Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 18:24   #3511
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV

Kupiłam coś przez internet z wysyłką kurierską za pobraniem (DPD). Kurier był wczoraj u mnie w domu mimo, że wyraźnie zaznaczyłam w uwagach, żeby się kontaktował telefonicznie, bo pracuję. Otworzyła moja mama i go odesłała z kwitkiem. TŻ zadzwonił do DPD, pani go przeprosiła i powiedziała, że paczka zostanie wysłana dzisiaj drugi raz i zaznaczono to w systemie. Czekałam do 18tej i okazało się, że kurier nie zabrał jej z magazynu... W poniedziałek te rzeczy nie będą mi potrzebne już. Czy mogę bez konsekwencji w poniedziałek powiedzieć mu, że nie chcę tej paczki już? Czy będę musiała i tak płacić za wysyłkę?
Stary 2012-07-13, 18:27   #3512
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ale to przecież nie jest wina kuriera tylko sprzedającego, który Cię nie poinformował o tym, że musisz tyle czekać. Możesz poczekać do czwartku i dać prezent z opóźnieniem, albo wycofać się z zakupu i poprosić o zwrot pieniędzy.
Wiem, wiem, nie chcę zwrotu kasy od kuriera, tylko za kuriera - od sprzedającego. Zastanawiam się czy mogę mieć książki, ale żądać zwrotu kosztów wysyłki - za karę za to, że sprzedawca sprzedaje coś czego nie ma
Prezent już i tak już kupiłam, nie miałam wyjścia.

Czytam regulamin Allegro, ale nie ma tam nic o zakazie wystawiania przedmiotów, których się nie posiada... Czy ślepa jestem i coś takiego tam powinno być?
Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
robie zamowienie w awanti mam za duzo fotek - jak mam je zrobic do jednego pliku?
mam tylko painta..
A masz je w formacie JPG? Bo jak tak, to dlaczego ich nie spakujesz zipem albo rarem? (No chyba, że zakupy w awanti są jakieś specyficzne...)

Edytowane przez Brangien
Czas edycji: 2012-07-13 o 18:42
Brangien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 18:32   #3513
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ale właśnie robiłam test, i traktowałam skórę tak jak tam - tylko micel (bez wody!) i żadnych kremów ani kosmetyków...i to samo
A może kwestia stresu? Albo po prostu świeżego powietrza.
Leczenie słońcem czy też solarium skóry to nigdy nie jest dobry pomysł.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 18:46   #3514
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Wiem, wiem, nie chcę zwrotu kasy od kuriera, tylko za kuriera - od sprzedającego. Zastanawiam się czy mogę mieć książki, ale żądać zwrotu kosztów wysyłki - za karę za to, że sprzedawca sprzedaje coś czego nie ma
Prezent już i tak już kupiłam, nie miałam wyjścia.
aha, chodzi Ci o to, że za to, że czekałaś, chcesz żeby to sprzedawca zapłacił za wysłanie paczki? Wątpię, że się zgodzi, ale możesz mu wystawić negatywa
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 19:08   #3515
Brangien
Rozeznanie

Nie chcę od razu dawać negatywa, bo pewnie w odwecie wystawi mi to samo. Szukam sobie w necie, ale chyba nikt wcześniej nie wpadł na taki pomysł.

No i nie mogę znaleźć nigdzie info czy sprzedawanie towaru, którego się nie posiada jest sprzeczne z zasadami Allegro. Czyli pewnie nie jest, a to mnie nie satysfakcjonuje

Może jak im napiszę tak w mailu, że chcę zwrotu całego kosztu transportu, to oni mi napiszą, żebym się bujała, a ja im napiszę, że w takim razie chcę zmiany sposobu dostawy na Pocztę i zwrotu różnicy, to będzie w miarę dobre? Pójdą na to? Ale wolę jednak zwrot całości, chapiasta jestem.

Edytowane przez Brangien
Czas edycji: 2012-07-13 o 19:10
Stary 2012-07-13, 19:09   #3516
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość

Olasia99, nie bój się tak, bo nic przyjemności z tego wyjazdu nie będziesz mieć ; )
Kiedyś to były burze, jej, ludzie nawet gromnice palili, a z kontaktu odłaczało się wszystko, nawet lodówki, te burze teraz to przy tym pikuś, ja już daaawno takiej solidnej nie pamiętam.
i buty, papcie, kapciuszki na nogi się zakłada
tak mnie za małolata babcia nastraszyła, ze do dzisiaj przy najmniejszych grzmotach lecę po papcie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
-sky brzmi jeszcze lepiej, np. Stachursky

przepraszam ale jak słyszę cokolwiek o nim to kojarzy mi się jego piosenka, taka coś o trzcinach tam było

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość

czy wam też się tak chce spać dzisiaj?? ja bym spała od rana tylko
ja mam tam od 3 tygodni
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 19:10   #3517
Liiii
Zakorzenienie

chodzi mi o to jak wkleić kilka zdjęć obok siebie w paincie...
Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 19:15   #3518
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
chodzi mi o to jak wkleić kilka zdjęć obok siebie w paincie...
Czyli coś w rodzaju kolażu, tak?
To ja powiem jak ja to robię, ale uprzedzam - metoda prymitywna.

Otwieram dwa okienka w Paint - jedno docelowe (1) i jedno robocze (2). Za pomocą Print Screen robię zrzut ekranu ze zdjęciem, które chcę wkleić, kadruję, kopiuję (ctrl+c) i wklejam (ctrl+v) w okienku docelowym (1), przesuwam na miejsce. I tak ze wszystkimi.
Stary 2012-07-13, 19:18   #3519
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Kupiłam coś przez internet z wysyłką kurierską za pobraniem (DPD). Kurier był wczoraj u mnie w domu mimo, że wyraźnie zaznaczyłam w uwagach, żeby się kontaktował telefonicznie, bo pracuję. Otworzyła moja mama i go odesłała z kwitkiem. TŻ zadzwonił do DPD, pani go przeprosiła i powiedziała, że paczka zostanie wysłana dzisiaj drugi raz i zaznaczono to w systemie. Czekałam do 18tej i okazało się, że kurier nie zabrał jej z magazynu... W poniedziałek te rzeczy nie będą mi potrzebne już. Czy mogę bez konsekwencji w poniedziałek powiedzieć mu, że nie chcę tej paczki już? Czy będę musiała i tak płacić za wysyłkę?
Pomoże ktoś?
Stary 2012-07-13, 19:23   #3520
malina885
Zadomowienie

Czy szczękościsk po usunięciu wczorajszym 8mki jest normalnym zjawiskiem? Nie mogę zbyt szeroko otworzyć buzi, koleżanka mówi, że nie może tak być. spieram się z nią, bo to normalny objaw, jak buzia spuchnięta i szwy przeszkadzaja
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 19:36   #3521
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Pomoże ktoś?
Czytam właśnie regulamin i zasady Allegro (w swojej sprawie) i przy okazji w Twojej i kurczę, nie wiem Jakieś niejasne te reguły.
Moim zdaniem nie możesz powiedzieć kurierowi, że nie chcesz przesyłki już, jeśli nie zgłosisz wcześniej sprzedającemu, że chcesz odstąpić od umowy. Ale pewnie dostaniesz wtedy negatywa (wybrałaś za pobraniem)...
Regulamin Allegro

Edytowane przez Brangien
Czas edycji: 2012-07-13 o 19:47
Stary 2012-07-13, 19:43   #3522
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam właśnie regulamin i zasady Allegro (w swojej sprawie) i przy okazji w Twojej i kurczę, nie wiem Jakieś niejasne te reguły.
Moim zdaniem nie możesz powiedzieć kurierowi, że nie chcesz przesyłki już, jeśli nie zgłosisz wcześniej sprzedającemu, że chcesz odstąpić od umowy. Ale pewnie dostaniesz wtedy negatywa...
Tylko, że to nie był zakup na allegro, tylko w perfumerii internetowej Sama nie wiem co robić, bo mogę sobie kupić jutro tą samą rzecz w tej samej cenie, ale nie chce, żeby była sytuacja, że gościu mi przyjedzie w poniedziałek i będę musiała to wziąć, bo nie znajdę już wtedy na to kasy. A ostro się wkurzyłam na tą całą sytuację, bo perfum potrzebuję na już
Stary 2012-07-13, 19:51   #3523
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Dziewczyny. Czy widziałyście kiedyś szamponetki w takim kolorze, jaki ma na głowie ta piękna pani z avka Gofrzycy?
Chciałam zobaczyć czy by mi ożywił ten krzywy ryj, przeszukałam całą dzielnicę i NIE MA

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 20:09   #3524
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Czy widziałyście kiedyś szamponetki w takim kolorze, jaki ma na głowie ta piękna pani z avka Gofrzycy?
Chciałam zobaczyć czy by mi ożywił ten krzywy ryj, przeszukałam całą dzielnicę i NIE MA
mogłabys spróbować Joanny Multi Effect Color - porzeczkowa czerwień, robiłam nią a raczej odświeżałam kolor Intensywna czerwień tez z joanny i mam dosyć podobny tylko ja na ciemnych kłaczorach to robiłam
Stary 2012-07-13, 20:11   #3525
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
robie zamowienie w awanti mam za duzo fotek - jak mam je zrobic do jednego pliku?
mam tylko painta..
kopiujesz i zdjecia i wklejasz je w paincie obok siebie niekoniecznie musi to byc zrzut ekranu, poprosu kopiujesz wybrany fragment zdjecia w paincie i wklejasz do drugiego pliku. Najprosciej byłoby to zrobić jednak w picassie, szybka instalacja darmowa aplikacja, tam poprostu zaznaczasz zdjecia i klikasz opcje zrób kolaż.

Cytat:
Co byście zrobiły w takiej sytuacji?
  1. Zamówiłam książki na Allegro, które miały być prezentem.
  2. Wybrałam opcję wysyłki - kuriera, który jest droższy od Poczty Polskiej, ponieważ zależało mi na czasie.
  3. Książki nie przychodziły przez tydzień, napisałam maila do sprzedającego z pytaniem o co chodzi i skąd to opóźnienie.
  4. Sprzedający napisał, że nie ma jednej książki na składzie i zanim ją sprowadzą - potrwa to 3 dni robocze. Jutro jest sobota, więc otrzymają ją w środę, a ja najwcześniej bym mogła otrzymać moją przesyłkę w czwartek.
  5. Czyli mnie to nie urządza, bo już po ptokach.

I nie po to płacę miliony monet za kuriera, żebym musiała czekać

Moje pytanie - czy mogę żądać zwrotu kasy za kuriera? Czy można coś zrobić sprzedającemu, który wystawia na All książki, których nie posiada?
mozesz wycofać sie z umowy jeśli sprzedawca z umowy sie nie wywiazał, tj sprawdx jaki jest deklarowany czas wysyłki, jeśli czas przekroczył , napisz mu ze deklarowany cvzas wysłki był taki i taki, a mija tyle i tyle dni, i chcesz zrezygnować z zakupu i prosic o zwrot kasy. Jeśli sie nie zgodzi powiedz ze zgłaszasz sprawe do all.

Cytat:
Nie będziesz musiała płacić za wysyłkę, ponieważ skoro odmawiasz odbioru to do zapłaty nie mogą ciebie zmusić. Chociaz fakt faktem będzie to nie fair wobec sklepu w którym kupowałaś, bo to nie ich wina tylko kuriera.
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 20:40   #3526
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
Najprosciej byłoby to zrobić jednak w picassie, szybka instalacja darmowa aplikacja, tam poprostu zaznaczasz zdjecia i klikasz opcje zrób kolaż.
Picassa
Cytat:
mozesz wycofać sie z umowy jeśli sprzedawca z umowy sie nie wywiazał, tj sprawdx jaki jest deklarowany czas wysyłki, jeśli czas przekroczył , napisz mu ze deklarowany cvzas wysłki był taki i taki, a mija tyle i tyle dni, i chcesz zrezygnować z zakupu i prosic o zwrot kasy. Jeśli sie nie zgodzi powiedz ze zgłaszasz sprawe do all.
Tylko ja chcę jednak te moje książki, ale chcę zwrotu kasy za transport. Tak dobrze to się chyba nie da, w regulaminie i zasadach jest mowa tylko o zwrocie całkowitym, nie znalazłam nic o kosztach transportu. No trudno :/
Cytat:
NChociaz fakt faktem będzie to nie fair wobec sklepu w którym kupowałaś, bo to nie ich wina tylko kuriera.
No trochę nie fair, racja...
Cytat:
Tylko, że to nie był zakup na allegro, tylko w perfumerii internetowej S
A to nie zauważyłam, przepraszam. No to pewnie nic Ci nie zrobią, poza zbanowaniem w sklepie i wiązanką w Twoim kierunku, może jakimiś klątwami

Edytowane przez Brangien
Czas edycji: 2012-07-13 o 20:42
Stary 2012-07-13, 20:46   #3527
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
Czy szczękościsk po usunięciu wczorajszym 8mki jest normalnym zjawiskiem? Nie mogę zbyt szeroko otworzyć buzi, koleżanka mówi, że nie może tak być. spieram się z nią, bo to normalny objaw, jak buzia spuchnięta i szwy przeszkadzaja
A koleżanka to skąd taka mądra w temacie?
Szczękościsk to co innego Ale po usuwaniu 8 owszem, szwy przeszkadzają, jesteś spuchnięta i normalnie pojawia się tzw. niemożność otwarcia szczęki jak to mój chirurg określił pięknie
Nie bój żaby, ja po tych moich czterech to przez trzy dni byłam w stanie otworzyć gębę na tyle, żeby małą łyżeczką wlewać sobie do japy kisielek. Nawet nie żeby tą łyżeczkę włożyć

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 20:51   #3528
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
A koleżanka to skąd taka mądra w temacie?
Szczękościsk to co innego Ale po usuwaniu 8 owszem, szwy przeszkadzają, jesteś spuchnięta i normalnie pojawia się tzw. niemożność otwarcia szczęki jak to mój chirurg określił pięknie
Nie bój żaby, ja po tych moich czterech to przez trzy dni byłam w stanie otworzyć gębę na tyle, żeby małą łyżeczką wlewać sobie do japy kisielek. Nawet nie żeby tą łyżeczkę włożyć
rury nie miała????
Stary 2012-07-13, 20:55   #3529
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
mogłabys spróbować Joanny Multi Effect Color - porzeczkowa czerwień, robiłam nią a raczej odświeżałam kolor Intensywna czerwień tez z joanny i mam dosyć podobny tylko ja na ciemnych kłaczorach to robiłam
A robiłaś od razu z gruby rury farbą? właśnie Joanny nawet w Rossku nie widziałam, jakaś deficytowa się zrobiła, czy co teraz mam farbowany blond to pewnie by bardziej żarówiaście wyszło

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2012-07-13, 20:58   #3530
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Picassa
Tylko ja chcę jednak te moje książki, ale chcę zwrotu kasy za transport. Tak dobrze to się chyba nie da, w regulaminie i zasadach jest mowa tylko o zwrocie całkowitym, nie znalazłam nic o kosztach transportu. No trudno
Wiesz co napisz im że są nie poważni, ze nie wywiązali sie z umowy, bo mieli dostarczyc w takim i takim czasie, jeśli nie maja czegos to nie powinni tego wystawiac, ze potrzebowałaś na prezent a teraz z ich winy musiałaś co innego kupić i jako profesjonalna firma powinni ci to jakos wynagrodzić. Zobaczymy co odpiszą.
Stary 2012-07-13, 20:59   #3531
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
A robiłaś od razu z gruby rury farbą? właśnie Joanny nawet w Rossku nie widziałam, jakaś deficytowa się zrobiła, czy co teraz mam farbowany blond to pewnie by bardziej żarówiaście wyszło
ja od razu robiłam tą intensywna czerwienią tyle że na takim brązie dosyć ciemnawym z jaśniejszymi refleksami, a tam gdzie miałam rozjaśnione do kurczakowego żółtka wyszły boskie Ale niestety bardzo się na tym rozjaśnianym szybko zmywa kolor, a chciałabym jeszcze rozjaśnić żeby mieć intensywniejszy kolor bez czekania aż urosną mi naturalne moje.

aa aaa i joanna bywa w naturach ale tej intensywnej czerwieni nie ma W SP tez jest bo widziałam w gazetkach ale nie wiem jak z kolorami.

Edytowane przez Gofrzyca
Czas edycji: 2012-07-13 o 21:01
Stary 2012-07-13, 21:00   #3532
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
chyba żartujesz!

skoro idę na manicure, to chcę profesjonalnej obsługi- czytaj profesjonalnych produktów
Cytat:
nie wiem, ale jeśli interesuje Ciebie ich jakość to nie polecam. strasznie tandetna jest ta skórka i szybko sie niszczą

Skoro płacę za manicure to wymagam też żeby jakość kosmetyków była odpowiednia. Moja siostra jest kosmetyczka i w życiu niewidziałam u niej bazarkowych firm. Wszystko profesjonalne z hurtowni kosmetycznych.

W Plusie tez tak jest, tylko np jest tam kwota do wygadania w pakiecie a nie minuty. Np jak jest promocja drugie tyle w plusie to tą kwote wyswietla w pakietach.

I nigdzie nie wymagaja świadectwa szkolnego jedynie maturalne.

Tak też myślę Co dziwne, to ta osoba ma mnóstwo klientek, także sądzę iż nie wszystkim to przeszkadza...
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:24   #3533
coldold
Zakorzenienie

Mam pytanie do "weterynarzy". Dziś moja 4 letnia suczka miała biegunkę, nie przejęłam się zbytnio, bo niestety ma nadwrażliwy żołądek i jeśli coś zje poza swoją karmą to od razu ma luźniejszy stolec. Po powrocie do domu dziś wieczorem, na podłodze było odrobinę kału z kroplami krwi, krew raczej jasna, ale "brudna". Zadzwoniłam od razu po weterynarza, ale niestety nie mógł przyjechać, powiedział żebym podała jej Doxycyclinum i osłonowo trochę jogurtu. Suczka czuje się świetnie, brzuch jest miękki, gorączki brak, apetyt ma, humor też jej jak zwykle dopisuje.
I pytanie, co mam obserwować poza kałem oczywiście? Do weterynarza tak czy siak się wybiorę, ale chciałabym się trochę uspokoić, bo przyznam, że się martwię.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.

Edytowane przez coldold
Czas edycji: 2012-07-13 o 21:26
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:39   #3534
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
ja od razu robiłam tą intensywna czerwienią tyle że na takim brązie dosyć ciemnawym z jaśniejszymi refleksami, a tam gdzie miałam rozjaśnione do kurczakowego żółtka wyszły boskie Ale niestety bardzo się na tym rozjaśnianym szybko zmywa kolor, a chciałabym jeszcze rozjaśnić żeby mieć intensywniejszy kolor bez czekania aż urosną mi naturalne moje.

aa aaa i joanna bywa w naturach ale tej intensywnej czerwieni nie ma W SP tez jest bo widziałam w gazetkach ale nie wiem jak z kolorami.
Właśnie słyszę często, że czerwienie szybko się spłukują. Ale kilka(naście? ) stron wcześniej truskawkowa pisała o swoim patencie na żywy kolor jak już bym robiła, to bym go wypróbowała żeby się nie martwić ciągle płowieniem.

Dobla, to teraz z tymi informacjami mogę zacząć poszukiwania może od netu zacznę
Dzięki wielkie

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2012-07-13, 21:45   #3535
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie słyszę często, że czerwienie szybko się spłukują. Ale kilka(naście? ) stron wcześniej truskawkowa pisała o swoim patencie na żywy kolor jak już bym robiła, to bym go wypróbowała żeby się nie martwić ciągle płowieniem.

Dobla, to teraz z tymi informacjami mogę zacząć poszukiwania może od netu zacznę
Dzięki wielkie
mówisz o tej płukance??
Nie mam za cholerę czasu żeby połazić i poszukać

Pozaglądaj do jakichś małych sklepików. U mnie na wiosce tylko w takich trafiłam.
Stary 2012-07-13, 21:46   #3536
tekila901
Zakorzenienie

rodzice wybierają się na wakacje i lecą w podróż samolotem. jakie płynne kosmetyki można spakować do bagażu? coś do włosów - jakieś odżywki, jedwabie, balsamy? muszą mieć jakieś określone objętości/opakowania? można zabrać perfumy? w jak dużym flakoniku? można poprzelewać kosmetyki do tych buteleczek sprzedawanych w Rossmannie? nie będzie to problem, jeśli opakowania nie są podpisane? można brać ze sobą leki (mama to by całą apteczkę wzięła)? a jedzenie? czego nie można pakować do bagażu podręcznego?
Stary 2012-07-13, 21:54   #3537
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz co napisz im że są nie poważni, ze nie wywiązali sie z umowy, bo mieli dostarczyc w takim i takim czasie, jeśli nie maja czegos to nie powinni tego wystawiac, ze potrzebowałaś na prezent a teraz z ich winy musiałaś co innego kupić i jako profesjonalna firma powinni ci to jakos wynagrodzić. Zobaczymy co odpiszą.
Tak im napisałam, myślę co by tu jeszcze dopisać. Nie chcę się bardzo wyżywać na kimś, kto może nie być winny, no aleeee... Wkurzyłam się
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź.

Niestety nie satysfakcjonuje mnie to rozwiązanie. Zamówiłam tę konkretną książkę, ponieważ miała być prezentem. Jak z pewnością Pani zauważyła wybrałam opcję wysyłki za pośrednictwem firmy kurierskiej zamiast Poczty Polskiej. Oznacza to, że zależało mi na szybkim otrzymaniu zakupionych książek. Nie jestem zadowolona z tego, że nie poinformowano mnie o zwłoce w załatwieniu sprawy, mimo że w wiadomości wysłanej po dokonaniu zakupu podkreśliłam jak ważny jest dla mnie czas.

Wybrałam ponownie sklep, który Pani reprezentuje, ponieważ już wcześniej miałam pozytywne doświadczenia z zakupami u Państwa. Tym bardziej wydaje mi się, że wystawianie na Allegro przedmiotów, których się faktycznie nie posiada przez profesjonalną firmę o ustalonej renomie jest wyjątkowo nie fair w stosunku do klienta, tym bardziej, że nie uprzedzono mnie o zwłoce automatycznie, tylko dopiero po sygnale z mojej strony. Muszę przyznać, że ucierpiał wizerunek marki, jestem zawiedziona.
Stary 2012-07-13, 21:58   #3538
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Tak im napisałam, myślę co by tu jeszcze dopisać. Nie chcę się bardzo wyżywać na kimś, kto może nie być winny, no aleeee... Wkurzyłam się
Jeśli by Ciebie poinformowali od razu o tym, oraz jeśli zaznaczyliby w aukcji ze czas realizacji jest taki i taki, lub moze sie wydłuzyc, wtedy byliby by bez winy. I ja tu nie mówie o wyzywaniu sie, tylko o pisaniu o faktach
Stary 2012-07-13, 22:38   #3539
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Mam pytanie do "weterynarzy". Dziś moja 4 letnia suczka miała biegunkę, nie przejęłam się zbytnio, bo niestety ma nadwrażliwy żołądek i jeśli coś zje poza swoją karmą to od razu ma luźniejszy stolec. Po powrocie do domu dziś wieczorem, na podłodze było odrobinę kału z kroplami krwi, krew raczej jasna, ale "brudna". Zadzwoniłam od razu po weterynarza, ale niestety nie mógł przyjechać, powiedział żebym podała jej Doxycyclinum i osłonowo trochę jogurtu. Suczka czuje się świetnie, brzuch jest miękki, gorączki brak, apetyt ma, humor też jej jak zwykle dopisuje.
I pytanie, co mam obserwować poza kałem oczywiście? Do weterynarza tak czy siak się wybiorę, ale chciałabym się trochę uspokoić, bo przyznam, że się martwię.
Czy biegunka miała cuchnący "zapach" ?
Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
rodzice wybierają się na wakacje i lecą w podróż samolotem. jakie płynne kosmetyki można spakować do bagażu? coś do włosów - jakieś odżywki, jedwabie, balsamy? muszą mieć jakieś określone objętości/opakowania? można zabrać perfumy? w jak dużym flakoniku? można poprzelewać kosmetyki do tych buteleczek sprzedawanych w Rossmannie? nie będzie to problem, jeśli opakowania nie są podpisane? można brać ze sobą leki (mama to by całą apteczkę wzięła)? a jedzenie? czego nie można pakować do bagażu podręcznego?
Jeśli do bagażu głównego to wszystkie możesz, a wielkości takie jakie się do bagażu zmieszczą i nie przekroczą limitu wagi
http://www.esk y.pl/porady-dla-podro...oklad-samolotu

Usuń spację

Edytowane przez Kadin_
Czas edycji: 2012-07-13 o 22:39
Kadin_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 22:56   #3540
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
mówisz o tej płukance??
Nie mam za cholerę czasu żeby połazić i poszukać

Pozaglądaj do jakichś małych sklepików. U mnie na wiosce tylko w takich trafiłam.
Oj, to płukanka była? Nie lubię a pamiętam, że pomyślałam, że fajne tylko się nie zagłębiałam, bo mnie to nie dotyczyło

Ciekawe jak moja wioska jest zaopatrzona dużo szukania nie bedzie, aż dwa sklepy
Choć szczerze mówiąc jak mam im tu dać zarobić, a Bóg wie jak długo asortyment na półkach się kurzy, to mi się w żołądku przewraca ale jeśli to bedzie jedyny sposób na sukces...

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości