Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 09:07   #2581
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Princ moja często po spanie ma fazę 'tylko mama',więc może u Twojej tez tak było.Amelka już nie boi się tak obcych,daje się wziąć na ręce
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:13   #2582
saaraa_lub
Rozeznanie

Ahoy!!!
Muffinko heeej wreszcie wróciłaś.Jak Filipek zniósł podróż pociągiem?No i przede wszystkim czy już jeździ na rowerze bo stawał na nóżkach juz dawno
Jak mi sie nic nie chce...
Co do vanisha do dywanów słyszałam,ze dobry ale sama nie używałam.

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-16 o 09:15
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:20   #2583
muffinka90
Zakorzenienie

hehe, na rowerze nie jezdzi, ze wzgledu na armagedon zebowo-plesniawkowo-trzydniowkowy zawiesil wszelkie praktyki na rzecz calodobowego wiszenia na matczynych rekach fajnie bylo mowie wam, polecam wszystkim takie atrakcje: wychodzenie 6 zebow jednoczesnie jest zarabiste do tego od miesiaca jego waga nie drgnela, bo nic nie jadl (herbatnik i mikro jogurcik na dobe to nie jedzenie) i teraz nadrabia powoli, znowu je w nocy. Nauczyl sie tanczyc, robic noski noski i w koncu ma gorne jedynki

w pociagu bylo ok, za z powrotem marudzil troche bardziej, ale bylo znosnie, przynajmniej dla mnie, bo tz musial sie ciagle z nim bawic, podnosic do okna i spacerowac po wagonie ale jak na to, ze spedzil 9h w podrozy, wstal o 3:00 nad ranem i w pociagu malo spal, bo wszystko bylo ciekawsze od snu to bylo zadziwiajaco dobrze, takze dumna jestem z mojego synia

a co do chodzenia to ostatnie wprawki robi, czyli ''kica'' uginajac i prostujac nozki calymi dniami, wiec kto wie, kto wie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:23   #2584
saaraa_lub
Rozeznanie

współczuje wszystkich zęboli;mój znowu nie chce nic jesc oprócz kp, w upały było to samo,potem zaczął jesc normalnie a od wczoraj nic poza cycem.

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-16 o 09:25
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:49   #2585
ja_dalia
Wtajemniczenie

ufff uffff

gratki za Fifiego muff... no powiem ci, że chłopina szybszy niż światło

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:22   #2586
princessskaa
Wtajemniczenie

No kuuuurcze... Nagle hasło do maila mi nie działa

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Ciekawy artykuł
http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro..._miesiaca.html

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Nareszcie dobre wieści ---> Klub

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

a co do chodzenia to ostatnie wprawki robi, czyli ''kica'' uginajac i prostujac nozki calymi dniami, wiec kto wie, kto wie
na pewno niedługo wejdzie na kolejny level Moja niunia jest na etapie bujania się w przód i na boki w pozycji na czworaka
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:30   #2587
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Ciekawy artykuł
http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro..._miesiaca.html

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Nareszcie dobre wieści ---> Klub

klask i:

co do artykułu - moj dziec jest dziwny dosc, bo jak mnie nie widzi to jest słodkim radosnym dzieciaczkiem... a jak tylko mama sie pojawia (np wraca z zakupow czy pojawia sie na spacerze) to zaraz na rączki, maruszenie itepe tez Wasze tak maja ?

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-07-16, 10:36   #2588
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
klask i:

co do artykułu - moj dziec jest dziwny dosc, bo jak mnie nie widzi to jest słodkim radosnym dzieciaczkiem... a jak tylko mama sie pojawia (np wraca z zakupow czy pojawia sie na spacerze) to zaraz na rączki, maruszenie itepe tez Wasze tak maja ?
Zaobserwować nie mam kiedy tego, bo mój dzieć ciągle ze mną i wszędzie ze mną. A akurat ostatnio jak z kolezanką wyszłam to spała jak wróciłam
Stary 2012-07-16, 10:39   #2589
mol_aa
Zadomowienie

cześć dziewczyny

Wróciliśmy z urlopu było super. Mały szalał na plaży
A teraz powrót do rzeczywistości pranie, sprzątanie i prasowanie - mam tonę ciuchów do prania i prasowania po urlopie, dwóch facetów w domu, a jakby było conajmniej 10 dzieci

Ooo widzę, że muffinka już wrociła
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:19   #2590
czarnuszka7
Przyczajenie

Witam
Można się dopisać do listy maluchów ?
czarnuszka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:20   #2591
nettka_
Zadomowienie

1. z mamcią nad jeziorkiem
2. z tatusiem i dziadkiem
3. niespodzianka.....stoje:j upi::ju pi:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gg.jpg (108,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ttt.jpg (217,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stoje.jpg (72,7 KB, 40 załadowań)

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:28   #2592
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
a wiecie jak moj F sie za tztem stesknil? Az w szoku bylam, chlopina sie martwil, ze go maly przez 3 tyg zapomni, a on tylko go zobaczyl lapki wyciagnal i z rak mu nie schodzi od czwartku, a jak tz mi go odda na chwile to ryk jakby ze skory obdzierali, w pociagu tylko tata (biedny tz cala droge go na rekach i sie bawic musial ) a jak wychodzi to maly pod drzwiami placze

Jak mógłby zapomnieć o tatusiu

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-07-16, 12:13   #2593
kasia_aa
Zadomowienie

czesc dziewczyny witam sie dopiero teraz bo od rana naszedl mnie jakis zapaldo pracy posprzatalam wyprałam malemu zabawki i przygotowałam na obiad pyyyszna tarte mniam! tż sie ucieszy bo ostatnio przez te upały to nie dalo sie nic ugotowac u nas, bo od razu by bylo 40 st! moj bąbel sie sam bawi od rana podnosi sie na kolankach i próbuje sie ruszaćrozkosznie to wygląda!

cześc Muff fajnie że wyjazd udany
Cytat:
miałam się zapytać- czy Wasze dzieciaczki tez ostatnio maja receptory na nogach? moja wszystko stopami maca... czasem wygląda przekomicznie bo lezy na pleckach, łapie np książeczke i trzyma jedną str rączkami, a 2gą stopami i tak ze wszystkim, każdą zabawką , ktorą da się trzymac rączkami i nóżkami naraz

princ do co snu - moja tez ma ostatnio kiepskie noce, tez po pare razy sie wybudza, ale ze pcha wsio do paszczy i sie slini to obstawiam zęby
u nas podobnie i też obstawiam ze to zeby

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

dobry humor dzicka sie skonczyl lece do niego1
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 12:27   #2594
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
trzydniowka jest typowa wlasnie od pol roku
kochana ja mam wzrostu 176 wiec przypuszczam ze stopien szkieletowatosci mamy podobny ostatnio sie przerazilam jak zobaczylam swoja reke na zdjeciu
glam to mozemy sobie 5 przybic,tylko hmm nasza patykowatosc to raczej powod do dumny nie jest

princ a jak dlugo masz prawko?

Cytat:
hej mamuski I'm back

cos cinko wam idzie to pisanie, myslalam, ze nowa czesc bedzie a tu takie kwiatki

dostalam jakis czas temu streszczenie od glam ( ) ale licze na wiecej a narazie wiem, ze princ byla na baletach, goldi sie farbowala a dalia bronila (jak poszlo?) musze doczytac chociaz pare stron, co by nie byc calkiem zielona

buziaki wielkie

p.s. princ widzialam twoja fote na fb nie dziwie sie, ze tz sie za innymi nie oglada
alez Cię długo nie było

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
A teraz jest chyba taki etap że dzieci są bardziej nie ufne, boją się osób które rzadko widzą. My też w sobotę byliśmy u dalszej rodzinki i też był płacz na początku.
Moja nawet jak tż się nią zajmuje a ja np. sprzątam i jak mnie zobaczy to leci do mnie i "mmmaa mmaaa" , aż tż jest zazdrosny
moja taki etap miala od 3 meisiaca do teraz,weekend byl zaskakujaco przyjemny,nic nie plakala,nikogo sie nie bala o dziwo

Cytat:
Napisane przez czarnuszka7 Pokaż wiadomość
Witam
witam nowa mamuske(albo stara ale zaginiona,a ja cos przeoczylam )

nettka ale mała słodko stoi

W ogóle to Dzień dobry
my juz po porannym spacerze i zakupach,mala spala tylko 20 minut,teraz udalo sie ja ululac,jak przestala sie wszystkich bac,tak na nowo budzi sie w nocy na jedzenie,i rano chyba jakas taka wyglodniala jest,budzi sie z placzem

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

cos ja mialam jeszcze pisac,tylko oczywiscie zapomnialam
a Beti jakos do raczkowania sie nie zabiera wcale,dopiero niedawno polubila lezenie na brzuszku,z pleckow probuje sie podnosic,no nieee pospala 15min

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

basiula to Ty bylas w gorach?bo juz mi sie wszystko miesza
w kazdym razie zazdroszcze
(chyba wszystkim wyjezdzajacym) a byliscie z dzidza?

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 12:43   #2595
nettka_
Zadomowienie

princ ten artykuł mnie przeraził uuuuuu nas tak jest: mur:

Stary 2012-07-16, 12:59   #2596
owieczka86
Zadomowienie

witam...
u nas postępów część dalsza... hehe Filip zaczął sma siadać podczas zabawy na podłodze nie można go zostawic w pokoju samego na dłuższą chwilkę bo zaraz siedzi przy kontakcie lub kablach od dekodera,laptopa itp... pełza wszędzie gdzie się da...

weekend spędziliśmy plenerowo więc nie maiłąm czasu do Was zajrzeć... zaraz idziemy na spacerek do moich rodziców

Fifi polubił rowerek wsadziłąm go ostatnio w rowerek siostrzenicy i był zachwucony zamówiłąm mu dziś taki sam tylko nie różowy a niebieski hehe
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:01   #2597
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Jaki słodziak . Oglądałam zdjęcia z małą na kolanach i jak zobaczyła Twoją córcie to taki uśmiech .
A wczoraj byliśmy u rodzinki i tam dziecko oglądało teletubisie no i moja mała siłą rzeczy też, w tej bajce jest takie słoneczko z buzią dziecka- matko jak moja mała się z tego śmiała, pierwszy raz tak długo się śmiała na głos
muffinka- 6 zębów na raz wow współczuję Ci . Ale mały dzielny że tyle godzin w podróży spędził

Odnosnie tego artykułu który wkleiła princ to u nas też tak jest... Z jednej strony mnie to rozczula jak tak za mną chodzi i woła maammaaa ale z drugiej nieraz mam dość. Ale to minie, prawda ?
Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość

Fifi polubił rowerek wsadziłąm go ostatnio w rowerek siostrzenicy i był zachwucony zamówiłąm mu dziś taki sam tylko nie różowy a niebieski hehe

Owieczko
wkleisz linka w wolnej chwili ? Też chcę coś takiego kupić

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-07-16 o 13:03
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:07   #2598
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

Owieczko
wkleisz linka w wolnej chwili ? Też chcę coś takiego kupić
ja kupiłam taki http://allegro.pl/rowerek-trojkolowy...488179399.html tylko niebieski, nei szukałam innego bo wiem ze Filipowi w nim wygodnie i że chętnie w nim siedzi
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:16   #2599
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Jaki słodziak . Oglądałam zdjęcia z małą na kolanach i jak zobaczyła Twoją córcie to taki uśmiech .
A wczoraj byliśmy u rodzinki i tam dziecko oglądało teletubisie no i moja mała siłą rzeczy też, w tej bajce jest takie słoneczko z buzią dziecka- matko jak moja mała się z tego śmiała, pierwszy raz tak długo się śmiała na głos

Moja też tak robi jak widzi dzieci na zdjęciach albo samą siebie to się chichra i chcę wejść na lapka

Stary 2012-07-16, 13:27   #2600
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

A teraz powrót do rzeczywistości pranie, sprzątanie i prasowanie - mam tonę ciuchów do prania i prasowania po urlopie, dwóch facetów w domu, a jakby było conajmniej 10 dzieci

a no jeZdem
oj ja tez zastalam bajzel na kolkach po powrocie, ale tak to jest, jak facet 3 tyg sam w domu urzeduje zamiast odpoczywac to latalismy caly wieczor ze szmatami i sprzatalismy

Cytat:
Napisane przez czarnuszka7 Pokaż wiadomość
Witam
witaj
napisz co i jak to dopisze

nettko brawa za nowa umiejetnosc i dla wszystkich dzieciakow, widze ze ida jak burza i gonia Filipka

i w ogole to dzieki za mile przywitanie, az mi sie cieplo na serduchu zrobilo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:29   #2601
wariateczka88
Zadomowienie

ja chyba jestem jakas dziwna bo mi sie te rowerki strasznie nie podobaja,jak ktos nam taki sprezentuje to masakra

Wymianka

Stary 2012-07-16, 13:45   #2602
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

basiula to Ty bylas w gorach?bo juz mi sie wszystko miesza
w kazdym razie zazdroszcze
(chyba wszystkim wyjezdzajacym) a byliscie z dzidza?
tam w zakopanym pojechaliśmy w środe i wróciliśmy w niedziele cudownie było a mój tż spisał sie na 6+ oczywiście, że z dzidzią nigdy w życiu bym go nie zostawiła na tak długo czasami mam go dość ale chyba każda z nas ma taką chwile słabości ale nie zostawie go na dłużej niż 2 godz bo zaraz chora jestem i wydzwaniam czy czasem nie płacze.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:58   #2603
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
tam w zakopanym pojechaliśmy w środe i wróciliśmy w niedziele cudownie było a mój tż spisał sie na 6+ oczywiście, że z dzidzią nigdy w życiu bym go nie zostawiła na tak długo czasami mam go dość ale chyba każda z nas ma taką chwile słabości ale nie zostawie go na dłużej niż 2 godz bo zaraz chora jestem i wydzwaniam czy czasem nie płacze.....
to tym bardziej zazdroszcze,heh ja tez bym malej nie zostawila na tak dlugo,zwlaszcza ze ona dopiero od niedawna jakos znosi obecnosc obcych,a wczesniej to byla jedna wielka masakra,ale moze jak bedzie starsza ciut to kto wie

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

a wasze dzieciaczki lubia swoje odbicia w lusterku?Beti jak byla mniejsza za kazdym razem plakala jak sie z nia do lustra podchodzilo,teraz jakas tam reakcja jest,ale ogólnie to nie przepada za lusterkiem,nawet to na macie omija szerokim lukiem

Wymianka

Stary 2012-07-16, 14:01   #2604
dominej
Raczkowanie

Cytat:
ja chyba jestem jakas dziwna bo mi sie te rowerki strasznie nie podobaja,jak ktos nam taki sprezentuje to masakra
Mnie tez nie więc mam nadzieję, że nikt nam nie sprezentuje - np. na nadchodzące chrzciny

Zmykam do domu, więc miłęgo popołudnia życzę i do jutra No chyba, że wieczorem uda mi się jeszcze tu zajrzeć

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:17   #2605
pokszyfka
Zadomowienie

helou
witam marnotrawne mamusie

ja dzisiaj znowu dostałam jakiegoś pałera do roboty rano posprzątałam, później strałam cukinię - wyszło 5l i jabłka-byłam na spacerku i zaszłam do ciotki, na sępa dla niuni chciałam 4 jabłuszka, dała mi dwie reklamówy, ze dojść do domu nie mogłam i już starte mi się smazą obiadek za chwilkę redi...

dominej co to za butki sobie kupiłas? pokazywałam tż buciki princ i powiedziałam że chcę podobne, do ludzi szukam czegoś co jest na chodzie...ale tak patrzę na fotosy basiuli to moze zamiast bucików tż da się namówić na wyjazd... chociaż trzeba będzie i tak troszkę dołożyc...no zobaczymy, będę miła dzisiaj i z nim porozmawiam
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:29   #2606
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

nettko brawa za nowa umiejetnosc i dla wszystkich dzieciakow, widze ze ida jak burza i gonia Filipka

Filipka tu nikt nie przebije To on tu rządzi

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:

a wasze dzieciaczki lubia swoje odbicia w lusterku?Beti jak byla mniejsza za kazdym razem plakala jak sie z nia do lustra podchodzilo,teraz jakas tam reakcja jest,ale ogólnie to nie przepada za lusterkiem,nawet to na macie omija szerokim lukiem

Paulina bardzo lubi oglądać się w lusterku a ile przy tym śmiechu

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
dominej co to za butki sobie kupiłas? pokazywałam tż buciki princ i powiedziałam że chcę podobne, do ludzi szukam czegoś co jest na chodzie...ale tak patrzę na fotosy basiuli to moze zamiast bucików tż da się namówić na wyjazd... chociaż trzeba będzie i tak troszkę dołożyc...no zobaczymy, będę miła dzisiaj i z nim porozmawiam

hehe najpierw tiru riru

Stary 2012-07-16, 14:42   #2607
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

princ a jak dlugo masz prawko?
z 7lat jeżdżę od niedawna, no i kiedyś trochę kierowałam, ale potem nie miałam czym
Stary 2012-07-16, 14:47   #2608
janeczka7891
Zadomowienie

Dzień dobry
My wrócilismy wczoraj o 22 Było fajnie gdyby nie to, ze wczoraj cały dzień lało :/ ani na spacer, ani nic tylko w domu musielismy siedziec

Cytat:

myśle że teraz taki sezon wakacyjny, sporo z nas wyjezdza, spedza czas na spacerach, wiec logiczne ze na wątku cisza mam nadzieje że to się zmieni jak pogoda się zmieni
mam cichą nadzieje, bo lubie bardzo Was i z Wami tu popisac ....
ja też

Cytat:
a wiecie jak moj F sie za tztem stesknil? Az w szoku bylam, chlopina sie martwil, ze go maly przez 3 tyg zapomni, a on tylko go zobaczyl lapki wyciagnal i z rak mu nie schodzi od czwartku, a jak tz mi go odda na chwile to ryk jakby ze skory obdzierali, w pociagu tylko tata (biedny tz cala droge go na rekach i sie bawic musial ) a jak wychodzi to maly pod drzwiami placze
no dzidziol wie jak sprawić radość bliskim
Cytat:
klask i:

no mój narazie tak nie ma ale znam wiele dzieci co to własnie tak było, katastrofa no ale wszystko do przezycia.
Mój ma tak ostatnio, że jak przyjedziemy w nowe miejsce to przez chwile płacze a potem już szaleje musi sie oswoic chwilkę, też mu się nie dziwię bo my co chwila gdzieś jezdzimy ...

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

ja tylko po weekendzie a nie wiem skąd się tyle tego wzięło :/

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
śliczne fotki, ostatnio cudo

Princ buciki śliczne, podziwiam jak ktoś potrafi w takich obcasach chodzić
Stary 2012-07-16, 14:59   #2609
ja_dalia
Wtajemniczenie

jade nad morze !!!! mam nocleg za free.... wiec jedynie pociag mnie kosztuje bedzie to najskromniejsze morze, ale dziewczyny... tak sie ciesze nie wiem tylko skąd mamie potem kase oddam

wybywamy z młoda w pon i wracamy w pt nie moge sie doczekać.... jak mi tego potrzeba

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-07-16, 15:32   #2610
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

a wasze dzieciaczki lubia swoje odbicia w lusterku?
lubi sama do siebie się śmiać

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
jade nad morze !!!! mam nocleg za free.... wiec jedynie pociag mnie kosztuje bedzie to najskromniejsze morze, ale dziewczyny... tak sie ciesze nie wiem tylko skąd mamie potem kase oddam

wybywamy z młoda w pon i wracamy w pt nie moge sie doczekać.... jak mi tego potrzeba
SUPER! odpoczniesz od szarej rzeczywistości, nałaujesz bateryje, a i mała będzie miała atrakcje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości