|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wyprawkę też sobie powoli skompletujecie, kupowanie tych wszystkich dzieciaczkowych rzeczy to naprawdę frajda (chociaż mój mąż był innego zdania ), a potem, jak się już wszystko ma, to zostaje tylko czekanie na maluszka![]() ![]() Zdrówka życzę Tobie, mężowi i maleństwu |
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi zrobiłaś smaka
jak mogłaś ![]() teraz nie mam wyjścia, ide też sobie zrobić
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
a bo jakos nie mam dzis ochoty na nic konkretnego a ze jesc musze to pomyslalam ze walne sobie budyn :P
|
|
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze pytanie, bo zastanawiam się dziś od rana, czy jest sens kupować rożek, jeśli dziecko jest "wakacyjne" i jest ciepło? Może to banalne pytanie, ale czuję się jakaś osamotniona w tej mojej ciąży i zielona :/ A widzę, że Wy tu jednak polecacie rożki, a ja już prawie zrezygnowałam z jego kupna...
|
|
|
|
#2856 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja ostatnio usłyszałam, że mój mąż nie spodziewał się, że tak ładnie będę wyglądać będąc w ciąży... przyjęłam to za komplement i już się nawet nad tym nie zastanawiam ![]() Cytat:
Ja obejrzałam "moją" porodówkę, no nie powiem czad, wypas i w ogóle. Dziś słaby ruch, że tak powiem. Miałam okazję zobaczyć jedną rodzącą w trakcie spacerów, jej mina powiedziała wszystko o bólu ale mina jej męża bezcenna - śmierć w oczach...Uspokoiła też mnie, posłuchała serduszka i jest mi lepiej ![]() Dziś śpię u mamy bo w domu malowano futryny olejną i nie chcę się narkotyzować. Tak więc do jutra, Kochane. Spokojnej nocy! Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-11 o 21:50 |
|||||||
|
|
|
#2857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno zaraz po urodzeniu dzieciątku jest wygodniej być ściśniętym w taki rożek, ale myśle, ze kocyki też dadzą rade
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 | |||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
.Oby ból ustępował aż w końcu zniknie .Cytat:
za wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
! Za Ciebie i dzidźkę też trzymam Cytat:
!
|
|||||
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś takie warunki wagowe mi stawia żartowniś
|
|
|
|
|
#2862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak tak wszyscy wyczekują naszego maleństwa, że kiedy nie wyjdzie, to i tak będzie super.Co do tego budyniu Waszego wieczornego - narobiłyście mi smaku. Ja też jadłam przez kilka dni, aż wyjadłam zapasy. Mam napisane na karteczce z zakupami, ale jestem tak rozkojarzona w ciąży, że aż siebie nie poznaję i jeszcze go nie dokupiłam ;( Więc dziś nici z budyniu, poczekam aż ktoś mi kupi i przyniesie, bo mi nie wolno dźwigać :/ A Wam - smacznego! |
|
|
|
|
#2864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle wiem z teorii, bo praktyki jeszcze nie mam
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Anna
za wizytęOsia witaj ![]() Red gdzie rodzisz? Edytowane przez dottta Czas edycji: 2012-07-11 o 22:07 |
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Raczkowanie
|
A co do tych dat urodzin, to ja bym wolała, żeby moje maleństwo miało swoją, kojarzoną tylko z nim
|
|
|
|
#2868 |
|
Raczkowanie
|
To już chyba jak kto woli z tą datą porodu. Dzięki za rozwianie wątpliwości z rożkiem! Zmykam spać, bo i kręgosłup nie ten sam, co 16 kg temu
Do przeczytania jutro, Dziewczęta!
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Rozalkę na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Od rana nacytowałam sobie wasze wypowiedzi, ale niestety Blanka tak mi się zaczęła drzeć i ciagle coś mi przeszkadzało, że wyłaczyłam w pierony ten internet i zajęłam się rodziną :P Linka, pytałaś o szczoteczkę - ja ją dostałam z UK, ale zobaczę, jaka to firma itd. Nie jest to zwykła szczotka z włosiem, ale raczej koncówki do masażu dziąseł - nakładki są 3 chyba plus zwykła szczoteczka. Każda ma inne zastosowanie. Dziewczyny, Wanilka i Karolina, mnie się wydaje, że każdy powinien sam zastanowić się, co dla jego dziecka będzie dobre. Nie mowie, zeby tygodniowemu dziecku szorowac dziasła pastą do zebow, ale masowanie ich wibracjami i gumowymi nakładkami uważam za całkiem ok, bo po pierwsze - jak ząbki zaczna wychodzic, to nie bedzie to takie bolesne, a po drugie maluch od pierwszych dni przyzwyczaja sie do higieny jamy ustnej i nie bedzie sie sprzeciwial w przyszłosci, a trzy, uniknie się wlasnie plesniawek - Karolina, czemu uważasz, że właśnie mycie jamy ustnej powoduje pleśniawki? U nas wkrótce przyjdą ciężkie czasy - tż nie wziął urlopu, więc od poniedziałku zostaję sama z małą i z psem !! Pies nasz póki co jest u teściów, bo nie umie się dostosować i szczerze mowiąc nie wiem, jak sobie poradzę z dzieckiem i psem.... Przykro mi, że tż nie rozumie, że miło by było, gdyby jednak wziął ten urlop, w koncu dziecko nie rodzi się co chwilę... A on nie i już. Wczoraj również ani raz mi nie pomógł w nocy przy małej, tylko spał i narzekał, że jest niewyspany. A co ja mam powiedziec, oczy mi leciały jak nie wiem, zasypiałam przy karmieniu, nie mowiac juz o przewijaniu. Niestety póki co nie jestem zbyt zadowolona z jego pomocy, bo o ile w dzień (jeśli jest w domu), to mi pomaga, to w nocy nieeeee!!!!!!!!! |
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
oj Pumas chyba musisz tzta doprowadzic do pionu!
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro to czytać, powinien zrozumieć, ze na początku tym bardziej potrzebujesz jego pomocy...oj nieładnie
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() jestesmy już z Lenką w domku ... ledwo żyję po tych 6 dniach w szpitalu, ale mam swoj skarb i uwierzyc jeszcze nie mogę Dziękuję wam za pozdrowienia i gratulacje![]() mam nadzieje, ze jakos uda mi sie do was zagladac.. na razie musze zobaczyć jak mala będzie sie zachowywac w domu pierwsza noc przed nami az mam stracha ...
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia z TZ niedobrze, przede wszystkim źle, ze nie chce wziąć tego urlopu... co to ma znaczyć w ogóle..?
Ty rezygnujesz z pracy na znacznie dłuższy czas, a też o odejściu z pracy nie marzyłaś, jednak mus to mus...raz na rok, dwa zmieniam okulary bo: albo wada mi się zmienia (np. teraz w ciąży pogłębiła się) albo zepsuję oprawki, albo chcę nowe... no własnie tylko Irmusia miała krótsze cykle niż ja i prawdopodobnie jednak szybciej zaszła w ciążę Cytat:
polecam |
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Sas, spokojnie, jak się wszystko unormuje to do nas wrócisz
![]() Natee, muszę z nim pogadać, bo nie wyrobię z tyloma obowiązkami ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Linka, no właśnie on się wymiguje tym, że jego szef jest na urlopie i on musi go zastępować. A rozmawialiśmy o tym już nie raz, że chciałabym, by był jednak z nami, zawsze to raźniej i lżej. No ale jak grochem o ścianę - zadeklarował, że będzie wpadał i wychodził z psem chociaż... |
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba też piję za mało wody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję przeżyć z mężem Przynajmniej masz wyremontowane mieszkanko bo większość sierpniówek (ja też) właśnie jest w ferworze walki remontowej ![]() Tęż mam cukrzycę i niedoczynność tarczycy (zdiagnozowaną od 7lat) więc witam w klubie ![]() Cytat:
Nie mam rożka i nie zamierzam kupować. Kupiłam cienki bawełniany otulaczek http://allegro.pl/motherhood-otulacz...466849911.html Cytat:
Ja dalej nie wiem gdzie rodzić ile ludzi tyle opinii i każdy radzi co innego oszaleć można...Co do farb, to my malujemy drzwi i futryny jakimś ekologicznym wodnym lakierem (którego nie widać prawie, efekt znikomy) ale boję się czymś silniejszym,bo nie mam gdzie się wynieść. Najwyżej za jakiś czas sie poprawi czymś mocniejszym. |
|||||
|
|
|
#2879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój TŻ nie dostał tatusiowego... tak wyszło. weźmie tylko tydzien płatnego urlopu, ale przylatuje moja mama, wiec ona nam pomoze, a kotowi to tylko do michy wrzuce i jest spokoj Ty masz ciężej i TŻ powinien o tym wiedziec.
|
|||
|
|
|
#2880 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a teraz odpoczywaj Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dasz rade
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

Biust mam ogromny! Tym,które wybierają się na cc polecam słomki - łatwiej się napić na leżąco. Zdjeli mi dziś rano wenflon i nie dostaję już przeciwbólowych. Pytają czy napewno nie chcę, ale mysle, że ból jest do zniesienia- zobaczymy jak przeżyję noc. Nie takie cięcie straszne..."

My nie planowaliśmy dzidziusia, więc jak w Sylwestra zaczęłam się źle czuć, przespałam cały dzień aż do imprezy i w ogóle już nie miałam ochoty na kawę, to pomyślałam, że jestem chora, a to był już chyba 7. tc. Potem tak jeszcze z 1,5 tyg. aż zrobiłam test i po chwiluni już okazało się, że jestem w ciąży, biegiem do lekarza i w karcie mam napisane, że 1. wizyta była w 9 tc
), a potem, jak się już wszystko ma, to zostaje tylko czekanie na maluszka
jak mogłaś 

) A z oprawkami to już w ogóle niezła kwota... Masakra!

ale mina jej męża bezcenna - śmierć w oczach...

przykro to czytać, powinien zrozumieć, ze na początku tym bardziej potrzebujesz jego pomocy...