|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
![]() u mnie odwrotnie, jak ja jestem zmęczona, to guzik, jak z neptykiem ![]() raju. Ile stresu jeszcze po ![]()
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Hey, macie jakieś wiadomości od Alfy
![]() Już powinno być coś wiadomo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Konto usunięte
|
No i co tam u Alfików?
![]() Ja po wyprawieniu męża, śniadaniu, ogarniam mieszkanie i wychodzę, dziś dużo szybciej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
chociaż w nocy snilo mi się okolo 20 razy ze odebralam zle wyniki i za kazdym razem budziłam sie ze strachem, dobrze ze już rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Zarejestrowałam się do lekarza, bo muszę iść po skierowanie do alergologa. Ta alergia mnie wykończy :/ Zarejestrowałam się też do okulisty, ale nie wiem czy tam też potrzebuję skierowania? Cytat:
Alfa, gdzie jesteś? Czy Wiktor już się zdecydował? Lunao, nie stresuj się, ważne że wiesz co jest grane i możesz działać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Konto usunięte
|
U mnie z kolei wszystkie te wydarzenia bardzo umocniły nasz związek, pokochałam mojego męża ze zdwojoną siłą.
Rodzina oczywiście też stanęła na wysokości zadania. No i przesiew przyjaciół... Ale o tym nie chce mi się już pisać. Tak czy inaczej myślę jednak, że nie był nam taki test potrzebny ![]() Lecę do pracy, niezmiennie czekam na dobre wiadomości. |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35267443]
No i przesiew przyjaciół... Ale o tym nie chce mi się już pisać. [/QUOTE] Oczywiście, że nie był potrzebny, ale stało się, więc trzeba stawić temu czoła. A "przesiew" swoją drogą. Za to też jestem bardzo wdzięczna, przyjaciół nagle zostało niewiele, ale teraz doceniam ich o wiele bardziej. Miłego dnia Perse ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Konto usunięte
|
Dziękuję, papa!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() O fasolce w tym cyklu mogę zapomnieć... jak co miesiąc przed @ zaczęłam plamić na brązowo więc ta franca się rozkręca ![]() ![]() trochę dla mnie to dziwne bo brałam dupka w tym cyklu żeby nie było tych plamień przed @ a są. Jeśli to nie jest niedomoga progesteronowa ( tak podejrzewał mój gin dlatego przepisał dupka) to co ![]() Wkurzona jestem na maksa ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że innym się uda, która następna w kolejce? EWEL robiłaś test??? MONIKA jak wyniki bety? Cytat:
![]()
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
anusia1808 gdzieś czytałam, że duphaston pomaga dopiero po co najmniej pół roku stosowania, więc może musisz poczekać na efekty dłużej, ale ja za bardzo się na tym nie znam, trzeba Alfę pytać
![]() Mam nadzieję, że już niedługo się wam uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Ando masz super podejście, ja dopiero po kilku pierwszych miesiącach od pogrzebu zaczęłam tak myśleć Anusia testu nie robiłam, TŻ ma mi kupić i jak nie wytrzymam do jutra to popołudniu zrobię, chyba że franaca przylezie. Też plamiłam przed @ i brałam teraz lutkę, nie zapeszając ten cykl był bez plamień. Może w następnym już się Twoje plamienia uspokoją, bo te hormony nie u każdego od razu działają ![]() Alfa ciągle o Was myślę, Wiktorku wyskakuj z brzuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę poryczeć gdzieś w kąt ![]()
![]() |
#1423 |
Wtajemniczenie
|
kurza dupa pisalam ponad pol godziny i niechcacy delete nacisnelam
![]() ![]()
#1424 |
Zakorzenienie
|
Aniusia
![]() zrobiłam TSH, ft3, ft4 i anty Tpo ale nie wiem czemu to ostatnie kosztowało tylko 21 zl gdzie wszedzie jest po ok 40. No ale lepiej dla mnie, wydaje mi sie ze Pani się pomyliła ![]() Tylko anty TPO bede miec wyniki dopiero za 1,5 tyg.. reszte dziś, także trzymajcie kciuki żeby byly jak najlepsze!
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-13 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
1) pogoda do dupy zimno 15st i pochmurnie
2) ostatnio zrobilam sie placzliwa ryczalam wczoraj na serialu usta usta jak julka zginela w wypadku samochodowym 3) Monika - ja robilam progesteron prywatnie, wiem jakie to badanie wazne, przed ciaza mialam na granicy gornej normy wiec sie ucieszylam, jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy jeszcze raz zrobilam razem z beta bylo nizsze, powtorzylam jeszcze raz jeszcze nizsze. lekarz jak zobaczyl wyniki odrazu przepislalam luteine - nie wiem co by bylo gdybym tego nie zbadala... 4) Ando - mi tak przyjaciolka tlumacz\yla i do dzis tez tak myusle dzieki temu moze troszke jest latwiej. podlogi bede miec drewniane ale drzwi z mdf, sciany w przedpokoju narazie biale, gdyz budynek nowy bedzie pracowac jeszcze jakies 1-3 lata wiec wtedy moze wrzucimy jakis kolor... to chyba tyle ile mi wczesniej wcielo wrrrr
#1426 |
Zakorzenienie
|
ANUSIA wrrr glupia malpa!
EWEL to czekamy na tescik! tak w ogole to dzien dobry! ja zaraz wstaje ![]() ![]() ![]()
#1427 |
Wtajemniczenie
|
Perse u mnie w przychodni norma dla hemoglobiny to 12-16 ja ostatnio mialam 11,8
#1428 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() nikt nic nie wie jak tam u Alfikow??
#1429 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
Alfa ![]() Monika ahh ![]() ![]() Prince śliczna Rozalka ![]() Cookie wybierasz się do Bydgoszczy? Chciałabym poznać Maksia osobiście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisałyście o sn po cc, mi lekarz mówił, że jeśli minie wystarczająco dużo czasu (nie wiem ile, za przez rok przynajmniej zabronił zachodzić w ciążę) to jeśli nie ma żadnych wskazań medycznych to jest mój wybór. Mogę naturalnie a mogę chcieć cc i jeśli będę chciała to mają zakichany obowiązek je zrobić. Ale powiedział, że u mnie raczej sn ciężko będzie, bo Julek był duży i jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że drugie będzie tak samo duże, albo i większe. byliśmy wczoraj na szczepieniu, Julek waży 9200g ![]() ![]() Wczoraj na szczepieniu pokłóciłam się z lekarką, w skrócie nagadała mi, że eksperymentuje na dziecku, że krzywdzę go tymi testami wszystkimi i tym, że tak powoli rozszerzam dietę... Lepiej niech mnie tam nie widzi, bo będzie nieciekawie. Wróciłam i byłam cała roztrzęsiona, wściekła i nie mogłam dojść do siebie. Za to byłam w sklepie ze zdrową żywnością i udało mi się kupić kaszkę orkiszową dla Julka i trochę ekologicznych warzywek. Kaszka masakra, 250g kosztuje 18zł ![]() Przepraszam, że tyle o sobie ![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-07-13 o 08:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35267443]
Tak czy inaczej myślę jednak, że nie był nam taki test potrzebny ![]() [/QUOTE]z każdej strony próbowałam dopatrzeć się pozytywu i też żadną miarą nie dostrzegam. Poznałam Was - tyle dobrego. Życiowo - klęska. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie idź w kąt!!!! proszę! ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- nic nie pisała. Czekajmy cierpliwie na wieści... i trzymajmy kciuki za Wiktorka ![]() jakim prawem wali taki9mi tekstami????????? ona patrzy na krostki dzieciątka, ona je dogląda?
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej zbulwersowało ją to, że piorę w orzechach, bo o tym nie słyszała nigdy. To jej powiedziałam, że skoro ona tego nie zna to nie znaczy, że nie ma tego albo nie działa. No, długo by pisać. Ciągle jak o tym piszę gotuje się we mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
i dlatego powinna się ugryźć w jęzor.
Cytat:
Znajomi też tak zaufali "super pediatrze" i podali tak kosmiczną dawkę wit. D swojej Małej, że do tej pory jest duży problem (od roku)... Cudem po 2 dniach się zorientowali, że coś nie halo i skonsultowali się z innym lekarzem..... Alfa napisała, że po tygodniu stwierdzono, że nie ma szans na poród sn i o 12:00 wyznaczono cc. ja się pytam jak tak można???????
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Rozeznanie
|
Inutil głupia Małpa z tej lekarki, nie dość że nie potrafi Wam pomóc to jeszcze takie teksty wali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Anusia
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Odnośnie chrztu to ja wierzę w Boga ale w kościół a tym bardziej w zepsutych księży nie, a mój mąż jest ateistą który przeczytał chyba wszystkie dostępne książki obalające wiarę chrześcijańską itp. Od dawna wiedzieliśmy że nie będziemy chrzcili. Mój mąż ma żal do rodziców że go ochrzcili.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-13 o 08:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Rozeznanie
|
Biedna Alfa tyle się namęczyła, a już dawno mogłoby być po wszystkim i Wiktorek byłby już z Nimi. Czekam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie dzisiaj temperaturka podskoczyła do 36,8, czyżby jakiś ruch w interesie, albo jakaś angina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Czekamy na Wiktora
![]() ![]() Co do snów to mi się w noc po powrocie ze szpitala śniło że urodziłam maleńkie dziecko takie na 5 cm, i nie dałam sobie wmówić że nic z tego.. Chodziłam z nim na spacery(na dłoni) mowiłam i karmiłam piersią ![]() i wiecie co? Pokochałam to od tego snu.. a zawsze wiedziałam że będę "musiała to robić" chociaz strasznie mnie to krepuje itd. w tym snie jakby doswiadczylam tego i całkiem inaczej teraz o tym myśle. To chyba było takie porzegnanie z moim dzidziusiem.. ![]() a i to dziecko było bardzo brzydkie.. nierozwiniete wiadomo, a dla mnie najpiekniejsze na swiecie! chcialam zrobic wszystko zeby tylko urosło.. A co do kościoła to ja jestem bardzo wierząca i z Bogiem często rozmawiam a do koscioła nie chodze ![]() ![]() I tam się dziecko błogosławi a chrzest dopiero kiedy będzie samo na to gotowe. Z tym że swoje dziecko i tak ochrzczę... moja babcia i reszta rodziny (oprocz mamy) by tego nie zniosła i szczerze nie chce zeby moje dziecko było obgadywane na kazdym kroku... jeszcze jakis urok by niechcacy rzucili.. Moja mama miesiąc temu przyjeła ten prawdziwy chrzest (w wodzie na jeziorem) i jest że tak powiem wniebowzieta ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-13 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście nie bolało, ale w tej gorączce ledwo auto prowadziłam ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po urlopie pójdę do jakiegoś centrum leczenia bezpłodności. choć nie chcę bardzo. dla mnie to takie półfabryki, wszystko z metra i te kolejki... ale trzeba.
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem jak jest w takich klinikach ![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.