Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 12:36   #4291
aga_bre
Rozeznanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, że to skierowanie pewnie dlatego, że jak mam abonament to nie płacę już za badanie, czyli muszą mieć jakąś podkładkę. Bez abonamentu pewnie zrobiliby i już bo w tamtej klinice też robiłam tak "z ulicy" i nie było żadnych problemów. Aga, a na co jeszcze musisz mieć skierowanie? bo znów się tak wkopię, że zapiszę małego online na wizytę, pojedziemy i okaże się, że d.....pa blada, a tak to przynajmniej będę wiedziała na co mam miec skierowanie do okulisty np. czy innego specjalisty prócz USG też muszę mieć?
Wiesz co ja dolekarzy takch podstawowych nie musze miec skierowania (w tym okulista, kardiolog, ginekolog, dermatolog itp.), ale np. genetyk, endokrynolog, badanie krwi, moczu, usg, ekg, rentgen muszę mieć skierowanie od lekarza z ich placówki. Natomiast tak jak mówisz, jak wchodzę z ulicy to tylko się umawiam płacę i mam. A na abonament muszę mieć skierowanie.
Kotku a Ty wykupowałaś szczepienia dla Wojtka w medicoverze??
Stary 2012-07-13, 12:47   #4292
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Wiesz co ja dolekarzy takch podstawowych nie musze miec skierowania (w tym okulista, kardiolog, ginekolog, dermatolog itp.), ale np. genetyk, endokrynolog, badanie krwi, moczu, usg, ekg, rentgen muszę mieć skierowanie od lekarza z ich placówki. Natomiast tak jak mówisz, jak wchodzę z ulicy to tylko się umawiam płacę i mam. A na abonament muszę mieć skierowanie.
Kotku a Ty wykupowałaś szczepienia dla Wojtka w medicoverze??
Tak, mam to ubezpieczenie Opieka dla Maluszka Plus: http://www.medicover.pl/ubezpieczeni...pieka-plus.htm
tylko że mi wychodzi miesięcznie 290zł, a nie 310, jak jest napisane na stronie, bo płaciłam za rok z góry. Biorąc pod uwagę, że w cenie są WSZYSTKIE szczepienia i konsultacje, to uważam, że warto tylko w tym miesiącu zapłaciłabym ponad 1000zł za wizyty, USG, szczepienia itp
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:47   #4293
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Cholewcia,
właśnie się dowiedziałam, ze moja teściowa wystawiła oferte zamiany mieszkań i chce się przeprowadzić do Krakowa.
Do tej pory mowila o kupnie mieszkania w Krakowie na emeryturze, ale że chciała meiszkanie w ścisłym centrum w kamienicy to patrzyłam na to wszystko z przymrużeniem oka, bo na pewno ją nie stać na takie mieszkanie. I sądziłam, ze zanim uzbiera, to minie ze 3 lata
no to mi maż rano napisał , ze wczoraj wystawiła ogłoszenie i już ma kilka ofert
w sumie babcia na miejscu fajna sprawa, tylko czemu teściowa
może się nie pozabijamy, oby była daleko od nas, tak żeby nie zjawiła się w 15 minut.

trzymaj trzymaj, mama sie oczywiście zgodziła, wiec mysle ze na 2-3 godzinki uda mi sie wyskoczyć, i tak kąpiemy go kolo 23 więc jest szansa na miły wieczór i załatwienie wszystkich obowiązków jednocześnie

naczytałam się wczoraj jakichś artykułów o tematyce dzieciowej i strasznie się zbiczowalam znów ale dobrze mi to zrobiło. artykuły były o tym jak bardzo taki noworodek i małe niemowle potrzebują ciepła mamy, noszenia, przytulania, całowania i poczucia tego, jak bardzo jest kochane. I jak ogromny ma to wpływ na jego dalsze życie. zrobiło mi sie szkoda mojego dziecka i zaczełam troche inaczej na to patrzeć. Moja siostra psycholożka gadala mi o tym już w ciązy, ale teraz wyjechała na wakacje i od dwóch tygodni nie słysze tego "gderania" więc widać zapomniałam Wczoraj rozmawiałam też z mamą, żaliłam jej się, ze mam okropne wyrzuty sumienia że ze mnie taka surowa zołza i matka. Okazała mi dużo zrozumienia, ale trochę też potrząsnęła i chyba jestem jej za to wdzięczna. Jest mi ciężko, ale mój mąż ma rację w pewnej kwestii. Mówi, że rozumie że padam na pysk i jak bardzo moje życie się zmienia, ale to jest tak jak z porodem, wiesz , że kiedyś ten ból minie, w przypadku dziecka, wiesz, że kiedyś zacznie więcej spać, że będzie bardziej samodzielne, bardziej kontaktowe itd itd i żeby myśleć raczej w ten sposób , że każdy kolejny dzień to zbliżanie się do większej swobody Mama z kolei każe mi korzystać z tych chwil spędzonych z Borysem twierdząc , że przyjdzie taki czas, kiedy będzie mi tego brakować i zatęsknię za tym okresem. Że z pierwszym dzieckiem jest tak jak z pierwszą ciążą - już nigdy tak nie będzie.
W głowie mi się na prawdę różne myśli kotłują, trzymajcie za mnie kciuki, żebym wreszcie wróciła na odpowiednie tory mam nadzieje, ze już jednym kołem na nich jestem.
millena az sie wzruszylam po tym poscie
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:57   #4294
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Tak, mam to ubezpieczenie Opieka dla Maluszka Plus: http://www.medicover.pl/ubezpieczeni...pieka-plus.htm
tylko że mi wychodzi miesięcznie 290zł, a nie 310, jak jest napisane na stronie, bo płaciłam za rok z góry. Biorąc pod uwagę, że w cenie są WSZYSTKIE szczepienia i konsultacje, to uważam, że warto tylko w tym miesiącu zapłaciłabym ponad 1000zł za wizyty, USG, szczepienia itp
My kupiliśmy pakiet szczepień podstawowych i zalecanych plus grypa dla Mikiego w luxmedzie za 3000zł a lekarzy mamy za 30zł miesięcznie, bo M ma wykupiony pakiet zdrowotny przez firmę.

Dziewczyny co sądzicie o wyjeździe z dzieckiem we wrześniu nad morze?? Mamy do przejechania jakieś 600km. Zastanawiam się czy nie za szybko i w ogóle czy można z takim maleństwem pojechać.
Stary 2012-07-13, 13:05   #4295
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
My kupiliśmy pakiet szczepień podstawowych i zalecanych plus grypa dla Mikiego w luxmedzie za 3000zł a lekarzy mamy za 30zł miesięcznie, bo M ma wykupiony pakiet zdrowotny przez firmę.

Dziewczyny co sądzicie o wyjeździe z dzieckiem we wrześniu nad morze?? Mamy do przejechania jakieś 600km. Zastanawiam się czy nie za szybko i w ogóle czy można z takim maleństwem pojechać.
Myślę, że to jest bardziej pytanie do pediatry, niż do nas wydaje mi się, że sama zmiana klimatu na morski jak najbardziej, tylko ta jazda... tyle godzin w foteliku, bo domyślam się, że wybralibyście się samochodem to nawet przy częstych odpoczynkach masakra dla kręgosłupa, bioderek... ja bym zapytała lekarza
Stary 2012-07-13, 13:18   #4296
Dasti80
Zakorzenienie

Alfa dała znać na wątku AM

JEST!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiktor waży 3,650 kg, 10 pkt

jest boski!!!!!!!!

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:20   #4297
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
poszłabym na wesele
A my jesteśmy zaproszeni na wesele we wrześniu,do mojej koleżanki i nie idziemy Musiałabym odciągnąć mleko i zostawić Hanię Teściom, a nie chcę tego robić. Chyba bym się zatęskniła.

Cytat:

Też się nad tym zastanawiałam, bo marzy mi się wypoczynek nad morze. Chyba jednak, jeśli w ogóle, wybierzemy góry. Mamy znacznie bliżej.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:21   #4298
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że to jest bardziej pytanie do pediatry, niż do nas wydaje mi się, że sama zmiana klimatu na morski jak najbardziej, tylko ta jazda... tyle godzin w foteliku, bo domyślam się, że wybralibyście się samochodem to nawet przy częstych odpoczynkach masakra dla kręgosłupa, bioderek... ja bym zapytała lekarza
No właśnie ta jazda najgorsza. Na pewno zapytam lekarza.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

JEST!!!!!!!!!!!!!!!!

jest boski!!!!!!!!
Witamy na świecie.
Stary 2012-07-13, 13:25   #4299
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Niunia podziwiam

Ostatnio mam mega ochotę na alkohol nigdy takiej nie miałam jak teraz. Reds cytrynowy, winko różowe albo likier z lidla kawowy mogłabym pić cały czas. Nie wiem czemu tak się porobiło

ja też

Cytat:

JEST!!!!!!!!!!!!!!!!

jest boski!!!!!!!!

No nareszcie !!!! Gratulacje

Moja mama była dzisiaj u alergolog, swojej koleżanki u której już raz z Anteksem byłam i dostałam zaświadczenie,że Antoś ma być na bebilonie pepti, przepisała od razu receptę na 30% i wreszcie jestem szczęśliwa i spokojna nie będę musiała co tydzień martwić się o receptę na mleko dla Małego, w przyszłym tygodniu zaniosę to zaświadczenie mojej pediatrze i nareszcie mam z tym spokój
Stary 2012-07-13, 13:31   #4300
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

JEST!!!!!!!!!!!!!!!!

jest boski!!!!!!!!
Gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja też

No nareszcie !!!! Gratulacje

Moja mama była dzisiaj u alergolog, swojej koleżanki u której już raz z Anteksem byłam i dostałam zaświadczenie,że Antoś ma być na bebilonie pepti, przepisała od razu receptę na 30% i wreszcie jestem szczęśliwa i spokojna nie będę musiała co tydzień martwić się o receptę na mleko dla Małego, w przyszłym tygodniu zaniosę to zaświadczenie mojej pediatrze i nareszcie mam z tym spokój
Jej, a dlaczego co tydzień musiałaś chodzić po receptę??? Nie mogła Ci dać od razu więcej?
Stary 2012-07-13, 13:34   #4301
andzya
Zakorzenienie

Pierwszy post został przeze mnie ostatecznie edytowany Teraz czeka nas przeprowadzka do Odchowalni i moje pytanie się pojawia - która podejmuje się dalszego prowadzenia naszego wątku

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Jej, a dlaczego co tydzień musiałaś chodzić po receptę??? Nie mogła Ci dać od razu więcej?
nie, mogła przepisać mi tylko dwa opakowania, ponieważ nie miałam zaświadczenia od alergologa, że dziecko ma być na tym mleku. Ale już mam i wszystko jest git
Stary 2012-07-13, 13:38   #4302
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

JEST!!!!!!!!!!!!!!!!

jest boski!!!!!!!!

U mnie w mieście jest dzisiaj etap Tour de Pologne. Drogi pozamykane, P nie ma jak przyjechać wyjść z psem.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-07-13 o 13:43
Stary 2012-07-13, 13:50   #4303
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
o co tym razem?
O to samo co zawsze ostatnio... Mój mąż się nie interesuje działką...

Mam czasem wrażenie, że mój mąż to myśli tylko o jednym.. Cały czas by gdzieś d.ę woził... Ostatnio też przywlekł do domu 4 katalogi biur podróży...
Cytat:
Alfa napisała, że po tygodniu stwierdzono, że nie ma szans na poród sn i o 12:00 wyznaczono cc.
Trzymam kciuki...

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

U mnie w mieście jest dzisiaj etap Tour de Pologne. Drogi pozamykane, P nie ma jak przyjechać wyjść z psem.
Gratuluję!!!
Stary 2012-07-13, 13:52   #4304
Gaabbi
Wtajemniczenie

i mamy 34 chłopców i 31 dziewczynek
ładnie się uzbierało
Stary 2012-07-13, 13:53   #4305
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Też o tym myślałam, ale wybrałabym raczej samolot mamy ponad 600 km
Cytat:

JEST!!!!!!!!!!!!!!!!

jest boski!!!!!!!!
duży chłopak
Cytat:

Wyjdź z Hanią na spacer i pomachajcie do nas w tv

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:58   #4306
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Pierwszy post został przeze mnie ostatecznie edytowany Teraz czeka nas przeprowadzka do Odchowalni i moje pytanie się pojawia - która podejmuje się dalszego prowadzenia naszego wątku

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

nie, mogła przepisać mi tylko dwa opakowania, ponieważ nie miałam zaświadczenia od alergologa, że dziecko ma być na tym mleku. Ale już mam i wszystko jest git
no widzisz... moja lekarka mi nie chciala dawac tego mleka bo powiedziala, ze nie mam zaswiadczenia. Dodam, ze moja koelzanka do niej tez chodzi i jej zwyczajnie powiedziala- to moje 2gie dziekco, nie zamierzam karmic piersia- bebilon pepti jej wypisala....
no a ten lekarz co ktorego chdoze tylko i wylacznie po mleko nie kaze mi przynosic zadnych zaswiadczen, powiedzialam mu ze wydaje mi sie ze maly ma bardzo bolesci po zwyklych mlelkach.
takze chyba te zaswiadczenia to sciema
i ejszcze ktos tu mowil, ze u dzieci do 1rz nie mozna wykryc alergii....

aga-bre my tez mamy w planach wyjazd we wrzesniu, ale jeszcze w tym roku nie planuje brac malego.
jade z gory, cos ponad 200 km tylko mam, ale koniec wrzesnia to juz zimno moze byc i nie chce go przeziebic.
takze my zostawiamy go pewnie na 3 dni...
jeszcze jakbym jechala tylko wypoczac to spoko, pomyslalabym nad wzieciem go, ale zamierzam wziasc plecak i latac po szlakach.
Nad morze tyle km tez chyba w tym roku bym sobie odpuscila jakbym miala tyle km do przejechania ale lepiej chyba popytac pediatry
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:59   #4307
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

Heh... Pamiętam jak u nas był miałam problem z powrotem do domu z pracy...
Stary 2012-07-13, 14:01   #4308
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

też się nad tym zastanawiam, może mam ze 250 km mniej niż Ty, ale i tak to dla mnie dużo. Ostatnio jechaliśmy 120km i 3 razy był ryk, naszczęście nie trwał dużej niż 20 sekund
Cytat:

JEST!!!!!!!!!!!!!!!!

jest boski!!!!!!!!

Cytat:
i mamy 34 chłopców i 31 dziewczynek
ładnie się uzbierało
no to prawie pół na pół równowaga musi być
Stary 2012-07-13, 14:02   #4309
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
O to samo co zawsze ostatnio... Mój mąż się nie interesuje działką...

Mam czasem wrażenie, że mój mąż to myśli tylko o jednym.. Cały czas by gdzieś d.ę woził... Ostatnio też przywlekł do domu 4 katalogi biur podróży...

Trzymam kciuki...

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Gratuluję!!!

nie kazdy lubi grzebac w ziemi i sadzic kwiatki
moja mama potrafi tak calymi dniami cos robic na dzialce, mnie to nie kreci.
dostalismy dzialke tydz temu, tz siedzi na niej i ja ogarnia, ja w sumie poszlabym najchetniej na ,,gotowe,, eby rosla trawka, kwiatuszek i nie trzeba bylo tego pielegnowac
i dupe etz sobie lubie wozic choc nigdy jeszcze nie bylam na takiej prawdziwej wicieczce organizowanej przez biuro podrozy
w tamtym roku robilismy plany na ten rok, ze pojedziemy, ale dziecie na swiat przyszlo )

my dzis zostawiamy malego i jedziemy na rower z tz....
tyjeeeeeee juz to dziecko mnie tak nie doluje jak moja waga chhyyba.... chyba przez to mam taki swietny humor;/
juz osro mysle o dukanie nawet....

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-07-13 o 14:03
Stary 2012-07-13, 14:07   #4310
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
dostalismy dzialke tydz temu, tz siedzi na niej i ja ogarnia, ja w sumie poszlabym najchetniej na ,,gotowe,, eby rosla trawka, kwiatuszek i nie trzeba bylo tego pielegnowac
i dupe etz sobie lubie wozic choc nigdy jeszcze nie bylam na takiej prawdziwej wicieczce organizowanej przez biuro podrozy
w tamtym roku robilismy plany na ten rok, ze pojedziemy, ale dziecie na swiat przyszlo )

tyjeeeeeee juz to dziecko mnie tak nie doluje jak moja waga chhyyba.... chyba przez to mam taki swietny humor;/
eh ja też tyje już mam 3 kg na plusie odkąd wyszłam ze szpitala, dodam,że karmię piersią
Stary 2012-07-13, 14:09   #4311
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

JEST!!!!!!!!!!!!!!!!

jest boski!!!!!!!!
klask i: w końcu czyli mamy komplet dzieciaczków
Cytat:

Heh ja też nic nie robie na dziełce,nawet teraz rzadko jeżdże,M zbiera i przywozi plonya najbardziej lubie na niej lenić się na słońcubo ja pewnie spędze kolejne wakacje przy słoikach w zeszłym roku narobiłam tyle że jeszcze mamy

Byłam po wyniki rezonansu M,objechałam w Malborku dwa Tesca i żadnych pampków 3 nie byłoszlak by to trafiłale kupiłam rampersy 3 za 39zł,Filipowi gatki i spodenki Szymonowi.Teraz gotuję zupkę.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:10   #4312
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
eh ja też tyje już mam 3 kg na plusie odkąd wyszłam ze szpitala, dodam,że karmię piersią
kurde no wlasnie odstawilam cyca, jem w sumie to samo, ale waga troche rusza w przod;/
ja tu musze schudnac 15 kg ! a mi waga nie w ta strone zapiernicza
czekam na andzye, moze cos pomoze mi w wolnej chwili i napisze co mam z czym laczyc bo wymiekam
jak schudne nawwet 10 kt to bede super szczesliwa i pomysle o nast dziecku jak nie schudne, nie ma szans....

a Leon dzis robil do tatusia- guuuuuuu guuuuuuuuu az mi lzy podeszly do oczu jak sobie tak gadali

Czas edycji: 2012-07-13 o 14:14
Stary 2012-07-13, 14:17   #4313
andzya
Zakorzenienie

niech mi jakaś mądra Mama wytłumaczy o co chodzi, do tej pory kupowałam bebilon pepti na 50% i płaciłam 11 zł z groszami. Dzisiaj dostałam receptę na 30% i też zapłaciłam 11 zł, z czego kwota na 100% to 22 zł. To oznacza,że co, że na 30% kosztuje tyle samo co na 50? Wróciłam się aż z ciekawości do tej apteki , bo tata mi sprawdził w książce leków,że na 30% cena to 7 zł A pani magister farmacji sprawdza przy mnie, że teraz bebilon pepti jest wypisywany tylko na 30% i kosztuje 11 zł a kwota pełna to 22zł. Jestem głupia, czy czegoś tu nie rozumiem?
Stary 2012-07-13, 14:18   #4314
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
no widzisz... moja lekarka mi nie chciala dawac tego mleka bo powiedziala, ze nie mam zaswiadczenia. Dodam, ze moja koelzanka do niej tez chodzi i jej zwyczajnie powiedziala- to moje 2gie dziekco, nie zamierzam karmic piersia- bebilon pepti jej wypisala....
no a ten lekarz co ktorego chdoze tylko i wylacznie po mleko nie kaze mi przynosic zadnych zaswiadczen, powiedzialam mu ze wydaje mi sie ze maly ma bardzo bolesci po zwyklych mlelkach.
takze chyba te zaswiadczenia to sciema
i ejszcze ktos tu mowil, ze u dzieci do 1rz nie mozna wykryc alergii....

No własnie...też mi to pachnie jakąś ściemą - te zaświadczenia jak miałam Nutramigen dla Michała i bebilon pepti potem, to nasza pediatra - a ona przychodziła do nas do domu, nie byłam w życiu u niej w szpitalu, normalnie wypisywała mi jedno i drugie po 10, 20 opakowań. Ale teraz podobno pozmieniały się przepisy dotyczące recept, że niby musi być dokumentacja kompletna, więc może stąd jakieś durne zaświadczenia, żeby można było wypisywać na zniżkę dziwne to jest... to w końcu mama wie najlepiej, jak dziecko nie śpi tylko płacze całymi nocami, co mi tu stwierdzi alergolog, jak mały nie ma żadnych zmian na skórze, tylko go brzuch boli?...
Nutramigen dla Wojtka teraz dostałam na 100%...nie wiem dlaczego, zorientowałam się dopiero w aptece, ale może uda mi się w medicoverze dostać na zniżkę, a jak nie to trudno, najważniejsze, ze go brzuszek nie boli.
Stary 2012-07-13, 14:20   #4315
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
niech mi jakaś mądra Mama wytłumaczy o co chodzi, do tej pory kupowałam bebilon pepti na 50% i płaciłam 11 zł z groszami. Dzisiaj dostałam receptę na 30% i też zapłaciłam 11 zł, z czego kwota na 100% to 22 zł. To oznacza,że co, że na 30% kosztuje tyle samo co na 50? Wróciłam się aż z ciekawości do tej apteki , bo tata mi sprawdził w książce leków,że na 30% cena to 7 zł A pani magister farmacji sprawdza przy mnie, że teraz bebilon pepti jest wypisywany tylko na 30% i kosztuje 11 zł a kwota pełna to 22zł. Jestem głupia, czy czegoś tu nie rozumiem?
ja etz mialam 30% i placilam 11 z groszami 11.60 bodajze
nie wnikalam glebiej, ra ztak wlansie pomyslalam tylko czemu tam pisze 30% a cena jest tak jakby za 50... ale kolezanki kupuje bebilon i etz tyle placa wiec hcyba wszedzie tak ejst
Stary 2012-07-13, 14:21   #4316
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym też chciała gdzieś wyjść albo przynajmniej zostać sama w domu... A mąż chce, żebyśmy wszyscy troje po południu poszli na spacerek...

Tu nie chodzi o sadzenie kwiatków tylko sprawy porządkowe... Działka już ogrodzona, kwestia dotyczy utrzymania jej w porządku. Skoro mamy się tam budować, to wypadałoby, żeby mój mąż wykazywał jakieś zainteresowanie. A wszystkie sprawy załatwia mój ojciec. Od ogrodzenia, po kopanie studni czy zwykłe koszenie trawy.
Cytat:
kurde no wlasnie odstawilam cyca, jem w sumie to samo, ale waga troche rusza w przod;/
ja tu musze schudnac 15 kg ! a mi waga nie w ta strone zapiernicza
czekam na andzye, moze cos pomoze mi w wolnej chwili i napisze co mam z czym laczyc bo wymiekam
jak schudne nawwet 10 kt to bede super szczesliwa i pomysle o nast dziecku jak nie schudne, nie ma szans....

a Leon dzis robil do tatusia- guuuuuuu guuuuuuuuu az mi lzy podeszly do oczu jak sobie tak gadali
Brawo za guganie!!!
Ja bym chciała jeszcze 8 schudnąć, ale nie idzie... Schudłam 11 ciążowych i z tego zostały mi 2kg, ale coś nic się nie rusza.
Stary 2012-07-13, 14:23   #4317
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
No własnie...też mi to pachnie jakąś ściemą - te zaświadczenia jak miałam Nutramigen dla Michała i bebilon pepti potem, to nasza pediatra - a ona przychodziła do nas do domu, nie byłam w życiu u niej w szpitalu, normalnie wypisywała mi jedno i drugie po 10, 20 opakowań. Ale teraz podobno pozmieniały się przepisy dotyczące recept, że niby musi być dokumentacja kompletna, więc może stąd jakieś durne zaświadczenia, żeby można było wypisywać na zniżkę dziwne to jest... to w końcu mama wie najlepiej, jak dziecko nie śpi tylko płacze całymi nocami, co mi tu stwierdzi alergolog, jak mały nie ma żadnych zmian na skórze, tylko go brzuch boli?...
Nutramigen dla Wojtka teraz dostałam na 100%...nie wiem dlaczego, zorientowałam się dopiero w aptece, ale może uda mi się w medicoverze dostać na zniżkę, a jak nie to trudno, najważniejsze, ze go brzuszek nie boli.
dlatego ten lekarz ktory chce mi przepisywac to mleko powiedzial, ze musz ekombinowac i przychodzic do niego do przychodni. On nie moze mi wypisywac na wiz, prywatnej bo musi wpisywac wsyztko w karte.
Ale powiedzial, ze rozumie to ze dziecka nie boli brzuch po nan ha i po tym, a ze na nan ha mnie nie stac to poprosilam o bebilona.
0 problemow! a do neigo nie chodzilam nigdy....
a moja rodzinna? tyle lat do niej chodzilam i nie wypisze, bo nie ...
a niech mi tylko zacznie jakies moraly prawic na szczepienu..... to nie chce byc w jej skorze, nie ebde juz napewno siedziala cicho i wysluchiwala, ze ja oklamuje ze dziecka boli i ze mi wygodnie go karmic butla..... ojjj ....

tacaa- aaahha sorlki, myslalam ze chodzi o sadzenie kwiatkow, ziemniakow i takie tam heheheh na dzialce, nie pomyslalam jakos ze chodzi o to, ze sie budujecie i trzeba ogarnac

Czas edycji: 2012-07-13 o 14:28
Stary 2012-07-13, 14:25   #4318
niunia32
Zakorzenienie

Alfa gratulacje!!!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:33   #4319
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
dlatego ten lekarz ktory chce mi przepisywac to mleko powiedzial, ze musz ekombinowac i przychodzic do niego do przychodni. On nie moze mi wypisywac na wiz, prywatnej bo musi wpisywac wsyztko w karte.
Ale powiedzial, ze rozumie to ze dziecka nie boli brzuch po nan ha i po tym, a ze na nan ha mnie nie stac to poprosilam o bebilona.
0 problemow! a do neigo nie chodzilam nigdy....
a moja rodzinna? tyle lat do niej chodzilam i nie wypisze, bo nie ...

Mam nadzieję, że w końcu jak jestem teraz w przychodni, to będę miała to mleko ze zniżką, nie mam pojęcia dlaczego tamta pediatra, która mi 2 tygodnie temu wypisywała mleko w innej klinice dała na 100% ale to też jakaś służbistka była, mam nadzieję, ze tu trafię na jakąś fajną i nie będzie problemu. Ale wystarczy, ze chodzisz do tego lekarza do przychodni, tak? Nie musisz mieć żadncyh zaświadczeń?
Swoją drogą to niepoważne... przecież podważa się w ten sposób kompetencje lekarzy, którzy mają swoją praktykę i np. stwierdzają nietolerancję zwykłego mleka w czasie wizyty domowej, a nie pracują w żadnej przychodni - oni nie mogą wypisać mleka ze zniżką. To jakiś kretynizm...
No własnie... tylko czy prywatna przychodnia liczy się jak taka normalna przychodnia???? Mam nadzieję, że ta tak, bo oni mają prawo szczepień dzieci, to chyba powinno tak być...

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-07-13 o 14:35
Stary 2012-07-13, 14:37   #4320
ladybird_1987
Rozeznanie

Alfa gratulacje!!!
Cytat:
A my jesteśmy zaproszeni na wesele we wrześniu,do mojej koleżanki i nie idziemy Musiałabym odciągnąć mleko i zostawić Hanię Teściom, a nie chcę tego robić. Chyba bym się zatęskniła.

Też się nad tym zastanawiałam, bo marzy mi się wypoczynek nad morze. Chyba jednak, jeśli w ogóle, wybierzemy góry. Mamy znacznie bliżej.
My mamy zaproszenie na wesele na 4.08. Niestety to 50 km od nas... Chętnie bym pojechała, ale po 1. nie ma tam możliwości noclegu, po 2. karmię piersią i nawet jakbym odciągnęła to musiałabym zostawić Hanię na jakieś 15 godzin u teściów. To zdecydowanie za długo, a też w razie czego tak szybko nie mogłabym wrócić.

Mam nadzieję że we wrześniu wybierzemy się do mojego brata do Gdańska pooddychać trochę morskim powietrzem. Ale poczekamy aż Hania skończy 3 miesiące. Teraz nie miałabym serca jej wieźć w foteliku. To niby 'tylko" 200 km, ale nie podoba mi się jej pozycja w foteliku.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości