Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie XXVII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 13:19   #781
Nattiv
Zakorzenienie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

kilianna W Tobie nadzieja byś wybiła jej z głowy te wspaniałe pomysły

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:20   #782
morelka1987
Zadomowienie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
serio, goszu, ona to serio mówi. Jej pomysły na zaoszczędzenie są naprawdę szokujące, np. fotek i filmu nikt nie będzie robił, bo po co, skoro tata może kręcić całe wesele i cykać fotki. Mają mały aparat, zwykłą cyfrówkę i maleńką kamerkę i tata nakręci super film. Zapytałam - no ale tata nie wybawi się, nie potańczy, bo trzeba kręcić, jak ty to widzisz? poza tym, kto wam zmontuje ten film? To będzie surowy materiał z całego kościoła i z powiedzmy 10 godzin zabawy, czy nawet wiecej? Nie lepiej w ogóle zrezygnowac z filmu, albo dać kamerkę i aparat kuzynom jak już się upierasz?
a ona, że tak własnie będzie, a tata nie musi się bawić, ani słuchać w kosciele mszy, bo przecież później obejrzy to na nakręconym przez siebie materiale, więc to będzie tak jakby uczestniczył we wszystkim. Najlepsze jest to, że tata się zgodził na to rozwiązanie, pochwalił ją za oszczędność.
hehehe możliwe, jest lekko ruda, wiec... kto wie

hehehe

cepelia, podoba mi się to określenie mnie i TŻ zaprasza na wesele, ale powiedziała, że nam wyznaczy minimalną kwotę, jaką mamy włożyć w kopertę, bo ona nie moze sobie pozwolić, by goście mniej dawali, ona ma zarobić na weselu i koniec.

niebawem wyrusza w poszukiwaniu butów do sukni i rękawiczek, powiedziała, że porobi foty i mi wyśle, więc Wam zamieszczę
Ty to masz wesołe życie takimi ciekawymi postaciami się otaczasz
Stary 2012-07-16, 13:21   #783
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

Aleksandretta , mi też jest żal tego jej chłopaka, bo to naprawdę dobry, tylko strasznie skromny, zakompleksiony chłopak i dlatego złapał się kurczowo tej dziewczyny. TŻ mówi, że czasami mu się uskarża, że przynosi mu wstyd, wydzierając się w sklepie, że to czy tamto drogie no i często zabrania jemu wychodzić na piwo (bo drogie) albo wyznacza przydział, że moze wydać tylko 6 zł w barze, więcej nie. Tragedia.
No to faktycznie szkoda chłopaka. Ta laska to jakiś kosmos jest. Ja tam nie mówię, oszczędność, oszczędnością - sama nie lubię wywalać kasy, ale to co na wyczynia to już nie wiem pod co podpiąć. To już jest dla mnie dziadowanie
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:25   #784
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ice, racja może to przez to, że mieszkam w małej wsi i tu wielu takich dziwnych ludzi pewnie mnie ktoś też obgaduje, że jestem dziwna
No pewnie, w końcu w ciąży jesteś nie wiadomo z kim i do ślubu w bordowych butach idziesz bo Cię na białe nie stać.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:28   #785
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
cepelia, podoba mi się to określenie mnie i TŻ zaprasza na wesele, ale powiedziała, że nam wyznaczy minimalną kwotę, jaką mamy włożyć w kopertę, bo ona nie moze sobie pozwolić, by goście mniej dawali, ona ma zarobić na weselu i koniec.

niebawem wyrusza w poszukiwaniu butów do sukni i rękawiczek, powiedziała, że porobi foty i mi wyśle, więc Wam zamieszczę
Łosz ciup
Moja noga by tam nie staneła

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:29   #786
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aleksandretta , mi też jest żal tego jej chłopaka, bo to naprawdę dobry, tylko strasznie skromny, zakompleksiony chłopak i dlatego złapał się kurczowo tej dziewczyny. TŻ mówi, że czasami mu się uskarża, że przynosi mu wstyd, wydzierając się w sklepie, że to czy tamto drogie no i często zabrania jemu wychodzić na piwo (bo drogie) albo wyznacza przydział, że moze wydać tylko 6 zł w barze, więcej nie. Tragedia.
Strach pomyśleć co będzie po ślubie jak mu żona zacznie wypłatę odbierać i wydzielać na wszystko.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:29   #787
klaudusk_a
Zakorzenienie

Na wstępie gratuluję sobotnim pmkom, Kicia mężem trzeba się nacieszyć a nie od razu wizaż
Termin potwierdzenia mamy do 18 lipca i troche gości wzięło to do serca, bo mieliśmy kilka telefonów albo przekazywali przez kogoś z rodziny, czy będą czy nie
Weekend intensywny, bo mieliśmy nauki w sobote i niedziele (na szczęście ostatnie) i do tego wesele

Nigdy w życiu nie byłam na takim beznadziejnym weselu, orkiestra grała smętnie, nie umieli zabawić gości, a państwo młodzi próbowali sami rozruszać gości i robili za wodzirejów orkiestra miała wokalistkę, która przez 2 dni wesela zaśpiewała może 6 piosenek (chyba była tylko dla ozdoby), ogólnie goście z naszej rodziny mówili nam, że czekają na nasze wesele i że na pewno będzie o wiele lepsze

a co do Tż-tów to powinni się dobrze sprawować

i jeszcze głupia sytuacja, która w☠☠☠☠iła mnie na maksa
Tż prawdopodobnie po weselu już nie wróci do obecnej pracy, ponieważ do tej pory nie otrzymał kilku stów wypłaty za czerwiec, a szef tłumaczy się, że nie dostał jeszcze przelewu od klienta doskonale wie, że mamy dziecko, ja nie pracuję i planujemy wesele i za każdym razem znajduje inną wymówkę

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:42   #788
Nattiv
Zakorzenienie

Dostałam na maila utwory do przesłuchania na ślub w wykonaniu skrzypiec i fletu poprzecznego, ale nie mam jak w pracy odsłuchać, a tak bym już chciała. Za ten duet i wykonanie 3 utworów dziewczyny życzą sobie 200zł.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:43   #789
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Strach pomyśleć co będzie po ślubie jak mu żona zacznie wypłatę odbierać i wydzielać na wszystko.
o jaa... Moja kuzynka wyszła za mąż 6 lat temu. Teraz w ich domu jest istne piekło. Mają córkę 5 lat, ona od ponad roku nie pracuje, jej mąż chodzi na 2 etaty, mają na utrzymaniu dziecko i kredyty na dom i samochód (bo ona musi pokazać jaką ma super furę) na który ich wcale nie stać, ale ważne żeby sąsiedzi widzieli. Nie dość że on ich utrzymuje sam to jeszcze na prządku dziennym są teksty- Ty ☠☠☠☠..iarzu , szmacia....rzu., gnoju, idioto, debilu, a najlepsze jest to, ze mała zwraca się do niego- odejdź debilu, odejdź menelu, szmato itp... istna patologia. ale poza drzwiami domu ona jest serdeczna, miła i cud malina po prostu a jak nikt nie widzi to potwór, na mojej 18 dała mu w papę myśląc, że nikt nie widzi, ale widziała to babcia mojego TŻ i się rozniosło... ogl uważa się za gwiazdę, piękna, mądra itp a z ani jednym z tych określeń nie ma nic wspólnego od 2 lat mieszka w mieście, tak to w domu bez łazienki na wsi ale już wszyscy ze wsi to są - ograniczone wieśniaki żenada na maksa
Stary 2012-07-16, 13:46   #790
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz coś dla poprawy humoru i rozerwania w poniedziałkowy dzień.

Otóz mój TŻ ma przyjaciela, który to ma przedziwną kobietę. Kiedyś Wam chyba pisałam o niej, to jest ta laska, która bierze ślub za rok i już wszystko zaplanowała w kilka dni po zaręczynach. Postanowiła też, że zaproszą na wesele mało osób, żeby zaoszczędzić, ale do kościoła dużo zaproszą, żeby dali jej dużo kasy Powiedziałam jej, że przecież do kosciola jak się idzie, to się przynosi jakiś bukiet, ewentualnie kartkę z życzeniami i to wszystko, niektórzy dają skromny prezent na pamiątkę, ale nie pieniądze na co ona, że da zaproszenie do kościola (uwaga jej komentarz - ewentualnie jak będę dawać te zaproszenia to powiem, żeby się na salę nie pchali, bo jeszcze ktoś mi wlezie i narazi na koszty) i napisze w nim "zaproszenie obowiązuje wyłącznie do kościoła", a pod spodem wierszyk o kwiatach, że zamiast kwiatów proszą o pieniądze do koperty.... sama ułożyła, ale mniejsza z tym.
No więc ta właśnie kobieta kupila sobie suknię ślubną w lumpeksie. Nie widzę w tym nic złego, gdybym natrafiła na odpowiednią w lumpie, to i ja bym się pokusiła, ale jej suknia to jest porażka totalna. Wysłala mi jej fotkę na maila, wrzucam Wam, bo pewnie żadna jeszcze nie widziała takiego czegoś.

Zapytała się mnie, co o niej myślę, na co ja odpowiedziałam, że nie bardzo, żeby poszukała czegoś lepszego. A ona do mnie - pfff a gdzie ja znajdę lepszą za 40 zł??? grunt to cena!!! nie będę przepłacała babskom w salonach jak mogę mieć to cudeńko za 40 zł!!!
popłaczę się zaraz ze śmiechu!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:49   #791
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
o jaa... Moja kuzynka wyszła za mąż 6 lat temu. Teraz w ich domu jest istne piekło. Mają córkę 5 lat, ona od ponad roku nie pracuje, jej mąż chodzi na 2 etaty, mają na utrzymaniu dziecko i kredyty na dom i samochód (bo ona musi pokazać jaką ma super furę) na który ich wcale nie stać, ale ważne żeby sąsiedzi widzieli. Nie dość że on ich utrzymuje sam to jeszcze na prządku dziennym są teksty- Ty ☠☠☠☠..iarzu , szmacia....rzu., gnoju, idioto, debilu, a najlepsze jest to, ze mała zwraca się do niego- odejdź debilu, odejdź menelu, szmato itp... istna patologia. ale poza drzwiami domu ona jest serdeczna, miła i cud malina po prostu a jak nikt nie widzi to potwór, na mojej 18 dała mu w papę myśląc, że nikt nie widzi, ale widziała to babcia mojego TŻ i się rozniosło... ogl uważa się za gwiazdę, piękna, mądra itp a z ani jednym z tych określeń nie ma nic wspólnego od 2 lat mieszka w mieście, tak to w domu bez łazienki na wsi ale już wszyscy ze wsi to są - ograniczone wieśniaki żenada na maksa
Masakra, jak to się ludziom we łbach przewraca.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:51   #792
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
My obdzwoniliśmy praktycznie wszystkich gości sami. Z potwierdzeniem zadzwoniła 1 ciotka (po tym jak mama powiedziała jej w prost, że ma to zrobić bo ja czekam na info). Kilka osób potwierdziło przy zapraszaniu.

Właśnie rozmawiałam z fotografem i odradza nam plener dzień po weselu. I z jednej strony pewnie ma rację, że będziemy wymięci i z czerwonymi oczami a z drugiej to będzie potem mega problem by znaleźć termin nie biorąc urlopu.
dokladnie, obdzwonilam dzisiaj moja cala rodzine, wyłamał sie tylko wujek bo jest chory ale jego zonka - moja ciotka bedzie

a jacy zaskoczeni byli ze dzwonie, ze niby to bylo wiadome ze ida..

eh ci ludzie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:53   #793
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Jakie słodkie http://www.skleporganza.pl/sklep/pro...8f768921d0ce24 Szkoda, że tak drogo bo bym zakupiła.

Stary 2012-07-16, 13:56   #794
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
serio, goszu, ona to serio mówi.
A w jaki to piękny dzień ślubuje? Mam nadzieję, że nie w mój Chyba Cię odwiedzę, muszę to zobaczyć Za taki cyrk jestem w stanie zapłacić

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-07-16, 14:02   #795
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
A w jaki to piękny dzień ślubuje? Mam nadzieję, że nie w mój Chyba Cię odwiedzę, muszę to zobaczyć Za taki cyrk jestem w stanie zapłacić

dokladnie to samo pomyslalam

dobra zmykam dalej do roboty

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:02   #796
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Oby!
Swoją drogą szkoda chłopaka...

Dziewczyny z Rac i okolic, pilne: potrzebuję fryzjera+makijaż na sobotę, polećcie mi coś, plisss
Chciałam iść do "ulubionego" salonu Goszy, żeby sobie przy okazji próbny makijaż zrobić, ale nie da rady w tę sobotę, ratujcie więc. Jadę na wesele jakieś 200km, nikogo tam nie znam i kurcze nie wiem, sama się raczej nie uczeszę:/
Do Luizy czy Image???
W sumie ja znam tylko te dwa i te mogę polecić, ale na parę dni przed może być ciężko...
W Racku maluje pani Teplicka- słyszałam dużo pochlebnych komentarzy, ale sama nie sprawdziłam. Chcę się do niej zapisac na wesele w sierpniu.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:07   #797
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
ona to jest wgl chora na głowę. myśli że gwiazdorzy w wokół wszyscy się z niej śmieją, jak wyjeżdża do swojej siostry NA WIEŚ- opowiada że była w Tunezji czy gdzieś tam, każdy kto ma więcej niż 1 dziecko to- PATOLOGIA, każdy jest menelem i żulem a ona- GWIAZDA
Stary 2012-07-16, 14:38   #798
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Chyba sobie kupię i rozłożę pod blokiem http://allegro.pl/brama-weselna-i2495695534.html

Stary 2012-07-16, 14:40   #799
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
Na wstępie gratuluję sobotnim pmkom, Kicia mężem trzeba się nacieszyć a nie od razu wizaż
Termin potwierdzenia mamy do 18 lipca i troche gości wzięło to do serca, bo mieliśmy kilka telefonów albo przekazywali przez kogoś z rodziny, czy będą czy nie
Weekend intensywny, bo mieliśmy nauki w sobote i niedziele (na szczęście ostatnie) i do tego wesele

Nigdy w życiu nie byłam na takim beznadziejnym weselu, orkiestra grała smętnie, nie umieli zabawić gości, a państwo młodzi próbowali sami rozruszać gości i robili za wodzirejów orkiestra miała wokalistkę, która przez 2 dni wesela zaśpiewała może 6 piosenek (chyba była tylko dla ozdoby), ogólnie goście z naszej rodziny mówili nam, że czekają na nasze wesele i że na pewno będzie o wiele lepsze

a co do Tż-tów to powinni się dobrze sprawować

i jeszcze głupia sytuacja, która w☠☠☠☠iła mnie na maksa
Tż prawdopodobnie po weselu już nie wróci do obecnej pracy, ponieważ do tej pory nie otrzymał kilku stów wypłaty za czerwiec, a szef tłumaczy się, że nie dostał jeszcze przelewu od klienta doskonale wie, że mamy dziecko, ja nie pracuję i planujemy wesele i za każdym razem znajduje inną wymówkę
co za okropny szef!!! moj TŻ też ma takiego cwaniaka. Co do wesela, to młodzi bawili się na nim jakoś, czy też nie bardzo?
Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
o matulu, co za żenada szkoda chłopaka

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
własnie w Twój, kasieńko ostatni dzień sierpnia

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Chyba sobie kupię i rozłożę pod blokiem http://allegro.pl/brama-weselna-i2495695534.html
ahhaheheheha
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:42   #800
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ustrojstwo
Stary 2012-07-16, 14:43   #801
klaudusk_a
Zakorzenienie

kilianna młodzi się bawili, ale w miedzyczasie chodzili miedzy stołami i zachecali do zabawy gosci

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:53   #802
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
własnie w Twój, kasieńko ostatni dzień sierpnia
o ja pitole to mnie zaszczyt kopnął, że taka gwiazda wybrała tę samą datę

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2012-07-16 o 14:54
Stary 2012-07-16, 14:58   #803
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

Aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! Kupilam bilety do Paryza
gratuluję!!
Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Laseczki!!! Ponieważ TŻ skończył już zabawę z winietkami wszystkick potwierdzonych gości już ponaklejał na NASZE MOTYLKI Wziął się za menu niestety dzwoneczki póki co nie bardzo się sprawdzają........i na dziś dzień, wygląda to tak....
bardzo ładnie to wygląda! A winietki-motylki są prześliczne
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Chciałam Wam sie pochwalić jaki mój mąż jest słit byliśmy wczoraj na imprezie plenerowej w naszej rodzinnej miejscowości, więc spotkaliśmy sporo znajomych z naszych dawnych szkół itp i jak się ktoś zatrzymywał żeby zapytać nas co słychać to pierwsze co TŻ robił to pokazywał obrączkę
no i prawidłowo Bardzo dobrze, że chce się pochwalić żonką
Cytat:
ja też pokłóciłam się na maxa z TŻ. Otóż dziś znowu jego rodzice zaczęli

dla TŻ , że się nie odezwał i nie stanął w Twojej obronie!
To co, macie może robić za niańki nieznośnego bachora? Ludziom to się chyba w głowie przewraca... Dobrze, że nie będziecie tam mieszkać.
Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
A oto i EFEKT mojej pracy
bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
no właśnie ta sama i widzę, że dokładnie pamiętasz co się z nią miałam i ile nerwów mnie to kosztowało

po za tym witam się z Wami ja przyszła młoda rozwódka
bo TŻ nie poczynił nic by się wytłumaczyć itd, noc spędziłam samotnie i obrączka została bardzo głęboko schowana
Kindziu współczuję sytuacji Cały czas mam jednak nadzieję, że wyjaśnicie sobie tę sprawę. Bo chyba najlepszym rozwiązaniem jest rozmowa i spokojne wysłuchanie argumentów TŻ.
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Co do filmu Magic Mike to ja chcę iść na to ze względu na Channing'a T. boski jest zakochałam sie w nim od pierwszej częśći Step Up i to pierwszy o kim potrafię fantazjować:hahah a: no ale to tylko aktor. co tam .. nic nie poradzi, że takie ciacho
to dokładnie tak samo jak ja tylko wolę TŻtowi tego argumentu (by zobaczyć film) nie podawać ;p
Cytat:

Otóz mój TŻ ma przyjaciela, który to ma przedziwną kobietę. Kiedyś Wam chyba pisałam o niej, to jest ta laska, która bierze ślub za rok i już wszystko zaplanowała w kilka dni po zaręczynach. Postanowiła też, że zaproszą na wesele mało osób, żeby zaoszczędzić, ale do kościoła dużo zaproszą, żeby dali jej dużo kasy Powiedziałam jej, że przecież do kosciola jak się idzie, to się przynosi jakiś bukiet, ewentualnie kartkę z życzeniami i to wszystko, niektórzy dają skromny prezent na pamiątkę, ale nie pieniądze na co ona, że da zaproszenie do kościola (uwaga jej komentarz - ewentualnie jak będę dawać te zaproszenia to powiem, żeby się na salę nie pchali, bo jeszcze ktoś mi wlezie i narazi na koszty) i napisze w nim "zaproszenie obowiązuje wyłącznie do kościoła", a pod spodem wierszyk o kwiatach, że zamiast kwiatów proszą o pieniądze do koperty.... sama ułożyła, ale mniejsza z tym.
No więc ta właśnie kobieta kupila sobie suknię ślubną w lumpeksie. Nie widzę w tym nic złego, gdybym natrafiła na odpowiednią w lumpie, to i ja bym się pokusiła, ale jej suknia to jest porażka totalna. Wysłala mi jej fotkę na maila, wrzucam Wam, bo pewnie żadna jeszcze nie widziała takiego czegoś.

Zapytała się mnie, co o niej myślę, na co ja odpowiedziałam, że nie bardzo, żeby poszukała czegoś lepszego. A ona do mnie - pfff a gdzie ja znajdę lepszą za 40 zł??? grunt to cena!!! nie będę przepłacała babskom w salonach jak mogę mieć to cudeńko za 40 zł!!!
leżę i kwiczę. Skąd ta laska się wzięła???
A jej materializm jeśli chodzi o wesele - szkoda słów.
Widzę, że ona traktuje ślub i wesele jako inwestycję, możliwość zarobku. niech lepiej zacznie grać w STSy albo lotka....

Porządki w szafkach w łazience zrobione
Projekty winietek i zawieszek na wódkę też! Jutro jedziemy kupić papier, wstążkę fioletową i fruuu... będę drukować i "składać"
Jeszcze muszę pomyśleć nad pudełkiem na koperty...
Zapomniałam dodać, że wstępnie mamy już gości usadzonych !!! Bardzo się cieszę, bo tego bałam się najbardziej.... Wczoraj z mamą siadłyśmy i w ciągu 25 min rozkład gości przy stołach był gotowy Przedstawiłam to TŻtowi. Był jak najbardziej "za" (i w szoku, że tak szybko udało się to zrobić, bo myślał, że z tym będzie najwięcej kłopotu ). dokonaliśmy tylko kilku korekt Jeszcze tylko teściowa zaakceptuje "plan usadzenia gości"

Can you feel the love tonight?
It is where we are...

Edytowane przez tusia_m
Czas edycji: 2012-07-16 o 15:09
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:18   #804
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak w MacDonalds

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:34   #805
(kicia)
Zakorzenienie

przeleciałam was tak po łepkach... niestety nie dadzą mi się nacieszyć mężem bo ciągle coś ktoś chce od niego od nas a ja mam tak pokaleczone stopy że nie mogę zbytnio chodzić teraz poszedł do sklepu po coś do piwka bo troche nam zostało i będziemy oglądać sobie jakieś filmy w ramach relaksu ale zanim to nastąpi dokończe relacje (pewnie akurat się wyrobię zanim przyjdę)

już mamy wszystko opłacone oprócz fotografa i kamerzysty

niestety podróż poślubna do Chorwacji nie wyjdzie... odkładamy to na rocznicę bo nie damy rady kasowo ale co tam
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:38   #806
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość

Lecimy do Tunezji w sobotę

A co do kwiaciarni to tam koło torów.

