|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Myślę, że znaczenie ma głównie to, co je mama karmiąca (a ja jem wszystko poza całą czekoladą, czosnkiem i cebulą).
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
No dzieciaczki w łóżkach. Szymon zjadl 150 ml mleczka z kleiczkiem i śpi, Filip zasypia
![]() Cytat:
![]() I tez tak robilam, ze do termosu wlewalam ciepla wode, teraz znow musze sie przestawic. Bo jednak jak karmilam piersia to bylo o wiele łatwiejsze. Kiedy Szymonkowi chcialo sie pic czy jesc nic nie musialam szykowac tylko wyjac cyca, no i nie musialam sie zastanawiac czy chce mu sie pic czy jesc, on sam decydowal o dlugosci ssania. No i nie musialam myslec ile zrobic mleczka...Fajne to bylo.... No i dlatego jeszcze nocne i ranne karmienia piersia zostawilam zeby m.in.nie meczyc sie, a w piersiach akurat fajnie sie zbiera mleczko na ten czas ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-07-15 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan Andrea też czasami puszcza śmierdzące pierdzioszki jak ją karmię
![]() Moje bratanice zostały do dziś do 18.00 i wcale nie chciały jechać do domu. Ta starsza (9lat) bardzo chce pomagać przy Andrei, a młodsza (4,5lat) śmieje się do Małej a ona do niej ![]() Karolca śliczny ten twój mały szczebelkożerca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Karolka - śliczności z Ewelkinki, uwielbiam patrzeć na jej fotki. A ta jek gryzie łóżeczko jest super! Ewcisz - bardzo ładnie wyglądałyście na chrzcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do maila to: Aguśka - słodkie chłopaki. I masz rację Filipek tatowy a Szymonek mamusiowy jest (o wygląd i mimikę chodzi). ![]() konia - dziewuszki masz cudne i fajnie że się Nina Kają tak ładnie zajmuje ![]() Roksape ![]() ![]() karo - muszę powiedzieć że śliczna z Ciebie dziewczyna (choć chyba już to mówiłam kiedyś ![]() tynka - miny chłopców bezcenne! ![]() Jolka - Michaś słodziak. Ile ma włosków już ciemnych! Flower - Morfeuszek na podrywacza rośnie! A te rzęsy ![]() ![]() Dziewczyny poprztykałam się z mamą trochę ![]() Już się pogodziłyśmy ale ja się nie lubię z nią kłócić. Poszło o Elizę oczywiście. Byliśmy u rodziców na obiedzie, Eliza marudna zaczęła troszkę popłakiwać a moja mama na to żeby mój tata ją wziął na ręce i zabawił. Ja od razu powiedziałam że uważam to za zły pomysł ale nikt mnie nie chciał słuchać. Więc tata się stara i zabawia a moje dziecko coraz bardziej nieszczęśliwe. Powiedziałam, że tak myślałam że nic z tego nie będzie. A moja mama- zostaw ją niech popłacze to się przyzwyczai. No i próbowałam jej tłumaczyć, że w ten sposób jej raczej nie nauczę zaufania do ludzi. Na co moja mama do mnie że jestem za miękka- potem w sklepie mi będzie sceny urządzać o zabawki itd. No więc się zdenerwowałam trochę ale spokojnie jej tłumaczyłam, że ja Elize we wszystkim nie ustępuje ale skoro widzę, że sie boi to chyba bez sensu na siłę płaczące dziecko zabawiać i że ona mnie wychowała i moją siostrę tak jak uważała za stosowne, a ja Elizę po swojemu chcę. A moja mama w płacz ![]() ![]() Masakra. Nie wiem jak to zrobić żeby Eliza była bardziej odważna do ludzi. Ale chyba nie w ten sposób, co? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy w imieniu Ewelinki
![]() ![]() ![]() Wrzuciłam na maila fotki Ewelinki z tatą ![]() Poza tym wiecie co ![]() ![]() ![]() teraz leży na łózku i dyskutuje z wiszącą pod lampą zabawką ![]()
#4266 |
Wtajemniczenie
|
Ojej to faktycznie Zariah nie dziwie sie Tobie ze sie zdenerwowalas na mame - ja tez bym nie pozwolila wtedy zabawiac dziecko kiedy widze ze nie ma na to ochoty. tak samo mielismy wczoraj u naszych znajomych, Hania ziewa i widze ze juz oczka male i chce spac a kolega do niej zagaduje, zaczepia i zabawia - wiec mowie do niego ze Kuba ona chce spac juz jej nie zagaduj...troche sie mu glupio zrobilo, ale to juz jego problem, my matki mamy prawo powiedziec jesli nam cos nie pasuje i to my znamy swoje dzieci najlepiej.
wlasnie rozmawialam z moja mama przez telefon i jak jej opowiadam o Hani to mama mowi ze ja bylam taka sama urwisowata i sie uspokoilam troche ok 8 miesiaca.mowic zaczelam zanim mialam roczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ninka to tak się zajmuje ładnie....ale 5 minut i już Jej nie ma ![]() No ale dzisiaj znów ma gorączkę, chyba jednak antybiotyk będzie potrzebny . Dziękuję za komplementy ![]() ![]() ![]() Aguśka fajnie ,że randka udana ![]() ![]() ![]() ![]() Zariah dzieci są różne, jedne bardziej bojaźliwe, drugie mniej , z czasem to przechodzi, ja panicznie reagowałam na jednego kuzyna, miałam coś koło 2 lat , do dzisiaj pamiętam, samo przeszło, Eliza jeszcze za mała ,żeby rozumieć cokolwiek ,więc na siłę nie ma sensu.Moja Nina płakała jak dziadka widziała( ogólnie facetów się bała innych oprócz tż ) ,że hoho, to się zaczęło jak miała z 10 miesięcy, potem minęło , teraz boi się jednego wuja, wstydzi się i jak on jest w pobliżu to zamyka oczy , tak śmiesznie ![]() Mamie pewnie przekręca intencje tego co mówisz, może zrozumiała ,że uważasz ,że źle Was wychowywała itd. znam to z doświadczenia własnego>Dobrze ,że się pogodziłyście , to najważniejsze, wyjaśnicie sobie na spokojnie , bo tak w nerwach to wiadomo coś się chlapnie czasem ![]() Zariah proszę mi polecić jakąś dobrą książkę na wakacje, mam takie tyły ,że aż wstyd.Czuję,że masz dobry gust ![]() Gosia jak Wiki ? Co u lekarza? Ja jutro idę, tak miałam iść po receptę na szczepionkę, a teraz to już muszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aguska to Ty masz 3 piersi? ![]() ![]() Sorki, nie moglam sie opanowac ![]() Cytat:
Co do kupek to nie pamietam czy jestes na piersi czy na mm? Bo jesli mm to sa specjalne mleczka - bebilon ma dla dzieci ze sklonnoscia do kolek i zaparc. Moze inne tez maja? A jesli na piersi to pojedz rozluzniajace produkty np jablko i wtedy lenka wyciagnie to od Ciebie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4269 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() dzis Mateuszek ma dobry humor, co prawda nocka taka sobie , bo od 1 do 4 bylo wiercenie sie i marudzenie, po 4 obudzil sie na dobre, zwymiotowal i zrobil duza kupe, ale pozniej mu chyab ulzylo i pospalismy do 11. Maly zostal dzis z moimi rodzicami , aja ruszylam na zakupy i kupilam Mateuszkowi ubranko na chrzciny i sobie sukienke, do sukienki sie TZ nie przyznalam, bedzie mial niespodzianke ![]() Ja wlosów nie obetne chyba nigdy , bo Mateusz ma taka radoche, jak zwiaze sobie wysoko kucyka i nim majdam na prawo i lewo, zer nic go tak nie rozśmiesza ![]() mnie sie imprezka szykuje 4 sierpnia i pod koniec sierpnia, wyruszymy z TZ na disco ![]() Monia Mateuszek tak ma takie dziwne spanie czasem, np wczoraj spal i plakal przez sen, a za chwile smiał sie na głos tez przez sen ![]() Co do kupek, to po mm Mateusz robi raz dziennie, albo raz na dwa dni, kupa jest zazwyczaj gęsta, po bebilonie była smierdzaca, a po bebiko juz tak nie smierdzi, najgorsze bąki były po moim mleku, teraz sa bezzapachowe ![]() KArolca ,ale Ewelinka jest wściekła ![]() ![]() Ewcisz super sie prezentowalyscie z córcią ![]() Aguśka, Szymonek jest bardzo podobny do Ciebie, nie dziwne że tak kocha cycusia ![]() Konia, ale Kaja mała akrobatka, Mateusz jeszcze stopki nei siegnął, ale za to jak go przewijam łapie i ciagnie sie za siusiaka ![]() Jolka , Flower ,ale macie przystojniaków ![]() Roksape cudowne masz dzieciaczki, bardzo podobne do siebie ![]() Ziariah, ja zauwazylam ,ze Mateuszek reaguje płaczem i strachem na innych ludzi, jezeli i ja sie denerwuje.Ostatnio bylismy u ciotki mojego TZ i ja sie strasznie martwilam ,ze zacznnie sie drzec, ze nie bede umiala go uspokoic i tak sie stalo, bylo darcie nie z tej ziemi. Aguska fajnie ze udało wam sie wyskoczyc z mężem na randke ![]() Karo slicznie wygladasz a Piotrus jest bardzo podobny do Twojego TZ ![]() Zariah ,ale Eliza ma piękne oczęta ![]() Tikki ,ale masz pannice , wyglada na sporą dziewczynke ![]() Monia, Hania nie wyglada na takiego łobuziaka, na zdjeciu to istny aniołeczek ![]() Desiu Adaś to sliczny chłopak , choc o chłopcach nie powinno sie chyab tak mówic, ale ma takie rzęsy ,ze nie jedna kobitka mu ich moze pozazdroscic, Vikusia to cała mamusia ![]() Moj TZ to wrecz taki miłośnik ,ze musze sie opędzac i czasem mu mówie daj mi spokój i ze mi gorąco i bidny dostaje kosza. Mateuszek spi, zjadł 180 ml mleczka z kleikiem i padł.
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-07-15 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja dzisiaj dopiero teraz ale mialam dzisiaj super dzień mój tż zawiózł dzieci do babci a mnie porwał na zakupy ![]() ![]() Idę Was nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
ps.chciałam jeszcze napisać, że tego kuzyna to mam 20 lat starszego, do dzisiaj jakoś go nie za bardzo lubię, tylko coś ma takiego w twarzy
![]() ![]() a no i najważniejsze,że ja pamiętam jak mnie zmuszali ,żebym szla do niego na ręce,że mam się przywitać, masakra jakaś to była ....dlatego ja Niny do takich jakiś witań siłowych nie zmuszam.... Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-15 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |||
Gang Iren
|
Niecierpie angielskiej sluzby zdrowia!
Pojechalam z Wiki do lekarza,tam miala jak zmierzyli temperature 39,2 (po przyjezdzie do domu 39,7),jeszcze jakas wysypke ma,a lekarka powiedziala,ze to tylko wirus i wystarczy brac paracetamol i moze isc jutro do szkoly ![]() Cytat:
Ja ostatnio sie zarzekalam,ze bede karmic tylko pol roku,bo wkurza mnie to ze ciagle leci mi z cyckow w nieodpowiednich momentach,wychodze do sklepu i wracam mokra.Ale pewnie jak przyjdzie co do czego to ciezko bedzie przestac karmic,bo bardzo to lubie. Cytat:
Cytat:
O dzieki ![]() Moze skorzystam. Ja kupuje na ebayu i w polskim sklepie teraz zaczelam.
![]() |
#4273 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dokad wybywacie na wakacje? Biedna Ninka, cos faktycznie nie moze sie doleczyc ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() Ale przebadal Ja chociaz dokladnie ![]()
![]() |
#4274 |
Wtajemniczenie
|
hej, mam takie tyły że chyba was nigdy nie nadrobie
![]() za to maila nadrobiłam.... ale śliczne te nasze wizażowe dzieciątka ![]() ![]() ja już od dobrych kilku dni nawet nie podczytywałam bo ciężka sytuacja z mężem, wieczne sprzeczki, krzyki itp ale był to chyba stresor i napięcie przed chrzcinami, bo mój mąż wszystko na ostatnią chwilę zostawił ![]() ![]() ![]() Jak się ogarnę wrzuce jakieś fotki ![]() ![]()
#4275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
A na emailu same Bombastyczne Dzieciątka
![]() Monia ten Malusi Kurczaczek tak wywija czasem ![]() ![]() Aguśka ale masz towary w domu ![]() ![]() Tynka a widzisz ile dziecko może dać? wschód słońca ![]() ![]() ![]() Flower chyba muszę trzecią corę mieć, bo mam już zięcia dla Niej , Morfika, towar ![]() ![]() Cotton śliczna Lenka ![]() Zariah modnisia Eliza wymiata, Laleczka kochana ![]() Roksape fajne masz Dzieciaczki, podobne do siebie bardzo, urocze Blondaski, Wy też się ładnie prezentujecie ![]() ![]() Desia nie ma to jak spa z Bratem ![]() ![]() Tikki słodka Andrea, śliczna jest, widzę ,że już gimnastykę twarzy przeciwzmarszczkową stosuje ![]() Karolca zjadaczka szczebelków urocza jest ![]() ![]() Nowaken Antek opiekuńczy widać , super, a Ania do Ciebie podobna, słodziaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | ||
Rozeznanie
|
konia -
![]() ![]() też mam nadzieję, że samo Elizie minie. Pogodziłam się z mamą, zaraz ją przytuliłam i ucałowałam. Ona trochę jest taka drama queen ![]() Co do książek to z gustami różnie bywa - gust mam swój i dość różnorodny a czy dobry to nie wiem ![]() Nie wiem jaki gatunek lubisz czytać więc trudno mi coś polecić. Ja często ostatnio wracam do Irvinga - jego "Jednoroczna wdowa" to jedna z moich ulubionych książek. Polecam. ![]() On pisze tomiszcza opasłe i czasem bywa ciężkawy ale "Jednoroczna wdowa" to dla mnie majstersztyk. Książka pełna erotyzmu i podróży po Europie, z wątkiem kryminalnym i perfekcyjną budową postaci. Super. Irvinga mam w całości w papierze ![]() Ostatnio zabrałam się za Llosę -bo to świeżo upieczony noblista. Ale czytam na raty. Nie wiem czemu. Opowieści o Peru niezwykłe po prostu. Ale rozbudowane i bardzo mocne wątki troszkę mnie męczą. ![]() A z innego gatunku to zachwyciłam się kilka lat temu"Miastem Śniących Książek" -Autorem jest Walter Moers - nie byłam przekonana czy się za to zabrać bo autor jest niemieckim komiksiarzem ale przeczytałam i się zachłysnęłam. Książka jest bajkowa ale jednocześnie mrozi krew w żyłach czasem. Wciągnęłam nosem całkiem sporawy tom. I może nie jest to kandydat to nobla ale za to czyta się niesamowicie! Bardzo polecam. ![]() Dziewczyny dzięki za wsparcie! Taka krytyka ze strony mojej mamy czasem sprawia że zaczynam w siebie wątpić. Fajnie, że mamy podobne zdanie i że mnie wspieracie ![]() Cytat:
![]() Staram się słuchać rad i mojej mamy i często też pytam Was o zdanie ale nie muszę się ze wszystkim zgadzać ![]() Cytat:
![]() dokładnie tak mamie powiedziałam ale nie dotarło jakoś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wprawdzie Adas byl troche rozczarowany bo nadal czeka z niecierpliwoscia na moment kiedy Viki zacznie sie z nim bawic ![]() No i jeszcze sie nie odczekal ![]() A oczekiwania co do wspolnej kapieli wiem ze byly wieksze ![]() A u nas dzisiaj byl dziwny dzien bo Viki prawie wcale nie spala, wczoraj spala caly dzien z przerwami na jedzenie tylko, a dzisiaj prawie nic, mogla sie wyspac na zapas ![]() No ale byla caly czas zadowolona i rozsylala usmiechy na prawo i lewo wiec Jej wybaczam ![]() I zauwazylam ze coraz czesciej wypija 160 ml na raz ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-07-15 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem co jest Ninie, jutro poproszę o skierowanie na badania krwi i moczu, bo to już podejrzane zaczyna się robić ![]() Gosia co za lekarz , masakra, oby gorączka spadła i obserwuj te plamki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A najwazniejsze ze chciala przeciez dobrze.
![]() |
#4282 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aalegna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam jezdzilam jako nastolatka, fajne wsponienia mam z Rewala. Oj, bo sie rozmarze... Ale super ze tyle ludzi jedzie, jesli towarzystwo fajne to im wiecej tym weselej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki ![]() ![]() A z Niną to najgorsze czy może najlepsze , trudno powiedzieć , jest to ,że humor ma dobry, apetyt wzrósł , latała jak dzikus,a tu gorączka, czyli takie to dziwne ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To nie jest koło Rewala, to jest bardziej na wschód, między Ustką a Łebą, Rewal fajny, ale za wysokie schody na dzieciaczkowe wyprawy, tam jest strome wybrzeże. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-15 o 21:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
Hej babeczki...Tż ma tylko niedziele wolne wiec dzionek sobie we 3 spędziliśmy...niedawno wróciliśmy z 3 godzinnego intensywnego spaceru...ledwo dolazłam a teraz tak mnie wszystko boli że siedze i nie wstaję...
Gosia biedna Vikunia oby szybko jej przeszło.. ![]() Aguśka to super, ze udało wam się randkę zaliczyć rocznicową.. ![]() Co do rezygnacji z karmienia to kurcze tak to jest w dzisiejszych czasach..mało kto może spokojnie pozwolić sobie na nie pracowanie..pewnie jeszcze nie raz będziesz się smucić z tego powodu, bo to rzeczywiście cudowne chwile...ja też od grudnia wracam do pracy, więc pewnie koniec cycusia będzie..niestety... Lenka kochana dzielna jestes strasznie ![]() ![]() Ewcisz bardzo ładnie wyglądałyście...super, że chrzciny udane.. Zariah dziękuję...rzęski ma po mamie takie.. ![]() Monia Haneczka pewnie koszmarek miała...mój czasem piszczy przez sen, buzia w podkówkę a zaraz jest błogi spokój na twarzy....co do pierdzioszków to Morfik sadzi bezzapachowe, a kupki mają ten specyficzny zapach, tak sam od początku... Nowaken super, że mąż Cię na zakupy zabrał..pewnie się zrelaksowałaś ![]() Jolka...Michałek słodziutki.. Tynka minki Twoich facetów rewelacja...hehe.. Roksape ale masz małego przystojniaka...a zdjęcia z chrzin tez bardzo ładne ![]() Konia 2 zaczytane ślicznotki ![]() w buźce mnie zawsze rozbraja ![]() Aguśka nie mogę się napatrzeć na te Twoje szkraby.. Karolca Ewelinka szczebelkowy potwór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Gang Iren
|
No niby badala ja.No ale sam fakt,jak mozna powiedziec,ze moze isc do szkoly,przeciez chyba kazdy powinien zdawac sobie sprawe jak moze dziecko czuc sie przy takiej wysokiej temperaturze!
Cytat:
Ja pewnie kolejna noc bede miec nie przespana,tak jak poprzedniej bede sie budzic co godzine i sprawdzac temperature.Do tego Mlody budzi sie na karmienie,do niego tez sie budze,zeby mu glowe przewracac na prawa strone,bo on caly czas na tej lewej trzyma i juz ma ja splaszczona.I o tym tez mowilam jak bylam na wazeniu.I co mi powiedzieli,ze jak nie spi i na niego patrze to ma na brzuchu lezec,zeby nie mial tak bardzo plaskiej.No nie no,sama bym na to nie wpadla! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Znikam bo zasypiam na siedząco. Spokojnych nocek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
Konia nie wiem czy Kajusia Lenki odstąpiłaby Morfika hehe...ale taką teściową jak Ty dla małego to bardzo chętnie...
![]() Biedna Nina ![]() I standardowo zazdroszczę wyjazdu nad morze ![]() Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-07-15 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tam będę dobrą teściową ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.