Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-14, 09:54   #4201
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jutro mamy z mężem 5 rocznicę ślubu, ale jakos tego nie czuje szkoda...chyba nadmiar obowiazkow nie daje nam sie z tego ucieszyc...

Na mailu duzo nowych zdjec

MoniaHan super zdjecia! Hania to bardzo ładna dziewczynka, pięknie Ci rośnie

tikki slicznie jej w tej czapeczce, Andrea piekne ma oczka i oprawe oczu świetnie ja ubierasz, a babcia widac ma swietne poczucie humoru

Zariah pieknie stroisz Maleńką Śliczna jest Twoja córcia, nic tylko całusiać i tulic

Flowerbombka oj ten wyraz twarzy i to spojrzenie Morfeuszka pewnie "powali" nie jedną dziewczyne na kolana Przystojniaczek!

Jolkaa faajny ten Twoj Michałek..Oj Przystojniacha

tynka no minki Twoich chlopakow bezcenne A widok masz piękny z okienka, bardzo urokliwe msce

To super wiesci u Was! Ogladalam zdjecia, jaka duza juz Twoja córcia, jest urocza

Pieknie Eryczek przybiera

Ja widze bardzo duze podobienstwo Viki do Ciebie Jej spojrzenie jest takie jak Twoje
Ja ostatnio ogladalam swoje zdjecia i Szymon jest niesamowicie podobny do mnie jak bylammalutka. Filipek tez jednak On bardziej do meza.Wozeczek widze, ze sluzy bardzo, widac ze Małej jest bardzo w nim wygodnie

Ja tez dzis plakalam z bezradnosci, u nas tez na pewno skok, bo akurat jestesmy w 13 tygodniu. A Szymon od 2-3 dni jest placzliwy i absorbujacy, gorzej spi i je. Ale minie to, jednak umeczona jestem strasznie.
Biedna mala , ze do mnie podobna
Aguska - najlepszego z okazji rocznicy!
Nie zastanawiaj sie tylko wybywajcie na kolacje albo do kina, pozniej bedziesz zalowac jesli nie wyjdziecie!
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Bry

Na wstepie chce oddac holdy AGUSCE za polecenie tej buteleczki z LOVI z lyzeczka - mega wypas wczoraj mi przyszla i Julka wieczorna kaszke zmeczyla w 10 minut a tak to zawsze krzyczala na mnie ze sie ociagam z nakladaniem z talerzyka

My mamy dzisia 6 rocznice bycia razem jutro 2 rocznice slubu ale to zlecialo, dopiero co kiecke szukalam, restauracje sie zamawialo, USC itp ...

Bylysmy juz z Jula na zakupach, oczywiscie polowy rzeczy nie kupilam ale jeszcze sie pozniej przejde teraz moja gwiazda spi na balkonie, ja ogarnelam troche chatke, wstawilam pranko i oto jestem
Gratulacje i dla Was
No i brawa dla Julki za kaszke

Ja siedze smutna, Tz z Adasiem pojechali wlasnie
Jak ja przezyje 2 tygodnie bez mojego chlopca

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:12   #4202
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Ale za to jaka radosc bedzie gdy po rozlace sie spotkacie...
Dobrze,ze masz Viki ,to chociaz jest sie do kogo przytulic
Stary 2012-07-14, 10:24   #4203
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ale za to jaka radosc bedzie gdy po rozlace sie spotkacie...
Dobrze,ze masz Viki ,to chociaz jest sie do kogo przytulic
No ja wiem i chcialam przeciez zeby jechali, zeby Adas mial wakacje!
Tylko i tak mi smutno
Bedzie tam tez jego druga babcia i starszy brat, wiec Adas bedzie mial raj, tylko mamusia bedzie plakac

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-07-14 o 10:28
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:41   #4204
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Jolka a soczku z marcheweczki nie dawalas jeszcze? Mysle, ze nie rozpedzilas sie, poza tym jesli Małemu nic nic jest i dobrze toleruje to jest ok. To mozesz teraz zaczac pomalu wprowadzac papki z gotowanych warzyw zaczynajac od marchewki.

gosiu nie mamy planow. Mama nas wygania bo zostanie nam bez problemu z dzieciaczkami wieczorem jutro jak zasną ale ja sama nie wiem czy mam ochote gdzies isc...osttanio mamy ciezkie dni, pewnie przydaloby sie odreagowac ale jestem troszke zła na męża i nie mam ochoty nigdzie isc. No ale to glupie myslenie, bo wlasnie powinnismy pojsc. Ja najchetniej poszlabym sie gdzies wyspac

tikki za to teraz wyglada cudownie w tej czapeczce

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Wierze ze Tobie tez nie jest lekko, ale tak jak mowisz, za jakis czas bedzie lepiej
A co do szczepienia to dosc szybko u Was to 3 szczepienie, my idziemy 1 sierpnia
A no szybko bo jak zauważyłam to mi rozpisują szczepienie co 6 tyg od pierwszego. Mała w czwartek skończyła 18 tyg więc i 3 szczepienie.

Gratulację z okazji 5 rocznicy ślubu

Tak pisałam, ale pewnie mało kto spojrzał, że karmię piersią, a wczoraj spytałam o rozszerzanie diety i lekarz kazał mi podawać to co jest zalecane po 4. Tylko zastapić jeden posiłek, deserkiem, kaszką albo zupką. A tak na poważnie zacząć rozszerzanie diety po 6 miesiącu.

Jak myślicie co mam zrobić, posłuchać lekarza?

Maciek w nocy dostał gorączki. Wyszło mu chyba latanie boso po trawie, na szczęście tylko temperatura, Już widać, że dziecko mam większe nie płacze tylko bierze leki, kładzie sie na bajeczki i ogląda, a nawet się zdrzemnął, a jeszcze niedawno nie spał i marudził strasznie

Lecę sprzątać, mała dzisiaj wstała o 10 z tym wyjątkiem tylko, że między 4 a 6 rano zachciało jej się pobawić...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:01   #4205
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Euromilions i zdrapki to jeden z moich nalogow,ciekawe czy kiedys wygram wieksza kwote
jak wrócę będę grać
kiedyś wygrałam 100f w zdrapke

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Tak pisałam, ale pewnie mało kto spojrzał, że karmię piersią, a wczoraj spytałam o rozszerzanie diety i lekarz kazał mi podawać to co jest zalecane po 4. Tylko zastapić jeden posiłek, deserkiem, kaszką albo zupką. A tak na poważnie zacząć rozszerzanie diety po 6 miesiącu.
Musisz sama zdecydować kogo słuchać i wtedy trzymać się rad tylko tej jednej osoby. Jak już pisałam, ja zdecyowałam się na Światową Organizację Zdrowia (WHO) i trzymam się ich dyrektyw a oni zalecają przez 180 dni dziecko tylko i wyłącznie piersią karmić i poić.
Tak zdecydowałam bo co lekarz to opinia jeden mówi tak inny siak.
Ale wcale nie mówię, że ja mam rację i już. Po prostu trzeba się na coś zdecydować i tego trzymać.

A i jeszcze miałam napisać, że super masz na wsi. Dzieciaki mogą się bawić na powietrzu cały dzień. W mieście niestety typowe zabawy dziecięce jak gra w klasy czy w gumę zanikają na rzecz bajeczek w TV i komputera...

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:19   #4206
rybka13
Zakorzenienie

helol
Aguska i emigra gratulacje z okazji rocznic

My mamy 24lipca ale dopiero druga

Jolka dobrze Ci poszlo to rozszerzanie diety, ale Ty jak zwykle musisz ponarzekac hihih ;p

Gosia kolejny nalog...? :p

Zariah a propos Twojego wyjazdu do uk, widze ze juz sie zdecydowaliscie. Ale czemu od razu podjeliscie decyzje ze na stale? My np.zamierzamy wrocic jak corcia bedzie miala rozpoczac szkole, to jeszcze jest kilka latek. Wy tak nie chcecie? Bo wiem ze tez o szkole dla dziecka wam chodzilo.

Dziewczyny z uk, gdzie sie udac z wysypka na twarzy u niemowlaczka? Mowilam wczoraj Tz zeby jechac na emergency, ale powiedzial mi ze nas wysmieja ze to do GP trzeba, a byl piatek wieczor... No i nie wiem co robic, czekac do poniedzialku z tym? Nic malutkiej nie znika, nie podoba mi sie to bo to nie krostki tylko chropowate czerwone place na buzce :/ wiec to alergiczne na pewno.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Roksape ja nie wiem co Ci radzic w sprawie rozszerzania diety, bo u nas kategorycznie mowia NIE do 6msc, nawet nie przepajac. Na razie sie stosuje, przynajmniej do 5., potem zobaczymy... Po prostu podejmij jakas decyzje- tak jak mowi Zariah- mysle ze tak czy siak krzywdy dziecku nie zrobisz
Ja jestem w uk i wole sie stosowac do ich zalecen, w razie gdyby cos bylo nie tak po jakims pokarmie, zebym nie dostala opierniczu, ze sie nie slucham ich zalecen i chce byc madrzejsza... :/
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:23   #4207
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A no szybko bo jak zauważyłam to mi rozpisują szczepienie co 6 tyg od pierwszego. Mała w czwartek skończyła 18 tyg więc i 3 szczepienie.

Gratulację z okazji 5 rocznicy ślubu

Jak myślicie co mam zrobić, posłuchać lekarza?

Maciek w nocy dostał gorączki. Wyszło mu chyba latanie boso po trawie, na szczęście tylko temperatura, Już widać, że dziecko mam większe nie płacze tylko bierze leki, kładzie sie na bajeczki i ogląda, a nawet się zdrzemnął, a jeszcze niedawno nie spał i marudził strasznie

Lecę sprzątać, mała dzisiaj wstała o 10 z tym wyjątkiem tylko, że między 4 a 6 rano zachciało jej się pobawić...
Hej

zdrówka dla Maciusia , niech się szybko wykuruje

A co ma lekarz na myśli mówiąc rozszerzać na poważnie, bo przecież rozszerzanie diety to wlaśnie podawanie tak jak Tobie kazał po 4 miesiącu, czyli za jeden posiłek i to niecały dawać zupkę, deserek itp.nie bardzo go rozumiem
Ja za parę dnie wprowadzam marcheweczkę, etap soczków pomijam, z Niną też zaczynałam od papek i było ok, muszę zagęścić Kai kupkę bo coś często mi ucieka
Aguśka : roza: na rocznicę, idź gdzieś z Bocianem jak nie pojdziecie z okazji to bez okazji tym bardziej będzie trudno.

Desia przeleci ten czas, nie smutaj się
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:24   #4208
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
helol
Zariah a propos Twojego wyjazdu do uk, widze ze juz sie zdecydowaliscie. Ale czemu od razu podjeliscie decyzje ze na stale? My np.zamierzamy wrocic jak corcia bedzie miala rozpoczac szkole, to jeszcze jest kilka latek. Wy tak nie chcecie? Bo wiem ze tez o szkole dla dziecka wam chodzilo.
tak o szkołę też. Wiesz ja już wróciłam po 5latach na emigracji i wiem, że nie mam tu czego szukać. Spróbowałam i nie wyszło. I nie wiem czy kolejne 5 lat coś zmieni. Jeśli się nasz kraj diametralnie zmieni na lepsze to może wrócę, ale jeśli nie to nie ma to sensu. Dlaczego za 5 lat miałoby mi wyjść jak teraz mi nie wyszło? O to chodzi. Chciałabym gdzieś zapuścić korzenie, mieć własne miejsce na świecie. Po przez ostatnie lata wszystko było tylko takie tymczasowe...
do dlatego zdecydowaliśmy że na zawsze.
Ale wiesz to jest taki plan dziś a co będzie za parę lat tego najstarsi górale nie wiedzą. Może wygram w totka i zamieszkam na Maldiwach ... ale tak serio to nie wiadomo co się wydarzy ale na dzień dzisiejszy myślę, że wrócimy na zawsze.

Stary 2012-07-14, 11:45   #4209
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ja bym posluchala lekarza.Powinien wiedziec co mowi skoro tak zaleca.

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
jak wrócę będę grać
No to ladnie,ja najwiecej 18f...

Cytat:
Gosia kolejny nalog...?

Dziewczyny z uk, gdzie sie udac z wysypka na twarzy u niemowlaczka? Mowilam wczoraj Tz zeby jechac na emergency, ale powiedzial mi ze nas wysmieja ze to do GP trzeba, a byl piatek wieczor... No i nie wiem co robic, czekac do poniedzialku z tym? Nic malutkiej nie znika, nie podoba mi sie to bo to nie krostki tylko chropowate czerwone place na buzce :/ wiec to alergiczne na pewno.
Ano troche tych nalogow mam niestety
Jak przestane karmic to do alkoholizmu wroce

U nas jest przychodnia czynna 7 dni w tyg od 8 do 20,wiec ja tam chodze ze wszelkimi sprawami zdrowotnymi,chyba zeby cos mega powazne to emergency.
Stary 2012-07-14, 11:52   #4210
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
tak o szkołę też. Wiesz ja już wróciłam po 5latach na emigracji i wiem, że nie mam tu czego szukać. Spróbowałam i nie wyszło. I nie wiem czy kolejne 5 lat coś zmieni. Jeśli się nasz kraj diametralnie zmieni na lepsze to może wrócę, ale jeśli nie to nie ma to sensu. Dlaczego za 5 lat miałoby mi wyjść jak teraz mi nie wyszło? O to chodzi. Chciałabym gdzieś zapuścić korzenie, mieć własne miejsce na świecie. Po przez ostatnie lata wszystko było tylko takie tymczasowe...
do dlatego zdecydowaliśmy że na zawsze.
Ale wiesz to jest taki plan dziś a co będzie za parę lat tego najstarsi górale nie wiedzą. Może wygram w totka i zamieszkam na Maldiwach ... ale tak serio to nie wiadomo co się wydarzy ale na dzień dzisiejszy myślę, że wrócimy na zawsze.
Rozumiem, to koniecznie zagraj w ta loterie
Ja tez chce wracac, ale strach jest, zwlaszcza po naszych holidayach w Pl, i nie chodzi o to ze jestesmy tacy rozrzutni, bo nie jestesmy, tylko o te ceny wszystkiego, a wiadomo ze taniej nie bedzie, jak juz to drozej...

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:

U nas jest przychodnia czynna 7 dni w tyg od 8 do 20,wiec ja tam chodze ze wszelkimi sprawami zdrowotnymi,chyba zeby cos mega powazne to emergency.
Dobra mysl, moze wtedy zapomnisz o pozostalych nalogach

To moze i nasza dlugo otwarta..., musze sprawdzic. Dzieki
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 12:01   #4211
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem, to koniecznie zagraj w ta loterie
Ja tez chce wracac, ale strach jest, zwlaszcza po naszych holidayach w Pl, i nie chodzi o to ze jestesmy tacy rozrzutni, bo nie jestesmy, tylko o te ceny wszystkiego, a wiadomo ze taniej nie bedzie, jak juz to drozej...
no właśnie, ale nie chodzi tylko o ceny. Też i ludzi. Niemiłą obsługę w sklepie, w urzędach, w szpitalach. O szefów, którzy wykorzystują pracowników, płacą im pod stołem (to tak rozpowszechnione, że nikt się nie dziwi temu). W spzitalu na pytanie co za czopek mi podają (bo lubię wiedzieć co pcham w mój organizm) pielęgniarka do mnie żebym sobie głowy nie zawracała bo to pigułka szczęścia!!! Matko... w szpitalach tam gdzie mieszkałam za takie zachowanie pielęgniarka miałaby dyscyplinarkę. A tu jak jej zwróciłam uwagę to się w głos zaśmiała i poszła sobie
A stosunek cen do zarobków to masakra!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-14, 12:34   #4212
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, ale nie chodzi tylko o ceny. Też i ludzi. Niemiłą obsługę w sklepie, w urzędach, w szpitalach. O szefów, którzy wykorzystują pracowników, płacą im pod stołem (to tak rozpowszechnione, że nikt się nie dziwi temu). W spzitalu na pytanie co za czopek mi podają (bo lubię wiedzieć co pcham w mój organizm) pielęgniarka do mnie żebym sobie głowy nie zawracała bo to pigułka szczęścia!!! Matko... w szpitalach tam gdzie mieszkałam za takie zachowanie pielęgniarka miałaby dyscyplinarkę. A tu jak jej zwróciłam uwagę to się w głos zaśmiała i poszła sobie
to są najwidoczniej sfrustrowani ludzie, ale skoro jest tak jak jest ( czyt. źle) to chyba nie ma co się dziwić, wyżywają się nie na szefie , co im płaci 1000 zł tylko na petentach , przykre to , ale nie sądzę ,żeby coś się zmieniło tam gdzie ludziom jest dobrze tam są ludzie mili, takie moje zdanie

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-07-14 o 12:35
Stary 2012-07-14, 12:34   #4213
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
No wlasnie.Np my wynajmowalismy mieszkanie 2 pokojowe kilka lat temu,kosztowalo to 1200 zl,czyli...cala moja wyplata!Teraz mamy 3 pokoje,czyli salon i dwie sypialnie,duza kuchnia i lazienka i placimy za nie nawet nie polowe wyplaty.Wiec roznica znaczna

Mialam wam pisac,ze Eryk cos zaczyna przekonywac sie do smoczka.Czasem probuje mu dac,bo on tak strasznie mocno i czesto ssie paluszek.A do spania to juz koniecznie palec musi byc.No i robie podmianke na smoczek i kilka razy juz ssal go chetnie.Chyba wole jednak smoczek niz ten palec...

Nasz polski sklep powoli zmienia sie w ksiegarnie.Maja tyle ksiazek!Ja tam wchodzic nie moge,bo wychodze z pustym portfelem.Ostatnio poszlam tylko po bulki i kielbase,a i zobaczyc czy Lech bezalkoholowy dojechal (bo juz czekam 3 tyg,a oni tlumacza,ze to przez Euro-akurat wszyscy na Euro pili bezalkoholowe piwo ),a wyszlam z ksiazkami na ktore wydalam 50f ... Oczywiscie musialam je schowac przed mezem
Stary 2012-07-14, 12:56   #4214
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
jak wrócę będę grać

Musisz sama zdecydować kogo słuchać i wtedy trzymać się rad tylko tej jednej osoby. Jak już pisałam, ja zdecyowałam się na Światową Organizację Zdrowia (WHO) i trzymam się ich dyrektyw a oni zalecają przez 180 dni dziecko tylko i wyłącznie piersią karmić i poić.
Tak zdecydowałam bo co lekarz to opinia jeden mówi tak inny siak.
Ale wcale nie mówię, że ja mam rację i już. Po prostu trzeba się na coś zdecydować i tego trzymać.

A i jeszcze miałam napisać, że super masz na wsi. Dzieciaki mogą się bawić na powietrzu cały dzień. W mieście niestety typowe zabawy dziecięce jak gra w klasy czy w gumę zanikają na rzecz bajeczek w TV i komputera...
Fakt, faktem mam naprawdę fajnie na wsi bo i spokój a i nie duża ta moja wieś więc i ruch nie jest duży. Dzieciaki tak jak mówisz bawią się w gume i klasy i ja się cieszę, że i moje też tak będą. Z resztą syn tylko wstaje, zje i goni na dwór, nie ma go w domu prawie przez cały dzień. Mam trochę fot z podwórka i ogródka więc wam pokaże co nieco.

Ale są inne minusy tego, mieszkam bardzo blisko ukrainy, od nich to często się roi. Jest ten plus, że można papierosy kupić po niskiej cenie bo tylko za 5 zł, no i paliwo też taniej, ale z robotą jest fatalnie. Kiedyś moi teściowie z TŻ mieli duże gospodarstwo, trzymali krowy mieli 100 ha ziemi ale i pieniędzy im nie brakowało, tylko trzeba było harowac. Teraz nie ma krów, mało co ziemi zostało, pracy w mieście też nie ma, a za to co teraz się dzieje to nie da się krów trzymać, bo wszystko to co się dostanie za to mleko to idzie w pasze, opłaty, nawozy itp, i okazuje się, że trzeba jeszcze dokładać tylko nie wiadomo skąd wziąść. Ale tak jest jak w naszym rządzie patrzą tylko po swoich portfelach, szukają afer i zajmują się tym co nieistotne, nie rozumieją, że jeszcze trochę nie będzie tych biednych stać na jedzenie.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej

zdrówka dla Maciusia , niech się szybko wykuruje

A co ma lekarz na myśli mówiąc rozszerzać na poważnie, bo przecież rozszerzanie diety to wlaśnie podawanie tak jak Tobie kazał po 4 miesiącu, czyli za jeden posiłek i to niecały dawać zupkę, deserek itp.nie bardzo go rozumiem
Ja za parę dnie wprowadzam marcheweczkę, etap soczków pomijam, z Niną też zaczynałam od papek i było ok, muszę zagęścić Kai kupkę bo coś często mi ucieka
Aguśka : roza: na rocznicę, idź gdzieś z Bocianem jak nie pojdziecie z okazji to bez okazji tym bardziej będzie trudno.

Desia przeleci ten czas, nie smutaj się

Raczej nie sądzę, że małej się krzywda stanie jak jej podam coś już teraz. Lekarz mówi dlaczego miała bym nie dawać tego co można i zalecają po 4 miesiacu. Trudna decyzja mnie czeka, ale może uda mi się jakoś to rozegrać właściwie. Tak szczerze to jak by TŻ nie słyszał, że można już teraz coś dawać, to bym wcale nic nie mówiła tylko do 6 poczekała, a tak teściowa już zadowolona, że mała będzie jadła papki...
Stary 2012-07-14, 13:37   #4215
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
to są najwidoczniej sfrustrowani ludzie, ale skoro jest tak jak jest ( czyt. źle) to chyba nie ma co się dziwić, wyżywają się nie na szefie , co im płaci 1000 zł tylko na petentach , przykre to , ale nie sądzę ,żeby coś się zmieniło tam gdzie ludziom jest dobrze tam są ludzie mili, takie moje zdanie
zgadzam się z Tobą. Mam nadzieję, że się to wkrótce zmieni ...bo Polska to fajny kraj jest, ma potencjał...

Cytat:
Nasz polski sklep powoli zmienia sie w ksiegarnie.Maja tyle ksiazek!Ja tam wchodzic nie moge,bo wychodze z pustym portfelem.Ostatnio poszlam tylko po bulki i kielbase,a i zobaczyc czy Lech bezalkoholowy dojechal (bo juz czekam 3 tyg,a oni tlumacza,ze to przez Euro-akurat wszyscy na Euro pili bezalkoholowe piwo ),a wyszlam z ksiazkami na ktore wydalam 50f ... Oczywiscie musialam je schowac przed mezem
dlatego ja kupiłam kindle i mam tyle książek ile chce polecam!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-14, 14:12   #4216
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
zgadzam się z Tobą. Mam nadzieję, że się to wkrótce zmieni ...bo Polska to fajny kraj jest, ma potencjał...

dlatego ja kupiłam kindle i mam tyle książek ile chce polecam!

Myslalam o tym,ale szczerze mowiac to ja wole tradycyjne ksiazki.
I chcialabym w przyszlosci,gdy juz bede miec swoj dom miec duza biblioteczke ,widziec wszystki ukochane ksiazki na polkach.Kindle tego nie zastapi
Stary 2012-07-14, 19:47   #4217
gosia261282
Gang Iren

O rany gdzie was wszystkie wywialo?
Stary 2012-07-14, 19:48   #4218
Roksape
Zadomowienie

Wrzuciłam wam sporo fot na maila do obejrzenia

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
A no właśnie sama tak zaglądałam i się zdziwiłam, że aż taka u nas cisza
Stary 2012-07-14, 20:11   #4219
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
mnie wywiało do składania szafy, w końcu kupiliśmy tą szafę , co to o niej myśleliśmy 3 miesiące ,w końcu będzie gdzie upchnąc te wszystkie lumpy fajna jest, wzięłam bez szyb, bo jednak trochę się bałam jak to będzie z dzieciorkami i szybami

i tak sobie składałam tą szafę z tż i tak mi się chcę nowego lokum ,że hoho, no i wtedy perspektywa 3 dzieciątka jest bardziej realna w robocie mnie zapierniczą, ale co mi tam ? raz się żyje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-14, 20:15   #4220
tynka88
Zadomowienie

Gosia ja juz wrocilam do alkoholizmu

nie mam siły dzis, Mateusz tak marudzil caly dzien, ze praktycznie caly czas go nosiłam i plecy mnie tak bola i nogi , do tego siedzialam dwie godziny na fotelu dentystycznym i slyszalam jak TZ nieudolnie zabawial małego i jak dziecko jęczało, myslalam ,ze mnie cos strzeli, a tu nie moglam, sie ruszyc.

dobrej nocy

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:23   #4221
tikki85
Zakorzenienie

Padam . Dziś były moje bratanice, więc dzień pełen wrażeń. Andrea nie umie spać jak jest dużo ludzi, ale ładnie przetrwała . Pospała trochę na spacerze zasypiając w wózeczku - drugi raz w życiu . I ładnie zasnęła przed 20.00 po kąpieli. Pewnie jest tak zmęczona, że będzie spała do 3 . Dziewczyny zostały na noc
Stary 2012-07-14, 21:44   #4222
karolca
Zakorzenienie

Mój śpioch
Załącznik 4777865

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-07-30 o 13:07
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 21:57   #4223
lena_mi
Zakorzenienie

Evvcia śliczne ciuszki dl Laurki, na pewno będzie pięknie wyglądac Koniecznie wrzuc zdjęcia. Powodzenia jutro!

eh, ciekawe kiedy my ochrzcimy Kajulę.. Pewnie dopiero pod koniec roku

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
u mnie tez masakra z wlosami, wiec chyba zetne na boba - tak na dlugosc brody, bo musze caly czas zwiazywac bo inaczej to bylyby wszedzie i Hanka mi je ciagaCotton sliczna Lenka
tez wrzucilam kilka otek.
Uwielbiam fryzurki na boba, sama się zastanawiam bo też juz mi troche wypadają, ale z drugiej strony szkoda zapuszczania ale pewnie w końcu się obetnę
Czekam na fotki Monia

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:

Lenka super ze Kajunia taka grzeczna! No i buziaczki dla Niej z okazji 3 mcyNie wiem jak Ty to robisz, to dla Ciebie duzy podziw jak dajesz rade na lezaco opiekowac sie Małą.
Dzięki Aguś, po prostu - nie mam wyjścia. Staram się coraz więcej chodzic (ale tylko w gorsecie, a to taki dziwny gorset jest, co to usztywnia od pasa do szyi i jest mega niewygodny), dzis nawet w końcu po tygodniu wyszłam z domu na króciutko (oczywiście dziwnie się na mnie ludzie patrzą ), pewnie to jutro rano odchoruję (bo rano boli najbardziej), no ale już nie mogłam wytrzymac. Ale niestety Kajulki sama nie podniosę jeszcze długo...

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cotton z całęgo serca życzę Wam zdrówka!
Włąśnie miałam też pytac o tę narośl?
Rehabilitacją się nie martw, na pewno wszystko się wyprosuje, my też Kajulę rehabilitujemy i bardzo mi się podobają te cwiczenia

Desia, coś ominęłam i nie wiem, gdzie Ty teraz się podziewasz?
W POlsce, czy gdzieś poleciałaś (do Hiszpani??)

My w poniedziałek idziemy z Kają na pobranie krwi - mam nadzieję, że wyniki Kajci się poprawią, że leki pomagają.. A w środę, może wreszcie uda się ze szczepieniem... Oby!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-07-14 o 22:00
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 21:57   #4224
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witanko wieczorowa pora

Aguska Wszystkiego Najlepszego z okazji 5-tej rocznicy i co poszliscie gdzies?

Emigra Najlepszego Wszystkiego z okazji 6-tej rocznicy

dla mojej Hanuli Wszystkiego Najlepszego i smacznego spania co noc najlepiej ciagiem 6h ...z okazji 4 miesiaca

Jolka
urwisie jak to nie wiesz gdzie sie podziewalas? fajnie ze sie odezwalas.

Rybka a powinien u Was tez byc GP OUT OF HOURS ktory przyjmuje tez w weekend.

moj telefon w naprawie wiec trudno mi Was nadrabiac, ale za 1,5 tyg juz bede bardziej uinternetowana jak telefon wroci

my dzis mielismy dzien poza domem, rano sie pozarlismy z Tz, ale sie pogodzilismy jak to my i pojechalismy do znajomych a wczesniej do restauracji wloskiej na kawke i obiadek i pochodzilismy troche po sklepach, Hanka dobrze sie sprawowala, w knajpie pila sobie sama wode ze swojej butelki, dzis dalam jej butelke avent i chyba bardziej ja lubi niz TT - jak ona uwielbia wode, potrafi wypic 60ml jednorazowo.
u znajomych pospala pol godzinki a tak to sie cieszyla do wszystkiego, malo dzis spala bo tylko 3x po 30min, a przewaznie lacznie spi ponad 4h w dzien, ale juz spi w koncu...tylko zobaczymy na jak dlugo
lece tez spac - dobrej nocki Wam zycze.

Lenka Kajulce i Tobie duzo zdrowka zycze.

Malej dawno nie bylo (??)

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-07-14 o 22:00
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 22:07   #4225
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Jakie witaminy podajecie swoim dzieciom?? Bo Oskar kończy w przyszlym tygodniu 3 miesiące i położna powiedziała mi że kupić witamine A i D3 a w aptece powiedziano mi że chyba się pomyliła bo A jest dla dorosłych... i muszę w poniedziałek iść do lekarza się dowiedzieć.
Nikki, my od wyjścia ze szpitala dajemy K+D3. Teraz po skończonym 3 miesiącu odstawiamy K i dajemy tylko D3 (może lekarca chodziło włąśnie o K, choc to dziwne bo po 3 miesiącu zazwyczaj każą odstawic).
Teraz jak przeszliśmy na mm, to lekarz zalecił by D dawac co drugi dzień. No ale to jeszcze muszę go podpytac jak to zrobic, gdy będę chciała wrócic do podawania mojego mleka.

Poza tym w związku z kiepskimi wynikami krwi lekarz przepisał Kai jeszcze B6, kwas foliowy i żelazo w syropku (Kaja go uwielbia, i rzeczywiście jest smaczny!)

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Aguśka wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ślubu! Duuużo, duuużo miłości Mam nadzieję, że miło spędziliście dzionek

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-07-14 o 22:09
Stary 2012-07-14, 22:11   #4226
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
mnie wywiało do składania szafy, w końcu kupiliśmy tą szafę , co to o niej myśleliśmy 3 miesiące ,w końcu będzie gdzie upchnąc te wszystkie lumpy fajna jest, wzięłam bez szyb, bo jednak trochę się bałam jak to będzie z dzieciorkami i szybami

i tak sobie składałam tą szafę z tż i tak mi się chcę nowego lokum ,że hoho, no i wtedy perspektywa 3 dzieciątka jest bardziej realna w robocie mnie zapierniczą, ale co mi tam ? raz się żyje
Pochwal sie ta szafa!Jaka to,bom ciekawa (jak zwykle)
Ja tez sie nie moge doczekac kiedy zmienimy chate na wieksza,tylko kurcze fundusze by sie jakies przydaly,a jak na razie nic nie udaje mi sie odlozyc,bo wszystko trace

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Gosia ja juz wrocilam do alkoholizmu

Ale ci fajnie ...
Stary 2012-07-14, 22:17   #4227
lena_mi
Zakorzenienie

Emigra mogłabyś przesłac linka z tą butelką z łyżeczką, bo gdzieś to przeoczyłąm Dzięki z góry
Fajnie że Jula tak łądnie je!

Cudne foty na mailu! Straszne zaległości mam..

Flower, jaki tam wolny Twój Morfik? Myślałam, że się dogadałyśmy
Jolka Michałek podobny do Ciebie , słodziak
Tynka śmiechowe to zdjęcie Twoich mężczyzn
Karo_z, Roskape, Zariah, Tikki, cudne te Wasze dzieciaczki, napatrzec się nie mogę (Tikki śmeiszniutkie te minki Andrei z otwartą buźką, hihi, uśmiałam się
Monia Hanulka jak pięknie trzyma grzechotkę Cudnie razem wyglądacie
Cotton jaka cudna śmieszka z Twojej Lenki
Desia cuuudne masz dzieciaczki, Vikunia rzeczywiście - podona chyba do Ciebie? Śliczna!!! I jakie ma cudo włoski
Aguśka, Szymonek jaki śmieszek kochany! A Filipek jaki duży, urósl chyba cio?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-07-14 o 22:31

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-14, 22:20   #4228
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez sie nie moge doczekac kiedy zmienimy chate na wieksza,tylko kurcze fundusze by sie jakies przydaly,a jak na razie nic nie udaje mi sie odlozyc,bo wszystko trace

Ale ci fajnie ...
to taka zwykła z Ikei , na ciuchy, z systemu pax, nie mam foty nawet

Monia dla Haniulki z okazji 4 miesiąca i oby Twoje senne życzenie się spełniło

Lena
trzymam za Was kciuki Dziewczyny, całuski dla Kajulki kochanej i grzecznej( coś w tym imieniu chyba jest,że się nam grzeczne panny trafiły) a dla Ciebie dużo sił niedługo ta zła karta się od Was odwróci , musi
Stary 2012-07-14, 22:43   #4229
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Biedna mala , ze do mnie podobna
Aguska - najlepszego z okazji rocznicy!
Nie zastanawiaj sie tylko wybywajcie na kolacje albo do kina, pozniej bedziesz zalowac jesli nie wyjdziecie!

Gratulacje i dla Was
No i brawa dla Julki za kaszke

Desia jaka biedna małą, piękne jesteście dziewczyny!

A gdzie Adaś z Tż, a gdzie Ty jesteś?
Nie smuc się

Emigra dla Ciebie również gratulacje z okazji Waszej rocznicy!

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Ja przez to wszystko trochę sobie niestety pofolgowałam Stres mnie zżarł i niestety mój nałóg mnie odnalazł, ale mam nadzieję, że tylko na chwilę..

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
i ja też czekam na dzień kiedy zmienimy mieszkanie! oj jak o tym marzę!

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Monia buziaki dla Hanulki z okazji 4 miesięcy!

Cytat:
Lena trzymam za Was kciuki Dziewczyny, całuski dla Kajulki kochanej i grzecznej( coś w tym imieniu chyba jest,że się nam grzeczne panny trafiły) a dla Ciebie dużo sił niedługo ta zła karta się od Was odwróci , musi

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-07-14 o 22:39
Stary 2012-07-14, 22:52   #4230
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Desia jaka biedna małą, piękne jesteście dziewczyny!

A gdzie Adaś z Tż, a gdzie Ty jesteś?
Nie smuc się

Emigra dla Ciebie również gratulacje z okazji Waszej rocznicy!

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Ja przez to wszystko trochę sobie niestety pofolgowałam Stres mnie zżarł i niestety mój nałóg mnie odnalazł, ale mam nadzieję, że tylko na chwilę..

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

i ja też czekam na dzień kiedy zmienimy mieszkanie! oj jak o tym marzę!

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Monia buziaki dla Hanulki z okazji 4 miesięcy!

Lenka właśnie słucham sobie muzyczki i jejku jak ja bym sobie poszła " w tango" , jak za starych czasów, ale takich baletów jak kiedyś to już nie będzie...rozważania starzej pani
szkoda ,że masz takie smutki,ale to wszystko minie ubzdryngolimy się kiedyś razem i zapalimy ćmika , a nawet paczkę

ps. dzisiaj sobie piwka nalałam 0, 5 szklaneczki ( prawdziwego) i dymusia puściłam ( parę maszków ), na balkonie, świerszcze grały, maciejka pachniała, normalnie poczułam ten klimacik wakacyjny , uwielbiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości