|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
u mnie będzie 3 miesiąc starań
![]() dopiero |
|
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() GRATULACJE KOCHANA![]() ![]() Ja coś czuję że @ się do mnie zbliża... bo zaczynają mnie pobolewać jajniki i podbrzusze... więc chyba przerwę tą szczęśliwą passe... No ale jak to mówimy NOWY CYKL NOWE MOŻLIWOŚCI ![]() ...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to z Isia bedziecie szly brzuszek w brzuszek! ale fajnie no to teraz na nas pora !
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
ja już mojemu tż powiedziałam, że koleżanka z forum ma dwie kreski i że musimy się postaram bo cała reszta koleżanek czeka i nie mogę Was zawieść
) hahahatakże u mnie powoli wchodzę w okres płodny więc do dzieła!!
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe uczucie jak sie zobaczy 2 kreseczki,zwlaszcza po dluzszych perypetiach zwiazanych ze staraniem,co nie? i kto tu smie twierdzic,ze PIATEK 13 przynosi pecha??? ![]() Mokka dbaj o siebie i pamietaj,ze taki stan w naszym zyciu nie zdarza sie czesto i trzeba z niego korzystac pelna para,jak tylko sie da,zeby zapamietac go na cale zycie korzystaj i wykorzystuj wszystko co sie da Edytowane przez bazile Czas edycji: 2012-07-13 o 21:06 |
|
|
|
|
#3726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sorry. Mam dysleksję więc musiałam źle przeczytać. Nie rozumiem czemu sądzisz, że mi to przeszkadza. Tylko nie wiem jak mam Ci pomóc. Jesteś tu nowa, większość z nas ma już za sobą to przeżywanie 20 razy dziennie każdego swojego "objawu". I to tyle
|
|
#3727 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Dzastin08;35283134]NO PIĘKNIE!!!
![]() ![]() GRATULACJE KOCHANA![]() QUOTE]Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jak po chwili zobaczyłam 2 wyraźnie kreseczki, to jakiś taki spokój Sama się w sumie ździwiłam że tak spokojnie zareagowałam Inna sprawa, że chyba nadal to do mnie do końca nie dotarło![]() Przed chwila się trochę uspokoiłam, bo dzwoniłam do mojej gin i powiedziała żebym brała luteinę 2x2 tab dziennie i jak żadne konkretne bóle albo plamienia się nie pojawią to mam być spokojna i na wizytę przyjść za 2 tygodnie A co do piątku 13stego, to ciekawie się zlozyło Myślę że nigdy nie zapomnę ani daty poczęcia ani daty zobaczenia II. Bo nie wiem czy pamiętacie, ale IUI miałam w dzień naszej 3ciej rocznicy ślubuA co do faktu, że ten stan nie zdarza się często... to jestem ciekawa czy tylko jedna fasolka tam kiełkuje Bo pęcherzyki byly 2 duże 23 i 22 mm no i jeszcze 3ci 15 mm... więc kto wie Może w tym stanie jestem pierwszy i ostatni raz
|
|
#3728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Mokka jak tam, nocka przespana czy z wrażenia zasnąć nie moglaś? ![]() ![]() Mnie cały czas podbrzusze boli...jak mam dostać @ to wolę żeby już przyszła bo wtedy będziemy mogli szybciej zacząć starania... Dziś jadę do znajomej z pracy na ślub... ale tylko do kościoła a później do domu..,pogoda do du..,nic mi się nie chcę... Trochę ponarzekałam,teraz idę jeść śniadanie.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3730 |
|
Rozeznanie
|
Ej, a u mnie 21 dc i mam plamienie... nie podoba mi się to. Podbrzusze boli jakbym miała dostać @, ale to przecież za wcześnie.
Zbieramy się z Tżtem, żeby jechać dziś do aquaparku
|
#3731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie chcecie jechać do tego aquaparku?
|
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
![]() Mokka GRATULACJE, super! Isia chyba zapoczątkowała chyba ten cykl fasolkowy aby więcej, wiecej było nas - tego Wam i sobie życzę!Ja jakoś dochodzę do siebie, po perypetiach nie zbyt przyjemnych- no ale to nie czas i miejsce na żale depresyjnych. Ewentualnie w klubie napiszę jak mi troszke nerwy odpuszczą...Co do wszelkich starań, my w tym cyklu raczej bo czas ucieka!Życzę udanego weekendu! Jeszcze raz Cię mocno ściskam Mokka i gratuluje Tobie i TŻ spełnienia Waszego marzenia
|
#3733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Coś ostatnio rzadko się tu pojawiasz... jak wszystko się już wyjaśni to wracaj do Nas
|
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() Nawet nocke przespałam A że chciało mi się siku, no to oczywiście test poszłam zrobić. I żeby nie było - inny niż wczorajDziś chyba wybierzemy się z tż do fryzjera, bo oboje trochę zarośliśmy Fryzjerka do mojego tż pewnie jak zwykle już po wszystkim powie: no w końcu pana trochę odgruzowałam Zaraz zadzwonię, tylkooprzedzę ją że chcę na taką godzinę, gdzie nie będzie żadnych farbowań ani trwałejA powiedzcie mi dziewczynki co sądzicie o farbowaniu włosów w ciąży? Bo już za tydzień-dwa powinnam kolor sobie zrobić - oczywiście farbą bez amoniaku. No i się zastanawiam czy nie ma przeciwwskazań, a gin zapomniałam spytac
|
#3735 |
|
Zadomowienie
|
O rany ale super! Gratuluję Mokka!!! Ale się cieszę. Czułam, że Ci się udało.
![]() Fluidki oczywiście przyjmuję, bo u mnie @ jakby zbliżała się wielkimi krokami. Bolą jajniki ciągnie macica. Wczoraj wieczorem to myślałam, że zwymiotuję. |
|
|
|
#3736 |
|
Rozeznanie
|
Myśleliśmy o kutnie bo najbliżej
ale nie wiem, czy nam się tyłki będzie chciało ruszyć Pewnie skończy się na basenie u nas, tylko tym ze zjeżdżalnią ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Każda farba trwała z oksydantem powyżej 3% jest szkodliwa dla dziecka jeśli dotyka ona skórę głowy. Może ona dostać się przez skórę do krwioobiegu ( a wiadomo, że trochę świństw ona w sobie ma. Dobry sposób na obejście tego zagrożenia jest wykonanie na włosach balejażu. Może on być bardzo gęsty np. na 2/3 porostu. Dzięki tej foli unika się kontaktu ze skórą głowy (bo balejaż robimy zawsze parę mm od skóry) daje bardzo naturalny i fajny efekt.
|
#3737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc trzymam kciuki Ktoóry to Twój dzień cyklu? Kiedy NIEspodziewasz się @?Cytat:
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
Dziś mój 25dc. @ NIEspodziewam się jutro, a najpóźniej we wtorek. Ale ja się nie nastawiam, bo w okresie okołoowulacyjnym słabo nam staranka szły, bo TŻ rozłożyły korzonki, a ja dostałam zapalenia pęcherza.
|
|
|
|
#3739 |
|
Rozeznanie
|
kochane a mnie strasznie zaczął boleć brzuszek. Jakby macica właśnie. Aż mi niedobrze jest
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana.
dziś mam wolne więc siedzę w domu, robię kartki bo mam kilka zamówień. u nas pogoda do dupy, więc nie ma nawet gdzie jechać. czekam na śluz owulacyjny i chyba jeszcze nie dziś bo sucho u mnie, ale mimo to będziemy dziś próbować, w razie co )
|
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
staramy sie w tym miesiacu o dzidziusia, w sumie to pierwszy miesiac ![]() ostatnio @ mialam 27czerwca, wczoraj po pracy zaczal bolec mnie brzuch,jakbymmiala sotadac ores, ale za wczesnie bo to 17 dzien byl, dzis budze sie z bolem glowy i w ogole to bol migrenowy, niedawno doszlam do siebie(zaznaczam ze takie bole mam czesto). pow ile razy sie przytulacie w czasnie dni plodnych? bo my chyba z 4 razy w ciagu tyg, wiec moze to za malo;d;d?
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, to nie za mało. Przy staraniach nie jest wskazane współżycie częściej niż co 2 dzień. Jeśli w ciągu tego tygodnia starań była owulka to te 4 razy w zupełności wystarczą
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też średnio 4 razy, czasem nawet mniej jak okoliczności nie sprzyjają.
ale nie codziennie |
|
|
|
#3745 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do was pytanie i liczę na szybką odpowiedź bo chcę z moim TŻ jechać niedługo do apteki
![]() ![]() Moja gin zaleciła mi ostatnie 3 miesiące z Duphastonem i jeśli to nie pomoże to badania w Invimedzie.Postanowiłam sobie dopomóc jeszcze Castagnusem i wiesiołkiem.Oto pytanie: Czy można brać Duphaston i Castagnus razem?? ![]() Mokka: GRATULUJĘ z całego serduszka ! ![]() Prześlij tu jakieś ciążowe fluidy może mi pomogą ![]() No i ostatnio śniło mi się że karmiłam piersią mojego dzidziusia |
|
|
|
#3746 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na pytanie niestety nie potrafię Ci odpowiedzieć ale przesyłam fluidki![]()
|
|
#3747 |
|
Rozeznanie
|
No nareszcie chwila spokoju, można usiąść na spokojnie i poczytać co tu naskrobałyście i widzę,bardzo dobre wiadomości
![]() Mokka bardzo sie cieszę, że Wam się udało ![]() Mnie pobolewa brzuch jak na @ i mam wrażliwe sutki, @ powinnam dostac w poniedzialek ale wcale na nią nie czekam ![]() Wczorajsza imprezka się udala, było bardzo fajnie i wesoło a jutro jadę z Tż i znajomymi nad morze. Tż z koleżanka jadą służbowo a reszta tak przy okazji Szkoda tylko, że nie będzie pogody ale to nic towarzystwo też sięliczy![]() Mokka jeszcze raz gratuluje, juz sobie wyobrażam jaka musisz być szczęśliwa
|
|
|
|
#3749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie nasze kochane staraczki A któraś nie miała już w ten weekend testować? Dzastin, może Ty? ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Oj, kosztował nas i nerwów i pieniążków ten cykl, ale było warto---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Dziewczyny... tak sobie patrzę na swój podpis i na tego skaczącego zielonego stworka obok napisu "II kreski" i nadal nie wierzę, że to mój podpis To się dzieje naprawdę?![]() Jeszcze niedawno jak widziałam taką informację w podpisie tych staraczek, którym już szczęśliwie się udalo, to ściskalo mnie w żołądku i zastanawiałam się czy mi też kiedyś będzie dane dać taki podpis I udalo się Kocha ne - wiara czyni cuda... naprawdę
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
mokka wcale ale to wcale Ci sie nie dziwie
i podejrzewam, ze sama tez nie potrafilabym uwierzyc a powiedz mi ja wyglada sprawa ze sluzem? jest go wiecej teraz czy norma? ja jutro(nie)czekam na @... jesli sie nie pojawi, to zatestuje w poniedizalek albo wtorek... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

Dzwoniłam do mojej gin, miala akurat pacjentki i powiedziała żebym zadzwoniła o 21szej - chce ją zapytać czy te lekkie plamienia wczoraj i dziś z rana nie są niepokojące i czy nie powinnam brać jakiegos duphastonu czy czegoś

A jak po chwili zobaczyłam 2 wyraźnie kreseczki, to jakiś taki spokój

depresyjnych. Ewentualnie w klubie napiszę jak mi troszke nerwy odpuszczą...

Kocha ne - wiara czyni cuda... naprawdę