|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() ![]() Aguska - najlepszego z okazji rocznicy! ![]() Nie zastanawiaj sie tylko wybywajcie na kolacje albo do kina, pozniej bedziesz zalowac jesli nie wyjdziecie! Cytat:
![]() No i brawa dla Julki za kaszke ![]() Ja siedze smutna, Tz z Adasiem pojechali wlasnie ![]() Jak ja przezyje 2 tygodnie bez mojego chlopca ![]()
![]() |
#4202 | |
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Dobrze,ze masz Viki ,to chociaz jest sie do kogo przytulic ![]()
![]() |
#4203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko i tak mi smutno ![]() Bedzie tam tez jego druga babcia i starszy brat, wiec Adas bedzie mial raj, tylko mamusia bedzie plakac ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-07-14 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulację z okazji 5 rocznicy ślubu ![]() ![]() Tak pisałam, ale pewnie mało kto spojrzał, że karmię piersią, a wczoraj spytałam o rozszerzanie diety i lekarz kazał mi podawać to co jest zalecane po 4. Tylko zastapić jeden posiłek, deserkiem, kaszką albo zupką. A tak na poważnie zacząć rozszerzanie diety po 6 miesiącu. Jak myślicie co mam zrobić, posłuchać lekarza? Maciek w nocy dostał gorączki. Wyszło mu chyba latanie boso po trawie, na szczęście tylko temperatura, Już widać, że dziecko mam większe nie płacze tylko bierze leki, kładzie sie na bajeczki i ogląda, a nawet się zdrzemnął, a jeszcze niedawno nie spał i marudził strasznie Lecę sprzątać, mała dzisiaj wstała o 10 z tym wyjątkiem tylko, że między 4 a 6 rano zachciało jej się pobawić...
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kiedyś wygrałam 100f w zdrapke ![]() Cytat:
Tak zdecydowałam bo co lekarz to opinia ![]() Ale wcale nie mówię, że ja mam rację i już. Po prostu trzeba się na coś zdecydować i tego trzymać. ![]() A i jeszcze miałam napisać, że super masz na wsi. Dzieciaki mogą się bawić na powietrzu cały dzień. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
helol
![]() Aguska i emigra gratulacje z okazji rocznic ![]() My mamy 24lipca ale dopiero druga ![]() Jolka dobrze Ci poszlo to rozszerzanie diety, ale Ty jak zwykle musisz ponarzekac hihih ;p Gosia kolejny nalog...? :p ![]() Zariah a propos Twojego wyjazdu do uk, widze ze juz sie zdecydowaliscie. Ale czemu od razu podjeliscie decyzje ze na stale? My np.zamierzamy wrocic jak corcia bedzie miala rozpoczac szkole, to jeszcze jest kilka latek. Wy tak nie chcecie? Bo wiem ze tez o szkole dla dziecka wam chodzilo. Dziewczyny z uk, gdzie sie udac z wysypka na twarzy u niemowlaczka? Mowilam wczoraj Tz zeby jechac na emergency, ale powiedzial mi ze nas wysmieja ze to do GP trzeba, a byl piatek wieczor... No i nie wiem co robic, czekac do poniedzialku z tym? Nic malutkiej nie znika, nie podoba mi sie to bo to nie krostki tylko chropowate czerwone place na buzce :/ wiec to alergiczne na pewno. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Roksape ja nie wiem co Ci radzic w sprawie rozszerzania diety, bo u nas kategorycznie mowia NIE do 6msc, nawet nie przepajac. Na razie sie stosuje, przynajmniej do 5., potem zobaczymy... Po prostu podejmij jakas decyzje- tak jak mowi Zariah- mysle ze tak czy siak krzywdy dziecku nie zrobisz ![]() Ja jestem w uk i wole sie stosowac do ich zalecen, w razie gdyby cos bylo nie tak po jakims pokarmie, zebym nie dostala opierniczu, ze sie nie slucham ich zalecen i chce byc madrzejsza... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Maciusia ![]() ![]() A co ma lekarz na myśli mówiąc rozszerzać na poważnie, bo przecież rozszerzanie diety to wlaśnie podawanie tak jak Tobie kazał po 4 miesiącu, czyli za jeden posiłek i to niecały dawać zupkę, deserek itp.nie bardzo go rozumiem ![]() Ja za parę dnie wprowadzam marcheweczkę, etap soczków pomijam, z Niną też zaczynałam od papek i było ok, muszę zagęścić Kai kupkę ![]() ![]() Aguśka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Desia przeleci ten czas, nie smutaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
do dlatego zdecydowaliśmy że na zawsze. Ale wiesz to jest taki plan dziś a co będzie za parę lat tego najstarsi górale nie wiedzą. Może wygram w totka i zamieszkam na Maldiwach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
No to ladnie,ja najwiecej 18f... Cytat:
![]() Jak przestane karmic to do alkoholizmu wroce ![]() U nas jest przychodnia czynna 7 dni w tyg od 8 do 20,wiec ja tam chodze ze wszelkimi sprawami zdrowotnymi,chyba zeby cos mega powazne to emergency.
![]() |
#4210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez chce wracac, ale strach jest, zwlaszcza po naszych holidayach w Pl, i nie chodzi o to ze jestesmy tacy rozrzutni, bo nie jestesmy, tylko o te ceny wszystkiego, a wiadomo ze taniej nie bedzie, jak juz to drozej... ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() To moze i nasza dlugo otwarta..., musze sprawdzic. Dzieki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A stosunek cen do zarobków to masakra! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-14 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Gang Iren
|
No wlasnie.Np my wynajmowalismy mieszkanie 2 pokojowe kilka lat temu,kosztowalo to 1200 zl,czyli...cala moja wyplata!Teraz mamy 3 pokoje,czyli salon i dwie sypialnie,duza kuchnia i lazienka i placimy za nie nawet nie polowe wyplaty.Wiec roznica znaczna
![]() Mialam wam pisac,ze Eryk cos zaczyna przekonywac sie do smoczka.Czasem probuje mu dac,bo on tak strasznie mocno i czesto ssie paluszek.A do spania to juz koniecznie palec musi byc.No i robie podmianke na smoczek i kilka razy juz ssal go chetnie.Chyba wole jednak smoczek niz ten palec... Nasz polski sklep powoli zmienia sie w ksiegarnie.Maja tyle ksiazek!Ja tam wchodzic nie moge,bo wychodze z pustym portfelem.Ostatnio poszlam tylko po bulki i kielbase,a i zobaczyc czy Lech bezalkoholowy dojechal (bo juz czekam 3 tyg,a oni tlumacza,ze to przez Euro-akurat wszyscy na Euro pili bezalkoholowe piwo ![]() ![]()
#4214 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale są inne minusy tego, mieszkam bardzo blisko ukrainy, od nich to często się roi. Jest ten plus, że można papierosy kupić po niskiej cenie bo tylko za 5 zł, no i paliwo też taniej, ale z robotą jest fatalnie. Kiedyś moi teściowie z TŻ mieli duże gospodarstwo, trzymali krowy mieli 100 ha ziemi ale i pieniędzy im nie brakowało, tylko trzeba było harowac. Teraz nie ma krów, mało co ziemi zostało, pracy w mieście też nie ma, a za to co teraz się dzieje to nie da się krów trzymać, bo wszystko to co się dostanie za to mleko to idzie w pasze, opłaty, nawozy itp, i okazuje się, że trzeba jeszcze dokładać tylko nie wiadomo skąd wziąść. Ale tak jest jak w naszym rządzie patrzą tylko po swoich portfelach, szukają afer i zajmują się tym co nieistotne, nie rozumieją, że jeszcze trochę nie będzie tych biednych stać na jedzenie. Cytat:
Raczej nie sądzę, że małej się krzywda stanie jak jej podam coś już teraz. Lekarz mówi dlaczego miała bym nie dawać tego co można i zalecają po 4 miesiacu. Trudna decyzja mnie czeka, ale może uda mi się jakoś to rozegrać właściwie. Tak szczerze to jak by TŻ nie słyszał, że można już teraz coś dawać, to bym wcale nic nie mówiła tylko do 6 poczekała, a tak teściowa już zadowolona, że mała będzie jadła papki...
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Myslalam o tym,ale szczerze mowiac to ja wole tradycyjne ksiazki. I chcialabym w przyszlosci,gdy juz bede miec swoj dom miec duza biblioteczke ,widziec wszystki ukochane ksiazki na polkach.Kindle tego nie zastapi ![]()
![]() |
#4217 |
Gang Iren
|
O rany gdzie was wszystkie wywialo?
#4218 |
Zadomowienie
|
Wrzuciłam wam sporo fot na maila do obejrzenia
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- A no właśnie sama tak zaglądałam i się zdziwiłam, że aż taka u nas cisza ![]()
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
mnie wywiało do składania szafy, w końcu kupiliśmy tą szafę , co to o niej myśleliśmy 3 miesiące ,w końcu będzie gdzie upchnąc te wszystkie lumpy
![]() ![]() i tak sobie składałam tą szafę z tż i tak mi się chcę nowego lokum ,że hoho, no i wtedy perspektywa 3 dzieciątka jest bardziej realna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 |
Zadomowienie
|
Gosia ja juz wrocilam do alkoholizmu
![]() ![]() nie mam siły dzis, Mateusz tak marudzil caly dzien, ze praktycznie caly czas go nosiłam i plecy mnie tak bola i nogi , do tego siedzialam dwie godziny na fotelu dentystycznym i slyszalam jak TZ nieudolnie zabawial małego i jak dziecko jęczało, myslalam ,ze mnie cos strzeli, a tu nie moglam, sie ruszyc. dobrej nocy ![]()
#4221 |
Zakorzenienie
|
Padam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Mój śpioch
Załącznik 4777865
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-07-30 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | ||
Zakorzenienie
|
Evvcia śliczne ciuszki dl Laurki, na pewno będzie pięknie wyglądac
![]() ![]() eh, ciekawe kiedy my ochrzcimy Kajulę.. Pewnie dopiero pod koniec roku ![]() Cytat:
![]() ![]() Czekam na fotki Monia ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cotton z całęgo serca życzę Wam zdrówka! Włąśnie miałam też pytac o tę narośl? Rehabilitacją się nie martw, na pewno wszystko się wyprosuje, my też Kajulę rehabilitujemy i bardzo mi się podobają te cwiczenia ![]() Desia, coś ominęłam i nie wiem, gdzie Ty teraz się podziewasz? ![]() W POlsce, czy gdzieś poleciałaś (do Hiszpani??) My w poniedziałek idziemy z Kają na pobranie krwi - mam nadzieję, że wyniki Kajci się poprawią, że leki pomagają.. A w środę, może wreszcie uda się ze szczepieniem... Oby! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-07-14 o 22:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Wtajemniczenie
|
Witanko wieczorowa pora
![]() Aguska Wszystkiego Najlepszego z okazji 5-tej rocznicy ![]() Emigra Najlepszego Wszystkiego z okazji 6-tej rocznicy ![]() dla mojej Hanuli Wszystkiego Najlepszego i smacznego spania co noc najlepiej ciagiem 6h ...z okazji 4 miesiaca ![]() Jolka urwisie jak to nie wiesz gdzie sie podziewalas? ![]() ![]() Rybka a powinien u Was tez byc GP OUT OF HOURS ktory przyjmuje tez w weekend. moj telefon w naprawie wiec trudno mi Was nadrabiac, ale za 1,5 tyg juz bede bardziej uinternetowana jak telefon wroci ![]() my dzis mielismy dzien poza domem, rano sie pozarlismy z Tz, ale sie pogodzilismy jak to my i pojechalismy do znajomych a wczesniej do restauracji wloskiej na kawke i obiadek i pochodzilismy troche po sklepach, Hanka dobrze sie sprawowala, w knajpie pila sobie sama wode ze swojej butelki, dzis dalam jej butelke avent i chyba bardziej ja lubi niz TT - jak ona uwielbia wode, potrafi wypic 60ml jednorazowo. u znajomych pospala pol godzinki a tak to sie cieszyla do wszystkiego, malo dzis spala bo tylko 3x po 30min, a przewaznie lacznie spi ponad 4h w dzien, ale juz spi w koncu...tylko zobaczymy na jak dlugo ![]() lece tez spac - dobrej nocki Wam zycze. Lenka Kajulce i Tobie duzo zdrowka zycze. Malej dawno nie bylo (??) Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-07-14 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak przeszliśmy na mm, to lekarz zalecił by D dawac co drugi dzień. No ale to jeszcze muszę go podpytac jak to zrobic, gdy będę chciała wrócic do podawania mojego mleka. Poza tym w związku z kiepskimi wynikami krwi lekarz przepisał Kai jeszcze B6, kwas foliowy i żelazo w syropku (Kaja go uwielbia, i rzeczywiście jest smaczny!) ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Aguśka wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ślubu! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-07-14 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja tez sie nie moge doczekac kiedy zmienimy chate na wieksza,tylko kurcze fundusze by sie jakies przydaly,a jak na razie nic nie udaje mi sie odlozyc,bo wszystko trace ![]() Ale ci fajnie ... ![]()
![]() |
#4227 |
Zakorzenienie
|
Emigra mogłabyś przesłac linka z tą butelką z łyżeczką, bo gdzieś to przeoczyłąm
![]() ![]() Fajnie że Jula tak łądnie je! ![]() Cudne foty na mailu! Straszne zaległości mam.. Flower, jaki tam wolny Twój Morfik? ![]() ![]() Jolka Michałek podobny do Ciebie , słodziak ![]() Tynka śmiechowe to zdjęcie Twoich mężczyzn ![]() Karo_z, Roskape, Zariah, Tikki, cudne te Wasze dzieciaczki, napatrzec się nie mogę ![]() ![]() Monia Hanulka jak pięknie trzyma grzechotkę ![]() ![]() Cotton jaka cudna śmieszka z Twojej Lenki ![]() Desia cuuudne masz dzieciaczki, Vikunia rzeczywiście - podona chyba do Ciebie? Śliczna!!! I jakie ma cudo włoski ![]() Aguśka, Szymonek jaki śmieszek kochany! ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-07-14 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lena trzymam za Was kciuki Dziewczyny, całuski dla Kajulki ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie Adaś z Tż, a gdzie Ty jesteś? Nie smuc się ![]() Emigra dla Ciebie również gratulacje z okazji Waszej rocznicy! ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Monia buziaki dla Hanulki z okazji 4 miesięcy! ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-07-14 o 22:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda ,że masz takie smutki,ale to wszystko minie ![]() ![]() ![]() ps. dzisiaj sobie piwka nalałam 0, 5 szklaneczki ( prawdziwego) i dymusia puściłam ( parę maszków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.