|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Ja chudnę zawsze bez problemowo. Nie ma u mnie specjalnych zastojów wagi. Średnio 1 kg tygodniowo. Także węgle do kolacji, masło orzechowe czy dżem- traktuję normalnie, bo w moim przypadku niczego nie zmienia ich odstawienie. Chudnę i tak.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Śniadanie; gęsta kaszka manna na mleku sojowym waniliowym ze szklanką malin i jagód. + 10 biszkoptów bez cukru. 2Śniadanie; kromka chleba żytniego posmarowana grubo masłem orzechowym + cały średni banan+ kawa rozpuszczalna z mlekiem sojowym waniliowym i łyżeczką syropu klonowego. Obiad; porządna porcja gęstego lecza z całą piersią z kurczaka. Podwieczorek; serek wiejski z miodem naturalnym i nerkowcami- uwielbiam takie połączenie ![]() 50 minut siłowni. Kolacja; serek wiejski(200gram) ze świeżym szczypiorkiem + 2 kromki chleba żytniego na zakwasie. |
|
|
|
#1983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za ocenę Ja nie przepadam za jogurtem greckim Za to w domu mam zawsze zapasy serków wiejskich, kupuje je na promocji, gdzie za kubeczek płacę średnio 70 groszy
|
|
|
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
U:
I. Owsianka z bananem, masłem orzechowym, suszoną żurawiną i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem. II. Grahamka, obydwie połówki z masłem, camembertem i świeżą bazylią; duży pomidor malinowy ze szczypiorkiem, kilka rzodkiewek. III. Kurczak zapiekany z fetą i szpinakiem, pół woreczka brązowego ryżu, surówka z rzepy. IV, Dwie gałki lodów: orzech laskowy i krówkowe; sporo malin i borówek. V. Chłodnik z botwinką na jogurcie naturalnym z jajkiem na twardo, koperkiem i szczypiorkiem + kromka chleba żytniego z masłem; kubek kakao na mleku, brzoskwinia.
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanie do dziewczyn, które jedzą ser brie
Zjadacie całą kostkę na raz ?
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Ervisha, bywało i tak
jeśli mialam fazę. meine; 1. owsianka z maslem orzechowym i nektarynką, kawalek brownie, kawa z mlekiem 2. sałatka /pomidor, salata, oliwki, suszone pomidory, ogorek kiszony/ z sosem jogurtowo-czosnkowym, dwie muffinki na ostroo pelnoziarniste 3. jogurt naturalny duzy z dwoma nektarynkami, jablkiem i poziomkami 4. spaghetti bolognese :} 5. makrela wedzona 1/2 + kromka zytniego z serem zoltym i pomidorem jablko
|
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak robisz owsiankę, wrzucasz masło i gotujesz aż się roztopi, czy po wlaniu do miseczki wkładasz masło i mieszasz, czy może tylko łychę wkładasz i nic z tym nie robisz?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biegam
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Iza mi ten ser bardzo posmakował
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
dalej morskie U:
Ś: trzy łyż płatków, pół banana, łycha serka homo (owsianka na wodzie) trzy plastry wędliny drobiowej, dwa ziemniaki O: ryba na parze, sałatka warzywna po: dwa małe francuskie rogaliki z czekolada P:jabłko, granita pomarańczowa K: owoce morze (duży półmisek) |
|
|
|
#1992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to, że jeśli chodzi o b/t/w nie było u mpati dobrze, to nie znaczy, że jest skrajnie, tragicznie źle. w jej jadłospisie nie ma frytek, pizzy, hamburgerów, kotletów smażonych na trzydniowym oleju... nieidealną eRkę od "fatalnej" dzieli więcej niż dżem z masłem orzechowym.
|
|
|
#1994 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Podczytuję was od dawna, ale jakoś nialam odwagi nigdy dodać swojego jadłospisu. Nie wiem, czy jem dobre ilości, więc bardzo proszę o ocenę, czy jest w miarę wszystko okej Utrzymanie śniadanie: owsianka gotowana na mleku z bananem, wiórkami kokosowymi, suszoną żurawiną, kakao, posypana borówkami 2śniadanie: dwa naleśniki: jeden z musem malinowym z mascarpone, posypany migdałami, drugi z budyniem waniliowym z borówkami, polany sosem tiramisu obiad: risotto pomidorowe z krewetkami, brokułami, cukinią, marchewką, estragonem, bazylią, posypane parmezanem pomiędzy nektarynka i skubnęłam ostatnich malin z krzaków kolacja: dwie kromki razowca zapieczone w piekarniku z szynką, ananasem i serem żółtym do picia: 1.5l wody, pokrzywa, herbata zielona i jedna latte Nadaje się to jakoś do użytku?
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ilościowo nie podajesz nic konkretnego, ale jesli chodzi o urozmaicenie i wartosci odzywcze, to nie ma sie do czego przyczepic
|
|
|
#1996 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I: kokosowy pudding z kaszy manny z duszonymi brzoskwiniami. II: grahamka na pol: bieluch, tunczyk, pomidor, cebula/ ricotta i domowy dzem truskawkowy. III: leczo z wedzonym kurczakiem i porcja makaronu razowego. IV: danio light waniliowy z jagodami i bananem. V: 1/2 wedzonej makreli, maca razowa na zagryche i jakies warzywa ![]() Spacer, 2x35 min szybkiego marszu, rower. I jak?
|
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze:
I. domowy chleb z ziarnami z masłem, serem lazur, mango i orzechami laskowymi/ masłem i szprotkami w sosie pomidorowym II. jajecznica (1 jajko+ białko) z resztą szprotek, kukurydzą z puszki podana z sosem pomidorowym od szprotek III. talerz makaronu spaghetti z pikantnym leczo IV. pół kostki twarogu z 1/4 małego mango i 2 morelami polane jogurtem naturalnym |
|
|
|
#1998 |
|
Przyczajenie
|
Witam! A oto dalszy ciag mojej walki z kompulsami:
Ś: Kasza manna na mleku ( 2 łyżki kaszy manny, 1 łyżka otrębów pszennych, 1 łyżka zarodków pszennych, szklanka mleka 1,5%) z "musem" malinowym ( niecała szklanka malin "podziobana widelcem z odrobiną maslanki i łyżeczką cukru). II Ś: 2 kromki pumpernikla - jedna z masłem, rukolą, ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi, druga z masłem, papryką, jajkiem sadzonym, kawa zbozowa z mlekiem (wielki kubek,w którym mieszczą się 2,5 szklanki). O: Kotlet z piersi kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych i upieczony w piekarniku, surówka z kapusty, marchewki i czerwonej cebuli, kasza jeczmienna. P: Legumina z galaretki i maslanki, brzoskwinia. K: Placuszki z serka wiejskiego, cukini, pieczone w piekarniku, pomidor, szklanka mleka. Jak myślicie jest dobrze? Oceniajcie! Pozdrawiam! |
|
|
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze P.
na czczo: siemię lniane (kleik) 1. owsianka z 4 łyżek płatków na szklance mleka z malinami, borówkami, 2 pełnymi łyżeczkami masła orzechowego Crunchy z lidla 2. grahamka z masłem: pół z jajkiem na półmiękko, sałatą, pomidorem; pół z polędwicą miodową, sałatą, rzodkiewkami 3. zupa krem warzywna, pierś z kurczaka (kawałki) pieczona w oliwie i przyprawach z marchewkami, makaron pełnoziarnisty z koperkiem, ogórki małosolne 4. jogurt naturalny z malinami i kiwi, 2 małe pełnoziarniste jagodzianki 5. grahamka 100g z masłem: pół z plastrem szynki wieprzowej, pomidorem; pół z twarożkiem domowym 150g, sałatą, pomidorem, herbata zielona z cytryną i miodem z ruchu ok 25 min ćwiczeń rozciągających + szybki spacer pół godzinny i od razu z dzisiaj: na czczo: woda z namoczonych suszonych śliwek i 5 śliwek tych 1. 8:00 grahamka 100g z masłem, polędwicą miodową (5 plastrów), sałatą, rzodkiewkami, pomidorem z solą, herbata koper włoski 2. 11:00 jogurt naturalny z wkrojonym bananem, malinami, borówkami 3. 14:15 to co wczoraj: pierś z kurczaka (kawałki) pieczona w oliwie i przyprawach z marchewkami, makaron pełnoziarnisty z koperkiem, ogórki małosolne 4. 17:30 grahamka z masłem orzechowym Crunchy (3 łyżeczki :P), kubek jogurtu naturalnego z borówkami mdłości i uczucie ciężkości ;/ 5. 20:00 chrupiąca świeżutka bułka uwaga pszenna z masłem, 2 jaja na miękko, sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata koper włoskiz ruchu podobnie jak wczoraj i od jutro zaczynam zażywać colon C, stosowała może któraś z Was? działa to? |
|
|
|
#2000 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
Dzisiejsze U (w podróży więc głodna nie bylam za bardzo)I opieczona bułka z sezamem, słonecznikiem i pestkami dyni z wędliną drobiowa i pomidorem + duża kawa II 2 kawałki ciasta z wiśniami, espresso III pszenny nalesnik z dżemorem truskawkowym domowym IV pieczony indyk na ostro, ziemniaki gotowane z koperkiem, surówki teraz podjadam oscypka ![]() do picia: woda i herbata zielona Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-16 o 21:58 |
|
|
|
#2001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z wakacji i biorę się za R:
chcę zrzucic koło 4 kg Ś: kawa z mlekiem, kromka chleba z dynią, jajko na twardo, pomidor ![]() 2 Ś: banan O: sałatka (czerwona fasola, tuńczyk z wody, ogórek konserowy, sałata lodowa, łyżka serka homo, przyprawy) K: serek wiejski z ogórkiem Jem 4 posiłki, bo tak mi wygodniej. |
|
|
|
#2003 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś: Kanapka: 2 kawałki chleba razowego z dynią z sałatą lodową, wędliną kura w galarecie i serem gouda light; 1 big zielone jabłko; kawa parzona z mlekiem IIŚ: Kanapka: 2 kawałki chleba jw. z dynią z sałatą lodową, szynką z kurczaka i ogórkiem świeżym; kawa inka z błonnikiem z mlekiem O: kasza gryczana; pierś z kurczaka gotowana; kalafior gotowany K: twarożek lekkie cały z gotowanymi warzywami i plastrami wędliny drobiowej Ruch i jak?
|
|
|
#2004 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo ładnie i zróżnicowanie. Mogłaś jeszcze coś dołożyć do podwieczorku, ale rozumiem jeśli nie byłaś głodna.Cytat:
![]() Cytat:
Brak 5-tego posiłku, ale rozumiem że po prostu późno wróciłaś z pracy i nie było kiedy... Poza tym wzorowo.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
|||||
|
|
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2006 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Śniadanie;owsianka na szklance mleka sojowego waniliowego( pół szklanki płatków owsianych, duże tarte jabłko, przyprawa do szarlotki, plaster arbuza pokrojonego w kostkę) + 6 biszkoptów bez cukru. 2Śniadanie; 2 kawałki babcinego ciasta Izaura + kawa rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką syropu klonowego. Obiad; duża porcja lecza z piersią z kurczaka ( około 500gram). Podwieczorek; miseczka zupy fasolkowej. Kolacja; opakowanie serka wiejskiego (200gram) ze świeżym szczypiorkiem + 2 kromki chleba żytniego na zakwasie. Ćwiczenia; 50 minut siłowni Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2012-07-17 o 10:24 |
|
|
|
#2007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pięknie wyszłaś na prostą.
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dance makabre;35342517]Nie, kładę tylko na kanapkę. Ale powstrzymanie się kosztuje mnie dużo silnej woli
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- . ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Kupiłam dzisiaj serek typu włoskiego z Lidla i mi jakoś nie smakuje
|
|
#2009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biszkopty bez cukru są kupne, o takie- http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/pid,23911/n,MAM...we/stn,product . W smaku różnią się tylko troszkę od normalnych, dla mnie są pyszne Uwielbiam je moczyć w kawce.
Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2012-07-17 o 10:52 |
|
|
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi smakuje mi jak coś pomiędzy mozzarellą a niekwaśnym twarogiem
![]() Jadam na kanapce z pomidorem (i pesto bazyliowym jak mam), muszę spróbować też z dżemem, bo jakoś nie wpadłam na to wcześniej Na owsiankowym ktoś kruszył go do owsianki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Potem będzie już trudniej. Nie namawiam do katowania się, ale do wybrania na kanapkę szynki i warzyw zamiast masła orzechowego i dżemu.

to, że jeśli chodzi o b/t/w nie było u mpati dobrze, to nie znaczy, że jest skrajnie, tragicznie źle. w jej jadłospisie nie ma frytek, pizzy, hamburgerów, kotletów smażonych na trzydniowym oleju...