Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz.7 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 17:40   #3931
dzaga1989
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Właśnie wróciłam z zakupów. Ze zdrowego jedzonka kupiłam: 2 opakowania owsianki, 3 wieśniaki, 3 kefiry, pomidorki, mrożonki warzywne, 2 bułki fitness oraz wafle ryżowe

Dodatkowo odbierałam "paczkę" od mamy (czasem podaje mi pierogi na busa) no i wyobraźcie sobie że podała mi szarlotkę. Taki kawałek wielkości małego zeszytu A prosiłam, błagałam żeby tego nie robiła. I co ja mam teraz zrobić? Wywalić to?? :beczy: TŻ pewnie pokręci nosem bo on nie bardzo za szarlotką. Ja pewnie i całą blaszkę bym wciągnęła, no ale wiecie o co chodzi.... :beczy: Jeju, ale dlaczego do niej nie dociera że nie chcę ciastek, no whyyy? ;( Może trochę przesadzam, ale gdy nie odstawię słodkiego to nigdy nie zabiorę się za siebie

Dodatkowo mamuśka podała cukinie i fasolę szparagową. Już sobie planuję co by tu z nich przyrządzić. Cukinię pewnie zapiekę, nie wiem tylko co zrobić z fasolką oprócz takiej z bułką i solą.

Eldorado, zapomniałam Ci jeszcze dopisać, że może faktycznie ostatnio piłam mniej wody (w ciągu ost. 3 dni) bo po prostu nie kupiłam i byłam skazana na to co miałam w domu. Herbaty wiadomo tak bardzo się nie chce w lecie, więc rzadziej ją robiłam. Ale dziś już się w zgrzewkę zaopatrzyłam i będę pić wodę przed i po jedzonku. Na pewno to zadziała
Stary 2012-07-15, 20:12   #3932
Espoir91
Rozeznanie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
Cześć
Espoir widze w podpisie że farbowałaś włosy ostatnio w styczniu, a jaki kolor masz naturalny i na jaki farbowałaś ? Męczysz się z odrostami czy ich nie widać ?
mój naturalny kolor to ciemny popielaty blond/jasny popielaty brąz, sama nie wiem nie potrafię go określić, ale chyba bardziej w ten brąz przez 4 lata malowałam,a raczej rozjaśniałam na platynę, albo pasemka blond. Ale miałam tak zniszczone włosy, bo doszło do tego prostowanie codzienne i miałam na głowie masakrą. Ale wpadłam (dzięki Bogu) we włosomaniactwo i zaczęłam pielęgnować włosy. W styczniu pomalowałam na czekoladę, kolor się wypłukał, ale ładnie zlewa się z moim odrostem i tragedii nie ma mam odrost około 8cm i jestem z niego dumna, wracam do naturalsów i mam zamiar zapóścić je do taliito moje marzenie.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez lisa87 Pokaż wiadomość

jestem przyzwyczajona do jedzenia ok 4 posiłków co 3 godziny, musze zmniejszyć posiłki, zadbać o to by nie jeść śmieci i rozłożyć to w czasie na 5 posiłków...
jestem uzależniona od kaszy manny na mleku, robię z 3-4 łyżek na mleku 0,5% i słodzę słodzikiem. ale to chyba mnie nie usprawiedliwia ale nic nie zapycha mnie tak mocno jak ta kasza manna, potem przez godzine nie moge sie ruszyc jak mi napecznieje w brzuszku
cześć też byłam uzależniona od kaszy manny robiłam ją tak jak Ty, tylko do tego mleka 0,5% dolewałam jeszcze wody! masakra... ta kasza na redukcji nie jest dobra, bo jej indeks glikemiczny jest bardzo wysoki! jakoś mi przeszła ochota na nią, bo wprowadziłam do menu owsiankę

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Dzisiejszy dzień średnio mi się podobał, bo TŻ, był u mnie, później trochę samochodem pojeździliśmy i to jakoś tak...
śniadanie: owsianka z otrębami + rodzynki + migdały + pół łyżeczki odtłuszczonego kakao 350;
II jabłko duuuuże 100;
obiad: rosołek domowy z łyżką makaronu 300;
podwieczorek: jabłko też takie duże + sok pomidorowy 150;
kolacja: wieśniak z połówką papryki 200;
bilans 1100kcal

dziś nie było ruchu, bo jakoś nie było kiedy...
Ale mnie dziś TŻ zdenerwował nie dość, że chciał wepchać we mnie ZIEMNIAKI z KOTLETAMI, to w dodatku mówił na mnie przez pół dnia grubas i że mi sie wszystko przelewa ja wiem, że to głupie żarty, ale drażni mnie to

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

btw nie wiecie dlaczego po południu nie zalecane jest jedzenie owoców??
Stary 2012-07-15, 20:22   #3933
Eivor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Espoir91 Pokaż wiadomość
Chyba z powodu fruktozy? (cukier jakby nie patrzec)

Eivor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:31   #3934
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eivor Pokaż wiadomość
Tez mi sie tak wydaje

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:32   #3935
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
to dlaczego dietetycy zalecają dużo warzyw i owoców?? takie jabłka np... podobno bardzo zdrowe
Stary 2012-07-15, 20:36   #3936
meeedzik
Zakorzenienie

Dzaga pewnie, że pamiętam
Cocktail trzeba będzie się wybrać, tylko żeby pogoda nam dopisała, bo my to mamy pecha
Stary 2012-07-15, 21:46   #3937
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
to dlaczego dietetycy zalecają dużo warzyw i owoców?? takie jabłka np... podobno bardzo zdrowe
zdrowe i to bardzo! ale nie wieczorem. owoce jemy do południa, póxniej raczej nie, albo mało jak już abrdzo nam się chce. zawierają dużo węgli i cukru, dlateog im później tym mniej się ich powinno jeść a wieczorem wcale to zdrowe cukry, tak, ale rano, do południa...
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:05   #3938
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
zdrowe i to bardzo! ale nie wieczorem. owoce jemy do południa, póxniej raczej nie, albo mało jak już abrdzo nam się chce. zawierają dużo węgli i cukru, dlateog im później tym mniej się ich powinno jeść a wieczorem wcale to zdrowe cukry, tak, ale rano, do południa...
czyli co... jedząc wieczorem owoce to mozemy przytyc?
Stary 2012-07-15, 22:14   #3939
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
troche dystansu i logiki... nagle nie przytyjesz bo zjesz owoce wieczorem, ale nalezy tego unikać, bo takie postępowanie może utrudniać spadek wagi. normalne że nie jemy węgli wieczorem, nie? a w owocach jest ich sporo więc logicznie myśląc- nie jemy ich późno...
Stary 2012-07-16, 07:20   #3940
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego powinno się je jeść tak do połowy dnia. Chociaż gdy ktoś prowadzi aktywne nocne życie (np. ma nocne zmiany w pracy) no to jabłko czy banan wieczorem nie zaszkodzi.

Cytat:
mój naturalny kolor to ciemny popielaty blond/jasny popielaty brąz, sama nie wiem nie potrafię go określić, ale chyba bardziej w ten brąz przez 4 lata malowałam,a raczej rozjaśniałam na platynę, albo pasemka blond. Ale miałam tak zniszczone włosy, bo doszło do tego prostowanie codzienne i miałam na głowie masakrą. Ale wpadłam (dzięki Bogu) we włosomaniactwo i zaczęłam pielęgnować włosy. W styczniu pomalowałam na czekoladę, kolor się wypłukał, ale ładnie zlewa się z moim odrostem i tragedii nie ma mam odrost około 8cm i jestem z niego dumna, wracam do naturalsów i mam zamiar zapóścić je do taliito moje marzenie.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

cześć też byłam uzależniona od kaszy manny robiłam ją tak jak Ty, tylko do tego mleka 0,5% dolewałam jeszcze wody! masakra... ta kasza na redukcji nie jest dobra, bo jej indeks glikemiczny jest bardzo wysoki! jakoś mi przeszła ochota na nią, bo wprowadziłam do menu owsiankę

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Dzisiejszy dzień średnio mi się podobał, bo TŻ, był u mnie, później trochę samochodem pojeździliśmy i to jakoś tak...
śniadanie: owsianka z otrębami + rodzynki + migdały + pół łyżeczki odtłuszczonego kakao 350;
II jabłko duuuuże 100;
obiad: rosołek domowy z łyżką makaronu 300;
podwieczorek: jabłko też takie duże + sok pomidorowy 150;
kolacja: wieśniak z połówką papryki 200;
bilans 1100kcal

dziś nie było ruchu, bo jakoś nie było kiedy...
Ale mnie dziś TŻ zdenerwował nie dość, że chciał wepchać we mnie ZIEMNIAKI z KOTLETAMI, to w dodatku mówił na mnie przez pół dnia grubas i że mi sie wszystko przelewa ja wiem, że to głupie żarty, ale drażni mnie to

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Przypuszczam że mamy podobny problem z określeniem koloru Mogłabym Cię skierować na bloga w celu porównania, ale te zdjęcia i tak nie oddają mojego naturalnego koloru który jest właśnie taki mysi, popielato-brązowy...Jaaakoś tak...
A ostatnio mnie korciło żeby chociaż szamponetką śmignąć włoski. Cosik mi się jakiegoś ciemniejszego zachciewa Bo farbować też nie farbuję i to już od maja ubiegłego roku I jeż mogę się określić jako włosomaniaczka ale nie aż tak zakręcona jak niektóre osoby Ja się ograniczam tylko do olejka (kupię jeden, zużywam, kupuję następny), maski Kallos (mam mleczną i z łożysk) no i szamponu ofc - zwykłego pokrzywowego

Ojjj ja i mój TŻ też toczymy wojnę w tej kwestii Mi przede wszystkim zależy żebyśmy razem jedli, no ale on to ma tak dziwne pory spożywania posiłków że chyba bym z głodu umarła zanim zjadłabym coś w jego towarzystwie (je śniadanie o 13-14 )

Nie rozumiem jednej kwestii. Co jest złego w ziemniakach i kotlecie?

Dzień doberek tak w ogóle Ja jak zwykle z samego rańca na nogach. Wzięłam prysznic, zmyłam olejki z głowy i siedzę teraz z maską i piję kawkę. Później lecę zanieść dokumenty na uczelnię (jeju, żeby tylko mi je przyjęli) i pędzę na praktyki.
Wczoraj wieczorkiem zaliczyłam ćwiczonka, dziś rano się pomierzyłam, i od dziś zaczynam już intensywny trening, chociaż boję się tego killera jak ognia ;(

Co do żarełka na dziś (będę teraz pisać tak jak kiedyś Tinek godzinami):
8 - owsianka
12 - bułka razowa z wędliną i pomidorem
16 - pierogi ruskie
20 - może pół wieśniaczka z jakąś kanapką

No i wychodzą mi 4 posiłki. Ale jakbym jadła do 3h to wtedy już o 14 musiałabym jeść obiad, o 17 kolację, i jeszcze wychodziłby jeden posiłek o 20. I co? Tak by było lepiej?

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2012-07-16 o 07:21
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:01   #3941
Eldo_rado
amor vincit omnia

dzaga jesz zdecydowanie za malo... stąd rpawdopodobnie te napady głodu znajdź miejsce na jakąś rpzekąskę, albo zamiast wiesniaka jedz coś innego a wiesniaka rpzesuń na koniec dnia calkiem.
Stary 2012-07-16, 09:04   #3942
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Dzien dobry
Witam sie z pracy z cola zero miałam nie pic gazowanego, ale raz na jakis czas mozna sobie pozwolic a potrzebowalam czegos z kofeina na rozbudzenie

Z samego rana dostałam komplemant od kumpeli z pracy ze schudlam az mi sie humor poprawił

Think happy - be happy

M

Stary 2012-07-16, 09:14   #3943
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
co do wzdęć, to ja też miałam zauważyłam, że działa tak na mnie piwo, chipsy i późne jedzenie. Szczerze polecam Ci dodawanie otrębów (jakichkolwiek) do tego co się da. Naprawdę uspokaja to jelita, bo ładnie je przeczyszcza, a dodatkowo to naturalny błonnik, który pęcznieje w żołądku i zmniejsza uczucie głodu mówię Ci spróbuj ja dodaję do owsianki, do kefirów i koktajli. Podobnno nawet można z tego panierki do kotletów robić, bo nie wchłania tak dużo tłuszczu jak bułka. Ja szczerze Ci polecam. dla mnie wybawienie. Też miałam problem z wypróżnieniem, czasem raz na trzy dni nawet mogłam!! Masakra. Teraz rano idę do kibelka i po sprawie, chociaż wiem, że powinno być częściej.
Ja dodaję otręby właśnie do wszystkiego, do czego tylko mogę! Rano do jogurtu, jak robię koktajl owocowy, nawet do ciasta na pierogi i nic!!!
Załatwiam się, ale brzuch nadal mam wielgachny.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Dzień dobryyyy
Przyjmiecie córkę marnotrawną? Mam wakacje i czas na pisanie i dbanie o siebie więc obiecuję systematyczne udzielanie się na wątku. Chociaż do października, kiedy to dalej ruszę z turystyką (ostatni rok), pracą (w szkole) i doktoratem (o ile mnie przyjmą)
Hej!!!

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:20   #3944
lisa87
Raczkowanie

dzaga zamroź szarlotkę! ja zawsze tak robię i potem mam na lepsze czasy jako nagroda za męczarnie, albo na czarną godzinę gdy nie mam nic słodkiego a śmiertelnie mi się chce słodkiego.

Espoir masz racje z tą owsianką, raczej odchudzaniu nie sprzyja więc idę teraz robić na śniadanie owsiankęza Twoją namową będzie pierwszy zdrowy dietetyczny posiłek

po przebudzeniu od razu zrobiłam 30 brzuszków! ide ok13 na vacu shape'a, ciewkawe jak mi tam bedzie. moze uda mi sie w ciagu dnia kupić tego Shape'a o którym mówiłyście w tym poście.
lisa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:27   #3945
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisa87 Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta,
czy można się do was przyłączyć ?? Szukam motywacji do odchudzania, bo stoję w miejscu
na forum nie byłam długie lata ale najwyższy czas by tu powrócić!

Wzrost: 168 cm
Waga: 61 kg
Waga docelowa: 55 kg
Hej Przywitam się ze wszystkimi, a co!
Masz ładny plan

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez PannaCzesia Pokaż wiadomość
Hej! Też chciałabym się przyłączyć
Wzrost:165 cm
Waga:60 kg
Cel:55kg
O matko, ale nas tu jest
Hello!

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Hej ! Jestem i ja wracam do Was koniec moich wakacji Ale dopiero ogarne to co naskrobałyście

Medzik kiedy jedziemy na rower bo troche ruchu by sie przydało
A te jak zwykle przez forum się zgadują Szalone babki^^

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Dżaga Ja robię fasolkę z makaronem razowym
Albo wrzucam ją do sałatek jakiś np.
fasolka
sałata
rozdrobniony sałatkowy tuńczyk
grzanki z chleba razowego
2 jajka
pomidor, trochę kukurydzy
ser feta (bądź mozarella, albo w ogóle bez sera)
przyprawy

Fasolkę gotuję. Jajka gotuję na twardo. Sałatę myję i rwę, układam na półmisku, na to wysypuję pokrojone pomidory (nieduża kostka), wysypuję tuńczyka, kukurydzę, fasolkę i pokrojone jajka. To posypuję serem, albo nie posypuję wcale, polewam oliwą i posypuję przyprawami.

Może spróbujesz

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Tak
A poza tym powodują wzdęcia.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
POwinno się jeść porcję warzyw i owoców. Owoce przeważnie do godziny 14-15, potem warzywa

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Z samego rana dostałam komplemant od kumpeli z pracy ze schudlam az mi sie humor poprawił
No bo widać, żeś laska teraz !

Stary 2012-07-16, 09:33   #3946
ChocoMonster
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Piszę z chłodnego Niechorza, pogoda srednia, zimno, ale słonecznie
a jak u Was? na razie nie mam siły nadrabiać
Stary 2012-07-16, 09:34   #3947
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

zooska do laski to mi jeszcze duzo brakuje

Think happy - be happy

M

Stary 2012-07-16, 09:38   #3948
zooska
Zakorzenienie

śń:
activia truskawkowa, ziarna słonecznika, orzechy laskowe, migdały, pół pokruszonego wafla ryżowego

Stary 2012-07-16, 09:39   #3949
Antilia
Uzależnienie

Ja się wczoraj opychałam krówkami zajadałam smuty...

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:42   #3950
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChocoMonster Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Piszę z chłodnego Niechorza, pogoda srednia, zimno, ale słonecznie
a jak u Was? na razie nie mam siły nadrabiać
Niechorze!!!!!!
Jeździłam tam swego czasu co roku! Mam sentyment do tego miejsca...
Znam całe wzdłuż i wszerz no i wszystkie okoliczne wiochy ^^

Zaczaruję zaraz pogodę na piękną!

Stary 2012-07-16, 09:43   #3951
mielnus
Wtajemniczenie

WItammmm
jak co weekend mnie nie było na forum, ale już wróciłam.

Dzisiaj rano u mnie 61,0 dalej;/ eh... to jest jakas bariera nie do przejścia! serio!.... W sumie to w weekend przez mojego TZ znowu wpadło troche zakazanych rzeczy, tak wiec waga po weekendzie stoi w miejscu., W sumie to chudzłam w tamten tydzien 1 kg... troche mało. Dzisiaj planuje juz wieczorkiem ćwiczenia z EWĄ.... ale cos zaczynam watpić zeby one cos dawały wogóle..

u mnie śn:
1/2 twariguy chudego + jog, natu O% + 2 łyzki platków+ dżemik + kawa
ob: makaron brązoway + szpinak.... makaronu bedzie malutko bo to węgle;/
Stary 2012-07-16, 09:44   #3952
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj opychałam krówkami zajadałam smuty...
Co się stało?!

Stary 2012-07-16, 09:48   #3953
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Co się stało?!
Musieliśmy uśpić psa, z początku się trzymałam ale wczoraj wszystko ze mnie zeszło...

Bridezilla
Stary 2012-07-16, 09:51   #3954
zooska
Zakorzenienie

Nie mam pojęcia co zrobię na obiad, ale chyba makaron ze szpinakiem, bo ciąglę go robię, a nigdy go nie ma
Zabieram się za pieczenia placka orzechowego na miodzie, bo Tż mnie o niego męczy od miesiąca
Na podwieczorek pewnie koktajl wypiję owocowo otrębowy bo już mam mega masakrę w brzuchu i ledwo żyję
Zmierzyłam brzuch i mam na tym bębenku (co rośnie jak się żre) aż 83 cm!!!!!!!!!!! Czaicie?!?!?! To prawie jak cycki :/

No a na kolację planuję sałatkę
sałata, oliwki, pomidory, czosnek, cytryna, krewetki

Of cors fitness Ostatnio w ogóle nie ćwiczę

Wczoraj było tak:
śń: otręby, jogurt jagodowy, kawka
IIśń: Activia pitna
Obiad: sałatka makaronowa- serek wiejski, pomidor, sałata, szczypiorek, makaron, przyprawy
podwieczorek: 4 ciasteczka Lu go wielozbożowe
kolacja: tu lepiej nie mówić Pojechałam do mamy i zeżarłam 3 krokiety z serem żółtym i pieczarkami, do tego kromkę chleba razowego z jajkiem :/

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Musieliśmy uśpić psa, z początku się trzymałam ale wczoraj wszystko ze mnie zeszło...
Ja jakieś 2 miesiące temu usypiałam swojego leminga...myślałam, że z płaczu zejdę :/

Także znam to... Dobrze zrobiłaś, skoro się miał męczyć, to lepiej oszczędzić mu bólu

Stary 2012-07-16, 09:52   #3955
Eivor
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
No dokladnie

Cytat:
Jakby wciagac na noc np. banany to pewnie tak... Jeden ma cos kolo 200 kcal, z tego co czytalam niektorzy jedza je po treningach na nabranie masy. Ale bez przesady, np. od jablka czy arbuza sie nie utyje.

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jednej kwestii. Co jest złego w ziemniakach i kotlecie?
Pytanie co prawda nie do mnie ale ziemniaki maja wysoki indeks glikemiczny a standardowy kotlet jest zazwyczaj tlusty, smazony, obtoczony w bulce i absolutnie nie dietetyczny

Stary 2012-07-16, 09:54   #3956
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuje Kochana
ale lepsze takie wyjscie niz gdyby mial sie meczyc

Think happy - be happy

M

Stary 2012-07-16, 09:57   #3957
mielnus
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam pojęcia co zrobię na obiad, ale chyba makaron ze szpinakiem, bo ciąglę go robię, a nigdy go nie ma witaj w klubie królowe szpinaku
Zabieram się za pieczenia placka orzechowego na miodzie, bo Tż mnie o niego męczy od miesiąca
Na podwieczorek pewnie koktajl wypiję owocowo otrębowy bo już mam mega masakrę w brzuchu i ledwo żyję
Zmierzyłam brzuch i mam na tym bębenku (co rośnie jak się żre) aż 83 cm!!!!!!!!!!! Czaicie?!?!?! To prawie jak cycki :/proponuje moj ptrzepis na placki smażone... przeczyściło mnie od razu

No a na kolację planuję sałatkę
sałata, oliwki, pomidory, czosnek, cytryna, krewetki mniam.... ale ja nie lubie krewetek, boje się ich
Of cors fitness Ostatnio w ogóle nie ćwiczę ja tez nie ćwicze od tygodnia ponad... w sumie mialam duzo pracy ale to nie jest wymówka....

Wczoraj było tak:
śń: otręby, jogurt jagodowy, kawka
IIśń: Activia pitna
Obiad: sałatka makaronowa- serek wiejski, pomidor, sałata, szczypiorek, makaron, przyprawy
podwieczorek: 4 ciasteczka Lu go wielozbożowe
kolacja: tu lepiej nie mówić Pojechałam do mamy i zeżarłam 3 krokiety z serem żółtym i pieczarkami, do tego kromkę chleba razowego z jajkiem :/

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Ja jakieś 2 miesiące temu usypiałam swojego leminga...myślałam, że z płaczu zejdę :/

Także znam to... Dobrze zrobiłaś, skoro się miał męczyć, to lepiej oszczędzić mu bólu
ja tez mialam kiedys pieska przez wiele lat... zaczał umierac... wezwalismy wterynarza ale juz nie zdążył. Trzeba robie tak żeby zwierze się nie męczyło. teraz mam drugiego pieska, z atym to ja szaleje masakrycznie
Stary 2012-07-16, 09:57   #3958
ChocoMonster
Zakorzenienie

Cytat:
Niechorze!!!!!!
Jeździłam tam swego czasu co roku! Mam sentyment do tego miejsca...
Znam całe wzdłuż i wszerz no i wszystkie okoliczne wiochy ^^

Zaczaruję zaraz pogodę na piękną!
piękne miasteczko Pogorzelica obok też śliczna
wczoraj biegałam na bierzmi i trochę orbiterka zrobiłam
dziś bedzie grzecznie dietowo

Cytat:
Stary 2012-07-16, 10:03   #3959
Eivor
Rozeznanie

Cytat:
Zmierzyłam brzuch i mam na tym bębenku (co rośnie jak się żre) aż 83 cm!!!!!!!!!!! Czaicie?!?!?! To prawie jak cycki :/
Eee, ja nie czaje bo mam w cyckach 80, w brzuchu 82 i jest normalny, plaski... Pewnie to kwestia szerokosci bioder.

Bede odchudzac TZta. Ma do zrzucenia co najmniej 20 kg, ktore kiedys zrzucil na Dukanie a pozniej znowu zaczal sie obzerac Juz obiecal stosowac sie do zalecen ale toczymy boje o kilka produktow, np. o parowki z kurczaka (rzekomo 64% miesa). Nie ma na nich rozpiski BTW wiec sama nie wiem czy to "koszerne", niby maja faktycznie duzy procent miesa i sa drobiowe... Co sadzicie?
Druga kwestia to obiady okolo 19-20tej tj. po pracy kiedy to wciaga ryz/makaron oczywiscie brazowy, potem jeszcze o 22 kolacja (bedzie bialkowa) i idzie spac okolo polnocy. Chyba takie obiady lepiej byloby jesc w pracy okolo 17-18tej, nie? Ale kurde, juz to widze jak mu codziennie pakuje obiad...

Stary 2012-07-16, 10:09   #3960
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Eee, ja nie czaje bo mam w cyckach 80, w brzuchu 82 i jest normalny, plaski... Pewnie to kwestia szerokosci bioder.

Bede odchudzac TZta. Ma do zrzucenia co najmniej 20 kg, ktore kiedys zrzucil na Dukanie a pozniej znowu zaczal sie obzerac Juz obiecal stosowac sie do zalecen ale toczymy boje o kilka produktow, np. o parowki z kurczaka (rzekomo 64% miesa). Nie ma na nich rozpiski BTW wiec sama nie wiem czy to "koszerne", niby maja faktycznie duzy procent miesa i sa drobiowe... Co sadzicie?
Druga kwestia to obiady okolo 19-20tej tj. po pracy kiedy to wciaga ryz/makaron oczywiscie brazowy, potem jeszcze o 22 kolacja (bedzie bialkowa) i idzie spac okolo polnocy. Chyba takie obiady lepiej byloby jesc w pracy okolo 17-18tej, nie? Ale kurde, juz to widze jak mu codziennie pakuje obiad...
Mój ma do zrzucenia tak do 10 kg ale jest oporny. Marudzi, że chce schudnąć ale jak mówie, żeby nie nakładał sobie tej drugiej porcji obiadu to jest "ale ja jestem głodny"

Bridezilla
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości