml, ale czasem rozkłada sobie na raty i pije 60 ml albo 70, a za godzinkę 40 albo 30ml... trzech godzin to jeszcze nigdy nie przespałam tylko w szpitalu w pierwszej dobie zrobił sobie 5 godzin przerwy, a tak to nic tylko je i je już wariuję z tymi butelkami, dziennie mam kilkanaście karmień
jejku to na butli mm też moze tak mało spac ?? myslalam ze to tylko na piersi takie katorgi sie przechodzi ?
co prawda moj syn po butli 120ml potrafi też w ogóle nie usnac wiec nie wiem czemu sie tak dziwie

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości