|
|
#1951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
A co z tym całym asortymentem, który się nie sprzeda?A jadłospis świetny, nie mam żadnych zastrzeżeń
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-14 o 19:52 |
||
|
|
|
#1952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój dzisiejszy, zupełnie nieidealny, no ale ![]() I kokosowa jaglanka (5 łyż + 1 łyż otrąb pszennych) z nektarynką i serkiem wiejskim; kawa z mlekiem II bułka bawarska na pół: z serem brie/ z serkiem włoskim, pesto bazyliowym i pomidorem po: kawa mrożona (z lodami i bitą śmietaną, ale skąpo tego jakoś dali) w kawiarni III zapiekanka naleśnikowa ze szpinakiem i fetą, pod żółtym serem i chili (któraś mi tu ostatnio zrobiła smaka! IV kubek kisielu żurawinowego, nektarynka V kromka razowca z wędzoną makrelą i majonezem, pół papryki Nie za dużo dziś?
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#1954 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I grahamka na pół - zapieczona z oscypkiem, płatkami chilli i chorizio / wędzonym pstrągiem z ziołami, pomidor malinowy z bazylią + duża kawa II świeży sok pomaranczowy 400 ml, paczka bakal up (nerkowce, laskowe i rodzynki) III pieczen wołowa w ciemnym sosie winnym podana z żurawiną i czeskimi knedlikami bułczanymi, sok pomidorowy kawałek szarlotki z megailoscia jabłek IV serek wiejski ze szczypiorkiem, ze 2 garscie suszonych śliwek ![]() do picia: herbata czarna, pokrzywa i woda ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- U ![]() I grahamka na pół - zapieczona z oscypkiem, płatkami chilli i chorizio / wędzonym pstrągiem z ziołami, pomidor malinowy z bazylią + duża kawa II świeży sok pomaranczowy 400 ml, paczka bakal up (nerkowce, laskowe i rodzynki) III pieczen wołowa w ciemnym sosie winnym podana z żurawiną i czeskimi knedlikami bułczanymi, sok pomidorowy kawałek szarlotki z megailoscia jabłek IV serek wiejski ze szczypiorkiem, ze 2 garscie suszonych śliwek ![]() do picia: herbata czarna, pokrzywa i woda |
|
|
|
#1955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
porywam moje ukochane oscypki;D i wstawie swoje U ![]() śniad; grahamka na pół z sałatą, wędzonym filetem z indyk, roladą ustrzycką i warzywmi/ serkiem naturalnym i pastą sezamową; mus z mrożonego melona i brzoskwini z jogurtem nat 2śniad; serek homogenizowany z borówkami, spory kawałek domowego biszkoptu z malinami. kawa z mlekiem obiad; grillowana pierś z indyka w świezych ziołach, grillowane warzywa( cukinia, papryka, cebula, pieczarki), gotowana żółta fasolka szparagowa,kasza jęczmienna 40 min killer (chodakowska) przekąska; jabłko papierówka, garść czarnych porzeczek, kilka młodziutkich marchewek z działki kolacja; puszka szprotów w sosie pomidorowym, pomidor, kolorowe papryki i kilka rzodkiewek, grzanka z razowca
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Ś;Owsianka na wodzie z 2 łyżkami lnu,musem porzeczkowo agrestowym,kokosem, 1 łyżka kakao
II Kanapka z masłem roślinnym szynką z indyka +mus jablkowy . rower 1 h O;Kasza pęczak, leczo warzywne (w lodówce czekają jeszcze 3 cukinie wpadły agresty,jeżyny,czerwona i biała porzeczka ![]() Kanapka z chlebem żytnim z szynką i dużo sałaty,filiżanka kefiru z truskawkami ![]() 1 h na orbitreku 2 jajka ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-07-14 o 22:46 |
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można ja ugotowac na sypko i jest troche jak kuskus, albo na gesto, pyszna z suszonymi owocami
|
|
#1959 |
|
Rozeznanie
|
U:
I. Domowa granola z pestkami dyni, suszoną żurawiną i daktylami na mleku sojowym, dwie brzoskwinie, kawa z mlekiem. II. Makaron razowy z tuńczykiem, rukolą, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi + oliwa, ocet balsamiczny, świeża bazylia. III. (na przerwie w pracy) Kanapka z dwóch kromek razowca z masłem, szynką drobiową, camembertem, sałatą i rzodkiewką + sok marchewkowy jednodniowy, jabłko. IV. Jajecznica z dwóch jaj ze świeżym szpinakiem i czosnkiem, kromka chleba słonecznikowego z masłem; kubek kakao na mleku, miseczka czereśni. Niestety godziny mojej pracy narzucają mi teraz jedzenie tylko czterech posiłków - na piąty po prostu nie mam czasu. Mam nadzieję, że nie zacznę przez to spadać z wagi...
|
#1960 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1961 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, mam pytanie: jak pokonac chec na slodkie? czy to nie jest tak, ze jak sie tyle czasu odmawialo sobie slodyczy, to teraz ma sie podwojna ochote?
|
|
|
|
#1962 |
|
Raczkowanie
|
moje już w pełni wakacyjne P
2 szklanki wody z cytryną na czczo I) "pałka" z kurczaka (pieczona w piekarniku), tost pełnoziarnisty żytni z olejem kokosowym, kawałkiem jajka i papryką (resztki z podróży) II) piętka bułki jęczmiennej z olejem kokosowym, pomidor III) czereśnie IV) spaghetti (tricolore z Lidla )V) arbuz V) na kolację może pałka z kurczaka z drogi, jakieś jajko albo tost...jeszcze nie wiem. do picia: herbata, woda, zielona herbata... i jak? zerknie ktoś?
|
|
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
NIe jestem w stanie powiedzieć nic innego niż- dziewczyno, ogarnij się i zacznij pisać jak zaczniesz jeść, a nie głodować.
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za zerknięcie ![]() olik187, nie dam bo tez kocham ![]() Dzisiaj U: I 1,5 bardzo dużej kromki żytniego na zakwasie z ziarnami i soją - z wdzonym pstrągiem / oscypkiem / wędliną drobiową, pokrojony pomidor + duża kawa II szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i gałką lodów kawowych, owoce do dekoracji + zielona herbata III penne bolognese zapiekane pod dużą ilością żółtego sera - mega się napchalam ![]() IV popijam świezy sok jabłkowy 350 ml i będzie pewnie jogurt bo chyba więcej nie wcisne ![]() do picia: woda i herbata żurawinowa |
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
dance makabre marchewka raczej drobno poszatkowana niz mus
robiona takim blenderem do pesto.Smak ok,ale ja kocham wszystkie warzywka pod każdą postacią.Moja dieta to coś miedzy R a U Ś;Owsianka na wodzie z dużą łyżką mielonego lnu +kubek porzeczek czarnej,czerwonej, białej posypana wiórkami kokosowymi II nie było ![]() O;Zapiekanka z białym makaronem (dla rodzinki robiłam) cukinią,indykiem,cebulką, pomidorem,oliwą z oliwek,dużo oregano prosto z krzaczka,ostra papryka polane smoothie zielonym(sałata rzymska,ogórek,pomidor,tr oszke czarnej porzeczki) aż za dużooo tego zjadlam ![]() przed treningiem; kromka razowca,plaster wedliny z indyka,dużo sałaty rzymskiej ogóras małosolny bieganie ok.1 h po treningu twaróg póltłusty z pomidorem i ogórkiem małosolnym
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-07-15 o 19:49 |
|
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Hedonistyczny weekend z TŻ, pożegnalny przed praktykami (konserwy i słoiki witają :P). Żegnam się z Wami na kilka tygodni
(a okresu jak nie ma, tak nie było...)SOBOTA Śniadanie: owsianka z kaszą manną, otrębami owsianymi i kakao naturalnym na chudym mleku, z wiśniami, orzechami włoskimi i zbożowymi chrupkami czekoladowo-orzechowymi II śniadanie: cynamonowy ryż na mleku 175g z wkrojoną brzoskwinią i nektarynką Do kawy: 50g mlecznej czekolady z nadzieniem z jogurtu, owoców leśnych i z chrupkami ryżowymi Obiad: pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu, makaron z pszenicy durum z czerwonym pesto, cukinią, czerwoną cebulą, papryką czerwoną, zieloną i białą Do kawy: nektarynka, pasek gorzkiej czekolady Na całonocnej imprezie urodzinowej: 2 piwa Cornelius grejpfrutowy, pół piwa Cornelius ciemny pszeniczny, kawał pysznej domowej tarty śliwkowej, trochę czekoladek z alkoholem i mlecznej czekolady z bakaliami NIEDZIELA Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie z wędliną z indyka, ogonówką, szczypiorkiem i prażoną cebulką; 2 kromki ziarnistego razowca z rzodkiewkami, masłem i ziołami prowansalskimi Obiad: kawałek pstrąga gotowanego na parze, 60g brązowego ryżu, fasolka szparagowa Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z serami pleśniowymi, sałatą, pomidorem i jasnymi winogronami Do kaw wpadło: pasek gorzkiej czekolady, pasek gorzkiej czekolady z nadzieniem karmelowym, 50g białej czekolady z nadzieniem orzechowym z kawałkami orzechów laskowych (Lindt Nocciola
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie:
I. duży kawałek sernika z wiśniami posypany wiórkami kokosowymi II. 2 kromki domowego chleba z ziarnami z masłem i twarogiem, konfiturą wiśniową/ twarogiem, dżemem morelowym/ szynką, papryką, sałatą i pietruszką; marchewka III. duży kawałek pizzy z pieczarkami, szynką, cebulą, papryką, ananasem z dipem katchupowo-majonezowym IV. mały jogurt naturalny, płatki kukurydziane, pół średniej wielkości melona właśnie skończyłam go jeść i chyba przesadziłam
Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2012-07-15 o 20:15 |
|
|
|
#1970 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje stajenne U: I owsianka sernikowa (z twarogiem, rodzynkami, wanilią i żółtkiem- dłuuugo gotowana) 45 min rower II kanapka składana (z 2 kromek razowca) z polędwicą sopocką, pomidorem, kapustą pekińską i papryką; 3 wafelki kakaowe Familijne ![]() III bułka z pestkami dyni z serkiem włoskim, pomidorem i bazyliowym pesto IV 1,5 paska czekolady Nussbeisser, jabłko 45 min rower V miska barszczu ukraińskiego
||
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też będzie smutno bez moich pysznych jadłospisów , bo na praktykach nie będą już takie smakowite Dzisiaj to już mi się nawet śniło, że dostałam okres Marzę o nim, taka pierwsza miesiączka bez tabletek byłaby dla mnie największą radością, nawet jakbym miała umierać z bólu... Jest parę symptomów, które wskazują, że jednak organizm jakoś zaczął sobie radzić bez tabsów, ale z drugiej strony mam tak zmienne nastroje ostatnio (nad którymi nie panuję ), że sama już nie wiem...Ten ryż na mleku był kupny Z Netto. Co do piwa, to zapraszam na www.cornelius.pl Piwo z sokiem grejpfrutowym było naprawdę smaczne Wódy łoić nie mam zamiaru, tak więc moje nowe postanowienie traktuję jako kolejny postęp, podobny do przekonania się do spożywania pieczywa![]() No a pobudka rzeczywiście dziś późna, ale dzisiejszy jadłospis IMO wcale nie był redukcyjny, zwłaszcza czekoladowe szaleństwo Twoje dzisiejsze U bardzo ładne! Byłaś w stajni, a jednak zjadłaś treściwie, więc super Skład kanapek i bułki brzmi pysznie Jedyne co bym dodała, to jakieś świeże owoce do owsianki.
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-07-15 o 21:29 |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do picia alkoholi- popieram Fanką wódki i "picia dla picia" też nie jestem, ale dobrym winem czy piwem smakowym od czasu do czasu nie pogardzę. Choć obawiam się, że z takim sklepem pod bokiem nie skończyłoby się na od czasu do czasu ![]() Aaaa zapomniałam dodać, że do owsianki nektarynkę jeszcze pogryzałam Dziewczyny, gdzie kupujecie te pyszne rozmaite czekolady Ritter Sport? Bo w Lidlu widziałam tylko mleczną, "mocno mleczną" i białą
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-15 o 21:50 |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
To raczej brak hormonów prowadzi u mnie do takich zawirowań, od czasu jak odstawiłam tabletki...
![]() Ja w Rittersporty ostatnimi czasy zaopatrywałam się na targowiskach u ludzi sprowadzających różne towary z Niemiec
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Nadmorskie U :
jabłko, dwa ciastka zbożowe pół taco z warzywami (nie smakowało mi, pieczone w głębokim oleju) dwa plastry rolady ustrzyckiej, banan, żelki 2 chyba z 6 dużych krewetek, nektaryna miseczka fistaszków w łupinach |
|
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
No chyba żart.
|
|
|
#1976 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Jestem tu nowa, więc proszę o wyrozumiałość!Z powodu bardzo głupiego odchudzania od dwóch lat mam problemy z kompulsywnym jedzeniem. Od jakiegoś czasu staram się jeść 2000 kcal, ale napady ciągle się zdarzają. Wydaje mi się, ze jest to spowodowane ciagłym liczeniem kalorii, wyrzutami sumienia gdy zjem coś dla mnie niedozwolonego. Po każdym napadzie obiecuję sobie, że teraz już przestanę liczyć kcal, trochę wyluzuję, bo to i tak do niczego dobrego mnie nie doprowadzi, lecz po kilku dniach znów wpadam w panikę i zaczynam liczyć od nowa. I koło się zamyka! W rezultacie zamiast przynajmniej utrzymywać wagę- tyję! Ale po wczorajszym napadzie postanowiłam spróbować od nowa! Moim celem jak na razie jest oduczenie się liczenia kcal, jedzenie bardziej na luzie! Myslę, ze gdy się tego nauczę, waga sama sie unormuję! W ramach "mocnego postanowienia poprawy" mam zamiar wklejać tu swoje jadłospisy i dlatego proszę wszystkie Panie o pomoc! Jeśli zauważycie, ze coś jest nie tak z moim jedzeniem, jest go za mało itd. proszę pisać! Liczę na pomoc!
Ś: Serek wiejski lekki (200g) z garścią borówek amerykańskich + kromka pumpernikla i 2 kromki chleba udającego graham , jedna sama, druga posmarowana łyżeczką serka homo i łyżeczka marmolady wieloowocowej.II Ś: Miseczka płatków kukurydzianych z 200g serka homo i starta mrożoną brzoskwiną. O: Sałatka z ogórka, pomidora, papryki i rukoli + 1 pieróg z kapustą i grzybami -miałam w planach zjeść ich ze sześć, ale nie smakowały mi dlatego z braku laku wziełam resztkę makaronu świderki z poprzedniego dnia + jogurt. (Wiem, że dziwny obiad ale plany się pozmieniały i musiałam improwizować). P: Mała kromka weki z marmoladą wieloowocową + dwa małe jabłka + deser własnej roboty z galaretki wiśniowej i serka homo. Wyszła tego spora salaterka a ja zjadłam 1/3. K: Frytki z marchewki pieczone w piekarniku ( marchewka pokrojona w paski + jajko), zapiekanka z gotowanej fasoli, groszku, cieciorki, kukurydzy i fasoli białej - z puszki+ sól, pieprz. Wszystko wymieszane z dwoma łyżeczkami koncentratu pomidorowego i na to plaster sera żóltego i siup do piekarnika Do tego wszystkiego szklanka maślanki.Być może dania mogą wydać sie dziwne, ale ja gdy mam dni "normalne" bez napadów, lubie eksperymentować! Acha, jeszcze jedno, mam kłopot z jedzeniem mięsa, po prostu nie przepadam, czasem wręcz muszę sie zmusić żeby go jeść, tak z rozsądku! Przepraszam, że sie rozpisałam i proszę o opinie na temat jedzenia! |
|
|
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
R
Ś: bułka grahamka: z masłem orzechowym sante, twarożkiem domowym i dżemem malinowym/ z twarożkiem domowym i serem gouda light; kawa parzona z mlekiem O: 2 naleśniki wielkie z twarogiem słodkim; kawa parzona z mlekiem ( obiad w restauracji) K: Twarożek wiejski cały; kawałek chleba duży owalny razowy z margaryną i solą; pół dużego pomidorka R Ś: musli owocowe sante z mlekiem ok. 100g. ; kawa parzona z mlekiem IIŚ: kanapka: 2 duże owalne złożone kawałki chleba razowego z sałatą, serem gouda light i rzodkiewką O: ryż brązowy; filet z indyka panierowany smażony na oliwce; kalafior K: twarożek lekki cały z warzywami; tost z chleba razowego z dynią( kwadracik) z wędliną drobiową w galarecie. do tego ćwiczenia. i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
II jadłospis: lepiej, ale wciąż brakuje podwieczorku, uwagi jw.
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za ocenkę. Ale fatalnie to chyba za dużo powiedziane.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#1980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem będzie już trudniej. Nie namawiam do katowania się, ale do wybrania na kanapkę szynki i warzyw zamiast masła orzechowego i dżemu.Jeśli tak późno wstajesz, to ok, 3 posiłki są wtedy uzasadnione. A fatalnie to bardzo dobre słowo, jeśli spojrzeć na to, że jedyne warzywo tego dnia to była połowa pomidora, owoców zero (dżem to nie owoc), a poza tym- same węglowodany i twaróg. Po prostu niezdrowo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

mleko 0,5% to jest zabielana woda, lepiej korzystaj z 1,5 lub 2- oprócz mogły wpaść jeszcze płatki (z dowolnego zboża) zamiast części owoców
(wiem...masakra jak na kolację) no średnio
lepiej było go zjeść do II śniadania albo dorzucić do podwieczorku, a na kolację (jeśli dopiero wychodzisz z R i chcesz jeszcze jeść redukcyjne kolacje, to ok) np. twaróg/jajecznicę, z warzywami
A co z tym całym asortymentem, który się nie sprzeda?

)