|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Marina też właśnie robię kalafiorową
|
|
#842 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dzień Dobry
Ledwo widzę na oczy Mały terrorysta grasował wczoraj do północka, o przed 5-ta już wstała w krzykiem, i marudziła do 9-tej Łepetyna mi pęka :/ Dziękujemy bardzo z Amelką ![]() Cytat:
), ale samochodem jechałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do Idy, to moja ciotka ma tak na imię Fajne, rzadko spotykane Cytat:
A jadłyście coś nowego/podejrzanego? Cytat:
Cytat:
Duża dziewczynka Kawałek tej anakondy wczoraj obejrzałam, ale wyłączyłam, bo Amelka nie mogła usnąć :/ Cytat:
Ale pewnie nie było strasznego płaczu i rozpaczy, skoro rodzice o tym zapomnieli Cytat:
|
|
|
#843 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() Brumku przeżyły, ale mało brakowało co ja miałam w głowie chrystusowe fusekle Hanibal Lecter by się nie powstydził ![]() mój kumpel z podstawówki miał takie przezwisko domyślacie się pewnie czemu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja zrobiłam galaretkę z porzeczek już stygnie w słoikach ![]() a te wywroty i złomy to coś w stylu "wózle i hefalumpy" czy co??
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-07-14 o 11:03 |
|||
|
|
|
#844 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili Radek jest cudny
Karolina ja bym małej dawała mleko Pospaliśmy z Szymciem do 9.40
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira a gdzie on ta anakonde trzymał
U nas nocka ładna. Wiki Pospala od 21 do 6.30. Bez pobudki i bez jedzenia. Chyba katar odpuszcza i wraca moja corcia (No ale nie chwale oczywiscie) |
|
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie TAM ![]() ![]() brawa dla grzecznej Wiki
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Pasujemy do siebie co?
![]() Marina ja żadnej zupy nie gotuję na wywarze mięsnym. Nie dam rady później takowej zjeść. Nie jestem przyzwyczajona. Gotuję na włoszczyżnie + rosołek + wegeta ![]() Tylko zastanawiam się jak uczyć Radka ![]() Nie chcę żeby później jedzeniem pluł (jak ja Ale nie uśmiecha mi się gotowanie ciągle dwóch obiadów. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- ![]() Jakby mi Radek teraz tak przespał to bym się martwiła i na ściocha UU dała ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Karoline to mówisz, że będzie błyskać uśmiechem na weselu? ooo tak
|
|
|
|
#848 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili a po co na sile dawać? Jak śpi to niech śpi z głodu nie umrze przez noc. Moja Wiki juz w lutym nie jadła przez JAKIS czas w nocy, pozniej znów zaczęła i teraz coraz czesciej sie zdarza ze nie je. Jak sie rozbudzi w nocy to wtedy jej daje Troche mleczka i ładnie zaraz zasypia. Woda nie oszukam paskudy małej.
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Radka chyba uczula białko kurze, całą brodę ma zesypaną, aż po zyję.
I co teraz? Próbować za jakiś czas podawanie, czy to już tak zostanie, że jest uczulony? ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Przez nogawkę aż w skarpecie pewnie |
|
|
|
#850 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak! Bede dawac swiatlo jak kula dyskotekowa Cytat:
Ja bym sprobowala za jakis czas. W koncu dzieci z takich alergii wyrastaja, nie? wlasnie mi przypomnialas, ze ja Mai nie wprowadzilam jeszcze bialka |
||
|
|
|
#851 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest dzień, że moge nic nie jeść, a są dni gdzie jem 24h. Lili zresztą tez![]() Też stosowalam przed slubem, skonczyło sie na może dwóch razach... najbardziej wkurzało mnie to, że za każdym razem jak to dziadostwo założyłam to dzwonił tel... ![]() to tak jak my![]() My też ![]() Aleee mam lenia... idę szybko do pralni póki Lila śpi i troche mieszkanie ogarnąć bo mnie tż z domu wyrzuci jak wroci z pracy
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
|
#854 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nic robie dalej burze mozgow. Jestem wredna ale wolalabym aby ta rodzina z UK nie przyjezdzala, wtedy mialabym latwiejsze zadanie z tymi wakacjami. Cytat:
Cytat:
A ja sobie siedze u siebie w mieszkaniu i czekam juz godzine na ludzi, ktorzy mieli ogladac wozek. Chyba juz nie przyjada co??
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna ja torba jestem i nie rozumiem o co chodzi z tym lasem
![]() nie kminie... co do nosidła będzie ono dobre na upalne dni, bo wygląda dość grubo? I jeszcze pytanie, boli po nim kręgosłup ?:P Marina Ja gotuję zupy tylko na wywarze warzywnym, mięso mam tylko w rosole i ewentualnie w krupniku.Kalafior ma specyficzny smak jak dodasz koperku to będzie idealnie pasowało bez skrzydełka. Jeżeli gotujesz dla Igorka to po prostu dodaj do jego porcji trochę masła aby miał tłuszczAgulaabar i wytrzymuje tyle godzin w aucie ? Ja bym chciała jechać nad morze, ale wiem że dama nie usiedzi a czekałoby Nas 12h jazdy + do tego ewentualne przystanki... TORT - Ja się wycwanię i kupię dekoracje na all z masy cukrowej + napisy, nie wychodzi drogo, zrobię biszkopt do tego jakaś masa i gra ![]() ROCZEK - będzie tort z ciastami i znalazłam na zszywka. pl takie fajne czekoladowe ala miseczki z czekolady do tego raczej damy lody i bitą śmietaną a potem catering z mięsem zamówiłam i zrobię jakieś 2 surówki.a Mamy szczęśliwą 7 tzn 7 zebów, ale dwójka dolna która wychodiz i wychodiz to najgorszy ząb Brumek Ty masz te nosidełko MEI TAI ? sprawdza się ? |
|
|
|
#856 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ze tylko woda poic ewentualnie bo za duza, za duza, za duza! E tam, w doopie to mam ![]() 2. Czyli rozumiem, ze nie ma sensu prosic Cie o opinie na temat produktu? ![]() Cytat:
W temacie zabkowym.... U nas tez szczesliwa szostka ostatnie zeby wyszly w kwietniu chyba.... A teraz posucha...Bylismy z Maja w zoo (rok temu byla z nami ale w brzuszku ) ale pozniej zeszlo z niej powietrze i miala wszystko gdzies teraz zalicza zgona w lozeczku
|
||
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natka Kajool i reszta dziewczyny odwiedzać trójmiasto, odwiedzać! Już się miałam ze Stapelka spotkać w Sopocie, ale zamiast morza wybrali Wrocław why
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to sama nie wiem, tak mi się napisało bo myślałam o Emilu- chłopcu . tylko tyle mam na swoje usprawidliwienie. prosze o wybaczeniemy po zakupach. kupiliśmy pierwsze buty Emilowi -pani zmierzyła w sklepie doradziła, a Emil wybrał ![]() . piekne buciki brązowe Clarksa. nawet ich namiętnie nie sciąga![]() Boże, co za pogoda. leje i leje i przerwa i ... leje znowu. i tak to się ciągnie od kwietnia przejada się![]() a kostki rosolowej to dlaczego nie wolno dla dzieci? bo nie wiem. a chcę ugotować zupę i mam te warzywa mrożone hortex na zupę. i jak dotad to dawałam taką specjalną kostkę rosołową Heinza dla dzieci z minimalna ilościa soli.
|
|
|
|
|
#859 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni ja juz tez mam dość tej pogody !!!! Nie dość ze cieżko sie wbić ze spacerem to i nic nie schnie. Pranie wisi po 3 dni. A na poprawe sie nie zapowiada. Ma padać cały następny tydzien ZNÓW !!!
Wiki je zupy takie jak my. Odlewam tylko w garnek na sam koniec gotowania przed przyprawieniem ( pieprz, papryka) bo maz lubi ostrzejsze Troche. |
|
|
|
#860 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam już dość tej pogody..
Niedługo w ramach rozrywki jadę na zakupy do Tesco
|
#861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też. ale bliżej sainsburys ![]() Choć dziś nie powiem wybraliśmy się do Westfield by kupic buty Emilowi. ale tłumy mnie wkurzyły i szybko się zwinęliśmy. Btw : dziś się zaczęła wyprzedaż w Next - oczywiście kupilismy torbę ubrań Emilowi -a ja sobie nic, bo baby wyrywają sobie ubrania i nie chciało mi się nic szukac w tej szamotaninie
|
|
|
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry pomysł z ta suszarka. U nas wyprzedaż w H&M. Nawet nie szlam, kiedys widziałam jak sie szamotaly w Next. Ja dziekuje.
|
|
|
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Nam dzisiaj minął dzień pod znakiem 7go zęba ![]() Zaneta rzeczywiście ta dolna dwójka boleśnie wychodzi ![]() z tego płaczu zapomniałam co miałam komu napisac... Ewa też pije mleko w nocy...ze 2 tyg temu przerazona próchnica i otyłoscia mojego dziecka podjełam walke z nocnym mlekiem...próbowałam kilka nocy podawać tylko wode...długo nie wytrzymałam Ewka po 120ml wody siadała i płakała,płakała,płakała, a jak juz zasneła to budziła sie po 30min i znowu płakała-po mleku zasypiała Przed snem nie jest w stanie wypic wiecej niz 180 i budzi sie około 1 w nocy...próbowałam też robic pozniej kolacje i "dobic" mlekiem ale tez to nic nie dało. Nawet sie nie zdazyłam pochwalic ze przesypiałą juz całe noce az zaczełą wychodzic ta nieszczesna dwóka i nie spimy wogole
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Też chodziłam w ramach rozrywki, gdy w UK padało.
![]() Dziewczyny, a tak w ogóle to mieszka może któraś koło Witney? To było małe urokliwe miasteczko obok Oxfordu. nawet ulicę pamiętam Mountfield Round czy jakoś tak
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#866 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
agni82 Strasznie dziwny zwyczaj z tymi roczniakowymi imprezami...mi sie tez wydaje,że to taka bardziej rodzinna uroczystość U Nas dopiero od niedawna jest szał przedszkolnych urodzin moja szwagierka smieje sie,że przez te urodziny zbankrutuje 30 dzieci i wszyscy zapraszaja i wszystkich trzeba zaprosic.Naprawde nie wiem co Ci doradzic
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Też bym chętnie w takiej postała W 3 miesiacu ciaży namówiłam koleżanke na wyprzedaz w Berlinie...kupiłam tylko jedna apaszke-reszte dnia albo sikałam albo wymiotowałam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Mały terrorysta grasował wczoraj do północka, o przed 5-ta już wstała w krzykiem, i marudziła do 9-tej
Łepetyna mi pęka :/ 

), ale samochodem jechałam
zabraniają wejścia do lasu?
nie mam pomysłu co...dziś całą buzię ma w czerwonych , suchych plamach.

co byscie zrobily na moim miejscu?

Zakończone: 2
zębole
Niedługo w ramach rozrywki jadę na zakupy do Tesco