|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() julka wlasnie trzyma smoczek i probuje trafic do buzi ![]() ![]() Aguska Ty to masz ciagle zamieszanie kochana, ale jak chlopaki podrosna to bedzie spokojniej ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Również podziwiam podwójne mamy
![]() Dziś do skrzynki dostałam miesięcznik Twój Maluszek ![]() Ah, dziś przed karmienie odciągnęłam trochę mleczka (udało mi się nawet 60 ml), dałam młodej. Wypiła 30 ml i zezłościła się, bo za wolno leciało (jak widziałam, to z piersi leciało mi 6 czy 7 takich strumieni jak jeden z butelki, nie dziwię się, że była zła), zmieniłam smoczek na dziubek od kubeczka TT (one są chyba od 6 miesięcy dopiero) i się Ewelinka zdziwiła, że tak poleciało mocno ![]()
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-07-12 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
wiem wiem, pracowałam w gazetach jakiś czas, dużo gazet przychodzi wcześniej, to jest taki chwyt na klienta,żeby kupował to co przychodzi pierwsze
![]() ale ten numer Twój Maluszek to ma dość aktualne tematy, taki wakacyjny jest |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Zadomowienie
|
Wiecie co babeczki zobaczyłam u Morfika na dziąsełku w miejscu lewej górnej dwójki, że tam jest takie jasne coś...ciekawe czy to będzie ząb?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Jeden spioszek kosztuje 49 zl?Duzo... My spioszkow nie nosimy,ale np body kupuje w paczkach 5 szt za 5-10 f,zalezy w jakim sklepie,albo paczka 2-3 pajace tez za tyle.Wiec u nas ciuszki taniutkie sa. Cytat:
![]() Wiki za 10 dni ma 9 urodziny i dostanie m.in gitare,bo co wpadnie jej do reki to bierze i udaje,ze gra.Juz ma taka faze na gitare od roku i jej nie przechodzi.Ostatnio byla przed domem i udawala,ze gra na paletce od badmintona.Zobaczyla to Angielka mieszkajaca na dole,ktora gra na gitarze i bebnach i powiedziala nam,ze jak bedziemy chcieli to bedzie Wiki uczyc grania,tzn powiedziala to Radkowi,a on powiedzial,ze musi ze mna pogadac,bo nie poradzil sobie z odpowiedzeniem jej po angielsku ![]()
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
Gosiu ja też kupowałam 7xbody za 7€ w Primark i to w rewelacyjnej jakości, bo pierze się 100 razy i nawet nie są zmechacone. Pierwsze miłości w wieku 9 lat? Moja chrześnica zaczynała od przedszkola. Miała pełno adoratorów ale jednego Michała którego kochała całym sercem i mówiła, że się z nim ożeni
![]() Andrea jest dziś niemożliwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | ||
Zakorzenienie
|
Czytam Was i czytam....
Szymon ma chyba skok bo dziś mało spi i duzo placze..Co go ululam to sie budzi i sam nie wie czego chce a ja z nim. Wlasnie z zamotania wrzucilam brudną chusteczke do nosa do kosza na pranie ![]() ![]() Dziewczynki dziekuje ze jestescie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Codo zabawek, sama mowie Filipowi, zeby nie chcial co troche bajek ogldac, zeby sobie przynosil do pokoju duzego, bo sam nie chce sie bawic u siebie wiec tak naznosi tego wszystkiego i doslownie potykam sie o te zabawki ![]() ![]() ![]() Codziennie czyszcze kanape z kredek, serka, stól z kredek z serka, z banana no i schylam sie pod lozko bo tam duzo skarbow mozna znalezc ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- TT nr 2 (one sa od 3 mca) do mleczka a nr 1 (od 0 mca) do picia. A kaszke na noc podaje przez smoczek z krzyzykiem do kaszek. Cytat:
![]() Co do rozszerzania diety: u dziecka karmionego mm rozszerza sie pomalutku diete od 5 mca (czyli jak skonczy 4 mce): i np ja zaczelam od soczku z marchewki (w I dzien ok. 3-4 lyzeczki) i tak ten soczek z samej marchewki przez 3-4 dni. Patrzysz na kupki na rekacje jak dziecko sie czuje, jesli ok. dodajesz do soku z marchewki sok z jablka i tez przez pare dni podajesz zwiekszajac ilosc jesli wszystko jest ok. Potem na sprobe robisz papki (zupki) najpierw z samej gotowanej marchewki przez 2-3 dni potem dodajesz ziemniaka i tez przez 2-3 dni, potem pietruszke, seler, cukinia, dynia, brokul, burak itd. itp.
![]() |
#4091 |
Zakorzenienie
|
Flower postukaj w ten biały punkcik łyżeczką, ząbek będzie stukał, przeważnie przed pojawieniem się zęba w dziąśle jest taka jakby dziurka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc Aguśka dzisiaj mamy taki sam dzień chyba sobie wina wypiję wieczorem ![]() Aguśka nie ma nic gorszego niż jedzenie przed telewizorem wiec my zakazaliśmy Antkowi jeść w pokoju musi zjeść w kuchni i nie ma innego wyjścia. Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-07-12 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zadomowienie
|
Aguska , Konia, Kumkura Nowaken i inne dziewczyny jak czytam o waszych przeprawach codziennych to az sie boje miec drugie, bo ja bym chyba nie dala rady.Pewnie jest wiecej tych pozytywnych chwil i to one pozstaja w pamieci, ale czasami codzienna rzeczywistosc, tak przytlacza czlowieka ,ze nie ma sie sily na nic.Podziwiam was, a juz nie jestem w stanie wyobrazic sobie jak radza sobie kobiety z 3 i wiecej .
Mateuszek śpi ,dzis mielismy podejscie do kaszki, dawalam mu lyzeczka, ale caly sie upackal i malo co znalazlo sie w buzi.Musze sprobowac podac mu ta kaszke butelka.Jak sie zorientowal ,ze daje mu jedzenie, a nie bardzo mu wychodzilo z lyzeczki to byl placz i szybko robilam mleczko , ale dodalam troche kleiku kukurydzianego , pojadł i usnal. Ja mam teraz mase roboty, prasowanie, sprzatanie lazienki, kuchni, bo to moje dziecko w dzien malo co spi, a jak przysnie na pol godziny to wpadam na wizaz i wiecej czasu nie ma ![]() ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-07-12 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aguśka jesteś najlepszą mamuśką pod słońcem, zobaczysz że dzieci jeszcze Ci podziękują ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To dziwne, że pozwoliła dopiero od 6 miesiąca, bo z tego co pamiętam to Olivka jest praktycznie od początku na mm? Chyba powinnaś troszkę wcześniej jej rozszerzać dietę, bo zapotrzebowania dziecka się zmieniają, a mm ma ciągle taki sam skład. Przynajmniej w Polsce są takie zalecenia. Ale oczywiście zrobisz jak uważasz ![]() Laura już śpi w łóżeczku, ciekawe jaki dziś popis da ![]() ![]() Kleik kukurydziany się nie sprawdził, myślę teraz nad ryżowym czy może już próbować kaszkę? choć na noc. Co radzicie? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymaj sie dzielnie, my zawsze o Tobie pamietamy! Gratulacje dla Kajuni za 3 m-ce ![]() Cytat:
Wierze , ze potrzebujesz troche czasu dla siebie, ciezko musi byc z dwojka takich malych dzieci ![]() A sam opis Twojego dnia wymeczyl mnie totalnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() , tak sie balam zeby sie nie zakrztusila, ale swietnie sobie radzi, dzisiaj 160 na wieczor wytrabila w 2 minuty, normalnie szok! Cytat:
Jak fajnie z ta gitara! Super sprawa! Ja zawsze marzylam zeby sie nauczyc, ale jakos nie bylo okazji, moze na stare lata mi przyjdzie na kurs jakis wybrac ![]() Cytat:
![]() Gratulacje 4 m-cy ![]() Ja tez bym juz zaczela rozszerzac diete jesli skonczylyscie 4 m-ce i jedziecie tylko na mm. Cytat:
![]() Dziekuje za odpowiedzi co do smoczkow! U nas wlasnie taki nr 3 z aventu nie sprawdza sie juz zbytnio bo sie tak wsysa jakos dziwnie jak ciagnie i wogole ciagle jest placz, teraz widze roznice ile czasu zajmuje jej picie, z trojprzeplywowego wypija 3 x szybciej , jest zadowolona i radzi sobie ![]() No ale Viki od samego poczatku byla takim mega ssaczkiem ![]() My dzisiaj bylismy na imprezie urodzinowej siostrzenicy, dzien nam minal milo i szybko, dumna jestem z siebie bo skusilam sie tylko na kawalek torta i to wszystko, wiec nie zepsuje mi to calego odchudzania ![]() Jutro przeprowadzam sie z Viki do mamy na 2 tygodnie, Tz z Adasiem wybywaja na wakacje. Zaraz wrzuce jakies zdjecia na maila i wogole podejrze jak tam Wasze dzieciaczki bo dawno nie bylam ![]()
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Wielki podziw dla podwójnych mamusiek!! Dziewczyny jesteście dzielne, mimo wszystko dobrze zorganizowane. Ja przy Oskarze czasem "wysiadam" a Wy mimo wszystko dajecie radę ![]() Gratki dla solanizantów/ tek miesięcznych ![]() ![]() U Nas nocka Ok karmienie o 19 , 23.30, 4 , 7. Oczywiście jak wczoraj dzień super to dziś marudnie, płaczliwie itp. Te które dają mm to dajecie co 3 godz. jeść dzieciaczkom?? bo Oskar wypija 60ml tylko w dzień i po 2 godz jest znów głodny. A nie wiem czy przy mm powinna być ta przerwa 3 godz? bo na piersi karmi się na żądanie i to nawet może być co godz a na mm jaka przerwa musi być?? I wiecie co - co jakiś czas daję mu też cyca on pije a potem wszystko ulewa, wypluwa ![]() We wtorek jedziemy do Ustronia na kilka dni ![]() Ale w końcu mamy zarezerwowany apartament z 3 pokojami, kuchnią, łazienką cena 220zł za cały dzień więc na osobę wychodzi 44zł więc cena przystępna. Właścicielka hotelu też załatwi gratis łóżeczko dla Oskara ![]() tu link http://villamontania.pl/index.php Mieliśmy jechać do Żywca ale brak pokoi. Ile z Was korzysta z chusty?? czy dzieci są spokojniejsze i ogólnie spokojnie w tym "siedzą"?? Ja nadal się zastanawiam nad kupnem i myslę czy by na wyjazd nie kupić.... Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-07-12 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo na moim podaja, ze dziecko 2-3 miesieczne powinno wypijac 6 porcji po 120 ml, czyli wychodzi karmienie co 4 godziny, jesli dluzsza przerwa w nocy to wiadomo w dzien pewnie dziecko sobie poje powiedzmy co 3 godziny. Viki zawsze tankuje na wieczor na maxa,potrafi jesc co 2 godziny od popoludnie, ale tak nam wychodzi - 6 karmien i raz wypije mniej, a raz wiecej. Dziecko 4 m-ce nadal 6 karmien ale juz po 150 ml. Jak Twoje mleczko powinien Oskar pic to trudno mi powiedziec ![]() Fajnie ze jedziecie na wakacje ![]()
![]() |
#4099 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() A ja wybywam w sobotę na grilla na obiad ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Moja Ania jest cwana w ciągu dnia je co 3 godziny a kiedy przychodzi godzina 17 to je o 17, 18 i po kąpieli o 19 potem śpi do 2 a nawet zdarza się do 4,30 i znowu jedzie co 3 godziny. Dzisiaj np jadła przed 15 a potem już jadła tradycyjnie 18, 18 i po 19 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Idę spać bo Wy wszystkie śpicie a ja potem nie wyspana chodzę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, a u nas chyba zaczął się skok 14 -19 tygodnia, mały ma problemy z zaśnięciem, choć wcześniej zasypiał jak w zegarku. Leży w łóżeczku i się chichra do karuzelki, kopie nogami i przełącza muzyczki. W ogóle opatentował przewracanie z pleców na lewy bok, a potem na brzuch, ale jeszcze łapki nie umie wyciągnąć, no to jak poleży chwilę z przygniecioną ręką to płacze.
Patrzcie co znalazłam http://www.nowamatkapolka.pl/go/_inf...id=812&lang=pl, ciekawe czy użyteczne? PS. Niedotlenione dzieciątko koleżanki wyjęto z inkubatora, oddycha samodzielnie, było karmione piersią, rusza rączkami i się nieświadomie uśmiecha, dziś były pierwsze łzy szczęścia. Zagrożenie nie minęło, jutro maleństwo będzie miało tomografię głowy. Na necie czytałam, że dzieciaczki z 0 pkt Apgar wychodzą bez szwanku, ludzki mózg jest niesamowity. |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, ja tez karmie jak Viki sie dopomina, z ciekawosci sobie kilka dni zapisywalam i tak mniej wiecej wychodzi jak podaja na puszce, wiec wszystko w porzadku ![]() Jak raz zje mniej to przy nastepnej butli sobie nadrobi. Aguska - jak Szymonek rozkosznie sie smieje ![]() Chlopcy bardzo do siebie podobni wedlug mnie! Claudia - Fabianek wyglada na drobnego chlopca bo pamietam, ze chyba duzy sie urodzil? Jaki ma sliczny nosek! ![]() Tynka - slicznie wygladasz! Czy Ty czasami nie mialas byc modelka? ![]() I co Ty , ze to wstep do porzadnego darcia? Nie wierze ![]() Mateuszek wyglada na prawdziwego aniolka ![]() Monia - Hania ma pieeeeekne oczy, Oj bedzie lamac serducha jak dorosnie ![]() Nowaken, ale masz fajnego pomocnika ![]() Karolca - jakie slodkie przebudzenie ![]() A zdjecia z wakcji, swietne - te w trawie spokojnie nadawalyby sie do jakiejs reklamy, albo cos! Asika - piekna coreczka, a samolot widac, ze bardzo sie Jej podobal ![]() Katarzynka - Twoja Hania tez ma takie sliczne oczeta! ![]() ![]() Emigra - ale sie usmialam z fimiku chichrajacej sie Julki, rewelacja ![]() Aguska - ale sie Szymonek krzywil na ten soczek ![]() ![]() Mravka - jaki Robson zadowolony w basenie ![]() Tikki - piekne z Was dziewczyny ![]() A Andrea jest taka duza czy ta gondola jest taka mala ![]() Natkulec - slodka Madzia ![]() Gosia - widac ze klusek lubi sobie zjesc ![]() Reszte chyba juz widzialam i komentowalam, generalnie musze powiedziec , ze wszystkie nasze dzieciaczki sa przepiekne i wymiataja!
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kask już kiedyś widzialam, zbyteczne to raczej, dziecko musi się nauczyć,że nie może walić głową gdzie popadnie , wiadomo,ze nie robi tego specjalnie, ale pewnie i po coś jest zjawisko bólu przy upadkach ![]() Desia chcę dać Ninę do przedszkola od stycznia , może wcześniej na jakieś krótkie pobyty Ją zapisze, bo jesienią i zimą to się ze mną zanudzi,mogę się dwoić i troić , ale stada piszczących koleżanek nie zastąpię. Nikki udanych wakacji ![]() Nowaken Nina też wymiotowała po kaszkach, kleikach , ale tylko wieczorem podawanych , żołądek byl moim zdaniem zmęczony po całym dniu i już nie dawał rady ![]() Desia fajnie,że na wakacje do Mamy jedziesz, spokoju na podróż facetow życzę ![]() ja chciałam w niedzielę do zoo jechać,ale pogoda ma być do d....mam sentyment do zoo nowego , bo miałam tam praktyki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z calego serca zycze zeby bylo dobrze ![]() Co do kasku to ciezko mi sie wypowiedziec, ja w kazdym razie nie bede tego kupowac. Jakos uniknelismy z Adasiem ciezkich upadkow, dziecko naturalnie jakos tak miekko laduje zawsze ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() No, ciesze sie ze do mamy jade ![]() A co do przedszkola to napewno Jej sie spodoba, piszczace psiapsiolki to jest to co male dziewczynki lubia najbardziej ![]() ![]()
![]() |
#4104 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje 4 miesiecy ![]() Tez mnie dziwi,ze przy karmieniu mm tak dlugo macie czekac z rozszerzeniem diety... Cytat:
Cytat:
Ja korzystam. Ale jesli by byly takie upaly jak w Polsce czesto bywaja to nie bralabym dziecka w chuscie ![]() Eryk lubi byc w chuscie,z reguly szybko zasypia. Cytat:
Dobrze,ze z dzieciatkiem jest poprawa.
![]() |
#4105 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki za wsparcie!!!
![]() Potrzebuję kredytu na wyjazd bo tu się spłukałam na życie i remont. Latam, załatwiam. Ech... Dopiero 23.07 mogę złożyć wniosek. Mam nadzieję, że dostanę ten kredyt bo jak nie to mieszkanie będę musiała zamienić. Naprawdę próbowałam w Polsce ale jakoś nic nie jest tak jakbym chciała. Babcia mnie dziś zastrzeliła tekstem, że cięzko mi się żyje bo "wydaję po angielsku" ??? Mam 2500 i muszę z tego utrzymać siebie, męża, dziecko i babcię. Nie wiem jak życie za taką sumę można nazwać szastaniem pieniędzmi. ![]() ![]() Na moje pytanie o czym o na u licha mówi, odpowiedziała mi że mam dużo szamponów różnych do włosów. Dla uściślenia szampony są 2 - jeden mój, jeden TŻta + moja odżywka. ![]() Więc mnie wkurzyła tylko. ![]() Lenka duuuużo zdrówka! ![]() Aguśka i wszystkie podwójne mamy jesteście SUPER! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() natka ![]() ![]() Dida - my też skaczemy rozwojowo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ten kask... hm... nie wiem ... chyba taki gadżecik. Ale przecież dziecka nie obłożymy poduszkami żeby sonbie przypadkiem nogi nie złamało więc chyba kask też zbędny przy nauce chodzenia... ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- idę spac. ale faaaaajne zdjęcia na mailu! Boskie po prostu! Wszystkie! Aguśka Szymonek robi takie minki jak Ty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas nocka dobrze tylko Antek z nami spał bo czegoś się wystraszył ale daliśmy radę Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Gang Iren
|
Dzien dobry!U nas nocka standardowa.Zastanawiam sie kiedy Eryk zacznie przesypiac noce,albo chociaz starczy mu jeden nocny posilek
![]() Dzisiaj dzien intensywny bede miec.Musze zaprowadzic Wiki do szkoly,po drodze zakupy.Wroce,nakarmie Eryka i idziemy na wazenie,potem do urzedu musze jeszcze isc i na poczte.Wroce zrobie obiad i pranie i ide Wiki odebrac ze szkoly.Jak wrocimy bede robic salatke,bo warzywa mam ugotowane juz od wczoraj,ale wczoraj czasu mi nie starczylo.Moze wieczorem zlapie oddech.Chociaz poznym popoludniem Eryk rzadko spi,a Wiktoria namawia mnie na gry w statki,wspolne czytanie itd.No ale uwielbiam nasze wspolne chwile.Jeszcze troche zrobi sie z dziecka mlodziez i matke oleje,wiec trzeba korzystac poki chce wspolnie spedzac czas ![]() Cytat:
Moja mama tak samo,byla na naszym utrzymanie,to tez wyobrazala sobie,ze w Anglii wszystko takie tanie.A do sklepow nie chodzila wcale i nie miala pojecia o cenach.Teraz zarabia i zywi sie sama i jest w szoku ile pieniedzy wydaje na swoje jedzenie( i to bez obiadow,bo je z nami obiad) No a ja kupowalam dla 4 osob i jak pytala mi sie kiedys ile wydaje na jedzenie tygodniowo to mi nie wierzyla...
![]() |
#4108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ochraniacze w kilku miejscach w domu, tam gdzie są bardzo ostre narożniki.Mam też zatyczki do gniazdek, w domu jednak częściej spuszczam Małą z oka, w obcych miejscach i tak Ją pilnuje , więc możliwości grzebania w kontaktach nie ma.Ale i tak i tak ma zakaz zbliżania się do gniazdek Narożnik już raz przed "kuku" w oko nas uchronił,więc ja jestem za takimi sprawami, walnąć w kant i tak walnie , tylko że skutek będzie mniejszy. Wczoraj oglądałam film do 2 w nocy, chyba musiał byc dobry, bo nie zasnęłam, a oglądałam leżąc na brzuchu. Wstrząsnął mną porządnie."POgorzelisko" widział ktoś? A tak ogólnie to miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak musze przełożyć odpisywanie bo Mały mnie woła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.