Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 12:31   #601
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hej.

Patik niewyspana = Patik zła i wszystko jest buu

Sara w dzień nie chce jeść ( wczoraj zjadła tyko jogurt i obiad-na raty.) za to w nocy nadrabia i znowu 2 razy woła jeść i często kwęczy .
Dzisiaj czytalam o powodach budzenia się maluchów w nocy i jednym z nich było to, że dziecko w tym wieku jest ,,zbyt zajęte" w ciągu dnia poznawaniem świata, żeby spokojnie zjeść, więc je tylko aby zaspokoić swój pierwszy głód i więcej nie chce, za to właśnie nadrabia w nocy i stąd te pobudki.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:40   #602
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia.
Ja zwalam na osłabiony organizm przez te biegunki i musi dojść do siebie, do tego ząbkowanie...

a U Was jak?

no możliwe ,że organizm osłabiony i tak reaguje
wymęczy się Emi bidulka

u nas lepiej choc katar jeszcze jest , mały ale jest

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czesc mamusie!

Nie ma to jak uzaleznienie... pisze do Was z hot spota z rynku w Ustroniu... strasznie mi Was brakuje...najchetniej to bym na tym Rynku zamieszkala, ale nie da sie...

Ogromne buziaki dla dzieciaczkow swietujacych swoje roczki!

Nie odniose sie do wszystkich postow, bo net tu chodzi jakby mu sie nie chcialo, no i tylko pobieznie Was "przelecialam".

Teliczku a jakie MM podajesz Jasiowi?

Ktoras pytala o podawaniu MM dziecku, ktore sie odstawia od UU: ja bym nie dawala mleka, tylko sprobowala z woda, albo w ogole nie rezygnowala z UU w nocy. Antek w dzien juz praktycznie nie pije UU, a w nocy jak sie budzi to proponuje UU, a budzi sie zawsze, ale nie zawsze chce UU. I nie bede tu wprowadzac MM, tylko poczekam az sam zrezygnuje z jedzenia calkowicie. Wg mnie dawanie teraz MM to przyzwyczajenie do jedzenia, podczas gdy nie wiadomo ile dziecko w nocy wypijalo UU, moze to tylko wlasnie lyczek, zeby sie napic, lub po prostu zaspokojenie bliskosci?

Monia mi sie podoba WV Sharan jesli chodzi o 7 osobowe auto, ale powiem Ci, Antek jest z nami niemal od roku, a my nadal jezdzimy kombiakiem i miescimy sie, mimo 3 fotelikow. Nie jest zle.

Zdjec niestety nie skomentuje, bo ich tutaj nie moge ogladac, ale wierze, ze sa sliczne!

No i na koniec: Antos chodzi! Jestem w szoku, bo to o wiele szybciej niz dziewczyny i strasznie mnie to wzrusza, jak taki berbec 10-miesieczny pomyka na nozkach z raczkami w gorze lub przed soba. Oczywiscie jeszcze laduje czesto na pupie i wtedy raczkuje, ale tez umie wstac zupelnie sam na srodku pokoju i isc dalej.

Do nastepnego!

dla zdolniachy Antka !!!!!

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Hej
Wstaliśmy z młodym o 10, a teraz się na spacer zbieramy Wreszcie pogoda dla ludzi
Już mieliśmy wychodzić, ale młody zaczął produkcję grubszej sprawy i czekam aż skończy Swoją drogą od kilku miesięcy moje dziecko robi qpkę wyłącznie w domu, co nam oszczędza stresu szukania miejsca do przewinięcia na mieście lub gorączkowego powrotu ze śmierdzącym ładunkiem

Ja początkująca rowerowa, więc niestety nie pomogę.
Ja sama mam tani rower z marketu kupiony najtańszym kosztem, bo nie wiedzieliśmy czy w ogóle mi się jazda spodoba, a kasy brakuje.

Julian też cycoholik na maksa jest
A ostatnio (jakieś dwa tygodnie) nawet coraz częściej w dzień woła o UU. W nocy budzi się niezliczoną ilość razy, więc z wygody po pierwszej pobudce po północy śpi już z nami, a ja tylko raz mu wystawiam jedną pierś, raz drugą i momentalnie zasypiam a on ssie

Kilka dni temu już nad ranem się przebudziłam z wyjątkowo mocnego snu i się okazało, że leżę na wznak a młody przy moim boku siedzi i ssie

Brawa dla Antosia

Podepnę się z pytaniem - jak takie kanapki wyglądają i z czym są?
Ja jakoś nie umiem się przekonać do kanapek, bo młody często rzuca jedzeniem, rozsmarowuje wszędzie wokół i nie bardzo wiem jak jedzenie kanapek miałoby wyglądać u niego
mój miał etap na kanapki jak zbojkotował mleko
wtedy wcinał z szynką z kurczaka albo z serem żółtym albo drzemem.
potrafił zjeść dwie bułki -pośrednie między kajzerką a normalną dużą bułką
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:45   #603
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

mój miał etap na kanapki jak zbojkotował mleko
wtedy wcinał z szynką z kurczaka albo z serem żółtym albo drzemem.
potrafił zjeść dwie bułki -pośrednie między kajzerką a normalną dużą bułką
WOW! To sporo
Ale robisz mu takie tradycyjne kanapki z masłem? Julcia tez je bułki, ale daję Jej małe kawałki( całej i tak nie zje naraz , a potrafi wyrzucić), suchej(tzn, bez niczego, świeża bułeczka po prostu)i przeważnie na dworze.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:52   #604
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

No to świetnie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Głowa mi zaraz pęknie. nos mam czerwony i wyglądam jak stary menel i zul w jednym
spoko ja tam lubię starych meneli i żuli

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej nieobecności
Czytam Was czasem, ale pisać jakoś nie mam o czym, ciężko mi się wbić w temat.
Na wstępie wielkie buziaki dla wszystkich roczniaków

Chcecie wiedzieć co u Nas?
Dominik pięknie już siada z pozycji leżącej, potrafi raczkować (ale zdecydowanie preferuje pełzać ) i wstaje przy meblach. Do chodzenia mu jeszcze daleko, ale bardziej mnie to cieszy niż martwi, bo już nie mogę za nim nadążyć.
Jest strasznie kumaty, dużo rozumie, trochę mówi. Dziadka dalej kocha miłością bezgraniczną i jak tylko rano ktoś puka do drzwi to podpełzuje do nich z bananem na twarzy i okrzykiem "dada". Często na widok babci jest więc rozczarowany
Chyba wracam w jego łaski, bo z powrotem woła "mama", choć jak idę do pracy to wcale nie ropacza, pcha się do fotelika i czeka tylko na to, żeby zabrać go do "dady".
Zaczyna się nieźle buntować jak coś idzie nie po jego myśli, zaciska piąstki i wrzeszczy jak oszalały
Z AZS lepiej, choć dwa tygodnie temu mieliśmy brzydki nawrót, ale udało się pokonać i na razie skóra ładna, ma tylko pojedyncze zmiany. W badaniach oczywiście nic nie wyszło, więc za mleko bulimy jak za zboże.
Zupki są beeee, Domek musi mieć zimniory z mięchem na obiad jak prawdziwy facet.
Zakupiliśmy (dziadkowie już dali na prezent na roczek) hamaxa do roweru i wczoraj była pierwsza, udana przejażdżka. Na razie krótka, ale jak się przyjmie to zaczniemy robić dłuższe trasy jak kiedyś Tylko kask ściąga non stop i nie wiem jak go przyzwyczaić.
Śpi źle, bo idą mu dwójki (jedna dziś wyszła), do tego ma katar (też pewnie od zębów, choć niekoniecznie bo TŻ też smarka)
No i muszę złapać mocz na posiew bo ma podniesione ph.
A no i żółte kółko (a raczej kwadrat) do pływania też już mamy dzięki Wam

To tyle. Mogę zniknąć na kolejne tygodnie
bardzo śmieszne jacieńku nie możesz zniknąć bo w tyłas dostaniesz jej jak mi brakuje tych Twoich wymion

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

czolem kuno

Szymon dzisiaj kolejna noc w lozeczku. Smutno mi troche.

Bry bry

babie nie dogodzisz

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

A wiesz, co jest najlepsze? Że dzieci słyszę, ale budzika TŻ to już nie... (???)
u mnie to samo komórka tż -ta dzwoni ja nic nie słyszę, ale jak młody westchnie w pokoju obok to słyszę

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja też już znikam. Pa

(rano z Sarenem na pobranie krwi, żeby jeszcze skontrolować wszystko przed urlopem)
a kiedy wyniki?

Cytat:
ojjj tak wcześnie mała wstała

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

my mamy dzisiaj wizytę u naszej kardiolog...ciekawe co ona powie...aż się boję....
trzymam mocne kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Moja z Kościoła ucieka,
to tak jak ja
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Madziulka, nie wiem czy to najprostszy, ale ja robie z przepisu:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/T...wo-kawowy.html
Moim zdaniem prosty.

Pytanie do mam których dzieci jedzą kanapki na śniadanie. Ile kanapek jedzą? Jedną? Pół? Więcej?

mój je czasem pół kromki, czasem całą zależy jaki ma apetyt.

Dominik sto lat!!!!!klaski :
Stary 2012-07-12, 13:21   #605
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
WOW! To sporo
Ale robisz mu takie tradycyjne kanapki z masłem? Julcia tez je bułki, ale daję Jej małe kawałki( całej i tak nie zje naraz , a potrafi wyrzucić), suchej(tzn, bez niczego, świeża bułeczka po prostu)i przeważnie na dworze.
kroję mu bułe na kanapki a on sobie gryzie po kawałku i tak jak piszesz masełko plus dodatki
Stary 2012-07-12, 13:39   #606
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziękujemy za kciukasy Pani w lab. powiedziała że pierwszy raz w życiu widzi żeby tak małe dziecko nasikało cały kubek :P
Wróciłyśmy,bidulka Sarenka pamieta już labolatorium i płakała odpowiednio wcześnie Na szczęście pani szybka i super sprawna pobrała 2 fiolki w pół minutki.
Wyniki wieczorem.

Wydaje mi się że nasz wypad do szpitala został uwieczniony na fotce straży miejskiej ale na liczniku miałam 66, a na tej drodze chyba siedemdziesiątka...

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...l,12220,0.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2012-07-12 o 13:24
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:40   #607
zanetaa88
Zakorzenienie

Moja zje kromkę dwie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 14:05   #608
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry

Sto lat dla Dominiczka z okazji roczku i dla Ewy i Dawidka z okazji miesięcznicy

Moje dziecko własnie rozpracowuje leżaczek, a ja mam nadzieję, że w tym czasei uda mi się umyć głowę

Cytat:
Dziękujemy za kciukasy Pani w lab. powiedziała że pierwszy raz w życiu widzi żeby tak małe dziecko nasikało cały kubek :P
Wróciłyśmy,bidulka Sarenka pamieta już labolatorium i płakała odpowiednio wcześnie Na szczęście pani szybka i super sprawna pobrała 2 fiolki w pół minutki.
Wyniki wieczorem.

Wydaje mi się że nasz wypad do szpitala został uwieczniony na fotce straży miejskiej ale na liczniku miałam 66, a na tej drodze chyba siedemdziesiątka...

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...l,12220,0.html
No to za wyniki

Może Cię nie sfotografowali

Masakra z tym jedzeniem

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-07-12 o 14:06
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 14:12   #609
brumek
Zakorzenienie

Sarenka - za wyniki.

Cytat:
Ja się z tym zgadzam w pełni.

A moje Cudo 15 minut temu wylało na dywan w kolorze ecru czarną kawę o objętości prawie pół litra I domyślacie się, czy w związku z tym się przez tych ostatnich 15 minut zajmowałam
Stary 2012-07-12, 14:27   #610
zanetaa88
Zakorzenienie

Co jest takiego złego w pierogach się pytam ?

Stary 2012-07-12, 14:33   #611
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ogromnie dziękujemy za życzenia urodzinowe dla mojego cudownego roczniaka!!!: cmok:
Cały czas ktoś wpada z prezentami i życzeniami, cały czas dzwonią telefony, śpiewają Domkowi sto lat a ja za każdym razem płaczę ze wzruszenia. To już rok, najcudowniejszy rok w moim życiu, bo rok temu przyszedł na świat nasz mały cud
To najpiękniejsza rzecz jaka mnie w życiu spotkała, jestem mamą cudownego chłopczyka:lo ve:
I znowu płaczę

Wszystkim dzisiejszym miesięcznicowym solenizantom życzymy wszystkiego najlepszego!

Brumku, dziękuję za Waszą opinię na temat mondziaka Gdyby to ode mnie zależało to jadę już dzisiaj po niego, ale niestety najpierw trzeba sprzedać moje auto, zobaczyć ile będzie trzeba dołożyć do mondeo i szukać... Pewnie dopiero gdzieś na jesień kupimy, jak nie później
Ale Tż obiecał, że napewno kupimy Ostatnio jechaliśmy moim autem do Wisły i sam widział, że mało miejsca...

A z niego straszny dieslowiec Wszystkie samochody, które mamy do diesle, nawet te firmowe, jedyny benzyniak jaki mamy to seicento
Mieliśmy kiedyś audi z silnikiem benzynowym 4,2 żarło tyle że hoho. Od tamtej pory same diesle kupuje
Mąż jest straszny maniak marki audi, myślałam że nie będzie chciał kupić forda, ale jemu też się bardzo podoba

Dobrze, że palec nie jest złamany

A wydatków współczuje, takie niepsodziewane są najgorsze My ostatnio za naprawę mojego samochodu zapłaciliśmy 1700 zł... A miało być tylko 700, ale wyszła jakaś dodatkowa usterka Bolało, oj bolało.
A czynsz nam też podnoszą co chwilę, dlatego już chcemy się jak najszybciej stąd wyprowadzić. Za 55 m2 płacimy prawie 700 zł :/ A gdzie media, życie?

Marzenko, świetnie Hania wygląda z psiakiem. Chyba się lubią, co? A poprosimy zdjęcie z mamusią

AgaG, dla chodzącego Antosia!!!!

Jacieee, Ty już nigdzie nie uciekaj

Tosiu, dzisiaj jedziemy chyba po rower Znalazłam w decathlonie za 849zł, te tańsze to tylko mniejsze

Dominik dzisiaj spał całą noc bez pobudek Dawno nie było takiej nocy Oby nie jednorazowa
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 14:37   #612
patik87
Zakorzenienie

Carmela dobry artykuł....mnie można wpiąć chyba tak pomiędzy....

Oliweczka możliwe że tak jest, nie martwie się zbytnio bo w nocy zje 2 razy. Trwa to od ponad tygodnia, dzisiaj np zjadła tylko banana, a zobacz która godzina.
Stary 2012-07-12, 14:42   #613
zanetaa88
Zakorzenienie

A moja je w dzień i znowu je wnocy zwalam na Szpital i mam nadzieję, że do miesiąca przejdzie

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Patik najważniejsze że pije a paluszki je ? moja je może jeść 24h !

Stary 2012-07-12, 15:14   #614
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My soki z kartonu dajemy już od dawna
Mały miał zaparcia i nic nie pomagało a soki działają świetnie
np torta też dajemy
dzisiaj młody jadł jajecznice na szynce
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 15:28   #615
83monia
Zakorzenienie

moja na widok ogórka kiszonego dostaje głupawki

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 15:36   #616
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ogromnie dziękujemy za życzenia urodzinowe dla mojego cudownego roczniaka!!!: cmok:
Cały czas ktoś wpada z prezentami i życzeniami, cały czas dzwonią telefony, śpiewają Domkowi sto lat a ja za każdym razem płaczę ze wzruszenia. To już rok, najcudowniejszy rok w moim życiu, bo rok temu przyszedł na świat nasz mały cud
To najpiękniejsza rzecz jaka mnie w życiu spotkała, jestem mamą cudownego chłopczyka:lo ve:
I znowu płaczę
Pięknie to napisałaś Aż mi łzy stanęły w oczach, mamo Dominiika
Cytat:
Brumku, dziękuję za Waszą opinię na temat mondziaka Gdyby to ode mnie zależało to jadę już dzisiaj po niego, ale niestety najpierw trzeba sprzedać moje auto, zobaczyć ile będzie trzeba dołożyć do mondeo i szukać... Pewnie dopiero gdzieś na jesień kupimy, jak nie później
Ale Tż obiecał, że napewno kupimy Ostatnio jechaliśmy moim autem do Wisły i sam widział, że mało miejsca...

A z niego straszny dieslowiec Wszystkie samochody, które mamy do diesle, nawet te firmowe, jedyny benzyniak jaki mamy to seicento
Mieliśmy kiedyś audi z silnikiem benzynowym 4,2 żarło tyle że hoho. Od tamtej pory same diesle kupuje
Mąż jest straszny maniak marki audi, myślałam że nie będzie chciał kupić forda, ale jemu też się bardzo podoba

A wydatków współczuje, takie niepsodziewane są najgorsze My ostatnio za naprawę mojego samochodu zapłaciliśmy 1700 zł... A miało być tylko 700, ale wyszła jakaś dodatkowa usterka Bolało, oj bolało.
A czynsz nam też podnoszą co chwilę, dlatego już chcemy się jak najszybciej stąd wyprowadzić. Za 55 m2 płacimy prawie 700 zł :/ A gdzie media, życie?
Audi też lubimy Kupując tego mężowego długo się wahaliśmy między nim a A4. Ale ten jednak wygrał. Głównie na ilość miejsca w środku.
Że benzynowe lubią wypić to prawda Mój stary mondasek (obecnie na emeryturze ) palił ok. 15l!
A Wasz czynsz też kosmiczny! Wychodzi na to , że to wcale nie przywilej Warszawy takie ceny

Cytat:
Dominik dzisiaj spał całą noc bez pobudek Dawno nie było takiej nocy Oby nie jednorazowa
Poczuł się już dorosłym chłopcem

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja na widok ogórka kiszonego dostaje głupawki
Ale kiszony a konserwowy to zasadnicza różnica dla małego brzuszka Na kiszonego niech sobie dostaje
Stary 2012-07-12, 15:45   #617
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale kiszony a konserwowy to zasadnicza różnica dla małego brzuszka Na kiszonego niech sobie dostaje
a nie doczytałam, rzeczywiście konserwowego ganią

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 15:52   #618
agulaaabar
Zakorzenienie

To się teraz dziwię czemu u mnie jeszcze opieka społeczna do drzwi nie puka za głodzenie dziecka.. Lila je kaszke jak wstanie, o 13 obiad - słoiczek lub ja jej coś ugotuje. ok 17 jogurt i butle na spanie.. teraz w nocy jak się obudzi nie daje jej juz mleka a sama wode... i przez dzień jakiegoś świeżego owoca... bo to że dostanie na końcu lyżeczki np loda do spróbowania nie liczyłabym jako posiłku..

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 16:08   #619
Marina1
Zakorzenienie

Witam.!
Ja na 17 idę do dentysty. Nie do przystojniaka, do brzydala tym razem . Ale się boję. Jeszcze tak się beznadziejnie czuję, bo dostałam mega @...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 16:44   #620
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Witam.!
Ja na 17 idę do dentysty. Nie do przystojniaka, do brzydala tym razem . Ale się boję. Jeszcze tak się beznadziejnie czuję, bo dostałam mega @...
Marinka, a ja na 17 do chirurga

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 16:54   #621
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry

Dzięki za miesięcznicowe buziaki dla Hani. (zapomniałam wczoraj napisać)

Dominiczku, zięciu mój najdroższy życzę Ci wszystkiego najsłodszego i żeby uśmiech nigdy nie schodził z Twojej twarzy. Twoja mama tak pięknie o Tobie napisała, że i ja się wzruszyłam.
PS. przesyłam jeszcze 100 uścisków i buziaków od Twojej narzeczonej.

Kajool, mam nadzieję, że udałoby Ci się zarezerwować niedzielę (29 lipca) na spotkanie z Nami.

Pieleszko, trzymam bardzo mocno kciuki za wizytę!

Carmela, za wyniki Sarenki!

Natko, tak lubią się bardzo, tylko Borys (nazywany przez Hanię pieszczotliwie Bambu ) czasami zachowuje się jak słoń w składzie porcelany i trzeba uważać, żeby jej nie stratował. Na szczęście nauczył się, że Haniowych zabawek się nie tyka, bo wcześniej wszystko co było na podłodze ginęło w jego paszczy. Pochwal się jaki rower chcesz kupić?
Jak tż mi zrobi jakieś sensowne zdjęcie z Hanią to się pokażę.

Jacieee, super postępy- brawa dla Dominika.

Evewe, jak się tata czuje? Mówiłaś o skrajnych opiniach lekarzy, jest jeszcze nadzieja?

Co do kanapek, to Hania już dosyć długo dostaje je na śniadanie. Dajemy jej chleb pszenny (zjada 1-2 kanapki, ale one są takie nieduże). Kładziemy na nie chudą szynkę, serek naturalny (typu bieluch), ser żółty, dżem, pomidora, lub jajecznicę robioną na parze. Wcina, aż miło.
Co do tego artykułu, to zgadzam się z nim i raczej się do tych zasad stosujemy. Nie słodzimy, solimy a od nas dostaje jedynie rzeczy które się dla niej nadają.
Nie rozumiem jedynie tych soków z kartonu. Ja od niedawna podaję, ale tylko te 100% i bez dodatków cukru. Lepsze chyba to niż dosładzane bobofruty...
Stary 2012-07-12, 16:57   #622
Lili 83
Zakorzenienie

pisze z klawiatury ekranowej. masakra.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
no pewnie

No co Ty? :O ale nie stało się nikomu nic
?
My tez małego zabieramy do kościoła, chcę go przyzwyczajać (żeby nie było jak u szwagra, dziecko 5 lat a w kościele po 5 minutach zaczyna łazić, bawić się, gadać i marudzić. Ale nie zabierali go nigdy "bo za mały" a do tego wszystko mu wolno...)
nic nikomu sie nie stalo.
dom ubezpieczony. nie mieli piorunochronu.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak sie budzą rano Wasze dzieci, a Wy jeszcze śpicie, to nie złażą same?
radek sie budzi a ja razem z nim.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:29   #623
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Witam.!
My byliśmy wczoraj, TZ godzine na fotelu, ja kilka minut tylko przegląd, bo nic nie miałam do roboty.

Wyniki Sarki odbiorę dopiero jutro, bo teraz TZ pojechał do weta, po recepty dla Ronina.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:48   #624
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
najlepszego dla wszystkich swietujacych od niedzieli do dzis dnia

No wiec tak, ojca lekarz to jakis konowal nie lekarz, mlody i glupi. Nic sam z siebie nie poradzi, dopiero jak zaczelam go ciagnac za jezyk to i powiedzial, ze do poradni paliatywnej mam go zapisac i ze tam mu leki beda wypisywac. Wypisal recepte i zle, nie moglam wykupic lekow z refundacja a jest roznica 12 zl a 112!!! wypis zle wypisali w szpitalu, musialam wracac. Tata czuje sie zle, dopiero na wypisie doczytalam, ze podejrzewaja raka pluc a nie jest stwierdzony, za to potweirdzone jest ze ma raka skory na twarzy i stad szybki termin na chemioterapie. Podobno guzki szybko sie powiekszaja. Ponadto od pielegniarek wiem ze rany w buzi mu sie nie goja tylko zaczynaja gnic. A jego lekarz twierdzi ze sie wygoilo. Tata jest u siebie, nie chce do mnie. Dzis jego kolega, nasz sasiad podjechal do MOPRu i zalatwil opiekunke, w poniedzialek mam sie z nia spotkac jak sie uda i powie na czym pomoc ma polegac, najpierw przyjdzie sprawdzic, czy to co mowimy jest prawda. i ehhhh codziennie jezdze do niego, bo moja kochana siostra powiedziala, ze ona nie ma czasu i juz.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

lili doczytalam ze starego watku, zapomnialam napisac ze tez mamay fotelik Recaro Young Sport. Nasza dama super sie w nim miesci i wszystko jest ok. W podrozy sobie spi. tego drugiego nie widzialam. Co do wozka - normalnie za taka cene tez bym go nie kupila, ale ze Marys dostala kase to czemu mielismy jej na ten czas zalowac, tym bardziej ze pierwszy wozek miala uzywany po rodzinie. Wiec moze miec tez i cos nowego. Navington sluzy nam do galerii, marketow i na wypad, a espiro mamy w domu.

A my wlasnie z TZ kupilismy skuter tylko kto mnie nauczy na nim jezdzic, jak ja taka oporna. Dobra spadam, bo do taty mam jechac. Buziaki.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 18:09   #625
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Oliweczko
odnośnie wózka to mamuśki na wózkowym polecają ten

http://allegro.pl/abc-design-zoom-sw...475167045.html

http://allegro.pl/wozek-jane-powertw...473818058.html

ja polecam kupić wózek podwójny u mnie ponad 2 lata różnicy a często żałowałam że nie mam podwójnego wózka

mi osobiście podobają się wózki tej firmy

http://allegro.pl/wozek-philteds-das...468929868.html

ost ogladałam na żywo i są rewelacyjne.U mnie w parku dużo ich jeździ.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-07-12 o 18:15
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 18:57   #626
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Slyszalyscie ???? Postawiono zarzut zabójstwa dla matki Madzi z Sosnowca. Wiedziałam !!!!!!
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 19:01   #627
iustyna1
Wtajemniczenie

Stronczku wszyscy wiedzieli
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 19:10   #628
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Taaaa wszyscy oprócz wymiaru sprawiedliwosci.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 19:12   #629
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaa wszyscy oprócz wymiaru sprawiedliwosci.
to chyba nie tak
to co każdemu z nas wydawało się oczywiste musi być poparte odpowiednimi dowodami bo inaczej jeszcze gwiazda mogłaby się odszkodowania domagać
widać teraz po czasie prac mają juz podstawy żeby zarzut postawić i udowodnić
Stary 2012-07-12, 19:19   #630
zanka205
Zakorzenienie

Natka my mamy 66 m2 i płacimy czynszu 1140 zł w tym jest woda i wywóz nieczystości
do tego dochodzi prąd, net, Nka, rata za kompa to w sumie jakieś 400zł
w sumie ponad 1550 zł samych opłat
a nie policzyłam komórek- 90 zł na miesiąc
fajnie nie? mój maż zarabia średnio 2 000 zł, czyli na życie zostaje nam ok 400 zł czad
raz dostał wypłaty 1600 zł i na opłaty brakło

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości