|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Właśnie wróciłam z zakupów. Ze zdrowego jedzonka kupiłam: 2 opakowania owsianki, 3 wieśniaki, 3 kefiry, pomidorki, mrożonki warzywne, 2 bułki fitness oraz wafle ryżowe
Dodatkowo odbierałam "paczkę" od mamy (czasem podaje mi pierogi na busa) no i wyobraźcie sobie że podała mi szarlotkę. Taki kawałek wielkości małego zeszytu Dodatkowo mamuśka podała cukinie i fasolę szparagową. Już sobie planuję co by tu z nich przyrządzić. Cukinię pewnie zapiekę, nie wiem tylko co zrobić z fasolką oprócz takiej z bułką i solą. Eldorado, zapomniałam Ci jeszcze dopisać, że może faktycznie ostatnio piłam mniej wody (w ciągu ost. 3 dni) bo po prostu nie kupiłam i byłam skazana na to co miałam w domu. Herbaty wiadomo tak bardzo się nie chce w lecie, więc rzadziej ją robiłam. Ale dziś już się w zgrzewkę zaopatrzyłam i będę pić wodę przed i po jedzonku. Na pewno to zadziała
|
|
#3932 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
nie potrafię go określić, ale chyba bardziej w ten brąz przez 4 lata malowałam,a raczej rozjaśniałam na platynę, albo pasemka blond. Ale miałam tak zniszczone włosy, bo doszło do tego prostowanie codzienne i miałam na głowie masakrą. Ale wpadłam (dzięki Bogu ) we włosomaniactwo i zaczęłam pielęgnować włosy. W styczniu pomalowałam na czekoladę, kolor się wypłukał, ale ładnie zlewa się z moim odrostem i tragedii nie ma mam odrost około 8cm i jestem z niego dumna, wracam do naturalsów i mam zamiar zapóścić je do talii---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Dzisiejszy dzień średnio mi się podobał, bo TŻ, był u mnie, później trochę samochodem pojeździliśmy i to jakoś tak... śniadanie: owsianka z otrębami + rodzynki + migdały + pół łyżeczki odtłuszczonego kakao 350; II jabłko duuuuże 100;obiad: rosołek domowy z łyżką makaronu 300; podwieczorek: jabłko też takie duże + sok pomidorowy 150; kolacja: wieśniak z połówką papryki 200; bilans 1100kcal dziś nie było ruchu, bo jakoś nie było kiedy... Ale mnie dziś TŻ zdenerwował nie dość, że chciał wepchać we mnie ZIEMNIAKI z KOTLETAMI, to w dodatku mówił na mnie przez pół dnia grubas i że mi sie wszystko przelewa ja wiem, że to głupie żarty, ale drażni mnie to---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- btw nie wiecie dlaczego po południu nie zalecane jest jedzenie owoców??
|
|
#3933 |
|
Rozeznanie
|
Chyba z powodu fruktozy? (cukier jakby nie patrzec)
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi sie tak wydaje
|
#3935 |
|
Rozeznanie
|
to dlaczego dietetycy zalecają dużo warzyw i owoców??
takie jabłka np... podobno bardzo zdrowe
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Dzaga pewnie, że pamiętam
Cocktail trzeba będzie się wybrać, tylko żeby pogoda nam dopisała, bo my to mamy pecha
|
#3937 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
to zdrowe cukry, tak, ale rano, do południa...
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3939 |
|
amor vincit omnia
|
troche dystansu i logiki... nagle nie przytyjesz bo zjesz owoce wieczorem, ale nalezy tego unikać, bo takie postępowanie może utrudniać spadek wagi. normalne że nie jemy węgli wieczorem, nie? a w owocach jest ich sporo więc logicznie myśląc- nie jemy ich późno...
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego powinno się je jeść tak do połowy dnia. Chociaż gdy ktoś prowadzi aktywne nocne życie (np. ma nocne zmiany w pracy) no to jabłko czy banan wieczorem nie zaszkodzi. Cytat:
Mogłabym Cię skierować na bloga w celu porównania, ale te zdjęcia i tak nie oddają mojego naturalnego koloru który jest właśnie taki mysi, popielato-brązowy...Jaaakoś tak...A ostatnio mnie korciło żeby chociaż szamponetką śmignąć włoski. Cosik mi się jakiegoś ciemniejszego zachciewa Bo farbować też nie farbuję i to już od maja ubiegłego roku Ja się ograniczam tylko do olejka (kupię jeden, zużywam, kupuję następny), maski Kallos (mam mleczną i z łożysk) no i szamponu ofc - zwykłego pokrzywowego ![]() Ojjj ja i mój TŻ też toczymy wojnę w tej kwestii Mi przede wszystkim zależy żebyśmy razem jedli, no ale on to ma tak dziwne pory spożywania posiłków że chyba bym z głodu umarła zanim zjadłabym coś w jego towarzystwie (je śniadanie o 13-14 )Nie rozumiem jednej kwestii. Co jest złego w ziemniakach i kotlecie? ![]() Dzień doberek tak w ogóle Ja jak zwykle z samego rańca na nogach. Wzięłam prysznic, zmyłam olejki z głowy i siedzę teraz z maską i piję kawkę. Później lecę zanieść dokumenty na uczelnię (jeju, żeby tylko mi je przyjęli) i pędzę na praktyki. Wczoraj wieczorkiem zaliczyłam ćwiczonka, dziś rano się pomierzyłam, i od dziś zaczynam już intensywny trening, chociaż boję się tego killera jak ognia ;( Co do żarełka na dziś (będę teraz pisać tak jak kiedyś Tinek godzinami): 8 - owsianka 12 - bułka razowa z wędliną i pomidorem 16 - pierogi ruskie 20 - może pół wieśniaczka z jakąś kanapką No i wychodzą mi 4 posiłki. Ale jakbym jadła do 3h to wtedy już o 14 musiałabym jeść obiad, o 17 kolację, i jeszcze wychodziłby jeden posiłek o 20. I co? Tak by było lepiej?
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2012-07-16 o 07:21 |
|
|
|
|
#3941 |
|
amor vincit omnia
|
dzaga jesz zdecydowanie za malo... stąd rpawdopodobnie te napady głodu
znajdź miejsce na jakąś rpzekąskę, albo zamiast wiesniaka jedz coś innego a wiesniaka rpzesuń na koniec dnia calkiem.
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Witam sie z pracy z cola zero miałam nie pic gazowanego, ale raz na jakis czas mozna sobie pozwolic a potrzebowalam czegos z kofeina na rozbudzenie![]() Z samego rana dostałam komplemant od kumpeli z pracy ze schudlam az mi sie humor poprawił
|
#3943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Załatwiam się, ale brzuch nadal mam wielgachny. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
dzaga zamroź szarlotkę! ja zawsze tak robię i potem mam na lepsze czasy jako nagroda za męczarnie, albo na czarną godzinę gdy nie mam nic słodkiego a śmiertelnie mi się chce słodkiego.
Espoir masz racje z tą owsianką, raczej odchudzaniu nie sprzyja więc idę teraz robić na śniadanie owsiankęza Twoją namową będzie pierwszy zdrowy dietetyczny posiłek![]() po przebudzeniu od razu zrobiłam 30 brzuszków! ide ok13 na vacu shape'a, ciewkawe jak mi tam bedzie. moze uda mi sie w ciagu dnia kupić tego Shape'a o którym mówiłyście w tym poście. |
|
|
|
#3945 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przywitam się ze wszystkimi, a co! ![]() Masz ładny plan ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() Hello! ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Szalone babki^^---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Dżaga Ja robię fasolkę z makaronem razowym Albo wrzucam ją do sałatek jakiś np.fasolka sałata rozdrobniony sałatkowy tuńczyk grzanki z chleba razowego 2 jajka pomidor, trochę kukurydzy ser feta (bądź mozarella, albo w ogóle bez sera) przyprawy Fasolkę gotuję. Jajka gotuję na twardo. Sałatę myję i rwę, układam na półmisku, na to wysypuję pokrojone pomidory (nieduża kostka), wysypuję tuńczyka, kukurydzę, fasolkę i pokrojone jajka. To posypuję serem, albo nie posypuję wcale, polewam oliwą i posypuję przyprawami. Może spróbujesz![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Tak ![]() A poza tym powodują wzdęcia. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() !
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Piszę z chłodnego Niechorza, pogoda srednia, zimno, ale słonecznie ![]() a jak u Was? na razie nie mam siły nadrabiać
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
zooska do laski to mi jeszcze duzo brakuje
![]()
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
śń:
activia truskawkowa, ziarna słonecznika, orzechy laskowe, migdały, pół pokruszonego wafla ryżowego
|
#3949 |
|
Uzależnienie
|
Ja się wczoraj opychałam krówkami
zajadałam smuty...
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeździłam tam swego czasu co roku! Mam sentyment do tego miejsca... ![]() Znam całe wzdłuż i wszerz no i wszystkie okoliczne wiochy ^^ Zaczaruję zaraz pogodę na piękną!
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
WItammmm
jak co weekend mnie nie było na forum, ale już wróciłam. Dzisiaj rano u mnie 61,0 dalej;/ eh... to jest jakas bariera nie do przejścia! serio!.... W sumie to w weekend przez mojego TZ znowu wpadło troche zakazanych rzeczy, tak wiec waga po weekendzie stoi w miejscu., W sumie to chudzłam w tamten tydzien 1 kg... troche mało. Dzisiaj planuje juz wieczorkiem ćwiczenia z EWĄ.... ale cos zaczynam watpić zeby one cos dawały wogóle.. u mnie śn: 1/2 twariguy chudego + jog, natu O% + 2 łyzki platków+ dżemik + kawa ob: makaron brązoway + szpinak.... makaronu bedzie malutko bo to węgle;/
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3953 |
|
Uzależnienie
|
Musieliśmy uśpić psa, z początku się trzymałam ale wczoraj wszystko ze mnie zeszło...
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia co zrobię na obiad, ale chyba makaron ze szpinakiem, bo ciąglę go robię, a nigdy go nie ma
![]() Zabieram się za pieczenia placka orzechowego na miodzie, bo Tż mnie o niego męczy od miesiąca ![]() Na podwieczorek pewnie koktajl wypiję owocowo otrębowy bo już mam mega masakrę w brzuchu i ledwo żyję Zmierzyłam brzuch i mam na tym bębenku (co rośnie jak się żre) aż 83 cm!!!!!!!!!!! Czaicie?!?!?! To prawie jak cycki :/ No a na kolację planuję sałatkę sałata, oliwki, pomidory, czosnek, cytryna, krewetki ![]() Of cors fitness Wczoraj było tak: śń: otręby, jogurt jagodowy, kawka IIśń: Activia pitna Obiad: sałatka makaronowa- serek wiejski, pomidor, sałata, szczypiorek, makaron, przyprawy podwieczorek: 4 ciasteczka Lu go wielozbożowe kolacja: tu lepiej nie mówić Pojechałam do mamy i zeżarłam 3 krokiety z serem żółtym i pieczarkami, do tego kromkę chleba razowego z jajkiem :/---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Także znam to... Dobrze zrobiłaś, skoro się miał męczyć, to lepiej oszczędzić mu bólu
|
|
#3955 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jakby wciagac na noc np. banany to pewnie tak... Jeden ma cos kolo 200 kcal, z tego co czytalam niektorzy jedza je po treningach na nabranie masy. Ale bez przesady, np. od jablka czy arbuza sie nie utyje. Cytat:
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lepsze takie wyjscie niz gdyby mial sie meczyc
|
|
#3957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogorzelica obok też śliczna![]() wczoraj biegałam na bierzmi i trochę orbiterka zrobiłam ![]() dziś bedzie grzecznie dietowo Cytat:
|
|
|
#3959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie to kwestia szerokosci bioder.Bede odchudzac TZta. Ma do zrzucenia co najmniej 20 kg, ktore kiedys zrzucil na Dukanie a pozniej znowu zaczal sie obzerac Juz obiecal stosowac sie do zalecen ale toczymy boje o kilka produktow, np. o parowki z kurczaka (rzekomo 64% miesa). Nie ma na nich rozpiski BTW wiec sama nie wiem czy to "koszerne", niby maja faktycznie duzy procent miesa i sa drobiowe... Co sadzicie?Druga kwestia to obiady okolo 19-20tej tj. po pracy kiedy to wciaga ryz/makaron oczywiscie brazowy, potem jeszcze o 22 kolacja (bedzie bialkowa) i idzie spac okolo polnocy. Chyba takie obiady lepiej byloby jesc w pracy okolo 17-18tej, nie? Ale kurde, juz to widze jak mu codziennie pakuje obiad...
|
|
#3960 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

nie potrafię go określić, ale chyba bardziej w ten brąz
nie dość, że chciał wepchać we mnie ZIEMNIAKI z KOTLETAMI, to w dodatku mówił na mnie przez pół dnia grubas i że mi sie wszystko przelewa

to zdrowe cukry, tak, ale rano, do południa...

Bo farbować też nie farbuję i to już od maja ubiegłego roku 

Mam wakacje i czas na pisanie i dbanie o siebie więc obiecuję systematyczne udzielanie się na wątku. Chociaż do października, kiedy to dalej ruszę z turystyką (ostatni rok), pracą (w szkole) i doktoratem (o ile mnie przyjmą)