Perełki zdobywamy bo w sh'ndach się kochamy - nasze łowy i zdobycze - cz.XIII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-14, 20:41   #1951
Aska998
Przyczajenie

Dot.: Perełki zdobywamy bo w sh'ndach się kochamy - nasze łowy i zdobycze - cz.XIII

i jeszcze kilka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0037.jpg (107,8 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0039.jpg (96,4 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0042.jpg (87,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0043.jpg (106,0 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0044.jpg (85,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0045.jpg (89,3 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0046.jpg (100,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0047.jpg (90,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0048.jpg (80,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0049.jpg (82,8 KB, 30 załadowań)
Aska998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 21:19   #1952
Callmeprincess
Raczkowanie

Dot.: Perełki zdobywamy bo w sh'ndach się kochamy - nasze łowy i zdobycze - cz.XIII

Moje najnowsze zdobycze:
1) czarne buty, mega wysokie i wbrew pozorom bardzo wygodne, I <3 Model Girl, 12 zł
2) różowe buty, Barratts, 8 zł
3) kopertówka chanelka z łańcuchem,no name, 6 zł
4) biała czapeczka na zimę, Atmosphere, 0,40 zł
5) srebrny pasek, no name, o,25 zł
6) cienki sweterek na długi rękaw w czarno-szare mazaje i dwoma przednimi kieszonkami, Atmosphere, 4 zł
7) ciepły sweterek w paski, Jane Norman, 4,50 zł
8) szary sweterek ze srebrną włóczką, Atmosphere, 4 zł
9) zielony sweterek w stylu norweskim, Stradivarius, 6 zł
10) granatowo-czarna sukienka z ciekawymi marszczeniami, z tyłu wiązana na krzyż na plecach, Morgan and Co., 4 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty czarne.jpg (103,8 KB, 272 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty różowe.jpg (158,1 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kopertówka.jpg (128,5 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czapka zimowa.jpg (117,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pasek srebrny.jpg (68,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mazaje.jpg (113,1 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paski.jpg (92,7 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szary.jpg (154,3 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zielony.jpg (144,6 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (92,2 KB, 253 załadowań)
Stary 2012-07-14, 22:25   #1953
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callmeprincess Pokaż wiadomość
Moje najnowsze zdobycze:
1) czarne buty, mega wysokie i wbrew pozorom bardzo wygodne, I <3 Model Girl, 12 zł
2) różowe buty, Barratts, 8 zł
3) kopertówka chanelka z łańcuchem,no name, 6 zł
5) srebrny pasek, no name, o,25 zł
6) cienki sweterek na długi rękaw w czarno-szare mazaje i dwoma przednimi kieszonkami, Atmosphere, 4 zł
7) ciepły sweterek w paski, Jane Norman, 4,50 zł8) szary sweterek ze srebrną włóczką, Atmosphere, 4 zł
9) zielony sweterek w stylu norweskim, Stradivarius, 6 zł
10) granatowo-czarna sukienka z ciekawymi marszczeniami, z tyłu wiązana na krzyż na plecach, Morgan and Co., 4 zł
same perełki, pogrubione śliczności
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 23:22   #1954
Madii411
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni94 Pokaż wiadomość
spodnie atmosphere:love:
spodenki h&m
gorseto-bluzka 3 SUISSES
razem za to 6 zł

koszula top shop
bluzka w panterke w rzeczywistości dużo ładniejsza no name
t-shirt x-small
razem 9 zł

sukienka no name - coś koło 6 zł
spodnie z fajnymi neonowymi obszyciami - no name coś koło 8 zł

Jaaa
Madii411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 08:33   #1955
WhoRunTheWorld
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Callmeprincess Pokaż wiadomość
Zawsze w zimę mam problem z tym, że wyglądam jak kupa pomijając już ciągle zasmarkany nos (jestem przeziębiona listopad - marzec non stop), to wyglądam bardzo szaro-buro. Ostatniej zimy nosiłam wysokie czarne kozaki, czarny puchowy płaszcz i czarną wełnianą czapkę (muszę być grubo ubrana ze względu na te przeziębienia). Zainspirowana tą czapeczką mam do Was, Dziewczyny, pytanie: czy myślicie, że taka czapeczka jak wyżej może być dobrą zmianą w tej szaro-burej 'stylizacji'? Mam jasnoniebieskie oczy, to może jakaś niebieska? Może najlepiej cały płaszcz w jakimś mocnym kolorze? Takiego pewnie w lumpku nie dostanę, więc raczej jestem zdana na cienkie płaszczyki z sieciówek cholera
WhoRunTheWorld jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 09:31   #1956
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhoRunTheWorld Pokaż wiadomość
Zawsze w zimę mam problem z tym, że wyglądam jak kupa pomijając już ciągle zasmarkany nos (jestem przeziębiona listopad - marzec non stop), to wyglądam bardzo szaro-buro. Ostatniej zimy nosiłam wysokie czarne kozaki, czarny puchowy płaszcz i czarną wełnianą czapkę (muszę być grubo ubrana ze względu na te przeziębienia). Zainspirowana tą czapeczką mam do Was, Dziewczyny, pytanie: czy myślicie, że taka czapeczka jak wyżej może być dobrą zmianą w tej szaro-burej 'stylizacji'? Mam jasnoniebieskie oczy, to może jakaś niebieska? Może najlepiej cały płaszcz w jakimś mocnym kolorze? Takiego pewnie w lumpku nie dostanę, więc raczej jestem zdana na cienkie płaszczyki z sieciówek cholera
jak masz jasno niebieskie oczy to nie niebieska
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 10:17   #1957
WhoRunTheWorld
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
jak masz jasno niebieskie oczy to nie niebieska
nie podkreśli? mam jasną cerę i ciemne włosy.
WhoRunTheWorld jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 10:39   #1958
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
nie podkreśli? mam jasną cerę i ciemne włosy.
Jeśli chodzi ci o podkreślenie oczu to nie ponieważ to tak jak w cieniach, zeby podkreślić oczy i wydobyć ich kolor stosuje sie kolory kontrastowe do teczówki
Stary 2012-07-15, 11:22   #1959
paula54
Zakorzenienie

WhoRunTheWorld- tak na prawdę kolorowy szalik czy rękawiczki wystarczą, żeby trochę rozjaśnić ciemne zestawienie kolorów. Ja też mam taki klasyczny zestaw zimowy - czarny płaszcz (lub kurtka), czarne kozaki i czarna czapka (którą nie zawsze noszę). Do tego wyszperałam na lumpach kilka szalików i pashmin takich cieplutkich (od różowej przez wszelkiego rodzaju beże, karmele, po zielony) i tak sobie "odmieniam" czasem
Stary 2012-07-15, 12:13   #1960
kotkusia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi ci o podkreślenie oczu to nie ponieważ to tak jak w cieniach, zeby podkreślić oczy i wydobyć ich kolor stosuje sie kolory kontrastowe do teczówki
Biała czapa i szalik wystarczą. Mam tylko takie pytanie czy puchowe kurtki koniecznie trzeba na lumpach kupować ? To garderoba na kilka lat. Ja bym zainwestowała w jakiś modny puchowy płaszcz jasno brązowy lub szary. Kryjacy całkowicie pupe. Do tego biały szalik i czapka. Brązowe, ale mogą być tez czarne kozaki na obcasie i jakis pasek w talii i już bedziesz zwracać uwagę na ulicy. Ja mam szary puchowy płaszcz ze ściagaczem, jasno brazowe buty, brązowy pasek z różą w takii i biały szalik z taką sama biała czpa do kompletu. Taki zestaw bez butów kosztuje troche ponad 200 zł ale opłaca się na prawdę

takiej kurtki tak szybko się nie wymienia
kotkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 16:35   #1961
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
Dla mnie duzo. 60 zł kg to max.. chyba ze pojedyncze rzeczy to moze byc ponad 60. ale np w Szmizjerce ceny za kg sa nizsze a moim zdaniem ciuchy najlepsze, ostatnio bylo 60 zl za kg, za 5 rzeczy zaplacilam 40 zl.
A widzisz, właśnie w Szmizjerce w moim mieście rodzinnym jest 29zł za kg w dzień dostawy
Stary 2012-07-15, 17:50   #1962
Magdala19
Zadomowienie

U mnie w mieście 70-tysiecznym są tylko dwa porządne lumpeksy, w obydwu w dzień dostawy 59 zł i dzikie tłumy czekające przed wejściem. W pozostałych lumpeksach, małych, same stare, przebrane przez sprzedających szmaty - niczego niemalże tam się nawet w dzień dostawy nie wybierze.
Także Wasze ceny mnie zaskakują, bo u mnie takie ciuchy w dzień dostawy 59 zł za kilogram, a w tygodniu nie zostaje już nic ciekawego.

Lumpeksy lubię za jakość ubrań. Spacerując po sieciówkach załamuję rece nad jakoscią rzeczy w polskich sklepach - jest coraz gorzej... I to za jakie pieniądze...

Edytowane przez Magdala19
Czas edycji: 2012-07-15 o 18:01
Magdala19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:08   #1963
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdala19 Pokaż wiadomość
Lumpeksy lubię za jakość ubrań. Spacerując po sieciówkach załamuję rece nad jakoscią rzeczy w polskich sklepach - jest coraz gorzej... I to za jakie pieniądze...
Dokładnie. Ubrania coraz droższe, a jakość coraz gorsza
Ja nie wiem jak dla Was ale dla mnie fajne jakościowo są MNG, River Island, Zara (której i tak w mojej mieścinie nie ma) - ale ceny tam są astronomiczne w porównaniu do moich przychodów. Ostatnio w RI spodnie na wyprzedaży kosztowały 120zł W Mango tak samo, co jeszcze w miarę chodliwe jest, szczególnie nadające się na następny sezon to też drogie...
Dlatego u mnie liczą się tylko bazarek, lumpy i All
Stary 2012-07-15, 18:22   #1964
Magdala19
Zadomowienie

Ja też już głównie tylko lumpeje i allegro. Ale na allegro wielokrotnie coś mnie zachwyciło, nawet bluzka z Zary - a jak przyszła - totalnie inne odcienie, inna niż się wydawała jakość, ogólnie - dno.
I znowu jestem wkurzona,że kupiłam na all nie znając ciucha w realu.
Jesli dany ciuch się widziało kiedyś naocznie - wtedy ma się pewność, ze będzie ok.
Czasami ciuchy na blogerkach wydaja mi się super, kupuję na all, a tu ... przychodzi szmateńka, że pożal się Boże. Jedyny jej plus to fotogeniczność. ;-)
Wolę lumpeksy zdecydowanie.

Edytowane przez Magdala19
Czas edycji: 2012-07-15 o 18:25
Magdala19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:58   #1965
gozia
Zakorzenienie

ja sie ubieram w 70% w sh
Stary 2012-07-15, 19:12   #1966
paula54
Zakorzenienie

ja teraz poza bielizną i butami (bo tego jakoś jak na złość znaleźć nigdy nie mogę), mam 90% ciuchów w szafie z lumpów. W ciągu ostatniego roku w normalnym sklepie kupiłam tylko 2 swetry i strój kąpielowy. Reszta albo lumpy albo "prezenty" od rodziny (mamy taki zwyczaj, że jak jest ciuch nie zniszczony a za mały albo już się znudził, dajemy "tej mniejszej", a że ja jestem akurat mniejsza od dwóch kuzynek to mam sporo fajnych ciuszków od nich, a po mnie lecą do córki kolejnej kuzynki ).
Stary 2012-07-15, 21:22   #1967
WhoRunTheWorld
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
ja teraz poza bielizną i butami (bo tego jakoś jak na złość znaleźć nigdy nie mogę), mam 90% ciuchów w szafie z lumpów. W ciągu ostatniego roku w normalnym sklepie kupiłam tylko 2 swetry i strój kąpielowy.
ja tak samo

kurde, czy to bieda nas zmusza do takich zachowań czy po prostu lubimy buszować za grosze?
Stary 2012-07-15, 21:42   #1968
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo

kurde, czy to bieda nas zmusza do takich zachowań czy po prostu lubimy buszować za grosze?
ale jeśli jakoś w sieciówkach jest straszna no to po co wydawać aż tyle pieniędzy na byle jaką szmatę? Ja w te miejsce wolę iść do lumpa i kupić coś w dobrej cenie i zażyć trochę szaleństwa podczas przewalania szmat. I wydaje mi się, że to nie bieda, a po prostu świadomy i racjonalny wybór.

Raz z koleżanką poszłyśmy do sieciówki (a wcześniej bardzo często chodziłyśmy do lumpów i jakoś do galerii nie było nam po drodze) i koleżanka tak szybko przewraca te szmaty, zastraszające tempo. Po chwili staje, otrząsa się i mówi sama do siebie: "Spokojnie, spokojnie, jesteś w normalnym sklepie"
Stary 2012-07-15, 22:00   #1969
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość

Raz z koleżanką poszłyśmy do sieciówki (a wcześniej bardzo często chodziłyśmy do lumpów i jakoś do galerii nie było nam po drodze) i koleżanka tak szybko przewraca te szmaty, zastraszające tempo. Po chwili staje, otrząsa się i mówi sama do siebie: "Spokojnie, spokojnie, jesteś w normalnym sklepie"

ja w normalnych sklepach mam tak ze patrze na cene, 'sprawdzam' ile waży i stwierdzam że szkoda że na wage nie mogą sprzedać, mniej by wyszło

nie uważam że to bieda, kocham tam chodzić bo są rzeczy różne różniste a nie tylko to co jest w danym czasie modne

Likable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:18   #1970
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Likable Pokaż wiadomość
ja w normalnych sklepach mam tak ze patrze na cene, 'sprawdzam' ile waży i stwierdzam że szkoda że na wage nie mogą sprzedać, mniej by wyszło

nie uważam że to bieda, kocham tam chodzić bo są rzeczy różne różniste a nie tylko to co jest w danym czasie modne
tez to kocham!!!
zawsze mi humor poprawi

..a w biodra nie idzie
Stary 2012-07-15, 23:19   #1971
Gumisiek007
Zadomowienie

lumpowanie to styl życia Oprócz tego, że jesteśmy modnie, oryginalnie ubrane w ciuchy lepszej (nie ukrywajmy) jakości, do tego zaoszczędzamy mnóstwo kasy i jesteśmy cholernie ekologiczne
Gumisiek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 07:31   #1972
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gumisiek007 Pokaż wiadomość
lumpowanie to styl życia Oprócz tego, że jesteśmy modnie, oryginalnie ubrane w ciuchy lepszej (nie ukrywajmy) jakości, do tego zaoszczędzamy mnóstwo kasy i jesteśmy cholernie ekologiczne
Jeśli ktoś jest oszczędny no to przede wszystkim to. Dla mnie to priorytet. A po nim oryginalność i jakość. Choć czasem ciuchy się powtarzają to jednak rzadziej trafi się na "kolejną" sztukę tego samego ciucha na ulicy. Co do oszczędzania - prosta kalkulacja:
Mam chyba z 4 żakiety z lumpka. Normalnie żakiet kosztuje dajmy na to 100zł (choć na pewno kosztują i więcej), co daje 400zł za wszystko. A ja każdy kupiłam za dyszkę, więc zapłaciłam 40zł. W kieszeni teoretycznie zostaje 360zł No nie wiem jak u Was ale moje konto w banku naprawdę czuje różnicę Szczególnie że ja na lumpy niewiele wydaję. Średnio 20zł tygodniowo, a może i mniej. Gdy udzielałam korków w roku szkolnym to było raptem wynagrodzenie za 1 godzinę pracy Dodatkowo gdy patrzę na mojego chłopa wydającego kolejną dychę na fajki to wszelkie wyrzuty sumienia mijają
Stary 2012-07-16, 07:49   #1973
paula54
Zakorzenienie

ja też odwiedzam lumpy bo to kocham. Idę do normalnego sklepu i mdli mnie na widok 5 różnych rodzajów spodni czy koszulek (w których już biega pół miasta), za wielkie pieniądze a o marnej jakości. Idę do lumpka i mogę zdecydować, czy mam ochotę na długie, krótkie czy przed kolano (bo kupując za grosze nie szkoda mi przerabiać czy przycinać). Nie ukrywam, że cena też gra rolę, bo jako nie-zwykły student nie mam grosza swojego i utrzymuje mnie mąż (ale na szczęście już nie długo). Ja wydaję na lumpkach jednorazowo około 100 zł, ale to jest raz na 1-2 miesiące, bo tak często bywam u rodziców. Nie mam najmniejszych wyrzutów w lumpie widząc, że dzięki tej stówie powiększam swoją garderobę o kilkanaście ciuszków. A mąż się cieszy, bo ponoć sprawniej się ze mną porusza po galeriach - nie wchodzę do wielu sklepów, a jeśli już, to tylko po interesującą mnie rzecz i nic więcej (np. koszulki omijam szerokim łukiem - mam ich stanowczo za dużo ).
Stary 2012-07-16, 09:53   #1974
WhoRunTheWorld
Raczkowanie

Cytat:
Po chwili staje, otrząsa się i mówi sama do siebie: "Spokojnie, spokojnie, jesteś w normalnym sklepie"
tekst roku

Ja to w ogóle mam taki problem, że w sieciówkach już mało co mi się podoba... Nawet jak mam kasę to chodzę, chodzę i nic z tego. Jednak jest różnica - iść ze stówą w ręku i móc za to kupić 2 kilogramy ciuchów (2 koszulki, 2 pary dżinsów, sweterek, sukienkę i apaszkę - przykladowo), a iść do sieciówki i mieć do wyboru ALBO sweterek za 70-90 zł, ALBO dżinsy z przeceny, bo w regularnych cenach to 130 najczęściej; sukienki zaczynają się od 140, chyba, że jakieś krótkie szmatki - tuniki zakrywające ledwo tyłek; apaszki - co najmniej 35 zł; koszulki w regularnych cenach - 35 zł, przecena - 20 zł.

Czyli można sobie pozwolić na tani sweterek + koszulkę/apaszkę.

Ja najczęściej w lumpku płacę 10% tego, co w sieciówkach.
Stary 2012-07-16, 10:05   #1975
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś jest oszczędny no to przede wszystkim to. Dla mnie to priorytet. A po nim oryginalność i jakość. Choć czasem ciuchy się powtarzają to jednak rzadziej trafi się na "kolejną" sztukę tego samego ciucha na ulicy. Co do oszczędzania - prosta kalkulacja:
Mam chyba z 4 żakiety z lumpka. Normalnie żakiet kosztuje dajmy na to 100zł (choć na pewno kosztują i więcej), co daje 400zł za wszystko. A ja każdy kupiłam za dyszkę, więc zapłaciłam 40zł. W kieszeni teoretycznie zostaje 360zł No nie wiem jak u Was ale moje konto w banku naprawdę czuje różnicę Szczególnie że ja na lumpy niewiele wydaję. Średnio 20zł tygodniowo, a może i mniej. Gdy udzielałam korków w roku szkolnym to było raptem wynagrodzenie za 1 godzinę pracy Dodatkowo gdy patrzę na mojego chłopa wydającego kolejną dychę na fajki to wszelkie wyrzuty sumienia mijają
u mnie to nie jest oszczędność bo trzeba przyznać ze kupujac w normalnych sklepach wydawałabym mniej, ale właśnie jak mowisz, ależy kto jakie zakupy robi w tym sh.

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
ja też odwiedzam lumpy bo to kocham. Idę do normalnego sklepu i mdli mnie na widok 5 różnych rodzajów spodni czy koszulek (w których już biega pół miasta), za wielkie pieniądze a o marnej jakości. Idę do lumpka i mogę zdecydować, czy mam ochotę na długie, krótkie czy przed kolano (bo kupując za grosze nie szkoda mi przerabiać czy przycinać). Nie ukrywam, że cena też gra rolę, bo jako nie-zwykły student nie mam grosza swojego i utrzymuje mnie mąż (ale na szczęście już nie długo). Ja wydaję na lumpkach jednorazowo około 100 zł, ale to jest raz na 1-2 miesiące, bo tak często bywam u rodziców. Nie mam najmniejszych wyrzutów w lumpie widząc, że dzięki tej stówie powiększam swoją garderobę o kilkanaście ciuszków. A mąż się cieszy, bo ponoć sprawniej się ze mną porusza po galeriach - nie wchodzę do wielu sklepów, a jeśli już, to tylko po interesującą mnie rzecz i nic więcej (np. koszulki omijam szerokim łukiem - mam ich stanowczo za dużo ).
o tak ja nigdy nie kupiłam koszulki chyba w sklepie, nie byłabym w stanie chyba Najlepsze jest to właśnie ze mozna z tymi ubraniami robic co sie chce, mozna obiąć doszyć podoklejać, a jak cos nie wyjdzie nie będzie wyrzutów sumienia.

Fakt to ze mogę znalezć rzecz za 200 kosztujacą 5, czy ntez mieć jedyna niepowtarzalna torebke są fajne, ale dla mnie głównym czynnikiem jest to ze ja poprostu lubie te poszukiwania, to jest taka wielka przygoda, nigdy nie wiesz co znajdziesz, czasem czatuje sie aż ktos cos odłoży, układa sie w głowie plany co ja z tym zrobie. Zakupy w galeriach są dla mnie nudne po prostu, bo wchodze i dokładnie wiem co tam bedzie, nigdy nie zdarzyło mi sie wertować wieszaków w haemie np, bo po co skoro ja to wszystko juz widziałam.
Jakość faktycznie jest duzo lepsza, bo jak mówiłam to sa rzeczy z zachodu, gdzie do sieciówek idzie pierwszy gatunek do nas już nie. Kiedyś miałam dwie pary identycznych treginsów z haemu, jedne ze sklepu drugie z ciucha, i oczywiście te z ciucha posłuzyły mi dużo dłuzej.
Stary 2012-07-16, 10:34   #1976
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Nie mogę z tego

Ja ostatnio np kupiłam najzwyklejszą obcisłą koszulkę na wagę, za 1zł, w sklepie takie kosztują minimum 20-30zł... Tak się przyzwyczaiłam do lumpeksów i tanich rzeczy z H&M (90% ciuchów mam właśnie z lumpów i HM), że jak idę do normalnego sklepu i widzę bluzkę za np 70zł to zaraz zdenerwowana jestem

Edytowane przez smerfetk_a
Czas edycji: 2012-07-16 o 10:37
smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:07   #1977
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość

Ja ostatnio np kupiłam najzwyklejszą obcisłą koszulkę na wagę, za 1zł, w sklepie takie kosztują minimum 20-30zł... Tak się przyzwyczaiłam do lumpeksów i tanich rzeczy z H&M (90% ciuchów mam właśnie z lumpów i HM), że jak idę do normalnego sklepu i widzę bluzkę za np 70zł to zaraz zdenerwowana jestem
tak samo ostatnio chodziłam po galerii, byłam bodajże w Zarze i widzę sweterek który kojarzyłam i chodze i się zastanawiam. Taki sam kupiłam mamie w sh, w zarze był za chyba 70 zł, ja za niego dałam 10zł w porywach

Likable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 12:28   #1978
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Ja po galeriach nie chodze wcale, nie dam za szmatke z sieciowki 50 zl czy wiecej - jesli juz to po normalnych sklepikach albo targach chociaz tam tez zaczynaja sie cenić.

Czasem kupie buty w CCC czy Deichmanie ale toz to taka sieciowka chocby wcale

No i lubie spodnie kupować na targach bo sa "dziwne" a w lumpie ciezko takie znalesc, lubie zamki z boku, z tylu , jakies guziki zapinane "inaczej" itd. Wiem ze masa osob ma takie ale po prostu mam na tym pukcie bzika

A marynarki, jakies kurtki jeansowe, koszulki, bluzki glownie z sh Sukienke dzis kupilam w sh oczywiscie z Top Shop ale to wstawie pozniej bo wisi mokra
Stary 2012-07-16, 13:09   #1979
margueri
Zadomowienie

Bylam dzisiaj z mama w sh, wynioslysmy ok 4 kg ;p Z ciekawszych rzeczy jakie znalazla to welniana, kremowa kurteczke na ciepla zime, piekny czarny zakiet, ze zlota lamowka dla mamy, czarny podwojny polar, azurkowy sweterek, mgielke nowa z atmo, w kolorze morskim Pozniej wrzce fotki...

W c.h. prawie wogole sie nie ubieram, ewentualnie cos jak znajde na wyprzedazy, przerazaja mnie ceny, o jakosci tez moza dyskutowac...

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:56   #1980
kotkusia
Przyczajenie

Ja się wkurzam jak idę do sieciówki, kupię portki a po 3-cim założeniu mi się rozpadną . Taki sam problem z kurtkami gdzie zamek się rozwali, apaszkami z wypruwającymi się nitkami. Mnie stać na sieciówki ale kurcze... jak coś ma mi się rozpadać w rekach to wolę podejść do szmateksu. Wiem że nawet jak kupie sweterek za 20 zł nie rozlezie mi się w szwach. Niestety nie mam tak dobrze, jak niektóre z was. Szmateksy na wage 69 zł albo wycena 15-30 zł
kotkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości