|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
|
|
|
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oby nam szybko przeszło ![]() why?? |
||
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję Irmusi!
Oby jak najszybciej zobaczyła synka![]() Ja nie mogę spać. Ostatnie dni bardzo często twardnieje mi brzuch i do tego coś czuję, że znowu zbiera się ropa w tej mojej torbieli
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
hej. mało pisze bo kontakt mam za daleko a mimo że wstaje to jest tragedia. wczoraj wieczorem kazali mi wstac to w spojeniu taki ból jak bym igle Miala. zatkalo mnie i musiałam usiąść by wydobyć z siebie słowo nie mówiąc że Bylam słaba bardzo. dali mi zastrzyk i spokój. dziś rano już mnie mecza. już Wstalam i to samo było. ale jakoś rozchodzilam i od razu dali zastrzyk. jak się zobaczyłam w lustrze UO masakra taka blada. pobrali mi krew więc zobaczymy.
miałam Isc się omyć ale mi słabo strasznie wiec się położyłam. ból okropny niestety. dziś już mam mieć mała przy sobie częściej i dłużej i wkoncu ją umyja bo jeszcze jest brudna. cały czas mnie mdli masakra Cytat:
|
|
#2915 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam w 38 tygodniu Jesteśmy już donoszeni
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2012-07-12 o 07:11 |
||||
|
|
|
#2916 | |||
|
Rozeznanie
|
A donoszona ciąża to nie jest jak się skończy 38tc
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja kiedyś miałam takie znieczulenie jak miałam operacje na kolano to pamiętam, że musiałam leżeć na płasko przez 24h, żeby głowa nie napierniczała, a i tak bolała mnie potem przez kilka dni. Wczoraj skończyłam 36tc i kompletować wyprawkę czyli tak jak miałam w planach nawet torba do szpitala prawie spakowana![]() A dzisiaj zaczełam 37tc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
Donoszona ciąża jest jak jest skończone pełne 37 tygodni
Wg wiedzy mojego lekarza i położnej
|
|
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
Mimo wszystko ja bym wolała tak za tydzień lub dwa urodzić
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja już po śniadaniu, zaraz sie szykuję do przychodni. Mam nadzieję że wyniki będą ok. ![]()
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Irmusia :ju pi:Gratuluję nowych tygodni
|
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję że wyniki będą oki
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- SMS od Irmusi: :" Dziękuję Wam bardzo Leo ma 54cm i waży 3130. Przed chwilą pierwszy raz ssał cyca. Osłonki na piersi to super sprawa pozdrawiamy was wszystkie"
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że sobie radzą
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Jak po nocy? U mnie dobrze. Tylko mężowi śniły się jakieś bzdury i chciał się bić. Rano dostał op.ier.dol, że ciężarną żonę chciał pobić. Było mu strasznie głupio. Ale jak by mi coś zrobił to dopiero by się przekonał, które pół dnia dłuższe ![]() W każdym razie dziś idę znowu na wymaz i do fryzjera Już się nie mogę doczekać tego drugiego bo moje włosy doprowadzają mnie do rozpaczy ![]() Irmusia gratuluję |
|
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Musi być ok! Trzymam kciuki!
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam dziś 41. tydzień
![]() Prawdę mówiąc nie sądziłam, że dotrwam w dwupaku do dzisiaj ![]() W nocy nie mogłam spać i przez dwie godziny liczyłam skurcze, ale okazały się mało regularne (co 12 i 10 minut)... miałam nadzieję, że to JUŻ
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej ja tez juz na nogach szykuje sie i lece na zakupy.
Moze jak polatam troche po sklepach to mnie w koncu cos ruszy! |
|
|
|
#2929 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2930 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój odkąd wyszłam ze szpitala miał urlop i kończy go jutro. I to było dla mnie jak wybawienie, mogłam spokojnie dość do siebie. Na początku jak mała była butlą karmiona to wstawał do niej w nocy i ją karmił. Teraz w nocy tylko ja wstaję do małej, ale ona ma ostatnie karmienie 23-24, potem koło 3-4 kolejne i później je 7-8 rano, więc nie ma potrzeby, żeby małż wstawał.Chociaż powiem wam, że momentami to już chciałabym, żeby on wrócił do pracy bo zaczyna mi działać na nerwy. Chodzi jakiś taki marudny cały czas i co chwilę się o coś czepia. Ja też chodzę zmęczona i momentami tego wszystkiego nie wytrzymuje. Tym sposobem atmosferę w domu mamy dość napiętą ![]() Cytat:
Cytat:
Przecież zmyjecie mu całą barierę ochronną ze skóry, tak częste mycie nie jest korzystne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wyniki
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia gratulacje
Cześć Dziewczyny Miałam dzisiaj pobudkę z samego rana - ostatnio korzystam z ostatnich możliwości i nie wstaję rano. A dzisiaj jak na złość najpierw fachowcy od pękniętej rury - ale ich olałam całkowicie. Małż się nimi zajął. Jednak chwilę później telefon od teściowej, że jedzie do nas - to już się zwlekłam z łózia. I tym sposobem od dłuższego czasu jestem na nogach, ale półprzytomna. Zaraz będę porządkować szafę w sypialni, chociaż najchętniej poszłabym spać
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
Wyniki w normie - wszystkie łącznie z morfologią i moczem. Cholestazy nie mam Ale to może być świerzb ![]() Dostałam maść i zobaczymy co dalej. Tego świerzba to chyba mój kocur przyniósł bo łazi wszędzie po okolicy ![]() dzięki za kciuki!!!!!
|
#2933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a może nawet we dwie tego samego dnia
|
||
|
|
|
#2934 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
doczytałam, że Leoś już po pierwszym cycusiu Cytat:
Co do znieczulenia to raczej też jest odradzane zarówno przez mojego lekarza jak i położną. Prawda jest też taka, że porodówka korzysta z usług anastezjologów z innych bloków więc z dostępnością takiego lekarza już na wstępie jest problem. Zaproponowano mi jednak gaz, który jakoś od połowy lipca ma być wprowadzony na salach porodowych.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hejka Laseczki, I właśnie zrobiłam - spaliłam mięso Muszę się ubrać i iść do sklepu coś na obiad kupić... ehhhh |
||||||
|
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizyty kolejnych tygodni ![]() hanjah jesteś kolejną, która zaczyna 10 miesiąc ?
|
|
|
|
|
#2936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że to nie jest bardzo niebezpieczne, szukam info w necie.
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nie wyspałam się. Jeszcze od rana Małego chyba brzuszek boli, co chwilę pryka sobie i płacze. Pomasowałam go, TŻ go przytulił i śpi. Ale kurde od 7 leżał z otwartymi oczami i sobie kwękał pod nosem ![]() Gratuluję nowych tygodni ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Jeszcze położna ma dziś popołudniu przyjść
|
|
|
|
#2940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do gazy rozweselającego - on rozluźnia. Gin mi mówił, że próbował go ale tylko go rozśmieszył a nie przestało boleć ale to pewnie zależy od dawki bo rodząca sama sobie aplikuje ilość gazu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

miałam narkozę więc nie znam szczegółów. Jeszcze go nie widziałam. Rana boli niestety. Pozdrawiam

wiec musze byc zdrowa 
musialam poprasowac i ogarnac pokoj bo jutro polozna przychodzi...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mój odkąd wyszłam ze szpitala miał urlop i kończy go jutro. I to było dla mnie jak wybawienie, mogłam spokojnie dość do siebie. Na początku jak mała była butlą karmiona to wstawał do niej w nocy i ją karmił. Teraz w nocy tylko ja wstaję do małej, ale ona ma ostatnie karmienie 23-24, potem koło 3-4 kolejne i później je 7-8 rano, więc nie ma potrzeby, żeby małż wstawał.
za wyniki

nie wyspałam się. Jeszcze od rana Małego chyba brzuszek boli, co chwilę pryka sobie i płacze. Pomasowałam go, TŻ go przytulił i śpi. Ale kurde od 7 leżał z otwartymi oczami i sobie kwękał pod nosem