|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
kolejne szczepienie 9 sierpnia mamy. Ostatnio pediatra mi powiedziała, że ona na to nic nie poradzi, do roku dziecko ma prawo nie przesypiać całej nocy. załamka...Cytat:
![]() jak ona spała to ja też próbowałam. taaa... przespałam 10min może, jestem tak zmęczona, że nie potrafię usnąć Cytat:
dla Hani za postępy i w spaniu i w fikołkach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to super, że wszystko dobrze kiedy staranka o rodzeństwo dla Morfika? ![]() Dida i Tynka aż włos się jeży na takie informacje mam nadzieję, że z dziećmi mimo wszystko będzie ok, a takich lekarzy to nie powiem co. ![]() Idę się myć i chyba spać - jak mi się uda. Jestem totalnie bez humoru... nie cieszy mnie nawet, że mamy już salę na wesele i zespół zaklepany, że małej sukienka uszyta na chrzest jest śliczna... Nic mnie nie cieszy ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- A no i oczywiście sto lat! z okazji święta Andrei
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Dziewczyny tak sobie mysle i wspominam na watku jak to bylo jak kazda z nas po malu trafiala na porodowke a to juz 4 miesiace od tego czasu mija.. szok, to były najlepsze przeżycia, a teraz chwalimy się co nasze dzieciaczki już potrafią.. szok
dodaje foty na maila
|
|
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
Evcia trzymaj sie , musisz jakos dac rade, zmeczenie i nie wyspanie moze odebrac checi i radosc ze wszystkiego, ja bylam tak zmeczona, ze chwilami chcialam umrzec i wydawalo mi sie ze dla mnie nie ma juz ratunku i ze do 30 z domu nie wyjde.Bylam tak zestresowana ,ze sciskalo mnie w żoładku, nie moglam usnac tak jak ty mimo mega zmeczenia, nie moglam jesc i nie bylam w stanie nawqet wziac gazety i przeczytac taka bylam spieta. Przez dwa miesiace , spalam poskulana , ale w koncu nadszedl dzien wybawienia dla mnie.MAteusz spał przez cala dobre moze 5 godzin reszta to bylo non stop darcie.
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Evvcia to prawda, ostatnio znajoma opowiadała, że jej synek w ogóle w nocy nie spał, bo przestawił sobie dzień z nocą i kompletnie nie dało się go na nowo zaprogramować i pediatra też jej powiedziała, że jak skończy rok to wszystko wróci do normy...i tak też było. Minął rok a dziecko jak ręką odjął zaczęło w nocy ślicznie spać. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko wróci do normy i Laurusia będzie ślicznie spać
Claudia czas leci stanowczo za szybko ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Karolca dziękuję skorzystam na pewno
|
|
|
|
#4025 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak chyba my mamy już mamy Ja jak jadę na zakupy i zostawiam Oskara z TŻ na 30 min to ciągle myślę co tam w domu słychać i tęsknie już do mojego bąbelka chociaż cieszę się że mogę odpocząć trochę. Ale i tak tęsknota wygrywa ![]() Cytat:
![]() Hehe widzisz jakbyście teraz jechali to szło by się w Żywcu spotkać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i zasypianie super ![]() O 19 kąpiel później Oskar zjadł 120ml mm i usypiałam go siedząc na kanapie i mając go na rękach, zaczął płakać i pomógł patent opisany przeze mnie wyżej od ok 21 już śpi
|
|||||
|
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Evcia narazie myśli drugim bobasku mi minęły....czasem jest cięzko z jednym odkąd nie spi tyle co wcześniej
![]() Mój gałganek ma chyba skok ten 11-12 tygodniowy od kilku dni...noce są super bo budzi się tylko 2 razy na jedzonko i zaraz zasypia, ale w ciągu dnia jest masakra, zmęczony trze oczy ale nie może usnąć, non stop chce być przy cycku i ryczy często aż do zanoszenia się....ech... Nikki tak to była moja pierwsza kontrola nieco spóźniona ale nie po drodze mi było do gina,a dolegliwości żadnych nie miałam...Upiorek po całym dniu nie spania i marudzenia w końu poszedl spać, więc ja lecę rozpakować torby i posprzątać trochę...nie chcecie wiedzieć ile bagaży mieliśmy na 3 dni Do jutra.. |