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
po za tym witam się z Wami ja przyszła młoda rozwódka
bo TŻ nie poczynił nic by się wytłumaczyć itd, noc spędziłam samotnie i obrączka została bardzo głęboko schowana
Ach Kindziu nawet tak nie mów.
Rozumiem Twoją wściekłość, ale spróbuj się uspokoić i porozmawiać z mężem. Nie wiem jaka jest prawda i stosunki męża z byłą. Ale powiem Ci że ja też swego czasu szukałam profilu mojego byłego na różnych portalach i czasem zaglądam na jego profil na fb.... tylko po to żeby się utwierdzić w przekonaniu jaki jest teraz brzydki i jak bardzo go nienawidzę za to co mi zrobił. Wiem, głupie. Ale myślę że nie pomylę się twierdząc że bardzo wiele osób tak robi, w dobie kiedy w internecie wszystko jest tak łatwo dostępne.
A co do tego że powiedział że szukał koleżanki ze studiów, może skłamał bo po prostu nie chciał robić Ci przykrości, bo wiedział że będziesz o to zła. Nie chcę go bronić. Po prostu chciałabym żebyście się pogodzili i wszystko wróciło do normy

Cytat:
Kili załóż bloga z tymi wszystkimi opowieściami

Byłam dziś znowu u kwiaciarki dopiąć wszystko i za bukiet z kolorowej eustomy i frezji + dekoracja samochodu zapłacę ok 150zł
Stary 2012-07-16, 15:53   #807
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

przeleciałam was tak po łepkach... niestety nie dadzą mi się nacieszyć mężem bo ciągle coś ktoś chce od niego od nas a ja mam tak pokaleczone stopy że nie mogę zbytnio chodzić teraz poszedł do sklepu po coś do piwka bo troche nam zostało i będziemy oglądać sobie jakieś filmy w ramach relaksu ale zanim to nastąpi dokończe relacje (pewnie akurat się wyrobię zanim przyjdę)

już mamy wszystko opłacone oprócz fotografa i kamerzysty

niestety podróż poślubna do Chorwacji nie wyjdzie... odkładamy to na rocznicę bo nie damy rady kasowo ale co tam
czekam z niecierpliwością na relację
Stary 2012-07-16, 15:56   #808
(kicia)
Zakorzenienie

Relacja z najpiękniejszych chwil Kici i jej już męża

Piątek 13.07.2012
Od rana byłam zalatana. Pojechaliśmy do pani od noclegów zapłaciliśmy za nie rozdzieliliśmy pokoje. Wracając zrobiliśmy już chyba z trzecie zakupy tego dnia po obiadku przyjechalli pierwsi goście ale z TŻ nawet nie mielismy czasu z nimi posiedzieć. Musieliśmy posprzątać caluśką klatkę u mnie w bloku znacz się od mojego piętra do dołu. Około 16 pojechaliśmy po moją siostrę do Lublina a takie korki były że ledwo zdążyliśmy na 17.30 na spowiedź no ale udało się. potem juz tylko zapłaciliśmy kościelnemu i organistce i biegiem do domu bo trzeba jechać na salę. Najpierw powynosiliśmy alkohol i rzeczy ode mnie potem od TŻta pojechaliśmy po świadkową.... Podjeżdżamy pod salę a ja "zapomnieliśmy kieliszków do wina do bicia i naszej "wódki" no nic to TŻ nas zostawił zebym rozstawiła winietki i pojechał do mnie do domu. tata z właścicielem sali nosili alkohole itp a ja z przyjaciółkami zajełam się winietkami. Pierwszy stół poszedł gładko... drugi z maleńkimi problemami ale szybko doszłam gdzie miałam błąd. Przyszedł ostatni stół no i mamy problem bo usadziłam 32 osoby przy stole 30 osobowym a facet już nie chciał dokładać krzeseł z godzinę trwało zanim tak to ustawiliśmy żeby było dobrze między czasie okazało się że zapomnieliśmy lodów od TŻta pojechał po nie dzwoni że nie ma kluczy do mieszkania przyjechał p nie bo zostawił u mnie w torebce koniec końców wszytsko przyniósł i było ok.... wybiła już prawie 21 a tu jeszcze tyle do ogarnięcia mieliśmy przećwiczyć pierwszy taniec ale nei dało rady od 21.30 do 23,10 dekorowaliśmy klatkę ( wysoko przyczepiłam balony w kolorach przewodnich a na poręczach też w tych kolorach kokardy było skromnie ale ponoć bardzo się podobało) około 23.30 jeszcze nawet coś do was zajrzałam o 24 się położyłam i nie spałam do 2.30 nasłuchiwałam czy deszcz w końcu przestał padać

Sobota 14.07.2012
Wstałam kilka minut po 6 już lekko poddenerwowana. Wykąpałam się umyłam włoski między czasie sprawdziłam co tma u was i jak tam prognozy pogody moja mama pojechała do fryzjera a ja czekałam na świadkową. Nienawidzę siedziec bezczynnie więc już mnie nerwy nosiły po całym mieszkaniu przed 10 wróciła moja mama i ja i świadkowa pojechałyśmy do fryzjera... mnie czesała coś ok 1.5 godziny i miała i tak problemy bo takie loczki jak ja chciałam nie chciały wygodzić rozwalały się (dlatego też moja fryzura nie zadowala mnie w 100% bo musiałam dużo lakieru użyć) trzymała się jeszcze jak do domu wróciłam oczywiście nie wszystkie pasemka. Wracając od fryzjera jeszcze skończyłam po zapasowe pończochy i przypinki dla rodziców o których ostatecznie zapomniałam od 12 do 13.30 myślałam że zejde tak się denerwowałam nic się nie działo o 13.40 przyjechała makijazystka i zaczeła malować moją świadkową zaraz za nią przyjechali fotografowie... o 14 malowana byłam ja (makijaż był śliczy ale.... ok 20.30 straszliwie mi się zwarzył na nosie czaicie? nie wiem czy to wina mojej skóry czy jak musiałam tyyyle pudru nałożyć i trochę mnie to wkurzyło bo mamie i świadkowej wszystko się trzymało może za bardzo szalałam na parkiecie ) ale ogólnie makijaż był sliczny oczy miałam doklejane kępki i te kolory co chciałam (makijaż to pokazę dopiero jak będe miała foty od fotografa) no i potem się zaczeło ubieranie.... 3 osoby musiały mnie ubierać siostra od góry suknie świadkowa pilnowała zeby nic się o włosy nie zaczepiło a ciotka poprawiała materiały u dołu... zawiązały mnie wyszłam do lustra i w życiu bym się nie spodziewała ze będę tak pięknie wyglądać potem próbowałam założyć kolczyki i nie mogłam trafić w dziurkę ah te paznokcie poszliśmy do salonu trochę fotek i czekamy... słysze gra już orkiestra a więc zaraz zobaczę mojego prawie męża zanim otworzyły się drzwi miałam ochotę sama tam wyjść bo tak idą idą i dojść nie mogą... TŻ przy przypinaniu butonierki z którą też miałam problemy szeptał mi jak cudownie wyglądam potem blogosławieństo nawet nie płakałam... tylko orkiestra staneła na klatce i nie zagrali w porę serdeczna matko potem znowu sesja zdjeciowa wybiła 16.25 no to jedziemy. Ciężko się chodzi w sukni z kołem jak się nigdy takowej nie miało jakoś zeszłam po schodach i do autka i tu się zaczeły problemy bo drzwi się nie otwierały szeroko... no nic wsiadając usłyszałam takie prrrrr... ja patrze a tu mi się z boku ozdoba odczepiła ale myślałam że urwała na szczęście zaczepy wytrzymały... połowę sukni miałam na twarzy TŻ ledwo wsiadł.... siedzenie to mordęga wysiedliśmy pod kościołem i czekamy. Pogoda była ok choć mogło zaświecić słoneczko ale było orzeźwiająco... pod kościółkiem zrobiliśmy tez małą sesję. Przyszła do mnie Chatka dzięki której tez mam kilka fotek chwile pogadalimy i do kościoła. Powiem wam że to było najcudowniejsze 45 minut mojego zycia na prawdę nie liczy się wesele nic tylko ta chwila ten moment kiedy nasze marzenia się spełniają. Chciałam żeby ta chwila trwała i trwała. Ślubu udzielał nam sam proboszcz kazanie było takie dość osobiste choć uśmiercił TZtowi chrzestnego który siedział zaraz obok w ławce tak to jest jak kogoś się do końca nie zna I nadeszła ta chwila. Podaliśmy sobie prawe dłonie i ślubowaliśmy sobie miłość i wierność TŻ ładnie głośno i wyraźnie ja to sama nie wiem ale wydaje mi się ze było ok. potem obrączki oczywiście nie szarpałam się z zakładaniem do końca po przysiędze nie mogłam przestać się cieszyć kolejny fajny moment to przekazanie sobie znaku pokoju bo nie spodziewałam się ale ksiądz nam kazał przekazać sobie znak pokoju przez pocałunek to było mega bo się z tym nie spotkałam potem poszliśmy do rodziców TŻ po raz kolejny podeptał mi suknie. Uwielbnienie czytaliśmy my na zmianę bardzo goście to chwalili że nigdy się z tym nie spotkali i wyszło bardzo ładnie. pod koniec mszy skrzypek zagrał Ave Maria i poszliśmy modlić się do obrazu... potem marsz i wychodząc z kościoła wystrzeliły tuby niestety był wiatr i wszystkie 4 trzeba było wystrzelić z jednej strony mam nadzieję ze foty jakieś fajne z tego wyjdą potem rzucanie grosików zycienia których końca nie widać

no i pojechaliśmy na weselicho.... nie będę całego opisywać tylko potem wam ze jedoznko było pycha (mam trzy pełne lodówki bo sporo zostało) tort meega to jedyna rzecz jaką zjadłam od początku do końca orkiestra troche za długo zwlekała z pierwszym tańcem ale i tak wyszedł moim zdaniem fajnie przytulaniec na zwrotkach wolniejszy na refrenie szybszy a co tam... potem zabawa do białego rana tzn do 4 suknie mi podeptali podziurawili. W którymś momencie TŻ tak mną kręcił że wypadło mi koło z sukni komicznie to za pewne wyglądało. Oczepiny były fajne... wiadomo welon krawat, kareta, była tez kukiełka (TŻta głowa i moje ręce już nie mogę doczekać się filmu) test na zgodność jakie dzieciaczki będziemy mieli no i zbieranie na wózek (zebraliśmy idealnie tyle samo to świadek dorzucił do kapelutka TŻta złotówkę żeby ten miał wiecej ) ogólnie nasłuchałam się tyle przemiłych słów na mój temat ze tak pięknie wyglądam jak laleczka. ze super wesele itp bardzo to miłe było... tylko szkoda sukni bo mam kilka dziurek w tej pierwszej warstwie... pęknięte koło... i rozerwany tiul wszystko do naprawienia ale zawsze to trudniej sprzedać a TŻ caałe wesele prawił mi kompementy i mówił jaki jest szczęśliwy

Niedziela 15.07.2012
Jak wiecie nie spałam za długo bo do 9 wstałam umylam włoski bo po powrocie dałam radę tylko prysznic wziąć i siadłam trochę do was bo i tak mąż chrapał w najlepsze rodzice też to cóż... potem się ubrałam umalowałam i pojechaliśmy na poprawiny wytańczyłam się za wszystkie czasy.... tylko jeden koleś zepsuł zabawę bo zrobił takie świństwo mojej koleżance że miałam ochotę go zabić ona zresztą też on twierdzi że źle go zrozumiała jaasne o 20 skończyliśmy zabawę i przez 1.5 h rozwoziliśmy jedzonko

podsumowując ślub był idealny wesele bajeczne i gdybym mogła cofnąć czas to nie zmieniła bym niczego no może trochę więcej słonka by sie przydało ale co tam było przyjemnie ot]zostały nam 3 kartony wódki czyli 36 butelek.... ze 108... 4 butelki wina wytrawnego z 6 kupionych,,... 4 butelki białego słodkiego z 20... dwa szampany.... 2 butelki różowego wina z 10 kupionych trochę nalewek i chyba tyle...
Sala i zespół super suknia lekka ale za długa tak jak czułam jak tańczyłam to mi zawadzała buty obie pary mnie przetarly...

co mi się nie podobało
- to że zespół caały został na klatce i nie wiedzieli kiedy zagrać Serdeczna matko... a w korytarzu w domu był luz.
- właściciel sali poszedł spać przed końcem wesela nas nie informując a powinien przyjść się zapytać czy czegoś nie potrzeba a chcieliśmy śniadanie zamówić
- dekoracja w kościele ładna ale za 1000zł można było bardziej się postarać

i tyle pamiętam

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-07-17 o 23:43
Stary 2012-07-16, 15:57   #809
fraise
Raczkowanie

Kiciu, Oriflame Rybnik, wszystkiego najlepszego! Samych miłych chwil!
I oczywiście czekam na relację .
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:02   #810
(kicia)
Zakorzenienie

a teraz wracam do męża

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości