|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Ja kupiłam NUK z lateksowym smoczkiem to nawet nie chciała go dotknąć. Na razie nie czuję potrzeby podawania jej butelki, ale jak zacznie pić soczki...nie wiem. Może wtedy nauczy się pić z kubka niekapka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Tikki podobny problem był u szwagierki. Jak wprowadzała nowości, to tylko łyżeczka. Niekapek został zaakceptowany jak mała miała 8 czy 9 miesięcy. Sok piła z butelki... ale dziura w smoczku była wielkości małego palca
![]()
#4143 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, w niedzielę się okaże jak Laurka będzie się w całości prezentować, bo tak to nie chcę jej maltretować i stroić na próbę
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- teraz doczytałam, że inna butla już w ogóle nie pasuje ![]() jest takie coś jak http://www.doidycup.pl/ i podobno to się sprawdza u dzieci niebutelkowych ![]()
![]() |
#4144 |
Zadomowienie
|
Evcia kupilam kaszke bobovita ryżowa bananowa, zrobiłam taka rzadsza zeby przez butelke leciało dobrze, a kleik nestle kukurydziany. ( kaszka pachnie tak że sama mam na nia ochote
![]() Narazie nic mu nie jest, zrobil normalna kupke, wiec wieczorem bede mu dawac kleik, a rano kaszke. Sukieneczka urocza, Laura bedzie mała księżniczka ![]() My po spacerze, oczywiscie jak zawsze zaczal sie darciem, bo jak Mateusz zauwazy ,ze szykuje go na spacer i zakladam mu czapke to odrazu sie wkurza, a jak go wloze do wozka to wpada w szal, na szczescie usnal i łyknął troche świezego powietrza.
#4145 |
Wtajemniczenie
|
Hania pije od urodzenia z butelek TT i jak zmienilam na smoczek 2 to nie byla zadowolona bo za szybko lecialo chyba i nie nadazala i byla cala w mleku - i pije nawet mm z 1. wyprobuje chyba butelki aventu bo mam.
Dziewczyny jak karmicie dzieciaczki butelka w nocy? dziecko lezy w lozeczku, czy wyjmujecie? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-07-13 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Wtajemniczenie
|
U nas dokladnie to samo! TT nie chce a avent super!
Mamy juz smoczki trojprzeplywowe, pije z I i leci jak marzenie - przynajmniej dla Viki, dzisiaj w dzien wypila 160 co Jej sie wczesniej nie zdarzalo i jak sie skonczylo to zaczela plakac, ale wzielam Ja do odbicia i sie uspokoila wiec juz wiecej nie robilam.
#4147 |
Rozeznanie
|
Dłuuugo mnie nie było, ale nawet nie mam kiedy ponadrabiać.
Co u nas nowego: Lenka ma duuużo lepsze usg główki, torbiele zniknęły. Niestety jest problem z napięciem mięśniowym i rehabilitujemy metodą Vojty 4x dziennie. Dużo wrzasku, ale efekty widać już po tygodniu. Śpi od 20 do około 8-9 rano, z przerwą na karmienie i zmianę pieluchy między 3-5 rano. Niestety w związku z nerwami (głównie dzięki wielkiej rodzinnej kłótni) zanika mi pokarm, walczę czym się da (bawarki, herbatki laktacyjne, częste odciąganie) ale pokarmu coraz mniej ![]() Jakieś sprawdzone sposoby na podkręcenie laktacji mimo ogromnych nerwów? Może Karmi w hurtowej ilości? Wrzucam nowe foty Lenki na maila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że się odezwałaś ![]() Nie wiem jakie mogą być jeszcze sprawdzone sposoby na podkręcenie laktacji. Często, nawet bardzo często przystawiać Lenkę? U mnie jak Ewelinka chce częściej do piersi (np. jak jest gorąco), to po kilku takich dniach mam nawał w piersiach. Poza tym staraj się nawadniać organizm, na noc wypij sobie słabą herbatkę z melisy aby ukoić nerwy (nie codziennie ale np. dwa-trzy razy w tygodniu). Jak radzicie sobie z wypadającymi włosami? U mnie jest koszmar. Dobrze, że mam [jeszcze] loki, bo byłabym chyba łysa. Dziś jak umyłam włosy było [chyba] apogeum. Tyle włosów to mi przez rok wypada a nie przez tydzień. Mam ciągle związane w koki lub ciasne kity, aby nie zbierac codziennie włosów zewsząd (wystarczy, że kilka razy dziennie zamiatam psią sierść). Aby wizualnie zmniejszyć wypad włosów wpadłam na pomysł, aby je ściąć... ale żal mi pozbywać się długich włosów. Skończyło się na podcięciu około 5 cm z długości. Jestem załamana... nie muszę dodawać, że moje piękne loki zrobiły się sianowate i w ogóle beznadziejne. Żadne kosmetyki nie działają aby poprawić ich wygląd. Mam nadzieję, że to tylko hormony i karmienie piersią tak na nie wpływa ![]()
![]() |
#4149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
MELISA! Zapomniałam na śmierć! Dzięki stokrotne. Co do włosów: (wypowiadam się jako ktoś, kto rok czasu pracował i mieszkał z fryzjerami) brzmi to jak ich totalne osłabienie u cebulek! Powodów może być w Twoim przypadku kilka: hormony tarczycy (zrób badania TSH, ft3, ft4, poziom męskich hormonów-androgenów, testosteronu) i przy nieleczonej tarczycy właśnie tak lecą garściami. Nie wiąż włosów gumką, naciąga i tak osłabione mieszki i cebulki, zetnij włosy (przy słabych cebulkach ich ciężar będzie powodował wypadanie) Inna rzecz, że mysi ogonek z długich włosów nie wygląda fajnie. Zadbaj o skórę głowy i cebulki, polecam szampon Radical ze skrzypem, innych "farmakologicznych" nie polecę ze względu na karmienie piersią (bo karmisz, prawda?) ale od razu powiem, u siostry Vichy nie dało dosłownie nic. U mnie sprawdziła się rycyna z cytryną i śmietaną (z żółtkiem strasznie cuchnie!) a u kuzynki Seboradin. Do tego warto by było zainwestować w dobry preparat witaminowy, najlepiej merz special czy inne, ale skonsultuj to najpierw z lekarzem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
Karolca mi też zaczęły wypadać strasznie włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Cottonpuma, u mnie mysiego ogonka nie uświadczysz, bo jednak włos jest sam w sobie puszysty i kręcony. Musiałabym nie myć włosów w pól roku aby takiego się dorobić
![]() Ale sam fakt wypadania... czytałam artykuł o włosach po porodzie i takie wypadanie jest nieuniknione... ![]()
#4153 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny!
my od wczoraj w domu, dzis dzien sprzatania a mlody ma dzien marudzenia ![]() ![]() Aguska podziwiam cie ![]() maz mi komputer zepsul ![]() ![]() ![]() pogoda u nas srednia, szwagierka dala nam wczoraj prezent dla Wiktorka z okazji jego narodzin ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- podpisuje sie pod tym ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- i zrobiłam zakupy na allegro dla małego ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2473408666 bezowe http://allegro.pl/show_item.php?item=2465603563 czerwone http://allegro.pl/show_item.php?item=2457287682 żółte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Wtajemniczenie
|
u mnie tez masakra z wlosami, wiec chyba zetne na boba - tak na dlugosc brody, bo musze caly czas zwiazywac bo inaczej to bylyby wszedzie i Hanka mi je ciaga
![]() ![]() tez wrzucilam kilka otek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Odpisuje Wam od paru godzin i nie moge skonczyc ![]() Cytat:
![]() Co do Twoich przezyc, widze ze tez masz ciekawie, gdyby nie chrzesniaczka pewnie bieglabys za nim z wozkiem ![]() Z tym trzaskaniem drzwiami to przerabiamy to samo. Ale u Filipa to zlosliwosc, badz zwrocenie na siebie uwagi. Cytat:
![]() P.s. Ja Cie bardzo lubie ![]() Cytat:
![]() Mozesz sprobowac z kleikiem ryzowym. Ja taki wlasnie podaje, 1 miarkę do mleczka na noc. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do kasku, zgadzam sie z dziewczynami, zbyteczny zakup, dziecko nawet moze nie chciec w tym chodzic a poza tym, nie wyobrazam sobie miec cos takiego ciagle na glowie a co dopiero taki roczniak lub dwulatek ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do tego, ze Szymon robi minki jak ja, to bardzo mi milo, Filip jest tatusiowy a Szymon mamusiowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-07-13 o 16:01 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
Hejka, my po spacerku, obiadku, tż na piłce , matka do nałogu
![]() Z wypadaniem włosów po ciązy nic się raczej nie zrobi, te co spały w ciązy i niEvvciae wypadły teraz polecą, a że będzie to nagle i w dużej ilości to nie zdążą wyrosnąć nowe, normalnie byśmy tego nie zauważyły, bo na stare miejsce wchodzą nowe , ale jak tak hurtowo lecą to jest to niestety widoczne, dużo dużo ich poleci, u mnie właśnie dzisiaj ruszyły na maksa i są wszędzie, na szczęście krótkie,ale i tak zakola się zrobią ![]() ![]() Evvcia piękna sukienka, ale będzie Lalunia z Laury ![]() Cotton dużo pij, bardzo dużo,tylko to może pomóc chyba ![]() A jak sprawa tej narośli u Lenki? Wiadomo coś? Wchłonęło się to?Zdrowka dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | |
Zakorzenienie
|
karolca po ciazy z Filipem leciały mi wlosy garsciami, teraz jest to samo. A dodatkowo Szymon mi wyrywa jak go biore na rece bo zlapie za wlosy. Nic na to nie mozna poradzic, bo te wlosy ktore wypadaja to te ktore dzieki hormonom nie lecialy podczas ciazy. Wiec teraz wydaje nam sie ze leci ich wiecej bo wypadaja takjak normalnie i dodatkowo te z okresu ciazy.
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() evvcia sliczna sukienusia ![]()
![]() |
#4158 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan! Wyrazy uwielbienia dla Hanki
![]() ![]() ![]() Cottonpuma śliczna Lenka! Fajny leżaczek w małpki ![]() Desia słodka Viki ![]() ![]() ![]() ![]() Aguśka słodkie chłopaki! Filip jak poważny na sofie ![]() Claudia słodki mały mężczyzna ![]() ![]() Tynka mina Mateusza bezbłędna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez tragedia z wlosami, sa wszedzie. Jak odkurzam dywan to co chwile takie kepki sie zbieraja. Najwiecej wychodzi po myciu, przy rozczesywaniu. Zastanawiam sie nad obcieciem.
A nie wiecie czy z tym wypadaniem to chodzi o ilosc czy o czas? tzn beda wypadac iles czasu, czy wypadna te co maja wypasc i z glowy? Z glowy... hihi Desiu dziekuje ![]() Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-07-13 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko od poludnia strasznie marudzi wiec odezwe sie pozniej...
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Rozeznanie
|
Bez zmian... Powoli rośnie, ALE TO NIESZKODLIWE. rdzeń do uwolnienia operacyjnie, ale to do roku.rozwojowo super, potrafi sie przełożyć z brzucha na plecy co szokuje rehabilitant ke.wzrost w
97cent waga w 40. |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | ||||
Gang Iren
|
Zrobilam sobie chwile przerwy na zlapanie oddechu i jak zwykle przygnalo mnie tu
![]() Bylismy na wazeniu i moja waga troche oszukala,bo Eryk wazy jednak mniej,ale i tak sporo,bo 6710.Jest na 75 centylu.No ale wazenie bylo po duzej kupie i przed karmieniem,wiec moze dlatego na mojej wadze wyszlo wiecej ![]() Cytat:
![]() Musialam szybko skonczyc ten temat,bo nasza roznica pogladow spowodowalaby klotnie... Cytat:
Sliczne ![]() Laurka na pewno bedzie wygladac szalowo! Cytat:
Hej!Fajnie,ze sie odezwalas! Co do laktacji ja tez nic nowego nie powiem,tylko ze duzo pic i czesto przystawiac mala. Cytat:
Fajne zakupy ![]()
![]() |
#4164 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Adas rzesy ma za TZ, szczesciarz! Ale widze ze Viki tez bedzie miala, juz ma chyba takiej dlugosci rzesy jak ja ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja juz u mamy, Viki spi - mam luz!
![]() |
#4165 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie dam rady nadrobić... bo mam sajgon w domu... nic nie ogarnięte, bo Hania ma skok chyba... normalnie trzeba z Nią cały czas siedzieć albo nosić na rękach... wcale nie chce spać (nawet zasypianie przy piersi nie wychodzi
![]() Ale powiedzcie mi ile u Was trwały te skoki 11-12tygodnia? Bo aż mnie coś bierze jak sobie pomyślę, że tak będę się musiała męczyć tydzień albo dłużej... normalnie się dziś poryczałam z braku sił... |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Viki skonczy jutro 11 tygodni dopiero, ale jest przenoszona 11 dni, wiec moze byl wczesniej, no chyba ze dopiero nas to czeka ![]()
![]() |
#4167 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja babcia przez osatatnie 25 lat w górach mieszkała, w góralskiej chałupince gdzie płaciła tylko gruntowy i ZERO czynszu!, kanalizacji tam nie było więc za wodę schodziło grosze, gotowanie na butli gazowej - grosze, ogrzewanie drewnem co je dziadek naznosił z lasu albo dostał od sąsiadów, prądu jak na lekarstwo bo TV chodził tylko 1 godz dziennie a zimą dziadkowie o 20 spać chodzili żeby prądu nie marnować ![]() + zamiłowanie mojej babci do najtańszych produktów żywnościowych np. czekolady Tesco value za 90gr itd. + jej "smakowite" obiadki typu kalafior z wody + pasztet (taki tani bardzo do smarowania!!!!) na gorąco do obiadku ![]() ![]() No więc takim sposobem babcia nigdy dużo nie wydawała no ale ja takiego życia prowadzić nie zamierzam ![]() Co do jej gotowania to mam taką anegdotkę. Ojciec mój zrobił pyszne pulpety w sosiku pomidorowym ze świeżych pomidorów na chudziutkim mięsku. Pychota. A babcia na to: "no naprawdę Ci wyszło prawie tak dobre jak te ze słoiczka - kupię Ci to się sam przekonasz kosztuje tylko 3,50" ![]() tatuś wniebowzięty ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja bym mogła zostać ale do poziomu na którym żyłam w UK to się nawet bym pewnie nie zbliżyła i tylko byśmy z TŻtem w kółko o kasie myśleli. A tak będę żyła spokojniej. No i moja rodzina też się tam wybiera ![]() Cytat:
pocieszam się tylko że Julce Emigry już przeszło chyba a też miała ciężki skok ![]() ![]() Cytat:
Przyznam że nie sprawdzałam zaleceń dla dzieci na mm. Evvcia - śliczności. ![]() ![]() A bucki przecudne! A jak pamiątka będzie! Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2012-07-13 o 20:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Zadomowienie
|
Hej babeczki....ja dziś znowu cały dzień poza domem, odwiedziłam kuzynkę która ma dzieciaczka z marca...chłopiec 3 tygodnie starszy od Morfika a połowę krótszy i połowę grubszy
![]() Ta kuzynka ma tez dzieciaczka prawie 2 leteniego, który już woła na siusiu i kupkę i mówi pełnymi zdaniami i naprawdę duży zasób słów ma...w szoku jestem.. gkatarzynka nasze ostatnie dni to tez był skok 11-12 tygodnia i rzeczywiście był delikatniejszy od poprzednich... Tynka to długo pospał sobie Mateuszek po kleiczku ![]() Rybka na pocieszenie powiem że każdy skok kiedyś mija...aż do następnego ![]() Evcia Laurka będzie się ślicznie prezentowała na chrzcie...super ciuszki ![]() Zariah ![]() Cytat:
![]() Co do maila: Aguśka Szymonek jest tai śliczny że hej...cały do schrupania... Tynka Mateuszka minki wymiatają ![]() Desia Vikunia ślicznotka i modnisia a synek prawdziwy przystojniak.. Monia słodzinka z Hani.. Tikki super fotki z kąpieli i po.. Zariah wow Elizka już nóżkę zjada..super fotki.. Reszta dzieciaczków na mailu tez słodziutka...rosną te nasze pociechy że hej ![]() Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-07-13 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zadomowienie
|
Kurcze mi od kilku dni tez włosy uciekają jak szalone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.