|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
mieliśmy taką sytuację, kilka lat temu jak tz rozpoczął prace kontraktowe, wyjeżdzał sam, ja kończyłam studia podyplomowe, dopiero po ich zakończeniu dołączyłam do niego, co skutkowało brakiem podjęcia pracy bezpośrednio po studniach.... nie mieliśmy dziecka, więc teoretycznie było łatwiej zahartowaliśmy się, teraz łatwiej nam znosić rozstania
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Kolina ja myślę, że jeżeli było między Wami ok, to taka rozłąka nic nie zepsuje a może nawet umocni. Jak u Mariny jest średnio/różnie, to taka rozłąka może zniszczyć związek. Tak mi się wydaje.
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
zapałeczko masz rację. Ale my i tak nikogo nie mamy. Nikt się nie opiekuje małym prócz nas, nigdzie sami nie byliśmy od urodzenia dziecka. A tak to może by coś M. odłożył...
Kolino to podobna, chociaż inna sytuacja. Właśnie zależy mi na tej szkole, nie wiem, wydaje mi się, że miałabym może jakieś możliwości po jej skończeniu ( chociaż w naszej brutalnej rzeczywistości pewnie by tak nie było ). Długo był Twój facet za granicą? Cieszę się, że wakacje się udały i czekam z niecierpliwością na zdjęcia. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Justyna on i tak przez tą całą mieszkaniowa- finansową sytuację wisi na włosku W sensie związek.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno nie takie rozstanie nie jest łatwe, dla obu stron znam przypadki osób ktore z dzieckiem jechały w ciemno, potem mieszkali w kilkanaście osób w jednym mieszkanku, w konfliktach, bo pracy brak, pieniędzy i wszyscy byli wściekli na sytuację
|
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo mamusie
witam się z krainy deszczowców... leje u nas od czawrtku średnio 5/6 razy na dobę, przy czym przynajmniej raz dziennie jest burza, a raz to taka nawałnica, że z ulicy się rwący, górski potok robi masakra...normalnie jak pora deszczowa gdzieś w tropikach..i bądź tu mądra mamuśko i znajdź lukę w tej pogodzie by dziecko zażyło tlenu na spacerze ![]() jakoś przetrwałam weekend z Hanką-od czwartku byłyśmy same w domku, bo mąż był służbowo "piwo pić" jakieś tam szkolenio-konferencje miał, w połączeniu z turniejem piłki nożnej, na którym doznał kontuzji i mam w domu kulejącego chłopa... Hanka miała przebłysk litości i nie dała mi mocno w kość. trochę tylko w ogóle to chyba zaczął się lęk separacyjny czy coś w tym stylu bo jest tylko "mama...mama!!!!!!!" ale dam radę-muszę bo zwariuję ![]() justynka ja też nie poznałam w pierwszej chwili-bogata będziesz ale Ci fajnie z tym urlopem...też bym wyjechała..kolinko witaj ![]() co do roczku to my robimy dopiero w sierpniowy weekend, bodajże 5, a i tak wszystkich bliskich nie będzie-dzieciaki w połowie na koloniach..ale takie "uroki" wakacji... jak pogoda pozwoli to będziemy się gościć u moich rodziców w ogrodzie. impreza zaplanowana na popołudnie więc będzie tort, ciacho jakieś, dla dzieciaków lody. do tego jakieś gołąbki i pieczone piersi z serem i pieczarkami, żeby coś było na ciepło no i jakieś 2 sałatki. i wsio ![]() co do związków na odległość to nie popieram...zwłaszcza przy dzieciach. i zwłaszcza wtedy, gdy już jest nieciekawie między ludźmi, a rozłąka jest konkretna... ja i mój mąż pierwsze 1,5 roku związku wizywaliśmy się w weekendy,bo charakter pracy TZ był mocno wyjazdowy (teraz jest nieco bardziej stacjonarny)..i nie powiem-tęskniło się i to bardzo. i smutno tak samemu... można przetrwać i się przyzwyczaić, ale duzym kosztem.... oliweczko ładne imię dla synka ![]() jacieee ja bym Hankę zabrała-ale to przez to, że pije cyca. i marzy mi się taki weekend tylko z TZ...albo w ogole sama ze soba...egoistka ze mnie chyba ![]() wrzucam Hanyskę z ostatniej imprezki
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-07-16 o 12:02 |
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Śliczne dziewczyny Jeszcze 2h i do domu. |
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Marina współczuję
musiałby pochodzić po biurach i ewentualnie pytać o pracę, może znajdzie coś blisko np w Austrii i będzie mógł zjeżdżać na weekendy ? Mój mąż tak pracuje,musimy się odkuć po ostatniej jego pracy i póki co nie widzimy innego wyjścia aby pracować i mieszkać w PL, do At Ja nie wyjadę bo tam drogie życie a po za tym mąż jest w trakcie załatwiania czegoś swojego,ale niestety to trwa Mi podziękowali za rozmowę kwalifikacyjną, i nie chca mnie, przypuszczam że przez to że nie jestem w 100% dyspozycyjna. Mają wysyłać na szkolenia tygodniowe, a u mnie nie ma kto zostać z damą na taki czas, nawet jakby ktoś miał to nie wiem jakby przeżyła tego że nie ma mnie w dzień i w nocy...tym bardziej że mamusi cycek się zrobił. Szkoleie wchodziło by w grę wtedy kiedy mąż miałby urlop a to dopiero początkiem sierpnia,chyba dla nich za późno - mimo że sklep jeszcze kafelek nie ma :|ach.. |
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Naczytałam się, nacytowałam i co?! "wystapił błąd strony" i wsio poszłooo
A najlepsze że ni w ząb nie pamiętam co która pisała...wkurzyłam się jak nigdy! u nas weekend jakos minął.. bylismy u tych znajomych ale nic ciekawego niestety... okropna jestem wiem, po prostu przyjaciółkami to my nie zostaniemy, nie lubie takiego typu ludzi. Wczoraj byliśmy na kiermaszu, Lila pierwszy raz jeździła karuzela! ![]() Co z tymi tż jest u nas jest już lepiej ale też było bardzo źle.. Ja nawet wiele nie myśle o roczku..bo i tak żadnej imprezy nie muszę planowac.. ![]() Chyba jeszcze raz przeczytam i nadrobie bo tak glupio jakos o ile mi dzieć pozwoli..
|
|
|
|
#999 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Chyba za dużo pocytowałam, bo już widzę, że coś mi poucinało Nocka po tym wrzasku jako taka, mała wybudziła się ze dwa razy na smoka, a chyba po 5-tej jakoś wstała na cyca i już została z nami w łóżku do 9-tej Ale potem się zmęczyła i przed 11 znowu był armageddon z usypianiem ![]() Cytat:
Oby była fajna pogoda Cytat:
Cytat:
U nas jak zwylke wakacje bez żadnych wyjazdów, nawet chyba na weekend nigdzie nie wyskoczymy, ech .... Cytat:
Współczuję sytuacji Cytat:
![]() Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, a tu faktycznie przecież w taksówkach nie ma fotelików Popieprzone to ... Cytat:
![]() Ale tak sobie myślę, że też bym nie chciała, żeby Tz jechał sam ..wiem, że są sytuacje, że innego wyjścia po prostu nie ma, ale jakoś nie umiałabym sobie chyba z tym poradzić Cytat:
Cytat:
Brumeczku, dałam dzisiaj tą Camilię na ząbki, i dziecko zjadło cyca i zasnęło. Może to zbieg okoliczności, ale to już chyba 3 raz przy wrzaskach podałam Camilię i Amelka zasnęła, może to faktycznie zabki?? Wieczorem też tak zrobię - i jak pomoże, to będzie wszystko jasne .. A podawała któraś z Was tą Camilię? Jak szybko to działa? Cytat:
Współczuję sytuacji z tatą Smutne to, bo tyle robisz dla niego, a on Cię tak traktuje ...ale może sam sobie nie radzi z tą sytuacją, z tym, że jest od kogoś zależny i dlatego tak reaguje? Nie wiem co poradzić, bo na pewno cierpicie oboje
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-07-16 o 12:30 |
|||||||||
|
|
|
#1000 | |||
|
Zadomowienie
|
mały zasnął
zabawki po dwutygodniowej przerwie powitał z wielkim entuzjazmem, jakby były nowe, od wczoraj bawi się wszystkimi po kolei, aż padł zmęczony Cytat:
Cytat:
mój był 6lat, ale większość czasu byłam razem z nim Cytat:
ślicznie razem wyglądacie ja powoli zaczynam myśleć o roczku Dawida, ale u nas wielkiej pompy nie będzie, mimo że i tak to będzie najważniejszy dzień w roku będą dosłownie 4 osoby (o ile czwarta dojedzie...) + my... idę wieszać pranie, będę prała cały tydzień, dwie walizy do wyprania rzeczy starczyło na cały pobyt, nic nie musiałam tam prać....
|
|
#1001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja by chciała, ale ja niekoniecznie jestem za tą opcją ... Tosiu, nie, to na pewno nie po mleku (też akurat Bebiko dajemy), bo wrzaski zaczęły się wcześniej, i dlatego własnie był ten eksperyment z mm - bo myślałam, że to z głodu (tudzież z lenistwa - że nie chce się jej ciągnąć cyca). Ale to nie to jak sie okazuje, bo dziś przy butli było to samo .. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Też pranie powiesić,ale małemu terroryście już się zaczyna nudzić w łóżeczku, więc spadam
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
My cały czas się dotleniamy u rodziców. Pogoda się co prawda popsuła i czasami trochę pada, ale lepsze to niż siedzenie w mieście. Hania coś malutko śpi i późno zasypia stąd mniej czasu na wizaż. ![]() Wczoraj miałam randkę z tż i poszliśmy do kina tylko we 2. - brakowało mi takiego wypadu. Później zaprosiliśmy teściów na obiad (bo to oni posiedzieli z Hanią kiedy Nas nie było) i poszliśmy na rodzinny spacer do parku. Hania ostatnio ma świetny humor (tfu, tfu) i rozkochuje w sobie każdą napotkaną osobę. Za wczorajszy podryw kelnera zgarnęła cukierasy.![]() Marina, ciężka u Was sytuacja. Skoro studia jeszcze zajmą ci 2 lata, to nie lepiej rogzlądać się za pracą w Polsce? Bałabym się takiej rozłąki na Waszym miejscu. ![]() Jaciee, Ty chyba już wiesz jaką decyzje podejmiesz, co? ![]() Natka, biedny Domek z tym paluszkiem, ale takie wypadki są niestety nieuniknione przy ciekawskich maluchach. Wasze zdjęcia przepiękne! Muszę uciekać, bo Hania się budzi. Wieczorem spróbuję napisać więcej. |
|
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
ja takie małe sprostowanie uiszczę: u nas na roczku Hani będzie tyle osób bo mam po prostu taką liczną rodzinę
moi rodzice, rodzeństwo i ich rodziny to jakieś 25 osób, a do tego rodzice i rodzeństwo męża i tak nam wychodzi po 40 ale pewnie będzie trochę mniej za względu na sezon wakacyjno-urlopowy. liczę, że stawi się tak ok. 30
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Natka ale by się działo jakby to teście przypalili Domkowi paluszka
Oliweczko Mateuszek ![]() Ale znielubiona przeze mnie znajoma tak ochrzciła swojego i sobie darowałam. Niezły powód co? W każdym razie super, że się na nie zdecydowaliście. Może Amelka rzeczywiście na ząbki tak płacze. Ja przez stałą porę podejrzewałam kolki ![]() U nas na roczku będzie około 20-25 osób. Chyba zrobię koreczki jako przystawkę. Ale się dzisiaj uwyłam |
|
|
|
#1005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zaczepienia, chialabym jakos pomoc, ale sama wiesz, ze moj TZ ciagle szuka mieszkania. A w ogole kim z zawodu jest twoj TZ? Cytat:
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko
taki wyjazd ma plusy i minusy.Ja podziwiam bo My straszne cykory jesteśmy.Ale jak nie ma innej opcji to trzeba spróbować. ogólnie mówiąc Pl to straszny kraj.Ja bym nie chciała aby moi chłopcy tutaj mieszkali bo tutaj nie ma przyszłości.Zast się nad zapisaniem O na angielski aby powoli się uczył. ![]() dziewczyny na ile Wam stracza mleko to duże 800? |
|
|
|
#1007 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pułk wojska mógłby się najeść ![]() Cytat:
Biedna, bo to niezły ból ![]()
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - ale pamietaj ze u mnie impreza bedzie od 12 do wieczora!!!
|
|
|
|
#1009 |
|
Rozeznanie
|
Cześc Dziewczyny!!
Godz. 16ta a ja piję dziś dopiero pierwszą kawkę, juz myślałam, że jej sobie nie zdążę zrobic i zasnę na stojąco ![]() Mamy ostatnio bardzo zaganiane dni, korzystamy z ostatnich dni męża w domu, bo zaraz olimpiada i znowu miesiąc go nie będzie... Ala chodzi coraz później spać, już nie jest to 18ta więc gdy zaśnie to z wieczorku dla siebie nie wiele mi zostaje. Nad ranem biorę ja sposobem i dosypia u nas w łóżku do 8mej!! Bardzo mnie to cieszy bo na wspomnienie o pobudkach między 5-6tą włosy się jeżą. kolina super, że wakacje sie udały!! Marina nie zazdroszczę rozterek z jakimi się teraz zmierzacie....Mój brat teraz myśli o emigracji ale on bez zobowiązań tutaj, więc nic nie stoi mu na przeszkodzie (a pracując w biedronce nie jest w stanie odłożyć sobie żadnej kasy nie mówiąc już później o perspektywie założenia rodziny itp.) Oliweczka piękne imię wybraliście ![]() monia imponujące menu u mnie nie było połowy tego co wymieniłaś a i tak jedzenia zostało mi na 2kolejne grille ![]() pieleszka u Was mini wesele się szykuje, no ale fakt co zrobić jak się ma tak dużą rodzinę Przynajmniej wesoło i gwarno macie na takich imprezach rodzinnych, bo na moich spędach rodzinnych to często klimat stypy panuje, dlatego coraz częściej omijam je szerokim łukiem![]() A przesadziliśmy dzisiaj Alę na przedni fotel w aucie i jednak to nie dla nas rozwiązanie. Ogólnie Ala źle znosi podróże poza porą około południową gdy ma drzemkę. Oświeciłyście mnie, że nie ma zakazu wożenia przodem na przedni siedzeniu dziecka więc spróbowaliśmy. Ale mąż kierując stwierdził, że dla keirowcy nie ejst to dobre rozwiązanie. Jak z tyłu coś się działo był płacz, czy coś upadło to się zatrzymywało bo nie było jak sięgnąć itp. a tu możesz sięgnąć, co chwilę zerkasz, za dużo uwagi zabiera. także chyba wrócimy na tylne siedzenie jak ma mnie to jeszcze bardziej dekoncentrować.... |
|
|
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
różnie tak ok 2tyg, ale pijemy tylko 2 do 3 x na dobę
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuski
![]() Stronczku przykro mi, ze maz Was tak zaniedbuje nie rozumiem tego! ![]() Natka Maja raczej za wlosy sie nie ciagnie, ale za to jak senna i marudna to drapie sie z tylu glowy strasznie! Monia dobrze, ze Cie jakies tornado tam nie porwalo kciuki za pogode zaciskam!Oliweczka Mateuszek... Ladnie Brumek czyzby "stary dobry" Tymek powrocil? ![]() Pieleszko pieknie wygladacie! Marzenka my jak teraz jestesmy u rodzicow tez mamy plan isc pierwszy raz po urodzeniu Majki do kina, pewnie w podobnych godzinach ![]() Lili83 co sie stalo??? |
|
|
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
aha, moje dziecko nauczyło się gwizdać
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Biegać, skakać, latać, pływać...urlopowo
— w: Świnoujście, i znikam |
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jakie u Was są rozterki, doskonale to rozumiem... Ehh. A mój tżt czysty budowlaniec, już 9 lat w zawodzie jest. Ale tak normalnie ? ![]() blondynko masz rację, mimo iż uważam Polskę za przecudny kraj, z pasjonującą i wzruszającą historią jestem nią coraz bardziej rozczarowana...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolinki
Weekend był szalony W sobotę byłam na panienskim I swietnie sie bawilam Więc wczoraj cały dzień byłam jak dętka Jaś zaliczył pierwsza noc będzie mnie To było straszne ...ale dla mnie chyba tylko bo on swietnie sie bawił u Babci O ktoś sie budzi... Będę wieczorkiem
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
usta w rurkę i gwiżdże
|
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie burza spaliła nam telewizor i modem
... Do tego padał tak wieki grad, że tż trzymał się za głowę i patrzył na auta auta na szczęście całe. Cholera jasna telewizor ma chyba rok
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ok. 2 tygodni
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A u mnie pada, pada i pada.. Wyskoczyliśmy tylko chwilkę z Szymciem na pocztę, a tak to siedzimy w domu :/ Mały już bardzo ładnie chodzi w domu, prawie nie raczkuje, a na dworzu nie chce od razu na kolana i chce raczkować po chodniku..
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam straszną załamkę.Dzięki, że pytasz Cytat:
![]() Mieliście odłączone? Co za krucy fiks! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

musiałby pochodzić po biurach i ewentualnie pytać o pracę, może znajdzie coś blisko np w Austrii i będzie mógł zjeżdżać na weekendy ? Mój mąż tak pracuje,musimy się odkuć po ostatniej jego pracy i póki co nie widzimy innego wyjścia aby pracować i mieszkać w PL, do At Ja nie wyjadę bo tam drogie życie a po za tym mąż jest w trakcie załatwiania czegoś swojego,ale niestety to trwa 

u nas jest już lepiej ale też było bardzo źle.. 

Zakończone: 2
Oby była fajna pogoda

Popieprzone to ...
Dobrze, że najpierw zapytalismy zanim kupiliśmy. Dzisiaj odbieramy już gotowy z zamontowanym fotelikiem
W dzień z reguły albo zupełnie dobrze, albo choćby jako-tako, a wieczorami zaczynało się marudzenie, płakanie, cierpienie

zębole