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Andrea po mojej dzisiejszej nieobecności budzi się co 3h i sprawdza czy czasem cycek jej gdzieś nie uciekł
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja zmykam spać, bo padam powoli... a tak w ogóle, to mierzyłam dziś ciśnienia, bo strasznie mi się w głowie kręciło i miałam 90/70 a to tak na wieczór: http://demotywatory.pl/3862693/Bycie-ojcem |
|
|
|
|
#4029 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny. Znów mnie trochę nie było. Przeżywamy z Elizą dalszą część skoku 14-19 tygodnia. Maskara
Dziecko moje śpi od kilku dni max 1,5 godziny ciągiem w nocy więc co 1godz - 1,5 godz jestem na nogach. A to smoczek, a to cycek i tak w koło macieju. A w dzień bieganie i załatwianie po bankach i różnych takich bo podjęliśmy z TŻtem decyzję... WRACAMY DO UK - na stałe![]() Próbowaliśmy w PL ale nie dajemy rady jednak będziemy żyć w UK - do dziwne jest okropnie i straszne trochę. I się cieszę i się nie cieszę bo to taka ostateczna ta decyzja... chociaż kto wie. Nigdy nie mów nigdy. No ale wracając do tematu ostatnie dni dały mi w kość więc siły do kompa usiąść nie miałam. Lecę poczytać Was trochę wstecz. Buzaki |
|
|
|
#4030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Szymonek zaliczył marcheweczke z jabluszkiem
![]() Taki soczek mu bardziej podszedl ![]() Jutro moze pierwsza proba z zupka z ziemniaczka i marchewki ![]() Cytat:
Moj gin mnie chyba opierniczy ![]() Gratulacje Cytat:
A Tobie ktos pomaga? Wiem jakie noce sa trudne a samej to juz wogole, ale z czasem bedzie lepiej zobaczysz Podobno małe dzieci nie daja spac a duze życ ![]() Co do chrzcin, slubu, kochana rozumiem, ze jestes zmeczona i nie masz sily sie cieszyc ani nawet ochoty ale pomysl, ze to najcudowniejsze chwile do ktorych bedziesz wracala wspomnieniami i bedziesz za nimi tesknila. Mnie jak jest zle, to staram sie myslec, ze za jakis czas tego nie bede pamietac, tych smutnych trudnych chwil, tylko te piekne i bede je z lezka w oku wspominac. ![]() Zariah no to powazna decyzja, na pewno dobrze przemyslana
|
|
#4031 | ||
|
Gang Iren
|
Zapomnialam pisac,ze przyszlo krzeselko dzis i jestem z niego mega zadowolona
Cytat:
Cytat:
Gratuluje podjetej decyzji.Dobrze,bo juz przynajmniej wiecie czego sie trzymac i nie trwacie w zawieszeniu miedzy Polska a UK. Ja tesknie za bliskimi mi ludzmi,przyjaciolmi,czase m mam mysli zeby wrocic do Polski,ale wiem ze nie dalabym rady juz tam zyc...
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby maluszek wydobrzal!!Tynka, to okrutne co piszesz o tym ginekologu - jak takiego czlowieka mozna w ogole wpuscic na oddzial??? Zariah, ja tez gratuluje Ci podjecia decyzji Witam sie z rana. Wczoraj wieczorem juz Was tylko podczytalam, bo bylam nie dosc ze padnieta to jeszcze wieczor spedzilam na klotniach z mezem. Zaczelo sie w aucie, ze mu zwrocilam uwage, ze stoi jak baba i czeka az przejada auta co jada kilometr dalej zamiast jechac no i przy tesciowej na mnie naskoczyl ze mu ciagle sie wtracam jak prowadzi i ze nie zyczy sobie - to sie obrazilam oczywiscie. Pozniej sie pogodzilismy, ale jak wrocilismy do domu a Jula spala w foteliku i on chcial ja na balkon dac a tam byla rozlozona suszarka z praniem przy drzwiach i bardzo niemilym tonem powiedzial ze mam to wziac, co sprawilo ze poczulam sie niefajnie i znowu sie brazilam, no i potem polecialo o byle co. Chyba oboje bylismy przemeczeni juz. Dzisiaj rano wlazl mi prawie goly do lozka ale Julka sie zbudzila i nici Julka zasnela mi dopiero o 22.30 ale tez spala kamiennym snem od 18 do 20.30 co opoznilo kaszke wieczorna i kapiel, a potem mi sie rozbudzila i ciezko bylo ja uspic znowu, ale sie udalo. Ja moglam wreszcie isc pod prysznic i zasnelam ok 00:00, o ile dobrze pamietam to mala obudzila sie tylko raz ok 1:30
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka spoko jedna pobudka o 3 a potem o 6 wyspałam się Wczoraj byłam mało aktywna bo moja chrześniaczka przyjechała na wakacje oj chciałabym mieć taką 14 letnią córkę ![]() Miłego dnia życzę wszystkim
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Myślałam, że będę mieć nockę tragiczną po tym jak Andrea zasnęła przed 17.00 wstała o 18.30 na jedzonko i później o 21.30, ale po tym karmieniu o 21.30 wstała dopiero o 2.20 i 6.20 więc się wyspałam .Andrea od wczoraj ma kilka nowych umiejętności, a mianowicie sięga po zabawkę dwoma rączkami, zabiera mi tą zabawkę (lewą rączką) i pakuje do buzi ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Emigra, oj tak jeszcze TYLKO 14 lat i Nowaken nam napisze "chciałabym mieć taką małą 3 miesięczną córkę" |
|
|
|
#4036 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za dzieciątko koleżankiCytat:
i tylko 5 lat wiezienia a rodzice całe życie zmarnowane Cytat:
|
||||
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dida bardzo smutne to co piszesz , mam nadzieję,że Maluszek wyjdzie z tego bez większych obciążeń , trzeba wierzyć,że będzie dobrze Zariah super,że decyzja podjęta, najgorszy jest stan zawieszenia... mnie męczy już sam dylemat zmiany miasta do mieszkania, a co dopiero zmiana kraju to nie są lekki decyzje , ale chociaż wydają się ostateczne to takie nie muszą być , wszystko czas pokaże, ważne żeby w danym momencie być zadowolonym z decyzji ![]() Aguśka smacznego dla Szymonka niech Mu jedzonko podchodzi , żeby mama stresów żywieniowych nie miała jak wróci do pracy Nowaken za 14 lat...wnuczka na rękach ( ale na siedząco , wiadomo ) i Ania przyjdzie i powie :Mama idę na imprezkę i zamarzymy o starych czasach , małe dzieci mały kłopot ,duże dzieci ....Wczoraj byłam oglądać miejsce gdzie ma stanąc nasze nowe lokum i coraz bardziej mnie kusi ten plan.... Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-12 o 09:20 |
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zapomniałam Wam się pochwalić wczoraj utopiłam dowód rejestracyjny po prostu wpadł do wiadra z wodą ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Konia a jaki Ty masz plan??
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() u nas akcja remont łazienki ja tymczasowo z małym pomieszkuję u mamy młody jak się w nocy budzi to nie zdążę zareagowac a mama juz jest u nas w pokoju mały śpi ze mną przez ten czas no i mama buja małego a ja szykuję mleczko ok 4:30 zawsze jak się budzi Filip mama bierze go i kładzie się z nim i z tatą u siebie w łóżku żebym mogła troszkę się wyspac kochana mamuśka dzisiaj idziemy się szczepic mam stracha jak młay to przyjmie ostatbio byla sodoma i gomora po szczepieniu mam nadzieje ze dzisiaj będzie lepiej co do łazienki to działa tam tż mój tata i teściu i już widac postępy zobaczycie tą metamorfoze no i nagrałam kąpiel Filipa ale muszę miec adapter do karty a ten jest w domu więc jak już wrócimy z synciem do siebie to też wrzucę na maila Filip ślini sie na potęge mieliśmy z tz pierwsze próby spółkowania ![]() oj pierwszy raz zrezygnowaliśmy bo bolało strasznie ale dwa następne już lepiej trochę i mimo że wycisnęłam 4kg dziecko mam wrażenie że jest ciaśniej niż przed porodem z tym że sam lekarz powiedział że mnie ciasno pozszywał więc może dlatego czuję się jak cnotka niewydymka ale idzie ku lepszemu na szczescie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę czytac bajki z ksiązeczek tż , daktyle itp.ps. utopiłaś dowód , oj Ty TY, a ja oparzyłam pomidorówką .......cycek , brawo dla tej pani Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-12 o 09:45 |
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc dobrze że bylo euro bo przynajmniej s5 mamy a ludzie z gniezna do poznania dojeżdzają w 0,5 godziny więc wszystkim nam jest lżej ![]() A gdzie Ty ten cycek w pomidorówkę wkładałaś |
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej pasują, ale ja zupkę to muszę mieć mega gorącą i sobie podgrzewam wszystko na maksa w mikrofali i miałam takie parzydełko w łapach i jak sprawdzałam czy jest odpowiednio parząca to mi chlupnęło z łyżki na cycka takie wielkie chlup i mam ślad, myślałam że będzie bąbel , ale nie, przyłożyłam szpinak mrożony i nie było tragedii.No a Ty dlaczego chciałaś nauczyć pływać dowód? Dowód nie pływa , nie ma płetw przecież hohiho Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-12 o 09:56 |
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kurcze my mamy zwyczaj kłaść dowody rejestracyjne wraz z kluczykami na szafkę od butów i wczoraj obok szafki postawiłam wiadro z wodą i jak bralam klucze od domu do dowód mi sfrunął |
|
|
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajną masz Mamę ps. młody chłopak ( taki ładniutki ) Cię szył to chciał jak najlepiej ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() dobrze ,że dało się dowód uratować, mój tż kiedyś utopił mój telefon w kibelku, też się uratował dobrze,ze tą bajkę Daktyle znam na pamięć mogę trochę ściemniać
|
||
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę jakby to był mój samochód |
|
|
|
|
#4046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to dopiero bedzie sie budowalo? na kiedy beda gotowe? Cytat:
![]() Kciuki za szczepienie i po szczepieniu! Aguska - powodzenia z zupka! Fajnie ze Szymonkowi nowe smaki pasuja! Dida - jakie to smutne co piszesz o kolezance, mam nadzieje ze bedzie jak najlepiej, choc niedotlenienie nie rokuje zbyt dobrze ![]() Bezsensowna tragedia! Ja wczoraj bylam w glebokim szoku , Viki marudzila przy wieczornym karmieniu - zassala i placz i tak kilka razy a mam smoczki nr 3 aventu, to dlatego, ze pije zageszczone mleczko przeciw ulewaniu, no i stwierdzilam ze chyba za wolno jej leci i wzielam smoczek trojprzeplywowy z aventu i na jedynce wypila 100 ml w minute Jakich smoczkow Wy uzywacie?
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
my uzywamy smoczków avent oznaczonych 2, mam jeszcze smoczki 3+ ,ale to chyab bardziej do kaszek , bo jak raz dalam Mateuszkowi herbatke tym smoczkiem, to mu sie lalo po brodzie i fakt herbatka szybko zniknela z butelki.
Dziewczyny te smoczki z regulowanym przepływem , jak to sie reguluje , bo ja tego nie rozumiem.. ![]() w ogole to dzien dobry )u nas nocka wyspana mały zasnal przed 8, pobudka o 4-30, nakarmilam ,przewinelam i TZ zabawial godzine ,po czym dziecko padło i spalo do 8-30.Nareszcie zmienila sie pogoda, jest duzo chlodniej ![]() dziewczyny sloiczki jakich firm wdg was sa najlepsze? wczoraj wieczorem długo rozmyślałam i zastanawiałam sie skad ja wezme marchewke, jablko czy inne produkty nie skażone chemia dla dziecka... czy wy bedziecie przygotowywac posiłki z produktów kupionych w zwykłym sklepie? czy bedziecie karmic słoiczkami>?
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-07-12 o 10:35 |
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki, staram się Was nadrobic, poczytac co pisałyście, ale ugrzęzłam gdzieś na 100 stronie i cały czas coś nie pozwala mi podczytac, o pisaniu nie mówiąc (nie bardzo mam jak
)W związku z moim stanem zdrowia i przyjmowanie leków musiałam przejśc na mm. Dziewczyny, myślicie że będę mogła potem wrócic do karmienia piersią (teraz cały czas odciągam mleko laktatorem, wydaje mi się że mam go mniej, pewnie też przez stres.. ale mimo wszystko laktacja jak na razie się utrzymuje). Nie wiem czy to zdrowe dla dziecka tak zmieniac mu rodzaj mleka co jakiś czas? Wiecie coś może o tym? Muszę podpytac lekarza.. |
|
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Ani będę robiła tak samo ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
dużo zdrówka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

kolejne szczepienie 9 sierpnia mamy. Ostatnio pediatra mi powiedziała, że ona na to nic nie poradzi, do roku dziecko ma prawo nie przesypiać całej nocy. załamka...
dla Hani za postępy i w spaniu i w fikołkach 

WRACAMY DO UK - na stałe

za dzieciątko koleżanki