Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2200 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 20:54   #65971
Nekotka_
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Odpowiadając na wszystkie pytania:
- nie przyjmuję innych leków ani suplementów aktualnie
- jedyna dolegliwość po nabiale, to lekki wysyp na twarzy i to też wtedy, kiedy jem nabiału dużo
- według producenta dawka do 6 tabletek dziennie nie powinna powodować skutków ubocznych
Nie wiem, czy to zbieg okoliczności, czy nie. Za kilka dni spróbuję jeszcze raz i poobserwuję efekty Dzięki za błyskawiczne odpowiedzi
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:55   #65972
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość

Właśnie rulony wcięło jeszcze zanim tyle urosły... I ni cholery nie chcą wrócić.

Niech rosną, mają być długie, zdrowe i już niedługo całkiem rude Skręt może być, tylko niech jeszcze się przód ogarnie i przestanie sterczeć to nie będę narzekać na brak rulonów
No pikne są, nawet bez rulonów

O to to! Miałam swoje dzisiaj myć, ale mi się nie chce ;P

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Zalaczam foto z wczoraj.
i ten kolor

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
ogłaszam wszem i wobec, że nie będzie mnie tutaj od jutra do 1 września postanowiłam zrobić długi wakacyjny odpoczynek od komputera zresztą i tak nie będę miała czasu, bo we wtorek Zamość, za tydzień kolonie, a w sierpniu Kraków mam nadziejęhasta la vista, miłego wakacjowania sobie i Wam życzę
Przyjemności! Pokaż się nam po powrocie oj, będą już dłuuuugie

Cytat:
Napisane przez paulinka3110 Pokaż wiadomość
Miałam takie loczki i taki fajny "lekki" skręt że dawno żaden kosmetyk tak dobrze mi nie zrobił.
A gdzie foto, hę?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 21:40   #65973
vidia9
Zadomowienie

przejrzałam kilka stron ostatnich - dziewczęta, macie piękne włosy !
Szsz pięknie
Maliniarka
Zioło jest zacnie byłam na blogu, piękne stylizacje, też z początku odebrałam Cię jako dziewczynę z ostrym charakterem
claudiiin ta długość jest niesamowita
smoothly już się dzieje, tylko się cieszyć
aleksandra987x nie narzekaj, i tak jest super moja koleżanka z grupy ma piękne falki, podobne do Twoich, tak regularne , że podejrzewałam o to jakąś maszynę ale podobno sama natura może się tu nawet na forum kręci bo widać ,że zdrowo wyglądają.

Dziś myłam resztkami, bo brakło czasu na porządne włosowe zakupy i nawet nie zauważyłam, że wszystkiego się pokończyło Wrzuciłam foty do codziennika, objętość ok, ale puch oczywiście jest. Udaje mi się uzyskać loki prawie bez puchu, zbite, ale przy tej długości którą mam teraz z takimi wyglądam źle, bo są całkiem bez objętości i króciutkie wtedy. Tu już wolę ten puch jak na razie Nie będę miała teraz możliwości tak często zaglądać do Ross, dlatego szukałam dziś w Schleckerze zamiennika dla Isany, w ostateczności mogę kupować Hegron. We wspomnianym Schleckerze są odżywki AS, ok.4-5 zł, może ktoś doradzi czy nadają się do czegokolwiek?
1 - klik
2 - klik
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:04   #65974
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
ogłaszam wszem i wobec, że nie będzie mnie tutaj od jutra do 1 września postanowiłam zrobić długi wakacyjny odpoczynek od komputera zresztą i tak nie będę miała czasu, bo we wtorek Zamość, za tydzień kolonie, a w sierpniu Kraków mam nadziejęhasta la vista, miłego wakacjowania sobie i Wam życzę
Miłej zabawy

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
No pikne są, nawet bez rulonów
O to to! Miałam swoje dzisiaj myć, ale mi się nie chce ;P

Cytat:
A gdzie foto, hę?
Właśnie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
aleksandra987x nie narzekaj, i tak jest super moja koleżanka z grupy ma piękne falki, podobne do Twoich, tak regularne , że podejrzewałam o to jakąś maszynę ale podobno sama natura może się tu nawet na forum kręci bo widać ,że zdrowo wyglądają.

Dziękuję, ale wiele bardziej niż moje podobają mi się twoje Nie masz Czasem trochę skrętu na zbyciu?

A, z tymi odzywkami szału nie ma:
1- alkohol tłuszczowy, emolient- tworzy okluzyjny film na włosie, konserwant, zapach, a reszta w stężeniach mniej niż 1%

Właściwie to nic ciekawego nie zrobi z włosem, zapach wysoko bardzo, albo skład ułożony nie tak jak powinien być.

2- woda, emolient, nawilżacz, emolient, emulgator, regulator lepkości, zapach, reszta w st. mniejszych niż 1%

też szału nie ma... Ale niech się jeszcze ktoś wypowie, bo ja słabo się znam na tym

claudiin fajne bardzo, a ta długość...

Edytowane przez aleksandra987x
Czas edycji: 2012-07-15 o 22:14
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:10   #65975
vidia9
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję, ale wiele bardziej niż moje podobają mi się twoje Nie masz Czasem trochę skrętu na zbyciu?
miło mi, ale nie mam nic na zbyciu pamiętam Twoje loczki, moim zdaniem wrócą
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:15   #65976
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
miło mi, ale nie mam nic na zbyciu pamiętam Twoje loczki, moim zdaniem wrócą
Szkoda, chętnie przygarnęłabym też mam taką nadzieję, zobaczymy
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 23:21   #65977
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
smoothly już się dzieje, tylko się cieszyć
aj, cieszę się niesamowicie oby tylko tak dalej! dzisiaj nawet usłyszałam, że mam bardzo ładne włosy i że moja kuzynka też chciałaby takie mieć. usłyszałam też od paru osób że w końcu chyba zmądrzałam i że zawsze miałam takie włosy, a ja głupia nawet tego nie zauważałam. ale obiecuję sobie, że będą tylko coraz piękniejsze!

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 23:38   #65978
Maliniarka
Zakorzenienie

ojejciu, dziękuję Wam wszystkim za tak miłe słowa, aż nie wiem co powiedzieć potraficie tak człowieka uradować, że aż chce się walczyć o włoski

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Boszsz, Malina, ile ty masz tych włosów Śliczne!
Bazowym Khadiego jest sezam (później kokos i rycyna) może to jego zasługa (zawsze tańszy)?
Po piance Isany mam podobnie i podoba mi się to
sezam.,..no może to sezam, chyba nigdy nie używałam niczego z tym dziękuję za podpowiedź

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
włosy masz cudne i kolor to ta szamponetka o której pisałaś w codzienniku?

tak, ta szamponetka, ale praktycznie już jej nie ma wypłukalo się, norma u mnie...
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
O, bosz , zachlapałam klawiaturę! Nie wiem, jak to możliwe,że one są coraz piękniejsze. Wydaje się, ze juz osiągnęły taki stan,że to szczyt możliwości, po czym wstawiasz kolejne zdjecie, na którym są JESZCZE cudowniejsze! Teraz powalają jeszcze objetoscią! (a pisałaś, że masz cienkie i mało-tereferekuku, już nikt w to nie uwierzy)
ja nie uważam, że mam gęste włosy, widać to zwłaszcza jak wysuszę bez stylizacji, czyli na "prosto" --- 5 kłaków na krzyż

przy wygnieceniu i suszeniu dyfuzorem objętość się zwiększa i jest normalna, ale też nie powiedziałaybm, że to jest dużo włosów, mówię całkiem obiektywnie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-07-15 o 23:42
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:21   #65979
caat
Zakorzenienie

Witam

i ja postanowiłam dołączyć do Waszego grona.
Poniżej przedstawiam moje włosy i siebie

Postaram zagościć się tu na dłużej - jeśli pozwolicie

ja.jpg
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:56   #65980
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
Witam

Załącznik 4779377
uwielbiam Twoje włosy, są takie piękne!
z resztą Ty też!

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-16, 11:01   #65981
TwojaKokaina
Zakorzenienie

caat - śliczna jesteś i fajna długość włosków nie wiem, czy to wina zdjęcia, czy nie, ale jakby dużo włosków Ci ostaje, tak jakby suche były olejowałaś wcześniej?
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:04   #65982
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
uwielbiam Twoje włosy, są takie piękne!
z resztą Ty też!
dziękuje Kochana

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
caat - śliczna jesteś i fajna długość włosków nie wiem, czy to wina zdjęcia, czy nie, ale jakby dużo włosków Ci ostaje, tak jakby suche były olejowałaś wcześniej?
dziękuje
parę razy olejowałam olejkiem, ale zdjęcie też jest dość matowe, więc może to jego wina,
choć patrząc na nie to faktycznie mogę mieć troszkę przesuszone.
Stary 2012-07-16, 11:48   #65983
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję Wam za odpowiedzi
przy następnej wizycie w rossmannie postaram się zakupić jakiś żel i poćwiczyć

syossa nigdy nie używałam, ale mam szampony z SLS i jednak u mnie lepiej się sprawdzają niż te delikatne
Z żelami sklepowymi trzeba jednak uważać z iloscią, żeby nei przeasadzić (np. z pomarańczowa Isana meską-może przykurzać i obciązac). Najlepiej spróbować z lnianym. Jego można nakładać be zopamiętania (byle nie była za gęsty, bo zosatwi paprochy). W dodatku lniany nabłyszcza i nawilza. Samo dobro. Ocz\ywiście nie wszystkim służy ,a le za te cenę warto wypróbować.
Cytat:
Pochwaliłam się moimi zacofanymi w rozwoju włosami w codzienniku Co prawda zdjęcia z wczoraj, dzisiejsze wstawię później
Piękneee są!!!!

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
nie wydaje mi się, żeby była to wina CP.

a ja nie wierzę w to co widzę!
kolejne mycie, a tu z tyłu widzę to:
Świetnie!!! Koajrza mi się trochę z Jennifer Aniston, gdy przestałą prostować i nosiła "efekt plaża" na glowie.
Cytat:

Wczoraj uzylam nowej odzywki - Alverde z brzoza i szalwia, opisze Wam pokrotce jak tam wrazenia
Skladowo wyglada super. Ma luzniejsza, rzadsza konsystencje niz Alverde morelowo-cytrynowa. Zapach nie przypadl mi do gustu Taki ziolowo-lawendowo-octowy... A to dlatego ze dosc wysoko w skladzie widzimy Acetum. Juz przy nakladaniu jej na wlosy poczulam, ze chyba bedzie z tego znowu rozczarowanie - odzywka natychmiast jakby wchlaniala sie we wlosy, nie czulam, ze cokolwiek na nie nalozylam. Wlosy sie plataly, byly szorstkie i trudne do rozczesania, poniewaz nie dawala zadnego poslizgu, w przeciwienstwie do Alterry czy Alverde morelowej (tylko ta znowu tak wygladzala, ze az prostowala - cos za cos...). Wobec tego nie spodziewalam sie szalu po wyschnieciu, myslalam, ze bedzie susza i nieregularny balagan zamiast ladnych fal. A jednak okazalo sie, ze efekt jest fajny, fajniejszy, niz po siostrzanej morelowej odzywce Zalaczam foto z wczoraj. Jednak po nocy wlosy mi sie nie podobaja - skret nie przetrwal, jest troche puchu, a przede wszystkim zrobily mi sie drobne tluste strąki. Winowajca chyba jest moje maslo z TBS, ktore zwykle daje na koncowki, a wczoraj nalozylo mi sie go troche wiecej i wyzej niz zwykle
Przepiękne!!! Sprawiają wrazenie takich leciutkich i niezbyt grubych, a mimo to objętoscią powalają!
Cytat:
claudiiin - Like It jaaaakie długie

Baw się dobrze!
Cytat:

Dziś myłam resztkami, bo brakło czasu na porządne włosowe zakupy i nawet nie zauważyłam, że wszystkiego się pokończyło Wrzuciłam foty do codziennika, objętość ok, ale puch oczywiście jest. Udaje mi się uzyskać loki prawie bez puchu, zbite, ale przy tej długości którą mam teraz z takimi wyglądam źle, bo są całkiem bez objętości i króciutkie wtedy. Tu już wolę ten puch jak na razie Nie będę miała teraz możliwości tak często zaglądać do Ross, dlatego szukałam dziś w Schleckerze zamiennika dla Isany, w ostateczności mogę kupować Hegron. We wspomnianym Schleckerze są odżywki AS, ok.4-5 zł, może ktoś doradzi czy nadają się do czegokolwiek?
1 - klik
2 - klik
Ucieszyłąbym się, gdyby cos ze Schleckera sie nadawało, mam go u siebie(w przeciwieństwie do Rossa), ale doczytałam dalej,że nie bardzo...

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

ja nie uważam, że mam gęste włosy, widać to zwłaszcza jak wysuszę bez stylizacji, czyli na "prosto" --- 5 kłaków na krzyż

przy wygnieceniu i suszeniu dyfuzorem objętość się zwiększa i jest normalna, ale też nie powiedziałaybm, że to jest dużo włosów, mówię całkiem obiektywnie
Ty nie musisz tak uważać :P najważniejsze, że tak wygladaja i inni uważaja
Poza tym Twoje włosy nigdy jakoś nie wydaja sie potargane. Normalnie jak spod grzebienia, a przeciez nie czeszesz na sucho. Moje nawet zaraz po myciu tak nie wygladaja zawsze jakieś pasma się wyrwą i odstają albo cudują inaczej niż reszta) -dowód na zdjeciu.(reszta bedzie w codzienniku)
Cytat:
Witam

Załącznik 4779377
Witamy! Piękna długosc i ciecie. Faktycznie przydałoby sie nawilżenie. od siebie polecam maski domowe z dodatkiem olejów, bo same oleje nie zawsze daja efekt natychmiastowy(co nie znaczy,zeby z nich całkowicie rezygnować, po prostu wcielić w życie jedno i drugie na przemian).

Ajrisz, vidia, dziuwlenka
-świetnie w codzienniku!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 12:09   #65984
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Świetnie!!! Koajrza mi się trochę z Jennifer Aniston, gdy przestałą prostować i nosiła "efekt plaża" na glowie.
dziękuję!
widzę, ze za każdym razem są coraz lepsze i oby tak dalej a te ,,plażowe'' włosy zawsze u mnie były, tylko nie umiałam ich zaakceptować i zadbać o nie. ale nadrabiam stracony czas!

Cytat:
Napisane przez caat
dziękuje Kochana
a nie ma za co, szczera opinia

akcja - powrót do formy!

Edytowane przez smoothly
Czas edycji: 2012-07-16 o 12:10
Stary 2012-07-16, 12:39   #65985
TwojaKokaina
Zakorzenienie

caat - po dłuższym nawilżaniu na pewno przestaną być suche

Ag Rafka
- czytałam o żelu lnianym, ale jakoś się przemóc nie mogę. ogólnie to nigdy nie stosowałam żadnych stylizatorów
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:20   #65986
Maliniarka
Zakorzenienie

napisałam wstępny zamotany post o CG na blogu
w sumie bardziej mi zależy, żeby zainteresowane trafiły na wizaz i czytały tutaj tak jak my wszystkie

Caat śliczne jesteś
włoski troszkę suche, ale to wszystko do wypracowania

super długość i kolor

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Ty nie musisz tak uważać :P najważniejsze, że tak wygladaja i inni uważaja
Poza tym Twoje włosy nigdy jakoś nie wydaja sie potargane. Normalnie jak spod grzebienia, a przeciez nie czeszesz na sucho. Moje nawet zaraz po myciu tak nie wygladaja zawsze jakieś pasma się wyrwą i odstają albo cudują inaczej niż reszta) -dowód na zdjeciu.(reszta bedzie w codzienniku)
ahaha ale cudna ta ikonka

oj no może tak, ale ja widzę jakie są, na zdjęciach to wiadomo, że różnie to bywa

Twoje potargane? wg mnie są jak najtaflowniejsze
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:19   #65987
Hebryka
Raczkowanie

Dziewczyny, zerknijcie na moją pielęgnację, bo nie wiem, co robię źle od pewnego czasu strasznie mi się przetłuszczają włosy i nie umiem sobie z nimi poradzić. Są oklapnięte i bez życia. Częściową winę ponosi za to złe ścięcie, wiem, ale umówiłam się już do polecanego na innym wątku fryzjera i mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Staram się używac olejków, ale ze względu na brak czasu nie zawsze mi się udaje, jedynie w weekend zostawiam olej na całą noc. Używam jojoba, oleju z pestek brzoskwinii, tych rossmanowskich lub arganowego. Włosy myję zwykle szamponem Hipp/babydream, albo którymś z alterry. Co miesiąc oczyszczam je barwą z SLS. Jeszcze na początku przygody z CG próbowałam je myć odżywkę, ale znikała mi wtedy objętość. Na to nakładam odżywki, w różnych kombinacjach, najczęsciej używane: alterra z morelą, alterra maska z granatem, garnier karitee, garnier z żurawiną, potters aloesowy, wax z proteinami. Jak mam czas, dodaję keratynę, mleczko pszczele, ekstrakty z owoców. Staram się trzymać odżywkę co najmniej pół godziny, ale nie zawsze mam tyle czasu, bo nie używam suszarki, a same długo mi schną. Po odżywce daję joanne, najczęściej cytrynową lub z lnem i żel artiste, który ostatnio zamieniłam na piankę, ale włosy przetłuszczają się po niej tak samo. Staram się ich nie dotykać po nałożeniu żelu/pianki. Pomóżcie!
Hebryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:32   #65988
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hebryka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zerknijcie na moją pielęgnację, bo nie wiem, co robię źle od pewnego czasu strasznie mi się przetłuszczają włosy i nie umiem sobie z nimi poradzić. Są oklapnięte i bez życia. Częściową winę ponosi za to złe ścięcie, wiem, ale umówiłam się już do polecanego na innym wątku fryzjera i mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Staram się używac olejków, ale ze względu na brak czasu nie zawsze mi się udaje, jedynie w weekend zostawiam olej na całą noc. Używam jojoba, oleju z pestek brzoskwinii, tych rossmanowskich lub arganowego. Włosy myję zwykle szamponem Hipp/babydream, albo którymś z alterry. Co miesiąc oczyszczam je barwą z SLS. Jeszcze na początku przygody z CG próbowałam je myć odżywkę, ale znikała mi wtedy objętość. Na to nakładam odżywki, w różnych kombinacjach, najczęsciej używane: alterra z morelą, alterra maska z granatem, garnier karitee, garnier z żurawiną, potters aloesowy, wax z proteinami. Jak mam czas, dodaję keratynę, mleczko pszczele, ekstrakty z owoców. Staram się trzymać odżywkę co najmniej pół godziny, ale nie zawsze mam tyle czasu, bo nie używam suszarki, a same długo mi schną. Po odżywce daję joanne, najczęściej cytrynową lub z lnem i żel artiste, który ostatnio zamieniłam na piankę, ale włosy przetłuszczają się po niej tak samo. Staram się ich nie dotykać po nałożeniu żelu/pianki. Pomóżcie!
Po pierwsze od razu rzuca się w oczy: dużo tego!
Możliwe, że włosy przetłuszczają Ci się od obciążenia / obklejenia składnikami odżywczymi?
Na próbę - najpierw nałóż odżywkę, potem umyj delikatnym szamponem dziecinnym i tylko b/s

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:45   #65989
Hebryka
Raczkowanie

AjriszMarta, dziękuję za odp nie wiem, czy to przeciążenie, nie nakładam wszystkich tych odzywek na raz, tylko mieszam maksymalnie dwie, te dodatkowe półprodukty też tylko raz na jakiś czas. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, tą odżywkę dać na suche, nieumyte włosy, potem to zmyć szamponem i dac tylko b/s tak? Po ich marnej ostatnio kondycji nie wiem, czy mi się utrzyma skręt bez stylizatora, ale spróbuję.
Hebryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:46   #65990
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze masz nadwrazliwosc na ten lek albo nie tolerujesz laktozy? Masz jakies dolegliwosci od strony przewodu pokarmowego po mleku, nabiale? Przyjmujesz jeszcze jakies inne leki obecnie?

Wczoraj uzylam nowej odzywki - Alverde z brzoza i szalwia, opisze Wam pokrotce jak tam wrazenia
Skladowo wyglada super. Ma luzniejsza, rzadsza konsystencje niz Alverde morelowo-cytrynowa. Zapach nie przypadl mi do gustu Taki ziolowo-lawendowo-octowy... A to dlatego ze dosc wysoko w skladzie widzimy Acetum. Juz przy nakladaniu jej na wlosy poczulam, ze chyba bedzie z tego znowu rozczarowanie - odzywka natychmiast jakby wchlaniala sie we wlosy, nie czulam, ze cokolwiek na nie nalozylam. Wlosy sie plataly, byly szorstkie i trudne do rozczesania, poniewaz nie dawala zadnego poslizgu, w przeciwienstwie do Alterry czy Alverde morelowej (tylko ta znowu tak wygladzala, ze az prostowala - cos za cos...). Wobec tego nie spodziewalam sie szalu po wyschnieciu, myslalam, ze bedzie susza i nieregularny balagan zamiast ladnych fal. A jednak okazalo sie, ze efekt jest fajny, fajniejszy, niz po siostrzanej morelowej odzywce Zalaczam foto z wczoraj. Jednak po nocy wlosy mi sie nie podobaja - skret nie przetrwal, jest troche puchu, a przede wszystkim zrobily mi sie drobne tluste strąki. Winowajca chyba jest moje maslo z TBS, ktore zwykle daje na koncowki, a wczoraj nalozylo mi sie go troche wiecej i wyzej niz zwykle
mam ta odzywke, wlasnie ja koncze. U mnie sie nie sprawdza na dlugosci, jest zbyt lekka, nakladam ja i nakladam, a wygladaja jakbym nic nie nalozyla. Do tego w ogole nie pomaga rozczesac wlosow, a po wyschnieciu puch, busz i susza. Uzywam jej teraz do maseczek na skalp, a na dlugosc inna odzywke.
Stary 2012-07-16, 14:50   #65991
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
AjriszMarta, dziękuję za odp nie wiem, czy to przeciążenie, nie nakładam wszystkich tych odzywek na raz, tylko mieszam maksymalnie dwie, te dodatkowe półprodukty też tylko raz na jakiś czas. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, tą odżywkę dać na suche, nieumyte włosy, potem to zmyć szamponem i dac tylko b/s tak? Po ich marnej ostatnio kondycji nie wiem, czy mi się utrzyma skręt bez stylizatora, ale spróbuję.
Zgadza się
Jakiś konkretny składnik może nie pasować skórze - najłatwiej będzie znaleźć winowajcę sprawdzając zestawy jeden po drugim. U mnie na taką sytuację - czyli przetłuszcz "bez powodu" - myję SLS i stosuję dietę minimum, włosy nie lubią się z proteinami. Bez nich nie mam skrętu co prawda ale lepiej mieć św spokój

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:36   #65992
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:

Hm, może Barwa trochę częściej? Jako M w OMO. Chciaż w grunie rzeczy szampony z Alterry też mają wysoko mocny detergent (SCS). Poza tym, nie nakładasz odżywek za blisko skalpu? Mnie na przykład morelowa bardzo przyklapuje, kiedy nałożę ją wysoko. Często nakładam lekką odżywkę (aktualnie Bingo 40 aktywnych składników) przy skalpie i na skalp, a na długość daję coś treściwszego. Może powinnaś krócej trzymać odżywki d/s? Odżywka b/s też może być kładziona zbyt wysoko, albo jest za ciężka. Joanna ma w swojej ofercie b/s także dla przetłuszczających się włosów, może spróbuj?
http://anwena.blogspot.com/2012/07/d...-wosy-tym.html tu Anwen pisze o masce na przetłuszczające się włosy, też może pomóc A w innych postach jest jeszcze więcej sposobów na przetłuszczające się kłaczki.
Wykluczasz problemy hormonalne?

vidia9 - Codziennik! Wybacz,ale... Macałabym!

Dziś pierwszy raz użyłam Isany i właśnie sobie schnę Jak nie podejdzie mi jako d/s to może w końcu przekonam się do mycia odżywką
Stary 2012-07-16, 19:58   #65993
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
claudiiin - Like It jaaaakie długie

Thx Sa calkiem dlugie, marza mi sie dluzsze ale zawsze jak zapuszcze jeszcze chocby z 5-7cm to mam wrazenie ze robia sie takie bez wyrazu, niestety.
Dobry pomysl z tym kompem, to straszny pozeracz czasu, widze po sobie-potrafie czasami stracic na siedzenie w necie cale popoludnie i wieczor i potem jestem zla na siebie. Szkoda wakacji
Have fun!

Cytat:
i ten kolor
Merci Kolor nieco przeklamany na zdjeciach, niemniej jednak podoba mi sie - nie jest juz wprawdzie w ogole popielaty, ale moze to i lepiej, jest taki naturalny i troche zlocisty

Cytat:
claudiiin ta długość jest niesamowita
Dzieki Niesamowite to sa Twoje wloski!

Cytat:
Przepiękne!!! Sprawiają wrazenie takich leciutkich i niezbyt grubych, a mimo to objętoscią powalają!
Dziekuje, masz racje, nie sa zbyt grube i geste tez (juz) niestety nie, a jednak fajnie unosza sie u nasady wiec wyglada ze jest ich sporo, przyznaje bez bicia ze kocham to w nich Ale ja nie myje skalpu nigdy odzywka, moze to to

Cytat:
Witam

Aaaaa jaka fajna gestosc i dlugosc! I buzia Bedzie cudnie!

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
mam ta odzywke, wlasnie ja koncze. U mnie sie nie sprawdza na dlugosci, jest zbyt lekka, nakladam ja i nakladam, a wygladaja jakbym nic nie nalozyla. Do tego w ogole nie pomaga rozczesac wlosow, a po wyschnieciu puch, busz i susza. Uzywam jej teraz do maseczek na skalp, a na dlugosc inna odzywke.
U mnie sprawia podobne trudnosci, ale tylko podczas nakladania wlasnie - wsiąka we wlosy jakby jej wcale nie bylo choc nakladam jej duzo i nie dosc ze nie pomaga rozczesac to mam jeszcze wrazenie ze dodatkowo plącze wlosy Ale po wyschnieciu podoba mi sie na maxa, nie wiem teraz co zrobic z tym fantem... Dodac oleju, mieszac z inna odzywka, uzyc odrobine bez splukiwania? Probowalas cos moze? A skalpu Ci nie podraznia, nie powoduje/nie wzmaga wypadania wlosow?
Wnioskujac z Twoich odczuc w stosunku do tej odzywki nie polecam Ci Timotei Organic Delight jesli jeszcze jej nie wyprobowalas - tez tak beznadziejnie wsiakala we wlosy, ale zuzylam ja z przyjemnoscia jako bs, bo w tej roli sie fajnie spisala

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:59   #65994
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cześć kręcone,

Nie wiem jak to zrobiłam, że przez tyle lat na wizażu nie zajrzałam do tego działu
Zawsze mi się wydawało, że moje włosy są ok, a tutaj widzę takie cuda i .. moje już mi się już aż tak nie podobają ...
Dziewczyny, wiem, że na forum jest wszystkiego mnóstwo, ale na dziś ilość informacji mnie po prostu przytłoczyła. Jedyne, co zrobiłam do tej pory to wybrałam się do Rossmana w poszukiwaniu nowych kosmetyków i .. zgłupiałam, nie wiedziałam co mam kupić
Wyszłam z jedynym szamponikiem Barwa. I nie wiem co dalej
Widzę, że duuużo czytania przede mną ...
Mam nadzieję, że pomożecie mi zacząć moją nową współpracę z włosami
Dodaję kilka fotek licząc na jakieś wstępne rady co mam zrobić, od czego zacząć, co mogę osiągnąć itp.
Tragicznie chyba nie jest, bo mimo wszystko najgorszej ich nie traktowałam, nie suszę suszarką, nie obciążam kosmetykami, no ale jak widzę na tym forum pewnie mogą wyglądać dużo lepiej ...
No, to powitalny post na forum kręconych mam za sobą, teraz czas na lekturę i działania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hair.jpg (9,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hair2.jpg (79,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hair3.jpg (91,6 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-07-16, 20:23   #65995
caat
Zakorzenienie

Cytat:
caat - po dłuższym nawilżaniu na pewno przestaną być suche
pewnie tak

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Caat śliczne jesteś
włoski troszkę suche, ale to wszystko do wypracowania
dziękuje

Cytat:
Aaaaa jaka fajna gestosc i dlugosc! I buzia Bedzie cudnie!
dziękuje
Stary 2012-07-16, 20:26   #65996
hahihehy
Rozeznanie

MarudexuS, witaj! Już Ci zazdroszczę skrętu, a co to będzie jak się wdrożysz w pielęgnację
Na początek proponuję delikatny szampon Babydream z Rossmanna - chyba każda kręconowłosa od niego zaczynała, odżywkę Isana z olejkiem Babassu (do mycia), odżywkę Garnier Avocado i Karite lub Alterra Morela jako odżywka do spłukiwania i Joanna Naturia z miodem i cytryną jako odżywka bez spłukiwania. Do tego siemię lniane do gotowania żelu i jakiś olej - wypróbuj ten z kuchni. To wszystko na początek Chwal się efektami!

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:36   #65997
milena798
Rozeznanie

dziewczyny kosmetyki alverde są w naturze?
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:39   #65998
Martek_
Zadomowienie

Wszystko nadrobiłam . Jakie piękne lokaski, falki i skrętaski, jestem wniebowzięta . Moje ostatnio ciut zaniedbane, bo u rodzinki nadal jestem, ale jestem w trakcie naprawiania błędów. Po wakacjach muszę ciachnąć z 2cm i zapuszczam dalej

Cytat:
Ja nie widziałam
Stary 2012-07-16, 20:44   #65999
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:
Alvedre są dostępne w niemieckich drogeriach DM.

Oj, coś słabo wygładza Isanka Chyba pójdzie do mycia. Chociaż są takie mięciutkie...
Po deszczu i rozczepane wiatrem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2190.jpg (178,8 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez Nekotka_
Czas edycji: 2012-07-16 o 20:46
Stary 2012-07-16, 21:00   #66000
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Cześć kręcone,

Nie wiem jak to zrobiłam, że przez tyle lat na wizażu nie zajrzałam do tego działu
Zawsze mi się wydawało, że moje włosy są ok, a tutaj widzę takie cuda i .. moje już mi się już aż tak nie podobają ...
Dziewczyny, wiem, że na forum jest wszystkiego mnóstwo, ale na dziś ilość informacji mnie po prostu przytłoczyła. Jedyne, co zrobiłam do tej pory to wybrałam się do Rossmana w poszukiwaniu nowych kosmetyków i .. zgłupiałam, nie wiedziałam co mam kupić
Wyszłam z jedynym szamponikiem Barwa. I nie wiem co dalej
Widzę, że duuużo czytania przede mną ...
Mam nadzieję, że pomożecie mi zacząć moją nową współpracę z włosami
Dodaję kilka fotek licząc na jakieś wstępne rady co mam zrobić, od czego zacząć, co mogę osiągnąć itp.
Tragicznie chyba nie jest, bo mimo wszystko najgorszej ich nie traktowałam, nie suszę suszarką, nie obciążam kosmetykami, no ale jak widzę na tym forum pewnie mogą wyglądać dużo lepiej ...
No, to powitalny post na forum kręconych mam za sobą, teraz czas na lekturę i działania
witamy na pewno będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
MarudexuS, witaj! Już Ci zazdroszczę skrętu, a co to będzie jak się wdrożysz w pielęgnację
Na początek proponuję delikatny szampon Babydream z Rossmanna - chyba każda kręconowłosa od niego zaczynała, odżywkę Isana z olejkiem Babassu (do mycia), odżywkę Garnier Avocado i Karite lub Alterra Morela jako odżywka do spłukiwania i Joanna Naturia z miodem i cytryną jako odżywka bez spłukiwania. Do tego siemię lniane do gotowania żelu i jakiś olej - wypróbuj ten z kuchni. To wszystko na początek Chwal się efektami!
dokładnie to to hahihehy napisała wszytko co potrzebne na początek ja bym tylko jeszcze piankę z isany dodała do tego i można zaczynać zabawę z włosami

wczoraj spędziłam więcej czasu z siostrą, przyjrzałam się jej włosom i zobaczyłam MASAKRĘ! takie rozdwojone, zniszczone, suche włosy! fe be.. aż białe końcówki miały.. zaczęłam to podcinać i podcinając dalej było widać takie białe końce.. nie wiem czy się je uda uratować
siostra włosy prostuje chyba codziennie od jakiegoś czasu (moją prostownicą z resztą), uczy się na fryzjerkę, więc wstyd podwójny..
zrobiłam jej więc, wykład na temat kręconych włosów dając ultimatum, że nie musi mi kasy oddawać (jest mi trochę dłużna) tylko ma ją przeznaczyć na te kosmetyki, których ja używam i skończyć z prostownicą! chyba się jej ten pomysł spodobał, bo przyszłam dzisiaj z pracy, patrzę i nie wierzę w to co widzę, kręcone włosy na jej głowie, toż to cud, a co więcej skręt ma tak podobny do mojego, że nie wiem a myślałam, że ona to ma takie leciutkie fale
włosy były mokre, więc dałam jej trochę swoich cudów i rezultat same zobaczcie

ps; możecie napisać jaka jest głupia, że prostuje, że coś z tych jej włosów będzie lepszego i takie tam, pokażę jej i może się całkowicie nawróci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201207161078.jpg (40,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201207161079.jpg (36,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201207161080.jpg (37,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201207161081.jpg (37,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201207161082.jpg (37,5 KB, 28 załadowań)

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości